UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-05-30 HS: Tuoreella ylioppilaalla Abshir Mussella haaveena lääkärin ammatti  (Luettu 45351 kertaa)

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2821
IS 15.05.2019 julkaisi Taloussanomien uutisen "Kolari myöhästytti hakijat pääsykokeesta Oulussa – tuhansilla euroilla valmistautunut Hoger seisoi tunteja ruuhkassa, kunnes tajusi, että ”peli on hävitty".

Lainaus
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006106856.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=2&utm_source=tf-other
Vantaalainen Hoger, 35, oli ajanut edellisenä iltana kahdeksan tuntia tuttavansa luokse Kemiin, jossa hän yöpyi ennen Oulussa odottavia hammaslääketieteellisen pääsykokeita. Pääsykoeurakka oli hakijan kolmas, ja tällä kertaa olo oli erityisen toiveikas: hän oli valmistautunut kokeeseen todella hyvin.

Googlaamalla sanoilla "Hoger Vantaa" selviää, että Hoger on kurdi ja Iranista. Mitä on ajatellut ja toivonut antaessaan epäonnestaan jutun lehdelle.

Mutta lehden toimituksen johto on ajatellut kyllä. Tässähän on kultamuna, opintojen aloittamista vailla oleva jo kaksi kertaa pääsykokeissa epäonnistunut hyvin arvosanoin valmistunut Nobel-palkittu lääketieteen tohtori. Siis ideana oli ylläpitää ja vahvistaa myyttiä osaavista maahan kutsumatta tulleista. 

Asiasta toiseen:
Ohio: Muslim dentist jokes about torturing her Zionist patients “with my pleasure”
https://www.jihadwatch.org/2019/04/ohio-muslim-dentist-jokes-about-torturing-her-zionist-patients-with-my-pleasure
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019, 02:05:18 kirjoittanut acc »
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 834
 • Liked: 6757
 • junior koodari
Erittäin huono zäkä kävi Hogerilla (35v.),,kolmas kerta olisi toden sanonut?

"Hammaslääkärin opinpolku on 5,5 vuoden mittainen, ja mahdollinen erikoistuminen tuo vielä muutaman vuoden lisää. Hammaslääkärin ura on hyvä valinta, sillä ammattia arvostetaan ja työtilanne alalla on hyvä"!

n. 42 vuotiaana, juuri valmistuneena olisi ollut helppo ansaita tuhannet eurot takaisin----"tuhansilla euroilla valmistautunut Hoger".

Kun olen ilkeä, niin kirjoitan; Poraa vuosi jossain muualla ja kokeile uudestaan Hoger.

Yliopisto olisi mielestäni velvoitettu järjestämään pääsykokeet kolarin takia kokeista myöhästyneille, myös Hogerille...toivottavasti joku myöhästynyt koe-ponnistaa asian oikeusteitse.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 711
 • Liked: 4792
 • Harvinainen valkoinen leijona
...Yliopisto olisi mielestäni velvoitettu järjestämään pääsykokeet kolarin takia kokeista myöhästyneille, myös Hogerille...toivottavasti joku myöhästynyt koe-ponnistaa asian oikeusteitse.
Pikavilkaisulla ei näytä mahdolliselta velvollisuudelta.
1) Näyttää valintakokeet lääkikseenkin on nykyisin yhteisvalinnassa, eli kaikki yliopistot järjestävät sen yhdessä. Yksi yliopisto ei silloin voi yksin uusia mitään. Tarkoittaa, että uusimisvelvollisuus johtaisi koko Suomen kaikkien lääkiksen valintakokeiden uusimiseen joka yliopistossa, ja tasapuolisuuden nimissä kaikkien osallistuneiden osalta.

2) Edit: lisäätäänpä linkki johonkin ohjeisiin. En löytänyt suoria ohjeita "esteiden" varalle, mutta onhan se niinkin, että jos myöhästyy niin valintojensa seurauksena ei osallistunut.
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019, 04:10:44 kirjoittanut Alarik »

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 834
 • Liked: 6757
 • junior koodari
Vetoaisin pääsykokeeseen pyrkiänä ns. Force majeure tilanteeseen,,eli : nukuin liian pitkään, juna oli myöhässä,oli paha tilanne ,,join viinaa jne..eivät kelpaa selitykseksi, mutta ajoradalla sattunut onnettomuus jonka takia liikenne keskeytetään käy, ja voi hyvinkin sopia ..ainakin korvausten vaatimiseen yliopistolta.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 250
 • Liked: 9780

Ei yliopisto voi olla vastuussa kaikenmaailman Holgereiden matkaseikkailuista, shit happens deal with it.
Jos korvauksia haetaan niin onnettomuuden aiheuttajalta.


Hamsterin kanssa melko samoilla linjoilla, virolainen hammaslääkäri meni nippanappa, mutta pohjoisafrikkalainen "tohtori" julkisella puolella reseptin uusimisessa oli jo liikaa.
Olisin voinut itse naputella nopeammin samat tiedot siihen päätteelle (ilman googlekääntäjää).

Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 236
 • Liked: 26137
Mielummin sydäri kuin ei valkoinen lääkäri.

Kelpaako valkoinen naislääkäri?

Päivänselvää on, ettei lääkikset voi järjestää uusintapääsykokeita, koska joku joutui kolariin ja toisella iski noro.
Tämä on nykyaikaa että tällaista edes vaaditaan, en muista koskaan aiemmin kuulleeni moista vaatimusta.

Lääkiksissä on ainakin aiemmin ollut niin tarkkaa, että jos olet päässyt Kuopioon ja myöhemmin  esim. seurustelusyillä haluat vaihtaa Ouluun, niin et voi edes päittäin vaihtaa jonkun oululaisen Kuopioon haluavan lääkisläisen kanssa opiskelupaikkaasi, vaan ensin molempien vanhat pääsykoesuoritukset kaivetaan koipallojen seasta ja tsekataan, olisivatko nämä hakijat hakuvuonnaan päässeet haluamiinsa tiedekuntiin, ja jos pisteet olisivat riittäneet ko. tiedekuntiin niin vasta sitten annetaan lupa vaihtaa päittäin, jos sittenkään.
Aina ei tule vaihtolupaa sittenkään, jos esim. kurssit ovat tupaten täynnä, niin eivät halua ketään tilalle.

Näin siis oli ennen uhriutumisen kultakautta, jota nyt elämme.
Ei riittänyt paha mieli silloin yhtään mihinkään syyksi, ei taloudelliset tappiot eikä edes se, että elämän rakkaus uhkaa tuhoutua jos vaihtoa ei saa.
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019, 08:27:42 kirjoittanut Emo »

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 142
 • Liked: 6000
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Tää nyt menee OT:ksi (osittain), mutta mulla oli kyllä sellainen tilanne (Helsingin, tiedoksi teille ei-pääkaupunkiseutulaisille) Haartmanin päivystyksessä että....

Kun ilmoittauduin, eivät he olisi ensin päästäneet lisää väkeä jonottamaan päivystykseen, sillä "siellä on nyt aika pitkä jono". Tiedoksi: HUS hoitaa tammikuusta 2019 Haartmanin päivystyksen, koska Helsingin terveyskeskuksella ei ollut siihen resursseja tms.

No, ne sitten päästi minut sinne ja sanoivat että lääkäri ottaa vastaan huoneessa 2 ja 3 (tai no, ne kaksi keskimmäistä ovea siinä huoneessa). Totesin että onhän täällä väkeä, mutta ei se mikään hirvittävä ongelma olisi näyttänyt olevan -siis odottavien potilaiden määrää ajatellen, onhan noita ollut aiemminkin.

No, havaitsin sitten että nämä kaksi lääkäriä jotka olivat vastuussa sen iltapäivän/illan vastaanotosta olivat kummatkin afrikaanomiehiä, ulkonäöstä päättelin että somaleja (disclaimer: voivat olla jostakin somalian naapurimaastakin, mutta mustia olivat ja kovasti oli sompun piirteet). Toinen, nuorempi, otti vastaan pari potilasta ensimmäisen tunnin aikana (joista yksi oli iso somalinainen lastenkärryineen), mutta tämä toinen, vähän vanhempi taisi ottaa yhden. Tai yhden nimen se huusi, en muista menikö kukaan lopulta sen luo.

Ja sitten alkoi säätö.

Tämä vanhempi, selvästi epäpätevämpi/epävarmempi lähti sitten sen nuoremman kanssa jonnekin. Ajattelin ihan tosissani, että menivät kumartamaan Mekkaan päin, ts. rukoilemaan. Siellä oli muuten vielä kolmaskin afrikaanomies, joka oli kenties hoitaja (+yksi valkoihoinen hoitaja, taisi olla venäläinen tai eesti). Jonkin ajan kuluttua nämä kaksi ns lääkäriä sitten palasivat, menivät omiin vastaanottohuoneisiinsa, ja ovi kiinni. Meno oli kuin..Senegalissa, meinasin sanoa tähän, mutta ehkä se Somalia olisi parempi termi sittenkin.

Sitten... mitään ei tapahtunut.

Tässä välissä tämä epäpätevämmän oloinen vanhempi, hieman kaljuuntuva somppu käveli aina aika ajoin sen toisen, nuoremman ja vähän pätevämmän oloisen sompun vastaanottohuoneeseen. Tällä pätevämmän oloisellakaan ei tällöin ollut potilaita, vaan näin sieltä odotushuoneesta, että hän istui (sen vastaanottohuoneen) tietokoneen edessä. Ja taas meni hetki, ja se vanhempi meni takaisin siihen toiseen vastaanottohuoneeseen. Ja taas vähän ajan kuluttua sen toisen sompun huoneeseen, en tiedä mistä syystä. Ja jono ei liikkunut. Toteaisin vielä tässä, että sillä nuoremmalla sompulla oli jokseenkin ok suomenkieli ja sillä toisella oli taas vähän huonompi.

Lopulta päätyhuoneeseen tuli pottunokkalääkäri, sellainen vajaa kolmekymppinen suomalaismies. Siis siihen vastaanottohuoneeseen jota ei sen iltapäivän suunnitelmien mukaan olisi pitänyt olla käytössä, kun jo kaksi ns. lääkäriä oli paikalla noissa kahdessa muussa, päässäntöisesti käytettävissä lääkärihuoneissa. Havaitsin nyt, että jono alkoikin kulkemaan ja etenkin siksi, että he menivät sen pottunokan huoneeseen. Tässä on siis hyvä muistaa että nämä kolme vastaanottohuonetta Haartmanin päivystyksessä ovat sellaisia että siellä on aina joku random-lääkäri, joka nyt sinne on passitettu. Siellähän ei ole mitään resident-lääkäriä.

Noh. Lopulta minut(kin) kutsuttiin lääkärin pakeille, ja pääsin nimenomaan sen pottunokan vastaanotolle. Totesin aluksi hänelle että olin yllättynyt siitä, että mut kutsuttiin tähän huoneeseen, kun alun perin minulle oltiin kerrottu, että lääkärit ottavat vastaan noissa kahdessa muussa huoneessa. Tämä suomalainen lääkäri totesi tähän sitten vain että "noh, mut hälytettiin sisätaudeista tänne purkamaan tätä jonoa". Pääsin sitten tutkimuksiin ja sain lääkityksen. Sen vielä huomaisn, että sairaanhoitaja(t) jotka olivat siinä päivystyksessä ottamassa kokeita, olivat stressaantunen oloisia.

Olihan siinä kaikenlaista ihmeteltävää, ja onhan Haartmanissa muutenkin täyttä arpapeliä se, saatko jokseenkin pätevän lääkärin ratkomaan vaivojasi, vai tuleeko kulttuurishokki. Kokemusta on. En esimerkiksi vieläkään, vajaan vuoden jälkeen näe yhtä käyntiäni Kannasta, koska tämä venäläislääkärirouva ei koskaan kirjoittanut mun epikriisiä loppuun, ja se on edelleenkin siellä jonkinnäköisissä luonnoksissa (lasku kyllä tuli kotiin). Sain tämän tallentamattomuusasian selville joitakin kuukausia myöhemmin kun jouduin taas Haartmanille ja kysyin hoitajalta, että miksi en näe viimeistä käyntikertaani missään ja sain kuulla että se näyttäisi olevan vielä kesken. Sekään ei yllätä, sillä tämä venäläislääkäri määräsi mut pikatulehdusarvotestiin sinne hoitajalle, ja käveli silloin mun perässäni ulos vastaanottohuoneesta ja, lääkärintakki päällään (mutta auki), ulos koko sairaalasta. Katselin siinä sen perään että mitäköhän nyt tapahtuu. Siinä ulko-oven ulkopuolella näin että se, puheli kädessään, katsoi ensin oikealle, sitten vasemmalle, ja sitten lähti siitä kävelemään vasemmalle, jonnekin. En tiedä minne meni ja tuliko koskaan takaisin. Ehkei tullut, kun hommat jäi kesken. Hoitaja osasi kertoa mulle suoraan että tulehdusarvot eivät oleet koholla (ts. perusflunssa).

Lisäksi Haartmanin odotustila on omanlaisensa elämyspuisto, ajankohdasta riippumatta. On nistiä ja mamua ja usein helvetinmoista mölinää.

Kuten sanoin, tämä on "hieman" OT (siirtäkää jonnekin sopivampaan, modet, jos siltä tuntuu), mutta liippasi sen verran lähelle otsikkoa "mamulääkäri", että ajattelin jakaa tämän kokemukseni.

Tämä kuvailtu afrikaanolääkäri-insidentti tapahtui muuten maaliskuun alussa tänä vuonna.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3852
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Mielummin sydäri kuin ei valkoinen lääkäri.

Kelpaako valkoinen naislääkäri?


Ei kai ne naislääkärit sen huonompia ole kuin muutkaan.

Etnoilla on kuitenkin joku diversity kilpi. Jos tekevät virheitä, niin kukaan ei uskalla puuttua, koska rasismi. Ruotsissa kuulemma taso romahti etnojen palkkauksen jälkeen.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 410
 • Liked: 3107
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Kävin kerran työterveyslääkärissä näyttämässä venähtänyttä rannettani. Egyptistä kotoisin urheilulääkäri sen tukti ja kyseli.

Varmasti pätevä lääkäri, mutta kun sitä yhteistä kieltä ei vaan löytynyt. Yritti se englantiakin, mutta ihan saamarin periaattesta haluan omassa kotimassani palvelua omalla äidinkielelläni. Vaikka puhun sujuvaa englantia, niin ei se nyt ihan kuulu lääkärin vastasnotolle. Mitä, jos sälli olisi ollut kotoisin Angolasta? Pitäisikö minun sitten opetella rsnskas?

Menin tiskille, sanoin että ei millään pahalla, mutta haluaisin suomenkielentaitoisen lääkärin vastaanotolle. Aika järjestyi heti ilman mukinoita.
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 421
 • Liked: 2500
Kävin kerran työterveyslääkärissä näyttämässä venähtänyttä rannettani. Egyptistä kotoisin urheilulääkäri sen tukti ja kyseli.

Varmasti pätevä lääkäri, mutta kun sitä yhteistä kieltä ei vaan löytynyt. Yritti se englantiakin, mutta ihan saamarin periaattesta haluan omassa kotimassani palvelua omalla äidinkielelläni. Vaikka puhun sujuvaa englantia, niin ei se nyt ihan kuulu lääkärin vastasnotolle. Mitä, jos sälli olisi ollut kotoisin Angolasta? Pitäisikö minun sitten opetella rsnskas?

Menin tiskille, sanoin että ei millään pahalla, mutta haluaisin suomenkielentaitoisen lääkärin vastaanotolle. Aika järjestyi heti ilman mukinoita.

Pari kertaa on sattunut lähi-itäläinen mieslääkäri, niin on käynyt mielessä mahtaako Hippokrateen vala sitoa heitä koraania enempää?  Koraanin mukaan olen arvoton, niin kuinka vakavasti lääkäri suhtautuu terveyteeni ja hyvinvointiini?

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 388
 • Liked: 3024
Mitä, jos sälli olisi ollut kotoisin Angolasta? Pitäisikö minun sitten opetella rsnskas?

Ei vaan portugalia. Ja maksaa kwanzoilla.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Menin tiskille, sanoin että ei millään pahalla, mutta haluaisin suomenkielentaitoisen lääkärin vastaanotolle. Aika järjestyi heti ilman mukinoita.

Aivan oikea menettely. Samaa logiikkaa pitää käyttää muissakin palveluissa.

Se, että Suomi nimisessä maassa joutuu käyttämään ulkomaan kieltä jopa lekurissa kertoo jotain. Kertoo sen, että jotain on menossa persielleen ja kovaa.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 556
 • Liked: 9533
Vetoaisin pääsykokeeseen pyrkiänä ns. Force majeure tilanteeseen,,eli : nukuin liian pitkään, juna oli myöhässä,oli paha tilanne ,,join viinaa jne..eivät kelpaa selitykseksi, mutta ajoradalla sattunut onnettomuus jonka takia liikenne keskeytetään käy, ja voi hyvinkin sopia ..ainakin korvausten vaatimiseen yliopistolta.

Tai edes mahdollisuuteen suorittaa perusopintoja vuosi ennen uutta pääsykoetta. Jotkut yleisopinnot eivät maksa yliopistolle juuri mitään..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2821
Vetoaisin pääsykokeeseen pyrkiänä ns. Force majeure tilanteeseen,,eli : nukuin liian pitkään, juna oli myöhässä,oli paha tilanne ,,join viinaa jne..eivät kelpaa selitykseksi, mutta ajoradalla sattunut onnettomuus jonka takia liikenne keskeytetään käy, ja voi hyvinkin sopia ..ainakin korvausten vaatimiseen yliopistolta.

Tai edes mahdollisuuteen suorittaa perusopintoja vuosi ennen uutta pääsykoetta. Jotkut yleisopinnot eivät maksa yliopistolle juuri mitään..

Ehkä avoimessa yliopistossa on matikan, tilastotieteen, fysiikan ja kemian kursseja, jotka Hoger voisi lukea hyödykseen, jos pääsee ensi vuonna tai myöhemmin läpi.
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019, 23:48:06 kirjoittanut acc »
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

newspeak

 • Vieras
Tai edes mahdollisuuteen suorittaa perusopintoja vuosi ennen uutta pääsykoetta. Jotkut yleisopinnot eivät maksa yliopistolle juuri mitään..

Minusta on hyvin kyseenalaista päästää ketään leikkelemään kalmoja tai edes katsomaan niitä ilman erittäin painavaa syytä. Puhutaan kuitenkin hyvin alakohtaisista opinnoista.

Ehkä avoimessa yliopistossa on matikan, tilastotieteen, fysiikan ja kemian kursseja, jotka Hoger voisi lukea hyödykseen, jos pääsee ensi vuonna tai myöhemmin läpi.

Avoimen yliopiston kurssit fysiikassa ja kemiassa ovat varmasti hyödyllisiä pyrkijöille, mutta luettelemillasi asioilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä lääketieteen opintojen kanssa. Lääkiksen pääsykokeet on sidottu lukion oppimäärään ja nykyään vielä enemmän kuin aikaisemmin pääsykoekirjasta luopumisen jälkeen. Ylioppilaskirjoitukset ovat merkittävin tekijä opiskelijavalinnassa ja tämän jälkeen lukion opetussisältö kemiassa, fysiikassa ja biologiassa, mikä mahdollistaa rahastuksen ylihintaisilla valmennuskursseilla. Monessa tapauksessa sisäänpääsy riippuu hyvin triviaalista tiedosta ja sattumasta.

Nyky-yhteiskunnan ehkäpä suurimpia ongelmia on ihmisten pisteyttäminen etukäteen. Ongelmana ovat paitsi järjestelmän ongelmia hyväksi käyttävät rahastajat, myös järjestelmän synnyttämä epätasa-arvo. Yrittelijäisyyttä ei palkita, vaan halutaan luoda keinotekoisia esteitä ihmisille tehokkuuden nimissä.

Tagit: