Kirjoittaja Aihe: 2015-06-11 Orpo Ylellä: Suomi taipumassa uusien pakolaiskiintiöiden taakse (yhdistetty)  (Luettu 836535 kertaa)

tutkimus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 602
 • Liked: 2870
Todetaan nyt vielä, että PS tosiaan olisi halutessaan saanut sisäministerin paikan, ja vielä se, että PS:n tavoitteiden toteutumisen kannalta olisi todennäköisesti ollut järkevämpää antaa Päivi Räsäsäsen jatkaa siinä, kuin tehdä näin kuten nyt on tehty. Ja toivotaan samalla, että nyt ollaan pohjalla, josta voi vain nousta. Vielähän mitään päätöstä ei ole tehty, mutta aika luontevasti hallitus on osoittanut, että se pystyy maahanmuuttopolitiikassa, joka oli nimenomaan PS:n keskeisiä teemoja, tekemään päätöksiä PS:stä riippumatta. Tähän olisi syytä saada parannusta aika nopeasti.

Päivi Räsänen käytännössä loi ne vetovoimatekijät joiden takia tänä vuonna tulee 7000-8000 turvapaikanhakijaa muun euroopan halki matkustaen hakemaan turvapaikkaa nimenomaan suomesta.

Päivi Räsänen vaati sisäministerinä että EU-direktiivin 2013 alusta määräämään max 12 kuukauden turvapaikka-hakemuksen käsittelyaikaan on päästävä ja "säästi" suomalaisten rahoja kun ei antanut yhtään lisähenkilökuntaa maahanmuuttovirastolle.

Maahanmuuttovirasto käsitteli jo vuoden 2012 turvapaikanhakijat alle 12 kuukauden vuoden 2013 alusta voimaan tulevaan direktiiviin valmistautuakseen.


Kun Räsänen vaati nopeata käsittelyä niin virkamiehet tekivät työtä käskettyä.

Lopputulos on että 2012-2015 suomi on antanut pakolais-statuksia automaattisesti jos tulija on valehdellut loogisesti ja vaikeuttanut asioidensa tutkintaa esim. hävittämälllä kaikki paperinsa kuten passinsa koska virkamiehet ajattelevat vain sitä että päätös pitää tehdä nopeasti.

2000-2011 pakolais-statuksia on saanut hyvin harva mutta 2012-2015 pakolais-statusten määrät ovat moninkertaistuneet.

Milläs teet päätöksen nopeasti jos turvapaikanhakija vaikeuttaa tutkintaa mutta kuitenkin kertoo loogisen sadun eikä jää valheista kiinni?

Silloin on nykyisen käytännön mukaan annettava pakolais-status.

Päivi Räsänen valehteli ennen vaaleja ettei mitään taakanjakoa ole tulossa eikä siitä ole keskusteltukaan ja kuukautta myöhemmin taakanjako olikin äänestetty EU-komission ykkösasiaksi europarlamentin toimesta.

Hyvä että Päivi Räsänen on taakanjakoa vastaan puheissaan ja muistuttaa että suomi on ollut aina sitä mieltä että kukin maa hoitaa itse asiansa eikä tehdä yhteisvastuullisia taakanjako järjestelmiä.

Kuitenkin jos Räsänen olisi Orpon paikalla niin en usko että tilanne olisi merkittävästi parempi.
Jokaista hommaan kirjoitettua kommenttia kohti kannattaa kirjoittaa 5 faktoja levittävää kommenttia muihin medioihin jos haluaa että maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuu.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 707
 • Liked: 28099
Vielähän mitään päätöstä ei ole tehty, mutta aika luontevasti hallitus on osoittanut, että se pystyy maahanmuuttopolitiikassa, joka oli nimenomaan PS:n keskeisiä teemoja, tekemään päätöksiä PS:stä riippumatta. Tähän olisi syytä saada parannusta aika nopeasti.

Tälläinen kuva asioista tulee, mutta pitää pitää mielessä, että media tulee suureen ääneen esittelemään jokaisen asian joka voidaan nähdä perussuomalaisten epäonnistumisena, ja on hipihiljaa kaikista niistä asioista jotka voidaan nähdä onnistumisena.
Tässä tilanteessa perussuomalaisten oma tiedottaminen on kultaakin kalliimpaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Kokoomuksen kyvyttömyys yhteistyöhön ja Sipilän petos antavat nyt oivan tilaisuuden PS:n olla työväenpuolue sekä vastustaa vastustamiaan leikkauksia äänestämällä opposition rinnalla Kokoomusta vastaan.

Tärkeää on, että PS ei lähde hallituksesta, mutta jos joku muu sen hajoittaa savustuksen vuoksi, se saa hajottajamaineen, eikä PS.

Juuri näin, nythän Perussuomalaisilla ei enää ole taakkana luottamuksen menettämistä, sen pelin ratkaisivat jo kokoomus ja keskusta sivuuttamalla hallitusohjelman heti hallituksen ensimetreillä ja kusemalla meidän muroihin.

Jatkossa Perussuomalaisten pelaaminen on helpompaa, aina voidaan sanoa että tilanne on muuttunut koska hallitusohjelmaa ole enää olemassa koska sen söivät jo keskusta ja kokoomus sivuuttamalla Perussuomalaisille tärkeimmän asian.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Fincum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 947
 • Liked: 950
 • Idiootti, aina tosissaan.
Lainaus
Tuhansia ihmisiä kuolee tällä hetkellä Välimerellä. Silloin on aika yhdentekevää, mitä Suomen hallituksen sisällä tästä asiasta ajatellaan”, sanoi näkemyserosta valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok)

Tämä hukkumisilla mässäily on ällöä jeesustelua ellei Stubb aio hakea pakolaiset suoraan Libyasta.
Liika raha on vähemmistön ongelma, mutta ei heitäkään pidä unohtaa.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 707
 • Liked: 28099
Mutta jos on, kuin miltä näyttää, niin silloin ei tarvitse myöskään pitää luottamusta yllä Sipilän suuntaan. Persuilla on edelleen äänestysvoimansa eduskunnassa. He voivat ihan hyvin äänestää muun opposition kanssa Sipilän hallituksen esityksiä vastaan, jolloin esitykset kaatuvat. Ketkujen kanssa ei ole moraalista velvollisuutta pelata rehellisesti.

Kokonaistilanteessa ei ole mitään uutta, se on persut vastaan muut.
Kun kerran näyttää siltä, että persuja vastaan pelataan keinoja kaihtamatta myös hallituksessa, hallituskumppanien taholta, niin ei siltikään pidä kiirehtimällä pyrkiä tekemään itselleen vahinkoja.

Kokonaistilanne kun ei siittä mihinkään muutu, korkeintaan huononee vielä entisestäänkin.

On vain pelattava niillä korteilla jotka on jaossa saatu, ja koitettava viedä peli itselleen edullisella keinolla ja hetkellä.
Luottamuksen pettäneisiin hallituskumppaneihin ei tarvitse kovin suurella hienotunteisuudella suhtautua.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Tämä yksittäinen päätös on triviaali - ei ole juuri kiinnostavaa vaikka muutama sata tulijaa tulisikin lisää. Hallituksen sisäisestä tasapainosta ja halutusta EU-politiikasta (eli kokoomuslaisesta "parhaana oppilaana" pysymisestä) se antaa toki selviä signaaleja. Federalisaatio vaikuttaa vieläkin hyvin epätodennäköiseltä, eikä voi nähdä minkään Suomen hallituksen voivan suostua humanitäärisen maahanmuuton ulkoistamiseen EU:n päätösvaltaan.

Suurempi kuva on sitten se (johon humanitäärinen maahanmuutto liittyy vain marginaalisena tekijänä), etteivät EU:n eliitit yksinkertaisesti halua muuttaa täysin eri tilanteessa päätettyä tuhoisaa kurssiaan kohti siitä kuulua "yhä tiiviimpää unionia", ja ovat siis jatkossakin valmiita kasvattamaan populistien ja hörhöilijöiden kannatuspohjaa - perustaen samalla koko järjettömän projektinsa valuvikaiselle ja Suomelle hyvin vaaralliselle eurolle. Suomen poliittinen eliitti on yhtä tuhoisasti valmis pysymään EU:n "ytimessä", sen mallioppilaana, hurrataan Titanicin kannella pirusti kapteeni-Merkeliä. Luojan kiitos, että PS on mukana hallituksessa hyväksymässä tätä linjausta - neljässä vuodessa eivät hörhöt sirpalepuolueet kasva mihinkään, korkeintaan PS itse hajoaa ja heikentyy.

Toki tarvitaan uutta EU-linjaa, Suomi on hilattava pois "ytimestä", mutta se ei voi perustua oikeistopopulismille vaan maltillisille, rationaalisille ja rakentaville voimille.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2015, 12:13:02 kirjoittanut Vöyri »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Lainaus
Tuhansia ihmisiä kuolee tällä hetkellä Välimerellä. Silloin on aika yhdentekevää, mitä Suomen hallituksen sisällä tästä asiasta ajatellaan”, sanoi näkemyserosta valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok)

Tämä hukkumisilla mässäily on ällöä jeesustelua ellei Stubb aio hakea pakolaiset suoraan Libyasta.

Mutta tehoaa kannattajiin, jakkupuku kommareihin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

tutkimus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 602
 • Liked: 2870
Elo esiintyy kyllä hyvin eikä ole kääntämässä takkiaan:

http://areena.yle.fi/1-2884672

Tuossa klipissähän Pakolaisavun johtaja kehuu Timo Soinin, Jussi Niinistön ja Jari Lindströmin toimintaa kun kehuu hallituksen päätöstä jonka puolesta kyseiset perussuomalaiset herrat äänestivät pettäen hallitusohjelman ja hallituksen aiemmin sopiman päätöksen että taakkajaetut turvapaikanhakijat vähentävät kiintiöpakolaisten määrää.

Joko kaikki kolme ovat takinkääntäjiä tai sitten he eivät tajua maahanmuuutttopolitiikasta ja maahanmuuttokriittisyydestä mitään.

Lainaus
Hallitus on päättänyt purkaa aiemmin kesäkuussa sovitun kytköksen turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten välillä, kertoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.). Päätös tehtiin tänään keskiviikkona EU-ministerivaliokunnassa.

Hallituksen aiemmassa linjauksessa kiintiöpakolaisten määrä kytkettiin EU-turvapaikanhakijoiden määrään siten, että kiintiöpakolaisten määrää olisi vähennetty, jos ja kun Suomeen siirretään turvapaikanhakijoita muista EU-maista.

Orpon mukaan EU-ministerivaliokunta, myös sen perussuomalaiset ministerit, olivat kytköksen purkamisesta aamulla yksimielisiä.

– Olen hirveän iloinen siitä, että tästä asiasta oltiin yksimielisiä, kun se esille tuotiin, Orpo kuvaili EU-ministerivaliokunnan linjausta.

http://yle.fi/uutiset/hallitus_muutti_mieltaan_eu-turvapaikanhakijoita_ei_sotketa_pakolaiskiintioihin/8100585

Timo Soini tekee hallituksessa Pakolaisavun kehumia päätöksiä.

Jokaista hommaan kirjoitettua kommenttia kohti kannattaa kirjoittaa 5 faktoja levittävää kommenttia muihin medioihin jos haluaa että maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuu.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19075
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Ennemmin maailmasta loppuu happi kuin afrikkalaiset ahnaat kuokkavieraat Euroopan rajoilta. Olemma matkalla kohti varmaa katastrofia. Väkisinkin mieleeni tulee mieleen Rooman tuho barbaarilaumojen runtelemana.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija

Kokonaistilanteessa ei ole mitään uutta, se on persut vastaan muut.
Kun kerran näyttää siltä, että persuja vastaan pelataan keinoja kaihtamatta myös hallituksessa, hallituskumppanien taholta, niin ei siltikään pidä kiirehtimällä pyrkiä tekemään itselleen vahinkoja.


Juuri näin, eikä se tule kenellekään yllätyksenä.

Nyt on laitettava rivit suoriksi ja lopetettava omien arvosteleminen ja tuettava porukkaa joka siellä etulinjassa vääntää näitä asioita, eiköhän ne tee kaikkensa.

Eihän se lauselma paljoa ole, mutta osoittaa ainakin sen ettei siellä olla heti taipumassa vaan pidetään omasta kannasta kiinni.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Aika dramaattisia täällä ollaan tämän yksittäisen kysymyksen suhteen - oli kai itsestäänselvää, ettei PS tule keikuttamaan venettä hallituksen alkuvaiheessa (vaalikauden loppua kohti keikutus sitten huomattavasti lisääntynee). Tämä ei ole itsessään olennainen asia, federalisaatiota ei tule tapahtumaan ja hallitus tuskin on niin tyhmä, että sitoutuisi varsinaisesti mihinkään pysyvään ratkaisuun: tärkeintä sille on halu näyttäytyä kokoomuslaisesti EU:n mallioppilaana. Tämä on se huolestuttava signaali, ei maahanmuutto-kysymys itsessään. Samaten EU:n eliitit antavat kaikissa kysymyksissä sen vaikutelman, että 90-luvun alussa valittua tuhoisaksi osoittautunutta tietä kuljetaan sitkeästi ja epädemokraattisesti eteenpäin ilman mitään itsekritiikkiä ja järkeä. Tämä asia itsessään on pieni oire paljon vakavammasta sairaudesta: euro- ja EU-sokeudesta.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Tuttavan mökillä esiintyy kasvituholaisia, joilla ei ole juuri mitään väliä sillä kesämökkitontilla. Nämä voivat haitata levitessään tehometsä- ja maataloutta. Voimme järjestää asiat niin, että tuholaisia ja niiden saastuttamia kasveja ei hävitetäkään, kuten jo tietoisina suunnittelimme auttaaksemme omaehtoisesti maanviljelijöitä ja metsänomistajia.

Olemme tarkistaneet ja tutkineet, ettei tässä ole mitään laitonta. Kylmää ajatuskin tällaisesta, mutta vielä paljon, paljon enemmän kylmää käynnissä oleva kansanvaihtopolitiikka. Käynnissä on kansanmurha, ja olemme, toki laillisuuden puitteissa, valmiit mihin tahansa pelastaaksemme uhatun etnisyyden ja alkuperäiskulttuurin, ja vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan.

Hävitämme tuholaiset vain, jos hallitus lopettaa kansanvaihdon lähiaikoina. Myöhemmin ne eivät ehkä enää ole hävitettävissä ainakaan meidän keinoillamme.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Lasisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 127
Aika dramaattisia täällä ollaan tämän yksittäisen kysymyksen suhteen - oli kai itsestäänselvää, ettei PS tule keikuttamaan venettä hallituksen alkuvaiheessa (vaalikauden loppua kohti keikutus sitten huomattavasti lisääntynee).

Onnea vaan persuille, jos yrittävät tehdä "vihreät" huoraamalla ja eromalla juuri vaalien alla. Kannatuksesta ei välttämättä ole enää paljoa jäljellä sen pelleilyn jälkeen.

Endsong

 • Vieras

Timo Soini mokasi hallituksen muodostuksen tärkeimmän paikan eli ministerinsalkkujen valinnat jättämällä valtionvarainministerin ja sisäministerin salkut ottamatta kahdella ekalla persujen vuorolla.

Tuossa on se mantra. Tämä toimikoon selityksenä hallituksen tekemisille mitkä eivät miellytä seuraavan neljän vuoden ajan. Lisäksi toki PS:n tulee lähteä hallituksesta viikottain.

Jep, vielä kun joku latoisi näytön pöytään siitä, että PS:llä oli oikeasti mahdollisuus saada valtiovarain- ja sisäministerin salkut. Peli ei ole ollut reilua hallituksen muodostamisen jälkeen, onko sitten syytä olettaa, että salkkujen jako on tapahtunut vanhalla, reilulla tavalla. Ehkä PS:lle ei edes annettu mahdollisuutta saada sisäministerin salkkua. Eipä sillä, vaikka olisi annettu, niin olisiko se asiaa muuttanut, vai olisimmeko saaneet PS-sisäministerin, joka ajaa hallituksen mandaatilla taakanjakoa.

TV:stä tuli muutama päivä sitten joku 80-lukua käsittelevä ohjelma. Ohjelmassa esiteltiin tutun oloinen tilanne, SMP oli otettu hallitukseen ja Väyrynen oli siinä selittämässä, kuinka Keskustan tarkoitus oli tuhota hallituskumppaninsa.

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 113
Miten kaikki ovat unohtaneet, että maahanmuuttajat ovat rikkaus ja näillä rikkauksilla Kreikka maksaa velkansa koko EU:lle?
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 707
 • Liked: 28099
Lainaus
Verkkolehti analysoi: Tässä ovat tämän illan EU-kokouksen tulokset

Politico ennustaa, että huippukokous pyrkii eroon pakollisuus-vapaaehtoisuus ristiriidasta ottamalla käyttöön uusia sanoja. Euroopan toimet pakolaiskriisissä olisivat esimerkiksi “tilapäisiä ja poikkeuksellisia” ja lopullista päätöstä voitaisiin lykätä heinäkuuhun.
...
Talouselämä 25.6.2015

Kuulostaa tutulta.

Hyvinkin tutulta, aina Lissabonin sopimuksesta alkaen, joka oli alunperin perustuslaki, mutta joka myytiin samalla sisällöllä nimikkeen "sopimus" alla jäsenmaille, joissain jopa riittävän monta kertaa äänestäen, joissain ilmoitusmenettelyllä, kuten Suomessa.
Paketin vaihto, kun sisältö on samaa paskaa, on eräs €U:n johtavista menetelmistä, ja osoitus täydellisestä demokratiavajauksesta.

Toinen myyntiponnisteluihin pohjautuva menetelmä on €U:n omat säännöt, joita sitten rikotaan sumeilematta kun siltä tuntuu.
Nyt myydään ajatusta rajoitetusta ja tilapäisestä, tilanteessa joista kummallakaan ei ole mitään mahdollisuuksia toteutua.
Aivan samoin myytiin aikaisemmin ajatusta jäsenmaiden omasta velkavastuusta, josta sittemmin poikettiin yhteisvastuullisuuteen pelkästään nimillä ja järjestelmän osilla kikkaillen.

Systeemi vaikuttaa erittäin sosiaalidemokraattiselta, jossa "liike on päämäärää tärkeämpää".
Päämääränä pitäisi olla haittaliikenteen lopettaminen, eikä sen seurauksissa piehtarointi, mutta €U:n hallintotapa mahdollistaa kansalaisten ylikävelemisen, ja hallitsijat sumeilematta käyttävät mahdollisuutta.

€U näyttää enemmän ja enemmän sinä kansojen vankilana mikä edesmennyt Neuvostoliitto oli.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Aika dramaattisia täällä ollaan tämän yksittäisen kysymyksen suhteen - oli kai itsestäänselvää, ettei PS tule keikuttamaan venettä hallituksen alkuvaiheessa (vaalikauden loppua kohti keikutus sitten huomattavasti lisääntynee).

Onnea vaan persuille, jos yrittävät tehdä "vihreät" huoraamalla ja eromalla juuri vaalien alla. Kannatuksesta ei välttämättä ole enää paljoa jäljellä sen pelleilyn jälkeen.

Luulenpa kyllä että PS:n on aika pakko noin toimia - tulee olemaan raskas hallitustaival, ja puolueen kannatus taitaa vielä olla osin aika löyhää ja epäsitoutunutta. Äänestäkunnalla on todennäköisesti täysin epärealistisia odotuksia.

tutkimus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 602
 • Liked: 2870
Mitä helvettiä tuolla oikein tapahtuu?!

Iltalehti - Perussuomalaiset jäivät taakanjakokiistassa alakynteen

Onko tämä nyt vaan jotain überpropagandaa vai ottaako persut ihan reilusti kakkoseen tässä asiassa??

Ainakin toimittaja Olli Waris on kirjoittanut uutisensa täysin virheellisesti.

Olli Waris kirjoittaa uutisessa:

Lainaus
Sipilän hallitus päätti keskiviikkoaamuna purkaa kytköksen kiintiöpakolaisten ja Välimeren turvapaikanhakijoiden välillä.

Perussuomalaisille päätös tiesi poliittista tappiota. Perussuomalaiset olisivat sisällyttäneet Välimereltä saapuvat turvapaikanhakijat osaksi Suomen pakolaiskiintiötä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015062419924825_uu.shtml

Kun totuus on että Timo Soini, Jussi Niinistö ja Jari Lindström äänestivät sen puolesta että jatkossa välimereltä eli Italiasta ja Kreikasta taakkajaetut turvapaikanhakijat eivät enää vähennä suomen omaa pakolaiskiintiötä.Lainaus

Hallitus on päättänyt purkaa aiemmin kesäkuussa sovitun kytköksen turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten välillä, kertoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.). Päätös tehtiin tänään keskiviikkona EU-ministerivaliokunnassa.

Hallituksen aiemmassa linjauksessa kiintiöpakolaisten määrä kytkettiin EU-turvapaikanhakijoiden määrään siten, että kiintiöpakolaisten määrää olisi vähennetty, jos ja kun Suomeen siirretään turvapaikanhakijoita muista EU-maista.

Orpon mukaan EU-ministerivaliokunta, myös sen perussuomalaiset ministerit, olivat kytköksen purkamisesta aamulla yksimielisiä.

– Olen hirveän iloinen siitä, että tästä asiasta oltiin yksimielisiä, kun se esille tuotiin, Orpo kuvaili EU-ministerivaliokunnan linjausta.

http://yle.fi/uutiset/hallitus_muutti_mieltaan_eu-turvapaikanhakijoita_ei_sotketa_pakolaiskiintioihin/8100585


Timo Soini, Jussi Niinistö ja Jari Lindström äänestivät hallituksessa sen puolesta että suomeen tulee 800 ylimääräistä kiintiöpakolaista jos EU-komission esittämä 800 taakkajaetun turvapaikanhakijan siirtäminen Italiasta ja Kreikasta toteutuu koska hyväksyivät sen että aiemmin sovittu diili että taakkajaetut turvapaikanhakijat vähentävät suomen itse ottamien kiintiöpakolaisten määrää peruttiin.

Voisiko Olli Waris kirjoittaa uutisensa jatkossa tarkemmin että Timo Soinin takinkääntö tulee esiin ja kaikki persujen kannattajat näkevät mitä Timo Soini on tehnyt?

Jokaista hommaan kirjoitettua kommenttia kohti kannattaa kirjoittaa 5 faktoja levittävää kommenttia muihin medioihin jos haluaa että maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuu.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134285
Tämä yksittäinen päätös on triviaali - ei ole juuri kiinnostavaa vaikka muutama sata tulijaa tulisikin lisää. (..) Federalisaatio vaikuttaa vieläkin hyvin epätodennäköiseltä, eikä voi nähdä minkään Suomen hallituksen voivan suostua humanitäärisen maahanmuuton ulkoistamiseen EU:n päätösvaltaan.

Tässä "yksittäisessä päätöksessä" ei ole kyse vain satojen tulijoiden vastaanottamisesta vaan hätätilatoimien ja sitä kautta turvapaikanhakijoiden siirtojen periaatteen hyväksymisestä. Muistutan taas, että muut suuret puolueet kuin perussuomalaiset ovat linjanneet ajavansa EU:n yhteistä turvapaikkajärjestelmää, joka nimenomaan tarkoittaa turvapaikkapolitiikan siirtämistä EU:lle ja siihen liittyviä käytäntöjä kuten juuri turvapaikanhakijoiden siirtämistä etelärajalta suoraan pohjoiseen.

Naiivia luulla, että jossain vaiheessa olisi tulossa hallituksen päätettäväksi kysymys siitä, suostuvatko EU-valtiot maahanmuuton ulkoistamiseen EU:n päätösvaltaan vai ei. Tai käytännössä on, mutta "tilapäisten ja poikkeuksellisten" sitoumusten sisällöstä ei kerrota kuin vasta jälkeenpäin. Komissiolla on jo valmiit askelmerkit ja aikataulu sille, että suvereniteetin poistaminen yritetään tehdä hätätilamenettelyn kautta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Voisiko Olli Waris kirjoittaa uutisensa jatkossa tarkemmin että Timo Soinin takinkääntö tulee esiin ja kaikki persujen kannattajat näkevät mitä Timo Soini on tehnyt?

Sinulla näköjään on ihan "pikkuisen" tendenssiä... PS on mukana koalitiohallituksessa, jossa suurin puolue Keskusta Sipilän johtamana näyttää selvästi profiloituvan kokoomus-liteksi. Ei tuossa voi mitään populistisia ihmeitä tehdä, enkä ymmärrä mitä kummallisuuksia hommalaiset oikein odottivat. Ihan asiallista toimintaa Soinilta ja kumppaneilta. Tämä nyt vain on se nykyinen konsensus Suomessa eikä ole siitä miksikään muuttumassa (en siis itse mitenkään vastusta hieman suurempaa humanitääristä maahanmuuttoa vaan tätä itsepäistä ja tyhmää liimautumista EU:n todella kovapäiseen ja tyhmään "ytimeen" - se on meille erittäin huono tie).

Endsong

 • Vieras
Aika dramaattisia täällä ollaan tämän yksittäisen kysymyksen suhteen - oli kai itsestäänselvää, ettei PS tule keikuttamaan venettä hallituksen alkuvaiheessa (vaalikauden loppua kohti keikutus sitten huomattavasti lisääntynee). Tämä ei ole itsessään olennainen asia, federalisaatiota ei tule tapahtumaan ja hallitus tuskin on niin tyhmä, että sitoutuisi varsinaisesti mihinkään pysyvään ratkaisuun: tärkeintä sille on halu näyttäytyä kokoomuslaisesti EU:n mallioppilaana. Tämä on se huolestuttava signaali, ei maahanmuutto-kysymys itsessään. Samaten EU:n eliitit antavat kaikissa kysymyksissä sen vaikutelman, että 90-luvun alussa valittua tuhoisaksi osoittautunutta tietä kuljetaan sitkeästi ja epädemokraattisesti eteenpäin ilman mitään itsekritiikkiä ja järkeä. Tämä asia itsessään on pieni oire paljon vakavammasta sairaudesta: euro- ja EU-sokeudesta.

Selvä antipatiasi PS:ää kohtaan vaikuttaa sikäli oudolta, että puolueen menestyksestähän se aika pitkälle riippuu, onko EU-politiikkaa mahdollista muuttaa. Jos PS romahtaa, niin Suomi-juna jyskyttää alati kiihtyvällä nopeudella kohti tiiliseinää EU:n ydintä. Jos nykytilanne ei miellytä, miksi vastustaa kehitystä, joka on suunnilleen ainoa nähtävissä oleva keino muuttaa sitä?
« Viimeksi muokattu: 25.06.2015, 12:38:28 kirjoittanut Endsong »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Toki tarvitaan uutta EU-linjaa, Suomi on hilattava pois "ytimestä", mutta se ei voi perustua oikeistopopulismille vaan maltillisille, rationaalisille ja rakentaville voimille.

Juuri näin, kaikki arvostaa nyt Islantia, joka selvitti omat pankkisotkunsa itse. Suomi teki samat jo 90-luvun alussa(karmeilla seurauksilla).
Mihin vittuun se kansainvälinen maine muka häipyy, jos tehdään oikeaa raha- ja/tai ulkomaalaispolitiikkaa?

Islanti ei liittynyt, eikä koskaan liity EU:n.

Hehheh. Eskimot olivat jo kaukaa viisaita, koska Grönlanti erosi EU:sta jo 1973.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

tutkimus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 602
 • Liked: 2870

Timo Soini mokasi hallituksen muodostuksen tärkeimmän paikan eli ministerinsalkkujen valinnat jättämällä valtionvarainministerin ja sisäministerin salkut ottamatta kahdella ekalla persujen vuorolla.

Tuossa on se mantra. Tämä toimikoon selityksenä hallituksen tekemisille mitkä eivät miellytä seuraavan neljän vuoden ajan. Lisäksi toki PS:n tulee lähteä hallituksesta viikottain.

Jep, vielä kun joku latoisi näytön pöytään siitä, että PS:llä oli oikeasti mahdollisuus saada valtiovarain- ja sisäministerin salkut. Peli ei ole ollut reilua hallituksen muodostamisen jälkeen, onko sitten syytä olettaa, että salkkujen jako on tapahtunut vanhalla, reilulla tavalla. Ehkä PS:lle ei edes annettu mahdollisuutta saada sisäministerin salkkua. Eipä sillä, vaikka olisi annettu, niin olisiko se asiaa muuttanut, vai olisimmeko saaneet PS-sisäministerin, joka ajaa hallituksen mandaatilla taakanjakoa.

TV:stä tuli muutama päivä sitten joku 80-lukua käsittelevä ohjelma. Ohjelmassa esiteltiin tutun oloinen tilanne, SMP oli otettu hallitukseen ja Väyrynen oli siinä selittämässä, kuinka Keskustan tarkoitus oli tuhota hallituskumppaninsa.

Soini "kipuili" nimenomaan koska persuilla oli paikka valita toisena ollessaan toiseksi suurin halllitukseeen menevä puolue ja sillä toisella valinnalla on yleensä aina otettu valtionvarainministeri mutta Soini päätti ottaa itselleen "unelmaduuninsa" ulkoministerin salkun.
Ministerinsalkut on perinteisesti jaettu suomessa vuorotellen suuruusjärjestyksessä kaikkien suurten hallitukseen menevien puolueiden kesken.

Tässä vielä kertaus miten ministerinvalinta on mennyt:

keskusta-pääministeri
persut-ulkoministeri
kokoomus-valtionvarainministeri
keskusta-elinkeinoministeri
persut-.....tällä vuorolla Soinin olisi pitänyt ottaa sisäministerin salkku persuille mutta otti todennäköisesti puolustusministerin salkun kaverilleen Jussi Niinistölle jotta hänkin sai oman unelmaduuninsa.

Jokaista hommaan kirjoitettua kommenttia kohti kannattaa kirjoittaa 5 faktoja levittävää kommenttia muihin medioihin jos haluaa että maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuu.

Elton

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 4
Todetaan nyt vielä, että PS tosiaan olisi halutessaan saanut sisäministerin paikan,...

Useampikin homman käyttäjä on todennut näin. Mihin tämä näkemys perustuu? Onko Soini (tai joku muu persu) sanonut jotain tähän viittaavaa? Itse näkisin, että hallitusasemastaan huolimatta PS on maahanmuuttoasioissa yksin oppositiossa, ja tästä johtuen olisi ollut todella erikoinen veto keskustalta ja kokoomukselta antaa sisäministerin salkun mennä persuille.

Täällä on moni jo manannut persut alimpaan helvettiin ja julistanut äänestävänsä jotain muuta puoluetta seuraavissa vaaleissa. Ei kait kukaan nyt odottanutkaan, että PS kykenisi vajaalla viidenneksellä parlamenttipaikoista muuttamaan radikaalisti Suomen maahanmuuttopolitiikkaa? Mutta varmastikin nykyinen hallitus ajaa tiukempaa politiikkaa kuin mitä tekisi vaikkapa kesk+kok+vihr+rkp. Mikäli PS olisi saanut suuremman mandaatin kansalta, niin varmasti maahanmuuttopolitiikkakin olisi enemmän heidän näköistään. Siinä mielessä en ymmärrä, miksi nuiva äänestäjä jättäisi äänestämättä eduskunnan ainoaa maahanmuuttokriittistä puoluetta.

Endsong

 • Vieras

Timo Soini mokasi hallituksen muodostuksen tärkeimmän paikan eli ministerinsalkkujen valinnat jättämällä valtionvarainministerin ja sisäministerin salkut ottamatta kahdella ekalla persujen vuorolla.

Tuossa on se mantra. Tämä toimikoon selityksenä hallituksen tekemisille mitkä eivät miellytä seuraavan neljän vuoden ajan. Lisäksi toki PS:n tulee lähteä hallituksesta viikottain.

Jep, vielä kun joku latoisi näytön pöytään siitä, että PS:llä oli oikeasti mahdollisuus saada valtiovarain- ja sisäministerin salkut. Peli ei ole ollut reilua hallituksen muodostamisen jälkeen, onko sitten syytä olettaa, että salkkujen jako on tapahtunut vanhalla, reilulla tavalla. Ehkä PS:lle ei edes annettu mahdollisuutta saada sisäministerin salkkua. Eipä sillä, vaikka olisi annettu, niin olisiko se asiaa muuttanut, vai olisimmeko saaneet PS-sisäministerin, joka ajaa hallituksen mandaatilla taakanjakoa.

TV:stä tuli muutama päivä sitten joku 80-lukua käsittelevä ohjelma. Ohjelmassa esiteltiin tutun oloinen tilanne, SMP oli otettu hallitukseen ja Väyrynen oli siinä selittämässä, kuinka Keskustan tarkoitus oli tuhota hallituskumppaninsa.

Soini "kipuili" nimenomaan koska persuilla oli paikka valita toisena ollessaan toiseksi suurin halllitukseeen menevä puolue ja sillä toisella valinnalla on yleensä aina otettu valtionvarainministeri mutta Soini päätti ottaa itselleen "unelmaduuninsa" ulkoministerin salkun.
Ministerinsalkut on perinteisesti jaettu suomessa vuorotellen suuruusjärjestyksessä kaikkien suurten hallitukseen menevien puolueiden kesken.

Tässä vielä kertaus miten ministerinvalinta on mennyt:

keskusta-pääministeri
persut-ulkoministeri
kokoomus-valtionvarainministeri
keskusta-elinkeinoministeri
persut-.....tällä vuorolla Soinin olisi pitänyt ottaa sisäministerin salkku persuille mutta otti todennäköisesti puolustusministerin salkun kaverilleen Jussi Niinistölle jotta hänkin sai oman unelmaduuninsa.Joo, se on tullut selväksi, että noin se on perinteisesti mennyt. Mutta tällä kertaa mikään ei näytä menneen tai menevän perinteisellä tavalla. Eli viittaus siihen, miten ministerit yleensä on jaettu ei vielä vakuuta.

Lasisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 127
Luulenpa kyllä että PS:n on aika pakko noin toimia - tulee olemaan raskas hallitustaival, ja puolueen kannatus taitaa vielä olla osin aika löyhää ja epäsitoutunutta. Äänestäkunnalla on todennäköisesti täysin epärealistisia odotuksia.

Pakko sallia hallitusohjelman tallominen? No ei kyllä taatusti ole, selkärankainen PJ sanoisi Sipilälle että kohta saat yrittää hallitusneuvotteluja uudestaan SDP:n ja vihreiden kanssa, jos homma ei ala toimia.

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Tämä yksittäinen päätös on triviaali - ei ole juuri kiinnostavaa vaikka muutama sata tulijaa tulisikin lisää. (..) Federalisaatio vaikuttaa vieläkin hyvin epätodennäköiseltä, eikä voi nähdä minkään Suomen hallituksen voivan suostua humanitäärisen maahanmuuton ulkoistamiseen EU:n päätösvaltaan.

Tässä "yksittäisessä päätöksessä" ei ole kyse vain satojen tulijoiden vastaanottamisesta vaan hätätilatoimien ja sitä kautta turvapaikanhakijoiden siirtojen periaatteen hyväksymisestä. Muistutan taas, että muut suuret puolueet kuin perussuomalaiset ovat linjanneet ajavansa EU:n yhteistä turvapaikkajärjestelmää, joka nimenomaan tarkoittaa turvapaikkapolitiikan siirtämistä EU:lle ja siihen liittyviä käytäntöjä kuten juuri turvapaikanhakijoiden siirtämistä etelärajalta suoraan pohjoiseen.

Samalla vastaus myös Hohtavalle. Ei vain ole poliittisesti mahdollista hyväksyä Suomessa maahanmuuton suhteen reaalisesti avointa shekkiä. Tai jos on niin maa on huomattavasti muuttunut. Nämä ovat olennaisesti ad hoc -päätöksiä, jotka täysin varmasti pysyvät poliittisesti järjellisessä kontrollissa. Pelkkä puolueiden oma itsesäilytysvaisto sanelee tämän.

Simon Elo

 • Takinkääntäjä
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 873
 • Liked: 984
 • Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
  • Simon Elo
Kiitos Yle aamu-tv​:n lähetystä kommentoineille palautteesta. Amnestyn Jussi Förbomin mukaan puheeni olivat "epäinhimillistä ja kansainvälisten sopimusten vastaista kiihotusta".

Olen selvästikin tehnyt jotain oikein.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2015, 12:59:48 kirjoittanut Simon Elo »

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10918
Kiitos Yle aamu-tv​:n lähetystä kommentoineille palautteesta. Amnestyn Jussi Förbomin mukaan puheeni olivat "epäinhimillistä ja kansainvälisten sopimusten vastaista kiihotusta".

Olen selvästikin tehnyt jotain oikein.
Hyvä ja selkeä esiintyminen.

Förbomin kommentteja voisi peilata sitä vasten, että Amnesty oman ilmoituksensa mukaan kampanjoi mielipidevankeutta vastaan. En kyllä itse haluaisi luovuttaa Jussi Förbomille sen tyrmän avaimia, kun hänen suhtautumisensa sananvapauteen on tuollainen.

Randy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 616
 • Liked: 1893
Kiitos Yle aamu-tv​:n lähetystä kommentoineille palautteesta. Amnestyn Jussi Förbomin mukaan puheeni olivat "epäinhimillistä ja kansainvälisten sopimusten vastaista kiihotusta".

Olen selvästikin tehnyt jotain oikein.

Oli oikein mukava seurata kyseistä lähetystä. Kiitos Simon, hyvin meni  :)

Tagit: