Kirjoittaja Aihe: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)  (Luettu 246023 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #900 : 14.09.2020, 12:04:58 »
Die Weltissä oli 13.9.2020 seuraava lehden toimittajan Kreikan Morian pakolaisleirin kriisiä ja maahantulokuvioita yleisesti käsittelevä mielipidekirjoitus. Kirjoitus alkaa lupaavasti ja se asettaa eräitä oleellisia kysymyksiä, mutta loppua kohden kirjoittajasta kuoriutuukin ulos ehta "ihmisoikeustaistelija", jonka mielestä tulijoiden estäminen on barbariaa. Aluksi moraalisaarnoilla ei kirjoittajan mukaan ratkaista kriisiä, mutta lopulta kirjoittaja on ratkaisemassa itse kriisiä moraalisaarnoilla, EU-arvoilla ja pakolla. Mahtaneeko edes itse huomata ilmeistä ristiriitaa. Kirjoitus antaa silti yhtä sun toista ajattelemisen aihetta.

Lainaus
Moraalisaarnoilla ei ratkaista Moria-kriisiä

Saksan on otettava johtoasema tässä pakolaiskriisissä. Kyse on viimekädessä Kreikan kriisin kestävästä ratkaisusta. Sellainen saadaan aikaan vain jos EU laittaa Ateenan vastaamaan toimistaan.


Tim Röhn

Saksan on otettava kaikki ihmiset Moriasta. Näin vaaditaan nyt ja kaikki, jotka ovat eri mieltä, leimataan etenkin internetissä fasisteiksi, äärioikeistolaisiksi ja/tai jääkylmiksi hirviöiksi.

Linke-puolueen nuorisokoordinaattori Robert Fietzke kysyy twitterissä: "Mitä luulette, minne Horst #Seehofer päätyy viimeisellä tuomiolla?" Vastaus tulee puoluekollegalta, Bundestag-kansaedustaja Niema Movassatilta, joka on mm. ryhmän perustuslakipoliittinen asiantuntija. Hän kirjoittaa: "Helvetin alimpaan kerrokseen". Eräs toinen vastaa toivovansa, että joku puree irti Seehoferin munat: "Takahampailla". Kukaan ei kritisoi tätä.

Saksan sisäministerinä Seehofer kieltäytyy ottamasta vastaan kaikkia Lesboksen Morian leirin palon takia asunnottomiksi jääneitä turvapaikanhakijoita. Tämä laukaisi viha-aallon häntä kohtaan. Moria-keskustelussa Seehofer on yksi pahoista. Hyviä ovat etenkin vihreät poliitikot, jotka ovat Katrin Göring-Eckardtin tavoin menneet paikanpäälle keskustelemaan kaduilla istuskelevien ihmisten kanssa (välillä aina joku nipistää takapuolesta) ja joka kirjoittaa twitterissä "ihmisyyden vastaisesta saarrosta ja sulusta". Samaan aikaan Claudia Roth julistaa Seehoferin olevan "täysmunaus".

Eräs Deutschlandfunkin toimittaja selitti pitkässä kirjoituksessaan miksi hän vastustaa Morian leiriläisten vastaanottoa. Hyvän puolelta tuli nopeasti asiaankuuluva tekstin luokittelu. "Iljettävin ja rumin kirjoitus Moriasta", kiukkusi vasemmiston sometähti Tilo Jung. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä monista vastaavista: Jokainen linjasta poikkeava tuomitaan. Mikä on moraalista ja mikä ei - siitä päättävät ne, jotka huutavat äänekkäimmin.
(...)

Referaattia loppujutusta:

- Kipeästi tarvittaisiin intensiivistä keskustelua - ilman ideologista ajattelukieltoa - kaikista ongelman puolista. Onko järkevää evakuoida Morian asukkaat pois Lesbokselta? Väheneekö näin kurjuus ja kärsimys pysyvästi?
- Huomioiden Itä-Egeanmeren kriisin kompleksisuuden vastaus on, että tuskinpa vaan, jo siitä syystä, että Kreikka vastustaa näiden henkilöiden siirtämistä muihin EU-maihin. Pitäisikö kreikkalaiset siksi pakottaa tähän?
- Tästä riippumatta ei ole hyvä idea lennättää ihmisiä mantereen halki ja käsitellä heidän turvapaikkahakemuksiaan siellä, kun suurimmassa osassa tapauksista päätös on kielteinen ja sitten pitäisi taas poistua Saksasta.
- Lisäksi massaevakuoinnit väistämättä saisivat aikaa imuvaikutuksen, joka innostaisi lisää ihmisiä lähtemään hazardimatkalle meren yli. Kuolleiden määrä kasvaisi väistämättä. Kuka ottaa tämän vastuulleen?

- Vielä nykyään muistetaan hyvin vuoden 2015 kuvat, jolloin Saksan hallituksen harjoittama politiikka loi monelle maahantulijalle kiihokkeen lähteä matkaan.
- Minkä viestin antaisi nyt Morian leirin massaevakuointi suoraan unelmien maahan Saksaan, etenkin kun nykyisin jo muutamaa Facebookissa levitettyä huhua tai kuvaa pidetään täytenä totena?

- Nämä tosiasiat unohdetaan. Heitellään nättejä ja inhimillisiltä kuulostavia iskulauseita (#meilläontilaa, #leavenoonebehind), mutta miten ne sopivat yhteen rajoilla vallitsevan todellisuuden, asyylilakien, visavelvoitteiden, maastapoistamismenettelyjen ja etenkin kansallisten vastuiden kanssa?
- Lisäksi: Milloin aloitamme evakuointimenettelyn ja milloin lopetamme sen? Myös Samokselle, Kiosille ja Kosille saapuu ihmisiä. Samoin Kanarian saarille ja Italiaan. Miehiä, naisia ja lapsia. Noudammeko nyt kaikki nämä maahamme?

- Kirjoittajan mielestä järkevintä olisi, että Kreikka järjestäisi ihmisarvoisen vastaanoton tulijoille ja päättäisi nopeasti pakolaisstatuksien myöntämisestä tai eväämisestä. Parissa viikossa ulkoisen painostuksen avulla Kreikkaan saataisiin leirejä, joissa ketään ei asu enää teltoissa tai taivasalla, ja vessoja on riittävästi ja jokainen saa riittävästi ruokaa.
- EU:n - ja etenkin Saksan - on otettava johtoasema ja varmistettava, että Kreikan leirien kurjuus loppuu mahdollisimman nopeasti. On aika toimia, diplomaattis-kriittiset puheet Berliinin taholta eivät enää riitä. Kyse ei ole enää sadoistatuhansista, vaan hallittavasta ihmismäärästä. Lisäksi EU lähettää vielä jatkuvasti rahasäkkejä Kreikkaan.

- Skandaali ei ole vain turvapaikanhakijoiden majoitus, vaan konservatiivisen hallituksen toimet saapuvia venepakolaisia kohtaan: Kreikan merivartijat hyökkäävät rautatankojen kanssa veneissä olevia vastaan ja perämoottoreita otetaan pois. Uusin barbaarisin toimi on maihin jo päässeiden työntäminen takaisin vesille.
- Viikonlopulla poliisi ampui kyynelkaasua nälkäisten ja janoisten Moria ex-asukkien päälle. Kreikan toimilla ei ole enää mitään yhteistä EU-arvojen kanssa. Nyt on Berliinin ja Brysselin ryhdyttävä toimiin. Nämä ihmisoikeusrikkomukset on tuomittava laajalla rintamalla ja tätä on jatkettava kunnes Kreikka antaa periksi.

- Kreikka, Espanja ja Italia pysyvät tulijoiden ensimmäisinä tulomaina. On epärealistista, että jokainen tulija lennätetään heti Pohjoiseen. Sen sijaan on esitettävä painokkaita vaateita humaanista ihmisten kohtelusta tulomaassa. Sitä tarvitaan nyt, ei massaevakuointeja.

---

Vaikuttaa, että kirjoittaja unohtaa yhden tärkeän seikan - tulijat itse. Hän ei ruodi keitä he ovat ja miksi he tulevat tänne turvallisesta maasta. Hän ei aseta kysymystä, että olisiko itse tulijoissa myös jotakin vikaa, koska polttavat jatkuvasti leiriensä fasiliteetteja. Miksi järjestää silloin muuta kuin telttamajoitus? Entä ne etnoryhmien väliset jatkuvat rasistiset joukkoyhteenotot ja -tappelut? Voisiko olla niin, että kreikkalaiset ovat jo täysin vittuuntuneita tuohon menoon ja tarjoavat siksi joka käänteessä vain kylmää kättä.

Kreikan osalta ratkaisu muuten on erittäin helppo. Miksi kukaan ei ole huomaavinaan sitä, nimittäin EU-Turkki -sopimusta? Merkelin kieroileman sopimuksen nojalla kaikki nuo voidaan toimittaa takaisin Turkkiin, joten ei kun toimeksi vaan. Turkille maksetaan tuon sopimuksen nojalla jo 6 miljardia euroa EU:sta. Sillä majoittaa kevyesti vielä Moriankin sakin.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 12:14:17 kirjoittanut akez »
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 442
 • Liked: 1049
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #901 : 15.09.2020, 22:36:33 »
Lainaus
Jesuit Cardinal: Europe Must ‘Open the Doors’ to Migrants

ROME — The progressive leader of the Bishops’ Conferences of the European Community (COMECE) has called on Europeans to open their doors to migrants stranded in camps in Libya, Lesbos, and Lampedusa.

“Open the doors. If we do not open the doors to refugees, we also close the doors to Christ. If we want to open the doors to Christ, we must also open the doors to refugees,” said Jesuit Cardinal Jean-Claude Hollerich in an interview Monday with SIR, the news agency of the Italian Bishops Conference.

“Italy has given us the example of being able to react in a much more Christian way than other countries,” Cardinal Hollerich said in reference to the massive number of migrants taken in by Italy over the past five years.

Last year, Pope Francis sent the Luxembourg cardinal to the Greek island of Lesbos along with Cardinal Konrad Krajewski, the papal almoner, to visit the refugee camps of Moria and Kara Tepe.

“In recent years, we have pronounced beautiful speeches on human rights and European values and there were some people who believed what we were saying,” the cardinal said in reference to the trip. “But when they arrived there, to the European border, they realized that what we said were only lies.”

“We talked to the people; we went into their tents. What struck me most was the absolute lack of hope in people,” he said.

Not long after returning from Lesbos, the cardinal had harsh words for his fellow Europeans, saying they should be “ashamed” for not opening their nations to migrants.
...

In his interview Monday, Hollerich said that Catholic prelates should put greater pressure on their governments to take in more immigrants.

“I would be delighted if the Episcopal Conferences of Europe could speak with their governments and tell the political leaders that the Church expects a welcome,” he said.

“After the gigantic fire in the Moria refugee camp, France and Germany announced their willingness to accept most of the 400 unaccompanied minors that the EU has said it is ready to accept,” he said. “But that is not enough. It is a figure that is almost ridiculous.”

Asked why the rich countries of the North of Europe do next to nothing for migrants, the cardinal responded that “in Europe, Christianity and humanism are lacking.”

https://www.breitbart.com/immigration/2020/09/14/jesuit-cardinal-europe-must-open-the-doors-to-migrants/

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 750
 • Liked: 4607
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #902 : 15.09.2020, 23:11:00 »
Lainaus
Samoksellakin palaa nyt siirtolaisleiri

Alustavien tietojen mukaan turvapaikanhakijoiden majoittamiseen käytettävä leiri olisi syttynyt tiistaina palamaan myös toisella Kreikan saarella eli Samoksella. Sosiaalisessa mediassa kiertää kuvaa tulipalosta, jonka ilmoitetaan raivoavan Samoksen Vathos-nimisessä leirissä. Samaa kertoo paikallinen lehti Kathimerini.

Lesboksen saarella aiemmin sytytetyt palot jättivät asukkaita taivasalle, jolloin Saksa ilmoitti ottavansa 1500 leiriläistä Saksaan ja toivoi vastaavia humanitaarisia toimia muiltakin EU:n jäsenmailta.

Kreikan viranomaiset ovat syyttäneet Lesboksen tuhopoltoista osaa leiriläisistä.

Lesboksen tapahtumien uumoillaan inspiroineen nyt vastaavaan Samoksellakin.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/5068821/Samoksellakin+palaa+nyt+siirtolaisleiri

Pakolaiset ilmeisesti kuulivat että polttamalla leirinsä pääsee Saksaan.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8808
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #903 : 16.09.2020, 08:32:17 »
Lainaus
Doch während die Debatte in Deutschland sich darum drehte, wie viele Menschen die Bundesrepublik aufnehmen kann oder soll, geht eines unter: Die griechische Regierung unter der Führung des konservativen Ministerpräsidenten Kyriakos Mitsotakis hat bislang gar nicht an die EU-Partner appelliert, die nun obdachlos gewordenen Flüchtlinge von Lesbos aufzunehmen.

Denn Griechenland ist nicht daran interessiert, Migranten nach Deutschland oder in andere EU-Länder ausfliegen zu lassen – jedenfalls nicht jene ohne positiven Asylbescheid. Vielmehr will das Land die Flüchtlinge auf Schiffen vor den Inseln oder in neu errichteten Zeltlagern unterbringen lassen.

Mit diesem Vorgehen will die Regierung sich nach Aussage von Mitsotakis gegenüber den Flüchtlingen, die die Brände gelegt haben, unnachgiebig zeigen und vermeiden, dass auch in anderen Lagern Brände gelegt werden, um eine Evakuierung zu erzwingen. Mitsotakis: „Es besteht kein Zweifel, dass Moria von einigen hyperaktiven Flüchtlingen und Migranten verbrannt wurde, die die Regierung erpressen wollten, indem sie Moria niederbrannten und ihre sofortige Umsiedlung von der Insel forderten.“

https://www.welt.de/politik/ausland/article215815398/Griechenland-Warum-Athen-nicht-an-deutschen-Hilfsangeboten-fuer-Fluechtlinge-interessiert-ist.html#Comments

Lainaus
Saksassa jatkuu kiihkeä keskustelu siitä, paljonko ihmisiä Saksa voi ottaa vastaan, mutta eräs asia on jäänyt kokonaan sen jalkoihin: Kreikan konservatiivisen pääministerin Kyriakos Mitsotakisin johtama hallitus ei ole vedonnut muihin EU-jäsenvaltioihin ja pyytänyt näitä ottamaan asumusta vaille olevia pakolaisia vastaan.


Kreikan interessi ei ole siinä, että maahanmuuttajia lennätetään muihin EU-maihin – ei ainakaan ilman myönteistä turvapaikkapäätöstä. Ennemminkin Kreikka haluaa sijoittaa pakolaiset saaren edustalla oleviin laivoihin tai uusiin telttaleireihin.


Pääministeri Mitsotakis sanoo haluavansa osoittaa tuhopolttajille peräänantamattomuutta ja estämään näin palojen sytyttämisen myös muissa leireissä evakuioimisen pakottamiseksi. Mitsotakis: „Moria on poltettu hyperaktiivisten pakolaisten ja maahanmuuttajien toimesta ja jotka painostaakseen hallitusta polttivat Morian maan tasalle ja vaativat välitöntä siirtoa pois saarelta. Tästä ei ole epäilystäkään.“Merkel ehti jo tehdä myyräntyötään Kreikan suunnitelmaa vastaan noudattaessaan tuhopolttajien taktiikkaa ja ilmoittaessaan Saksan ottavan enemmän kuin 1.500 pakolaista Kreikasta. Saksan hallitukselle määrä kuitenkaan ole riittävä, vaan Morian kiristäjiä halutaan Saksaan lisää:

Lainaus
„Die Aufnahme von 243 behandlungsbedürftigen Kindern sowie ihren Kernfamilien ist bereits in der Umsetzung. Dies betrifft insgesamt voraussichtlich mindestens 1.000 Personen, von denen mehr als 500 schon in Deutschland sind. Die Gesamtzahl der Menschen, die Deutschland von den griechischen Inseln übernimmt, beläuft sich dementsprechend auf etwa 2.750 Personen.“

Lainaus
243 lapsen ja heidän ydinperheensä vastaanottaminen on jo työn alla. Tämä koskee vähintäänkin 1000 henkilöä, joista 500 on jo sijoitettu Saksaan. Saksan Kreikan saarilta vastaanottamien ihmisten kokonaismäärä on näin ollen n. 2.750 henkilöä.


Välittömästi Merkelin ilmoituksen jälkeen Samoksen Vathyn leirin rekisteröintikeskuksen lähistössä syttyi tulipalo. Useita miehiä pidätettiin epäiltynä tuhopoltosta. Palo sytytettiin leirin tuulen yläpuolella olevalla alueella (maanviljelys?). Kuulemma „pelloilla ei onneksi ollut paljon palavaa ainetta.“ Mitäs me paikallisten maanviljelijöiden sadosta piitataan… Väliä on vain „pakolaisilla“…

Lainaus
Das Feuer war am Dienstagabend oberhalb des Lagers ausgebrochen, der Wind trieb es weg vom Lager den Berg hinauf. Glücklicherweise hätten die umliegenden Felder den Flammen nicht viel Nahrung gegeben, hieß es.

https://www.welt.de/politik/ausland/article215828108/Verdacht-der-Brandstiftung-Feuer-auf-Samos-teils-unter-Kontrolle-erste-Festnahmen.html
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8808
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #904 : 16.09.2020, 13:28:32 »
Moria-taktiikkaa eli asumuksen tuhopolttoa, jolla halutaan esittää vieläkin enemmän avun- ja suojeluntarpeessa olevaa, oli käytetty myös Ateenan Skaramangas-leirissä, mutta palo saatiin nopeasti sammutettua. Skaramangasin leirillä kuvatussa videossa näkyy vain tulenlieskoja, kuuluu maahanmuuttajan ääni joka puhuu „miehittäjistä“. Tällä ilmeisesti halutaan estää ruuan toimitus leiriin. Tämä kuuluu ilmiselvästi leirin johtoa vastaan suuntauvaan sissitaktiikkaan.

Tiistai-iltapäivällä oli Evrosin seudulla syttynyt suurpalo, vaikkakaan ei välittömässä rajan läheisyydessä. Myös Traakiassa (Turkin ja Kreikan rajaseudulla) ovat palot lisääntyneet: 11 paloa kymmenen päivän aikana. Muutama media puhuu niiden liittymisestä maahanmuttajien laittomiin telttaleireihin.

Traakian palo etenee jo viisi kilometriä leveänä tulirintamana.

Lainaus
Auch griechische Politiker warnten laut Handelsblatt vor einer Verbreitung der »Moria-Taktik« auf die anderen Ägäis-Inseln: Man brenne seine Unterkunft nieder und modele sich so zum wahrhaft Hilfs- und Schutzbedürftigen, der auf dem harten Asphalt der begrenzten Möglichkeiten schläft.

[...]

Am Dienstagnachmittag war zudem ein Großbrand in der Evros-Region ausgebrochen, wenn auch nicht in unmittelbarer Grenznähe. Doch auch in der thrakischen Grenzregion häuften sich zuletzt die Feuer: das sind elf Brände in zehn Tagen. Auch hier wird von einigen Medien eine Beziehung zu illegalen Zeltplätzen von Migranten hergestellt. Und evokativ ist das alles ganz sicher … als ob die Grenzen Griechenlands von den Naturgewalten selbst angegriffen würden. Die Griechen müssen sich so zugleich um ihre Wälder und ihre Grenzen sorgen. Der thrakische Brandherd hat sich zu einer Front von fünf Kilometern ausgeweitet.

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/aus-aller-welt/neue-feuer-auf-samos-und-bei-athen/


^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5400
 • to the maximam!
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #905 : 16.09.2020, 13:56:36 »
Moria-taktiikkaa eli asumuksen tuhopolttoa, jolla halutaan esittää vieläkin enemmän avun- ja suojeluntarpeessa olevaa, oli käytetty myös Ateenan Skaramangas-leirissä, mutta palo saatiin nopeasti sammutettua. Skaramangasin leirillä kuvatussa videossa näkyy vain tulenlieskoja, kuuluu maahanmuuttajan ääni joka puhuu „miehittäjistä“. Tällä ilmeisesti halutaan estää ruuan toimitus leiriin. Tämä kuuluu ilmiselvästi leirin johtoa vastaan suuntauvaan sissitaktiikkaan.

Tiistai-iltapäivällä oli Evrosin seudulla syttynyt suurpalo, vaikkakaan ei välittömässä rajan läheisyydessä. Myös Traakiassa (Turkin ja Kreikan rajaseudulla) ovat palot lisääntyneet: 11 paloa kymmenen päivän aikana. Muutama media puhuu niiden liittymisestä maahanmuttajien laittomiin telttaleireihin.

Traakian palo etenee jo viisi kilometriä leveänä tulirintamana.

--snap--Hulluinta tässä kaikessa on että nuo murhapolttajat saavat palkinnoksi täyden ylöspidon bonusrahalla. Kannattaahan se tuikata joka ketun leiri ilmiliekkeihin kun sitten pääsee diskoon. Tottakai tämä taktiikka leviää kulovalkean tavoin kun palkinnot ovat tuollaiset.
O tempora, o mores!

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8808
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #906 : 16.09.2020, 14:30:42 »

Hulluinta tässä kaikessa on että nuo murhapolttajat saavat palkinnoksi täyden ylöspidon bonusrahalla. Kannattaahan se tuikata joka ketun leiri ilmiliekkeihin kun sitten pääsee diskoon. Tottakai tämä taktiikka leviää kulovalkean tavoin kun palkinnot ovat tuollaiset.

Joo, ja kun Moria-taktiikan seuraksi tulee eteneneville miehittäjäjoukoille poltetun maan taktiikka - poltetaan taakse jätettyä seutua systemaattisesti ja edetään kohti Mama-Merkellandia - niin ei kreikkalaisia kovin paljon naurata.

Merkel on kurittanut jälleen Itävallan kansleri Kurzia, koska tämä ei suostu ottamaan Morian väkeä vastaan ja sanoo, että "Itävallan rooli asiassa ei ole hyvä". Kurz kertoi juuri telkussa vastustavansa maahanmuuttajien vastaanottamista, koska salakuljettajat tuovat sitä enemmän alaikäisiä Eurooppaan, mitä enemmän näitä siirretään leireiltä edelleen Eurooppaan. Kurz sanoi myös, että Saksa, Itävalta ja Ruotsi eivät pysty kolmestaan ottamaan vastaan kaikkia halukkaita ja pelastamaan koko maailmaa. No, tämä nyt ei ollut mitään uutta, mutta kun sama tilanne näyttää toistuvan kerta toisensa jälkeen: Kurz sanoo Morian yhteydessä jo toistamiseen, ettei aio seurata Saksan esimerkkiä ja Merkel kurittaa Kurzia. Kurz selittää miksi ei halua ja Merkel haukkuu tämän uudestaan. Déjà-vu vuodesta toiseen...

https://www.youtube.com/watch?v=PIB-A9Mx1Og&feature=emb_rel_pause
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1202
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #907 : 16.09.2020, 20:17:37 »
Saksan sisäministeri Horst Seehofer on puolustanut päätöstään ottaa väkeä Moriasta. Hän sanoi olevansa Euroopan ainoa sisäministeri, joka on tehnyt jotain asian ratkaisemiseksi, ja että Saksa voi olla ylpeä siitä. Die Weltin teettämän kyselyn mukaan 47% haluaa ottaa Morian hädänalaisia ja 39% ei halua.

https://www.ekathimerini.com/257036/article/ekathimerini/news/german-minister-defends-decision-to-take-refugees-from-greek-islands (16.9.2020)

Lainaus
German minister defends decision to take refugees from Greek islands

Interior Minister Horst Seehofer on Wednesday defended Germany's decision to take a further 1,553 refugees from camps in Greece, saying the country could be proud of its role in Europe's migration crisis.

On Tuesday, Germany announced it would take in 408 families, mostly children and their parents, after a fire devastated the overcrowded Moria refugee camp on the island of Lesbos, leaving almost 13,000 migrants homeless.

[..]

The federal government is still hoping to negotiate a Europe-wide solution under which refugees can be dispersed throughout the European Union.

"I am the only interior minister in Europe so far who has put forward a proposal for solving this issue," Seehofer told legislators. "Germany can be proud of that."

German society is divided on the issue. While 47% of people want to take in refugees from Moria, 39% do not, according to a YouGov poll for Die Welt.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1202
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #908 : 16.09.2020, 20:21:51 »
Neljä poliisin hallussa olevaa afgaania on saanut syytteet Morian tuhopoltosta. Kaksi alaikäistä, jotka ovat myös poliisin hallussa, eivät ole ainakaan tässä vaiheessa saaneet syytteitä.

https://www.ekathimerini.com/257029/article/ekathimerini/news/four-afghans-charged-with-arson-for-fire-at-lesvos-camp (16.9.2020)

Lainaus
Four Afghans charged with arson for fire at Lesvos camp

Four Afghan migrants have been charged with arson for alleged involvement in fires that destroyed most of a large refugee camp on the eastern island of Lesvos, Greek authorities said.

The men, who have not been named, were led to a court on the island on Wednesday to be formally charged. They were later returned to police detention after being given three days to prepare their testimony.

[..]

Two other migrants allegedly involved in setting the fires are underage, and are being held by police on the Greek mainland. They have not been formally charged.

[..]

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #909 : 16.09.2020, 20:35:13 »
^

Ai että oikein alaikäisiä ("alaikäisiä") pikku murhapolttajia. Eipä ole vaikea arvata, minkä maan sinivalkoiset siivet ovat noita tuholaisia kohta noutamassa talteen.  >:(
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5400
 • to the maximam!
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #910 : 16.09.2020, 20:37:35 »
^

Ai että oikein alaikäisiä ("alaikäisiä") pikku murhapolttajia. Eipä ole vaikea arvata, minkä maan sinivalkoiset siivet ovat noita tuholaisia kohta noutamassa talteen.  >:(

Joo, kuvakulma vaan pettää silmää. Nää on oikeasti 6-vuotiaita pikkutyttöjä joita roudataan lentokonelasteittain Hölmölään..
O tempora, o mores!

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8808
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #911 : 16.09.2020, 21:15:23 »
Täysin selkärangattoman sisäministeri Seehoferin on nyt pakko selitellä ja puolustaa Merkelin epäsuosittua ja omavaltaista politiikkaa. Sisäministeri päästi parlamentin edessä suustaan toteamuksen:

„Voimme toimia myös humanitäärisesti, sillä olemme ohjauksen ja rajoittamisen avulla estäneet suuremman maahanmuuton.“   :facepalm:

Seehoferilla on lisäksi röyhkeyttä kiittää kreikkalaisia siitä, että nämä ovat estäneet maahanmuuttajia ylittämästä rajaa, kun Erdogan oli lähettänyt nämä rajalle. Nyt on Saksan hallitus puukottamassa Kreikkaa selkään ja teeskentelee vetävänsä yhtä köyttä sen kanssa.


Lainaus
„Wir können auch humanitäre Aktionen setzen, weil wir durch die Steuerung und Begrenzung eine größere Zuwanderung verhindert haben.“

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/alexander-wallasch-heute/der-zynische-seehofer-dank-an-griechenland-dem-man-zugleich-in-den-ruecken-faellt/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #912 : 16.09.2020, 21:23:07 »
Miksei Kreikka vaan tee "Ruotsit"? Jokaikinen rajan yli loikkinut karvaturpa suoraan vaan bussilla lentokentälle ja Berliinin koneeseen. Kerran päivässä lennot vaikka aluksi.

Mitä niitä siellä Kreikassa hilloamaan ennen siirtoa, kun kerran saksalaiset noita kultamunia niin kovasti haluavat?
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 1485
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #913 : 17.09.2020, 15:19:08 »
Miksei Kreikka vaan tee "Ruotsit"? Jokaikinen rajan yli loikkinut karvaturpa suoraan vaan bussilla lentokentälle ja Berliinin koneeseen. Kerran päivässä lennot vaikka aluksi.

Mitä niitä siellä Kreikassa hilloamaan ennen siirtoa, kun kerran saksalaiset noita kultamunia niin kovasti haluavat?

Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen tilanne. Varmisti Saksa alkaisi äpistä Dublinin sopimuksesta ja yhtäkkiä ei tulisi niin universaalit ihmisoikeudetkaan mieleen. Mutta minkä tekisivät? Lentokentillä voisivat ehkä estää maahantulon ja pakottaa lentoyhtiöt hoitamaan ongelman. Löytyisköhän silloin surusilmäisiä vasurityttöjä pysäyttämään paluulentoja?

Tarvittaessa sitten Kreikka voisi tehdä turkit, ja antaa kaikille oleskeluluvan ja taas alkaisi progressiivisen Euroopan ihmisoikeudet paukkua?

Joko silloin alkaisi löytyä halua Fortress Europalle?

Ehkä ei, näitä itsemurhamaita ja -punavihreitä hallituksia taitaa vielä riittää enemmän kuin tervettä järkeä ja itsesäilytysvaistoa.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 696
 • Liked: 12364
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #914 : 17.09.2020, 15:29:41 »
Miksei Kreikka vaan tee "Ruotsit"? Jokaikinen rajan yli loikkinut karvaturpa suoraan vaan bussilla lentokentälle ja Berliinin koneeseen. Kerran päivässä lennot vaikka aluksi.

Mitä niitä siellä Kreikassa hilloamaan ennen siirtoa, kun kerran saksalaiset noita kultamunia niin kovasti haluavat?
Ja nakkia työkkäristä mammumiehille kykyjä vastaaviin töihin kuten roskia keräämään ja jos ei työ maita niin karenssia, kaapumammat kielikursseille joissa kerrotaan OIKEUKSISTA esim. avioeron suhteen ja voimaannutetaan muutenkin. kohta olisi Beriinin lennoilla tunkua..

Ihana unelma.  :'(
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1202
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #915 : 19.09.2020, 00:17:07 »
Morian tuhopoltosta jo aiemmin syytteet saaneiden neljän afgaanin lisäksi vielä kaksi alaikäistä yksintullutta afgaania joutuu oikeuden eteen Lesboksella maanantaina.

Suurin osa Samoksen tuhopolton 13 epäillystä on jouduttu vapauttamaan riittävien todisteiden puuttuessa.

https://www.ekathimerini.com/257058/article/ekathimerini/news/four-face-criminal-charges-over-moria-blaze-two-minors-to-return-to-lesvos (17.9.2020)

Lainaus
Four face criminal charges over Moria blaze, two minors to return to Lesvos

Four Afghan migrants linked to the catastrophic fires that razed the Moria reception center on Lesvos last week were charged on Wednesday with arson and membership of a criminal organization and given until Saturday to prepare their defense before an investigating magistrate.

Another two Afghans implicated in the same incident, both unaccompanied minors who were transferred to the mainland the day after the first blaze, are to return to Lesvos where they are to face a magistrate on Monday.

The six suspects were identified on video footage of the fires that circulated on social media.

Meanwhile most of the 13 suspects detained in connection with a fire that broke out late on Tuesday near a migrant reception center on Samos have been released due to a lack of evidence linking them to the blaze, which was extinguished before it could affect the camp.

[..]Samoksen tapaukseen liittyen on tehty uusia pidätyksiä. Syyrialaista miestä epäillään rikokseen yllytyksestä hänen lähetettyään leirin asukkaille arabiankielisiä WhatsApp-viestejä, joissa kehotti heitä polttamaan paikan. Lisäksi gambialainen mies on epäiltynä tehtyään samaa Facebookissa.

https://www.ekathimerini.com/257120/article/ekathimerini/news/man-arrested-for-urging-migrants-to-burn-down-samos-camp (18.9.2020)

Lainaus
Man arrested for urging migrants to burn down Samos camp

A foreign national was arrested on the eastern Aegean island of Samos on Wednesday for urging migrants and refugees in the reception and registration centre to set it on fire.

According to the island’s Security Subdivision, the man, a Syrian national, is accused of incitement to commit a crime, after it was discovered he was sending messages to migrants living in the centre in Arabic via WhatsApp, urging them to set fires.

A second man, a Gambian national, was also identified in a post he wrote on Facebook calling on migrants to burn the same camp. He is facing the same charges as the Syrian suspect.

[..]
« Viimeksi muokattu: 19.09.2020, 00:24:19 kirjoittanut snap »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #916 : 20.09.2020, 22:05:32 »
Nyt Samosin matuleirillä palaa taas. Hyvin todennäköisesti läpsyt ovat jälleen itse tuhopolton tehneet ja kohta vinkuvat pääsyä muihin EU-maihin.

Noille ei pidä antaa yhtään siimaa.

https://twitter.com/Sotiridi1/status/1307754480755146753

Invalid Tweet ID
https://twitter.com/isabelschayani/status/1307750978339340290

Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1202
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #917 : 22.09.2020, 00:59:53 »
Samoksen palo numero 2 olikin vain kolmen alaikäisen miehen huolimattomuudesta johtunut pikku vahinko. Heidät on kuitenkin pidätetty ja tutkimukset jatkuvat.

https://www.ekathimerini.com/257216/article/ekathimerini/news/three-arrested-in-samos-for-accidental-fire-in-camp (21.9.2020)

Lainaus
Three arrested in Samos for accidental fire in camp

Police’s security division on the island of Samos arrested on Sunday three underage men in connection with a fire that started in the island’s reception and identification centre late last night.

The suspects, who are foreign nationals, are believed to have started a fire by negligence causing significant damage to the premises.

[..]
« Viimeksi muokattu: 22.09.2020, 01:01:27 kirjoittanut snap »

Pullervo

 • Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #918 : 28.09.2020, 19:11:27 »
Kreikan poliisi hajotti ihmissalakuljetusliigan, jota pyörittivät ulkomaalaiset "hyväntekeväisyysjärjestöt". Neljää ulkomaista järjestöä ei ole nimetty, mutta yksi on saksalainen, ja pidätettynä on 35 ulkomaalaista, joista 33 kuuluu näiden järjestöjen toimijoihin. "Hyväntekijöiden" kansalaisuusvaltioiksi on mainittu Saksa, Sveitsi, Ranska, Bulgaria, Espanja, Itävalta ja Norja.

Ihmissalakuljetusmafia toi heinäkuusta alkaen 3000 laitonta siirtolaista Kreikkaan, pääosin Lesboksen saaren kautta. Rikoksia ovat tutkineet mm. Kreikan tiedustelupalvelu ja terrorismin vastainen poliisi ja syytteitä on nostettu mm. järjestäytyneen rikollisryhmän muodostamisesta, vakoilusta, turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja maahanmuuttorikoksista.

https://greekcitytimes.com/2020/09/28/greek-police-dismantle-human-trafficking-network-in-lesvos-operated-by-german-ngos-and-others/ (28.9.2020)
Lainaus käyttäjältä: Greek City Times
Greek police dismantle human trafficking network in Lesvos operated by German NGO’s and others

Greek police have dismantled an organized human trafficking network in Lesvos, in which a total of four Non-Governmental Organizations (NGOs) are involved. A case has already been filed against 33 NGO members – including Germans, Swiss, French, Bulgarians, Spaniards, Austrians and Norwegians.

According to the police, the organization started its activity last June and it is estimated that in 32 trips to transfer illegal immigrants to Greece, more than 3,000 people entered the country.

The network used closed groups on Facebook and messaging apps to share information about where the boats would leave and arrive, providing a lot of information.

What the police are looking for now is the end of these networks.

The Greek police statement is as follows:

“After many months of investigations by the Mytilene Security Sub-Directorate, the action of an organized network was identified, which was systematically active in facilitating the illegal entry of foreigners into Greek territory, through the island of Lesvos.

The investigation was carried out in collaboration with the National Intelligence Service (E.Y.P.) and the assistance of the Counter-Terrorism Service (D.A.E.E.B), as well as the Directorates of Management and Analysis of Information (DI.DA. P.), Foreigners of Attica and Criminological Investigations (D.E.E.).

The Information Collection and Management Department of the General Assembly also participated, along with the the Department of Migration Management of Lesvos, the 9th Regional Administration of the Coast Guard and the Central Port Authority of Mytilene.

A criminal case was filed for offenses in forming and joining a criminal organization, espionage, violation of state secrets, as well as violations of the Immigration Code.

According to the research data, the organized network involves a total of (35) foreigners, of which 33 are members of four Non-Governmental Organizations (NGOs), which are active in immigration issues.


Chronologically, the action of the organized network is determined at least from the beginning of last June, in the form of providing substantial assistance to organized networks trafficking illegal migrants.

As for their methodology of action (modus operandi), those involved, under the pretext of humanitarian action, provided to refugee flows from Turkey, through closed groups and internet applications, information and confidential information, such as:

· The gathering places on the Turkish coast and the time of departure of specific refugee flows to the island of Lesvos;
· the coordinates (longitude and latitude) of specific refugee flows and their direction in a specific time and place;
· the number of foreign nationals boarding third countries in boats, as well as the prevailing situation during the voyage of the boats,
· their final destination (landing area),
· details of the accommodation in the Moria migrant camp on Lesvos.

In addition, through the extensive use of a specific application of telephone connections, which is related to the activation of rescue operations, they hindered the operational work of Hellenic Coast Guard vessels during the time when migratory flows were evolving.

From the data of the research so far, it appears that the organized network facilitated – with the methodology mentioned above – the movement of a large number of foreigners to the island of Lesvos in at least (32) cases (completed and attempted).

An investigation is under way to determine the full extent of the criminal organization’s illegal activity and its links.”

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #919 : 28.09.2020, 20:23:10 »
Kreikan poliisi hajotti ihmissalakuljetusliigan, jota pyörittivät ulkomaalaiset "hyväntekeväisyysjärjestöt". Neljää ulkomaista järjestöä ei ole nimetty, mutta yksi on saksalainen, ja pidätettynä on 35 ulkomaalaista, joista 33 kuuluu näiden järjestöjen toimijoihin. "Hyväntekijöiden" kansalaisuusvaltioiksi on mainittu Saksa, Sveitsi, Ranska, Bulgaria, Espanja, Itävalta ja Norja.

Sitten kun näiden taustoja selvitellään vielä hieman tarkemmin, niin todennäköisesti kyse on (ääri)vasemmistolaisista, joita elähdyttää sekamelskan luominen ja vallankumouksen rakentelu. Vanha paskaksi, haittamaahanmuuttajat sisään ja sitten kohta jo koittaakin kommunismi - ainakin näin voi haaveilla. Samalla tuossa saa jännitystä elämään ja elanto irtoaa helposti ja lokoisasti muiden rahoilla, joita sataa Sorokselta, EU:lta ja myös veronmaksajilta kenenkään heiltä tästä kysymättä. Jälkimmäiset eivät tuosta hyödy, joten potin korjaavat jotkut muut.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Pullervo

 • Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #920 : 11.10.2020, 23:01:29 »
Kreikan poliisi hajotti ihmissalakuljetusliigan, jota pyörittivät ulkomaalaiset "hyväntekeväisyysjärjestöt". Neljää ulkomaista järjestöä ei ole nimetty, mutta yksi on saksalainen, ja pidätettynä on 35 ulkomaalaista, joista 33 kuuluu näiden järjestöjen toimijoihin.

[...]

Nyt näiden rikollisten ihmissalakuljetusjärjestöjen nimet tulivat vastaan netissä. Ei ole tiedossa, ovatko viranomaiset näitä järjestöjen nimiä vielä vahvistaneet.

Kaikki nämä rikollisorganisaatiot ovat saksalaisia. Kaksi ensimmäistä ovat hyvin tunnettuja ja operoivat lukuisia meritakseja myös keskisellä Välimerellä Libyasta Italiaan ja Maltalle, kaksi jälkimmäistä ovat vähemmän tunnettuja. Näitä epäillään vakavista rikoksista ja tuoneen yli 3000 laitonta siirtolaista Turkista Kreikan Lesbokselle, jossa muukalaislauma taannoin sitten poltti Morian leirin ja osa lentää sen vuoksi eläteiksi muualle Eurooppaan, jokunen Suomeenkin.

Rikostutkinnassa ovat Sea Watch, Mare Liberum, Forschungsstelle für Flucht und Migration (FFM) ja Josoor International Solidarity.

https://rmx.news/article/article/german-ngos-suspected-of-smuggling-migrants-into-greece-dozens-of-arrests-made (11.10.2020)
Lainaus
German NGOs suspected of smuggling migrants into Greece, dozens of arrests made

Greece and Italy are accusing German NGOs of being part of a massive human smuggling ring, resulting in dozens charged in Greek police operation

Greek authorities suspect that four German civil society organizations are working with Turkish smugglers to assist illegal migrants to avoid sea patrols and land on the Greek islands

Many illegal migrants who arrive in Turkey attempt to reach Greece and the EU via the Eastern Mediterranean, and while the Greek authorities are doing everything in their power to stop them, many migrants successfully enter the EU.

According to Greek portal Proto Thema, four pro-migrant German NGOs: Mare Liberum, Sea Watch, FFM, and Josoor International Solidarity are the targets of a large-scale police investigation. Their vessels are operating in the vicinity of Lesbos, one of the most popular destinations for illegal migrants since the beginning of the refugee crisis in 2015.

Officially, the organizations aim to save migrants in distress during their sea voyage, however, both Greece and Italy accuse these organizations of acting as a “taxi service” which works with smugglers picking migrants up in agreed locations, claiming that they are picking up the victims of sea disasters.

[...]

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134282
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #921 : 24.10.2020, 02:35:38 »
Ylen toimittaja huolestuu.


Lainaus
Tom Kankkonen
Tässä mekin olemme välillisesti mukana Frontexin kautta. Kreikka nähtävästi pakottaa Turkista tulleita pakolaisia/siirtolaisia takaisin merelle. Illegal Practices: EU Border Agency Frontex Complicit in Greek Refugee Pushback Campaign
Lainaus
EU Border Agency Frontex Complicit in Illegal Greek Refugee Pushback Campaign - DER SPIEGEL -...
Greek border guards have been forcing large numbers of refugees back to sea in pushback operations that violate international law. DER SPIEGEL and its reporting partners have learned that the...
spiegel.de

Tom Kankkonen
Tämä vaikuttaa laajamittaiselta, mutta Turkista pakenevat ovat aiemmin kertoneet vastaavasta toiminnasta maarajalla.

Tom Kankkonen
Aiemmin sekä maarajalla että rannikolla. Salakuljettajat liikkeellä, välillä viranomaiset pysäyttävät, välillä päästävät. Ihmisten työntäminen takaisin merelle ei taida olla laillista kv. oikeuden tai Kreikan lainsäädännön mukaan.

Tom Kankkonen
Hankala juttu, jossa Kreikka on pitkään tuntenut olonsa aika yksinäiseksi. Der Spiegelin jutun perusteella jo maihin saapuneita on pistetty kumiveneisiin ja viety merelle. Ei kuulosta hyvältä, vaikka kuinka arvostelisi Turkkia pakolais/siirtolaiskysymyksen hyväksikäytöstä.

Ihan hirveätä, EU:n lakien ja arvopohjan vastaista, eikä Kreikka ole harrastanut pushbackejä kuin vasta muutama kymmenen vuotta. Vinkki kreikkalaisille, että pushbackit eivät ole laittomia, kunhan tulijoita ei päästetä rajan yli.

Muuten, kun EU:n propagandassa puhutaan komission esittämään maahanmuuttopakettiin liittyvästä "rajavalvonnan vahvistamisesta" EU:n omilla rajavartijoilla, se ei tarkoita mielikuvan mukaista tiukempaa politiikkaa ulkorajoilla vaan päinvastoin muun muassa näiden pushbackien valvomista ja estämistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kela_Platinum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 2011
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #922 : 24.10.2020, 11:56:59 »
Kreikka tekee juuri oikein. Heillä on täysi oikeus suojella maata tuolta invaasiolta.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 3627
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #923 : 25.10.2020, 17:40:34 »
Jos turvapaikanhakijoiden maahantulon estäminen on törkeä ihmisoikeus rikkomus, niin miksi yksikään ihmisoikeus järjestö tai aktivisti ei ole puuttunut siihen, kun lähtömaat  kieltäytyvät ottamasta omia kansalaisiaan takaisin? 

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 1529
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #924 : 30.10.2020, 11:23:28 »
EU:n rajavalvontavirasto Frontex on joutunut syyniin koska sen epäillään kerrankin hoitaneen hommansa, eli pitäneen rajan toisella puolen sellaiset joilla ei ole ollut oikeutta sen ylittämiseen. Virastoa johtaa sisäasioiden kansankomissaari ja äärisuvaitsevainen batikkinoita Swedustanista, Ylva Johansson.

Frontexin väitetään olleen osallisena kokonaista yhdessä käännytyksessä, ja näköetäisyydellä on oltu neljään muuhun! Kaikki tämä on tapahtunut kuluvana vuonna jälkeen maaliskuun Kreikan ja Turkin välisellä merirajalla. Ja nyt ei kunnian kukko laula.

Siis meillä on organisaatio joka maksaa lähemmäs puoli miljardia euroa vuodessa, ja siitä on pelkästään haittaa mitä tulee sille uskottujen tehtävien hoitoon. Frontexin odotetaan roudaavan kaikki laitonta maahantunkeutumista yrittävät kurkunleikkaajat sisään Unionin alueelle, ties vaikka haluaisivat käyttää oikeuttaan hönkäistä sanan ´asylum´. EU onnistuu midaksenkosketuksellaan muuttamaan kaiken irvikuvakseen.

Olisi korkea aika tunnustaa se tosiasia että mahdollisuudesta hakea turvapaikkaa länsimaista on tullut väylä keinotella itsensä laittomasti anteliaan sosiaaliturvan piiriin. Kroatia käännyttää rajoiltaan kaikki tunkeilijat ja Kreikkakin enenevässä määrin. Oikeasti tuvapaikkaa tarvitsevia on häviävän pieni osuus suhteessa järjestelmää väärinkäyttäviin.

Lainaus
Frontex to investigate reports of migrant pushbacks

The European Union's border and coast guard agency Frontex has launched an internal investigation after claims it was involved in pushbacks of migrants at Greece’s external borders. It said it does not tolerate rights violations in its activities.

Frontex announced on Tuesday that it has begun an internal inquiry into “suspicious incidents” recently reported by several news organizations.

The organizations, including media outlet Bellingcat, Lighthouse Reports, Der Spiegel, ARD and TV Asahi, alleged that the border agency was complicit in pushbacks aimed at preventing migrants and refugees from entering Europe through the Greek islands.

Bellingcat reported that video and other data suggest Frontex assets "were actively involved in one pushback incident at the Greek-Turkish maritime border in the Aegean Sea, were present at another and have been in the vicinity of four more since March."

Bellingcat said that while Frontex was not present at the other four incidents, "the signature of a pushback is distinctive, and would likely have been visible on radar, with visual tools common on such vessels or to the naked eye."
...
https://www.infomigrants.net/en/post/28172/frontex-to-investigate-reports-of-migrant-pushbacks
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134282
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #925 : 30.10.2020, 11:46:03 »
EU:n rajavalvontavirasto Frontex on joutunut syyniin koska sen epäillään kerrankin hoitaneen hommansa, eli pitäneen rajan toisella puolen sellaiset joilla ei ole ollut oikeutta sen ylittämiseen. Virastoa johtaa sisäasioiden kansankomissaari ja äärisuvaitsevainen batikkinoita Swedustanista, Ylva Johansson.

Frontexin väitetään olleen osallisena kokonaista yhdessä käännytyksessä, ja näköetäisyydellä on oltu neljään muuhun! Kaikki tämä on tapahtunut kuluvana vuonna jälkeen maaliskuun Kreikan ja Turkin välisellä merirajalla. Ja nyt ei kunnian kukko laula.

Siis meillä on organisaatio joka maksaa lähemmäs puoli miljardia euroa vuodessa, ja siitä on pelkästään haittaa mitä tulee sille uskottujen tehtävien hoitoon. Frontexin odotetaan roudaavan kaikki laitonta maahantunkeutumista yrittävät kurkunleikkaajat sisään Unionin alueelle, ties vaikka haluaisivat käyttää oikeuttaan hönkäistä sanan ´asylum´. EU onnistuu midaksenkosketuksellaan muuttamaan kaiken irvikuvakseen.

Minulla on käsitys (saa korjata), että nuo Frontexin alukset toimivat niin halutessaan itsenäisesti, eikä kaikesta välttämättä raportoida päämajaan. Kansainvälistä kuuluisuutta uutisoinnissa saanut "paha" Frontex-alus oli Romaniasta ja toimii luultavasti hieman realistisemmilla asetuksilla kuin Suomen Merikarhun "venepakolaisia" keränneet partiopojat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 1529
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #926 : 07.11.2020, 11:23:31 »
Minulla on käsitys (saa korjata), että nuo Frontexin alukset toimivat niin halutessaan itsenäisesti, eikä kaikesta välttämättä raportoida päämajaan. Kansainvälistä kuuluisuutta uutisoinnissa saanut "paha" Frontex-alus oli Romaniasta ja toimii luultavasti hieman realistisemmilla asetuksilla kuin Suomen Merikarhun "venepakolaisia" keränneet partiopojat.

Tanskalainen merivalvonta-alus toi niinikään väkisin porukkaa Kreikkaan alkuvuodesta kun veneilijöitä tuli meren yli kuin Turkin hihasta. Tässä tapauksessa Frontexin esikunta kuuluu olleen käännyttämässä tulijoita.

Lainaus
...
The Danish boat was patrolling the sea between Turkey and Greece’s easternmost islands as part of Operation Poseidon, a border surveillance mission in support of Greece, coordinated by EU border protection agency Frontex.

Jens Møller, the police chief in charge of the Danish unit participating in the operation, told DR that the crew had rescued 33 migrants headed for Greece in a rubber dinghy when they received a radio order from Operation Poseidon’s headquarters to put the migrants back into to their dinghy and tow it out of Greek waters.

The crew refused the order, believing it would endanger the lives of the migrants. “The commander considered that [the order] was not justifiable,” Møller said, adding that he eventually managed to get the order overturned. The rescued migrants were brought to the Greek island of Kos.
...
https://www.politico.eu/article/danish-frontex-boat-refused-order-to-push-back-rescued-migrants-report/

Muistetaan nyt vielä millainen fiasko oli operaatio Sofia keskisellä Välimerellä. Tämän seurauksena Frontexin alukset pidetään visusti poissa Libyan rannikolta. Siellä toimiva keino on varustaa Libyalaiset noukkimaan laittomat rajanylittäjät talteen.

Nyt kun porukkaa valuu Kanarian saarille ennätystahtia Frontex on siellä auttamassa tulijoiden tunnistamisessa ja rekisteröinnissä.

Lainaus
The European border control agency will start a new mission in the Spanish Canary Islands archipelago to help local police officers identify and register migrants who have arrived in large numbers in recent months.

https://www.infomigrants.net/fr/post/28316/espagne-frontex-de-retour-aux-canaries-pour-aider-la-police-espagnole-a-identifier-les-migrants

Joka tapauksessa Frotex julkisuudessa kieltää käännyttävänsä takaisin meren yli Eurooppaan pyrkiviä. Tiedä sitten mikä on todellisuus.
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 934
 • Liked: 4238
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #927 : 14.11.2020, 08:39:49 »
Lainaus
Kreikka ihmeissään: Mihin 32000 siirtolaista katosi?
[...]
Kreikan maahanmuuttoministeri Notis Mitarakiksen mukaan noin 32 000 siirtolaisen olinpaikasta ei ole tietoa sen jälkeen, kun heidän turvapaikkahakemuksensa hylättiin, kertoo uutissivusto Ekathimerini.

Mitarakis sanoi lehdistötilaisuudessa, että viranomaiset eivät tiedä, mihin siirtolaiset menivät hylkäyksen jälkeen.
[...]
https://www.verkkouutiset.fi/kreikka-ihmeissaan-mihin-32000-siirtolaista-katosi/

Turkki on maaliskuusta alkaen kieltäytynyt ottamasta yhtään palautettavaa vastaan Kreikasta koronaan vedoten, mutta EU:n miljardituet Turkille siirtolaisten vastaanotosta jatkunevat normaalisti. Kreikalle sopiikin mainiosti, että turvapaikkaturistit "katoavat" itsekseen muiden EU-maiden riesaksi.
Oulu is not safe - start deportations.

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 1529
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #928 : 16.11.2020, 10:19:20 »
Joka päivä vastuuttomat vanhemmat vaarantavat lastensa hengen yrittäessään ahneuksissaan tunkeutua merikelvottomilla aluksilla eurooppalaisen veronmaksajan kustantaman elatusautomaatin piiriin esimerkiksi täysin turvallisesta Turkista. Kreikassa on vihdoin nostettu syyte afgaanimiestä vastaan, joka tällä tavoin aiheutti poikansa kuoleman Samoksen vesillä.

Lainaus käyttäjältä: The Guardian
Father faces criminal charge over son's death in migrant boat tragedy

Afghan asylum seeker accused of endangering six-year-old’s life after family tried to reach Greek island of Samos from Turkey

The father of a six-year-old who died trying to reach the Greek island of Samos from the Turkish coast has been charged by Greek authorities with endangering his son’s life.

Abdul*, 25, from Afghanistan, faces up to 10 years in prison if found guilty. The cause of his son’s death has not been confirmed.
...

Nähtävästi suvaitsvaistiedostavissa piireissä lasten hukuttaminen nähdään perustavaa laatua olevana ihmisoikeutena siinä missä asyylin hakeminen sieltä mistä kulloinkin sattuu kiinnostamaan.

Ja eurooppalaiset itsestäänselvästi ovat syylliset tilanteeseen, kun eivät ole järkänneet turvallisia ja laillisia reittejä. Mikä kumma siinä on ettei voi muka hommata viisumia ja ostaa lentolippua?

Lainaus
The charge has been called “a direct attack on the right to seek asylum”.
...

“If [asylum seekers] know that if you get into a boat with your family you will be criminally charged because you put them in danger, then we create more obstacles for people to arrive here.”
...

Josie Naughton, CEO of charity Choose Love, said: “The criminalisation of a father who was trying to seek safety for him and his son in Europe clearly reflects the failure of European migration and asylum policy.

“With the failure to establish safe and legal routes for seeking safety in Europe, politicians are knowingly forcing people to take dangerous journeys by sea. These charges against a grieving father are unjust and a direct attack on the right to seek asylum. The European Union urgently needs to find a humane, rights-based solution.”

https://www.theguardian.com/global-development/2020/nov/16/father-faces-criminal-charge-over-sons-death-in-migrant-boat-tragedy
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9339
Vs: 2015-05-28 Kreikan pakolaisliikenne (yhdistetty)
« Vastaus #929 : 02.12.2020, 12:02:43 »

EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin johtaja Fabrice Leggeri oli keskiviikkona europarlamentin komitean kuultavana väärinkäytöksistä Kreikan ja Turkin rajavesillä.

Kreikan rannikkovartioston tiedetään käännyttäneen laittomasti siirtolaisveneitä ja vieneen niitä Turkin vesille. Kreikan viranomaisia rajavalvonnassa auttavan Frontexin taas epäillään vähintään peitelleen Kreikan viranomaisten rikoksia ja jopa osallistuneen niihin.

Siirtolaisveneitä on häiritty tai jätetty ajelehtimaan ilman moottoria Kreikan ja Turkin välisellä merialueella. Lisäksi kertaalleen vedestä pelastettuja siirtolaisia on ilmeisesti palautettu veneisiinsä ja Turkin puolelle.

Frontexin aluksella keväällä työskennelleen tanskalaismiehistön mukaan Kreikan viranomaiset käskivät heidän palauttaa kumiveneestä pelastamansa siirtolaiset takaisin veneeseen, jota tanskalaiset eivät pitäneet merikelpoisena.

Lokakuussa tutkijakollektiivi Bellingcat, saksalaislehti Der Spiegel ja muutama muu media kertoivat, että niillä on todistusaineistoa tapauksesta, jossa Frontex oli mukana käännyttämässä siirtolaisten veneen laittomasti, ja useista muista tapauksista, joissa Frontexin alus tai helikopteri on seurannut väärinkäytöksiä lähistöltä.

Tiistain istunnossa Frontexia valvovan Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan (LIBE) mepit vaativat Frontexin johtajalta Fabrice Leggeriltä selvitystä laitoksensa tilanteesta ja sisäisen tutkinnan tuloksista. 500 miljoonan budjetillaan Frontex on Euroopan unionin kallein virasto, jonka roolia kasvatetaan jatkuvasti.

Leggeri vastasi, ettei Frontexin tutkinnoissa ole käynyt ilmi, että Frontexin henkilökuntaa olisi sekaantunut suoraan väärinkäytöksiin. Frontex on kyllä Leggerin mukaan havainnut useita tilanteita, jotka vaikuttavat väärinkäytöksiltä tai vähintäänkin epäilyttäviltä, mutta Frontexin tehtävänä on ilmoittaa tällaiset tapaukset isäntämaalle, eli tässä tapauksessa Kreikalle.

”Jos ministeri lähettää Frontexin johtajalle kirjeen, että kaikki meni hyvin, en voi sitä kiistää”, Leggeri sanoi.

Frontex toimii Leggerin mukaan muutenkin auttamansa isäntämaan alaisuudessa. Kreikka saa siis määrätä, miten Frontexin havaitsemien veneiden kanssa toimitaan.

Piiloutuminen sääntöjen taakse ei tehnyt vaikutusta meppeihin. Useat heistä vaativat, että Frontex toteuttaa itsenäisen tutkinnan koko Kreikan rajavalvontaoperaatiosta ja vetäytyy siitä, jos se ei ole lainmukainen.

Euroopan parlamentin sosiaalidemokraattinen ryhmä vaati tilaisuuden jälkeen Leggerin eroa.https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007655297.html


Pelin henki näyttäisi olevan, että jos on päässyt veneeseen Turkissa ja vene on työnnetty vesille, niin silloin on saavutettu jo puoli voittoa. Suunta  tulisi olla vain länteen päin. Kaikki muu on tuomittavaa.
 
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija