HOMMAN KESKUSTELU => Paja => Aiheen aloitti: pate ensimmäinen - 20.02.2009, 12:01:51

Otsikko: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 20.02.2009, 12:01:51
Homma on hieno internet yhteisö, joka koostuu maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvista henkilöistä monista eri puolueista. Eli hommalaiset ovat suvaitsevaisten mielestä rasisteja ja suvaitsevaiset ovat mielestään hyviä ihmisiä. Suvaitsevaisille tuleekin suurena yllätyksenä, että osa Hommalaisista on aktivoitunut auttamaan kehitysmaiden köyhiä, joko kummilapsi ohjelmalla tai mikrolainajärjestö KIVA:n avulla. HOMMA:lle on KIVA:aan perustettu oma HOMMA yhteisö http://www.kiva.org/community/explore?page=community&action=explore&queryString=homma&category=all.

Homma forum on lähtenyt nousuun ennennäkemättömällä vauhdilla, ja hakee vertaistaan nopeudessa kasvaa ja aktiivisuudessaan toimia. Esim. vihreä liike pitää itseään aktiivisena kansanliikkeenä, mutta todellisuudessa se on ideologinen, kapuloita rattaisiin laittava ja räksyttävä liike. Eipä ole vihreiden edustajia paljoa näkynyt vesurin varressa hyödyntämässä hakkuujätteitä tai muuta vastaava käytännön hommaa. He käyvät vallankumousta töpselin päästä ja jakelevat ohjeita kuinka muiden pitäisi toimia. Vaatimuksia heiltä tulee paljon, mutta ei ratkaisuja miten toimia.

Nyt onkin Hommalaisten tilaisuus näyttää mitä on todellinen aktiivinen kansanliike. Me Hommalaiset kritisoimme maahanmuuttoa ja kehitysapua, eli siis "räksytämme" toisessa päässä kentää vihervasemmistolle ja rkp:lle. Sen lisäksi me voimme tarjota kongreettista parannuskeinoa kritisoimiimme asioihin. Yksi tapa tehdä kongretiaa on myöntää mikrolainoja www.kiva.org järjestön kautta apua tarvitseville.  Otan esimerkiksi oman pienen mikrolainan jonka annoin perulaiselle Marthalle. Hän tarvitsi 175 dollaria kehittääkseen pesulatoimintaansa (käsinpesua), hankkiakseen pesukoneen. Hänellä on kohta uusi pesukone ja hän pystyy parantamaan perheensä, lapsiensa elinolosuhteita, mahdollisesti kouluttamaan lapsiaan paremmin. Ja ennenkaikkea tekemään sen kotimaassaan, yhteiskuntaansa rakentaen. Hän on tehnyt maksusuunnitelman, jolla hän maksaa velkansa takaisin järjestön KIVA järjestön kautta.

Jokaisesta mikrolaina anojasta on paikallinen järjestö tehnyt riskinarvioinnin hänen kyvystään hoitaa laina takaisin. Voin seurata omasta KIVA portfoliosta hänen lyhennyksiään. Oma osuuteni lainasta on 25 taalaa ja hänen lainakorissaan on lainajia jenkkilästä, englannista ja suomesta. Voit tsekata hänen lainaohjelman http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=89904 .

Suomen kehitysapuhan on kuin rahan heittämistä uuniin ja ihmisten rahtaaminen tänne moninkertaistaa rahan menon. Mikä huonointa, kyseinen avustuspolitiikka heikentää suomea ja siirtää ongelmat alkuperämaastaan tänne suomeen. Avustusorganisaatiot syövät leijonanosan avustuksista ja avustusidea vesittyy. Jää vain harhaluulo että on tehty jotain hyvää.

KIVA:ssa taas voit valita kenelle ja miksi haluat myöntää mikrolainen. Eli olet 100% kartalla mihin lainasi menee ja mikä hienointa kohde maksaa velkaansa takaisin, siis tekemällä oikeasti töitä itsensä, perheensä ja yhteiskuntansa hyväksi. Tottakai joskus voi tulla "luottotappiota", kuten kaikessa yritystoiminnassa. Esim. Martha saattaa kuolla ja aviomies ryyppää lainarahat suruunsa (ei ole pelkästään suomalaisten ominaisuus, kuten yritetään kovin todistella), mutta minä "pankkiirina" sen menetyksen (siis rahallisen) kestän.

Mutta nyt varsinaiseen asiaan. Hyvästä imagosta ei ole haittaa hommalaisille, eikä asialle mitä he ajavat. On tietysti hyvä että tuodaan esim. Geert Wilders suomeen jotta saadaan huomiota varsinaiselle asialle, mutta yhtä tärkeää on osoittaa kongreettisesti miten voidaan toimia rakentavasti, miten mahdollisesti voidaan edes pienessä määrin auttaa suoraan ja siten välttää näitä yhteiskunnan saamattomuudesta johtuneita ongelmia.

Ja mikä pirullisinta, tylsyttää vihervasemmiston syömähampaita heidän omilla "aseillaan". Voin kuvitella tuskastuneet kommentit pipertäjiltä, "Väärin perustein avustettu", "Nyt yksi henkilö pääsee eriarvoiseen asemaan ja muut jäävät ilman" ja kaikkein pahinta mitä voi olla "Jos tällainen avustaminen yleistyy, miten käy organisaatiolle mitä edustan, jäänkö työttömäksi rasistien suorien avustusten takia". Ja, heh "Mikä sinä olet päättämään kuka tarvitsee apua, se on meidän valistuneiden tehtävä".

Eipä aikaakaan kun Hommalaiset kerää imago voiton tililleen. Media uutisoi mm. "Homma yhteisö myöntänyt tuhat mikrolainaa kehitysmaiden köyhille", tai vielä parempaa olisi jonkun median otsikointi "Yle kieltäytyi uutisoimasta,  suomalaisten myöntämistä kymmenestätuhannesta mikrolainasta kehitysmaiden köyhille".

Ja lopuksi ylen ja hesarin "HUIPPU OTSIKKO" parin vuoden päästä "Avustustohtori Jussi Halla-aho kannattajineen on myöntänyt kymmeniätuhansia mikrolainoja kehitysmaihin. Presidentti Halonen myöntänyt Avustustohtori Halla-aholle, Vuoden humaanein suomalainen, palkinnon".Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: reino - 20.02.2009, 12:18:35
Avustustohtori Jussi Halla-aho...  ;D kriih kriih kriih...  ;D

Joo, hyvä ideahan tuo. Kaikin puolin. Lykkyä tykö Marthalle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: blackbird - 20.02.2009, 12:51:39
Kiva nahda, etta ehdotukseni oli varteenotettava ja jo muutama on kaynyt avustamassa pienyrittajien bisnesta. Mikrolainan antaminen on positiivinen tapa auttaa aktiivisia ihmisia ympari maailman, joten ehka aloitusviestiakin voisi muokata hieman positiivisemmaksi? Vihreiden ja muiden tahojen nimeaminen huonommiksi tai laiskoiksi vain sen takia, etta Hommassa muutamat osoittavat kiitettava kansalaisaktivismia, ei ehka ole paras tapa puhua mikrolainojen tai Homman profiilin parantamisen puolesta? Ehka innostunut ja kannustava aloitusviesti toimisi paremmin maailmaa auttavan Homman imagon rakentamiseen? Me kun ei olla katkeria vaan mukavia tyyppeja, jotka ajattelevat yhteista hyvaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 20.02.2009, 13:36:46
No, olisihan aloituksen voinut kirjoittaa söpömminkin. Minulla nyt vaan tuntuu olevan samanlainen asennevamma kuin vihervasemmistolla.

Eli, aina kun em.ryhmät tulee mieleen, näen heidät sieluni silmin maksamassa rahaa afrikassa aseellisille vartioille, jotka estävät nälkäisiä saamasta maissia täydestä varastosta, koska "Se on geenimanipuloitua maissia".

Kuten he näkevät minut kirjoittelemassa valkoinen huppupäässä tietokoneella, ristien sytytelyn välissä, näitä jorinoitani.

Ja, ei, en laita linkkiä blogiini. :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 20.02.2009, 19:10:53
Joo, hieno homma^^^ että saatiin KIVA-ryhmä näin nopeasti pyörimään käytännössä!

Mikrolainojen kerääminen pelkän imagon takia ei ole mielekästä ja veikkaan että muutamalla satasella ei vielä muiden yhteisöjen avustustyötä haasteta, mutta toivottavasti saadaan kaikki homma:laiset innostumaan mikrolainaamisesta niin että antamamme avun rinnalle saadaan myös imagoetua.

Itse ainakin uskon että tällä tavalla sijoittamastani (tässähän ei _varsinaisesti_ ole kyse antamisesta) rahasta on enemmän hyötyä kuin samasta summasta avustusjärjestön lippaassa.

Eli kaikki mukaan! Oikeaa apua oikeille ihmisille pienellä rahalla! Aikaa lainan antamiseen menee alle 10min ja normaali laina maksaa n. 20e! Toivottavasti Mr. Alifo saa bisnekset pyörimään Togossa, niin ei tarvitse muuttaa maasta ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 20.02.2009, 19:15:19
Niin ja vielä tiedoksi muille opiskelijoille/nuorille joilla ei ole luottokortteja; KIVA hyväksyy myös visa-electronin, joten lainan antaminen on helppoa ja nopeaa.

http://www.kiva.org/team/homma
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 21.02.2009, 09:35:47
Lainasin parille rouvalle 25 taalaa kummallekin. Ei tää ainakaan mulle oo mikään imagojuttu. Mun mielestä on vaan hyvä juttu, jos pystyy osaltaan tarjoamaan mahdollisuuden ihmiselle, joka yrittää omin voimin hankkia itselleen ja perheelleen parempaa elämää.

Sitä paitsi tämän kaltainen toiminta on hyvä keino avata taas muutama silmäpari:
kun suuret massat alkavat tajuta, että joku ihminen saa itselleen ansiomahdollisuudet vajaalla tuhannella dollarilla, tajuavat massat samalla sen, kuinka hölmöä meidän suomalaisten on maksaa yhden ankkurilapsen sijoituspaikasta 57000 euroa per vuosi. Siis pelkkä vastaanottokeskuspaikka. Tähän tulee luonnollisesti kaikki juoksevat kulut päällä.

Tuolla samalla rahalla kuutisenkymmentä ahkeraa sudanilaista naista saisi itselleen ja perheelleen elannon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alkuasukas - 21.02.2009, 10:02:43
Miten tuo takaisinmaksu toimii? Eli perustanko oman lainakorin, josta lainaan x-euroa, ja kun lainaa maksetaan takaisin, voin sitten uudelleenlainata tuota rahaa?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Vasuri - 21.02.2009, 10:06:00
Yhteensä 50 taalaa lainattu. Kirpasee vähän, mutta eiköhän tästä selvitä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alkuasukas - 21.02.2009, 10:11:55
Miten tuo takaisinmaksu toimii? Eli perustanko oman lainakorin, josta lainaan x-euroa, ja kun lainaa maksetaan takaisin, voin sitten uudelleenlainata tuota rahaa?
Ja itse itselleni vastaten; kyllä.

http://www.kiva.org/about/how/

Kuluista ei mainita, mutta oletan että lainasta tulee 100% takaisin, ellei luottotappioita tule?

Jos rahasta 100% menee lainaajalle, niin vaikuttaa pirun paljon paremmalta systeemiltä kuin avustusjärjestöt, joissa kuluihin palaa kymmeniä prosentteja kerätystä summasta. Ja mielestäni laina on aina parempi kuin ilmaisen rahan jakaminen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Pöllämystynyt - 21.02.2009, 10:21:36
Minä hykertelen tyytyväisenä siitä, että entistä useampi ilmaisee saman kannan mikä minulla on ollut jo pitkään, että rahaa pitäisi säästää luopumalla järjettömästä mokutuksesta, ja käyttää se raha oikein.   ;D

Me voimme saada mokutuksen loppumaan, ja me voimme osoittaa esimerkillämme, miten rahaa voidaan käyttää oikein. Parhaiten saamme vaikutettua politiikkaan, kun osoitamme ensin itse, että muitakin vaihtoehtoja on.

Homma on vastaus maailman hätään  :-*
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Mika - 21.02.2009, 10:24:24
Tuota... minähän olen tietenkin vanha kyynikko, mutta ...jotenkin tällaisissa kehitysapu- ja kummilapsitouhuissa haiskahtaa yleisen hyväksynnän ostaminen maahanmuuttokriittisille mielipiteille. Kehitysapuun ja kummitoimintaan pystyy kyllä lahjoittamaan vaikka kaikki rahansa ilman Homma-forumiakin. Tähän on jo aivan riittävästi muita kanavia olemassa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Pöllämystynyt - 21.02.2009, 10:31:14
Tuota... minähän olen tietenkin vanha kyynikko, mutta ...jotenkin tällaisissa kehitysapu- ja kummilapsitouhuissa haiskahtaa yleisen hyväksynnän ostaminen maahanmuuttokriittisille mielipiteille. Kehitysapuun ja kummitoimintaan pystyy kyllä lahjoittamaan vaikka kaikki rahansa ilman Homma-forumiakin. Tähän on jo aivan riittävästi muita kanavia olemassa.

Kyllä näissä asioissa esimerkillinen toiminta on tarpeen. Muut pitää saada mukaan, jos haluamme parantaa maailmaa. Mikä olisikaan parempi tapa tuoda tämä esiin kuin Homma. Jos Hommallakin voidaan tällaista tukea, niin se kyllä kannustaa kitsaampaakin.

Niin, minä en etsi tällä tukea Hommalle, vaan omalle ajatukselleni, että kehitysapu pitäisi moninkertaistaa, ja rahat siihen pitäisi säästää luopumalla monikultturismista ja väestönsiirroista. Jos Homma kelpaa esimerkin antamiseen, niin mikäs siinä. Hommassa joutuu kuitenkin median silmätikuksi, ja hyvä jos vallanpitäjät, mielipidevaikuttajat ja mediat edes meidän avullamme käsittävät vihdoin, mikä on oikea vastaus maailman ongelmiin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Axl - 21.02.2009, 11:02:58
Niin, minä en etsi tällä tukea Hommalle, vaan omalle ajatukselleni, että kehitysapu pitäisi moninkertaistaa, ja rahat siihen pitäisi säästää luopumalla monikultturismista ja väestönsiirroista.

Viesti siis menee: Pysykää pois täältä niin saatte rahaa. Millainen on se kehitysapu ja minne millä saadaan esimerkiksi Somalia jaloilleen. Siten että siellä toimivat ihmisoikeudet, myös naisten? Mielestäni omat arabinaapurinsa voivat antaa tuon kehitysavun omilleen. Keskitytään kehitysavussa sinne, missä siitä on todennäköisimmin hyötyä ja missä rahat ei valu diktaattorin, klaaninjohtajien tai patriarkkojen persiiseen.
Meillä on aika hyvä rajakontrolli ja tehokkaat aseet pitää suuremmatkin kansainvaellusjoukot pois täältä...


AA.Sori. Just luin tuon Kiva-jutun. Kuulostaa hyvältä. Kiva.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Satsuki - 21.02.2009, 19:15:40
http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=90962

Lainaus
Top Lending Teams for this entrepreneur:

Homma^^^

Homma auttaa Libanonissa.  :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Joonas Reunamo - 22.02.2009, 04:37:02
Tämähän on loistava systeemi!

Maailman suurimpia ongelmia ovat ylikansoitus ja islam. Koulutetut naiset saavat keskimäärin vähemmän lapsia kuin kouluttamattomat. Vähemmän lapsia on jälleen helpompi kouluttaa ja elättää kuin enemmän lapsia. Koulutustason kasvaessa ja etenkin naisten ollessa yhä tietoisempia oikeuksistaan islam heikkenee sisältäpäin (ainakin toivottavasti).

Mielestäni länsimaiden kansalaisten tulisi toimittaa kehitysapua nimenomaan koulutukseen ja syntyvyyden säännöstelyyn. Samalla pitäisi asettaa kehitysavulle vaatimuksia kuten tasa-arvon toteutuminen, ihmisoikeuksien toteutuminen jne.

KIVA tuntuu joka tapauksessa askeleelta oikeaan suuntaan. Laitan dollarit likoon heti kun KIVAssa on kohteita auki. Tämä on loistava systeemi! Raha saattaa kiertää pitkäänki tarvitsijalta toiselle!

PS: Muutaman kerran kävi minullakin mielessä, että "no eihän tällä nyt maailmaa muuteta", mutta sitten tajusin ajatella asiaa toisesta suunnasta: Millä tätä maailmaa sitten muutetaan? Ja tässä on kuitenkin kyse kestävästä avusta, joka tukee myös paikallista yhteiskuntaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 22.02.2009, 12:43:48
Törmäsin tähän Kiva-juttuun täällä puolivahingossa. Vinkiksi ylläpidolle, ei olisi haittaa, jos tämän ryhmän olemassaolosta saisi maininnan esim Homman index-sivulle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 22.02.2009, 18:10:54
Törmäsin tähän Kiva-juttuun täällä puolivahingossa. Vinkiksi ylläpidolle, ei olisi haittaa, jos tämän ryhmän olemassaolosta saisi maininnan esim Homman index-sivulle.
Joo tohon HommaRompe laatikon yläpuolelle voisi laittaa vähän tekstiä ja logon, joka vie vaikka homma tiimin sivulle.
http://www.kiva.org/team/homma

Täältä logoja:
http://www.kiva.org/about/do-more
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 22.02.2009, 19:04:36
Hommassa joutuu kuitenkin median silmätikuksi, ja hyvä jos vallanpitäjät, mielipidevaikuttajat ja mediat edes meidän avullamme käsittävät vihdoin, mikä on oikea vastaus maailman ongelmiin.

En näe toimintaa imagostunttina, eiköhän täälläkin ole runsaasti väkeä, jotka harjoittavat tahoillaan hyväntekeväisyyttä muutenkin. On hyvä, jos tehdään vielä vähän lisää matalalla profiililla Hommatiimeissä toimien.
Olisi tosin huvittavaa, jos joku tutkiva journalisti penkoisi vastakkaisten ryhmittymien toimia maailman parantamiseksi ja havaitsisi tietyltä ajanjaksolta seuraavaa:

Hyvisten saldo:
-lähetetty kakkaa adressiaktivistille. Varmistettu viestin perillemeno vielä soittamalla  ja toivotettu fasisti Tuutikkiin.
-Eetu on kenkäissyt lauantai-iltana kahdesta katumaasturista peilit Niiskuksi.

Pahisten saldo:
-Homma on mikrolainannut xxxx euroa kehitysmaiden naisille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: STP - 22.02.2009, 22:37:18
Tämä KIVA-hanke kuulostaa hyvältä. Jahka aikaa löytyy lähden perehtymään sen saloihin syviin.

Asiaa sivusta seuranneena Homma on nyt nousussa ja hyvässä sellaisessa myötätuulen avittamana.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Turjalainen - 23.02.2009, 10:15:04
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jouko - 23.02.2009, 15:51:12
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D


Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 23.02.2009, 16:09:26
Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
Maksut menevät PayPalin kautta. Jos electronissasi on verkkokäyttöminaisuus, ongelmia ei pitäisi olla.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 23.02.2009, 16:31:16
Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
Maksut menevät PayPalin kautta. Jos electronissasi on verkkokäyttöminaisuus, ongelmia ei pitäisi olla.
Jos rahansa haluaa joskus ulos Kivasta pitää paypaliin luoda accountti.

Itselläni oli muuten jonkun saitin kanssa ongelmia Visa Electronin kanssa, niin jouduin itselleni accountin tekemään, että pystyi maksamaan. Paypalin Eurooppaa koskevat maksukäytännöt muuttuivat viime vuoden lopulla, joten kaikki kertamaksut eivät Electronilla enää onnistuneet.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 23.02.2009, 16:38:19
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D


Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.

Tiettyjen pankkien visa electroneilla voi olla vaikeuksia maksussa, yleensä kyse on kuitenkin joko;

1. Jos et ole käyttänyt Visa Electroniasi ennen nettimaksamiseen tulee sinun kirjautua verkkopankkiin ja käydä laittamassa Electronisi "verkkokäyttö" päälle. Nordean Solossa: "Kortit" -> "Verkkokäyttö" -> valitse oma kortti -> "Hyväksyn verkkokäytön käyttöehdot"
2. Antamasi osoitetiedot tai varmistusnumero ei täsmää
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maastamuuttaja - 23.02.2009, 17:09:43
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Mika - 23.02.2009, 17:40:14
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?

Noinhan se menee, kun kehitysmaissa opitaan, millaisilla "liikesuunnitelmilla" näitä  mikro- ja vähän isompiakin lainoja irtoaa. Nigerialaisethan ovat osanneet tarinoiden sepittämisen taidon jo vuosia...   No, kaikki ei varmastikaan ole kusetusta, mutta aika tarkkana näissä saa olla, ettei hyväuskoisuuttaan tule jymäytetyksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 23.02.2009, 18:14:27
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?

Tarkkana saa olla, mutta en näe tämän viestin yhteyttä alkuperäiseen topic:iin. Täällä ei koiteta lähettää tohtoreita Ruritaniaan, vaan kerätä lainarahaa luotettavana pidetylle taholle.

KIVA-lainojen takaisinmaksuprosentti on 97,77%. (Valtaosa Field-partnereista joilla takaisinmaksuongelmia on ollut eivät enää ole yhteistoiminnassa KIVA:n kanssa.)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 24.02.2009, 16:34:54
Kiva Lending Team: Homma^^^
Total Amount Loaned     $1,000.00

Hyvää työtä hommalaiset! Ensimmäinen tonni täynnä alle viikossa! Eiköhän jatketa hyvää työtä ja koiteta saada lisää hommalaisia innostumaan mikrolainaamisesta :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 24.02.2009, 17:44:09
Hieno HOMMA! Tosiaan tonnilla mikrolainoja myönnetty. Nyt otetaan 10 000 euron mikrolainat tavoitteeksi. 2 kuukautta ja se on siinä. Siis veikkaukseni.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kami - 24.02.2009, 17:55:43
Minä ottanen osaa ensi viikolla tuohon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: STP - 24.02.2009, 23:25:26
Asuntovelallisena voin nyt todeta olevani myös lainanantaja. Eiväthän nuo korreloi keskenään, mutta hyvä mieli tuli :)

Voi kunpa olisi ohjeet myös suomeksi, niin varmaan lainanantajia Homma-tiimille tulisi enemmänkin. Meidät on peloteltu olemaan antamatta luottokorttinmeroitamme ja nyt niitä sitten kysellään lontoonmurteella ::)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 05.03.2009, 18:57:31
29 kpl vähänkoulutettua, peräkammarissa asuvaa miestä/naista on tinkinyt päivän kossuannoksestaan ja myöntänyt 45 mikrolainaa (1225 euroa).

Nämä ressukat ovat mikrolainoja myöntäessään aivan varmasti toimineet vastoin, joitain "oikean avustamisen" sääntöjä.

Johanna ja Astrid varmasti näkevät rasistisen miehen/naisen heittämässä ylemmyydentunnossaan rahan köyhälle, kuin luun koiralle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 05.03.2009, 19:47:41
Ja 30. ilmoittautuu mukaan. Yleensä kartan 110% varmuudella vapaaehtoisesta kehitysavusta, mutta tämä juttu vaikutta toimivalta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalle - 08.03.2009, 11:24:31
Todella iso käsi tämän idean toteuttajalle. On pitänyt jos pitempään laittaa tuollainen mikrolaina, niin tämä oli nyt sitten sopiva sysäys, että sai tuon tehtyä. Tansaniaan kahden naisen bisnekseen lähti.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 16.03.2009, 10:11:54
Minulle pullahti viikonloppuna KIVA tiedote jossa kerrottiin toisen velalliseni jo lyhentäneenkin lainaansa! Näyttää siis pelittävän ainakin alkutuntemuksien mukaan ihan hienosti.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Realisti - 16.03.2009, 12:27:17
Nyt täytyy kauheana kapitalistisikana kysellä että onnistuuko tuolta omien rahojen sekä korkotuottojen kotiuttaminen kuinka kivuttomasti?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 16.03.2009, 12:35:53
Nyt täytyy kauheana kapitalistisikana kysellä että onnistuuko tuolta omien rahojen sekä korkotuottojen kotiuttaminen kuinka kivuttomasti?

Jos käytössäsi on PayPal-tili, ei mitään ongelmia. Kulujakaan ei tule, kun siirtää yli 100 euroa kerralla, mikä on PayPalin raja veloituksettomalle nostolle. Korkotuottojen mittayksikkönä toimii hyvä mieli, minkä saa auttaessa toista auttamaan itseään.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Eurooppalainen - 16.03.2009, 13:32:50
Miten varmistamme, että lainanottaja eli velallinen saa rahat?

EIkös tuossa rahat makseta välikädelle. Hän aivan varmasti asettaa kovan koron ja tiukat takaisinmaksuaikataulut velalliselle. Näistä emme kuule mitään.

Esim. lainaat köyhälle mummolle afrikkaan 100 euroa.
-> 100 euroa tulee välittäjän tilille, hän lainaa 100 euroa mummolle 12 % vuosikorolla ja 3 kk takaisinmaksuajalla. Mummo hoitaa välittjälle 103 euroa 3 kk kuluttua. Tätä ei maksetakaan heti sinulle vaan lainataan eteenpäin vielä kolme kertaa. Sinun tilillesi tulee 100 euroa 12 kk kuluttua. Olet tyytyväinen.

Välistävetäjä on tehnyt rahoillasi 12 euroa.

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 16.03.2009, 16:38:43
Miten varmistamme, että lainanottaja eli velallinen saa rahat?

EIkös tuossa rahat makseta välikädelle. Hän aivan varmasti asettaa kovan koron ja tiukat takaisinmaksuaikataulut velalliselle. Näistä emme kuule mitään.

Esim. lainaat köyhälle mummolle afrikkaan 100 euroa.
-> 100 euroa tulee välittäjän tilille, hän lainaa 100 euroa mummolle 12 % vuosikorolla ja 3 kk takaisinmaksuajalla. Mummo hoitaa välittjälle 103 euroa 3 kk kuluttua. Tätä ei maksetakaan heti sinulle vaan lainataan eteenpäin vielä kolme kertaa. Sinun tilillesi tulee 100 euroa 12 kk kuluttua. Olet tyytyväinen.

Välistävetäjä on tehnyt rahoillasi 12 euroa.Problematiikkaa on sivuttu toisessa ketjussa (http://hommaforum.org/index.php?topic=2285.60). Myös Kivan (http://www.kiva.org/about/help/questions?subtopic=How%20Kiva.org%20Works#question0) sivuilta saa tietoa. Sata kertaa mieluummin minä roponi tuonne työnnän kuin jonnekin punaiseen puolikuuhun.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 17.03.2009, 11:15:59
Kappas vain, meikäkin saanut jo 3,5 taalaa lainoista (50$) takas. Näin se Homma toimii!

J
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 17.03.2009, 20:09:03
Välistävetäjä on tehnyt rahoillasi 12 euroa.

Minulle on oikeastaan aivan se ja sama vaikka välistävetäjä tekisi minun satasellani 12000 euroa tai vaikka miljaaaaaardin, kunhan se minun sataseni menee sille jolle se on tarkoitettukin meneväksi. Tavanomaisissa keräyssysteemeissä kun tavataan ottaa kulut ensin päältä pois ja siten vaan murto-osa lahjoitusvaroista päätyy heille joiden nimiä ja kuvia käyttäen rahat on kerätty.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 17.03.2009, 20:53:07
Juuri näin. Jossain seminaarissa YK-täti taannoin kertoi ihan innoissaan, kuinka "tehokkaasti" kyseinen organisaatio toimii: "vain" 75% tuloista kului organisaation itsensä pyörittämiseen. Tuskinpa tilanne on tuosta ainakaan paremmaksi tässä vuosien mittaan muuttunut
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Necro - 18.03.2009, 22:54:57
Vaikuttaisi olevan kauttaaltaan kannatettavaa ja viisasta toimintaa. Tosiaan tämä saisi olla vähän paremmin esillä. Esim. tuossa forum sivulla  kun tuo otsikkokaan ei asiaa tuntemattomalle hirveästi kerro. 
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Exo - 18.03.2009, 23:55:30
Jep, olen samaa mieltä; Jonain vähä-uutisena päivänä voisi tämän langan sisällön nostaa myös etusivulle.

Tämä keskustelu on jokseenkin huonosti nimetty eikä oikeastaan vihjaa millään tavoin mikrolainaamiseen tai kehitysapuun, joten valtaosa Homma:laisista tuskin edes tietää mistä on kyse.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 19.03.2009, 18:59:32
Kaikki halukkaathan voisivat laittaa KIVA linkin viestinsä loppuun, kuten minä. Silloin KIVA näkyisi kaikissa kirjoituksissasi.

Toimi ja kannusta muitakin tekemään niin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: EL SID - 19.03.2009, 20:16:52
antamatta rahaa, ::) olen samaa mieltä aloittajan kanssa tästä keskustelupalstasta. Täällä on kivaa ja täällä vallitsee mukava henki.  8)

Homma on nousussa ja jos tälläinen "henki" jatkuu, niin suosio senkun kasvaa....
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 19.03.2009, 21:53:02
Tulipas hyvä mieli kun huomasin Marthan maksaneen 17% lainaansa takaisin aikataulussa. Sehän vain kertoo että laina on mennyt oikeaan osoitteeseen. :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: STP - 13.04.2009, 19:37:38
Nostetaanpa tätäkin aihetta hieman ylemmäksi. Uusia käyttäjiä on tullut ja tämä saattaa joitakin kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 13.04.2009, 20:31:49
Taas kerran!

Hyvä teidän kielitaitoisten on touhuta. Luin koko viestiketjun, kävin KIVAn sivuilla ja en uskaltanut tehdä mitään, joskus olen paypallin kautta maksanut ulkomaan ostoksia, ne on selkeitä "klikkaa tuosta jne" . Pikkuroposen pistäisin tähän toimeen heti kun ymmärtäisin kuinka sivulla toimitaan.

Tämä on siis hieno vaikuttamiskanava, tehdään esimerkkiä! Jos joku alkaa nuivimaan meitä kohtaan, niin voi näyttää että ollaan jo toimittu, suoraan kentällä.

Voisiko joku laittaa oikein selkeät KIVA ohjeet, että uskaltais ryhtyä toimeen mukaan.

KIVA suomi sivu?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 15.04.2009, 18:58:30
Oiskohan pistää työhakemus Abdallahin metallipajalle. :)

Lainaus
Abdallah in Lebanon (Activity: Metal Shop)
You Loaned: $25.00
Newly Repaid: $2.10
Total Repaid So Far: $2.10 (8.40% of your loan)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Fastracker - 15.04.2009, 19:57:41

Rispektiä pate ensimmäiselle idean tänne tuomisesta.

Kivan Homma^^^ teami on saanut uuden jäsenen ja sen myötä kaksi Keski-Aasialaista naishenkilöä mikrolainan.

Tämä aloite pitäisi ehdottomasti pistää stickynä etusivulle, vaikka heti Päivän Kuvan alle.  Positiivista näkyvyyttä Homma^^^:lle ja Kiva Homma^^^-teamille.  Everybody wins!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Vasuri - 16.04.2009, 00:03:20
Mullekin on maksettu takaisin jo 1.21$  :)

Nyt sama on maksanut jo yhteensä 10%... kyllä kauppa näemmä kannattaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 16.04.2009, 10:19:59
Voisiko joku laittaa oikein selkeät KIVA ohjeet, että uskaltais ryhtyä toimeen mukaan.

Pelkäänpä että niiden ohjeiden teko on aika työlästä ja virhealtista. Onnistuisiko se että voisit istuttaa jonkun englannintaitoisen viereen siksi aikaa, että saatte yhdessä luotua tunnukset ja siirrettyä sinne ensimmäisen paypal-siirron? Jatkohommelit eli lainaamiset onnistunee sen jälkeen ilman vierihoitoa, se ei enää ole niin vaikeata.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: STP - 16.04.2009, 19:29:59
Minunkin lainaa on maksettu takaisin 3,77 taalaa  :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 17.04.2009, 07:55:26
Ahkeria plikkoja löytyy täälläkin:

Paz del Carmen Vallejo Trujillo in Nicaragua (Activity: General Store)
You Loaned: $25.00
Newly Repaid: $3.89
Total Repaid So Far: $5.79 (23.16% of your loan)


Jain Siama in Sudan (Activity: Retail)
You Loaned: $25.00
Newly Repaid: $1.92
Total Repaid So Far: $3.36 (13.44% of your loan)

*****

Taidanpa lainata vielä parille rouvalle muutaman kympin!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 17.04.2009, 08:07:30
Katselin vähän statistiikkaa tuolla Kivan sivuilla ja kas, mehän ollaan lainattu jo 1650 taalaa niitä tarvitseville ahkerille ulkomaan kansalaisille. Hienoa, jatketaan tätäkin samaan malliin!

Statistic Name             Homma^^^
Number of Team Members            36
Number of Loans            59
Number of Loans per Member    1.64
Total Amount Loaned    $1,650.00
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 17.04.2009, 08:48:52
Martha, ylpeä uuden pesukoneen omistaja, perusta on maksanut 33% velastaan minulle takaisin.

Tämähän on ihan mukavaa, tämä pankkiirina olo. Miksi meitä pankkiireja on haukuttu riistäjiksi, en ymmärrä.

Jännä juttu ettei KIVAn listoilla näy suomeen tulleita köyhiä kehitysmaiden mamuja hakemassa mikrolainoja, esim. marjanpominta yrittäjyydessä tärkeiden marjakorien hankintaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jepu - 17.04.2009, 17:54:59
Samoin, on jo alkanut lainan takaisinmaksu: Kamputsean - Keo vetelee uudella pappatuntsallaan koreja ees ja taas niin että sininen sauhu nousee..  :P

Homma^^^ on nousussa: katselin KIVAn sivuilla eri tiimejä, ja Homma^^^ -tiimi on jo ohittanut muunmuassa:

Kreikka http://www.kiva.org/team/greece   (http://www.kiva.org/team/greece)     1075$
Africom  http://www.kiva.org/team/africom      (http://www.kiva.org/team/africom) 1100$
The U.K. http://www.kiva.org/team/united_kingdom      (http://www.kiva.org/team/united_kingdom) 1350$

...ja kuriositeettina: http://www.kiva.org/team/green_socialist     (http://www.kiva.org/team/green_socialist) 625$   ;)  Tää on kyllä paras...

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Fastracker - 17.04.2009, 18:37:54
Otetaan tavoitteeksi, että jokainen rekisteröity Hommalainen liittyy meidän omaan Kiva-teamiin ja ryhtyy pankkiiriksi!

Myös itselläni on tarkoitus kierrättää rahaa ikuisesti, eli aina kun aikaisempi laina on maksettu takaisin, pistän taalat uudestaan kiertoon.  Ja taidanpa aika ajoin ottaa uusiakin "hyysättäviä".

Täällä tunnetusti norkoileva rasssistinen aineshan voi perustella pankkitoimintaansa vaikka sillä, että näin edesautetaan mahd. rikastuttajien pysymistä kotimaissaan.  Ja rikastuminenhan on siellä sitten konkreettista, toisin kuin Suomessa!

Nooh, tuo nyt oli hieman kyseenalainen vitzi...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 17.04.2009, 20:41:21
Ihan OK hommaltahan kiva vaikuttaa. Osallistunpa minäkin kunhan saan oman talouden tasapainoon nykyisen hetkellisen häiriön jälkeen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 17.04.2009, 21:27:55
Kivan HOMMA kapteeni Jepu ehdotti minulle että tehtäisiin houkuttelevampi täky KIVA avustukselle, kuin pelkkä tylsä www.jdjnf.jdf tyyppinen osoite.

Minun ehdotukseni on että tehdään Punaista ristiä "lievästi" seuraava logo http://www.redcross.fi/

Laitettaisiin "Punainen risti"tekstin tilalle "Punainen potkuri" teksti ja alle "Röda propell" (en osaa ruotsi, mutta malliksi näin). Sitten punaisen ristikuvion tilalle, punaisen propellin kuva. Sitten pienellä alle www.homma/kiva.taijotain.

Miksi punaista ristiä mukaillen? No, en hirveästi pidä heidän halustaan syytää rahaa polttouuniin, olkoon se sitten ulkomaankohde tai heidän oma organisaatio.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kerpo - 18.04.2009, 22:34:13
Kivan HOMMA kapteeni Jepu ehdotti minulle että tehtäisiin houkuttelevampi täky KIVA avustukselle, kuin pelkkä tylsä www.jdjnf.jdf tyyppinen osoite.

Minun ehdotukseni on että tehdään Punaista ristiä "lievästi" seuraava logo http://www.redcross.fi/

Laitettaisiin "Punainen risti"tekstin tilalle "Punainen potkuri" teksti ja alle "Röda propell" (en osaa ruotsi, mutta malliksi näin). Sitten punaisen ristikuvion tilalle, punaisen propellin kuva. Sitten pienellä alle www.homma/kiva.taijotain.

Miksi punaista ristiä mukaillen? No, en hirveästi pidä heidän halustaan syytää rahaa polttouuniin, olkoon se sitten ulkomaankohde tai heidän oma organisaatio.

kannatan. Kuka ehtii ensimmäisenä tekemään logon?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 18.04.2009, 22:38:52
Pitäisiköhän Jussin mainonnassa tuoda ilmi paljonko hommalaiset ovat rahaa laittaneet mikrolainoihin?

Summa lienee jo huomattava.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kerpo - 18.04.2009, 23:08:09
Punainen Propelli:
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 18.04.2009, 23:13:12
Ei paha, mutta voisi mukailla vielä enemmän punaisen ristin logoa, jotta avustusjärjestö idea välittyisi ensi silmäyksellä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Fastracker - 18.04.2009, 23:15:06
Laitettaisiin "Punainen risti"tekstin tilalle "Punainen potkuri" teksti ja alle "Röda propell" (en osaa ruotsi, mutta malliksi näin). Sitten punaisen ristikuvion tilalle, punaisen propellin kuva. Sitten pienellä alle www.homma/kiva.taijotain.

kannatan. Kuka ehtii ensimmäisenä tekemään logon?

Tuo propellijuttu alkaa käymään todella vanhaksi eikä ollut alunperinkään kovin originaali.  Tässähän on kyse nimenomaan Hommalaisten Kiva-tiimistä, joten miksi nykyistä logoa täytyisi muuttaa miksikään?  Satunnaisten kävijöidenkin on hyvä tunnistaa yhteys Hommaan heti ensi vilkaisulla.  Homma^^^ saa julkisuutta päivä päivältä enemmän, ja tässä on tilaisuus luoda positiivista imagoa monella tasolla.

Kiva-tyylisellä toiminnalla osoitamme, että emme ole valtamedioiden alaslyönti- ja vähättelykampanjan mukaisia urveloita, kouluttamattomia ja maailmaanäkemättömiä peräkammarin poikia.  Meidän joukostamme löytyy omillamme ajattelevia vastuuntuntoisia maailmankansalaisia, jotka haluavat niin yksilö- kuin ryhmätasolla (Homma^^^) tukea maailman vähempiosaisia ja apua tarvitsevia oikeasti hyödyllisellä pysyvää kehitystä edistävällä tavalla.  Vuosikymmeniä esim. Afrikkaan jatkunut rahanmättö tai nykyinen maahanmuuttopolitiikkahan eivät sitä ole...

On myös merkittävää, että tämänkaltaisella toiminnalla osoitamme selvästi, että emme ole rasisteja tai sokeasti muita kulttuureja tai niiden edustajia vihaavia skinejä;  Olemmehan valmiit löysyttämään rahapussimme nyörejä täysin tuntemattomien ihmisten auttamiseksi toisella puolella maailmaa!  Tässä on vain voittajia:  Mikrolainojen saajat, me aktiivisina auttajina ja Homma^^^ meitä yhdistävänä tekijänä.

Toivoisin edelleen, että Homman Kiva-tiimille annettaisiin tilaa etusivulla, niin että useammat (Hommalaiset ja satunnaiset kävijät) huomaisivat asian.  Taalalaskuri vielä raksuttamaan siihen alle myös.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Mage - 18.04.2009, 23:22:17
Fastracker puhuu asiaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kerpo - 18.04.2009, 23:38:11
Tuota noin, miten tämä rahan siirto oikein toimii Visa Electronin kanssa? Pitääkö silloinkin mennä Pay Palin sivuille?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 18.04.2009, 23:38:54
Jasen Fastracker todistaa vahvasti.

Nimenomaan kiva teamin kiva homma^^^ pitää saada näkösälle.

Kuten todettiin. Hommalaisilla on vaihtoehto turhapaikan hakijoille ja rahansyytämiselle.

Homma^^^ on hyvä homma
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 18.04.2009, 23:50:10
*heh* Hommabank

Näinhän se pitää mennä. Ihmisille rahaa ja yrityksiä pystyyn. Ei pörssipeliä vaan oikeaa kapitalismia ja markkinataloutta.

Itse juurikin etsin kohdetta lainata €100. Onko ideoita?

Homma^^^ Capital. Kerrankin reilu pankki

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: MW - 18.04.2009, 23:52:45
Risti ja Rayskä olivat jo vähän vieraannuttaneet minut hyväntekeväisyydestä. Täytynee kuitenkin tutustua Homman^^^ vaiettuun, Kivaan puoleen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 19.04.2009, 00:02:56
Risti ja Rayskä olivat jo vähän vieraannuttaneet minut hyväntekeväisyydestä. Täytynee kuitenkin tutustua Homman^^^ vaiettuun, Kivaan puoleen.

Asiaan tutustuttuani vaikuttaa ihan OK hommalta. Meille joku 20€ on pieni raha mutta jossain toisaalla se voi olla omaisuus.

Toisekseen se on laina, jonka saa takaisin korkoineen.

Kyllä minä lainaan mopotaksi yrittäjälle 100€ jos kerta saan takaisin vaikka 110€.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 19.04.2009, 02:21:00
Jos käytössäsi on PayPal-tili, ei mitään ongelmia. Kulujakaan ei tule, kun siirtää yli 100 euroa kerralla, mikä on PayPalin raja veloituksettomalle nostolle.

Will PayPal charge me to withdraw funds from my Kiva Account?

No, when you request to withdraw funds from your Kiva Account, Kiva uses a PayPal function that charges the sender, not the recipient. Assuming 100% repayment, you will receive 100% of your money returned to you.

Eli voi nostaa vaikka sentin, eikä maksa mitään.

http://www.kiva.org/about/help/questions?subtopic=Re-lending%20or%20Withdrawing
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 19.04.2009, 02:27:26

Asiaan tutustuttuani vaikuttaa ihan OK hommalta. Meille joku 20€ on pieni raha mutta jossain toisaalla se voi olla omaisuus.

Toisekseen se on laina, jonka saa takaisin korkoineen.

Kyllä minä lainaan mopotaksi yrittäjälle 100€ jos kerta saan takaisin vaikka 110€.

Et saa takaisin 110€. Saat takaisin 100€ ja hyvän mielen. Lainan korot menevät mikrolainaajalle, jolle sinä lainaat rahasi. Lisäksi Kiva.org pyytää pientä lahjoitusta kulujensa kattamiseksi. (Juuri äsken tein uuden lainan ja Kiva pyysi 15% lahjoitusta siihen päälle, joten lahjoituksen pienuus on suhteellinen käsite.)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 19.04.2009, 02:35:36
Ja sen hyvän mielen saa kun tietää että lainan saanut sai myötämäsi lainan, jopa satoja prosentteja pienemmällä korolla kuin paikalliselta kiskurilta. Tällä lainalla saaja mahdollisesti paransi omaa ja perheensä hyvinvointia tulevaisuudessa.

Hän pystyy lainasi suomilla mahdollisuuksilla tarjoamaan lapsilleen paremman koulutuksen. Ja mikä parasta, hän pystyy luomaan siedettävät olosuhteet kotimaassaan, eikä tule riesaksesi kuluttamaan maksamiasi verokertymiä, vaan niillä voidaan parantaa suomalaisten hätää kärsivien oloja.

Tai perustamaan vastaanottokeskuksia suomeen. :'(
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 19.04.2009, 03:06:42
Tuota noin, miten tämä rahan siirto oikein toimii Visa Electronin kanssa? Pitääkö silloinkin mennä Pay Palin sivuille?

Kaikki rahansiirto Kivan kanssa tapahtuu PayPalin kautta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 19.04.2009, 03:28:29
PayPall todetu muussa kaupankäynnissä hyväksi.

Muuten juu, en minä korkoa odotakaan. Kunhan saan edes omani pois.
Toisaalta, idea kai tässä olisi sijoittaa rahaa. Aika usein rahan lainaajilla on halu saada sijoitukselleen tuottoa?

Jos nyt Kivan kautta lainaa saaneet eivät maksakaan korkoa, niin miksi puhutaan lainoista?

Puhuttaisiin sitten suoraan avustuksista tai korottomista vipeistä. Minusta hyvä idea olisi lainat järkeville investoinneille. Järkevä korko sijoitetulle rahalle. Vaikka joku 5% vuosikorkona.

Tällä tavoin kaikki hyötyisivät.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 22.04.2009, 18:26:24
Keskustelun käydessä kuumana on tämäkin aihe hyvä nostaa ylös. Homman avustuskampanja voi aiheuttaa yskänkohtauksen palstaa seuraavien "oikeamielisten" ja median keskuudessa.

Kohta on 2000 eurolla myönnetty mikrolainoja kehitysmaihin.

Kiva projekti on julkisuudessa "Homman vaiettu, valoisa puoli", "Valoisa salaisuus, joka ei varjosta Homman toimintaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 22.04.2009, 21:14:37
Pitää kehuskella että Peruun meni täppää 50 taalaa, Lourdes sai potin kasaan samantien, en ymmärtänyt lainkaan mihin hän rahaa tarvii, mutta kun tuolla KIVA.ssa on kerran mukana niin eiköhän tarpeeseen mene, Olen aina haaveillut Perun reissusta (siksi valinta) mutta tuskinpa koskaan menen sinne, siis tehtäköön keikka näin.

Lourdesin tili tuli täyteen sillä aikaa kun örmistelin osoitteita ja numeroita sivuille, koskahan näkyy kokonaissummassa HOMMA^^^n näytössä?

Käytin yhtä sanakirjaa http://www.sanakirja.org/search.php?q=state&l=3&l2=17 apuna kun kirjasin tietojani, toivottavasti kaikki meni oikein, jänskättää ;D

Edit: Taisi onnistua, sähköpostia tullut ja kovasti kiitelty, milloin mistäkin ;D  En kyllä avannut paypal tiliä, vaan maksoin visalla suoraan, näin oletan tehneen ;D

Nyt on KIVA painaa pää pielukseen ja ottaa kunnon unet, huomenna uusi HOMMA^^^.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 23.04.2009, 20:29:17
Kaikki ei mennyt niinkuin piti, vaikka tuossa yllä kehuskelinkin.
Näyttää siltä että olen KIVAssa mukana HOMMAn ulkopuolella, tarkoitushan olisi ollut olla ryhmänä, nyt mää rassukka olen erillään :'( 

Laitoin S-postia takaisinpäin, Pyysin että siirtävät nimeni HOMMAn yhteyteen, katsotaan kuinka hoituu ja pääsenkö mukaan kartuttamaan HOMMAn tiliä KIVAssa?

Tätä se kielitaito teettää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 23.04.2009, 20:56:25
Laitoin S-postia takaisinpäin, Pyysin että siirtävät nimeni HOMMAn yhteyteen, katsotaan kuinka hoituu ja pääsenkö mukaan kartuttamaan HOMMAn tiliä KIVAssa?

Mene tällä linkillä KIVAan: http://www.kiva.org/community/viewTeam?team_id=5161

Sitten paina sitä vihreeä "JOIN NOW"-nappia ja Homma^^^ :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 23.04.2009, 22:03:57
Taas kerran!


Voisiko joku laittaa oikein selkeät KIVA ohjeet, että uskaltais ryhtyä toimeen mukaan.

KIVA suomi sivu?

Minä en nyt toista kertaa mene yhtään mihinkään, olen kerran aiemmin kysynyt neuvoa tähän kivaan ja sitä ei tullut , nyt kun ominpäin menin touhuamaan ja sitten ei ihan kohdalleen mennytkään, niin tullaan JÄLKEENPÄIN  neuvomaan.

KIITOS
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: ElinaElina - 23.04.2009, 22:10:06
En minäkään olisi osannut.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 24.04.2009, 14:25:42

Minä en nyt toista kertaa mene yhtään mihinkään, olen kerran aiemmin kysynyt neuvoa tähän kivaan ja sitä ei tullut , nyt kun ominpäin menin touhuamaan ja sitten ei ihan kohdalleen mennytkään, niin tullaan JÄLKEENPÄIN  neuvomaan.

KIITOS

No vittu anteeks, tulenko vielä pyyhkimään perseesi kunhan täältä reissulta kotiudun?
Otsikko: Latifalle lähti 25 taalaa
Kirjoitti: Benjamin - 24.04.2009, 16:17:24
Homma^^^ rules!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 24.04.2009, 22:03:09


No vittu anteeks, tulenko vielä pyyhkimään perseesi kunhan täältä reissulta kotiudun?

Kaada vain itsellesi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 24.04.2009, 22:07:51
No, no Bror ja Lentomestari. Otetaanhan nyt iisisti. Turha kiivastella, yhteisellä asiallahan me ollaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 28.04.2009, 22:59:24
Kaikki ei mennyt niinkuin piti, ...jne
Laitoin S-postia takaisinpäin, Pyysin että siirtävät nimeni HOMMAn yhteyteen, katsotaan kuinka hoituu ja pääsenkö mukaan kartuttamaan HOMMAn tiliä KIVAssa?

Tätä se kielitaito teettää.
Lainaan itseäni , paremman puutteessa.

S-postit tepsi, HOMMAn kuvastoon lärvini ilmestyi, laitoin varmaan kolmeen paikkaan jonkunlaisen sepustuksen ja joku niistä tepsi, yksi järkevänoloinen vastaus tuli, jonka neuvoja noudattaen asianlaita korjaantui, ainakin osittain, sillä en ole aivan varma tuliko laittamani summa HOMMAn kokonaissummaan mukaan, sitä on vaikea tarkastaa ainakaan näin jälkeenpäin.

Tuolla joku pohti, saisiko tästä jonkunlaista tuottoakin, itse summaa "klikkaillessa" mietin että menköön mihin hyvänsä, tarpeeseen varmaan menee. Pidin tätä avustustapaa mielekkäämpänä, kun laittaa johonkin lippaaseeen muutamaa kolikkoa ja sitten lehdestä saa lukea kuinka keräyksen tuotosta menee 60 % kuluihin. Sama on puhelinkeräykset jossa puhelinoperaattori taitaa hankkia eniten koko touhussa. Siinä menossa tuntee itsensä vaan pelleksi.

Onhan tässä nyt mitä seurata, kalapuotia.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 29.04.2009, 18:03:52
^ Huomasin, että joukossa on henkilöitä, joilla ei näytä olevan yhtään lainaa. Tämä ilmeisesti johtuu siis siitä, että lainasivat rahaa ennen kuin liittyivät homman kiva-tiimiin, ja joutuvat nyt odottamaan, että rahat tulevat takaisin (ellei halua välissä tehdä uutta lainaa), jotka voi lainata taas uudestaan ja ne lainat sitten näkyvät homman tiimisivuilla.

Tuo rekisteröitymisprosessi kannattaa siis aloittaa hommatiimin sivun (http://www.kiva.org/team/homma) join now-nappulan kautta, jotta pääsee heti tiimiin mukaan ennen kuin antaa lainan.

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 29.04.2009, 18:53:59
^ Huomasin, että joukossa on henkilöitä, joilla ei näytä olevan yhtään lainaa. Tämä ilmeisesti johtuu siis siitä, että lainasivat rahaa ennen kuin liittyivät homman kiva-tiimiin, ja joutuvat nyt odottamaan, että rahat tulevat takaisin (ellei halua välissä tehdä uutta lainaa), jotka voi lainata taas uudestaan ja ne lainat sitten näkyvät homman tiimisivuilla.

Tuo rekisteröitymisprosessi kannattaa siis aloittaa hommatiimin sivun (http://www.kiva.org/team/homma) join now-nappulan kautta, jotta pääsee heti tiimiin mukaan ennen kuin antaa lainan.

NÄin on  ja arvaa V*******ko kun pyysin neuvoa tässä kivahommassa tuossa aiemmin ja kukaan ei kerennyt tyhmää neuvomaan, märehdin tätä vieläkin, senverran kyrsii.
Minun  "piikki" on 50 taalaa ja laitoin vitosen vielä tippiä sille kiva sakille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 29.04.2009, 19:54:28

NÄin on  ja arvaa V*******ko kun pyysin neuvoa tässä kivahommassa tuossa aiemmin ja kukaan ei kerennyt tyhmää neuvomaan, märehdin tätä vieläkin, senverran kyrsii.
Minun  "piikki" on 50 taalaa ja laitoin vitosen vielä tippiä sille kiva sakille.

No tajusin tämän itsekin vasta nyt, eli jos olisi ollut aikaa tehdä kuvalliset ohjeet (oli mielessä), olisin neuvonut sinua väärin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 29.04.2009, 19:58:58
 Neuvonut väärin?
Kerro lisää ;D
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 29.04.2009, 20:00:34
Minusta hyvä idea olisi lainat järkeville investoinneille. Järkevä korko sijoitetulle rahalle. Vaikka joku 5% vuosikorkona.

Olen miettinyt itse samaa. Tuonlainen 5% vuosikorko tuottona voisi houkutella enemmän ihmisiä lainaamaan tuon KIVAn kautta, ja noiden myönnettyjen lainojen koroissa se ei ole kovinkaan paljon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 29.04.2009, 20:14:36
Neuvonut väärin?
Kerro lisää ;D

Neuvonut valitsemaan ensin lainan ja rekisteröitymään sitä kautta, eli väärin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 29.04.2009, 21:05:44
Minusta hyvä idea olisi lainat järkeville investoinneille. Järkevä korko sijoitetulle rahalle. Vaikka joku 5% vuosikorkona.

Olen miettinyt itse samaa. Tuonlainen 5% vuosikorko tuottona voisi houkutella enemmän ihmisiä lainaamaan tuon KIVAn kautta, ja noiden myönnettyjen lainojen koroissa se ei ole kovinkaan paljon.

Sellaisia sijoitusinstrumenttejä on riittävästi olemassa. Tämä Kiva kilpaileekin perinteisen lahjoituksen kanssa, jossa lahjoittaja menettää koko sijoituksen 100% varmasti.

Kivassa sijoitetaan summa ja odotetaan saatavan takaisin, uudelleen lainattavaksi tai muuhun käyttöön. Idea on se että voidaan auttaa, itse mitään menettämättä tai mitään saamatta.

Ja mikä tärkeintä, pitää avuntarvitsijat rakentamassa omaa toimivaa yhteiskuntaa, eikä tule tänne hajoittamaan toimivaa yhteiskuntaa. Win win tilanne.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 29.04.2009, 21:11:38
Voisikohan nyt laittaa jotain ohjetta, niin uudet KIVA kontaktit onnistuu paremmin?

Tämä on motivoivampaa auttamista, näkee autettavan ja saattaa jopa tulla rahat takaisin, uudelleen kierrätettäväksi. Minä hitot noista prosenteista ;D
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 19.05.2009, 12:25:05
Nostetaan ylös, ja todetaan samalla että Ghanalainen kalanmyyjä Mary Amanoa on maksanut ensimmäisen lyhennyksensä eli 20% lainastaan ajallaan. Kiva juttu!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 26.05.2009, 20:53:17
Perulaisen Marthan pesukone surraa tuottavasti ja hän on nyt maksanut 50% velastaan takaisin. Eli aikataulu pysynyt sovitussa.

Nyt on 1975 taalan edestä myönnetty mikrolainoja. Kuka räväyttää 2000 rajan rikki.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 26.05.2009, 22:56:37
Noniin, kertokaas tyhmälle kuinka tieto tulee tuolta kiva-organisaatiolta, naksahtaako s-posti silloin tällöin, vai pitääkö KIVAn sivuille mennä utelemaan? Kävin omaa kohdetta katsomassa, ja samahan se oli vaikka nuolempääkirjoitusta olisi lukenut, eli kuvien varassa ollaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jykke - 26.05.2009, 23:21:16
Mukana ollaan 50 taalalla. Hieno systeemi!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 27.05.2009, 20:05:58
Noniin, kertokaas tyhmälle kuinka tieto tulee tuolta kiva-organisaatiolta, naksahtaako s-posti silloin tällöin, vai pitääkö KIVAn sivuille mennä utelemaan? Kävin omaa kohdetta katsomassa, ja samahan se oli vaikka nuolempääkirjoitusta olisi lukenut, eli kuvien varassa ollaan.

Näillä asetuksilla tulee takaisinmaksuilmoituksia kerran kuukaudessa.

http://img17.imageshack.us/img17/7186/kiva1w.png
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 27.05.2009, 20:20:28
Mulla on tullut jo yli puolet summista takaisin (2 x 25 taalaa). Kun ne on tulleet kokonaan takaisin, niin kiertoon takas vaan. Hyvä systeemi!

EDIT: Kummilapsitiimille info: laitan teille kummipostia tässä joku päivä, kun näiltä puoluekiireiltäni ehdin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 28.05.2009, 10:41:59
Sellainen tuli mieleeni, että joku näppärä hommalainenhan vois kirjoitella tänne ihan suomeksi ja selkokielellä ohjeet siitä, miten Kiva toimii ja miten rahaa voipi lainata eteenpäin. Näin myös ne, joilla engelska tuottaa ongelmia, pääsisivät mukaan tähän hyvää eteenpäin jakavaan systeemiin!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 31.05.2009, 20:23:50
Hyvä me!

Kiva Homma mainittu!

Mikroluotot ovat nettiajan kehitysapua

Köyhien maiden yrittäjien tukeminen pienillä nettilainoilla on kasvattanut suosiotaan Suomessa. Yksityinen auttaja voi valita netissä yrittäjän, joka kysyy lainaa esimerkiksi kanojen lääkitykseen.

Muutamilla nettifoorumeilla on masinoitu kampanjoita, joissa on haastettu auttamaan yrittäjiä pienillä summilla.

Lainaaminen onnistuu yhdysvaltalaisen Kiva.org-nimisen nettisivuston kautta. Sivuilta löytyy paikallisten avustusjärjestöjen valitsemia yrittäjiä, jotka kertovat tarpeistaan.

Esimerkiksi Hommaforum-nimisen keskustelupalstan jäsenet ovat muutaman kuukauden aikana lainanneet rahaa hieman yli 2 000 dollaria (1 400 euroa). Apua yritystoimintaansa ovat saaneet muun muassa ghanalainen kalamyyjä ja perulainen taksiyrittäjä.

Eräs lainaustoiminnassa mukana olevista on 42-vuotias opettaja Jari Mäki-Ketelä. Hän on toiminut bisnesenkelinä kahdessa kohteessa sijoittamalla yhteensä 50 dollaria. Suurin osa rahoista on jo maksettu takaisin.

"Tämä on pitkäjänteinen tapa auttaa. Lainan kohteiden raportteja lukiessa tulee vähän samanlainen tunne kuin lasten tuodessa todistusta koulusta kotiin."

Kaleva (http://www.kaleva.fi/plus/juttu799366_page0.htm)

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: MW - 31.05.2009, 20:33:37

"Tämä on pitkäjänteinen tapa auttaa. Lainan kohteiden raportteja lukiessa tulee vähän samanlainen tunne kuin lasten tuodessa todistusta koulusta kotiin."


Eli "Jarilla" vähän samat värinät, kuin kukkiksilla uuden karva-ankkuroidun laivan saapuessa satamaan?

No joo, asiaton heitto, ja Kiva on mielestäni hyvä juttu. Taidan liittyä rinkiin. Tämmöistä kehitysavun pitäisi olla, eikä mikään huippueläkejärjestelmä leopardisuikkamiehille ja heidän suvulleen tai heimolleen.

EDIT: Puhumattakaan sitten näistä "avustusjärjestöistä", joiden luksustoimistojen ja hyväpalkkaisten johtajien pyörittämiseen mene 98% keräysvaroista.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 31.05.2009, 21:01:17
Heh, näköjään aloituksessa mainitsemani median huomio on saavutettu jo pienessä ajassa.

10 vuoden päästä otsikot huutavat "Hommalaiset ovat avustusjärjestönä ohittaneet punaisen ristin, niin tehokkuudessa kuin rahamäärässäkin".


Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rontti4 - 31.05.2009, 21:11:56
Kävin minäkin antamassa ensimmäisen lainani.  :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tunkki - 31.05.2009, 21:21:28
Mitenkähän kummassa Kaleva oli moisen jutun aiheen löytänyt? Khihi, sanoisi Vanhala.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 31.05.2009, 22:28:29
Sama jutunpoikanen on myös Turun sanomissa, Kauppalehdessä, Savon sanomissa ja STT:n omilla sivuilla (STT:lle annoin haastattelun).

T: Juha "Jari-Aki" Mäki-Ketelä


EDIT: Ja Aamulehdessä, Taloussanomissa, Verkkouutisissa, Ilkassa... Hyvä juttu!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 31.05.2009, 22:33:28
No linkkiä , että saa lukea?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 31.05.2009, 22:36:36
No linkkiä , että saa lukea?


Laita Googleen hakusanat STT Mäki-Ketelä

Johan alkaa paukuttaa
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 31.05.2009, 22:55:36
Verkkouutisissa oli vähän pidempi juttu kuin vain toi STT:n pikku-uutinen.

Lainaus
Köyhien maiden yrittäjien tukeminen pienillä nettilainoilla on kasvattanut suosiotaan Suomessa. Yksityinen auttaja voi valita netissä yrittäjän, joka kysyy lainaa esimerkiksi kanojen lääkitykseen.

Muutamilla nettifoorumeilla on masinoitu kampanjoita, joissa on haastettu auttamaan yrittäjiä pienillä summilla.

Lainaaminen onnistuu yhdysvaltalaisen Kiva.org-nimisen nettisivuston kautta. Sivuilta löytyy paikallisten avustusjärjestöjen valitsemia yrittäjiä, jotka kertovat tarpeistaan. Joku tarvitsee rahaa kanojensa lääkitykseen, toinen haluaa uuden pakastimen myytävien elintarvikkeiden säilytykseen.

Esimerkiksi Hommaforum-nimisen keskustelupalstan jäsenet ovat muutaman kuukauden aikana lainanneet rahaa hieman yli 2000 dollaria (1400 euroa). Apua yritystoimintaansa ovat saaneet muun muassa ghanalainen kalamyyjä ja perulainen taksiyrittäjä.

Eräs lainaustoiminnassa mukana olevista on 42-vuotias opettaja Jari Mäki-Ketelä. Hän on toiminut bisnesenkelinä kahdessa kohteessa sijoittamalla yhteensä 50 dollaria. Suurin osa rahoista on jo maksettu takaisin. Maksetut rahat hän aikoo lainata uudelleen eteenpäin.

– Tämä on pitkäjänteinen tapa auttaa. Lainan kohteiden raportteja lukiessa tulee vähän samanlainen tunne kuin lasten tuodessa todistusta koulusta kotiin, Mäki-Ketelä hehkuttaa.

Kivan sivuilla lainaaja voi itse seurata rahojensa käyttöä. Kohteet raportoivat yritystoimintansa edistymisestä, ja paikallisjärjestöjen kautta ilman korkoa takaisin maksetut rahat näkyvät myös suoraan sivuilla.

Vaihtoehto kehitysavulle

Kivan kautta lainaamiseen on myös muita syitä. Monien mielestä perinteiset kehitysapumenetelmät eivät aina ole paras tapa auttaa tarvitsevia.

Tyrnäväläinen 33-vuotias Pasi Havia on käyttänyt Kivaa jo pari vuotta, ja nyt sisällä on 20 erilaista lainaa. It-alalla työskentelevä yrittäjähenkinen mies löysi palvelun yhdysvaltalaisten blogien kautta. Idea kolahti heti.

– Uskon, että yrittäjien suoraan tukeminen auttaa heitä nousemaan menestykseen. Paikalliset tietävät itse parhaat tavat toimia, Havia korostaa.

Yhdysvalloissa suuret talouslehdet ovat suitsuttaneet Kivan ideaa, ja sen puolesta ovat puhuneet muun muassa presidentti Bill Clinton ja U2-yhtyeen laulaja Bono.

Palvelun suosio länsimaisten lainaajien keskuudessa onkin kasvanut niin suureksi, että uusille lainapyynnöille saattaa järjestyä rahoitus jopa muutamassa tunnissa. Syynä tähän on lainakohteiden hankkimisen hitaus. Paikallisjärjestöt eivät halua mukaan huijareita. Eikä niitä näytä olevankaan – lainoista maksetaan takaisin yli 98 prosenttia.

Bisneshenkiset mukaan

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan koulutussuunnittelija Tiina Kontinen kertoo, että suomalaisten kehitysapujärjestöjen kentällä Kivan toimintaan suhtaudutaan positiivisesti, vaikka osa rahoista saattaa olla suoraan järjestöiltä pois.

– Tutkimusten mukaan ihmisillä on halu auttaa henkilökohtaisesti. Tällainen toiminta tarjoaa kanavan, jonka kautta esimerkiksi bisneshenkiset ihmiset saattavat innostua enemmänkin kehitysapuasioista, Kontinen uskoo.

Kontinen kuitenkin muistuttaa, että aina tarvitaan myös laajempia ja pitkäjänteisempiä toimia kokonaisten yhteiskuntien auttamiseksi. Pelkkä mikrobisneksen alkeisoppien levittäminen on vasta yksi askel parempaan suuntaan.

linkki (http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=4959:suomalaisen-nettilaina-voi-tukea-kalamyyjaeae-ghanassa&catid=29:kotimaa&Itemid=4)

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Adolf Stege - 01.06.2009, 17:55:20
Näin Eu-kassien hakijana ja ruokajonoissa "kerjuulla" olevana, ei ensimmäisenä tule mieleen auttaa Perulaista taksi suharia. Ei mulla oo tosin siihen varakaan. Mutta, ideahan on hyvä, ei sillä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 01.06.2009, 21:53:12
No, niinhän siinä vähän kävi mitä ounastelinkin.

Kontinen kuitenkin muistuttaa, että aina tarvitaan myös laajempia ja pitkäjänteisempiä toimia kokonaisten yhteiskuntien auttamiseksi. Pelkkä mikrobisneksen alkeisoppien levittäminen on vasta yksi askel parempaan suuntaan.


Eli, tämä avustustapa on lähellä "väärin" avustamista, ainakin se on puuhastelua. Näköjään "oikea" avustaminen, vaatii suuren organisaation ja suuret kulut, jotta se on uskottavaa näiden "avustusasiantuntijoiden" mielestä.

Sinä joka olet antanut mikrolainan, olet antanut "pelkän mikrobisneksen alkeisoppien" mukaisen almun.

Valitettavasti sinun roposi ei ole mennyt gebardihatulle tai diktaattorille vaan suoraan avuntarvitsijalle, ja se on väärin.

Oikea avustaminen, on sitä että rahaa kerätään organisaatiolle joka vetää välistä. Sitten se lahjoitetaan em. tahoille, jotka vetävät välistä, ostavat aseita, loistoautoja ja palatseja. Se on oikea tapa auttaa, kaikki muu on puuhastelua.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: KimmoJ - 02.06.2009, 14:38:01
No tämäkin peräkammarin poikamies jätti sitten kossupullot ostamatta ja kävi laittamassa 2 * 25$ maailmalle, on tämä sen verran hyvä juttu. Oikeastaan harmittaa vaan että en huomannut koko juttua aikaisemmin  :D
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kari Kinnunen - 02.06.2009, 14:46:43
No, niinhän siinä vähän kävi mitä ounastelinkin.

Kontinen kuitenkin muistuttaa, että aina tarvitaan myös laajempia ja pitkäjänteisempiä toimia kokonaisten yhteiskuntien auttamiseksi. Pelkkä mikrobisneksen alkeisoppien levittäminen on vasta yksi askel parempaan suuntaan.


Eli, tämä avustustapa on lähellä "väärin" avustamista, ainakin se on puuhastelua. Näköjään "oikea" avustaminen, vaatii suuren organisaation ja suuret kulut, jotta se on uskottavaa näiden "avustusasiantuntijoiden" mielestä.

Sinä joka olet antanut mikrolainan, olet antanut "pelkän mikrobisneksen alkeisoppien" mukaisen almun.

Valitettavasti sinun roposi ei ole mennyt gebardihatulle tai diktaattorille vaan suoraan avuntarvitsijalle, ja se on väärin.

Oikea avustaminen, on sitä että rahaa kerätään organisaatiolle joka vetää välistä. Sitten se lahjoitetaan em. tahoille, jotka vetävät välistä, ostavat aseita, loistoautoja ja palatseja. Se on oikea tapa auttaa, kaikki muu on puuhastelua.

Niin ja:
"
Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan koulutussuunnittelija Tiina Kontinen kertoo, että suomalaisten kehitysapujärjestöjen kentällä Kivan toimintaan suhtaudutaan positiivisesti, vaikka osa rahoista saattaa olla suoraan järjestöiltä pois.
"

Eiköhän tuo kohta kerrokin miksi T. Kontinen on hiukan huolestunut. Kovin paljon kun kivailu yleistyy niin alkaa leipä Kontisen pöydässä ohentua.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: maitotyttö - 05.06.2009, 17:15:14
Maitotyttö ja miehensä ovat nyt myös mukana, lainasimme kumpikin 25 taalaa ghanalaiselle Patience Owusulle, joka pitää pientä kauppaa ja yrittää nyt kerätä pääomaa, että saisi sitä vähän laajennettua.

Patiencella ei ole koko lainasumma vielä koossa, että jos täällä joku pohtii kohdetta niin http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=112217
tuota voisi miettiä. Patiencella ei ole lapsia, joten sosiaalista turvaa ei siltäkään osin ole ja oli syy yhdessä maanosan kanssa kohteen valintaan.

Muokkis: Nyt Patiencella on koko summa kasassa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: SkaSkin - 05.06.2009, 20:07:55
Tuonne tungetaan jo liikaa fyrkkaa meiltä kysymättä verovaroista. Älkää nyt hyvät ihmiset enempää laittako nigerialaiskirjeeseen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Hoff - 05.06.2009, 20:19:00
Tuonne tungetaan jo liikaa fyrkkaa meiltä kysymättä verovaroista. Älkää nyt hyvät ihmiset enempää laittako nigerialaiskirjeeseen.
Eikö ihmisiä saa auttaa?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: SkaSkin - 05.06.2009, 20:38:54
Laitetaan kiikereille matkarahatkin tänne. Tienataan kultamunilla.

Tsiisus.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: maitotyttö - 05.06.2009, 22:21:06
Kun juju lienee se, että jos ihmisellä on elämän ja sosiaalisen nousun edellytyksiä kotimaassaan, sen ei tarvitse lähteä sieltä mihinkään.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: SkaSkin - 05.06.2009, 22:34:43
Luuletko aikuisten oikeasti että köyhimmillä tutseilla on fyrkkaa lähteä tänne hutuja pakoon? Tai mahdollisuus ja kirjoitustaito hakea netistä pikavippejä?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: maitotyttö - 05.06.2009, 23:04:03
Tai mahdollisuus ja kirjoitustaito hakea netistä pikavippejä?

Mikäli yhtään olen systeemiä ymmärtänyt, jokaisen lainanantajan tukena on ns field partner, yleensä jonkinlainen avustusjärjestö joka avustaa ja tiedottaa lainamahdollisuudesta.

Nämä tuettevat ihmiset eivät varmaankaan ole kaikkein köyhimpiä, mutta esim. ruokatorikauppias ostaa myytäviä tuotteita niiltä kaikkein köyhimmiltä, jotka hekin näin saavat käteistä. Ylipäätään markkinatalous auttaa demokratiakehitystä, samoin oikeusvaltioisumista. Tämä kaikki toki pitkällä tähtäimellä, mutta jostain on aloitettava.

Ja huomaathan, että nämä rahat lähtökohtaisesti maksetaan takaisin. Kiva ei ole mikään taikaseinä, vaan aito mahdollisuus tukea jo pelkällä olemassaolollaan yhteiskuntaa vakauttavan keskiluokan syntyä kehitysmaihin. Olen sitä mieltä, että juuri tällainen paikallista yrittäjyyttä tukeva toiminta on niin fiksua kuin olla ja voi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jääpää - 05.06.2009, 23:27:04
Tai mahdollisuus ja kirjoitustaito hakea netistä pikavippejä?

Mikäli yhtään olen systeemiä ymmärtänyt, jokaisen lainanantajan tukena on ns field partner, yleensä jonkinlainen avustusjärjestö joka avustaa ja tiedottaa lainamahdollisuudesta.

Nämä tuettevat ihmiset eivät varmaankaan ole kaikkein köyhimpiä, mutta esim. ruokatorikauppias ostaa myytäviä tuotteita niiltä kaikkein köyhimmiltä, jotka hekin näin saavat käteistä. Ylipäätään markkinatalous auttaa demokratiakehitystä, samoin oikeusvaltioisumista. Tämä kaikki toki pitkällä tähtäimellä, mutta jostain on aloitettava.

Ja huomaathan, että nämä rahat lähtökohtaisesti maksetaan takaisin. Kiva ei ole mikään taikaseinä, vaan aito mahdollisuus tukea jo pelkällä olemassaolollaan yhteiskuntaa vakauttavan keskiluokan syntyä kehitysmaihin. Olen sitä mieltä, että juuri tällainen paikallista yrittäjyyttä tukeva toiminta on niin fiksua kuin olla ja voi.
Ymmärsit oikein,Maitotyttö! SkaSkin, 200€ekuttia ei riitä lippuun, eikä Kalashnikoviin..se jos sillä sortaa toista, (alk..rupeaa kapitalistiksi, on toinen tarina, jopa menestys kaikille..) maavarmistaja on yleensä luotettava ja jos ei ole, se näkyy takaisin maksu prossissa..Parasta kehitysapua ikinä! Olen myynyt hommaa^^^ ;D useille rikkaille ystävilleni ja profitit on unohtunu...tosin ne osaa laskea hinnan nykyisellekin maailmansyleily pelleilylle äkkiä, että niin se kapitalisti prolen verta Mersun tankissa, voi muuttaa äkkiä ajatteluaan ja muuttaa, ehkä pienen tappion voitoksi..
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 18.06.2009, 13:22:30
Propellipäät ovat taas tinkineet omasta kilju annoksestaan, sillä 3000 taalan rajapyykki on ohitettu. Nyt näyttää siltä että mikrolainoja on myönnetty yli eurolla per homma jäsen.

Martha perusta on saanut pesukoneeseensa hurjat kierrokset ja maksanut nyt 66% lainastaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 18.06.2009, 22:21:13
Propellipäät ovat taas tinkineet omasta kilju annoksestaan, sillä 3000 taalan rajapyykki on ohitettu. Nyt näyttää siltä että mikrolainoja on myönnetty yli eurolla per homma jäsen.

Martha perusta on saanut pesukoneeseensa hurjat kierrokset ja maksanut nyt 66% lainastaan.

Pitääpä tsekata kans omat saldot. Pistän takaisin kiertään, kun vipit maksettu.

Huomenna ajattelin kyllä ottaa vähän kiljua juhannuksen kunniaksi, kunhan äiti nukahtaa. Sitten mopolla lavalle tansseihin naisia tsiikailemaan. Koko viikon on poika porissut vaatekaapissa villasukan sisällä. Onneksi äiti ei ole huomannut ainakaan vielä mitään!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 18.06.2009, 23:51:39
Nyt on tapahtunut täälläkin jotain, Kalakauppias Loudres on pistänyt 25 prossaa takaisin, siis  kun sitä suomennosta näistä kivasivuista ei ole niin, kertokaapas nyt mitä edelleen tapahtuu? kävin siinä ns. omalla sivulla kirjautuneena ja siellä tämä prossa näytettiin, entäs sitten? kuinka raha tulee takaisin? Kunhan enin osa palautuis niin laitan sitten homman nimissä uudestaan johonkin kivaan. Tämä eka "keikka" kun meni omaan piikkiin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 19.06.2009, 00:32:59
^

Tsekkaa tää kuva:

http://img265.imageshack.us/img265/383/kivakuva2.png

Kun sulla on palautuksia 25 prossa lainastasi, niin sulla pitäisi lukea jotain $6.25 dollaria siinä Available Kiva Credit -kohdassa. Kun oot saanu koko summan eli 100% takaisin, niin siinä lukee $25. Sitten painat sitä vihreetä RELOAN -nappulaa ja pääset valitsemaan uuden lainan.

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 19.06.2009, 00:37:59
Kafir Sikakoira.lle kiitoset. tuota sivua juuri katselinkin ja mietin uskaltaako mitään nappia painaa, 25 prossa tullut takaisin ja siinä lukee nyt 12,5 taalaa, koko lainasumma oli viiskymppii.

Kyllä tää nyt alkaa sujumaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Taikakaulin - 22.06.2009, 21:20:10
Toiminta on käynnissä ja itsekin olen lainannut 25 taalaa Tanzaniaan. Nyt tulisi pari kysymystä.

1. Kannattaisko lainata siis kerralla 100 $ niin että ei mene sitä palvelumaksua PayPal:lle? Vai voiko käydä niin etten saa ikinä rahojani enää takaisin?

2. Lainaamisen jälkeen tuli jokin kysymys liittyen rahan lahjoittamiseen tälle itse Kivalle. Oletteko itse antanut lahojoittanut rahaa tälle itse organisaatiolle ja kannattaako tämä, vai lainatako nekin rahat vain suoraan lainaa tarvitseville?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 22.06.2009, 21:25:34
Itse olen antanut aina 100% kohteelle, enkä yhtään Kiva organisaatiolle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 22.06.2009, 22:01:52
Toiminta on käynnissä ja itsekin olen lainannut 25 taalaa Tanzaniaan. Nyt tulisi pari kysymystä.

1. Kannattaisko lainata siis kerralla 100 $ niin että ei mene sitä palvelumaksua PayPal:lle? Vai voiko käydä niin etten saa ikinä rahojani enää takaisin?

2. Lainaamisen jälkeen tuli jokin kysymys liittyen rahan lahjoittamiseen tälle itse Kivalle. Oletteko itse antanut lahojoittanut rahaa tälle itse organisaatiolle ja kannattaako tämä, vai lainatako nekin rahat vain suoraan lainaa tarvitseville?

1. PayPal ei veloita Kivan kautta tapahtuvasta rahaliikenteestä mitään. PayPal on yksi Kivan yhteistyökumppaneista, joten summalla ei ole merkitystä.

2. Olen itse lahjoittanut sen 10 prosenttia lainan päälle. Se ei ole paljon ja sillä maksetaan Kivan operaatiokustannuksia.

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: maitotyttö - 22.06.2009, 22:10:45
Sen lahjoitusosuuden Kivalle saa säädettyä nollaksi jos niin haluaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalervo - 15.07.2009, 20:42:47
Kuulostaa erittäin hyvältä. Sen sijaan, että ostaisi niitä jokajouluisia Kankkulan kaivoja Afrikkaan, voi tukea yrittäjyyttä ja kansankapitalismia kansankapitalismin omin keinoin. Sehän on aidosti kestävää kehitystä!

Täytyy kuitenkin vielä selvittää järjestön ansaintalogiikka ja arvioida (mikäli ei ole jossain ilmoitettu) prosenttiosuus, joka varoista kuluu koneiston ylläpitämiseen. Palkkalistoilla näyttää olevan jonkun verran ihmisiä, heidän palkkansa tuskin tulee taikaseinästä. En halua elättää rikkaita länsimaalaisia, vaan auttaa köyhiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa itseään ja vaurastua. Mikäli arvioimani prosenttiosuus on lähellä Pelastusarmeijan Joulupadan keräyskuluosuutta, lähden ilman muuta mukaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 15.07.2009, 21:50:36
Kuulostaa erittäin hyvältä. Sen sijaan, että ostaisi niitä jokajouluisia Kankkulan kaivoja Afrikkaan, voi tukea yrittäjyyttä ja kansankapitalismia kansankapitalismin omin keinoin. Sehän on aidosti kestävää kehitystä!

Täytyy kuitenkin vielä selvittää järjestön ansaintalogiikka ja arvioida (mikäli ei ole jossain ilmoitettu) prosenttiosuus, joka varoista kuluu koneiston ylläpitämiseen. Palkkalistoilla näyttää olevan jonkun verran ihmisiä, heidän palkkansa tuskin tulee taikaseinästä. En halua elättää rikkaita länsimaalaisia, vaan auttaa köyhiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa itseään ja vaurastua. Mikäli arvioimani prosenttiosuus on lähellä Pelastusarmeijan Joulupadan keräyskuluosuutta, lähden ilman muuta mukaan.

Ansaintalogiikka on yksinkertaisesti tämä. Järjestö saa rahaa korottomasti ja lainaa sitä korolla n. 18%. Lisäksi halukkaat antavat lainan lisäksi tippiä. Aikamoinen rahakone KIVAllekin toi 18 %.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 15.07.2009, 22:11:13
Ansaintalogiikka on yksinkertaisesti tämä. Järjestö saa rahaa korottomasti ja lainaa sitä korolla n. 18%. Lisäksi halukkaat antavat lainan lisäksi tippiä. Aikamoinen rahakone KIVAllekin toi 18 %.

Jos jostain tuota KIVAa pitäisi moittia niin se on tämä. Mielestäni olisi kohtuullista että lainaaja saisi lainalleen vaikka jonkin 5% koron, jos tuo 18%:n korko eteenpäin lainatulle rahalle pitää paikkansa. Tuotto KIVAlle olisi edelleenkin vähintään kohtuullinen, ja on mielestäni täysin hyväksyttävää että KIVA tekisi edelleen voittoa työllään ja ammattiosaamisellaan.

Voisi olla että KIVAn suosio lisääntyisi tuonlaisen kohtuullisen korkotuoton ansiosta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 16.07.2009, 00:13:28
Ansaintalogiikka on yksinkertaisesti tämä. Järjestö saa rahaa korottomasti ja lainaa sitä korolla n. 18%. Lisäksi halukkaat antavat lainan lisäksi tippiä. Aikamoinen rahakone KIVAllekin toi 18 %.
Mistä repäisit tän 18 prosenttia?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 17.07.2009, 13:54:36
Ansaintalogiikka on yksinkertaisesti tämä. Järjestö saa rahaa korottomasti ja lainaa sitä korolla n. 18%. Lisäksi halukkaat antavat lainan lisäksi tippiä. Aikamoinen rahakone KIVAllekin toi 18 %.
Mistä repäisit tän 18 prosenttia?


Repäisisin 18% jonkin field partnerin kohdalta aikoinaan. Nyt kun tarkistin, KIVA field partnereiden keskimääräinen korko on 23.83%. Kallistako?

On jopa halpaa korkoa kun vertaa paikallisiin 60-800% korkoihin verrattuna. Voit lukaista vaikka tästä lisää. http://www.kiva.org/app.php?page=help&action=InterestRateComparison#AverageInterestRateBorrowerPaysToKivaFieldPartner

Raha on aina pirun kallista siellä missä sitä ei ole ja lainan anojalta puuttuu vakuudet. KIVAssa se on kuitenkin kohtuuden rajoissa ja veikkaanpa että paikalliset köyhät pitävät sitä todellisena unelma tarjouksena.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 17.07.2009, 18:22:02
Ansaintalogiikka on yksinkertaisesti tämä. Järjestö saa rahaa korottomasti ja lainaa sitä korolla n. 18%. Lisäksi halukkaat antavat lainan lisäksi tippiä. Aikamoinen rahakone KIVAllekin toi 18 %.
Repäisisin 18% jonkin field partnerin kohdalta aikoinaan. Nyt kun tarkistin, KIVA field partnereiden keskimääräinen korko on 23.83%. Kallistako?

On jopa halpaa korkoa kun vertaa paikallisiin 60-800% korkoihin verrattuna. Voit lukaista vaikka tästä lisää. http://www.kiva.org/app.php?page=help&action=InterestRateComparison#AverageInterestRateBorrowerPaysToKivaFieldPartner

Raha on aina pirun kallista siellä missä sitä ei ole ja lainan anojalta puuttuu vakuudet. KIVAssa se on kuitenkin kohtuuden rajoissa ja veikkaanpa että paikalliset köyhät pitävät sitä todellisena unelma tarjouksena.

Annoit ymmärtää, että KIVA organisaatio vetäisisi päältä 18 prosenttia, vaikka todellisuudessa meidän mikrolainaajien rahat menevät kokonaisuudessaan sille field partnerille, joka siis on se todellinen koron saaja.

Kivan sivuilla mainitaan seuraavaa:

Lainaus
How does Kiva fund its operations?
 
Kiva sends 100 percent of your loans to the borrowers listed on the site.

Self-sustainability is critical to us. To this end, we support ourselves principally on the "optional fees" our lenders voluntarily pay to the organization in addition to the loans they make.

We also raise funds through grants, interest earned on our bank accounts, and we have raised growth capital from a small group including Silicon Valley angel donors, corporate sponsors and foundations such as the Draper Richards Foundation and the Kellogg Foundation. We are incredibly thankful for this support that has helped us keep up with a fast pace of growth.

Lainaus
Does Kiva charge interest?
 
Kiva does not charge any interest or fees to our Field Partners.

Vaikea sanoa kuinka kauan mikrolainaajien rahat viipyvät Kivan pankkitileillä ennen transaktiota field partnereille ja takaisin mikrolainaajien Kiva-accounteille, mutta kyllä siitä varmaan jonkun verran pennejä pystyy vetämään välistä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 17.07.2009, 18:40:52
Annoit ymmärtää, että KIVA organisaatio vetäisisi päältä 18 prosenttia, vaikka todellisuudessa meidän mikrolainaajien rahat menevät kokonaisuudessaan sille field partnerille, joka siis on se todellinen koron saaja.

KIVAn kautta lainaavana minulle on oikeastaan aika yhdentekevää kuka "vetää välistä", minua kiinnostaisi enemmän saada kohtuullinen korkotuotto "sijoitukselleni". Tosin KIVAlla ei taida olla kovinkaan paljon puutetta lainaajista ainakaan vielä, joten heidän ei tarvitse tarjota lainaajille minkäänlaista korkoa.

Jos saisin noista lainoista korkotuottoa, niin sijoittaisin senkin tuoton takaisin KIVAn lainoihin. Uskoisin että kuulun tässä suhteessa KIVAn lainaajien enemmistöön. Tätä kautta KIVAsta tulisi oikeasti taloudellisesti kestävä kehitysyhteistyön muoto.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 17.07.2009, 19:03:37
Laitoinpa 75 dollaria.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 17.07.2009, 23:25:12
Annoit ymmärtää, että KIVA organisaatio vetäisisi päältä 18 prosenttia, vaikka todellisuudessa meidän mikrolainaajien rahat menevät kokonaisuudessaan sille field partnerille, joka siis on se todellinen koron saaja.

KIVAn kautta lainaavana minulle on oikeastaan aika yhdentekevää kuka "vetää välistä", minua kiinnostaisi enemmän saada kohtuullinen korkotuotto "sijoitukselleni". Tosin KIVAlla ei taida olla kovinkaan paljon puutetta lainaajista ainakaan vielä, joten heidän ei tarvitse tarjota lainaajille minkäänlaista korkoa.

Jos saisin noista lainoista korkotuottoa, niin sijoittaisin senkin tuoton takaisin KIVAn lainoihin. Uskoisin että kuulun tässä suhteessa KIVAn lainaajien enemmistöön. Tätä kautta KIVAsta tulisi oikeasti taloudellisesti kestävä kehitysyhteistyön muoto.
KIVA haki työntekijöitä. Kaipa organisaatioon mukaan menemällä pystyy enemmän vaikuttamaan miten homma toimii.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rontti4 - 17.07.2009, 23:35:29
Kuulostaa erittäin hyvältä. Sen sijaan, että ostaisi niitä jokajouluisia Kankkulan kaivoja Afrikkaan, voi tukea yrittäjyyttä ja kansankapitalismia kansankapitalismin omin keinoin. Sehän on aidosti kestävää kehitystä!

Täytyy kuitenkin vielä selvittää järjestön ansaintalogiikka ja arvioida (mikäli ei ole jossain ilmoitettu) prosenttiosuus, joka varoista kuluu koneiston ylläpitämiseen. Palkkalistoilla näyttää olevan jonkun verran ihmisiä, heidän palkkansa tuskin tulee taikaseinästä. En halua elättää rikkaita länsimaalaisia, vaan auttaa köyhiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa itseään ja vaurastua. Mikäli arvioimani prosenttiosuus on lähellä Pelastusarmeijan Joulupadan keräyskuluosuutta, lähden ilman muuta mukaan.

Samoilla linjoilla ollaan. Ihmeen nopeati nuo lainoittamani ovat lainojaan takaisin maksanee, reilussa kuukaudessa jo puolet.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: nevahood - 25.07.2009, 17:00:19
Kuinkas luotettavia nuo mikroluotot ovat? Olisi nimittäin erittäin helppo paikka ponzille ja yritystähän tuolta suunnalta ei varmasti puutu.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maxwell Smart - 27.07.2009, 21:34:27
Lähti 25$ Nicaraguaan rouva Suarezille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalervo - 02.08.2009, 22:01:23
Repäisisin 18% jonkin field partnerin kohdalta aikoinaan. Nyt kun tarkistin, KIVA field partnereiden keskimääräinen korko on 23.83%. Kallistako?

Eihän tuo periaatteessa kova korko ole, jos ajattelee sen yrityslainaksi (mikä se tietysti onkin). Esimerkiksi M-Real on työntänyt markkinoille bondeja, joiden korko on tuota luokkaa. Se siinä tietysti hieman hiertää, ettei lainaaja see prosenttiakaan.

Lähdin mukaan minimipanostuksella, Pelastusarmeijallekaan en enää voi lahjoittaa, kun ovat ottaneet asiakseen houkutella Suomeen lisää romanialaisia kerjäämään ja notkumaan leipäjonoihin.

Lainaus
Kuinkas luotettavia nuo mikroluotot ovat? Olisi nimittäin erittäin helppo paikka ponzille ja yritystähän tuolta suunnalta ei varmasti puutu.

Takaisinmaksuprosentti näyttää olevan 98,61. Mitään mahtavaa kakkua ei leivota keräämällä ihmisiltä keskimäärin muutaman kympin sijoituksia, joten pyramidihuijaukselle tämmöinen ei ole otollisinta maaperää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 16.08.2009, 22:13:37
Perulainen Martha on maksanut 100% lainastaan takaisin. Eli pesulayrittäjyys kannattaa perussa, eikä tarvitse lähteä suomeen "syrjittäväksi" täydellä "palkalla".

Pitääkin ruveta etsimään uutta kohdetta mikrolainalle.

Nyt ollaan menty jo 4000 taalan yli.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 19.08.2009, 19:55:45
Takaisinmaksetuista oli kerääntynyt jo reilu 25 taalaa takaisin joten pistin sentit kiertämään taas.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 24.08.2009, 23:53:31
Lähti ensimmäinen Mongooliaan. Jos tuo toimii niin voisi ottaa tavaksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: toive - 25.08.2009, 12:50:03
Tämä on sen tapaista toimintaa, jota itse kannatan todella vahvasti. Autetaan ihmisiä siellä missä he ovat ja (toivottavasti... :) ) oikeilla nimillä. Yritystoiminta on lisäksi todella hyvä kohde, yrittäjyys luo vaurautta ja ihmiset aktivoidaan tekemään itse.

Kiitoksia alkuperäiselle linkin lähettäjälle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 27.08.2009, 14:36:36
Takaisinmaksetuista oli kerääntynyt jo reilu 25 taalaa takaisin joten pistin sentit kiertämään taas.
Minä joudun vielä odottelelmaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 28.08.2009, 12:51:32
Takaisinmaksetuista oli kerääntynyt jo reilu 25 taalaa takaisin joten pistin sentit kiertämään taas.
Minä joudun vielä odottelelmaan.

Jos on useampi laina kiertämässä, niin noita $25 satseja kerääntyy uudestaan kierrätettäväksi huomattavasti useammin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 11.09.2009, 18:28:32
Takaisinmaksetuista oli kerääntynyt jo reilu 25 taalaa takaisin joten pistin sentit kiertämään taas.
Minä joudun vielä odottelelmaan.

Jos on useampi laina kiertämässä, niin noita $25 satseja kerääntyy uudestaan kierrätettäväksi huomattavasti useammin.
Lainoja on kolme. Ajattelin katsoa, miten homma toimii enne kuin syydän lisää rahaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 12.09.2009, 22:14:47
Taas vaivaan foorumia kielitaidottomuuteen vedoten. Siis, kuinka tulee toimia jos haluaa kierrosta rahat takaisin? nyt on lainastani tullut takaisin 75% ja laitan kohta uudestaan kiertoon, kuitenkin oletan että tarkoitus ei ole kierrättää rahaa loputtomasti, kai joku realistinen takarajakin on olemassa, jolloin voi ottaa hillot omaan purkkiin? Voittoa en tästä lähtenyt hakemaan , ihan uteliaisuus ajoi ja se että pääsee mukaan johonkin joka edes jotenkin tuntuisi toimivan tässä sekavassa maailmassa ja kiva on seurata kuinka raha liikkuu, näkee ihan konkreettisesti kuinka lainat on tulleet mikä mistäkin (kartalta).

Mutta tosiaan , kuinka raha tulee aikanaa takaisin , ellei sitten katoa johonkin syöveriin?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 12.09.2009, 22:24:21
Kirjaudu sisään ja valitse "My portfolio".
Klikkaa "Withdraw" ruudun oikeassa yläkulmassa.
Syötä summa, jonka haluat nostaa ja anna rekisteröimisen yhteydessä ilmoittamasi sähköpostiosoite.
1-3 viikon sisällä rahojen pitäisi tulla PayPal-tilillesi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 12.09.2009, 22:29:44
Kirjaudu sisään ja valitse "My portfolio".
Klikkaa "Withdraw" ruudun oikeassa yläkulmassa.
Syötä summa, jonka haluat nostaa ja anna rekisteröimisen yhteydessä ilmoittamasi sähköpostiosoite.
1-3 viikon sisällä rahojen pitäisi tulla PayPal-tilillesi.

Nyt tuli nopeasti vastaus, hyvä kun kerkesin sivua vaihtaa. Kiitos neuvoista, laitan ne nyt talteen, mahdollista käyttöä varten, kuitenkin ennen sitä laitan rahat kiertoon johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Spinnu - 16.09.2009, 09:15:13
Ghanalainen kalanmyyjä Mary Amanoa (http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=93406) on maksanut $375 lainansa 100% takaisin. Eli epäileville Tuomaille esimerkki siitä, että homma toimii. Ja nyt laitetaan se sama $25 kiertämään jollekin toiselle lainantarvitsijalle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 16.09.2009, 13:51:19
Homma tiimi on nyt sijalla 341, lahjoitusten määrällä mitattuna. Kaikien kaikkiaan tiimejä on 8521.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sarppi - 17.09.2009, 11:13:04
Minäkin liityin minimisummalla, katsellaan, miten lähtee käyntiin lainanmaksu.
Otsikko: Mikrolainalla kehitysmaiden taloudet kuntoon
Kirjoitti: Shrike - 18.09.2009, 10:27:30
Löysin juuri tuossa asialliselta vaikuttavan mikrolainoituslafkan http://www.kiva.org/app.php jossa jokainen voi pyrkiä parantamaan ihmisten oloja kehittyvissä maissa ja olemassa näin hidastamassa maahanmuuttoaaltoa. Hommassa on monia positiivisia puolia kehitysapuun verrattuna. Suosittelen lukemaan esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Microcredit. Kaikki lainoittamaan!  ;)
Otsikko: Vs: Mikrolainalla kehitysmaiden taloudet kuntoon
Kirjoitti: Shrike - 18.09.2009, 10:36:48
haku - kivahomma  ???

Ah, sori. Etsin mikrolainalla ja en huomannut :/ Modet poistanee.
Otsikko: Vs: Mikrolainalla kehitysmaiden taloudet kuntoon
Kirjoitti: reino - 18.09.2009, 14:07:46
Onko tää muuten se sama, jonka banneri on tossa etusivulla?  ;D ;D

(http://hommaforum.org/kuvia/bannerit/kiva.gif)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rontti4 - 19.09.2009, 18:19:21
Löytyi niin kivan niminen yrittäjä, että sijoitin vapautuneet 25 taalaa tähän
"Suzan Nabatanzi "
http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=137374
 :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 23.09.2009, 14:37:55
Hyvin menee, Paten ennustelemiin viisinumeroisiin lukuihin päästään aivan aikataulussa!

(http://i93.photobucket.com/albums/l61/rkissha/kiva5000.jpg)

EDIT: Optimistinen yksikkö lipsahti tuohon kuvaan. Dollareina viisituhatta tuli jo täyteen, euroinakin varmasti pikapikaa, koska tänään Homman kokonaislainasumma on jo lähes 7000 taalaa. H^^^!
EDIT II: Pompsahti näköjään reippaasti yli seitsemän tonnin jo tänään!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalle - 29.09.2009, 12:41:05
Ihan tällaisena irtoajatuksena tuli mieleen: Aikaisemmin oli tavallista, että erilaiset yhteisöt haastoivat julkisesti toisiaan erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin tyyliin "xxx oy haastaa AAA oy:n 10 000 markalla osallistumaan nälkäpäivänkeräykseen". Voisikohan tätä hyödyntää Homman osalta. Siis jotenkin niin, että haastettaisiin joku sopiva samanmielinen tai erimielinen yhteisö (Vihreät, muutos 2011, Piraattipuolue, kulttuurikeskus Caisa tai mikä nyt tulee mieleen) vaikka 5000 Eurolla mukaan tähän Kiva-projektiin?

Ajatuksena raakile, mutta olisiko tällainen mahdollista toteuttaa jollain tavoin?

"Homman Kiva-yhteisö haastaa vihreän puolueen 5000 €:lla mukaan mikrolainatoimintaan!" Mitenköhän vastaisivat? :)

P.s. ensimmäinen kolmesta lainasta miltei takaisinmaksettu. Homma toimii!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 29.09.2009, 14:50:02
Ihan tällaisena irtoajatuksena tuli mieleen: Aikaisemmin oli tavallista, että erilaiset yhteisöt haastoivat julkisesti toisiaan erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin tyyliin "xxx oy haastaa AAA oy:n 10 000 markalla osallistumaan nälkäpäivänkeräykseen". Voisikohan tätä hyödyntää Homman osalta. Siis jotenkin niin, että haastettaisiin joku sopiva samanmielinen tai erimielinen yhteisö (Vihreät, muutos 2011, Piraattipuolue, kulttuurikeskus Caisa tai mikä nyt tulee mieleen) vaikka 5000 Eurolla mukaan tähän Kiva-projektiin?

Ajatuksena raakile, mutta olisiko tällainen mahdollista toteuttaa jollain tavoin?

"Homman Kiva-yhteisö haastaa vihreän puolueen 5000 €:lla mukaan mikrolainatoimintaan!" Mitenköhän vastaisivat? :)

P.s. ensimmäinen kolmesta lainasta miltei takaisinmaksettu. Homma toimii!

Miten olisi, "Homma haastaa 5000 eurolla Suomen Punaisen Ristin KIVA:n mikrolainaohjelmaan".

No, se olisi vähän sama, kuin pyytäisi kiinteistövälittäjää myymään asuntoja ilman palkkiota. Eli SPR ei lähtisi mukaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 01.10.2009, 20:07:44
Just tuli viesti s-postiin, Lourdes maksanut takaisin koko summan, nyt iltapuhteena pitääkin ettii uutta kohdetta, Seuraava kohteeni meneekin sitten Homman ryhmäpiikkiin, Homma toimii!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 02.10.2009, 12:35:20
Nyt tämä on sitten noteerattu myös Hesarissa.

Halla-aholaiset antavat mikrolainoja kehitysmaihin (HS) (http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Halla-aholaiset+antavat+mikrolainoja+kehitysmaihin/1135249753172)

Köyhiltä rahat takaisin (HS) (http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/K%C3%B6yhilt%C3%A4+rahat+takaisin/1135249752307)

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: matti - 02.10.2009, 12:57:36
Hyysärin jutun innoittaman lainasin 50 USD filippiiniläiselle naisyrittäjälle, joka tarvitsee rahoitusta laajentaakseen ruokakauppaansa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 02.10.2009, 13:53:26
Heh, heh, alla oleva lainaus aloituksesta näyttää toteutuvan, jopa etuajassa. Pitääkö Avustustohtori Halla-ahon varautua linnanjuhliin kohta. Ehkei ihan vielä. ;D

"Eipä aikaakaan kun Hommalaiset kerää imago voiton tililleen. Media uutisoi mm. "Homma yhteisö myöntänyt tuhat mikrolainaa kehitysmaiden köyhille", tai vielä parempaa olisi jonkun median otsikointi "Yle kieltäytyi uutisoimasta,  suomalaisten myöntämistä kymmenestätuhannesta mikrolainasta kehitysmaiden köyhille".

Ja lopuksi ylen ja hesarin "HUIPPU OTSIKKO" parin vuoden päästä "Avustustohtori Jussi Halla-aho kannattajineen on myöntänyt kymmeniätuhansia mikrolainoja kehitysmaihin. Presidentti Halonen myöntänyt Avustustohtori Halla-aholle, Vuoden humaanein suomalainen, palkinnon".
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: braeden - 02.10.2009, 17:18:42
Harmi ettei tuota Kivan ideaa ole viety ihan loppuun asti. Jos lainanantajille maksettaisiin edes nimellistä korkoa, olisi palvelu varmasti vielä paljon suositumpi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 02.10.2009, 17:35:54
Naamakirjassa KIVA Homma^^^ - Haaste (http://www.facebook.com/group.php?gid=149100715442)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 02.10.2009, 18:30:31
Harmi ettei tuota Kivan ideaa ole viety ihan loppuun asti. Jos lainanantajille maksettaisiin edes nimellistä korkoa, olisi palvelu varmasti vielä paljon suositumpi.

Jaahan? minkälaista korkoa olit ajatellut? Jos viiskyttaalaa laittaa johonkin, niin oli korko mitä tahansa, et sinä sillä rikastu. Tässä  on mielestäni kyse muusta kun sijoitustoiminnasta, lainan antaessani laitoin korkoa 5 taalaa sille porukalle joka tätä palettia pyörittää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: BRG - 02.10.2009, 19:47:40
Harmi ettei tuota Kivan ideaa ole viety ihan loppuun asti. Jos lainanantajille maksettaisiin edes nimellistä korkoa, olisi palvelu varmasti vielä paljon suositumpi.

Ainakin homman kannalta on hyvä ettei korkoa ole, siitä olisi luovan toimittajan helppo vetää otsikoita tyyliin "Halla-aholaiset riistävät (tähän joku poliittisesti korrekti n-sanan vastike) myös heidän kotimaissaan".
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 02.10.2009, 19:50:01
Harmi ettei tuota Kivan ideaa ole viety ihan loppuun asti. Jos lainanantajille maksettaisiin edes nimellistä korkoa, olisi palvelu varmasti vielä paljon suositumpi.

Jaahan? minkälaista korkoa olit ajatellut? Jos viiskyttaalaa laittaa johonkin, niin oli korko mitä tahansa, et sinä sillä rikastu. Tässä  on mielestäni kyse muusta kun sijoitustoiminnasta, lainan antaessani laitoin korkoa 5 taalaa sille porukalle joka tätä palettia pyörittää.

Jos sijoitukselle saisi kohtuullista korkoa, voipi olla että se ei jäisi 50:een taalaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 02.10.2009, 20:05:25
Sitten vaihteeksi avunpyyntöä, kuinka saan kytkettyä pois näiden viestien tulon sähköpostiini, siellä ne on aivan turhia, koska täältä ne kuitenkin tulee luettua. Työlästä selata lähes ummikkona noita sivuja. Olin juuri laittavinani kahteen kohteeseen rahani taas kiertoon, vielä ei ole lainat päivittyneet, lienee menee joku tovi siihen: Nyt kuitenkin nämä lainat tuli Homman piikkiin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: BRG - 02.10.2009, 20:20:18
Sitten vaihteeksi avunpyyntöä, kuinka saan kytkettyä pois näiden viestien tulon sähköpostiini, siellä ne on aivan turhia, koska täältä ne kuitenkin tulee luettua. Työlästä selata lähes ummikkona noita sivuja. Olin juuri laittavinani kahteen kohteeseen rahani taas kiertoon, vielä ei ole lainat päivittyneet, lienee menee joku tovi siihen: Nyt kuitenkin nämä lainat tuli Homman piikkiin.

Ylhäältä oikeelta "My portfolio" (voi v***u avustusorganisaatio sortuu vanhoihin juppi-fraaseihin), vasemmalta "My account" ja siitä "Email preferences"
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 02.10.2009, 22:07:34
Voiko olla mahdollista että näin nopeasti myöteinen julkisuus on lisännyt Homman panosta näinkin paljon? tili näyttäisi nyt 5,825,00 Dollaria, eli melkein 800 taalaa tullut hetkessä? Katsoinkohan oikein?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Vesihärkä - 02.10.2009, 22:09:34
25$ kierrossa Homman piikkiin. Jos tästä saisi edes nimellistä korkoa, niin en olisi laittanut. Itselleni tämä on hyväntekeväisyyden vaihtoehto. Se vaihtoehto joka vie Homman nousuun. Tosin kohteen valintani oli aika heikko. Laiton Peruun mistä ei ongelma maahanmuuttajia taida tulla. Pitää pistää seuraavat lainat Etiopiaan, Afganistaniin ja muihin ongelmapaikkoihin. Tosin niissä on ongelmana naisen asema ja oma ajatukseni on, että lainaan vain naisille.

Kuulun siihen juuri lisättyyn 800€ :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: braeden - 02.10.2009, 22:29:34
Harmi ettei tuota Kivan ideaa ole viety ihan loppuun asti. Jos lainanantajille maksettaisiin edes nimellistä korkoa, olisi palvelu varmasti vielä paljon suositumpi.

Jaahan? minkälaista korkoa olit ajatellut? Jos viiskyttaalaa laittaa johonkin, niin oli korko mitä tahansa, et sinä sillä rikastu. Tässä  on mielestäni kyse muusta kun sijoitustoiminnasta, lainan antaessani laitoin korkoa 5 taalaa sille porukalle joka tätä palettia pyörittää.

Jos sijoitukselle saisi kohtuullista korkoa, voipi olla että se ei jäisi 50:een taalaan.

Aivan, ja se myös houkuttelisi lisää sijoittajia. Aina löytyy ihmisiä, joille palkkioksi riittää pelkkä hyvä mieli, mutta yleensä asiat etenevät kunnolla vasta siinä kohtaa kun jokaisella osapuolella on jotain konkreettista voitettavaa. Edes nimellisesti.

Hyväntekeväisyydessähän on ainakin kaksi ongelmaa. A) Rahan keräys on vaikeaa, koska rahan antajat eivät saa panokselleen mitään vastiketta ja B) rahaa jaetaan usein huonoin perustein, jolloin sillä ei saavuteta haluttua vaikutusta. Kivan tapauksessa kohta B on korjattu, mutta A on edelleen voimassa.

Tosin todennäköisesti globaali vihervasemmisto itkisi ja parkuisi riistovirttä, kunnes koko touhu kiellettäisiin YK:n julkilausumalla, ja köyhät saisivat taas kuolla kurjuuteensa ihan rauhassa, ilman korkotaakkaa niskallaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maastamuuttaja - 02.10.2009, 22:45:12
Tuota... minähän olen tietenkin vanha kyynikko, mutta ...jotenkin tällaisissa kehitysapu- ja kummilapsitouhuissa haiskahtaa yleisen hyväksynnän ostaminen maahanmuuttokriittisille mielipiteille. Kehitysapuun ja kummitoimintaan pystyy kyllä lahjoittamaan vaikka kaikki rahansa ilman Homma-forumiakin. Tähän on jo aivan riittävästi muita kanavia olemassa.

"Auttaminen" on vaikea käsite. Darwinin mukaan sellaista ei edes ole olemassa, ellei... auttaja itse hyödy auttamistohinoistaan. Hankalammaksi tilanne menee, jos hyväksytään sekin mahdollisuus, että "avun" antajaa motivoi oman tuhon estäminen tai sen viivästyttäminen...

Aika näyttää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 02.10.2009, 22:55:27
25$ kierrossa Homman piikkiin. Jos tästä saisi edes nimellistä korkoa, niin en olisi laittanut. Itselleni tämä on hyväntekeväisyyden vaihtoehto. Se vaihtoehto joka vie Homman nousuun. Tosin kohteen valintani oli aika heikko. Laiton Peruun mistä ei ongelma maahanmuuttajia taida tulla. Pitää pistää seuraavat lainat Etiopiaan, Afganistaniin ja muihin ongelmapaikkoihin. Tosin niissä on ongelmana naisen asema ja oma ajatukseni on, että lainaan vain naisille.

Kuulun siihen juuri lisättyyn 800€ :)

Herra Lentomestari äimistelee, juuri oikein julkisuuden vaikutusta. Ja, mikä parasta, vaikkei ihmiset HOMMAN följyyn lähtisikään, niin he tulivat tietoisiksi mikrolainoista ja niiden tehokuudesta. Ei ole itseisarvo että Hommalaiset lainaa, vaan että yleensä lainataan. Siihenhän perustuu koko markkinatalous. Ei, ilmaiseksi jaettuun rahaan.

SPR ja muut vastaavat ovat "ilmaisen" rahan jakajia ja siksi he saavat helposti "ystäviä". Nämä em. "verenimijät" tarvitsevat avustuksia elääkseen. He eivät tarvitse avunsaajia elääkseen.

Mikrolainat ovat näitä "verenimijöitä" kohtaan, kuten rikkaruoho on pihanurmikolle, häiritsee, haittaa ja lisää kuluja. SPR ei pääse väliin rahastamaan.

Ja se korko? Korko sijoitukselle saadaan siitä, ettei ongelma siirry suurempana ongelmana tänne maksettavaksi. Siis, veroina ja muina ongelmina, joita en edes uskalla mainita, ilman uhkaa oikeudenkäynnistä.

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 02.10.2009, 23:18:10
Herra Lentomestari äimistelee,


Tässä et kyllä minua herrottele ;) Pitäiskö vaihtaa nikki? Toi on peruja "suojeluskuntaradion" ajoilta ja oli minun "sotilasarvo", voin vakuuttaa ja äänessäni ei ole nyt tippaakaan vilppiä, että hauskaa oli. Toimialueena oli kaakkois-Suomi ja työkaluina laa-puhelimet. Tuon nyt keksin nikiksi hätäpäissäni ;D
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: BRG - 02.10.2009, 23:18:50
1+ kpl aussipunkkua nauttineena: Kiva lainat on mulle toiseksi paras tapa toimia. Jos olisin universumin keisari, lopettaisin välittömästi eu-tukiaisilla sokerin yms. dumppaamisen afrikkaan yms. köyhiin maihin. Eka dumpataan sinne veronmaksajien rahoilla puoli-ilmasta kamaa ettei siellä yrittäjä vaan menestys, ja sitten "laiska neekeri" herjat perään. Jos tullit, ennenkaikkea maatalous, poistettais niin afrikasta ei tarvis paeta viljelemään sitä tomaattia espanjan slummeihin. Pikkasen vähemmän sosialismia eli tullit veke niin oltais kaikki samalla linjalla. Tunnustan että suomalainen maanviljeliä häviäis ihan perkeleesti, mutta sitten laiska tarkoittais laiskaa eikä sitä että ei saa myydä kun tullit. Vituttaa tollaset kaksoistandardit.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 02.10.2009, 23:42:36
1+ kpl aussipunkkua nauttineena: Kiva lainat on mulle toiseksi paras tapa toimia. Jos olisin universumin keisari, lopettaisin välittömästi eu-tukiaisilla sokerin yms. dumppaamisen afrikkaan yms. köyhiin maihin. Eka dumpataan sinne veronmaksajien rahoilla puoli-ilmasta kamaa ettei siellä yrittäjä vaan menestys, ja sitten "laiska neekeri" herjat perään. Jos tullit, ennenkaikkea maatalous, poistettais niin afrikasta ei tarvis paeta viljelemään sitä tomaattia espanjan slummeihin. Pikkasen vähemmän sosialismia eli tullit veke niin oltais kaikki samalla linjalla. Tunnustan että suomalainen maanviljeliä häviäis ihan perkeleesti, mutta sitten laiska tarkoittais laiskaa eikä sitä että ei saa myydä kun tullit. Vituttaa tollaset kaksoistandardit.

Jos sallit pienen leikin laskun, niin 75:llä viestillä ei vielä ole oikeutta irvailla maalaisille. Poikkeuksena on, jos löytyy tuppeen sahattua koivua. Silloin kyllä hyväksytään kaksoisstandarditkin. Hik! :roll:
Otsikko: Tonni tänään!
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 03.10.2009, 00:10:45
Saatanasta seuraavat, alaspäin, eli Hommalaiset ovat vuorokauden aikana lainoittaneet uutteria ihmisiä köyhissä maissa. Hieno Homma. Pidetään tyytyväiset ihmiset kotimaissaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: BRG - 03.10.2009, 00:19:01
Jos sallit pienen leikin laskun, niin 75:llä viestillä ei vielä ole oikeutta irvailla maalaisille. Poikkeuksena on, jos löytyy tuppeen sahattua koivua. Silloin kyllä hyväksytään kaksoisstandarditkin. Hik! :roll:

Jos tämä olisi keskustasäätiön foorumi niin tuskin irvaltais edes 750:llä. Kauniisti pyydän, lue mitä kirjoitin, haluaisin että "afrikan neekerillä" olisi "Nalle Walroos" oppikirjan tasavertaiset mahdolisuudet kilpailla danish sucher firman kanssa. Ei ole kun EU dumppaa ylijäämän puoli-ilmatteks afrikkaan ja laiska neekeri.

Nimimerkillä kaksoisstandardien tuppeenvittuuntunut hommalainen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: BRG - 03.10.2009, 00:26:50
$6000 meni rikki, homma toimii!!!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: braeden - 03.10.2009, 00:36:03
Pistinpäs nyt itsekin $50 kiertoon. Saas nähdä pelastuuko maailma.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 03.10.2009, 01:22:11
Olisi hyvin hauskaa, jos joku taitaja tekisi Hitler version (kuten Audi ja rva Mikkonen) you tubeen, missä aatu raivoten kieltäytyy ottamasta rahaa fasisteilta. Vedoten vihreisiin arvoihin ja puuttuvaan kivekseen.

Muistakaa aina, että rahamme haisee. Se on aina väärin lahjoitettua. (Tosin, lainan saajalla on nenä tukossa).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Junkkari - 03.10.2009, 02:18:05
Laitoin tuonne näin alkuun 25 taalaa ja tarkoitus olisi laittaa aina liksapäivänä sama summa lisää. Todella hyvä idea ja kiitos pate ensimmäiselle ideasta ja tiedosta, että tuollainen homma yleensä on olemassa. En lueskele foorumia nykyään kovinkaan aktiivisesti vaikka päivittäin täällä käynkin, joten sainkin tiedon Homman kiva-operaatiosta vasta nyt kun hesari siitä kirjoitti (en tosin hesarista herra paratkoon, vaan koska kiva-aihe oli foorumin tuoreimmissa viesteissä koko ajan esillä).

Koskaan en ole antanut penniäkään mihinkään rahankerjuuseen koska tuntuu siltä, että rahoista uppoaa leijonanosa avustusorganisaation pyörittämiseen ja sen suojatyöpaikkoihin. Kivassa on täysin eri fiilis ja tuntuu siltä, että tässä tosiaan autetaan aitoja ihmisiä, eikä syydetä rahaa minkään kasvottoman koneiston rattaiden voiteluun ja kynänpyörittelijöiden palkkoihin. Ekan lainani pistin menemään Perulaiselle Filomenalle sianruoan ja bataatin ostamista varten http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=140128 Filomena oli kaiken lisäksi niin hellyttävän söötin näköinenkin. Kivassa käytän muuten nimimerkkiä Noppamies.

Kiva on ehdottomasti kannatettavaa toimintaa ja lisää vaan hommalaisia mukaan. Auttaminen on helppoa kuin heinänteko.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: MW - 03.10.2009, 02:36:56

Koskaan en ole antanut penniäkään mihinkään rahankerjuuseen koska tuntuu siltä, että rahoista uppoaa leijonanosa avustusorganisaation pyörittämiseen ja sen suojatyöpaikkoihin.

Samma vika rahikaisella. Eikä se ole tunne, vaan tieto. Jännittyneenä odotan SPR:n ja muiden hillomunkki/loistolukaali -järjestöjen hyökkäystä tämäntapaisen väärän avustamisen kimppuun mediassa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 03.10.2009, 05:14:09
Laitoin mielestäni eilen kiertoon saamani viiskymppiä, edelleen status nayttää samoja tietoja kuin ennen tätä toiminpidettä? raha ei mukamas ole mennyt mihinkään? Kunhan kiireiltäni joudan  sunnuntaina, käyn asiaan uudestaan.  Mitä tein väärin??? Nyt katsoin  6200 taalaa kasassa! juku! kuinkahan paljon ulkohommalaiset on laittanut ? kun hommalaiset on näin kiihdyttäneet?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalle - 03.10.2009, 08:32:44
No perhana hesari minkä teit. Nyt on melkein pakko käydä laittamassa vielä yksi laina liikkeelle ;D

Yllättävän koukuttavaa muuten...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Vesihärkä - 03.10.2009, 13:43:25
Jos haluaa lainalle tuottoa, niin sitä löytyy sivulta https://www.myc4.com. MYC4:ssä voi lainata myös "ilmaiseksi". MYC4:ssä pystyy tarjoamaan lainaa tietyllä korolla, ja matalimman koron lainatarjous voittaa.

Tässä oli tarkoitus siis katkaista keskustelu siitä, että pitäisikö KIVA:n tarjota lainaajilleen tuottoa vai ei.

Todellisuudessa tuottoa pienelle lainalle on lähes mahdotonta saada, sillä ensin pitää huomioida inflaation vaikutus, mahdolliset luottotappiot ja lainatun rahan poistuminen oman taloude kehittämisestä. Toisekseen varmasti löytyy tuotoisempiakin kohteita sijoittaa.

Ajatellaan tätä KIVAa Suomen näkökulmasta. Jokainen kivan kautta säästetty turha maahanmuutto säästää suomelta ainakin sen 57000€. Niin ja se lainattu summa ei poistu suomen rahavirroista, vaan käy vain ulkomailla ja palaa takaisin sitten kun lainaaja kotiuttaa "voittonsa".
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: M. - 03.10.2009, 14:02:24
Todellisuudessa tuottoa pienelle lainalle on lähes mahdotonta saada, sillä ensin pitää huomioida inflaation vaikutus, mahdolliset luottotappiot ja lainatun rahan poistuminen oman taloude kehittämisestä. Toisekseen varmasti löytyy tuotoisempiakin kohteita sijoittaa.

Minusta tärkeintä korossa ei ole KIVA:ssa lainaajan saama tuotto vaan se, että lainanottajan on todella käytettävä rahansa tuottavasti. Ideana ei taida olla se, että pyöritetään ilmaisella lainarahalla (lahjarahasta puhumattakaan) kehitysmaissa kannattamatonta liiketoimintaa vaan se, että autetaan kehitysmaissa yrittäjiä auttamaan itseään (ja siinä sivussa muita).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ano Nyymi - 03.10.2009, 22:03:58
Pistinpäs nyt itsekin $50 kiertoon. Saas nähdä pelastuuko maailma.

Vaadi rahat takaisin jos ei pelastu.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 04.10.2009, 04:26:09
Jos nyt lähdetään hiuksia halkomaan, eivät hommalaiset vielä ole lainanneet viittä tuhatta euroa. Äsken määrä oli 6625 USD:tä, joka vaihtokurssin mukaan on noin 4541 euroa. Vai onko tuo 5000 € etusivulla tavoite?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Noottikriisi - 04.10.2009, 10:08:10
Jos nyt lähdetään hiuksia halkomaan, eivät hommalaiset vielä ole lainanneet viittä tuhatta euroa. Äsken määrä oli 6625 USD:tä, joka vaihtokurssin mukaan on noin 4541 euroa. Vai onko tuo 5000 € etusivulla tavoite?

Oho, onpa taala alamaissa! Periaatteessa olen kyllä tiennyt vaihtokurssin mutta usein tulee valuuttamääriä arvioitua vaihtokurssilla €=$ - luulisi muuten että tämä alkaisi hiljalleen näkyä USAn kauppataseessakin.

Homman Kiva-projekti on saanut aika hyvin vauhtia nyt muutamassa päivässä. Kun jutussa kerrottiin että lainaajia on 72 niin nyt on jo yli 100. Itsekin kiinnostuin asiasta vasta nyt mutta vielä en ole tiimiin liittynyt.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 04.10.2009, 13:17:37
Jos nyt lähdetään hiuksia halkomaan, eivät hommalaiset vielä ole lainanneet viittä tuhatta euroa. Äsken määrä oli 6625 USD:tä, joka vaihtokurssin mukaan on noin 4541 euroa. Vai onko tuo 5000 € etusivulla tavoite?

My bad!
Nykyään ollaan todella kaukana pariteetista, täytyypä itsekin osallistua korjaustoimenpiteisiin, kun tuohon kuvaan lipsahti euro taalan sijaan yksiköksi.
Mutta 5000 ei ole tavoite, vaan selkeästi viisinumeroinen luku, vaikka nyt taalamääräisenä ensi alkuun ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tabula Rasa - 05.10.2009, 00:14:16
Dodi, 7100$ kasassa (4884€) [hirvittävän heikko taso jenkkitaalalla:(]
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alceste - 05.10.2009, 08:42:58
Sinne pläjähti 50 USD rva Shuñalle. Valitsin 25 USD, mutta se muuttui maksuun matkalla viideksikympiksi, mikä on vähän outoa etten sanoisi.
Vaan eipä tuo nyt ole kuin pikkuisen yli 30 eurorahaa...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: nevahood - 05.10.2009, 08:58:09
Lainaus
"Auttaminen" on vaikea käsite. Darwinin mukaan sellaista ei edes ole olemassa, ellei... auttaja itse hyödy auttamistohinoistaan. Hankalammaksi tilanne menee, jos hyväksytään sekin mahdollisuus, että "avun" antajaa motivoi oman tuhon estäminen tai sen viivästyttäminen...
No se hyötyminen voi olla ihan vaikka hyvä mieli.

Onhan se selvää, että tätä systeemiä tullaan myös käyttämään väärin ja vastaavia "lainafirmoja" tulee tekemään wincapitat. Myös lainaajapäässä joku jättää varmasti maksamatta takaisin. Toivottavasti tuo jää kuitenkin marginaaliin.

Silti siellä on varmasti useita, jotka oppivat käyttämään rahaa ja perustavat liiketoimintaa. Jos vaihtoehtona on täysin vastikkeeton raha (kehittymättömyystuki) työnnettynä täysin korruptoituneisiin maihin, niin onhan tuo huomattavasti parempi keino auttaa. Puhumattakaan humanitäärisestä maahanmuutosta, joka ei muuta kohdemaassa tilannetta yhtään.

"Rikkailta lainaamalla / toteutteli toiveitansa" -Gösta
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Henrik Heino - 05.10.2009, 11:15:43
Oli ihan pakko itsekin koittaa tuota. Laiton ensin 25$ + pari $ itse Kivalle. Katotaan jos joskus myöhemmin jaksais enemmänkin tonne massia iskeä. Toivottavasti kiva hommatiimi pysyy nousussa :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Simon Elo - 05.10.2009, 16:45:51
Niin järkevä idea, että pakko lähteä mukaan. 25 dollaria meni yrittäjälle Keniaan, koska se maa on sydäntäni lähellä.  :)

http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=141924&_tpos=1&_tpg=1
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 05.10.2009, 17:00:32
No niin, tuo hiukan hätiköiden postaamani 5000 euron banneri on nyt paikkansa pitävä, ennätysajassa lainasumma on noussut 7350 dollariin, päivän kurssilla laskien 5,029.35 euroa. Kohti kymppiä, H^^^!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 05.10.2009, 17:17:24
No niin, tuo hiukan hätiköiden postaamani 5000 euron banneri on nyt paikkansa pitävä, ennätysajassa lainasumma on noussut 7350 dollariin, päivän kurssilla laskien 5,029.35 euroa. Kohti kymppiä, H^^^!

Kyseessä ei siis ollut fiba vaan realistinen optimismi. ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 06.10.2009, 10:59:30
Nyt sitten jos/kun USD vahvistuu niin sieltähän sitä korkoa sitten oikein ropisee roppakaupalla kun "voitot" kotiuttaa jossain vaiheessa ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jiri Keronen - 06.10.2009, 11:20:49
Pystyykö tuonne lainaamaan valuuttaa, jos nuivii PayPalia?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kissapeto - 06.10.2009, 11:28:40
Eipä taida onnistua:

Lainaus
Please note that you will, however, need a PayPal account if you withdraw funds from Kiva, as Kiva uses PayPal to handle all financial transactions.

Nykäise jotakuta hihasta, eiköhän osallistuminen onnistu sitenkin.

Nyt sitten jos/kun USD vahvistuu niin sieltähän sitä korkoa sitten oikein ropisee roppakaupalla kun "voitot" kotiuttaa jossain vaiheessa ;)
Ja otsikko: Hommakolonialistien kehitysmaahanke: kylmä bisnes valuuttakeinottelulla mikrolainojen motiivina... ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 07.10.2009, 04:55:23
Nyt sitten jos/kun USD vahvistuu niin sieltähän sitä korkoa sitten oikein ropisee roppakaupalla kun "voitot" kotiuttaa jossain vaiheessa ;)

USA:n massiivinen alijäämä, kauppavaje ja setelirahoitus ennustavat ihan muuta. Tietenkin EU:ssa voi tulla vielä pahemmat ongelmat, jolloin USD/EUR nousee. Ainakin Saksan pörssistä löytyy USD myyntijohdannaisia, jolla voi pelata dollarin laskua.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Junkkari - 07.10.2009, 07:27:38
Pystyykö tuonne lainaamaan valuuttaa, jos nuivii PayPalia?

Sopiikos sitä kysyä, että miksi nuivit PayPalia? En tiedä sen taustoista sinänsä mitään, mutta ainakin itsellä se on toiminut erinomaisesti jo useita vuosia
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sarppi - 07.10.2009, 09:36:53
Ei tarvitse olla varsinaista PayPal-tiliä, sillä PayPal-palvelua käyttäviin kohteisiin pystyy maksamaan pelkillä luottokorttitiedoillakin. Tietysti, jos PayPalille ei halua antaa lainkaan tietoja, voi osallistuminen olla hankalaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 07.10.2009, 15:24:13
Ei tarvitse olla varsinaista PayPal-tiliä, sillä PayPal-palvelua käyttäviin kohteisiin pystyy maksamaan pelkillä luottokorttitiedoillakin. Tietysti, jos PayPalille ei halua antaa lainkaan tietoja, voi osallistuminen olla hankalaa.

Tarvitsee olla paypal-tili, jos haluaa joskus rahansa ulos Kivasta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jiri Keronen - 08.10.2009, 09:11:40
Sopiikos sitä kysyä, että miksi nuivit PayPalia?

Ei mitään huonoja kokemuksia kummallisempaa. Kerran onnistui nielaisemaan meikältä 15 euron edestä valuuttaa, ja kun otin yhteyttä asiakastukeen, oli vastaus samaa tasoa kuin Bonnierilla: "We're sorry, no can do." Tietty se 15 egeä on aika pieni summa, mutta olen pitkävihainen yksilö, kun kyse on asioinnista Internetissä. (Nordean nettipankkiakin suostun käyttämään vain kerran kuussa, ja sekin pakosta.)

PayPalista on negatiivisia kokemuksia monella muullakin:
http://www.aboutpaypal.org/
http://www.paypalsucks.com/
http://www.screw-paypal.com/
http://www.paypalwarning.com/

EDIT: Reiluuden vuoksi on kuitenkin huomautettava, että oma tapaukseni tapahtui jo vuosia takaperin. PayPalin järjestelmät ovat mahdollisesti parantuneet siitä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 09.10.2009, 12:42:40
EDIT: Reiluuden vuoksi on kuitenkin huomautettava, että oma tapaukseni tapahtui jo vuosia takaperin. PayPalin järjestelmät ovat mahdollisesti parantuneet siitä.

No mun mielestä noi paypal sucks -saitit olivat myöskin ajankohtaisia noin kymmenen vuotta sitten, eivät enää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 11.10.2009, 10:26:19
Pystyykö tuonne lainaamaan valuuttaa, jos nuivii PayPalia?

Sopiikos sitä kysyä, että miksi nuivit PayPalia? En tiedä sen taustoista sinänsä mitään, mutta ainakin itsellä se on toiminut erinomaisesti jo useita vuosia

Kannattaa huomioida, että jos käytät Paypallia nuivan toiminnan rahaliikenteeseen, ja poliittinen kantasi ilmiannetaan Paypallille, suljetaan tilisi ja rahojen saaminen ulos sen jälkeen on kiven jos toisenkin takana.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 16.10.2009, 09:26:58
Handmaa Onolt  (http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=131684)maksoi ensimmäisen erän takaisin (3.11$) ja sen kunniaksi laitoin uuden lainan menemään. Homma teaminä lainannut nyt 8K$.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 16.10.2009, 17:31:15
Kannattaa huomioida, että jos käytät Paypallia nuivan toiminnan rahaliikenteeseen, ja poliittinen kantasi ilmiannetaan Paypallille, suljetaan tilisi ja rahojen saaminen ulos sen jälkeen on kiven jos toisenkin takana.
Onko Paypalin sopimusehdoissa jotakin tuollaista vai kokemuksestako puhut?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: pate ensimmäinen - 22.10.2009, 22:52:24
Nyt on liikaa avustettu ja väärin perustein. Olet valkopesemässä sysimustaa rasistin sieluasi rahalla.

Ei siinä mitään, niin minäkin. ;D
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 22.10.2009, 23:39:18
Kannattaa huomioida, että jos käytät Paypallia nuivan toiminnan rahaliikenteeseen, ja poliittinen kantasi ilmiannetaan Paypallille, suljetaan tilisi ja rahojen saaminen ulos sen jälkeen on kiven jos toisenkin takana.
Onko Paypalin sopimusehdoissa jotakin tuollaista vai kokemuksestako puhut?
Arvatenkin sopimusehdoissa on jotain joka sen oikeuttaa. Tieto perustuu amerikkalaisten aktivistien kokemuksiin. Ainakin Tom Metzgerin ja Hal Turnerin tilit jäädytettiin. Metzgerin tapauksessa jäädytettiin, myös bulvaanin tili, kun ilmeni että sinne lähetetyt rahat menevät Metzgerille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 23.10.2009, 11:19:42
Tietääkös kukaan, miten luottokortilla maksetut rahat kotiutetaan? Paypal-tiliä ei ole? En ole nyt mitään ottamassa pois, mutta periaatteessa asia on kiva tietää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 23.10.2009, 11:21:09
Tännä dollarin kurssi oli 1,5 dollaria eurolla. Olisi hyvä tilaisuus laittaa rahaa sisään.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maisterinna - 01.11.2009, 12:28:19
Tulipa vihdoin lahjoitettua Kivaan. Homma-tiimin nimissä tietenkin. Tämä on törkeän hyvä idea.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Mika Sankari - 01.11.2009, 20:10:52
Afganistanilaisnaisten Zaki Groupin valitsin ensimmäiseksi kohteekseni. Tämän päivän tilasto näyttää muuten tältä:

Statistic Name     Homma^^^
Number of Team Members    122
Number of Loans    312
Number of Loans per Member 2.56
Total Amount Loaned    $8,725.00

Hienoa!

http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=146077
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tabula Rasa - 03.11.2009, 01:20:41
Arvauksia päivämäärästä milloin 10 000$ on rikki? itse veikkaan seuraavaa hommakerho kuopion miittinkipäivää eli 20.11
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: terrakotta - 03.11.2009, 19:37:43
Afganistanilaisnaisten Zaki Groupin valitsin ensimmäiseksi kohteekseni.

http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=146077

Minulla on hiukan hämärän peitossa miksi aika monet afganistanistanilaisnaiset pyytävät lainaa joko miehelleen, pojalleen tai veljelleen. Pari viimeistä vaihtoehtoa tosin ovat aika harvinaisia. Laitetaanko se laina naisen nimelle siksi, että saadaan naisen kuva Kivaan? Sitten vaan toivotaan ettei lainan antaja lue tekstiä ja aika monihan ei sitä tee. Kivan lainaajista kun kuitenkin aika moni suosii naisia ja varsinkin jos ne naiset elävät maassa, jossa naisen asema on kovin huono. Loput taas lainaavat sekä miehille että naisille ja varmaan on niitäkin, jotka lainaavat vain miehille, mutta huomattavasti vähemmän kuin pelkille naisille lainaajia. Niin että kokonaisuudessaan sen kuvan antaminen että lainan saaja on nainen on kannattavaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 19.11.2009, 09:33:47
Harmi, että noita datapointteja ei ole montaa, mutta saishan noista jo vähän gnuplotilla väännettyä. Innokkaita vapaaehtoisia?

Saisihan noitten lisäksi vielä jakauman maittain ja maanosittain jos joku jaksaisi kaikki lainat käydä läpi (nyt näyttää olevan 330 lainaa yhteensä).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: slange - 25.11.2009, 14:33:27
Onkos tähän konseptiin kukaan tutustunut?

http://www.boingboing.net/2009/11/16/teaching-refugees-ho.html

http://www.samasource.org/

Ratkaisu työvoimapulaan talousnotkahduksessa, palkataan ne moniosaajat suoraan pakolaisleireiltä kasvattamatta velkaa tai hiilijalanjälkeä..

Win-win skenaario, eikö totta?  ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Simon Elo - 25.11.2009, 15:34:34
Statistic Name    Homma^^^

Number of Team Members    126
Number of Loans    357
Number of Loans per Member    2.83
Total Amount Loaned    $10,000.00
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 25.11.2009, 15:38:49
Paljonkohan antifantit ovat muuten laittaneet KIVAlle rahaa? Vai onkohan mennyt kaikki sosiaalietuudet keskikaljaan, spraymaaleihin ja cannabistuotteisiin (Hommawatch huom! Täky täky!!!)?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: FadeAway - 25.11.2009, 21:07:29
Wau 10000 kasassa. Hienoa KIVA Homma!

Oli Hesarissa tänään pieni palsta KIVAsta , jossa toimittaja arvosteli veteraanien 87 miljoonan jakamattomuutta ja päätti osallistua KIVAan aluksi 25 taalalla ja hetken päästä 100 taalalla!

Olisiko 10000 sopiva paikka tiedotteelle. Voisi kertoa KIVAsta ja Homman keräyksestä?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 01.12.2009, 21:29:38
Pistin kotiutuneet rahani taas kiertoon. Tällä kertaa saajana oli palestiinalainen aikuisopiskelija Mohammad Hawareen.

Hänet valitsin kohteeksi puhtaasti siksi, että tähän asti olen lainannut rahnoo naisille. Mohammed on siis ns. kiintiömies. Oliko rassismi?


Impact of Homma^^^
Statistic Name    Homma^^^
Number of Team Members    128
Number of Loans    366
Number of Loans per Member    2.86
Total Amount Loaned    $10,250.00
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 02.12.2009, 20:58:01
Niinpä siinä kävi, että libanonilainen puutyökaluihin lainaa hakenut Ali jätti ensimmäisen maksueränsä maksamatta. Taisi rahat mennä Al-Qaedalle. ;) Kamputsealainen kalastusveneporukka maksoi ensimmäisen eränsä, joka oli peräti 25% lainasummasta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Satsuki - 02.12.2009, 21:06:36
700 dollaria lainattuna. Pitkään oli vain yksi porukka myöhässä maksuissa ja nyt siihen on tullut kaksi lisää. Kaksi myöhästelijää Vietnamissa, yksi Pakistanissa... kannattaa siis mieluummin lainailla Afrikkaan.  :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: terrakotta - 03.12.2009, 20:20:24
Mohammed on siis ns. kiintiömies. Oliko rassismi? 

Ei, mutta sukupuolisyrjintä oli. ;)


Kaksi myöhästelijää Vietnamissa, yksi Pakistanissa... kannattaa siis mieluummin lainailla Afrikkaan.  :)

Huono strategia. Mulla on yksi myöhästelijä ja hän on Afrikasta. (Oikeastaan epäilen, ettei pelkästään enää myöhästele vaan että rahoja on ihan turha odottaa takaisin. Lahjoitukseksi taisi mennä.)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 16.12.2009, 09:17:22
Niinpä siinä kävi, että libanonilainen puutyökaluihin lainaa hakenut Ali jätti ensimmäisen maksueränsä maksamatta. Taisi rahat mennä Al-Qaedalle. ;) Kamputsealainen kalastusveneporukka maksoi ensimmäisen eränsä, joka oli peräti 25% lainasummasta.
Ali ryhdistäytyi, ja maksoi ensimmäisen lyhennyksensä myöhässä, ja samalla tammikuun lyhennyksen etuajassa. Ilmeisesti lautaa on mennyt kaupaksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alceste - 16.12.2009, 09:35:04
Hahaa, Liberty Group on aloittanut takaisinmaksamisen myös ja taas on kasassa > 25 taalaa, eli lainaerä. Olisiko kellään tähtäimissä suositeltavaa lainakohdetta?

Edit: sikojen hankintaan (http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=152752) män.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 01.01.2010, 21:02:42
Kävin vilkaisemassa lainojen tilannetta.

Amount of Paying Back Loans Delinquent     $17.50
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kohmelo - 06.01.2010, 20:53:16
Radio Netherland: Microfinance without rose-coloured glasses
http://www.rnw.nl/english/video/microfinance-without-rose-coloured-glasses
Lainaus
"If we want to take a realistic look at microfinance, we have to take off our rose-coloured spectacles," says Radio Netherlands Worldwide editor-in-chief Rik Rensen. At the beginning of 2010, RNW looks at the issue of who actually benefits from microfinance.

"In the first place, it’s banks that benefit," says Mr Rensen. "A bank would be mad to grant loans if it didn’t make a profit." And thus one can see managers of microfinance organisations in Ghana, for example, driving round in shiny cars while the people who take out small loans have difficulty paying the 30 or as much as 40 percent interest they are charged on the credit they receive. According to Rik Rensen, the target groups will only really profit from microfinance once they learn how to deal with money through financial education.

Radio Netherlands Worldwide will focus on the less well-known side of microfinance in a series of radio programmes, videos and internet articles.

The Netherlands’ Princess Máxima, who is special advisor on microfinance for the United Nations, and Dutch Development Minister Bert Koenders will attend an event on the subject organised by Radio Netherlands Worldwide at the Peace Palace in The Hague.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kapa. - 07.01.2010, 02:08:17
New York Times taisi pilata tämän Kivan.
Lukaiskaapa ennen kuin laitatte lisää rahaa kiertoon.

Confusion on Where Money Lent via Kiva Goes - 8.11.2009
http://www.nytimes.com/2009/11/09/business/global/09kiva.html?_r=2&hpw

Lainaus
Borrowers like Ms. Cruz already have loans from microfinance institutions by the time their pictures are posted on Kiva’s Web site.
Thus, the direct person-to-person connection Kiva offered was in fact an illusion. Kiva’s lenders were actually backstopping microfinance institutions...

Premal Shah, Kiva’s president, said he could foresee a day when Kiva really did provide person-to-person connection, once some legal hurdles are cleared and when people in the developing world began using their mobile phones to use credit and make payments.

“If Kiva’s users want to be connected to an individual borrower, Kiva doesn’t do that, and so the big question is, do Kiva’s users want to be connected to a microfinance institution — in which case, why do they need Kiva?”
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 07.01.2010, 10:12:12
Eli pitäisikö tämä tulkita niin, että Kivassa esitellyt lainanhakijat ovat jo saaneet lainansa, ja Kivan kautta vain haetaan hölmöjä takaamaan ilmaiseksi käsiään myhäillen hierovien pankkiiriporhojen köyhille myöntämät lainat? Eli tässä itse asiassa jaetaan rahaa pankkiireille, eikä köyhille kehitysmaiden yrittäjille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: MX - 07.01.2010, 16:03:19
Eli pitäisikö tämä tulkita niin, että Kivassa esitellyt lainanhakijat ovat jo saaneet lainansa, ja Kivan kautta vain haetaan hölmöjä takaamaan ilmaiseksi käsiään myhäillen hierovien pankkiiriporhojen köyhille myöntämät lainat? Eli tässä itse asiassa jaetaan rahaa pankkiireille, eikä köyhille kehitysmaiden yrittäjille.

Muistaakseni jossain päin Kivan sivua on jo hommatiimin alkuaikoina ollut maininta että lainanhakijalle on voitu myöntää rahat etukäteen. Kun pankki saa Kivan kautta varat tähän jo myönnettyyn lainaan pankki voi jatkaa lainojen myöntämistä samalla periaatteella myös muille. Näin rahat menevät periaatteessa oikeaan kohteeseen vaikka lahjoittajien lainarahat eivät olekaan suoranaisesti korvamerkittyjä. Vastineeksi tästä ylimääräisestä pääomasta luottojen väitetään olevan edullisempia kuin paikallisilla markkinoilla muuten tarjottavat luotot.

Minä en näe tuossa toiminnassa mitään varsinaista ongelmaa.

Mielestäni tässä on asian kannalta kaksi oleellista kysymystä. Toimiiko Kiva yhteistyökumppaneineen todellisuudessa yllä kuvatulla tavalla vai ei ja ovatko Kivan yhteistyökumppanina toimivien luotonantajien luotot oikeasti selvästi edullisempia kuin muiden paikallisten luotonantajien luotot?

Näitä asioita tuo artikkeli ei mielestäni kyseenalaistanut.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kohmelo - 07.01.2010, 19:53:37
Mikrolainat rantautuvat myös USA:han...

artikkeli + 5 min radioclippiä linkissä:

http://www.rnw.nl/english/article/microfinance-us-style
Lainaus
Microfinance US-style
The term ‘microfinance’ may conjure up images of loans to the very poor in Africa and Asia, but it’s also on offer in Western countries. Whilst not widespread in the United States, microfinance does have a foothold in some areas. In the state of Illinois, ACCION Chicago has found a formula that seems to appeal to small-scale America.
...


Lisää mikrolainoista Hollannin radion sivuilla:

http://www.rnw.nl/dossier/microfinance

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: MW - 17.01.2010, 23:49:02
Ihan vaan nosto. FST5:n dokkaria katselleena, väestöräjähdys taitetaan voimavaraistamalla (auh kun sattui sormiin tuon sanan kirjoittaminen) kehitysmaiden naiset. Menestyvä nainen ei halua jonkun banaanikiljua kittaavan äijän kymmentä räkänokkaa roikkumaan helmoissaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 17.01.2010, 23:56:13
Ihan vaan nosto. FST5:n dokkaria katselleena, väestöräjähdys taitetaan voimavaraistamalla (auh kun sattui sormiin tuon sanan kirjoittaminen) kehitysmaiden naiset. Menestyvä nainen ei halua jonkun banaanikiljua kittaavan äijän kymmentä räkänokkaa roikkumaan helmoissaan.

Ihan hyvä nosto. tuon dokkarin perusteella on aivan oikeutettua laittaa naisille mikrolainaa, miehillä on tarpeeksi aikaa juoda sitä banaanikaljaa, naiset laittaa maan kuntoon.

Nimim: 50 taalaa lainassa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kimmo Pirkkala - 22.01.2010, 21:45:48
Ihan vaan nosto. FST5:n dokkaria katselleena, väestöräjähdys taitetaan voimavaraistamalla (auh kun sattui sormiin tuon sanan kirjoittaminen) kehitysmaiden naiset. Menestyvä nainen ei halua jonkun banaanikiljua kittaavan äijän kymmentä räkänokkaa roikkumaan helmoissaan.

Ihan hyvä nosto. tuon dokkarin perusteella on aivan oikeutettua laittaa naisille mikrolainaa, miehillä on tarpeeksi aikaa juoda sitä banaanikaljaa, naiset laittaa maan kuntoon.

Nimim: 50 taalaa lainassa.

Tismalleen samaa mieltä, ja lisätään vielä se kommentti, että usein yhteiskunnan kehitys- ja hyvinvointitaso korreloi kääntäen sen kanssa, miten alistetussa asemassa naiset ovat. Ja mikäs ihme tuo on jos puolet kansan tuottavasta potentiaalista on laitettu tuottamaan yksinomaan lisää väkeä nyrkin ja hellan välissä.

Naisten aseman parantaminen kehitysmaissa on mielestäni avain kaikkeen. Se ratkaisee ylikansoituksen ongelmat, sillä koulutettu ja itsenäinen nainen tajuaa ehkäisyn merkityksen ja osallistuu yhteiskunnan toimintaan oman tuottavuuden ja innovatiivisuutensa osalta.

Tulee myös muistaa se, että äiti on kehitysmaissakin se ensimmäinen ja tärkein auktoriteetti siirtäen omat arvonsa ja antaen oman esikuvansa pienille lapsilleen.

Naisista se muutos lähtee. Nyt etsimään "kivaa" naista Afrikasta, jolle vipata mikrolainaa...
 :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 28.01.2010, 16:04:45
Tonnit paukkui jälleen. Hommalaiset ovat nyt lainanneet 12025 USD.

Kivan homma on nähtävästi ollut muutenkin tehokasta, koska rahoittamattomia lainoja on heidän sivustollaan tarjolla niin vähän.

133 hommalaista on antanut 425 lainaa.

Yhden lainani kohdalla kävi niin, että laina oli vahingossa listattu kahteen kertaan, ja oma 25-dollariseni palautettiin sen vuoksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 29.01.2010, 11:11:12
Nouseeko summa vasta kun laina on nostettu?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 30.01.2010, 16:46:43
Homma^^^ ohittanut dollarimäärissä jo Googlen ja Vapaamuurarit.
75 $ päässä edellämme firma nimeltä IBM. :)

Tiimisivu 24. (http://www.kiva.org/app.php?page=community&kv_orderBy=amt_loaned&kv_direction=DESC&kv_page=24)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 31.01.2010, 14:37:49
Ottakaa huomioon, että toi on kumulatiivinen lainatapahtumien määrä, ei yhteenlaskettu kassa. Tuon summan olisi yhtähyvin voinut muodostaa yhdellä 25 taalan pääomalla tai sitten isolla summalla jonka vetää järjestelmästä ulos kun haluttu vaikutus on saatu aikaan.

Mjoo, toi enemmänkin kertoo kuinka montaa ihmistä eli lainanhakijaa on autettu. Eli, ihan sama vaikka olisi kierrätetty vain yhtä 25 dollarin lainapääomaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 04.03.2010, 15:14:56
$13,025.00 lainattu (http://www.kiva.org/team/homma).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alceste - 23.03.2010, 13:16:28
Kiva, tiimi Finland:
Lainaus
Tervehdys Team Finland,
kirjoitan Aamulehteen juttua mikrolainoista. Löytyisikö täältä mielellään tamperelaista tai pirkanmaalaista henkilöä, joka voisi kertoa omasta kiinnostuksestaan rahan lainaamiseen Kivan kautta?

Terv. Simo Holopainen / AL
[email protected]


Posted by Simo
Mar 22, 2010 - 7:10 am PDT

Nyt joku manselainen äkkiä ottamaan yhteyttä ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kohmelo - 24.03.2010, 19:41:25
http://www.rnw.nl/english/article/kiva-dont-use-microfinance-marketing
Lainaus
'Kiva, don't use microfinance as marketing'
Changing someone's life through a loan. That's pretty much the idea behind Kiva, arguably the most popular 'people-to-people' microcredit organisation. In just over four years, Kiva - founded in San Francisco - has supervised loans of nearly 115 million dollars made by more than 650,000 people to some 284,000 entrepreneurs.

It's Kiva's simplicity and personal approach that appeals to many,  according to Pim van Wel, who has lent money to 19 people in the past two years: "I like the fact that I don't have to be a bank to help people set up their own business. I know whom I'm lending the money to, and what purpose it will serve. It's that feeling of proximity that makes lending through Kiva much more enjoyable."

It works like this: lenders go to kiva.org and browse stories and photos of budding entrepreneurs. They pick a profile they like, see how much money is still needed and transfer the 25 US dollars for the loan to Kiva.

Kiva then transfers all of that money to a microlender, who funds the loan of the local entrepreneur. He or she repays the loan in instalments and the lender gets the money back without interest.
...

Otsikko: 2010-03-28 Aamulehti Sunnuntain Asiat: Hyväntekijä sijoittaa kehitysmaihin
Kirjoitti: Taikakaulin - 04.04.2010, 16:01:57
Ammulehden Sunnuntain Asiat-liite 28.3.2010:

(http://hommaforum.org/pic/mikrolaina_aamulehti.jpg)

Lainaus: Mikrolaina kuulostaa juuri siltä, että sitä voisi kannattaa niin punavihreä anarkistimartta kuin sinivalkoinen hommafoorumilainen: köyhiä autetaan suoraan heidän kotimaassaan.

Vaihdoin linkin paikalliseksi, säästämisen arvoinen juttu.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 08.04.2010, 13:07:42
Eilen kun tein uuden lainan oli Hommalla yhteensä kwertynyt 14 800 dollaria. Kohta saadaan varmaan 15 000 täyteen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 11.04.2010, 23:00:50
Minulla läksi jo neljättä kertaa 50 taalaa kiertoon. Periaatteessa joskus pitäisi kotouttaa rahat, paypal tilikin on aikoinaan vahingossa tehtyä, mutta milloin kotouttaisi? tää on sellainen hassu oravanpyörä ettei taida kotouttaa koskaan, kiertäköön nyt toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 13.04.2010, 15:27:10
15. lainani lähti Mary Kalun ruokabisneksiin Nigeriaan ja samalla pamahti 15 000 $ (http://www.kiva.org/team/homma) täyteen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 14.04.2010, 22:52:59
Minulla läksi jo neljättä kertaa 50 taalaa kiertoon. Periaatteessa joskus pitäisi kotouttaa rahat, paypal tilikin on aikoinaan vahingossa tehtyä, mutta milloin kotouttaisi? tää on sellainen hassu oravanpyörä ettei taida kotouttaa koskaan, kiertäköön nyt toistaiseksi.
Nyt kannattaisi, kun euron kurssi suhteessa dollariin on laskenut. Itse en tiedä, miten rahat kotiuttaisi, kun ei ole paypalia.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 15.04.2010, 19:35:22
Minulla läksi jo neljättä kertaa 50 taalaa kiertoon. Periaatteessa joskus pitäisi kotouttaa rahat, paypal tilikin on aikoinaan vahingossa tehtyä, mutta milloin kotouttaisi? tää on sellainen hassu oravanpyörä ettei taida kotouttaa koskaan, kiertäköön nyt toistaiseksi.
Nyt kannattaisi, kun euron kurssi suhteessa dollariin on laskenut. Itse en tiedä, miten rahat kotiuttaisi, kun ei ole paypalia.

Kun selaat taaksepäin, niin ohjeet löytyy, en nyt suoraan muista juttua, paypalia kuitenkin tarttis.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 16.04.2010, 15:29:39
5. laina lähti. Jokainen mukana oleva voisi tarkistaa josko tilille olisi tullut takaisin maksuja sen verran että saisi rahaa taas kietoon.

Kotiutettua noita ei varmaan koskaan tule ja voisi yrittää kasata sellaisen 200-300$ potin jota pyorittäisi tuolla loppuelämän.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 06.05.2010, 12:20:25
5. laina lähti. Jokainen mukana oleva voisi tarkistaa josko tilille olisi tullut takaisin maksuja sen verran että saisi rahaa taas kietoon.

Kotiutettua noita ei varmaan koskaan tule ja voisi yrittää kasata sellaisen 200-300$ potin jota pyorittäisi tuolla loppuelämän.
Luultavasti minäkin pyöritän rahoja siellä. Miten rahat kotiutetaan, kiinnostaa periaatteen vuoksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 06.05.2010, 16:25:38
5. laina lähti. Jokainen mukana oleva voisi tarkistaa josko tilille olisi tullut takaisin maksuja sen verran että saisi rahaa taas kietoon.

Kotiutettua noita ei varmaan koskaan tule ja voisi yrittää kasata sellaisen 200-300$ potin jota pyorittäisi tuolla loppuelämän.
Luultavasti minäkin pyöritän rahoja siellä. Miten rahat kotiutetaan, kiinnostaa periaatteen vuoksi.

Rahan himon iskiessä:

Kivasta rahat takaisin PayPaliin -> https://www.kiva.org/withdraw
PayPalista rahat omalle tilille -> https://www.paypal.com/fi -> My Account -> Withdraw
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 06.05.2010, 22:24:28
5. laina lähti. Jokainen mukana oleva voisi tarkistaa josko tilille olisi tullut takaisin maksuja sen verran että saisi rahaa taas kietoon.

Kotiutettua noita ei varmaan koskaan tule ja voisi yrittää kasata sellaisen 200-300$ potin jota pyorittäisi tuolla loppuelämän.
Luultavasti minäkin pyöritän rahoja siellä. Miten rahat kotiutetaan, kiinnostaa periaatteen vuoksi.
Minulla ei satu olemaan Paypal-tiliä.
Rahan himon iskiessä:

Kivasta rahat takaisin PayPaliin -> https://www.kiva.org/withdraw
PayPalista rahat omalle tilille -> https://www.paypal.com/fi -> My Account -> Withdraw
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 07.05.2010, 16:23:39
https://www.kiva.org/withdraw

Lainaus
Kiva cannot send you a personal check or deposit the funds into a bank account.
...
If you do not have a PayPal account, please create a PayPal account at www.paypal.com.

Eli PayPal-tili on välttämätön rahojen takaisinnostossa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Martti Munne - 17.05.2010, 14:11:15
Tuo Nigerian lainapyyntöjen katoaminen johtuu siitä, että toiminta paikallisen yhteistyökumppanin kanssa on pistetty paussille. Kiva tutkii miksi yhteistyökumppanilla on niin korkeat tuotot ja korot, koska se on herättänyt epäilyksiä tämän sosiaalisesta missiosta.

"Lift Above Poverty Organization (LAPO)

Kiva is suspending fundraising for loans from the Nigerian microfinance institution LAPO and refunding LAPO loans on the site that have yet to be fully funded.

LAPO has been the subject of recent controversy surrounding its high return on assets and high interest rates. Kiva began a preliminary investigation to answer many of the questions raised about LAPO’s social mission and has begun to receive important information from the institution. Until we're able to confirm a clear plan and demonstrable progress on key metrics regarding LAPO's social mission, we've chosen to take the prudential step of pausing the institution from further fundraising on Kiva. "

http://www.kiva.org/partners/20

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Henrik Heino - 17.05.2010, 22:29:56
Wohoo, huomasin tänään, että olin saanut nuo 25$ testirahaa takaisin Kiva-tililleni. Iljettävä valkoinen riistäjä ei voi antaa ilmaiseksi vaan vaatii velat maksetuksi! >:]
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 18.05.2010, 17:24:29
Ja taas oli Kiva-tilille lyhennetty lainoja, joten uuteen kiertoon vaan.

Yksi uudehko kätevä ominaisuus tuolla on "Sort By: Repayment Term". Se näköjään järjestää lainat suunnitellun maksuajan mukaan, nopeiten takaisin maksettavat ensin.

Itse käytän sitä jotta saan lainattua rahat mahdollisimman nopeasti taas eteenpäin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Henrik Heino - 19.05.2010, 08:49:25
Yksi uudehko kätevä ominaisuus tuolla on "Sort By: Repayment Term". Se näköjään järjestää lainat suunnitellun maksuajan mukaan, nopeiten takaisin maksettavat ensin.

Itse käytän sitä jotta saan lainattua rahat mahdollisimman nopeasti taas eteenpäin.

En tiedä talousjutuista oikeastaan yhtään mitään, mutta kävi mielessä, että onko laina varmasti hyödyllinen, jos se pitää maksaa välittömästi takaisin? Tuosta tulee jotenkin mieleen, että yritys ei edes ehtisi tehdä rahoilla mitään. Toisaalta taas voihan tuo tarkoittaa sitäkin, että yritys on jumissa jonkin yksinkertaisen syyn, kuten varastotilojen takia, ja sitten kun se saa lainan, niin sen voitot nouset heti moninkertaiseksi ja se saa siksi maksettua lainan nopeasti.

Joku paremmin talousasioista perillä oleva voisi heittää tähän jotain.

Tuli tästä mieleen, että onkohan täällä listattu mitään hyviä kohteita ja nyrkkisääntöjä lainoille... Talousjutuista tietämättömien kun on vähän vaikea itse arvioida. Pitäisi varmaan jaksaa käydä läpi ketjua joku päivä :)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 19.05.2010, 09:20:10
Kambodzhaan lainaamaani viisikymppistä on alettu maksaa takaisin joka kuukausi. Hieno homma! Ei ole paikallinen yritteliäs täti mennyt ainakaan konkkaan, kun kykenee huolehtimaan lyhennyksistä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maisterinna - 19.05.2010, 09:40:02
Homma lainannut yli 16 000 €!!! Olisko 20 000 raja, jonka jälkeen lähestyttäisiin lehtiä?

Kynnys alussa oli suuri, sitä ajatteli ettei kumminkaan näe rahojaan enää ikänä. Mutta positiivisten kokemusten kautta lainaamiseen suorastaan koukuttui. Mulle on pari maksanut jo kokonaan takaisin, ja pidempiaikaisten lainaajien takaisinmaksu pyörii myös moitteetta. Kierrätän samaa summaa, jota lainaan uudestaan sitä mukaa, kun toiset ovat maksaneet takaisin. Jos joskus kyllästyn, lahjoitan rahat Kivalle. Sen verran hyvää hommaa tekevät.

Muoks. Joo sori, 16 000 dollaria...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sinna - 24.05.2010, 09:15:07
No niin, nyt olen rohkeasti perustanut PayPal tilin, siirtänyt sinne vähän rahaa ja jakanut sen eteenpäin KIVAn kautta.
Vähänkö jännittää?! ;)

Muoks: Homman porukka on lainannut $16,525.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 24.05.2010, 11:22:31
Eikös tullutkin pienellä vaivalla mukava fiilis! Omakaan hyvä mieli  ei ole suinkaan syntiä, kun tekee hyvää tässä maailmassa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kohmelo - 24.05.2010, 22:28:24
Mainos: Natalie Portman uskoo vankasti mikrolainoihin - usko sinäkin!

http://www.rnw.nl/english/article/actress-natalie-portman-believes-microfinance
Lainaus
Actress Natalie Portman believes in microfinance

American actress Natalie Portman is well known for her commitment to social issues. She is also a firm advocate of microfinance. In a written account of her experiences, she tells Radio Netherlands Worldwide how she is inspired by stories of success against the odds. It was Queen Rania of Jordan who first sparked her interest in such projects.
...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: reijjokoskela - 07.06.2010, 15:21:40
Aivan mahtavaa!

Lisätkää pikaisesti johonkin kohtaan sana FINLAND ja ehkä myös sana SUOMI, nyt Finland-haulla ei löydy Hommaa:

http://www.kiva.org/community?queryString=finland&search=Search&category=all&sortBy=queryRelevance


Vaikka Homma on ERITTÄIN kilpailukykyisesti mukana, lainannut edemmän, kuin Suomen kirkot (jokunen tuhat dollaria), yliopistot (100 dollaria) ja punavihreät organisaatiot (0 dollaria?):

http://www.kiva.org/team/homma

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 03.07.2010, 22:14:12
Sinne lähti taas 25 taalaa maailmalle. Tällä kertaa saajana on rouva Say Seang, Phnom Penh City, Cambodia           

Say Seang, 57, is an older woman and the widow mother of four kids. To earn a living, she owns a small store in a good location. In her shop, she sells different kinds of flowers to people who need to decorate for parties or ceremonies. Also, she takes time to order fruit in bulk to resell for additional income. Her children assist her in her business activities. Say Seang normally earns an average of $3 per day to help cover her family’s daily living expenses. She is currently selling well because she has a skill in communicating with people.


To meet the needs of her family, she is applying for a $1,200 loan. She will use some of the loan as capital to accumulate a quantity of various flowers and fruits to sell. With the remaining cash from the loan, she will buy a used motorcycle for her riding needs.

*****

Ollaan me vaan muuten kauheita muukalaisvihamielisiä rassisteja. Tässä ihan faktaa:

Number of Team Members    147
Number of Loans    624
Number of Loans per Member   4.2
Total Amount Loaned    $17,450


Paljonkos ne punavihreät sun muut ovatkaan lainanneet Kivalle? Tai toisaalta parempi kun eivät lainaa, veronmaksajien rahojahan ne jakavat.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 03.07.2010, 22:21:08
Lisätkää pikaisesti johonkin kohtaan sana FINLAND ja ehkä myös sana SUOMI, nyt Finland-haulla ei löydy Hommaa:

Ei pysty itse tekemään. Laitoin asiasta meiliä Kivaan ja pyysin laittamaan nimeksi Homma^^^ Finland.

Onko kaikille jäsenille ok. Jos ei, mulle privaa, kiitos!

J
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: M. - 03.07.2010, 22:26:43
Ollaan me vaan muuten kauheita muukalaisvihamielisiä rassisteja.

Näillä lainoilla te vain yritätte lepytellä omaatuntoanne ja johtaa ihmisiä harhaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: JM-K - 03.07.2010, 22:42:37
Ollaan me vaan muuten kauheita muukalaisvihamielisiä rassisteja.

Näillä lainoilla te vain yritätte lepytellä omaatuntoanne ja johtaa ihmisiä harhaan.

Näin muuten on. Olen saanut silloin tämän Kiva-projektimme alkuaikoina useammankin viestin, jossa TODISTETTIIN tuo ihan faktaksi. Todiste oli siis se, että joku piipittäjä oli tuota mieltä. Ja sehän on silloin fakta.

En ihan tarkkaan enää muista sanamuotoa, mutta jossain typerimmistä viesteistä kysyttiin suunnilleen näin: "mitäköhän noista köyhistä ihmispoloista tuntuisi, jos tietäisivät, että syövät rasistin leipää?".

Vastasin suunnilleen jotenkin näin, että "jättäisivät varmasti syömättä?". Keskustelu jäi sitten tuohon.

EDIT: Taidanpa pistää ihan piruuttani lisää rasistirahaa liikenteeseen. Ihanaa kyykyttää köyhiä ihmisiä tarjoamalla heille eväät ITSE parantaa elämänlaatuaan ja elintasoaan. Kauhea ihminen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: retired - 04.07.2010, 00:30:39
Lainaus
En ihan tarkkaan enää muista sanamuotoa, mutta jossain typerimmistä viesteistä kysyttiin suunnilleen näin: "mitäköhän noista köyhistä ihmispoloista tuntuisi, jos tietäisivät, että syövät rasistin leipää?".

Tähän olisit voinut vastata että käyppä kysymässä lähimmästä vastaanottokeskuksesta...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 04.07.2010, 00:52:20
Lainaus
En ihan tarkkaan enää muista sanamuotoa, mutta jossain typerimmistä viesteistä kysyttiin suunnilleen näin: "mitäköhän noista köyhistä ihmispoloista tuntuisi, jos tietäisivät, että syövät rasistin leipää?".

"Käypä kysymässä heiltä. Joko pilaat heidän päivän, tai sitten he saavat hyvät naurut."
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: dothefake - 04.07.2010, 01:16:46
Rasistin leipä on pitkä, mutta leveä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 04.07.2010, 11:20:03
Pistin asiasta viestiä tiimin kapteenille. Hänellä on oikeudet muokata tiimin kuvausta mielin määrin. "About us" ja "We loan because" kohtiin voisi muutenkin runoilla tietoja jakamamme leivän rasistisuudesta ja ympätä sekaan halutut hakusanat.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 05.07.2010, 09:59:45
Homma hoidettu. Tiimi löytyy nyt sanoilla Suomi ja Finland.
http://www.kiva.org/team/homma
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Mika Sankari - 22.07.2010, 09:22:25
Kuukausittain ovat afgaaninaiset lainaa lyhentäneet. Vielä pari kuukautta, niin voin valita uuden kohteen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sinna - 22.07.2010, 11:29:05
Mun kohde on myö maksellut lainaansa takaisin. Tuli hyvä mieli.
HOMMAN lainaama summa on jo ylittänyt 18 000$:n rajan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 22.07.2010, 23:53:55
Rasistin leipä on pitkä, mutta leveä.

Mutta vieraankarvast' ja sanakin on rasisteilla karkeaa...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lopenkyllästynyt - 18.08.2010, 14:05:41
Meikäläisestä tuli sitten Homma^^^ Teamin jäsen #150 :)
Kohta paukkuu taas kymppitonnit!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: jopparai - 20.08.2010, 09:09:31
Liityin myös. Jäsenmäärä ei muuttunut?? Teinköhän jotain väärin.

Edit: oikein meni
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maxwell Smart - 20.08.2010, 13:27:47
Tuli rahat takaisin Nigaracuasta sekatavarakauppiasrouvalta viimeistä senttiä myöten. Täytyisi pähkäillä seuraava rasistin uhri.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: junakohtaus - 28.08.2010, 15:08:47
Ollaan me vaan muuten kauheita muukalaisvihamielisiä rassisteja.

Näillä lainoilla te vain yritätte lepytellä omaatuntoanne ja johtaa ihmisiä harhaan.

Mitä sitten? Paljonko se liikuttaa sitä perulaista täti-ihmistä, joka saa ostettua ompelukoneen ja pitää sillä perheen leivässä?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 04.09.2010, 16:10:29
Hommalaiset ovat nyt lepyytelleet omaatuntoaan ja johtaneet ihmisiä harhaan yhteensä 20000$:n edestä (http://www.kiva.org/team/homma). Hyvä me!

Tuonne Kivaan pitäisi saada jokin Somaliassa toimiva kenttäjärjestö mukaan, niin Homma voisi haastaa Suomen somalit mikrolainakilpaan. ;)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sinna - 04.09.2010, 21:31:43
On muutes pähee idea ;)
Iso summa on kerätty kasaan, hienoo!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Miniluv - 17.09.2010, 14:05:42
Laita tiedustelusi yv:nä Turkkilalle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Matias Turkkila - 17.09.2010, 14:29:31
Morjens Tuju, ja kiitokset tähänastisesta.

Hesarihan uutisoi (http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Halla-aholaiset+antavat+mikrolainoja+kehitysmaihin/1135249753172) mikrolainoista taannoin. Lisäksi Kivasta on maininta etusivulla (http://cms.hommaforum.org/), tässä ketjussa sekä Wikipediassa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Homma). Samaten erittäin salainen tammikuu-kirjaprojekti noteeraa Kivan.

Aivan kamalan moneen enempään paikkaan en oikein tohtisi Kivaa laittaa, ettei mene "naamaanhieronnaksi". Toki kysyttäessä asiasta mieluusti kerromme.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 18.09.2010, 15:40:10
Tuju puhuu asiaa, lisäisin vielä ettei ainakaan työssäkäyvälle ole ongelma toteuttaa molempia samaan aikaan. Kivassa on minulta viiskyttaalaa kiertänyt jo monta kättä ja toivonmukaan helpottanut kalakauppiaan/ ompelimon ym. käyntiinlähtöä. Rahavirta Ruotsiin menee harkintaan, tarvisiko siitä oma topikkinsa, solidaarisuusrahasto?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maxwell Smart - 28.09.2010, 20:34:13
Nostetaanpa aihe esille.
Hommalaiset lainanneet 21,225 USD tähän mennessä.

Nyt kun kaikki ovat saaneet loun... ei kun lomaltapaluurahan plakkariin, niin voisi laittaa kättä taskuun ja lähettää avustusta jollekin tarvitsevalle ilman tavanomaisia välikäsiä.

Valinnanvaraa riittää ympäri Tellusta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 10.11.2010, 19:15:34
Nyt menee vituiksi! Beverly Hills'in rotarit ovat lainanneet enemmän kuin hommalaiset  ;D

Ks. liite.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Parasiittiö - 10.11.2010, 20:06:38
Itsehän tein niin, että lainasin aina uuden 25 dollaria kuussa siihen asti, että takaisinmaksuista alkoi syntyä 25 dollaria kuussa. Nyt sitten lainaan joka kuukausi sen 25 dollaria, joka maksetaan takaisin. Pari sataa taalaa sinne muistaakseni joutui lykkäämään tätä menetelmää varten.

Itse organisaatiolle en viitsi lahjoittaa mitään, kun en tienaakaan mitään. Mielestäni voisivat periä lainaajallekin vaikka prosentin verran korkoa, kun kuulemma lainojen pienuudesta johtuen Field Partnerit perii kymmenien prosenttien korkojakin asiakkailtaan... ei siinä 1 prosenttiyksikkö lisää paljon luulisi tuntuvan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 18.11.2010, 08:07:53
Minun ensimmäinen lainani, se 25 taalaa, on nyt maksettu takaisin Kambodzhasta ja lähti edelleen kiertoon Nicaraguaan, Wilfredo Enrique Rivas Duartelle. Karjaa kasvattava Wilfredo on paikkakunnallaan jämptin ja ahkeran miehen maineessa.


Tulkaa muutkin mukaan KIVAorg -Hommatiimiin. Tämä on mukavaa!

http://www.kiva.org/team/homma
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 01.02.2011, 00:09:56
Tulkaa muutkin mukaan KIVAorg -Hommatiimiin. Tämä on mukavaa!

http://www.kiva.org/team/homma

Vielä mahtuu mukaan!

Eilen saavutettiin merkkipaalu, kun 1000. hommalainen laina lähti kaukomaille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: madu - 08.03.2011, 23:56:03
Liityinpä itsekin ja lykkäsin 50 taalaa Eteläamerikan naisille! Konsepti vaikuttaa todella Kivalta Hommalta, läpinäkyvä tapa auttaa ja tuollainen laina lienee vastaanottajallekin motivoivampi kuin pelkkä ilmainen raha.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maisterinna - 07.04.2011, 14:33:19
30,000 dollaria kasassa, ja jo vähän ylikin. Jäseniä noin 170 ja myönnettyjä lainoja 1100 kappaletta.

Sellaiset summat on taas kyseessä, että voisi Homman Kiva-projektin voisi mielestäni nostaa etusivulle. Juttuvinkkiä lehtiin myös.

Omasta puolestani haluan mainostaa Kivaa. Olen lainannut noin 10 henkilölle, ja aina ovat rahat tulleet takaisin. Yhden kerran lainaamani rahat palautettiin suoraan, koska lainaajan luottotiedot eivät olleetkaan olleet kunnossa tai jotain. Eli Kiva on turvallinen tapa auttaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Dangr - 01.08.2011, 22:17:03
Laitoinpa minäkin hieman rahaa Kongoon ja Kamputseaan. 25USD kumpaankin. Eikä kirpaissut yhtään, haastankin kaikki mukaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kalle Pahajoki - 01.08.2011, 23:36:40
Näyttäisi, että Kiva jakaa ilmaisia $25 lainoja 4000 ensimmäiselle rekisteröityneelle, jotka rekisteröityvät palveluun kutsu-URL:in kautta.
Ilmeisesti kaikki rekisteröityneet voivat kutsua uusia käyttäjiä, jotka sitten voivat saada tuon ilmaisen $25, jos uudet käyttäjät liittyvät 4000 ensimmäisen joukossa.

Tässä on minulle liittyjät rekisteröivä kutsu-url, Joku admin voisi korvata  tämän omalla tai homma-tiimin kutsu-urlilla, mutta tarkoitus on nyt laittaa ainakin yksi url, jota kautta tuo $25 alkupesämuna on mahdollista saada.

http://kiva.org/invitedby/kallepahajoki

Ehdotin myös toisessa ketjussa kivaa rahapommia esimerkiksi Kenialaisten auttamiseksi. Keniassa on pakolaisleirejä Itä-Afrikan nälänhädän uhreille; ruohonjuuritason tuki Kenian maanviljelijöille on toki epäsuoraa auttamista, mutta voi pidemmän päälle poikia enemmän vaikutusta kuin sama raha suoraan SPR:lle annettuna.

http://hommaforum.org/index.php/topic,54062.msg742142.html#msg742142

Edit. mainitaan nyt full disclosuren merkeissä, että kiva laskee noiden urlien kautta rekisteröityvät, eli jos joku käyttää tuota minun urlia niin saan siitä virtuaalista pippelinjatketta, ja tuon $25 kampanjan yhteydessä on mahdollista saada t-paitoja tms. jos tarpeeksi monta rekisteröityy.

Edit 2. Ja jos liitytte Kivaan ja siltä tuntuu, niin käykää ihmeessä rekisteröitymässä myös Homma-tiimin jäseneksi. Täältä löytyy liittymisnappi:

http://www.kiva.org/team/homma

Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Saippuakupla - 01.08.2011, 23:45:05
Näyttäisi, että Kiva jakaa ilmaisia $25 lainoja 4000 ensimmäiselle rekisteröityneelle, jotka rekisteröityvät palveluun kutsu-URL:in kautta.
Ilmeisesti kaikki rekisteröityneet voivat kutsua uusia käyttäjiä, jotka sitten voivat saada tuon ilmaisen $25, jos uudet käyttäjät liittyvät 4000 ensimmäisen joukossa.

Tässä on minulle liittyjät rekisteröivä kutsu-url, Joku admin voisi korvata  tämän omalla tai homma-tiimin kutsu-urlilla, mutta tarkoitus on nyt laittaa ainakin yksi url, jota kautta tuo $25 alkupesämuna on mahdollista saada.

http://kiva.org/invitedby/kallepahajoki

Ehdotin myös toisessa ketjussa kivaa rahapommia esimerkiksi Kenialaisten auttamiseksi. Keniassa on pakolaisleirejä Itä-Afrikan nälänhädän uhreille; ruohonjuuritason tuki Kenian maanviljelijöille on toki epäsuoraa auttamista, mutta voi pidemmän päälle poikia enemmän vaikutusta kuin sama raha suoraan SPR:lle annettuna.

http://hommaforum.org/index.php/topic,54062.msg742142.html#msg742142

Edit. mainitaan nyt full disclosuren merkeissä, että kiva laskee noiden urlien kautta rekisteröityvät, eli jos joku käyttää tuota minun urlia niin saan siitä virtuaalista pippelinjatketta, ja tuon $25 kampanjan yhteydessä on mahdollista saada t-paitoja tms. jos tarpeeksi monta rekisteröityy.

Edit 2. Ja jos liitytte Kivaan ja siltä tuntuu, niin käykää ihmeessä rekisteröitymässä myös Homma-tiimin jäseneksi. Täältä löytyy liittymisnappi:

http://www.kiva.org/team/homma

Ei pääse edes kirjautumaan sivustolle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maisterinna - 14.09.2011, 09:36:41
Us-ko-mat-to-mat 39,200 $ ovat hommalaiset mikrolainanneet!! Nyt vielä rutistus niin saadaan meGAlomaaniset 40,000 $ kasaan! Miettikää, millaiset rahat ovat kyseessä! Kaikkeen sitä kiljuakittaavat peräkammarinpojat pystyvätkin, kun tahtoa löytyy :) Taas vahvistui uskoni siihen, että Homma pystyy mihin vaan! Hyvä Homma!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sami Aario - 20.09.2011, 16:19:43
Vihaillan kunniaksi uusi kymmentuhatluku rikki?

Puuttuisi enää 100$. (http://www.kiva.org/team/homma)

EDIT: Tuo laskuri ei taida päivittyä kuin kerran päivässä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: OlliH - 20.09.2011, 18:12:21
Vihaillan kunniaksi uusi kymmentuhatluku rikki?

Puuttuisi enää 100$. (http://www.kiva.org/team/homma)

EDIT: Tuo laskuri ei taida päivittyä kuin kerran päivässä.

Minulle se näyttää, että enää $50 puuttuisi $40000 totaalisummasta, joten summa päivittynee useammin kuin kerran päivässä, mutta ei välttämättä reaaliaikaisesti.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 20.09.2011, 19:03:29
Vihaillan kunniaksi 40 000 $ (http://www.kiva.org/community?queryString=finland&search=&category=all&sortBy=overallLoanedAmount) rajapyykki rikki! Lainoja jaettu yhteensä 1459 kappaletta.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Alceste - 20.09.2011, 19:09:30
18. ja 19. lainani lähtivät juuri Senegaliin ja Ruandaan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Sikanez - 21.09.2011, 14:40:08
Hommatiimi on mukavasti kuudenneksi paras.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: FadeAway - 27.09.2011, 17:09:43
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/tassa-liikkuu-raha-visualisaatio-mikrolainojen-liikkeista

Tässä liikkuu raha - visualisaatio mikrolainojen liikkeistä

http://vimeo.com/28413747
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 23.12.2011, 21:19:22
Ilmaisia lainoja naisille jaossa http://www.kiva.org/ladieshomejournal

Noille lainoille saa valita kohteen, mutta lainaaja maksaa rahan takaisin Kivalle -> mutta kun alkuun on päästy voi miettiä oman rahan laittamista.

Hommalla $46,275 lainattu ja kohta paukkuu taas kympit.

EDIT: siis lainan saajat ovat naisia, miehetkin voivat lainata / valita lainalle kohteen Kivan piikkiin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: M13 - 24.12.2011, 05:27:21
"Loans made via the Website are philanthropic in nature with no offered rate of return and, as such, are not intended as, and cannot be considered as, an investment in a financial instrument or security."

"At this time, Kiva does not charge interest on any Loans posted on the Website. However, you should note that Field Partners charge interest and fees to Borrowers to, for example, cover their operational expenses."

En nyt halua latistaa, mutta ihmettelen vaan, mitä järkeä on sotkea liiketoimintaa ja hyväntekeväisyyttä toisiinsa?
Eli lainansaajan näkökulmasta kyse ei ole lahjoituksesta tai hyväntekeväisyydestä, vaan hän joutuu tekemään työtä voidakseen maksaa, ei vain pääoman, vaan myös korkoa. Lainanantaja puolestaan ottaa riskin, sijoittamalla korkean riskin kohteeseen, ilman minkäänlaista tuotto-odotusta. Välikäsi, eli 'Field Partner'(=paikallinen pankki) puolestaan kuorii voitot päältä koron muodossa, ottamatta minkäänlaista riskiä.

Esim. jos haluat lainata Tadžikistanilaiselle, korko näyttäisi olevan 6,8%, eli ei mitenkään matala!

edit: alleviivailin
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 24.12.2011, 05:50:51
^ No ei voi sanoa, että riski olisi korkea kun takaisinmaksuprosentti on 98,92%. Ei tämä siis tosiaankaan ole lainanantajan näkökulmasta mitään sijoittamista, koska kuten huomasit korko jää saamatta. Vähän kuin kaverille lainaisi rahaa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: M13 - 24.12.2011, 06:31:25
Toisaalta koko toiminnan idea on mahdollistaa lainansaanti nimenomaan niille, jotka kuuluvat korkean riskin luokkaan, eivätkä voi saada normaalisti lainaa vapailta markkinoilta. Tuntuukin vähän, että filantropia kohdistuu tässä "Field Partneriin", joka voi jaella lainarahaa täysin riskittömästi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 24.12.2011, 14:06:42
, eivätkä voi saada normaalisti lainaa vapailta markkinoilta.
Mistä tämä tieto on peräisin?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: M13 - 24.12.2011, 14:48:55
, eivätkä voi saada normaalisti lainaa vapailta markkinoilta.
Mistä tämä tieto on peräisin?

Lainaus käyttäjältä: Kiva Terms of Use Agreement
Kiva manages the Website, which matches you and other persons (each, a "Lender" and, collectively, "Lenders") with under-banked or low-income borrowers in various countries (each, a "Borrower" and, collectively, "Borrowers") in need of affordable capital. In most instances, these Borrowers are considered "high risk" by traditional lenders for a variety of factors, including, but not limited to, the Borrowers' lack of credit history, the use of the loan proceeds for entrepreneurial endeavors including investment in a "start up" business, the geographic location including the risk of financial instability and foreign exchange rate fluctuations. Please carefully review the Website section entitled "Risk and Due Diligence" which highlights the various risks associated with lending online through Kiva and explains in greater detail the role played by Kiva and the Field Partners (defined below in this Section 1).

By participating in the Program or otherwise accessing or using the Website, you hereby acknowledge and agree that (a) Kiva makes no representation, warranty, covenant or guarantee that any funds you lend to a Borrower via the Website will be repaid in whole or in part, (b) loans and other similar transactions made via the Website (each, a "Loan") are unsecured and bear a high risk of non-repayment and (c) given your financial situation and objectives, you will lend only those amounts on the Website that you can afford to lose. Loans made via the Website are philanthropic in nature with no offered rate of return and, as such, are not intended as, and cannot be considered as, an investment in a financial instrument or security.

http://www.kiva.org/legal/terms

Eihän tuossa suoraan käyttämääni sanamuotoa käytetä, mutta periaatteessa on siitä luettavissa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 17.02.2012, 14:36:13
50K$ paukkunut varkain rikki.

-> tarkistakaa olisiko sivuilla maksettua rahaa jonka voisi taas laittaa kiertoon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 18.02.2012, 00:44:55
Etusivukamaa. Lisäksi tiimi täyttää huomenna kolme vuotta. Hooray!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 18.02.2012, 09:22:45
50K$ paukkunut varkain rikki.

-> tarkistakaa olisiko sivuilla maksettua rahaa jonka voisi taas laittaa kiertoon.

Olihan siellä oma roponen maksettu takaisin. Lainasin sen eteenpäin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lentomestari - 24.02.2012, 15:18:46
Taas apuva tarttis, tuolla Kiva, sivuilla on hiukan joku muuttunut ja en vaan osaa laittaa rahojani kiertoon, kielitaito kun puuttuu vieläkin. Voisiko joku nyt vasta äsken siellä asioinut kertoa mitä pitää tasan tarkkaan tehdä?  Nyt tuntuu menevän sinne bonuspuolelle aina tarjoavan, eli muutamaa taalaa pitäisi laittaa sinne toimijoiden tilille, jotenkin tätä ei voi ohittaa ja paypal tulee vain tällä suuremmalla summalla vaihtoehdoksi, joku minulla mättää taas? Haluaisin kuitenkin rahojeni kiertävän tuolla hamaan loppuun asti ja tili olisi taas täynnä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Kafir Sikakoira - 25.02.2012, 14:30:05
^ Kun meet lainan valinnan jälkeen ostoskoriin (http://www.kiva.org/basket), niin siellä on kohta Optional Donation to Kiva's Operation Costs: $3.75 ja sen alapuolella Edit-nappula, klikkaa siitä ja valitse nolla rahaa ja apply.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 08.03.2012, 07:58:57
Ilmaisia lainoja taas jaossa. Sen kun menet palveluun ja valitset lainalle kohteen -> ja tietty liityt Homman lainoittaja ryhmään.

LINKKI (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Noita trial-lainoja on jaossa vielä 34K -> ei ole iso vaiva käydä laittamassa laina menemään eikä mene gepardihatuille nuo rahat.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lopenkyllästynyt - 21.03.2012, 17:27:08
Etusivulta voisi muuten päivittää tuon rimpsun
Lainaus
Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 $ edestä.
Nykyisellään lainoja on annettu jo yli $50000 edestä!  8)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ruckafella - 09.05.2012, 17:24:08
Miten tuo KIVA team toimii? Näkyykö jäsenlista jossakin?

Liityin sitten tiimiin :)

edit: No niin, nyt tiedän.

edit2: Hmm.. Jos lähetän kutsuja ei niin nuiville ystävilleni, niin näkevätkö he jotenkin kutsusta profiilini ja sitä kautta ryhmäni?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: rähmis - 09.05.2012, 18:33:52
näkevätkö he jotenkin kutsusta profiilini ja sitä kautta ryhmäni?

Tervetuloa mukaan! Minun mielestäni eivät näe, mutten laita päätäni pantiksi.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuffa - 09.05.2012, 20:18:17
Tämä on tosiaankin Kiva juttu. Pakko laittaa linkki kun lainasin pelkästään nimen perusteella!

http://www.kiva.org/lend/386959 (http://www.kiva.org/lend/386959)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ruckafella - 11.05.2012, 13:31:06
näkevätkö he jotenkin kutsusta profiilini ja sitä kautta ryhmäni?

Tervetuloa mukaan! Minun mielestäni eivät näe, mutten laita päätäni pantiksi.
Kiitos vaan.

No ainakin jos johonkin sos.mediaan jakaa tietoja tuosta kivailusta, niin linkkiä pitkin pääsee siihen lainauskohteeseen. Sieltä taas näkyy lainaajien joukossa profiilisi, jos et ole sitä laittanut anonyymiksi. Ja sieltä taas näkyy ryhmäsi, eli parin mutkan kautta hommailusi paljastuu. Ja näkyyhän Homma^^ siellä kyseisen lainan ryhmissä muutenkin, joten pienessä lainaajajoukossa paljastut. Onko se nyt sitten kauheaa, en tiedä - varsinkaan tuossa yhteydessä. Profiiliinhan voit tietysti laittaa mitä tahansa, eli ei tuoltakaan jäljityskeinolta suojautuminen hirmuisen vaikeaa ole..

Tuota kun tutkailin, niin tulipa myös katsottua itse Rähmiksenkin lainoitukohteet. ;D RÖH!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 25.06.2012, 07:29:28
59,200$ lainattu eli kohta 60K$ täynä.
Jäseniä on yhä vain 196 eli käykaa antamassa edes se ilmainen 25$ laina -> omaa rahaa ei tarvitse laittaa, mutta 5 minuuttia aikaa uhrata vaikka Filippiinien sikafarmareille.

Ilmainen Kiva-laina (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

-> pekonilla sharian leviämistä vastaan!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Martti Munne - 27.06.2012, 10:46:18
Hommataanpas Hiyamille lainarahat kasaan. 3 päivää aikaa jäljellä ja 950 $ puuttuu vaatekauppiaalta. Hiyam oli muuten ensimmäinen Jordanialainen nainen, jonka huomasin olevan kuvassa ilman huivia.

PS. Jos huomaatte, lainasin hänelle itse Finland ryhmän nimissä. Koitan nykyään lainata vuorotellen Homman, Muutoksen ja Suomen nimissä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 27.06.2012, 13:07:40
On muuten kohta 60000 lainattu, siis Kivan Homma-ryhmä on lainannut.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ruckafella - 04.07.2012, 17:01:48
Mua vähän häiritsee tuolla KIVA:ssa se, että monet miehet hakevat lainaa naisten kasvoilla. Aika monet ryhmälainat menevät "naiselle", vaikka kyseinen kuvista päätellen naiset olisivat vähemmistönä ryhmässä. Paljon räikeämpää on vielä lainan hakeminen mopoon tai autoon, että poika tai aviomies pääsisi töihin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 15.07.2012, 23:52:36
On muuten kohta 60000 lainattu, siis Kivan Homma-ryhmä on lainannut.

60K$ meni rikki. Ilmaisia lainoja vielä jaossa 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).

Hommalla yli 8000 jäsentä joten alle 200 lainaajaa Homman ryhmassä on aika heikosti.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 01.08.2012, 09:35:07
On muuten kohta 60000 lainattu, siis Kivan Homma-ryhmä on lainannut.

60K$ meni rikki. Ilmaisia lainoja vielä jaossa 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).

Hommalla yli 8000 jäsentä joten alle 200 lainaajaa Homman ryhmassä on aika heikosti.

Jäseniä yhä vain 198 -> 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).
Nyt muutama minuuttia vaivaa ja tukea vaikka sikafarmareille Indoneesiaan (Rähmis on kunnostautunut noiden possun kasvattajien tukemisessa kiitettävästi).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 01.08.2012, 09:50:21
Mua vähän häiritsee tuolla KIVA:ssa se, että monet miehet hakevat lainaa naisten kasvoilla. Aika monet ryhmälainat menevät "naiselle", vaikka kyseinen kuvista päätellen naiset olisivat vähemmistönä ryhmässä. Paljon räikeämpää on vielä lainan hakeminen mopoon tai autoon, että poika tai aviomies pääsisi töihin.

Kun epäilyttää, on hyvä lainata jollekin muulle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jukka Wallin - 01.08.2012, 10:18:37
Miten takaisin maksunlaita, onko rahat mennyt "taivaantuuliin" vai tulleet takaisin "korkojenkanssa"  ???
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 01.08.2012, 10:48:29
Miten takaisin maksunlaita, onko rahat mennyt "taivaantuuliin" vai tulleet takaisin "korkojenkanssa"  ???

Minä olen vajaan kolmen vuoden aikana antanut 33 lainaa ja tähän asti jokainen on maksanut / lyhentänyt suunnilleen ajallaan -> eli tuuria on käynyt noiden lainojen kanssa (korkojahan noista ei makseta).

Tuuristahan se on kiinni millainen lainaaja sattuu kohdalle, mutta toisaalta en kenenkään mopoon lainaa antaisi (kuorma-auton renkaisiin kerran kyllä).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 01.08.2012, 15:33:49
Miten takaisin maksunlaita, onko rahat mennyt "taivaantuuliin" vai tulleet takaisin "korkojenkanssa"  ???

Ei ole jäänyt saatavat maailmalle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Iloveallpeople - 01.08.2012, 16:14:18
On muuten kohta 60000 lainattu, siis Kivan Homma-ryhmä on lainannut.

60K$ meni rikki. Ilmaisia lainoja vielä jaossa 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).

Hommalla yli 8000 jäsentä joten alle 200 lainaajaa Homman ryhmassä on aika heikosti.

Jäseniä yhä vain 198 -> 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).
Nyt muutama minuuttia vaivaa ja tukea vaikka sikafarmareille Indoneesiaan (Rähmis on kunnostautunut noiden possun kasvattajien tukemisessa kiitettävästi).

Kiitos Tuomas. Laitoin lainan tosin filippiiniläiselle sikafarmarille. Laitan vahingon kiertämään. Voit lainata 25 dollaria ilmaiseksi minun kutsumana: Kiva Homma (http://www.kiva.org/invitedby/janne9626). Helppo ja nopea homma. Muutkin Homman kivalaiset (199kpl) pystyvät käsittääkseni jakamaan noita ilmaisia lainoja (1kpl/hommalainen).
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jukka Wallin - 01.08.2012, 18:19:08
Paypalin kanssa menee hermot, on useita tilejä. Eri sähköpostiosoitteilla. Joku pitäisi toimia..
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuffa - 12.08.2012, 18:23:27
Tässäkin olisi linkki ensimmäiseen, 25$ lainaan uudelle Homman Kivalaiselle.
http://www.kiva.org/invitedby/seppo1355 (http://www.kiva.org/invitedby/seppo1355)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Panopticon - 23.08.2012, 21:16:22
http://ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/ulkolinja_mikrolainojen_nurja_puoli
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Panopticon - 23.08.2012, 21:32:17
Jo oli aikakin että YLE puuttuu homman kivaan imagoon. Toki menee spekulaation puolelle kun ohjelma on vasta tuloillaan, mutta odotan tätä aika innolla. Tanskalaiset on aiemmin kunnostautunut dissaamalla Nokiaa vähän samantyylisesti. Sitä odotellessa että yle näyttäisi dokkarin jossa pohdittaisiin kehy-rahan kustannushyötyä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Panopticon - 23.08.2012, 22:40:53
Tuli kerralla selväksi: mikrolainat aiheuttaa vaan kärsimystä ja itsemurhia. Meinasin itekin ryhtyä tuossa taannoin moiseen kun en oikein usko perinteiseen kehy-touhuun. Onneksi en, nyt voin vaan olla tyytyväinen kun Suomen valtio laittaa sen reilun miljardin vuodessa kehyyn. Olen moraalisen toiminnan puolella vain maksamalla veroja, niin helppoa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: hapzu - 24.08.2012, 10:33:51
Mä en oikein saanut kiinni tuosta jutun juonesta muuta kuin sen, että kehitysmaiden toimijat vetävät välistä.

Ehkä tätä ei pysty välttämään?  :flowerhat:
Otsikko: Pyyntö ylläpidolle
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 26.08.2012, 21:56:00
Tehkääs näin. Katsokaa  tämä dokumentti: http://areena.yle.fi/tv/1618953
ja heivatkaa sen jälkeen tuo mikrolainojen mainos helvettiin  etusivulta.  Nämä mikrolainat ovat suurinpiirtein rinnastettavissa meidän pikavippeihin. Ainoastaan näiden firmoje johtajat pääsee näillä lainoilla pois köyhyydestä. Itse epäilinkin että joko näillä on hirveät luottotappiot, ja sijoitukset tehottomia tai touhu on melkoista koronkiskontaa. On ihan satavarmaa että kukaan ei näillä pikavipeillä pääse pois köyhyydestä. Ja jos velat peritään tehokkaasti niin useampi on vielä koko loppuelämänsä kusessa.

Ja jos saatte rahanne näistä pikavippifirmoista siis mikrolainoista pois niin ottakaa. Ostakaa mielummin vaikka kotimaisia pörssiosakkeita.
Otsikko: Vs: Pyyntö ylläpidolle
Kirjoitti: Iloveallpeople - 26.08.2012, 22:03:02
Minulla aamulla epäilys jo heräsikin, että jotain vikaa noissa täytyy olla, kun Kansan Uutiset kehui noita mikroluottoja tänään.

Lainaus
Irti koronkiskonnasta

Mikrolainoja jakavan Pally Bikash Kendra -järjestön johtaja Mohammad Hasan Ali uskoo, että lainojen kasvava suosio ja sujuva takaisinmaksu todistavat niiden puolesta. ”Köyhät ottavat lainaa, koska siitä on heille hyötyä.”

Kaikki myöntävät mikrolainojen eduksi ainakin sen, että niiden avulla päästään eroon kylien koronkiskureista, jotka ennen pitivät köyhiä ikeessään.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2858803/bangladeshin-valtio-kiinnostui-mikroluotoista (http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2858803/bangladeshin-valtio-kiinnostui-mikroluotoista)
Otsikko: Vs: Pyyntö ylläpidolle
Kirjoitti: Leso - 26.08.2012, 22:09:57
Jaa. Eli puolustukseksi jää se, että "kyllä ne on takaisin maksaneet...".
Ooraididou. Mietin asiaa, kuten olen tähänkin päivään asti miettinyt, koska...  :roll:
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 10.09.2012, 23:36:04
59,200$ lainattu eli kohta 60K$ täynä.
Jäseniä on yhä vain 196 eli käykaa antamassa edes se ilmainen 25$ laina -> omaa rahaa ei tarvitse laittaa, mutta 5 minuuttia aikaa uhrata vaikka Filippiinien sikafarmareille.

Ilmainen Kiva-laina (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

-> pekonilla sharian leviämistä vastaan!

Tarkistakaa kaikki että kuulutte Homma ryhmään sekä lainanne lasketaan tuohon ryhmään kuuluviksi. Minun linkkini kautta on 7 henkiloä liittynyt, mutta siitä huolimatta My Team Recruits näyttää nolla =0.

Selittäisi hiukan miksi Team Members on yhä heikohko 201 jos osa käyttäjistä olisi unohtanut liittyä.

EDIT: Team Homman sivulla muutenkin vähemmän mairitteleva kommentti:
Lainaus
Latest Activity

This team has not made any recent loans. Check back soon or make a loan!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Taikakaulin - 10.09.2012, 23:54:34
EDIT: Team Homman sivulla muutenkin vähemmän mairitteleva kommentti:
Lainaus
Latest Activity

This team has not made any recent loans. Check back soon or make a loan!

Kai sitä vois korjata tilanteen ja laittaa taas rahat kiertoon Afrikan sinkkunaisille.  :-*
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 22.09.2012, 19:52:15
Jäseniä yhä vain 198 -> 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).
Nyt muutama minuuttia vaivaa ja tukea vaikka sikafarmareille Indoneesiaan (Rähmis on kunnostautunut noiden possun kasvattajien tukemisessa kiitettävästi).

Vajaan kahden kuukauden aikana jäsenmäärä noussut 198 -> 203 eli prosenteissa kohtalainen suoritus. Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $66,050.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuffa - 22.09.2012, 20:50:23
Laitan myös "härsyn" uusille lainaajille. Pienellä vaivalla hyvä mieli, eli eka laina ilman omaa sijoitusta.

http://www.kiva.org/invitedby/seppo1355 (http://www.kiva.org/invitedby/seppo1355)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 12.11.2012, 11:09:41
Jäseniä yhä vain 198 -> 25$ 3 minuutin vaivalla jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625).
Nyt muutama minuuttia vaivaa ja tukea vaikka sikafarmareille Indoneesiaan (Rähmis on kunnostautunut noiden possun kasvattajien tukemisessa kiitettävästi).

Vajaan kahden kuukauden aikana jäsenmäärä noussut 198 -> 203 eli prosenteissa kohtalainen suoritus. Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $66,050.

Vajaan kahden kuukauden aikana jäsenmäärä noussut 203 -> 204 eli miten tahansa laskettuna heikko suoritus. Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $69,225 eli 70K$ paukkuu kohta rikki.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 19.12.2012, 04:07:52
Vajaan kahden kuukauden aikana jäsenmäärä noussut 203 -> 204 eli miten tahansa laskettuna heikko suoritus. Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $69,225 eli 70K$ paukkuu kohta rikki.

Reilussa kuukaudessa jäsenmäärä ottanut huiman askeleen 204 -> 205 eli miten tahansa laskettuna heikko suoritus.
Pikkuisen joulumieltä mukaan sillä ilmaisia 25$ lainoja on jaossa. 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $72, 000.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Dangr - 21.01.2013, 20:58:26
Nyt vuodenvaihteessa kaikki joilla on rahaa sisällä, mutta eivät ole jaksaneet/muistaneet laittaa sitä kiertämään, voisivat mennä tekemään lainan.

Kannattaa myös laittaa automaattinen lainaus päälle, eli jollei esim kolmeen kuukauteen tapahdu mitään niin raha lähtee automaattisesti lainaan. Asetuksia voi muuttaa kohdasta Account->auto lending. Siellä on useampia filttereitä joiden mukaan lainausta voi säätää.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 27.01.2013, 19:57:20
Vajaan kahden kuukauden aikana jäsenmäärä noussut 203 -> 204 eli miten tahansa laskettuna heikko suoritus. Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $69,225 eli 70K$ paukkuu kohta rikki.

Reilussa kuukaudessa jäsenmäärä ottanut huiman askeleen 204 -> 205 eli miten tahansa laskettuna heikko suoritus.
Pikkuisen joulumieltä mukaan sillä ilmaisia 25$ lainoja on jaossa. 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Lainattu Homma ryhmässä $72, 000.

Reilussa kahdessa kuukaudessa tasan 0 uutta jäsentä = heikko suoritus.

Jäseniä 205
Lainattu $74,450
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: ike60 - 27.01.2013, 22:21:49
Tiimin jäsen 206 ilmoittautuu. Eka laina meni työteliään tuntuiselle viiden lapsen äidille karjan ostoon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kekkeruusi - 18.02.2013, 12:30:04
Noista mikrolainoista tuli vähän toisenlaista väitöstä:
Köyhille naisille annetut lainat lisäävät perheväkivaltaa, sanoo suomalaistutkimus
"Köyhille naisille tarjottujen mikrolainojen on uskottu nostavat perheet pois kurjuudesta, esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006 saanut bangladeshilainen pankkiiri Mohammad Yunus on sanonut:

- Kun otat mikrolainan, näet köyhyyttä seuraavan kerran museossa.

Helsingin yliopistossa väittelevät bangladeshilaiset Mohammad Jasim Uddin ja Laila Ashrafun ovat eri mieltä.

- Joukkomikrolainat eivät vakauta eivätkä edistä sosiaalista pääomaa, Uddin toteaa.

Ne eivät aina myöskään helpota sukupuoltenvälisiä suhteita perheessä ja kyläyhteisössä. Kaikki voittavat -tilanne ei pidä paikkaansa, perheen talous ei välttämättä kohene vaan saattaa johtaa velkakierteeseen.

Ashrafunin mielestä on ironista, että mikrolainat, joiden piti auttaa köyhiä naisia, voivatkin lisätä perheväkivaltaa."


"Mikrolainoja antavilla yhteisöillä on uusliberalistisia käytänteitä ja Uddinin mukaan valtasuhteet ovat vääristyneet, koska mikrolainoittajat toimivat markkinatalouden ehdoilla, ne lähes pakottavat köyhiä ja kouluttamattomia naisia yrittäjyyteen.

Lainaa otetaan vuosi toisensa jälkeen ilman että yrittäminen tuottaisi voittoa.
"
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html (http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 19.02.2013, 16:09:27
Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Vajaassa kuukaudessa:
Jäseniä 205 -> 208
Lainattu $74,450 -> $75,825
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Micke90 - 19.02.2013, 16:13:47
Lainaus
Köyhille naisille annetut lainat lisäävät perheväkivaltaa, sanoo suomalaistutkimus.

Eikös tuo ole sanomattakin selvää? Totta kai naisille annetut pienlainat menevät ensisijaisesti perheen elättämiseen sen sijaan, että menisivät naisten yrittäjyyden tukemiseen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Ernst - 24.03.2013, 01:22:54
77 575
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: klassinen - 24.03.2013, 01:39:22
Hmm. Olen kerran antanut mikrolainan KIVAssa mutta pitää kyllä perehtyä tarkemmin noihin kriittisiin äänenpainoihin mutta tuskin se, Micke90, kuitenkaan niin yksioikoista on että kaikki lainat menevät arjen pyörittämiseen. Mohammad Jasim Uddin sanoo tuon Aamulehden linkin takana että tiedon ja koulutuksen lisääminen olisi tärkeämpää kuin lainata rahaa pienyrittäjille. Olenkin aina ollut sitä mieltä että koulutus on kaiken a ja o joten luultavasti tulevaisuudessa painotan omaa lainoittamista sille sektorille. Niitä projekteja vain tuntuu olevan KIVAssa kovin vähän.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Lauri Karppi - 07.05.2013, 23:36:45
Kokoomuksen nettiuutiset kertoo että tää juttu ei toimi hei
http://www.verkkouutiset.fi/talous/Mikroluotto%20ei%20ole%20oikotie%20onneen-2921
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: akez - 07.05.2013, 23:57:40
Kokoomuksen nettiuutiset kertoo että tää juttu ei toimi hei
http://www.verkkouutiset.fi/talous/Mikroluotto%20ei%20ole%20oikotie%20onneen-2921

"- Mikroluottoja ei pitäisi markkinoida kehityksen ihmelääkkeenä. Ne eivät ole irrallaan muista naisten elinkeinostrategioista, eikä niillä voida korvata perinteistä kehitysapua, päättelee yhteiskuntatieteiden maisteri Johanna Hietalahti."

Eivät mikrolainat ole kehityksen ihmelääke. Onko joku niitä sellaisina markkinoinut? Miksi puhutaan vain naisten elinkeinostrategioista? Miehetkin niitä lainoja hakevat. Onko feministit markkinoineet näitä mikrolainoja vain naisille oikotienä onneen? Ne ovat vain keino saada tarvittavaa pääomaa, jos mielessä on kannattava bisnesidea. Osa yrityshankkeista voi epäonnistua. Riski on aina olemassa. Mikrolainat ovat tapa lainoittaa aktiivisia kehitysmaalaisia.

Kehitysapu se vasta hanurista on. Kaikkein eniten kehitysavusta riippuvaisten maiden bkt aikoinaan vain laski. Kuinka kauan kehitysapua muka pitää näihin maihin kipata. Kiina kehittyy ulkomaisilla investoinneilla, ei kehitysavulla. Hyvin näyttää toimivan.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Leso - 08.05.2013, 02:55:49
Naiset tekevät suurimman osan työstä kehitysmaista.
Miehet pelaa dominoa apinanleipäpuun alla ja dokailevat.

Siksi en anna rahaa näille tsydeemeille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Goman - 08.05.2013, 07:28:41
Muutaman lainan  jälkeen voin kertoa että ainakin teknisesti lainat toimii. Takaisinmaksuprosentti on ollut 100%.  Lainaajat, yleensä maanviljelijät ja pienyrittäjät, kertovat saaneensa  'bisnekseensä' apua lainoista.

Mielestäni KIVAn kaltainen suora lainaus jollekin oikealle avuntarvitsijalle on parempi vaihtoehto kuin jollekin mammuttiorganisaatiolle annettu laina. Joka sitten menee 'jonnekin'. Ehkäpä enimmäkseen byrokratian pyörittämiseen.

Ainakin toistaiseksi suosittelen KIVAa kaikille, jos sattuu muutama kymppi  (minimi 25$) olemaan hyväntekeväisyyteen varattuna.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: odir34r55 - 11.07.2013, 01:07:30
Lainaus
Homma on hieno internet yhteisö, joka koostuu maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvista henkilöistä monista eri puolueista. Eli hommalaiset ovat suvaitsevaisten mielestä rasisteja ja suvaitsevaiset ovat mielestään hyviä ihmisiä.

Eikö hommassa ole myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole ns. maahanmuuttokriittisiä, kuten minä?

Toivon, että hommalaisetkin olisivat useimmiten mielestään hyviä ihmisiä. Mielestäni kannattaisi olla hyvä ihminen.

Lainaus
Esim. vihreä liike pitää itseään aktiivisena kansanliikkeenä, mutta todellisuudessa se on ideologinen, kapuloita rattaisiin laittava ja räksyttävä liike. Eipä ole vihreiden edustajia paljoa näkynyt vesurin varressa hyödyntämässä hakkuujätteitä tai muuta vastaava käytännön hommaa. He käyvät vallankumousta töpselin päästä ja jakelevat ohjeita kuinka muiden pitäisi toimia. Vaatimuksia heiltä tulee paljon, mutta ei ratkaisuja miten toimia.

Onko olemassa yksi yhtenäinen vihreä liike? Eikö ole hyvä, että vihreähkö liikehdintä sai aikanaan aikaan esim. lyijyttömän bensiinin ja rikkipäästöjen vähentämisen? Entä miksi vihreiden kannattaisi alkaa metsätöihin - eikö ole tuottavampaa työtä Suomelle, jos vihreä ihminen on esim. koodari? Ja eikö esim. päästökauppa ole vihreiden ihmisten tarjoama ratkaisu?

Lainaus
Nyt onkin Hommalaisten tilaisuus näyttää mitä on todellinen aktiivinen kansanliike. Me Hommalaiset kritisoimme maahanmuuttoa ja kehitysapua, eli siis "räksytämme" toisessa päässä kentää vihervasemmistolle ja rkp:lle. Sen lisäksi me voimme tarjota kongreettista parannuskeinoa kritisoimiimme asioihin. Yksi tapa tehdä kongretiaa on myöntää mikrolainoja www.kiva.org järjestön kautta apua tarvitseville.  Otan esimerkiksi oman pienen mikrolainan jonka annoin perulaiselle Marthalle. Hän tarvitsi 175 dollaria kehittääkseen pesulatoimintaansa (käsinpesua), hankkiakseen pesukoneen. Hänellä on kohta uusi pesukone ja hän pystyy parantamaan perheensä, lapsiensa elinolosuhteita, mahdollisesti kouluttamaan lapsiaan paremmin. Ja ennenkaikkea tekemään sen kotimaassaan, yhteiskuntaansa rakentaen. Hän on tehnyt maksusuunnitelman, jolla hän maksaa velkansa takaisin järjestön KIVA järjestön kautta.

Mihinköhän tämä termi "vihervasemmisto" viittaa? Tietääkseni esim. Vihreä liitto ei ole varsinainen vasemmistopuolue. Koskevatko tämän viestin huomiot siis vihreitä, vasemmistoliittolaisia ja demareita? Ja mikä rkp:n toiminnassa on väärää - eivätkö he aja oman kansanryhmänsä etua niin kuin muutkin puolueet?

Lainaus
Suomen kehitysapuhan on kuin rahan heittämistä uuniin ja ihmisten rahtaaminen tänne moninkertaistaa rahan menon. Mikä huonointa, kyseinen avustuspolitiikka heikentää suomea ja siirtää ongelmat alkuperämaastaan tänne suomeen. Avustusorganisaatiot syövät leijonanosan avustuksista ja avustusidea vesittyy. Jää vain harhaluulo että on tehty jotain hyvää.

Olisi kiva nähdä perusteluja väitteille, että kehitysapu ei auta absoluuttisesti lainkaan mihinkään asiaan. Eikö esim. lapsen rokottaminen auta siten, että se lapsi ei sitten isompana saa sitä tautia, jota vastaan ko. rokotus on annettu? Ja onko myöskään itsestäänselvää, että avustusorganisaatiot syövät yli 50 prosenttia tuotostaan omaan byrokratiaansa? Olisin myös kiinnstunut kuulemaan kantoja USAn republikaanisen puolueen tai sikäläisen konservatiivisen liikkeen politiikkaan, koska monet näistä tällä foorumilla ilmaistuista ajatustavoista voisivat olla myös heidän käsialaansa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: klassinen - 17.07.2013, 22:11:20
Miten olen voinut olla näin tyhmä?

Ennen osallistumistani en koskaan edes perehtynyt kunnolla mikrolainoituksen yksityiskohtiin. En tiedostanut että ilmiössä on esimerkiksi se kliseinen kusetuksen merkki: poliittinen ja taloudellinen eliitti lisättynä julkkiksilla estoitta ylistävät ja palkitsevat idean isää. Minulla oli vain lyhyen tutustumisen luoma mielikuva siitä että toiminnan idea on erittäin hyvä ja kannatettava. Että annetaan köyhille siellä jossain sysäys jota he tarvitsevat nostaakseen elintasoaan.

Mitä vielä! Kyseessähän on itse asiassa raakaakin raakempi bisnes jossa kaikista köyhimmiltä puristetaan ne vähätkin rahat pois. Ja mikä hienointa, parhaimmillaan pankit eivät tarvitse lainkaan alkupääomaa vaan se tuodaan niille tarjottimella mikrolainoja välittävien tahojen, kuten Kivan, toimesta!

Hyväuskoinen hölmö, kuten minä, lainaa järjestelmään omaa rahaa nollakorolla. Tällä lainarahalla pankit luotottavat köyhiä ja sitouttavat heidät kymmenien prosenttien koroilla aloittamaan lainanlyhennykset pahimmillaan jo viikon kuluttua lainan ottamisesta. Pankki siis ulkoistaa riskin auttamishaluisille hölmöille ja käärii reippaat voitot köyhän selkänahasta! Nerokasta, täytyy myöntää. Meni täydestä kuin väärä raha. No, onneksi en ehtinyt lainata kuin 50 dollaria.

Oheisesta linkistä voi tsekata kun Nobel-palkittu Grameen-pankin perustaja Mohammed Yunus vastaa mikrolainoitusta koskevaan kritiikkiin. Ai niin, eipä vastaakaan koska on kiireinen peitellessään veronkiertämisiään. Ja kaikki tienatut sekä Pohjoismaista lahjoituksina saadut miljoonatkin pitäisi jossain vaiheessa ehtiä kuluttamaan.

Moniko suomalainen maksaa pankkilainastaan edes viidentoista prosentin korkoa? Tai kolmenkymmenen? Tai viidenkymmenen? Ei kukaan. Bangladeshilainen korinpunoja maksaa pahimmillaan 115 prosenttia.

Yle Areena - Mikrolainojen nurja puoli (http://areena.yle.fi/tv/1618953)
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 19.07.2013, 15:57:06
Vakuudettomassa lainassa on aina kova korko. Myös Suomessa.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: terrakotta - 19.07.2013, 23:42:30
Kiva näyttää aloittaneen tavallisten Kiva-lainojen lisäksi tuollaisen Kiva Zip -toiminnan. Siinä lainaaja saa rahat tililleen aina vasta kun laina on Kivassa rahoitettu. Koska rahat tulevat suoraan Kivalta ilman välikäsinä toimivia pankkeja, lainan korko taitaa tosiaan olla 0%. Huonona puolena on se, että homma on vasta kokeiluasteella ja siksi lainoja voi antaa vain Keniaan ja USA:han. Kenian lainat ovat ilmeisesti niin suosittuja, että käytännössä tarjolla on pelkkiä USA:han meneviä lainoja. Minä en halua lainata USA:han ja siksi en Kiva Zip -lainoja ole vielä kokeillut.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 22.11.2013, 12:46:48
Jos laina on viela antamatta niin 25$ 3 minuutin vaivalla 25$ jakoon (http://www.kiva.org/invitedby/tuomas1625)

Päiviystä pitkästä aikaa:
Jäseniä 208 -> 211
Lainattu $75,825 -> $90750

Tarkistakaa onko tullut maksuja ja uusiksi kiertoon.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Taikakaulin - 12.12.2013, 22:46:46
Köyhille naisille annetut lainat lisäävät perheväkivaltaa, sanoo suomalaistutkimus

Minä lainaan vain sinkkunaisille, joilla on maksimissaan yksi lapsi elätettävänään. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä milloin siellä on se mies häärimässä taustalla, jos sitä ei ilmoiteta missään.
Otsikko: Ensimmäinen hommalainen Kiva-laina Somaliaan bongattu!
Kirjoitti: Sami Aario - 18.12.2013, 23:00:09
Ensimmäinen Homman Kiva-laina Somaliaan bongattu!

Lainan saaja asuu Somalimaan Hargeisassa, joka on muusta Somaliasta käytännössä itsenäisen Somalimaan pääkaupunki. Somalimaa on ollut 90-luvun alkuvuosien jälkeen rauhallinen, satunnaisia rajaselkkauksia lukuunottamatta. Lainan saaja on Osman Hassan (http://www.kiva.org/lend/642125), joka on hiljattain valmistunut Hargeisan yliopiston tietotekniikan laitokselta. Osman sai lainan työssään tarvitsemaansa kannettavaa tietokonetta varten.

En itse päässyt rahoittamaan tätä lainaa, mutta vastaavia tulee toivottavasti lisää.

Tehdään yhdessä somalimaan kansasta kelvollinen insinöörikansa! Ei tietenkään yhtä hyvä kuin suomalaisista, mutta silti.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tosiasiallinen Nuiva - 18.12.2013, 23:05:06
Toivottavasti tieto tästä kantautuu myös Wali Walin, heilaaja Abdin ja Zahra Abdullahin tietoon. Somalia's sak är vårt!!!!!11 ;D
Otsikko: Vs: Ensimmäinen hommalainen Kiva-laina Somaliaan bongattu!
Kirjoitti: Leso - 13.01.2014, 09:30:25
Ensimmäinen Homman Kiva-laina Somaliaan bongattu!

Lainan saaja asuu Somalimaan Hargeisassa, joka on muusta Somaliasta käytännössä itsenäisen Somalimaan pääkaupunki. Somalimaa on ollut 90-luvun alkuvuosien jälkeen rauhallinen, satunnaisia rajaselkkauksia lukuunottamatta. Lainan saaja on Osman Hassan (http://www.kiva.org/lend/642125), joka on hiljattain valmistunut Hargeisan yliopiston tietotekniikan laitokselta. Osman sai lainan työssään tarvitsemaansa kannettavaa tietokonetta varten.

En itse päässyt rahoittamaan tätä lainaa, mutta vastaavia tulee toivottavasti lisää.

Tehdään yhdessä somalimaan kansasta kelvollinen insinöörikansa! Ei tietenkään yhtä hyvä kuin suomalaisista, mutta silti.

Hetken jo kuvittelin, että Osman todella tekeekin jotain, siis että on perustanut vaikka jonkun pikkufirman, joka tarjoaa IT-palveluja tavallisille somalialaisille.
Mutku eiku:

Lainaus käyttäjältä: KivaKiva!
Osman Hassan now works for the Ministry of Labor and Social Affairs. He needs a laptop to prepare IT Programmes and he is unable to pay the money all at once. He approached Kaaba MFI and requested a laptop as a loan. Kaaba will provide him with a laptop that he can pay for in installments. He is now waiting for the laptop.

Toisin kysyen: onko Osman saanut keikan Somalian työvoima- ja sosiaaliasiainministeriöltä ilman että hänellä oli alunperinkään tietokonetta käytettävissään, edes ministeriön puolesta?
No ei pidä kiirettä projektin kanssa, ei.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Antti Mielonen - 04.06.2014, 21:30:40
100 000 $ rikottu, lainattu, ja sammutettu väärin!

Lainaus
Halla-aholaiset antavat mikrolainoja kehitysmaihin

HS

2.10.2009 12:11

Maahanmuuttoa arvostelevan Homma-nettifoorumin jäsenet ovat myöntäneet paljon pieniä lainoja kehitysmaiden asukkaille. Lainat on myönnetty yhdysvaltalaisen Kiva.org-nettipalvelun kautta.

Homma-nettifoorumi on tullut tunnetuksi perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon kannattajien areenana.

Halla-ahon tapaan Homma-foorumin keskustelijat ovat usein todenneet, että maahanmuuttoa tulisi ehkäistä auttamalla hätää kärsiviä heidän kotimaissaan. Kiva.orgin tilastojen mukaan 72 hommalaista on myöntänyt seitsemässä kuukaudessa yhteensä 184 mikrolainaa.

Niiden summa on ollut 5 050 dollaria.

Kiva.org on vuonna 2005 perustettu nettipalvelu, jonka kautta yksityiset ihmiset voivat myöntää mikrolainoja kehitysmaiden asukkaille.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kissamies Mau - 10.06.2014, 15:38:52
Jos sama lahjoitustahti jatkuu, jää tämän vuoden lahjoitusmäärä kolmisen tonnia edellisvuodesta, joka taasen jäi kuutisen tonnia vuodesta 2012, joten pitäisikö meidän koittaa vähän buustata tätä toimintaa ja pyrkiä saamaan lisää lahjoittajia? Vähän mainosbanneria tai jotain?
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Maxwell Smart - 02.07.2014, 22:10:07
Nostetaanpa aihetta.

Lähti $25 Delmy Estefanille Salvadoriin jotta rouva saa uuden katon taloonsa.
Pistäkäähän Kiva-tilillä olevaa rahaanne kiertoon, että niistä olisi jotain hyötyä!
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Poro - 13.08.2014, 09:38:28
Laina lähti tällä kertaa Kolumbiaan. Siellä Carmen tarvitsi kalapisneksen pyörittämiseen pakastimen, jotta kalat pysyisivät tuoreena.

Lainoja olen antanut yhdeksän, seitsemään eri maahan erilaisiin tarkoituksiin. Kaikki naisille, ja jokainen on maksanut takaisin tyypillisesti vuoden kuluessa ja pienissä erissä.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: TheVanishedTerrorist - 12.07.2015, 20:24:01
Näyttää olevan jo vuosi ilman aktiviteettia. Voisiko joku päivittää onko tämä oikeasti toimiva juttu / kertoa kokemuksistaan? Saattaisin ehkä osallistua.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: kgb - 12.07.2015, 20:50:31
Tahti on kyllä vähän hiipumaan päin: http://www.kiva.org/team/homma/impact

Omat kokemukset ovat olleet varsin positiivisia, vain yksi lainani on ollut sellainen että takaisinmaksu ei onnistunutkaan. Jokunen muu laina on jäänyt pakkaselle valuuttakurssimuutosten takia mutta sillehän nyt ei tässä maailmassa oikein mitään mahda.

Sen olen pannut merkille, että "Personal use" tyyppiset lainat ovat jonkin verran yleistyneet. En sitten tiedä onko mikrolainaus jokin kehittyvien maitten pikavippisysteemi, mutta itse en ole moisille omistani pistänyt. Olen keskittynyt lähinnä "bisnekseen", eli jos kohteena on ollut jo toimiva yritys joka on tarvinnut lisää rahaa laajentuakseen ja bisnes on vaikuttanut terveeltä niin sinne olen sijoittanut ja yllämainittua poikkeusta lukuunottamatta on rahat tulleet takaisinkin. Viime aikoina jostain kumman syystä olen pistänyt rahaa Mongoliaan...
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: TheVanishedTerrorist - 12.07.2015, 21:20:16
Tahti on kyllä vähän hiipumaan päin: http://www.kiva.org/team/homma/impact

Omat kokemukset ovat olleet varsin positiivisia, vain yksi lainani on ollut sellainen että takaisinmaksu ei onnistunutkaan. Jokunen muu laina on jäänyt pakkaselle valuuttakurssimuutosten takia mutta sillehän nyt ei tässä maailmassa oikein mitään mahda.

Sen olen pannut merkille, että "Personal use" tyyppiset lainat ovat jonkin verran yleistyneet. En sitten tiedä onko mikrolainaus jokin kehittyvien maitten pikavippisysteemi, mutta itse en ole moisille omistani pistänyt. Olen keskittynyt lähinnä "bisnekseen", eli jos kohteena on ollut jo toimiva yritys joka on tarvinnut lisää rahaa laajentuakseen ja bisnes on vaikuttanut terveeltä niin sinne olen sijoittanut ja yllämainittua poikkeusta lukuunottamatta on rahat tulleet takaisinkin. Viime aikoina jostain kumman syystä olen pistänyt rahaa Mongoliaan...
Kiitos tästä! Alan tutustumaan tarkemmin näihin juttuihin.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: nollatoleranssi - 12.07.2015, 22:22:03
Noista mikrolainoista tuli vähän toisenlaista väitöstä:
Köyhille naisille annetut lainat lisäävät perheväkivaltaa, sanoo suomalaistutkimus
"Köyhille naisille tarjottujen mikrolainojen on uskottu nostavat perheet pois kurjuudesta, esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006 saanut bangladeshilainen pankkiiri Mohammad Yunus on sanonut:

- Kun otat mikrolainan, näet köyhyyttä seuraavan kerran museossa.

Helsingin yliopistossa väittelevät bangladeshilaiset Mohammad Jasim Uddin ja Laila Ashrafun ovat eri mieltä.

- Joukkomikrolainat eivät vakauta eivätkä edistä sosiaalista pääomaa, Uddin toteaa.

Ne eivät aina myöskään helpota sukupuoltenvälisiä suhteita perheessä ja kyläyhteisössä. Kaikki voittavat -tilanne ei pidä paikkaansa, perheen talous ei välttämättä kohene vaan saattaa johtaa velkakierteeseen.

Ashrafunin mielestä on ironista, että mikrolainat, joiden piti auttaa köyhiä naisia, voivatkin lisätä perheväkivaltaa."


"Mikrolainoja antavilla yhteisöillä on uusliberalistisia käytänteitä ja Uddinin mukaan valtasuhteet ovat vääristyneet, koska mikrolainoittajat toimivat markkinatalouden ehdoilla, ne lähes pakottavat köyhiä ja kouluttamattomia naisia yrittäjyyteen.

Lainaa otetaan vuosi toisensa jälkeen ilman että yrittäminen tuottaisi voittoa.
"
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html (http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html)

Mielestäni mikrolainat joka tapauksessa edistävät sellaista maailmankuvaa, joka pidemmän päälle toimisi missä tahansa maassa. Se laittaisi ihmiset itse yrittämään ja tekemään töitä.

Suurin ongelma onkin siinä, etteivät avustusjärjestöt pyri edistämään kauppaa, vaan ainoastaan lahjoittavat tuotteita. Tämä lahjoituskulttuuri on isoin ongelma.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: TheVanishedTerrorist - 13.07.2015, 05:11:42
Noista mikrolainoista tuli vähän toisenlaista väitöstä:
Köyhille naisille annetut lainat lisäävät perheväkivaltaa, sanoo suomalaistutkimus
"Köyhille naisille tarjottujen mikrolainojen on uskottu nostavat perheet pois kurjuudesta, esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006 saanut bangladeshilainen pankkiiri Mohammad Yunus on sanonut:

- Kun otat mikrolainan, näet köyhyyttä seuraavan kerran museossa.

Helsingin yliopistossa väittelevät bangladeshilaiset Mohammad Jasim Uddin ja Laila Ashrafun ovat eri mieltä.

- Joukkomikrolainat eivät vakauta eivätkä edistä sosiaalista pääomaa, Uddin toteaa.

Ne eivät aina myöskään helpota sukupuoltenvälisiä suhteita perheessä ja kyläyhteisössä. Kaikki voittavat -tilanne ei pidä paikkaansa, perheen talous ei välttämättä kohene vaan saattaa johtaa velkakierteeseen.

Ashrafunin mielestä on ironista, että mikrolainat, joiden piti auttaa köyhiä naisia, voivatkin lisätä perheväkivaltaa."


"Mikrolainoja antavilla yhteisöillä on uusliberalistisia käytänteitä ja Uddinin mukaan valtasuhteet ovat vääristyneet, koska mikrolainoittajat toimivat markkinatalouden ehdoilla, ne lähes pakottavat köyhiä ja kouluttamattomia naisia yrittäjyyteen.

Lainaa otetaan vuosi toisensa jälkeen ilman että yrittäminen tuottaisi voittoa.
"
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html (http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194796365837/artikkeli/koyhille+naisille+annetut+lainat+lisaavat+perhevakivaltaa+sanoo+suomalaistutkimus.html)

Mielestäni mikrolainat joka tapauksessa edistävät sellaista maailmankuvaa, joka pidemmän päälle toimisi missä tahansa maassa. Se laittaisi ihmiset itse yrittämään ja tekemään töitä.

Suurin ongelma onkin siinä, etteivät avustusjärjestöt pyri edistämään kauppaa, vaan ainoastaan lahjoittavat tuotteita. Tämä lahjoituskulttuuri on isoin ongelma.
Raha ilman vastinetta ei toimi. Tässä lisää tuohon artikkeliin, valaisee enemmän (Bangladeshin osalta siis).

Yhteisellä polulla
Bangladeshilainen tutkijapari asetti yhteiset tavoitteet. Yksi etappi on nyt saavutettu, kun molemmat valmistuivat tohtoreiksi Helsingin yliopistosta.
http://www.maailmankuvalehti.fi/artikkelit/13004
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Dangr - 24.09.2015, 08:30:52
Katselin Hommafoorumin Kivaryhmää. Paljon "nukkumaanjääneitä" lainaajia. Jos ei aika/viitseliäisyys riitä tilin hoitamiseen ja lainansaajien valitsemiseen, niin laittakaa automaattilainaus päälle. Silloin palautunut raa lähtee kiertoon tietyn ajan jälkeen. Voit antaa aika laajat kelpoisuusehdot, mm. maa, sukupuoli, rahan käyttötarkoitus.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: jänkäkurppa - 24.09.2015, 09:03:56
Katselin Hommafoorumin Kivaryhmää. Paljon "nukkumaanjääneitä" lainaajia. Jos ei aika/viitseliäisyys riitä tilin hoitamiseen ja lainansaajien valitsemiseen, niin laittakaa automaattilainaus päälle. Silloin palautunut raa lähtee kiertoon tietyn ajan jälkeen. Voit antaa aika laajat kelpoisuusehdot, mm. maa, sukupuoli, rahan käyttötarkoitus.

Hyvä kun muistutit. Pitääkin etsiä uusi lainansaaja. En ole tosin Homman kautta mukana, mutta muuten.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Jukka Wallin - 04.12.2015, 16:59:25
Pitääkin tarkistaa  tilanne, onko oma lainani missä tilassa. Olen äärirasistinen, kun lainaan rahaa kehitysmaan naiselle.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Dangr - 29.11.2016, 16:45:26
Lainaan viimevuoden kirjoitustani:

"Katselin Hommafoorumin Kivaryhmää. Paljon "nukkumaanjääneitä" lainaajia. Jos ei aika/viitseliäisyys riitä tilin hoitamiseen ja lainansaajien valitsemiseen, niin laittakaa automaattilainaus päälle. Silloin palautunut raha lähtee kiertoon tietyn ajan jälkeen. Voit antaa aika laajat kelpoisuusehdot, mm. maa, sukupuoli, rahan käyttötarkoitus."

Annetaan joulumieltä ja mahdollisuuksia elämän parantamiseen.
Otsikko: Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
Kirjoitti: Tuomas2 - 11.05.2017, 10:01:08
Päiviystä pitkästä aikaa:

Jäseniä 211 -> 218
Lainattu $90750 -> $135,100

Tarkistakaa onko tullut maksuja ja uusiksi kiertoon.