UmmaGumma

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Uusin viesti kirjoittanut Uuno Nuivanen tänään kello 19:51:54 »
..nykyisessä maailmassa vaikea nähdä mitään todellista tarvetta yleiseen kellojen siirtelyyn. Siitä on järkeä luopua jopa vaikka sen ehdottaisikin Soini.

No nyt siitä ei ainakaan luovuta. ;) Soinin track record kun on mitä on.

Mites sen pavosen heskan polton kanssa muuten kopulta kävi?
2
Kylänraitti / Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Uusin viesti kirjoittanut Jepulis tänään kello 19:47:32 »
Kyllä ihmisillä on pienet murheet, jos tämä kellojen kääntö pari kertaa vuodessa saa tämmöset tunnereaktiot. Mulle yks ja sama. Vitunko väliä tuolla on? Ite yötyöläisenä käännään rytmin täysin nurin 1-3 kertaa viikossa ympäri vuoden. Kaikki mussunmussunvalittajat vois hankkia elämän.
"Pienet murheet" perusteella saa tehdä aina vain tärkeintä asiaa. Kuka sitten päättää onko asia iso vai pieni? Monien suvaintiin kallellaan olevan mielestä maahanmuuton ongelmat on pientä. 

Jos sinulle ei ole kellojen siirrosta harmia, kai on ihan mahdollista, että jollekin muulle on? Jos sinä koet siirron vaivattomaksi, se on vasta neutraali toteamus, ei syy olla huomioimatta niitä, jotka kokee asian hankalaksi. Miksi sitä ei voi korjata, jos korjaus ei haittaa ketään?

Ja sitten on taloudellisia kustannuksia sekä hyötyjä. Kun hyödyt nykypäivänä lakkaa olemasta tai kääntyy vastakohdikseen, kyllä silloin alkuperäistä ideaa vuodelta 1980 voi myös tarkastella uudelleen.

Siirrosta aiheutuu sekaannuksia ja rytmien häiriintymistä. Vaakakupissa toista laitaa painaa tietyt säästöt. Nyt ajan kuluttua vuodesta 1980 (Suomi siirtyi 1981) on maailma kuitenkin muuttunut ratkaisevasti. Ensinnä logistiikka pyörii 24/7 kaikkialla ja yhteydet on suhteellisen hyvät Kiinasta Usaan joka paikkaan. On paljon toimintoja, jossa kesäaika on aivan tarpeeton jäänne ja jopa haittaava. Se on yleisemmin sekaannusten lähde. Tietotekniikan ja paremman informaation kulkemisen ansiosta mikä tahansa toiminto voidaan hoitaa niin, että yleinen säästö syntyy huolimatta kellosta. Posteljooneja yhä on, muttei juuri enää viestejä, jotka lähetettäisiin "kiireellisenä" kirjekuoressa.

Tiedetään, että ihmisen rytmin häiriintyminen tuo erilaisia haittoja. Jos muutama ihminen sentakia ylimääräisen väsyneisyyden seurauksena huolimattomuuttaan ajaa esimerkiksi kolarin tai saa infarktin, tästä muodostuu hintaa. Edellä mainittiinkin jo asemilla seisovat junat, tottakai sen sellaiset maksaa. Joku myöhästyy, toinen on liian aikaisin, kaikki sellainen yhdessä maksaa vaikkei yksilö sitä näekään isona mutta kansantaloudellisesti asia on olemassa. Vaikka business toimii 24/7, ihminen ei. Ja siksi yksilölle tulee inhimillisiä sekaannuksia. Kaikki eivät vaan tule siirtäneeksi kelloaan. Ne kaikki yhteensä on merkittävä lasku.

Melkein kaikki asiat, jotka nykyään kesäajasta voi kuvitella aikaansaavan säästöä, voidaan toisaalta nykyisen tietotekniikan aikakaudella hoitaa suhteellisen helposti siten, että jokatapauksessa saadaan tarkalleen sama säästö. Kesäajasta jää jäljelle pääosin vain harmit. Lamput tuhlaa murto-osan energiaa verrattuna aikaan jolloin kesäaika oli uusi juttu jne. Perusteet on yhä kaventumassa.

Maailma on edistynyt tekniikassa niin, että kesäaikaa ei yksinkertaisesti enää tarvita. Se toimi varmaan 1916 vuoden Saksassa vallankumouksellisena tehostuskeinona, jolloin heidän piti sodan takia repiä viimeinenkin teho irti valoisan ajasta mutta nykyisessä maailmassa vaikea nähdä mitään todellista tarvetta yleiseen kellojen siirtelyyn. Siitä on järkeä luopua jopa vaikka sen ehdottaisikin Soini.
3
Forumin kehitys / Vs: Opettaja, opettaja, toi mode kiusaa mua...!
« Uusin viesti kirjoittanut Gleb tänään kello 19:46:38 »
Jos otat ihan tavallisen ehdotuksen / kyselyn sanelupolitiikkana ja mitä ilmeisemmin jopa vittuiluna, niin olet kyllä niin väärässä paikassa kuin kukaan voi olla. Kenellekään normaalilla vastaanottimella varustetulle ei teetä erityistä vaikeutta todeta jo kokeiltuun ehdotukseen, että kiitos ehdotuksestasi, olemme kokeilleet sitä mutta ei toiminut täällä. End of story. Sen sijaan koet pakottavaa tarvetta vittuilla tässä ketjussa kaikille ja kaiken aikaa, ja kuten tässä tapauksessa, koet tarpeelliseksi tulla itkemään ehdotuksen esittäjälle senkin jälkeen, kun asia on jo selvitetty toisen foorumin henkilökunnan jäsenen toimesta.

Koska asiaton toimintasi on jatkunut tässä(kin) ketjussa jo pitkään, joudun kysymään että miksi toimintaasi ei ole puututtu? Onko Hommafoorumille se ja sama miten sen henkilökunta käyttäytyy?4
Pohjoismaat / Vs: 2016-08-10 Malmö roihuaa- parin viikon autosaldo yli 40 autoa
« Uusin viesti kirjoittanut Defend Finland! tänään kello 19:46:18 »
Minun teoriani on siis, että tämä poliittinen korrektius ja asioiden pimittäminen on lähtenyt liikkeelle Ruotsista ja sieltä levinnyt tänne. Ja taustalla ei ole mitään muuta kuin Ruotsin ylikorostunut minäkuva!

Mitä mieltä olette tästä teoriasta?
Ruotsalaisten suhtautuminen suomesta tulleisiin oli 70-luvulla aika ylimielistä. Tiedä johtuiko se siitä että  aikanaan oltiin Ruotsin siirtomaa vai mistä mahtoi johtua moinen nenänvartta pitkin katselu. Jostakin kumman syystä nyt Ruotsiin tulleita mamuja paapotaan ja niiden perseilyt yritetään peitellä.

Vähän aikaa sitten keskustelin yhden akateemisen suvakin kanssa näistä asioista ja hän sanoi minulle: "Ehkä olet lukenut, että 1960- ja 1970 luvulla täältä lähti valtavasti suomalaisia Ruotsiin töihin?" Vastasin "En tarvitse lukea koska olin itse yksi heistä"!
Taisi olla Länsiväylässä jossa nyt oli juttua yhdestä Iraanista tulleesta naisesta. Pidettiin aivan fantastisena saavutuksena, että hän löysi työpaikan kun hän oli ollut "vasta kolme vuotta Suomesta". Itse löysin työpaikan kun olin ollut kolme tuntia Ruotsissa.

Suomalaisten status työvoimana oli kyllä erittäin korkea Ruotsissa, eli he olivat kysyttyä työvoimaa ja jos joku sitten katsoi pitkin nenänvartta niin se ei ollut kovin yleistä. Suomalaiset, puolalaiset, kreikkalaiset jne tulivat kulttuurista, joka oli hyvin samankaltainen kuin Ruotsissa. Nykyiset tulijat ovat ihan toista maata.
Eli olen vahvasti siinä uskossa, että kun Ruotsissa on lähdetty peittelemään ja pimittämään maahanmuuttajien rikoksia - se on koskenut lähinnä muista kulttuureista tulleiden rikoksia - niin suurin syy siihen on ollut - sanon sen ruotsiksi - vi måste skydda den uppblåsta självbilden vi har om oss själva! Eli meillä - toimittajilla ja poliitikoilla - on ylikorostunut minäkuva ruotsalaisen yhteiskunnan ylivoimaisuudesta ja sitä pitää varjella viimeiseen asti.
5
Kotimaa / Vs: 2016-07-17 ESS: Menisitkö vankilaan, Teuvo Hakkarainen?
« Uusin viesti kirjoittanut Lady Deadpool tänään kello 19:44:45 »
Aihetta sivuten vaikka ei suoranaisesti Hakkaraiseen liitykkään, mutta The Guardian aloittaa rummutuksen mikä lienee kiihtyvän ensi viikolla Brittien iskujen seurauksena.

https://www.theguardian.com/world/shortcuts/2017/mar/26/muslims-condemn-terrorism-stats (26.3.2017)
https://muslimscondemn.com/

Lainaus
The 712-page Google doc that proves Muslims do condemn terrorism

When a classmate told 19-year-old Heraa Hashmi that “all terrorists are Muslims” she began to compile a dossier of all instances of Muslims condemning terror attacks

It happened in history class. Heraa Hashmi, a 19-year-old American Muslim student at the University of Colorado, was supposed to be discussing the Crusades with the man sitting next to her. Within a few minutes, however, he was crusading against Islam.

“Not all Muslims are terrorists, but all terrorists are Muslims,” Hashmi’s classmate told her. What’s more, he complained, not enough Muslims were making a stand against terrorism.

Hashmi was perplexed by this analysis. Muslims are constantly denouncing atrocities that have been committed in the name of Islam. Yet many people seem to think Muslims don’t condemn terrorism enough. So Hashmi decided to put the notion to the test. Using Google spreadsheets, she made a “712-page list of Muslims condemning things with sources”, which she tweeted. The list includes everything from acts of domestic violence to 9/11.

“I wanted to show people how weak the argument [that Muslims don’t care about terrorism] is,” she explained.

Her stats struck a chord. Within 24 hours, Hashmi’s tweet had been retweeted 15,000 times. A couple of her followers volunteered to help her turn her spreadsheet into an interactive website and, within a week of the tweet, muslimscondemn.com was born. This was last November, but the website has grown considerably since then and, sadly, flickers into prominence whenever a new attack takes place.

Hashmi’s project isn’t just designed to prove that Muslims are constantly condemning terrorism; she made it to demonstrate how ridiculous it is that Muslims are constantly expected to offer apologies for terrorist acts. Muslims, notes Hashmi, are “held to a different standard than other minorities: 1.6 billion people are expected to apologise and condemn [terrorism] on behalf of a couple of dozen lunatics. It makes no sense.” After all, Hashmi, says, “I don’t view the KKK or the Westboro Baptist church or the Lord’s Resistance Army as accurate representations of Christianity. I know that they’re on the fringe. So it gets very frustrating having to defend myself and having to apologise on behalf of some crazy people.”

You can see that double standard at play in the aftermath of the London attacks. Khalid Masood, the London attacker, was born Adrian Elms in Dartford, Kent and is believed to have converted to Islam in prison. Have we heard Kent natives – hello Nigel Farage! – condemn the actions of the people born in their county? (“I hope my Kentish brothers and sisters will reach out to fellow Britons in solidarity to demonstrate that such hatred will not defeat the inherent bonhomie of the home counties?”) No, we haven’t, because that would be ridiculous. And yet Muslims have often been expected to apologise for the actions of someone on the very fringes of their community, and have done so.

Thanks to Hashmi, all these condemnations are now carefully recorded at muslimscondemn.com. So for anyone asking why more Muslims don’t denounce terrorism, you know where to go.
6
Perussuomalaiset / Vs: Matias Turkkila ehdolla Helsingin valtuustoon numerolla 854
« Uusin viesti kirjoittanut Aallokko tänään kello 19:44:08 »
Maahantunkeutumisen haittojen suitsiminen kuntatasolla on tällä hetkellä prioriteetti, ja siinä asiassa Matias Turkkilan kanta lienee selvä.

Mutta kysyisin myös, mitä mieltä olet Helsingin viheralueiden käyttämisestä asuinrakentamiseen (niin kuin yleiskaavassa on hahmoteltu)?

Onnea mittelöön!
7
Perussuomalaiset / Vs: dothe kunnanvaltuustoon?! JOO!
« Uusin viesti kirjoittanut dothefake tänään kello 19:43:43 »
Tuleeko tästä nyt kissanhännän vetoa? Vai onko kissa nostettu pöydälle?
8
Kylänraitti / Vs: Suurmoskeija Helsinkiin, kyllä vai ei
« Uusin viesti kirjoittanut Tappivanukas tänään kello 19:41:01 »
Ei niin yksinkertaista asiaa ettei.

Kun sanon "ei varauksia, ei selityksiä", tarkoitan: HALUATKO Helsinkiin suurmoskeijan. Millä ehdoilla tahansa, vaikka sinun itse sanelemillasi. Kenen tahansa rahoilla. Moskeija - kyllä vai ei.

Maailman maltillisin, läpinäkyvin, avoimin ja suvaitsevaisin suurmoskeija Helsinkiin? Ei helvetissä. Ei ikinä. Ei.
9
Kylänraitti / Vs: Ranskan presidentinvaalit 2017 ja Marine Le Pen
« Uusin viesti kirjoittanut Profit tänään kello 19:40:55 »
Le Penhän on ilmoittanut käsittääkseni tähtäävänsä vuoteen 2022 vielä enemmän kuin tämän vuoden vaaleihin.
10
Kylänraitti / Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Uusin viesti kirjoittanut Ant.v2 tänään kello 19:40:11 »
Nyt löytyi vastustettava asia kun EU- ja maahanmuuttoasioissa on annettu kaikki periksi.  ;)

Missä kesäaika, siellä ongelma!
Sivuja: [1] 2 3 ... 10