Kirjoittaja Aihe: Britannian EU-ero (Brexit)  (Luettu 885456 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 629
 • Liked: 12270
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3720 : 05.04.2019, 18:54:21 »

Macron uhkaa brittejä No Dealilla  ;D  elleivät britit suostu diileihin

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6889671/Tusk-tells-EU-UK-12-month-Brexit-flextension-Mays-talks-Corbyn-fail.html

Britit laskevat alleen kun nyt uhkana että voivat joutua eroamaan  :D

Emmanuel Macron is leading European efforts to stop Britain from getting any new delay to Brexit without a 'clear and credible' plan for leaving, saying we should otherwise be left to quit 'in a disorderly manner'.

Paris today attacked both Theresa May's plea to postpone leaving until June 30 and a separate plan from European Council president Donald Tusk to keep us in the trade bloc for a year.

A French diplomatic source said Mr Tusk's idea for a 'flextension' until March 29 2020 was 'a clumsy trial balloon' ahead of an emergency summit next Wednesday.


loput linkistä
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 421
 • Liked: 45
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3721 : 10.04.2019, 20:05:43 »
Niin, taloustieteilijöiden harvinainen konsensus tulevasta tapahtumasta, ei omaa minkäänlaista todistustarvoa

Koitatko vakuuttaa itseäsi tuosta, vai minua? Itse asiassa tieteellinen ymmärrys nimenomaan kehittyy koko ajan, toisin kun paikoilleen jämähtäneet ennakkoluulot. Eikä tässä ole kyse mistään rakettitieteestä, vaan lapsikin ymmärtää että kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää. Jos olisit oikeassa, niin Suomikin kannattaisi jakaa erilaisiin taloussektoreihin, missä olisi keskenään epäyhteensopivat standardit ja lainsäädännöt. Kuten olen jo useasti huomauttanut, mutta kun ei mene perille niin ei mene perille, kumma homma.

Kannattaisi sinunkin joskus niitä omia ennakkoluulojasi hieman ravistella ja kyseenalaistaa.

Aamen!

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 002
 • Liked: 10429
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3722 : 10.04.2019, 20:16:12 »
Niin, taloustieteilijöiden harvinainen konsensus tulevasta tapahtumasta, ei omaa minkäänlaista todistustarvoa

Koitatko vakuuttaa itseäsi tuosta, vai minua? Itse asiassa tieteellinen ymmärrys nimenomaan kehittyy koko ajan, toisin kun paikoilleen jämähtäneet ennakkoluulot. Eikä tässä ole kyse mistään rakettitieteestä, vaan lapsikin ymmärtää että kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää. Jos olisit oikeassa, niin Suomikin kannattaisi jakaa erilaisiin taloussektoreihin, missä olisi keskenään epäyhteensopivat standardit ja lainsäädännöt. Kuten olen jo useasti huomauttanut, mutta kun ei mene perille niin ei mene perille, kumma homma.

Kannattaisi sinunkin joskus niitä omia ennakkoluulojasi hieman ravistella ja kyseenalaistaa.

Aamen!

Niin talouden ennustajilla vaikka olisi kuinka konsensus tahansa, ei omaa mitään todistusvoimaa. Edes tieteeksi ei moista ennustelua voi sanoa, ei millään ilveellä, paitsi jos haluaa valehdella itselleen.

Niin kaupan esteiden poistaminen tekee taloudelle hyvää ja EU on brittien taloudelle kuten Suomellekin valtava este. Kyllä Suomi käytännössä on jo jaettu, tosin samojen sääntöjen alle, ja ilman euta ne säännöt olisivat wto:n eikä EU:n.

Mitä vikaa on World Trade Organizationin säännöissä? Tai no ei tarvitse vastata koska ne eivät ole EU sääntöjä niin ne eivät kelpaa.

Kenties EU kiimasi joka ei perustu muulle kuin utopistiselle ajattelulle kaipaisi ravistelua. Ehkä sitten EU:n kaaduttua. Kenties.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3723 : 21.04.2019, 09:40:33 »
^
He sanoivat myös Brexitin olevan eron syynä. Useat tuohon ryhmään kuuluvat (mm. Chuka Umunna) ovat vaatineet uutta kansanäänestystä (People's Vote). Jos antisemitismi oli eron syynä, niin miksi erosivat nyt Brexitin alla?

Nyt myös kolme konservatiivien edustajaa on eronnut puolueestaan ja liittynyt tähän ryhmään. Ilmoittivat eron syyksi Brexitin. Mukana jälleen uuden kansanäänestyksen kannattajia (mm. Anna Soubry).

Lainaus
Three MPs quit Tory party to join breakaway group

[...]

BBC (20.2.2019)

Nämä kansanedustajat perustivat uuden puolueen, joka lähtee myös eurovaaleihin. Sen nimi on Change UK (CUK). Kaksi konservatiivien euroedustajaa loikkasi puolueeseen.

Puolue vaatii uutta kansanäänestystä Brexitistä.

Jos pitävät omat paikkansa seuraavissa parlamenttivaaleissa, niin vaalilähetyksessä näkyy CUK hold.  ;D

Lainaus
Change UK party approved for European elections

The group - made up of 11 former Labour and Tory MPs who quit their parties in February - will become Change UK.


The approval means they can put forward candidates in the European elections due to take place on 23 May - if the UK has not left the EU by then.

But the Commission rejected the party's logo, saying it was "likely to mislead voters".

Two former Conservative MEPs, Julie Girling and Richard Ashworth, confirmed they were joining Change UK and hope to stand as candidates in the European elections.

Ms Girling said she was "fully committed to a People's Vote on Brexit" and was "looking forward to being able to use my extensive experience as part of the Change UK team".

[...]

Since then, the group has been a vocal supporter of the "People's Vote" campaign, calling for another referendum on Brexit.

[...]

BBC (16.4.2019)

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 197
 • Liked: 4467
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3724 : 21.04.2019, 10:24:49 »
Eli tuo cuk puolue on sama kuin "uusi" vaihtoehto. Tulee mieleen jotain Suomen poliittisesta lähimenneisyydessä.
Ooh lalaa...

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 976
 • Liked: 1426
 • "je m’en fous"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3725 : 21.04.2019, 10:51:48 »
”Ei tuu lasta eikä Brekshittiä”

Nyt ollaan jännän äärellä, kun täällä pidetäänkin EU-vaalit 23.5. Samoiten on kunnallisvaalit suuressa osaa maata 2.5. Näillä Toryillä on kakka tuulettimessa, koska ruohonjuuritason toimijat on leipääntyneitä vatulointiin ja osa on suoraan sanonut, että he ei laita tikkua ristiin EU-vaalikampanjoinnissa. Ongelmana on myöskin kunnallisvaalien ajoitus, koska paikallisten valtuutettujen on vähän vaikeata selittää puolueen linjaa kansalaisille.

Lainaus
‘My re-election as a Conservative councillor next month is at risk, in an otherwise safe Tory ward, purely and simply because central Government has shredded the Conservatives’ reputation for competence through its gross mishandling of Brexit. The Government’s performance over the past three years has been truly shambolic, an embarrassing fiasco. We have now reached a point where I no longer believe a word May says.’

‘For Christ’s sake get on with it. You bloody idiots are causing damage to business, to our party and local election chances. Locally Conservatives are working well and working hard while our MPs continue to s*** on us.’

‘If we don’t get out of the EU before the local elections you can write off 60 per cent of Conservative councillors. May is perceived as a traitor.’

‘I feel dismayed, disappointed and betrayed by our MPs from all parties, they should be thoroughly ashamed of themselves. Theresa May and other Remainers have destroyed Conservatives from the inside. I have to explain at the door while canvassing that I feel just as let down, betrayed, disappointed as local people.’

Kuinka ollakkaan Englannin Väyrynen eli Nigel Farage on pulpahtanut pinnalle kuin korkki ja ylläripylläri perustanut uuden puolueen. Nimi on yksiselitteisesti ’Brexit Party’ ja nyt alkaa olla remainereilla kusiset paikat kun gallupeissa Farage vetää kaulaa.

Lainaus
Mr Farage only launched his Brexit Party earlier this month, but one poll last week put its support for the European Parliament elections at 27 per cent – well ahead of both Labour, on 22 per cent, and the Tories, who were stuck on 15 per cent. The new party is estimated to have already received more than £1.5 million in donations.

Faragehan ”vetäyty politiikasta” UKIP:n puheenjohtajasekoilujen jälkeen, ja on syyttänyt UKIP:n nykylinjaa äärioikeistolaiseksi.

Mutta gallupnousu on aika hurja - tää on viime viikon galluppi missä nousu ei ole ihan yhtä hurja (Grafiikat liitteessä)

Brexit Party 23%
Labour 22%
Conservative 17%
Green 10%
Liberal Democrat 9%
Change UK 8%
UKIP 6%
Scottish National Party & Plaid Cymru 5%

Eli tuosta huomaa, kuinka May on ”vetämässä Sipilät” oikeen kunnolla. Change UK ei ole oikein vakuuttanut ihmisiä, ja Labour jahkailee kun ei oikein tiedä miten päin olisi. Sama ongelma itse asiassa kuin Sipilällä kun pitää ajaa kaksilla hevosilla. Cityliberaalit vastaan pohjoisen karvapersehitsarit. Jos Labour asettautuu 2nd referendumin kannalle virallisesti, niin kannatus nousee keskuksissa, mutta karvapersehitsarit saattaa lähteä ja Corbynin kannatus on juurikin AY-liikkeen kovisten perua.

Toi vähän korreloi miten se 2. referendumi menisi, mutta siinä on iso jos. Brexit + UKIP on selvä leave. Green, Lib, Change, SNP on selvä remain. Conservative vuotaa Brexittiin ja Labour on vieläkin 50/60 ettei niistä ota pirukaan selvää...
 
Jos nyt pidettäisiin vaalit, toi Toryjen hajaannus menisi Labourin laariin, mutta jos May vaihdetaan johtopallilta, niin saattaa olla jotain pelastettavissa. Mutta aika loppuu ihan muutamassa viikossa ja sitten on vaikea nousta kun on kaulaa myöten paskassa.

Lainaukset on tuolta, vähän pidempi juttu lontooksi
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6943297/Devastating-poll-shows-40-Tory-councillors-Nigel-Farages-new-party.html
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 10:54:31 kirjoittanut Lemmy »
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 976
 • Liked: 1426
 • "je m’en fous"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3726 : 21.04.2019, 11:01:47 »
Eli tuo cuk puolue on sama kuin "uusi" vaihtoehto. Tulee mieleen jotain Suomen poliittisesta lähimenneisyydessä.

No ei ihan, sinne meni edustajia myös konservatiiveistä, vaikka se olikin Labourin splitti. Jos Boris Johnson voittaa Konservatiivien pj-äänestyksen sieltä saattaa mennä lisää porukkaa. Labourissa on vieläkin sisäisiä jännitteitä aika monen asian suhteen, että jos radikaalisiipi vielä vahvistuu, niin sitten Labour voi haljeta ja siitä ei sitten tiedä mikä kaaos tulee. Mutta tätä hajoamista on jo pitkään povailtu, että saahan sitä spekuloida. Labourilla on aika monta hajoomista tässä, on siis Corbyn ja ”AY ja radikaali vasemmistosiipi”, sitten Blair & co eli tää keskustaan kallellaan oleva ”New Labour” joka menetti maineensa Irakin sodissa. Nää on taistelleet jo pitkään taustalla. Sitten on tää antisemitismiskandaali, joka on aiheuttanut kaikenlaista häikkää, ehkä suurimpana muutama iso puolueen rahoittaja on sanonut et jos juutalaiset ei kelpaa niin olkaa ilman tän juutalaisen rahoja. Että paineita on taustalla. Nyt viimeisin tikki on tää Leave/Remain splitti. Corbyn yrittää olla kumartelematta kumpaankaan suuntaan ja toivoo että paha uni menee ohi.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 11:48:37 kirjoittanut Lemmy »
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Pesismies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 9
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3727 : 06.05.2019, 21:42:00 »
Saattaa vaikuttaa Brexitiin jos Batten eroaa.

https://twitter.com/GerardBattenMEP/status/1125418361167536128?s=19

« Viimeksi muokattu: 06.05.2019, 21:46:43 kirjoittanut Pesismies »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3728 : 07.05.2019, 19:44:31 »
Laitan tämän tänne, kun liittyy (löyhästi) Britannian EU-eroon:

Hesari haastatteli Suomen Pankin entistä pääjohtajaa (1992-1998) Sirkka Hämäläistä. Hän vaatii nuorille äänestäjille kaksinkertaista äänimäärää, koska vanhemmat äänestäjät äänestivät Britannian EU-eron puolesta. 

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on ilmeisesti tuhottava, koska jotkut ihmiset äänestävät väärin.  :P

Lainaus
Nuorille pitäisi antaa vaaleissa kaksinkertainen äänimäärä vanhoihin ihmisiin verrattuna”, Suomen pankin entinen pääjohtaja Sirkka Hämäläinen, 80, sanoo

[...]

Tietysti hän seuraa edelleen sekä kansainvälistä että kotimaista poliittista ja talouspoliittista keskustelua. Hämäläinen sanoo kuitenkin luovuttavansa päätöksenteon näissä kysymyksissä mielellään nuoremmille sukupolville.

Tämän hän sanoo olevan hyvä ohjenuora myös muille ikäisilleen.

”Nuoret ovat kuitenkin ne, joilla on tulevaisuus kannettavanaan. Mielestäni heille pitäisi antaa vaaleissa ja äänestyksissä kaksinkertainen äänimäärä vanhoihin ihmisiin verrattuna. Jos katsomme esimerkiksi brexitiä, niin siitä päättivät juuri iäkkäät ihmiset. Eläkkeellä olevat – usein elämänsä loppuvaihetta varsin lähellä olevat – ihmiset elävät monesti menneisyydessä.”

HS (7.5.2019)


jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 201
 • Liked: 6779
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3729 : 07.05.2019, 21:20:20 »
Jos ihmiskunta olisi historiansa aikana tehnyt kuten nuoret haluaa niin ihmiskuntaa ei enää olisi.

Toki monet vanhat ihmiset elää menneisyydessä, mutta ei nuoret elä yhtään sen enempää tulevaisuudessa. Tulevaisuutta et voi edes ennakoida jos et tunne historiaa, joten päätöksenteon priorisoiminen nuorille johtaa täydelliseen katastrofiin. Tämän näkee suoraan ihmiskunnan historiasta empiirisesti. Mitä enemmän nuorisoa väestörakenteessa sitä epästabiilimpi yhteiskunta on ollut kautta historiaan.

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 487
 • Liked: 257
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3730 : 22.05.2019, 13:27:13 »
Euroopan neuvoston presidentti Donald Tusk kehottaa brittejä äänestämään CUKkia.

Lainaus
[...]The top Eurocrat released a statement Tuesday in which he told pro-remain Brits to vote for the recently founded Change UK party, which supports a second referendum as a means to keep the United Kingdom inside the European Union. POLITICO reports Tusk’s remarks as: “Jan Rostowski worked with me as finance minister of Poland for six years and then as my Deputy prime minister.

“Not only was he the best finance minister in Europe during the financial crisis, he is also a very dear friend who would make a great MEP for London, which I know he loves. I urge Londoners who want Britain to stay in the EU to vote for him.”[...]

https://www.breitbart.com/europe/2019/05/21/foreign-interference-eu-president-tusk-tells-brits-vote-anti-brexit-change-party/

Foreign Interference? EU President Tusk Tells Brits to Vote for Anti-Brexit Change UK Party

Vaalivaikuttamista?

PJW:  Joissain gallupeissa CUK on saanut niin vähän kannatusta, että se ei edes näy graafissa.
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58264
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3731 : 23.05.2019, 02:51:30 »
https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2542478 (23.5.2019)

Lainaus
Britanniassa spekulointi Mayn erosta kiihtyy – Timesin mukaan pääministeri aikoo ilmoittaa lähdöstään huomenna

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn asema käy tukalammaksi erovaatimusten yltyessä. Times-lehden mukaan May aikoo ilmoittaa erostaan perjantaina.

Paine Mayta kohtaan kasvoi eilisiltana, kun hän yritti turhaan vedota kansanedustajiin brexit-sopimuksensa pelastamiseksi. Illalla May koki merkittävän takaiskun, kun parlamentin alahuoneen johtaja ja hallituksen jäsen Andrea Leadsom ilmoitti jättävänsä tehtävänsä brexit-erimielisyyksien takia. Leadsomia on veikkailtu yhdeksi Mayn seuraajakandidaatiksi.

(...)

Timesin artikkeli (maksumuuri): https://www.thetimes.co.uk/edition/news/theresa-may-prepares-to-quit-after-cabinet-mutiny-9mmjthtv8 (23.5.2019)

Lainaus
Theresa May prepares to quit after cabinet mutiny

PM will announce departure tomorrow, allies say as Leadsom becomes 36th minister to resign

Theresa May is expected to announce her departure from No 10 tomorrow after a cabinet mutiny over her Brexit plan.

The prime minister defied an attempt to force her from office last night, insisting that she would spend today campaigning in the European elections. Her allies believe, however, that she will declare that she is leaving after a meeting with Sir Graham Brady, chairman of the 1922 Committee.

Mrs May was finally cornered after cabinet ministers joined the Tory revolt over her offer to facilitate the option of a second referendum.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 508
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3732 : 23.05.2019, 20:15:38 »
^ En ihmettele, uskomatonta että May on kyennyt jollain ilveellä roikkumaan pääministerin pallilla näinkin kauan, lähtöään kun on spekuloitu jo ainakin parin vuoden ajan...
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 418
 • Liked: 9373
Vs: Britannian EU-ero (May lähtee)
« Vastaus #3733 : 24.05.2019, 12:27:04 »
May eroaa konservatiivien johdosta 7. kesäkuuta. Jatkaa pääministerinä, kunnes uusi on saatu valittua.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006117022.html
« Viimeksi muokattu: 24.05.2019, 12:49:16 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 508
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3734 : 24.05.2019, 18:30:25 »
Eli taas jatkoaikaa ;) Nyt sentään on deadline jo tiedossa.
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 629
 • Liked: 12270
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3735 : 24.05.2019, 20:44:56 »

Olen pari vuotta kuunnellut Ylen Ykkösaamuja ja Politiikkaradioita kun ne jankkaavat Brexitistä. En ole vieläkään tottunut siihen vihan ja katkeruuden & peppukivun määrään mitä tuutista tulee joka ikinen kerta. Kaikkein kitkerintä sappea tulee ohjelmien niiltä vierailta jotka ovat 60-80 v varakkaita lahtareita ja joita päättäjiksi kutsutaan. Nämä verenimijät ovat kaikkein eniten EU:sta ja Eurosta hyötyneet. Nämä ovat niitä jotka järjestävät Vastuumedian ilkkumaan / halveksumaan / öyhöttömään briteille jokaisessa pääkirjoituksessa ja kolumnissa.

Ja ainoa selitys minkä nämä arvokkaat vanhemmat asiantuntijat tarjoavat Brexitille on valehtelu ja populismi. Yhtään muuta syytä ei ole keksitty Brexit-äänestyksen tulokselle. VAIN valehtelu ja populismi.

Jos ja kun Hard Brexit toteutuu niin jumalauta että mä nautin.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 487
 • Liked: 257
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3736 : 25.05.2019, 11:05:54 »
Eurovaaligallupeissa nyt 6 viikkoa vanhalle Brexit-puolueelle on luvassa 35% kannatus. Se on suurempli kuin Labour ja Konservatiivit yhteensä.

Viimeisimmässä OpiniumResearch-gallupissa kansallisten vaalien ääniosuus on kasvanut edelleen ja on enää yhden prosenttiyksikon Labouria jäljessä.

LAB: 26% (-3)
BREX: 25% (+1)
CON: 22% (-)
LDEM: 12% (+1)
GRN: 4% (+1)
UKIP: 2% (-)
CHUK: 2% (-1)
 
https://www.prisonplanet.com/brexit-party-now-just-one-point-behind-labour-in-national-poll.html
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 418
 • Liked: 9373
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3737 : 27.05.2019, 08:37:29 »
Brexit-puolue seilasi reippaaseen voittoon. (Pro-EU) liberaalit olivat kakkosina. Konservatiivit peräti viidensinä vaalituloksissa. Vihreätkin menivät edelle.
Lainaus
    The UK is electing 73 MEPs from across 12 regions - 10 have so far declared
    The Brexit Party have 28 MEPs winning 32% of the vote and are largest party in 9 regions
    The Lib Dems topped the poll in London and have won 15 MEPs, gaining 14
    The Conservatives have just 3 MEPs, down 15 and are in 5th place
    Labour have 10 MEPs, down 8 and their vote share has fallen by 11 percentage points
    The Green Party have won 7 MEPs, up 4
    In Scotland the SNP is forecast to win 3 MEPs, Brexit Party 1, Lib Dems 1 and Conservatives 1
    The Brexit Party dominated in Wales, with Plaid Cymru second
    Counting to determine the results in Northern Ireland will begin at 08:00
https://www.bbc.com/news/live/uk-politics-48417378
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 418
 • Liked: 9373
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3738 : 28.05.2019, 10:53:27 »
Labourin puheenjohtaja Corbyn on asettunut uuden kansanäänestyksen taakse.
https://www.theguardian.com/politics/2019/may/27/jeremy-corbyn-signals-more-support-for-second-referendum-after-voter-exodus

Konseravatiivit tuntuvat olevan paniikissa, että jos maahan tulee parlamenttivaalit Brexit prosessin ollessa keskin, heidät murjotaan maanrakoon. Pelkoon tuntuisi olevan perusteita. Brexit luonnollisesti olisi ykkösaihe vaaleissa ja konservatiivit eivät nykyisellään ole looginen vaihtoehto prexitin vastustajille (koska heidän parissaan sentään on monia sen kannattajia, ja he panivat prosessin alulle), kuin myöskään sen kannattajille (vaalit pidettäisiin siis ennen kuin konservatiiviset olisivat toteuttaneet selkeän lupauksensa Brexitistä).
https://www.bbc.com/news/uk-politics-48428761
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 865
 • Liked: 9343
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3739 : 28.05.2019, 11:14:21 »
Ei Labour myöskään kummoisesti pärjännyt eurovaaleissa joten molemmat pääpuolueet välttävät viimeiseen, eli v2022 asti, uusia vaaleja.

Brexit on täydellisesti tuhonnut Britannian politiikan perusrakenteen. Jos nyt järjestettäisiin uusi kansanäänestys ja leave voittaisi uudestaan, kenties vielä suuremmalla  erolla, niin luuletteko että silloin remainerit lopulta luovuttaisivat?  ;D

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 14934
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3740 : 28.05.2019, 11:23:11 »
Labourin puheenjohtaja Corbyn on asettunut uuden kansanäänestyksen taakse.
https://www.theguardian.com/politics/2019/may/27/jeremy-corbyn-signals-more-support-for-second-referendum-after-voter-exodus

Onhan se aika käsittämätöntä miten Euroopan poliittinen eliitti jatkuvasti yrittää jyrää kansalaismielipiteen.

Nigel Farage ennakoi Brexitin jälkeen, että poliittinen eliitti pyrkisi estämään Brexitin. Hän oli oikeassa. May on onnistunut viivyttämään eron ja nyt junaillaan epätoivoisesti uutta kansanäänestystä.

Ero olisi helppo asia hoitaa ja neuvotella jämäköillä poliitikoilla. Nyt ollaan kuitenkin tahallisesti sotkettu kaikki, jolloin käännytään kansan puoleen jotta se äänestäisi uudestaan samasta asiasta. Näin koko soppa saadaan näyttämään "demokraattiselta" vaikka uuden äänestyksen ainoa tarkoitus on mitätöidä edellinen demokraattinen äänestys.

Epäilen kuitenkin, että Labour kokee saman kohtalon kun Toriesit. Mayn eepinen sekoilu romutti heidän kannatuksen täysin ja Labourin liittyminen kansanpettureihin ei tule povaaman hyvää heidänkään kannatukselle.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 568
 • Liked: 6025
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3741 : 28.05.2019, 11:27:58 »
Ei Labour myöskään kummoisesti pärjännyt eurovaaleissa joten molemmat pääpuolueet välttävät viimeiseen, eli v2022 asti, uusia vaaleja.

Brexit on täydellisesti tuhonnut Britannian politiikan perusrakenteen. Jos nyt järjestettäisiin uusi kansanäänestys ja leave voittaisi uudestaan, kenties vielä suuremmalla  erolla, niin luuletteko että silloin remainerit lopulta luovuttaisivat?  ;D

Eiköhän se olisi aika taputeltu jos esimerkiksi 85 prosenttia kannattaisi briteissä uudessa kansanäänestyksessä brexitiä.

Saa nähdä milloin ymmärtävät järjestää uuden kansanäänestyksen nyt kun vaihtoehdotkin ovat tiedossa ja mitä ne tarkoittavat.

Jos uutta kansanäänestystä eivät järjestä ennen seuraavia parlamenttivaaleja ja brexitiä on vain siirrelty "väliaikaisesti" eteenpäin, niin konservatiivit ottavat niin rumasti takkiin vaaleissa ettei ole tosikaan.

Jos nyt uuden kansanäänestyksen järjestäisi ja sen jälkeen ajaisi brexitin läpi tai peruisi koko brexitin, niin asia olisi varmaan suurimmalta osin unohdettu 2022 vuoden parlamenttivaaleihin mennessä.

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 487
 • Liked: 257
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3742 : 28.05.2019, 12:37:50 »
Brexit on täydellisesti tuhonnut Britannian politiikan perusrakenteen. Jos nyt järjestettäisiin uusi kansanäänestys ja leave voittaisi uudestaan, kenties vielä suuremmalla  erolla, niin luuletteko että silloin remainerit lopulta luovuttaisivat?  ;D

Kannattaisiko nyt sitten heti laittaa uusi FIXIT vetämään? Sen kansalaisaloitteeksi laittaminenhan sitä keskustelua saisi taas liikkeelle, ja mikään ei olisi parempi kuin Suomen politiikan perusrakenteen (The Puolueen) tuho!
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 330
 • Liked: 26977
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3743 : 28.05.2019, 14:19:51 »
Brexit on täydellisesti tuhonnut Britannian politiikan perusrakenteen. Jos nyt järjestettäisiin uusi kansanäänestys ja leave voittaisi uudestaan, kenties vielä suuremmalla  erolla, niin luuletteko että silloin remainerit lopulta luovuttaisivat?  ;D

Kannattaisiko nyt sitten heti laittaa uusi FIXIT vetämään? Sen kansalaisaloitteeksi laittaminenhan sitä keskustelua saisi taas liikkeelle, ja mikään ei olisi parempi kuin Suomen politiikan perusrakenteen (The Puolueen) tuho!

Saahan niihin aloitteisiin pankkitunnukset tuhlattua. Oikein kampanjoituna siinä tulee mitattua EU-myönteisyys. Parempi olisi olla mukana ja kehittää kansallisvaltioiden kauppaliittoa. Jyrkkä ei sosialistien liittovaltiolle.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 418
 • Liked: 9373
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3744 : 28.05.2019, 22:07:46 »
Ei Labour myöskään kummoisesti pärjännyt eurovaaleissa joten molemmat pääpuolueet välttävät viimeiseen, eli v2022 asti, uusia vaaleja.

Labourilla meni sentään paremmin kuin konservatiiveillä, vaikkei toki häävisti. Sitten jos he alkavat nyt kamppanjoimaan toisen kansanäänestyksen puolesta, he voivat ainakin toivoa keräävänsä remain-ääniä riittävästi. Poliittiset laskelmat voivat mennä pieleen, mutta kyllä minä ymmärrän, jos labour näkee itsellään myös voittoscenaarion samalla kun he katsovat, että konservatiivit ovat palavan rakennuksen nurkassa, jos he saavat prlamentilta epäluottamuslauseen Brexitin ollessa levällään.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 087
 • Liked: 16251
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3745 : 29.05.2019, 20:14:56 »
Pääministeri­suosikki Boris Johnson joutuu oikeuden kuultavaksi: Syytteen mukaan hän käänsi brittejä brexitin kannalle valehtelemalla
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006124451.html

Lainaus
BRITANNIAN EU-eron eli brexitin kovimpiin ajajiin kuuluva konservatiivipuolueen poliitikko Boris Johnson on joutumassa oikeuden kuultavaksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kuulemisen taustalla ovat Johnsonin tietoisesti valheellisiksi väitetyt puheet sekä ennen että jälkeen vuonna 2016 pidetyn kansanäänestyksen, jossa britit äänestivät maan EU-eron puolesta. Johnson on kieltänyt toimineensa epärehellisesti.

LONTOON syyttäjäviranomaisen mukaan Johnson on saattanut syyllistyä kolmeen luottamusasemansa väärinkäyttöön, jotka vaikuttivat kansanäänestyksen lopputulokseen. Britit äänestivät EU:sta irrottautumisen puolesta niukasti prosentein 52–48.

”Epäilty on toistuvasti valehdellut ja johtanut harhaan Britannian kansalaisia, mikä on maksanut Britannian EU-jäsenyyden”, Johnsonia vastaan keskiviikkona nostetussa kanteessa todetaan Reutersin mukaan.

Yksi Johnsonin valheista on kanteen mukaan se, että Johnson väitti EU-jäsenyyden maksavan Britannialle 350 miljoonaa puntaa (noin 396 miljoonaa euroa) viikossa. Todellinen summa on noin 100 miljoonaa puntaa pienempi. Lisäksi unioni esimerkiksi tuki Britannian julkista taloutta neljällä miljardilla punnalla (eli lähes viidellä miljardilla eurolla) eli lähes 76 miljoonalla viikossa vuonna 2017.

Poimintoja juttuun tulleista kommenteista:

Lainaus
Esim. "Balkanin maanteillä taivaltaa korkeakoulutettujen joukko" näillä hakusanoilla löytyy yksi esimerkki tällaisesta oikeamielisestä valheesta. Oikeusjutun sijaan häntä esitetään palkittavaksi komissaarin rahakkaalla viralla.
...
Mikähän on sellaista totuuden vääristelyä, että siitä pitäisi saada tuomio. Miten seuraaviin tulisi suhtautua:

- ”Hei, me tienataan tällä.” (Urpilainen)
- ”Kaikkien tulijoiden taustat tunnetaan.” (Nerg)
- ”En tiennyt uuden 20 kansanedustajan ryhmän perustamisesta.” (Sipilä)
- ”90 prosenttia hallintarekistereitä koskevista lausunnoista on ollut myönteisiä” (Stubb)
-”Suo­mi on val­mis hy­väk­sy­mään uu­det tu­ki­pa­ke­tit Krei­kal­le ja Por­tu­ga­lil­le, jos ne käy­vät vält­tä­mät­tö­mik­si.” (Katainen)
- jne.
...
Kyseessä on yksityiskanne jota ajaa kampanjoija Marcus Ball ja kannetta rahoitetaan netin kautta joukkorahoituksella (crowdfunding). En usko että "Lontoon syyttäjäviranomaisella" on asiaan paljoa sanomista puoleen tai toiseen, vaan Marcus Ballia edustavalla oikeusasianajajalla (QC=Queen's Councillor). Ajoitus on tosin tarkkaan suunniteltu.
...
Niin, politiikassa toden puhumisen ja valehtelemisen raja on usein varsin epäselvä. Vastaavalla tavalla valehtelua on harrastettu ja vuosia. Aiemmin vastaavia oikeustapauksia en ainakaan minä muista olleen.
...
Saisikohan Suomessa koulutuslupauksesta vastaavat syytteet aikaan? No, ikävä kyllä ei saa.
...
Pannaan vaan vankilaan kaikki joiden kanssa ollaan poliittisesti eri mieltä. Sepä vasta onkin hyvää yhteiskunnan kehittämistä, eikä muistuta yhtään esimerkiksi Neuvostoliittoa.
...
Kuulostaa varsin oudolta saada syytteet tällaisesta. Tuskin on olemassa poliitikkoa, joka puhuisi kaikissa asioissa totta. Kriittisesti tarkastelemalla käytännössä kaikilta poliitikoilta tuntuu tulevan enemmän tai vähemmän muunneltua totuutta.
...
Koskeehan valehtelukielto ihan kaikkia poliitikkoja vai vain väärämielisiä. Jos mennään yleiselle tasolle niin voi Briatanniassakin olla oikeuksissa ihan pikkuisen ruuhkaa lähivuosina kun aletaan perkata kaikkia valheita. Pakolaiskriisi, EU jäsenyyden kannattajien valheet muutama valheisiin perustunut sota, jossa Britannia osallisena jne. Listahan on loputon.
...
Jos sama käytäntö olisi Suomessa, niin miten kävisi Kreikan pikavippaajien? Me tienataan vakuuksilla, pelastetaan suomalaisten työpaikat jne. Onko se Jutan A4 vielä Rinteen povitaskussa..
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3746 : 29.05.2019, 20:50:09 »
^
Aivan älytön syyte. Samalla perusteella entinen pääministeri Tony Blair voitaiisiin laittaa oikeuden eteen, kun valehteli Irakin joukkotuhoaseista.

Tai Brexitiin liittyen entinen pääministeri David Cameron ja vv-ministeri George Osborne voitaisiin laittaa syytteen alaiseksi ennusteesta jossa väitettiin Leave-puolen voiton johtavan taantumaan ja työttömyyden kasvuun.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3747 : 07.06.2019, 18:55:27 »
^^
Boris Johnson voitti tämän oikeushaasteen. Ylempi oikeusaste kumosi alemman oikeusasteen päätöksen kuultavaksi joutumisesta.

Lainaus
Boris Johnson wins court challenge over £350m Brexit claims

Boris Johnson has avoided a criminal prosecution over comments he made during the EU referendum campaign about the UK sending £350m a week to Brussels after winning a high court challenge.

The district judge Margot Coleman issued the Conservative MP with a summons on 29 May to attend Westminster magistrates court and face three allegations of misconduct in public office.

After a hearing at the Royal Courts of Justice in London on Friday, however, Lady Justice Rafferty and Mr Justice Supperstone overturned the decision.

Marcus Ball, 29, who claimed Johnson had lied during the 2016 referendum campaign, crowdfunded more than £300,000 online to bring a private prosecution.

[...]

The Guardian (7.6.2019)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 720
 • Liked: 76739
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3748 : 07.06.2019, 23:46:51 »
Lainaus
Toimittaja
Millainen kokonaisvaikutus tällä Brexit-neuvottelulla on ollut tähän mennessä EU:n toimintakykyyn?

Jyrki Katainen
EU:n toimintakykyyn sillä ei ole ollut ainakaan negatiivista vaikutusta. Ehkä pikemminkin päinvastoin. Eli useat sellaiset jäsenmaat, jotka pikkaisen istuivat aidalla tässä muutama vuosi sitten eli... semmoiset poliittiset johtajat, jotka yrittivät pikkaisen hankkia itselleen omaa etua...

Toimittaja
Mitkä maat?

Jyrki Katainen
No, keskisen Itä-Euroopan maita, mutta vähän myös perinteisemmässä vanhemmassa EU:ssa oli poliittisia johtajia, jotka halusivat ikään kuin halpamaisilla kikoilla EU:ta kritisoimalla hakea kannatusta, niin ovat nyt säikähtäneet ja tulleet takaisin ruotuun ja esimerkiksi Puolan hallituksesta on tullut erittäin vankka EU:n kannattaja aivan yllättäen.
https://areena.yle.fi/1-50183428

Joko Katainen elää ihan omassa maailmassaan tai ei vain pysty puhumaan totta. Aivan ilmeisesti Katainen viittaa etenkin Unkariin ja Orbaniin, mutta Unkari, Puola tai mikään muukaan maa ei ole "tullut ruotuun".

Esimerkiksi Unkari ja Puola ja niiden johto eivät muutenkaan ole koskaan olleet EU-vastaisia, kuten vallitseva narratiivi antaa ymmärtää, vaan päinvastoin korostetun EU-myönteisiä, mutta ne ovat kyllä vastustaneet ja vastustavat edelleen liittovaltiokehitystä ja EU:n puuttumista sellaisiin asioihin, jotka eivät sille kuulu. Tärkeimpänä tällaisena asiana on ollut päätösvalta siitä, keitä ulkomaalaisia maahan pääsee Euroopan ulkopuolelta.

Lainaus
Jyrki Katainen
Monet Eurooppaa kehittävät poliittiset liikkeet olivat huolissaan siitä, että kuinka suuren vaalivoiton nationalistipuolueet saavat tai sellaiset puolueet, jotka ovat enemmän kallellaan Venäjään kuin muuhun Eurooppaan, ja tästä nyt tuli tussahdus. Eli kansalaiset eivät kuitenkaan tahtoneet tukea näitä ääriliikkeitä niin paljon kuin ehkä pelättiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 865
 • Liked: 9343
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3749 : 07.06.2019, 23:55:34 »
Minä luulin että se oli tänään kun tuo lehmä viimein lähtisi mutta uutisia tarkemmin kun lukee niin vielä lähes kaksi kuukautta. WTF? Mikä voi kestää näin kauan?