Kirjoittaja Aihe: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 38606 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #120 : 10.02.2019, 16:57:02 »
Sairaalahoitoon Naurulta Australiaan tuotu afgaaniturvapaikanhakija kähmi kahta hoitajaa ja uhkaili näitä, kun sai tietää, että he olivat ilmoittaneet asiasta.

Jutussa kerrotaan myös tuosta edellisessä viestissä mainitusta lakiesityksestä, jonka mukaan kahden lääkärin suosituksella voitaisiin tuoda lääketieteellisistä syistä läpsyttäjiä Naurulta ja muilta saarilta Australiaan. Ainoina reunaehtoina, joilla hallitus voisi estää tuonnin, mainitaan terrorismin uhka ja lääketieteelliset syyt (eli varmaan tartuntataudit).

Kourallinen suvakkilääkäreitä voisi siis tuhota Australian tiukan maahanmuuttopolitiikan.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6688149/Afghan-asylum-seeker-accused-assaulting-two-nurses-rushed-Nauru-Australia.html (10.2.2019)

Lainaus
Afghan asylum seeker is accused of grabbing two nurses on their bottoms after being rushed from Nauru to Australia for medical treatment

An Afghan asylum seeker allegedly grabbed two nurses' bottoms after being rushed from Nauru to Australia for medical treatment.

The asylum seeker allegedly carried out the assault a week after he arrived at Sydney's Royal North Shore Hospital on January 4.

The 38-year-old, who arrived in Australia in 2013, also allegedly threatened to assault both the nurses after he found out they had complained.

The man was arrested after police were called and transferred to Villawood detention centre.

He was bailed after being charged with common assault, touching a person sexually without consent and stalking or intimidating intending to cause harm.

The asylum seeker's case, which will go before a Sydney court this week, comes as independent Wentworth MP Kerryn Phelps battles to get her medivac bill passed in Canberra.

The bill would mean two doctors' recommendation would be enough to force the Australian government to bring asylum seekers over for medical treatment.

The only grounds under which the government could fight the doctors' recommendations would be medically-based or if the person was a terror threat.

While opposition leader Bill Shorten has voiced support for the bill, the government has been advised the move would undermine the security of Australia's borders.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #121 : 13.02.2019, 19:07:15 »
^ No se lakiesitys meni sitten läpi :facepalm:

Hallituksen mukaan tämä laki tulee heikentämään vakavasti rajaturvallisuutta ja nyt nämä yrittävät keksiä muita keinoja sen parantamiseen.

Ilmeisesti sisäministerillä on silti jonkinlaista valtaa tuon torppaamiseen turvallisuusseikkojen vuoksi.

https://www.abc.net.au/news/2019-02-13/government-foreshadows-border-protection-measures-after-vote/10805340 (13.2.2019)

Lainaus
Government foreshadows border protection announcements in the wake of historic loss in Parliament

The Federal Government is gearing up for an election fight on border protection after its historic defeat on the floor of Parliament over medical care for asylum seekers.

The Coalition is preparing to beef up border protection measures in response, foreshadowing announcements to be made in coming days.

For the first time since 1941, the Government lost a vote on its own legislation after Labor teamed up with the crossbench to pass amendments on the asylum seeker policy.

After the vote, the Government swiftly met with the Australian Border Force to put in place what Home Affairs Minister Peter Dutton called "contingency measures".

"The priority for me having met with the general of Operation Sovereign Borders is to deal with the difficult circumstance that Bill Shorten created," Mr Dutton told 7.30.

"I think most Australians now see fortunately before the election, unlike the case with Mr Rudd, a Labor Party unravelling a successful border protection policy.

"That's a disaster for our country."

Once the changes pass the Senate, asylum seekers could be transferred to Australia for medical treatment if two doctors agree they need it.

The decision can ultimately still be rejected by the Home Affairs Minister on security concerns.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 951
 • Liked: 10453
 • Anyone?
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #122 : 13.02.2019, 20:10:46 »
Leireillä ei kohta muita olekaan, kuin vakavasti sairaita. Ja kinkkuvoileipää mukaillen, ”sairashoidon tarpeen arvuuttelu on rasismia”.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #123 : 14.02.2019, 11:14:03 »
Hallitus aikoo sitten vastavetona avata vuonna 2017 suljetun Joulusaaren matuleirin uudestaan.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4480249/Australia+alkaa+jalleen+vieda+turvapaikanhakijoita+Joulusaarelle++kiistelty+keskus+suljettiin+viime+vuonna (13.2.2019)

Lainaus
Australia alkaa jälleen viedä turvapaikanhakijoita Joulusaarelle – kiistelty keskus suljettiin viime vuonna

Australia avaa uudelleen kiistanalaisen vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille Joulusaarella.

Asiasta ilmoitti pääministeri Scott Morrison sen jälkeen, kun hallitus oli kärsinyt historiallisen tappion lakiäänestyksessä maan edustajainhuoneessa.

Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimisto Reuters ja BBC.

Edustajainhuone hyväksyi tiistaina yhden äänen enemmistöllä lain, joka antaa vastaanottokeskuksissa pidettäville turvanpaikanhakijoille oikeuden sairaanhoitoon Australiassa.

Australia on pitänyt vastaanottokeskuksia Papua-Uudessa-Guineassa ja Naurussa vuodesta 2013. Niissä on yhteensä noin 1 000 naista ja miestä.

Aiemmin Australialla oli keskus myös maahan kuuluvalla Joulusaarella, joka sijaitsee 2 600 kilometrin päässä mannermaasta. Joulusaaren keskus toimi vuosina 2003–2017, jolloin siellä oli toistuvasti protesteja ja mellakoita.

Pääministeri Morrisonin mukaan edustajainhuoneen päätös pakottaa hallituksen avaamaan keskuksen jälleen Joulusaarelle. Hänen mukaansa lakimuutos tuo lisää Australiaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita.

Australia lähettää Papua-Uuden-Guinean ja Naurun keskuksiin turvapaikanhakijat, jotka pelastetaan mereltä. Australia väittää, että he eivät koskaan voi tulla asumaan maahan.

Aiemmin turvapaikanhakijat eivät saaneet sairaanhoitoa Australiassa kuin hätätapauksissa.

Maahanmuuttoministeri David Coleman sanoi sunnuntaina, että toteutuessaan laki veisi menneeseen, jolloin tuhannet turvapaikanhakijat matkaisivat Indonesiasta salakuljettajien veneillä Australiaan.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20096
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #124 : 14.02.2019, 11:25:04 »
Eikös sitä "sairaanhoitoa" voi järjestää muualla kuin Australian mantereella? Joulusaarella, jossa on ikuinen joulu? Naurusaarella, jossa tiedätte mikä.

Armeijassa, pakkolaitoksissa, vankiloissa ja työelämässäkin tunnetaan ns. sairaaksi tekeytymisen ilmiö. Simulointi. Tautiluokitus ICD-10 kuvaa asiaa paremmin kuin allekirjoittanut:

Lainaus

F68.1 Ruumiillisten tai henkisten oireiden tai vammojen tarkoituksellinen tuottaminen tai teeskentely (itseaiheutettu häiriö)
Medveten självskada eller simulering av fysiska eller psykiska symtom
Simulatio
Diagnoosikoodiin sisältyy
Suomi
Münchhausen-oireyhtymä
Kiertävä potilas
Terveydenhuoltopalvelujen (epätarkoituksenmukainen) suurkuluttaja
Vammojen tarkoituksellinen tuottaminen tai teeskentely (itseaiheutettu häiriö)
Ruotsi
Münchhausens syndrom
Vandrande patient
Patomimi med kroppsliga eller psykiska symtom
Latina
Syndroma Münchhausen
Patiens peregrinans
Huomautukset
Henkilö teeskentelee oireita toistuvasti, vaikkei ole todettu fyysistä tai psyykkistä häiriötä, sairautta tai vikaa. Fyysisiä oireita aikaansaadakseen henkilö saattaa jopa aiheuttaa itselleen verenvuotoa viiltämällä tai raapimalla itseään tai hän saattaa
ruiskuttaa itseensä myrkyllisiä aineita.Kivun jäljittely ja vaativuus yhdistyneinä verenvuotoon voivat olla niin vakuuttavia ja pysyviä, että tällaiselle henkilölle tehdään toistuvasti tutkimuksia ja leikkauksia eri sairaaloissa, vaikka löydökset ovat
toistuvasti negatiivisia.
Syyt ovat epäselviä ja luultavasti sisäsyntyisiä. Henkilö pyrkii omaksumaan sairaan roolin. Häiriöön yhdistyy usein huomattavia persoonallisuus- ja ihmissuhdehäiriöitä.
Sairaaksi tekeytyminen, määriteltynä tarkoitukselliseksi fyysisten tai psyykkisten oireiden tuottamiseksi tai teeskentelemiseksi, joka on ulkoisten vaikeuksien tai yllykkeiden aikaansaamaa, tulisi luokitella koodilla Z76.5 'Tekosairas (tietoinen
simulantti) ' eikä millään F-luokan koodilla. Yleisimpiä ulkoisia sairaaksi tekeytymisen syitä ovat rikossyytteen välttäminen, laittomien lääkkeiden hankkiminen, asevelvollisuuden tai vaarallisten sotatoimien välttäminen tai sairaudesta johtuvan hyödyn
saaminen esimerkiksi asumiseen tai muihin elinolosuhteisiin. Sairaaksi tekeytyminen on kohtalaisen tavallista lainkäytön yhteydessä ja sotilaspiireissä. Sen sijaan se on verrattain epätavallista tavallisessa siviilielämässä.
Diagnostiset kriteerit:
A. Henkilö tuottaa tai teeskentelee jatkuvasti oireita ja/tai haavoittaa itseään saadakseen oireita aikaan.
B. Ei ole näyttöä ulkopuolisesta syystä kuten taloudellisesta hyödystä, vaaran välttämisestä tai lisähoidon saamisesta. (Jos tällaista näyttöä on, tulisi käyttää sairaaksi tekeytymisen koodia Z76.5.)
C. Mikään fyysinen tai psyykkinen sairaus ei selitä oireita.


Ja kahden lääkärin etäkäsitys antaa matkalipun Australian hoitoon  :facepalm:
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #125 : 14.02.2019, 13:38:02 »
Australia­ssa varaudutaan n. 300:n turvapaikanhakijan siirtoon Nauru- ja Manus-saarilta mantereelle tämän yllä mainitun uuden lain myötä.

Indonesiassa saattaa olla jopa 14 000 henkilöä, joita kiinnostaisi lähteä matkaan nyt kun hyvä maahanmuuttopolitiikka on pilattu sosialistien toimesta. Kovasti yrittävät toki selitellä, ettei tämä vaikuta muihin kuin noihin nyt saarilla oleviin...

https://www.news.com.au/national/politics/up-to-300-asylum-seekers-reportedly-have-medical-advice-ready-to-support-transfer-to-australia/news-story/eb0d24a9eeb440870e41d0634fd77d80 (14.2.2019)

Lainaus
Up to 300 asylum seekers reportedly have medical advice ready to support transfer to Australia

Up to 300 asylum seekers are reportedly ready with medical advice to allow their transfer to Australia following the passing of new medevac laws, amid fears the changes could spark an influx of boats.

According to The Australian, the government has received advice that up to 300 refugees and asylum seekers in Nauru and Manus Island had obtained medical recommendations in anticipation of the changes.

The bill that was passed by parliament yesterday, will allow refugees and asylum seekers already on Nauru and Manus Island to ask for a transfer to Australia if two doctors recommend it.

Federal sources have also reportedly told 9News that up to 14,000 asylum seekers in Indonesia could attempt the dangerous journey to Australia after the new laws were passed.

(...)

Sales asked whether the new law would set a legal precedent that would allow future asylum seekers to argue they should be afforded the same rights.

“I won’t speculate what lawyers in the future might argue,” Mr Neumann said. “I can tell you what’s happening right now.

“There are 900 people who have been brought here from Manus and Nauru by this government for medical and other reasons. That has not resulted in Operation Sovereign Borders collapsing. It has not restarted the people smuggling trade and this legislation will not do so. The only way that will happen is if this government encourages it to happen.”
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kelpo Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 831
 • Liked: 310
Australiassa tehtävä pidetään kirkkaana mielessä:

Lainaus
Linjaus maahanmuuttopolitiikan tiukentamisesta julkaistiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun muslimeja vihannut australialainen mies surmasi Uudessa-Seelannissa 50 ihmistä terrori-iskussa.

Näin se on helppoa, jos vain halutaan. Milloinkahan missään Euroopan maassa?

Lainaus
Australia pienentää maahanmuuttajien vuotuista kiintiötä lähes 15 prosentilla. Samalla joidenkin uusien tulijoiden oikeutta asettua suurimpiin kaupunkeihin rajoitetaan.

Kaupunkeihin asettautuminen edellyttää kolme vuoden asumista Australiassa.

Käytännön toteutus on toinen asia, kun muistaa luikuriählyt, jotka saapuvat maahan vain hyötyäkseen siitä, mutta jo suunnitelman julkilausuminen osoittaa luonnetta.

https://yle.fi/uutiset/3-10697731
Vittu mitä paskaa, sanoi Alexander Stubb.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 405
 • Liked: 618
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #127 : 20.03.2019, 15:12:55 »
Lainaus
   Australia pienentää maahanmuuttajien vuotuista kiintiötä lähes 15 prosentilla. Samalla joidenkin uusien tulijoiden oikeutta asettua suurimpiin kaupunkeihin rajoitetaan.

Maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään, jotta metropolialueiden asuntotuotanto ja muut infrastruktuurihankkeet pysyvät väestönkasvun tahdissa. Syyskuussa tehdyn mielipidemittauksen mukaan 63 prosenttia Sydneyn asukkaista kannatti siirtolaisten muuttovirran rajoittamista.

– Tämä on käytännön ongelma, jonka australialaiset halusivat ratkaista, maan pääministeri Scott Morrison kertoi pääkaupungissa Canberrassa keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.
-Yle
Ihmeellistä, että noin vaan päätetään vähentää maahanmuuttoa 15%. Samalla maahanmuuttajilta estetään muuttaminen kaupunkeihin.
Koskeeko myös suomalaisia?
« Viimeksi muokattu: 20.03.2019, 15:15:22 kirjoittanut FadeAway »
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 566
 • Liked: 44364
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #128 : 20.03.2019, 15:20:26 »
Juttelin tässä viime kesänä yhden aussituristin kanssa, ja hän sanoi jotain sellaista, että maahan töihin tulleen ei-kansalaisen pitää olla töissä 5 vuotta, ennenkuin voi kaupunkiin. Tai jotain sinne päin.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“...lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien rahat siirretään viisaille ja varautuneille.”
— Murkula

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 3741
 • Roturomanttinen
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #129 : 01.05.2019, 16:49:34 »
Itsemurhayritykset jatkuvat edelleen Australian matusaarella. Humanitaarinen kukkahattujärjestö on sitä mieltä, ettei itsemurhaa yrittävien matujen paikka ole putkassa.

https://www.sbs.com.au/news/advocates-slam-holding-manus-island-refugee-in-police-cell-after-self-harm (1.5.2019)

Lainaus
Advocates slam holding Manus Island refugee 'in police cell' after self-harm

An Iraqi refugee who attempted suicide on Manus Island is being held in a police cell as he recovers, according to an advocacy group.

Refugee Action Coalition spokesperson Ian Rintoul, who is on Manus Island, told SBS News the man attempted to harm himself on Tuesday, with local police putting him in a cell as "there was nowhere else that is suitable or secure".

---

"Police said he will not be released until a PIH psychiatrist gives the all clear ... [This is] a disgraceful extension of PIH hospital facilities."

Mr Rintoul said a Somali man also attempted suicide on Wednesday and he is now in a health facility.

"These are just the most recent examples of the mental health emergency on Manus Island. The Australian government needs to act," he said.

...
Sarjavihaaja.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 163
 • Liked: 18791
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #130 : 01.05.2019, 17:15:55 »
Humanitaarinen kukkahattujärjestö on sitä mieltä, ettei itsemurhaa yrittävien matujen paikka ole putkassa.

Viimeksi Srilankassa vapaina kuljeksiessaan tuollaiset aiheuttivat erittäin pahaa jälkeä.

Pitäisikö tässä toivoa, että kun joka tapauksessa joku tulee kuolemaan noiden itsemurhaiskujen takia, niin toivon sellaisen kuoleman osuvan niiden kohdalle jotka näitä itsemurhaajia haluavat haalia.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 533
 • Liked: 1557
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #131 : 01.05.2019, 17:46:06 »
Humanitaarinen kukkahattujärjestö on sitä mieltä, ettei itsemurhaa yrittävien matujen paikka ole putkassa.

Viimeksi Srilankassa vapaina kuljeksiessaan tuollaiset aiheuttivat erittäin pahaa jälkeä.

Pitäisikö tässä toivoa, että kun joka tapauksessa joku tulee kuolemaan noiden itsemurhaiskujen takia, niin toivon sellaisen kuoleman osuvan niiden kohdalle jotka näitä itsemurhaajia haluavat haalia.
Et sitten näe eroa itsemurhan ja itaemurhaiskun välillä? Suomessa tehdään n. 1000 itsemurhaiskua vuosittain?

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 163
 • Liked: 18791
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #132 : 01.05.2019, 19:31:22 »

Et sitten näe eroa itsemurhan ja itaemurhaiskun välillä? Suomessa tehdään n. 1000 itsemurhaiskua vuosittain?

Jos ja kun kyse on samasta porukasta joka tekee etenkin niitä itsemurhaiskuja, niin itsensä murhaamisella uhkailu on otettava vakavana uhkana yhteisölle tulevaisuudessa, mikäli joku on niin hölmö että ottaa tälläisen yhteisöön tuollaisten uhkausten jälkeen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 569
 • Liked: 1345
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #133 : 01.05.2019, 20:23:51 »
Ratkaisu: Annetaan jokaiselle ko. saarella maleskelevalle mahdollisuus käyttää pientä koppia. Kopissa on kertalaukeava pistooli ja käyttöohjeet. Jos hinku paratiisiin on turviksella suuri, niin tarjotaan hänelle tehokas ja halpa keino päästä sinne paratiisiin. Jokainen paratiisiin päässyt turvis on voitto molemmille osapuolille: turviksen paratiisiunelma toteutuu ja kohdemaa välttyy turviksen laajennetulta paratiisiunelmalta.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 735
 • Liked: 76834
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #134 : 19.07.2019, 14:50:59 »
IPS-propagandatoimiston Australian mollaus osoittaa, että tiukka turvapaikkapolitiikka toimii, palvelee maan kansallisia etuja ja sillä on australialaisten tuki:

Lainaus
Australia rikkoo turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia

Kuusi vuotta sitten Australian silloinen pääministeri Kevin Rudd ilmoitti, että siitä eteenpäin yksikään ilman viisumia saapuva turvapaikanhakija ei koskaan pääsisi asettumaan maahan. Sen jälkeen hallitus on vaihtunut, mutta politiikka on pysynyt ennallaan ja turvapaikanhakijat ovat kadonneet Australian julkisuudesta.

Jo aiemmin Australia oli alkanut sijoittaa veneillä saapuvat pakolaiset pidätyskeskuksiin Nauru- ja Manus-saarille. Ruddin hallituksen keksintö oli, että kaikki tiedot pakolaislaivojen saapumisesta salattiin. Sattumalta tai ei, samanaikaisesti mediassa alkoi turvapaikkaa hakevien ihmisten mustamaalaus.

Politiikka osoittautui niin suosituksi, että Australian molemmat pääpuolueet omaksuivat saman asenteen. Viisi vuotta sitten 42 prosenttia Australian äänestäjistä tuki tiukkaa linjaa, ja kaksi vuotta sitten tuki oli noussut jo 48 prosenttiin.

Laivojen pysäyttäminen merellä ja pakolaisten passittaminen etäisille saarille saavutti päämääränsä. Australiaan pyrkii yhä turvapaikanhakijoita, mutta paljon vähemmän kuin aiemmin, eikä yksikään saarille päätynyt ihminen ole saanut oikeutta turvapaikkaan.

Pidätyskeskusten olot ovat kuohuttaneet ulkomailla, mutta australialaiset ovat suurelta osin menettäneet mielenkiintonsa asiaan – vaikka saarille pidätettyjen turvapaikanhakijoiden perustavaa laatua olevia ihmisoikeuksia lakkaamatta loukataan.

[...]

– Australian hallituksen toiminta on toki palvellut maan kansallisia etuja paremmin kuin kansainvälinen turvapaikanhakijoiden suojelujärjestelmä, mutta silti se rikkoo Australiankin allekirjoittamaa YK:n pakolaissopimusta, australialainen ajatushautomo Lowy toteaa.

[...]

Pakolaislaivojen tulo on tyrehtynyt, mutta saarille jääneet miehet ovat unohtuneet. Heidän vankeudelleen ei ole näkyvissä loppua.
Kansan Uutiset 17.7.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #135 : 20.10.2019, 22:44:49 »
Irak­ilainen ihmissalakuljettaja Maythem Radhi on saanut syytteet v. 2001 veneturmasta, jossa Australiaan matkalla ollut indonesialainen alus upposi ja 353 laitonta läpsyttelijää (pääasiassa irakilaisia ja afgaaneja) hukkui.

Häntä odottaa maksimissaan 10 vuoden vankeus. Samasta keissistä on jo aiemmin tuomittu irakilainen Khaleed Shnayf Daoed (9 vuotta vankeutta) ja egyptiläinen Abu Quassey (7 vuotta vankeutta).

https://www.sbs.com.au/news/iraqi-man-charged-over-people-smuggling-venture-which-killed-over-350-refugees (19.10.2019)

Lainaus
Iraqi man charged over people smuggling venture which killed over 350 refugees

An Iraqi man, 43, is behind bars in connection with a people smuggling venture that resulted in more than 350 deaths in 2001.

An Iraqi man has been charged in Australia with people trafficking in connection with the drowning deaths of more than 350 asylum seekers in 2001, police said Saturday.

Maythem Radhi, 43, was arrested at Brisbane airport late Friday after being extradited from New Zealand and has been charged with "organising groups of non-citizens into Australia".

He faces up to 10 years in prison if convicted.

Police claim he was part of a syndicate that charged 421 mostly Iraqi and Afghan refugees for a place aboard an Indonesian fishing boat known by Australian authorities as SIEV-X in 2001.

The vessel sunk in the Indian Ocean while en route to Australia's Christmas Island, leaving 353 people dead, 146 of them children.

"Police will allege in court that the man, then aged 24, took payments from the passengers," the Australian Federal Police said in a statement on Saturday, exactly 18 years after the disaster.

"It will also be alleged that he helped facilitate the transportation and accommodation of people in Indonesia in preparation for their journey to Australia," they added.

Radhi is the third person to face court for their role in the disaster.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 206
 • Liked: 23359
 • antikomintern
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #136 : 18.12.2019, 16:54:30 »
Australian sisäministeriö teki ja levitti 2013 alkaen vääriä horoskooppeja (onko oikeita olemassa?), jotta taikauskoiset srilankalaiset eivät lähtisi meritse yrittämään laittomasti maahan. Horoskoopeissa ennustetaan turvapaikanhakijoille ikäviä asioita: rikolliset vievät näiden rahat, perheet voivat hajota, ikuista velkaa, häpeää, oikeudellisia ongelmia, tietysti palautusta Sri Lankaan ja jopa näiden hengen olevan vaarassa.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/asylum-seekers-horoscopes-australia-astrology-immigration-scott-morrison-a9251481.html
Lainaus
Australia made fake horoscopes to stop asylum seekers (18.12.2019)

Poster suggests grim consequences for Sri Lankans travelling to Australia by boat

Australia’s government created a set of horoscopes predicting bleak consequences for asylum seekers to discourage them from travelling to the country by boat.

The government-branded poster, which appears to be directed at people coming from Sri Lanka, predicts a number of dispiriting outcomes for people who attempt to illegally travel to Australia, such as never-ending debt, humiliation and family breakdown.

It was obtained by a freedom of information request by Buzzfeed asking for copies of advertising material used to dissuade people smugglers and asylum seekers between 2013 and 2019.

If you risk everything you and your family have built together to pay for an illegal boat voyage to Australia, you will be stopped and returned to Sri Lanka,” the poster told people with the Aquarius star sign.

You will suffer hardship and have nothing but bad luck.”

For Sagittarius asylum seekers, the advert predicts they will “be in debt forever”, while for those who are Pisces, it suggests their “family’s land will be wasted right before [their] eyes."

In most examples, the poster predicts that asylum seekers will be stopped and returned back to their country.

(...)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-04-21 Australian maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #137 : 18.02.2020, 07:49:02 »
Australia­ssa on nyt ennätysmäärä lentäen maahan saapuneita turvapaikka­huijareita.

Lähes 50 000 näistä on saanut kielteisen päätöksen ja odottaa karkotusta maasta, määrä kasvaa kuukausittain tuhannella ja viime kuussa vain parikymmentä saatiin pois maasta.

Ausseissa on tuo turvapaikanhakijaprofiili semisti toisenlainen kuin meillä, mutta ihan yhtä haitallisia nuokin silti ovat.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1229479374862286853


https://www.smh.com.au/politics/federal/airplane-asylum-seekers-hit-new-peak-50-000-waiting-to-be-deported-20200216-p541b1.html (16.2.2020)

Lainaus
Plane asylum seekers hit new peak - 50,000 waiting to be deported

Nearly 50,000 people who have had their claims for asylum rejected after arriving by plane are still in Australia awaiting deportation, raising questions over the efficiency of our border controls.

A government backlog is being blamed for the slow progress in tackling the problem, with Labor warning that people smugglers are using the system to exploit illegal workers.

The number of people who have had their claims rejected after arriving by air increased to 46,391 at the end of January, according to government figures that show almost all of them remain in the country.

The long appeals process also means 37,913 of the "plane people" are still waiting for their refugee status to be determined, an increase of more than 1000 over the past month.

Fewer than two dozen were deported last month after failing to gain protection visas from the Department of Home Affairs and then losing their appeals in the courts, suggesting the backlog continues to grow.

(...)

The government figures, tabled in the Senate last week, show that 1931 people sought asylum during January after arriving by air.

While 255 came from India, 83 from Fiji and 61 from the Philippines, there were 546 from Malaysia – a country where tourists can arrange an Australian electronic travel authority from their travel agents.

Another 309 came from China during January, down from 316 from that country in December and 386 in November, although this is expected to fall significantly in coming months because of the coronavirus travel ban.

(...)

The latest figures mean more than 100,000 asylum seekers have arrived by air during the Coalition government since it took power in 2013, a new peak in overall arrivals.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: australia