Kirjoittaja Aihe: Britannian EU-ero (Brexit)  (Luettu 688908 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 566
 • Liked: 7442
 • köyhää suomalaista paskasakkia
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3720 : 05.04.2019, 18:54:21 »

Macron uhkaa brittejä No Dealilla  ;D  elleivät britit suostu diileihin

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6889671/Tusk-tells-EU-UK-12-month-Brexit-flextension-Mays-talks-Corbyn-fail.html

Britit laskevat alleen kun nyt uhkana että voivat joutua eroamaan  :D

Emmanuel Macron is leading European efforts to stop Britain from getting any new delay to Brexit without a 'clear and credible' plan for leaving, saying we should otherwise be left to quit 'in a disorderly manner'.

Paris today attacked both Theresa May's plea to postpone leaving until June 30 and a separate plan from European Council president Donald Tusk to keep us in the trade bloc for a year.

A French diplomatic source said Mr Tusk's idea for a 'flextension' until March 29 2020 was 'a clumsy trial balloon' ahead of an emergency summit next Wednesday.


loput linkistä

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 288
 • Liked: 11
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3721 : 10.04.2019, 20:05:43 »
Niin, taloustieteilijöiden harvinainen konsensus tulevasta tapahtumasta, ei omaa minkäänlaista todistustarvoa

Koitatko vakuuttaa itseäsi tuosta, vai minua? Itse asiassa tieteellinen ymmärrys nimenomaan kehittyy koko ajan, toisin kun paikoilleen jämähtäneet ennakkoluulot. Eikä tässä ole kyse mistään rakettitieteestä, vaan lapsikin ymmärtää että kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää. Jos olisit oikeassa, niin Suomikin kannattaisi jakaa erilaisiin taloussektoreihin, missä olisi keskenään epäyhteensopivat standardit ja lainsäädännöt. Kuten olen jo useasti huomauttanut, mutta kun ei mene perille niin ei mene perille, kumma homma.

Kannattaisi sinunkin joskus niitä omia ennakkoluulojasi hieman ravistella ja kyseenalaistaa.

Aamen!

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 432
 • Liked: 7294
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3722 : 10.04.2019, 20:16:12 »
Niin, taloustieteilijöiden harvinainen konsensus tulevasta tapahtumasta, ei omaa minkäänlaista todistustarvoa

Koitatko vakuuttaa itseäsi tuosta, vai minua? Itse asiassa tieteellinen ymmärrys nimenomaan kehittyy koko ajan, toisin kun paikoilleen jämähtäneet ennakkoluulot. Eikä tässä ole kyse mistään rakettitieteestä, vaan lapsikin ymmärtää että kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää. Jos olisit oikeassa, niin Suomikin kannattaisi jakaa erilaisiin taloussektoreihin, missä olisi keskenään epäyhteensopivat standardit ja lainsäädännöt. Kuten olen jo useasti huomauttanut, mutta kun ei mene perille niin ei mene perille, kumma homma.

Kannattaisi sinunkin joskus niitä omia ennakkoluulojasi hieman ravistella ja kyseenalaistaa.

Aamen!

Niin talouden ennustajilla vaikka olisi kuinka konsensus tahansa, ei omaa mitään todistusvoimaa. Edes tieteeksi ei moista ennustelua voi sanoa, ei millään ilveellä, paitsi jos haluaa valehdella itselleen.

Niin kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää ja EU on brittien taloudelle kuten Suomellekin valtava este. Kyllä Suomi käytännössä on jo jaettu, tosin samojen sääntöjen alle, ja ilman euta ne säännöt olisivat wto:n eikä EU:n.

Mitä vikaa on World Trade Organizationin säännöissä? Tai no ei tarvitse vastata koska ne eivät ole EU sääntöjä niin ne eivät kelpaa.

Kenties EU kiimasi joka ei perustu muulle kuin utopistiselle ajattelulle kaipaisi ravistelua. Ehkä sitten EU:n kaaduttua. Kenties.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 3429
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3723 : 21.04.2019, 09:40:33 »
^
He sanoivat myös Brexitin olevan eron syynä. Useat tuohon ryhmään kuuluvat (mm. Chuka Umunna) ovat vaatineet uutta kansanäänestystä (People's Vote). Jos antisemitismi oli eron syynä, niin miksi erosivat nyt Brexitin alla?

Nyt myös kolme konservatiivien edustajaa on eronnut puolueestaan ja liittynyt tähän ryhmään. Ilmoittivat eron syyksi Brexitin. Mukana jälleen uuden kansanäänestyksen kannattajia (mm. Anna Soubry).

Lainaus
Three MPs quit Tory party to join breakaway group

[...]

BBC (20.2.2019)

Nämä kansanedustajat perustivat uuden puolueen, joka lähtee myös eurovaaleihin. Sen nimi on Change UK (CUK). Kaksi konservatiivien euroedustajaa loikkasi puolueeseen.

Puolue vaatii uutta kansanäänestystä Brexitistä.

Jos pitävät omat paikkansa seuraavissa parlamenttivaaleissa, niin vaalilähetyksessä näkyy CUK hold.  ;D

Lainaus
Change UK party approved for European elections

The group - made up of 11 former Labour and Tory MPs who quit their parties in February - will become Change UK.


The approval means they can put forward candidates in the European elections due to take place on 23 May - if the UK has not left the EU by then.

But the Commission rejected the party's logo, saying it was "likely to mislead voters".

Two former Conservative MEPs, Julie Girling and Richard Ashworth, confirmed they were joining Change UK and hope to stand as candidates in the European elections.

Ms Girling said she was "fully committed to a People's Vote on Brexit" and was "looking forward to being able to use my extensive experience as part of the Change UK team".

[...]

Since then, the group has been a vocal supporter of the "People's Vote" campaign, calling for another referendum on Brexit.

[...]

BBC (16.4.2019)

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 956
 • Liked: 3430
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3724 : 21.04.2019, 10:24:49 »
Eli tuo cuk puolue on sama kuin "uusi" vaihtoehto. Tulee mieleen jotain Suomen poliittisesta lähimenneisyydessä.
Ooh lalaa...

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 985
 • Liked: 1416
 • "je m’en fous"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3725 : 21.04.2019, 10:51:48 »
”Ei tuu lasta eikä Brekshittiä”

Nyt ollaan jännän äärellä, kun täällä pidetäänkin EU-vaalit 23.5. Samoiten on kunnallisvaalit suuressa osaa maata 2.5. Näillä Toryillä on kakka tuulettimessa, koska ruohonjuuritason toimijat on leipääntyneitä vatulointiin ja osa on suoraan sanonut, että he ei laita tikkua ristiin EU-vaalikampanjoinnissa. Ongelmana on myöskin kunnallisvaalien ajoitus, koska paikallisten valtuutettujen on vähän vaikeata selittää puolueen linjaa kansalaisille.

Lainaus
‘My re-election as a Conservative councillor next month is at risk, in an otherwise safe Tory ward, purely and simply because central Government has shredded the Conservatives’ reputation for competence through its gross mishandling of Brexit. The Government’s performance over the past three years has been truly shambolic, an embarrassing fiasco. We have now reached a point where I no longer believe a word May says.’

‘For Christ’s sake get on with it. You bloody idiots are causing damage to business, to our party and local election chances. Locally Conservatives are working well and working hard while our MPs continue to s*** on us.’

‘If we don’t get out of the EU before the local elections you can write off 60 per cent of Conservative councillors. May is perceived as a traitor.’

‘I feel dismayed, disappointed and betrayed by our MPs from all parties, they should be thoroughly ashamed of themselves. Theresa May and other Remainers have destroyed Conservatives from the inside. I have to explain at the door while canvassing that I feel just as let down, betrayed, disappointed as local people.’

Kuinka ollakkaan Englannin Väyrynen eli Nigel Farage on pulpahtanut pinnalle kuin korkki ja ylläripylläri perustanut uuden puolueen. Nimi on yksiselitteisesti ’Brexit Party’ ja nyt alkaa olla remainereilla kusiset paikat kun gallupeissa Farage vetää kaulaa.

Lainaus
Mr Farage only launched his Brexit Party earlier this month, but one poll last week put its support for the European Parliament elections at 27 per cent – well ahead of both Labour, on 22 per cent, and the Tories, who were stuck on 15 per cent. The new party is estimated to have already received more than £1.5 million in donations.

Faragehan ”vetäyty politiikasta” UKIP:n puheenjohtajasekoilujen jälkeen, ja on syyttänyt UKIP:n nykylinjaa äärioikeistolaiseksi.

Mutta gallupnousu on aika hurja - tää on viime viikon galluppi missä nousu ei ole ihan yhtä hurja (Grafiikat liitteessä)

Brexit Party 23%
Labour 22%
Conservative 17%
Green 10%
Liberal Democrat 9%
Change UK 8%
UKIP 6%
Scottish National Party & Plaid Cymru 5%

Eli tuosta huomaa, kuinka May on ”vetämässä Sipilät” oikeen kunnolla. Change UK ei ole oikein vakuuttanut ihmisiä, ja Labour jahkailee kun ei oikein tiedä miten päin olisi. Sama ongelma itse asiassa kuin Sipilällä kun pitää ajaa kaksilla hevosilla. Cityliberaalit vastaan pohjoisen karvapersehitsarit. Jos Labour asettautuu 2nd referendumin kannalle virallisesti, niin kannatus nousee keskuksissa, mutta karvapersehitsarit saattaa lähteä ja Corbynin kannatus on juurikin AY-liikkeen kovisten perua.

Toi vähän korreloi miten se 2. referendumi menisi, mutta siinä on iso jos. Brexit + UKIP on selvä leave. Green, Lib, Change, SNP on selvä remain. Conservative vuotaa Brexittiin ja Labour on vieläkin 50/60 ettei niistä ota pirukaan selvää...
 
Jos nyt pidettäisiin vaalit, toi Toryjen hajaannus menisi Labourin laariin, mutta jos May vaihdetaan johtopallilta, niin saattaa olla jotain pelastettavissa. Mutta aika loppuu ihan muutamassa viikossa ja sitten on vaikea nousta kun on kaulaa myöten paskassa.

Lainaukset on tuolta, vähän pidempi juttu lontooksi
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6943297/Devastating-poll-shows-40-Tory-councillors-Nigel-Farages-new-party.html
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 10:54:31 kirjoittanut Lemmy »
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 985
 • Liked: 1416
 • "je m’en fous"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3726 : 21.04.2019, 11:01:47 »
Eli tuo cuk puolue on sama kuin "uusi" vaihtoehto. Tulee mieleen jotain Suomen poliittisesta lähimenneisyydessä.

No ei ihan, sinne meni edustajia myös konservatiiveistä, vaikka se olikin Labourin splitti. Jos Boris Johnson voittaa Konservatiivien pj-äänestyksen sieltä saattaa mennä lisää porukkaa. Labourissa on vieläkin sisäisiä jännitteitä aika monen asian suhteen, että jos radikaalisiipi vielä vahvistuu, niin sitten Labour voi haljeta ja siitä ei sitten tiedä mikä kaaos tulee. Mutta tätä hajoamista on jo pitkään povailtu, että saahan sitä spekuloida. Labourilla on aika monta hajoomista tässä, on siis Corbyn ja ”AY ja radikaali vasemmistosiipi”, sitten Blair & co eli tää keskustaan kallellaan oleva ”New Labour” joka menetti maineensa Irakin sodissa. Nää on taistelleet jo pitkään taustalla. Sitten on tää antisemitismiskandaali, joka on aiheuttanut kaikenlaista häikkää, ehkä suurimpana muutama iso puolueen rahoittaja on sanonut et jos juutalaiset ei kelpaa niin olkaa ilman tän juutalaisen rahoja. Että paineita on taustalla. Nyt viimeisin tikki on tää Leave/Remain splitti. Corbyn yrittää olla kumartelematta kumpaankaan suuntaan ja toivoo että paha uni menee ohi.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 11:48:37 kirjoittanut Lemmy »
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Pesismies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 12
 • Liked: 2
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3727 : 06.05.2019, 21:42:00 »
Saattaa vaikuttaa Brexitiin jos Batten eroaa.

https://twitter.com/GerardBattenMEP/status/1125418361167536128?s=19

« Viimeksi muokattu: 06.05.2019, 21:46:43 kirjoittanut Pesismies »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 3429
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3728 : 07.05.2019, 19:44:31 »
Laitan tämän tänne, kun liittyy (löyhästi) Britannian EU-eroon:

Hesari haastatteli Suomen Pankin entistä pääjohtajaa (1992-1998) Sirkka Hämäläistä. Hän vaatii nuorille äänestäjille kaksinkertaista äänimäärää, koska vanhemmat äänestäjät äänestivät Britannian EU-eron puolesta. 

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on ilmeisesti tuhottava, koska jotkut ihmiset äänestävät väärin.  :P

Lainaus
Nuorille pitäisi antaa vaaleissa kaksinkertainen äänimäärä vanhoihin ihmisiin verrattuna”, Suomen pankin entinen pääjohtaja Sirkka Hämäläinen, 80, sanoo

[...]

Tietysti hän seuraa edelleen sekä kansainvälistä että kotimaista poliittista ja talouspoliittista keskustelua. Hämäläinen sanoo kuitenkin luovuttavansa päätöksenteon näissä kysymyksissä mielellään nuoremmille sukupolville.

Tämän hän sanoo olevan hyvä ohjenuora myös muille ikäisilleen.

”Nuoret ovat kuitenkin ne, joilla on tulevaisuus kannettavanaan. Mielestäni heille pitäisi antaa vaaleissa ja äänestyksissä kaksinkertainen äänimäärä vanhoihin ihmisiin verrattuna. Jos katsomme esimerkiksi brexitiä, niin siitä päättivät juuri iäkkäät ihmiset. Eläkkeellä olevat – usein elämänsä loppuvaihetta varsin lähellä olevat – ihmiset elävät monesti menneisyydessä.”

HS (7.5.2019)


jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 885
 • Liked: 5664
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3729 : 07.05.2019, 21:20:20 »
Jos ihmiskunta olisi historiansa aikana tehnyt kuten nuoret haluaa niin ihmiskuntaa ei enää olisi.

Toki monet vanhat ihmiset elää menneisyydessä, mutta ei nuoret elä yhtään sen enempää tulevaisuudessa. Tulevaisuutta et voi edes ennakoida jos et tunne historiaa, joten päätöksenteon priorisoiminen nuorille johtaa täydelliseen katastrofiin. Tämän näkee suoraan ihmiskunnan historiasta empiirisesti. Mitä enemmän nuorisoa väestörakenteessa sitä epästabiilimpi yhteiskunta on ollut kautta historiaan.

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 435
 • Liked: 149
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3730 : 22.05.2019, 13:27:13 »
Euroopan neuvoston presidentti Donald Tusk kehottaa brittejä äänestämään CUKkia.

Lainaus
[...]The top Eurocrat released a statement Tuesday in which he told pro-remain Brits to vote for the recently founded Change UK party, which supports a second referendum as a means to keep the United Kingdom inside the European Union. POLITICO reports Tusk’s remarks as: “Jan Rostowski worked with me as finance minister of Poland for six years and then as my Deputy prime minister.

“Not only was he the best finance minister in Europe during the financial crisis, he is also a very dear friend who would make a great MEP for London, which I know he loves. I urge Londoners who want Britain to stay in the EU to vote for him.”[...]

https://www.breitbart.com/europe/2019/05/21/foreign-interference-eu-president-tusk-tells-brits-vote-anti-brexit-change-party/

Foreign Interference? EU President Tusk Tells Brits to Vote for Anti-Brexit Change UK Party

Vaalivaikuttamista?

PJW:  Joissain gallupeissa CUK on saanut niin vähän kannatusta, että se ei edes näy graafissa.
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 751
 • Liked: 45309
 • Kui on must, näita ust!
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3731 : 23.05.2019, 02:51:30 »
https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2542478 (23.5.2019)

Lainaus
Britanniassa spekulointi Mayn erosta kiihtyy – Timesin mukaan pääministeri aikoo ilmoittaa lähdöstään huomenna

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn asema käy tukalammaksi erovaatimusten yltyessä. Times-lehden mukaan May aikoo ilmoittaa erostaan perjantaina.

Paine Mayta kohtaan kasvoi eilisiltana, kun hän yritti turhaan vedota kansanedustajiin brexit-sopimuksensa pelastamiseksi. Illalla May koki merkittävän takaiskun, kun parlamentin alahuoneen johtaja ja hallituksen jäsen Andrea Leadsom ilmoitti jättävänsä tehtävänsä brexit-erimielisyyksien takia. Leadsomia on veikkailtu yhdeksi Mayn seuraajakandidaatiksi.

(...)

Timesin artikkeli (maksumuuri): https://www.thetimes.co.uk/edition/news/theresa-may-prepares-to-quit-after-cabinet-mutiny-9mmjthtv8 (23.5.2019)

Lainaus
Theresa May prepares to quit after cabinet mutiny

PM will announce departure tomorrow, allies say as Leadsom becomes 36th minister to resign

Theresa May is expected to announce her departure from No 10 tomorrow after a cabinet mutiny over her Brexit plan.

The prime minister defied an attempt to force her from office last night, insisting that she would spend today campaigning in the European elections. Her allies believe, however, that she will declare that she is leaving after a meeting with Sir Graham Brady, chairman of the 1922 Committee.

Mrs May was finally cornered after cabinet ministers joined the Tory revolt over her offer to facilitate the option of a second referendum.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Rosalia

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 115
 • Liked: 157
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3732 : 23.05.2019, 20:15:38 »
^ En ihmettele, uskomatonta että May on kyennyt jollain ilveellä roikkumaan pääministerin pallilla näinkin kauan, lähtöään kun on spekuloitu jo ainakin parin vuoden ajan...
"If you tremble with indignation at every injustice, then you are a comrade of mine." - Che Guevara

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 419
 • Liked: 6400
Vs: Britannian EU-ero (May lähtee)
« Vastaus #3733 : tänään kello 12:27:04 »
May eroaa konservatiivien johdosta 7. kesäkuuta. Jatkaa pääministerinä, kunnes uusi on saatu valittua.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006117022.html
« Viimeksi muokattu: tänään kello 12:49:16 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/