Kirjoittaja Aihe: Britannian EU-ero (Brexit)  (Luettu 716707 kertaa)

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 472
 • Liked: 8182
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3510 : 07.01.2019, 15:16:34 »
Periaatteessa juu, ja voimme huomata että sodanjälkeisessä ajassa ei 50 vuoteen näitä kansallisia päätöksiä ei saatu aikaan. Kansallisilla päätöksillä tosin ei pääse Brysseliin osallistumaan EU:n päätöksentekoon, joka joka tapauksessa koskettaa Suomea, eikä Suomen kansallisilla päätöksiää pidetä eurooppalaisia arvoja pinnalla maailmanpolitiikassa ja -historiassa.

Sodanjälkeisessä ajassa kyllä kansallisia päätöksiä saatiin aikaan paljonkin. Paljon kampitettiin sitä kansainvälistymistä, kilpailua muiden maiden tuotteiden kohdalla jne... Sitten myöhemmin kun sodanjälkeinen eurooppa ja maailma, lähti kehittymään niin täällä kehityttiin myös, päättäjien toimista huolimatta. Mitkä muuten ovat Eurooppalaiset arvot, missä ne on listattu, jotta ne voi käydä lukemassa. Sellaiset arvot jotka ovat kiveen hakatut eivätkä muutu sen mukaan kuin vastaaja vaihtuu?

Lainaus
Bussin viesti tosiaan oli yksi Leave-puolen pääargumentteja. Ja siinä tosiaan sanottiin mitä sanoin siinä sanotun. Case closed. Jos et osaa englantia, ei se ole minun ongelmani.

En näe järkeä tuossa valehtelussasi. Sinä kirjoitit sanatarkasti.
Lainaus
Kyseinen mainos oli keskeisessä asemassa Leave-argumentoinnissa, toki se ei ole ainoa valhe mitä siltä puolelta esitettiin. Ja se, että Britannian nykyhallitus aikoo lisätä NHS:n rahoitusta velkarahalla ei tee tuosta valheesta yhtään vähemmän valheellista. Bussin kyljessä sanottiin, että Brexit vapauttaa 350 miljoonaa puntaa viikossa NHS:n rahoitukseen. Tämä ei tule tapahtumaan, ja asia oli tiedossa jo ennen kansanäänestystä.

Mitä siinä ei kuitenkaan lukenut, sanatarkasti siinä luki "We send the EU £350 million a week - let´s fund our NHS instead Vote leave" https://digital.library.lse.ac.uk/objects/lse:pen598xoz

Me lähetämme EU:hun 350 miljoonaa puntaa viikossa - rahoittakaamme NHS:ää mieluummin äänestä poistumista.

Lainaus
EU on Britannian taloudelle tärkeä elementti joka mahdollistaa sen toimimisen korkeammalla tuotannollisella tasolla. Tästä ei ole epäilystä ja se seuraa aika alkeellisesta loogisesta päättelystä, mikä on tässäkin käyty jo huolellisesti läpi. Siksi EU-jäsenmaksu muistuttaa paljon enemmän tuottavaa investointia kun rahan heittämistä ikkunasta. Jos ideologiasi estää sinua tätä näkemästä, ei se ole minun ongelmani.

Yksinkertaisesti myönnät että EU:n jäsenmaksut lopettamalla, säästetään se summa mikä sinne menee ja se voidaan käyttää jonnekin muualle. Mikä on se elementti joka mahdollistaa Britannian toimimisen korkeammalla tuotannollisella tasolla? Onko se "asiantuntijan" hihastaan ravistama juttu, jonka sinä uskot ja kuvittelet minun uskovan koska joku tuntematon "asiantuntija" jossain niin joskus sanoi? EU:n jäsenmaksu ei ole tuottava investointi oikein millään mittarilla, varsinkaan maalle joka on nettomaksaja.

Lainaus
Kyllä, ilman muuta. Sitä vain ei saatu kansallisella tasolla tehtyä vaikka vuosikymmeniä kului toinen toisensa perään. Oli Euroopassa yhtenäinen poliittinen järjestelmäkin mm. Rooman valtakunnan aikana ja keskiajalla katolisen kirkon kautta, ei siihen silloin EU:ta tarvittu. EU on kuitenkin se mekanismi mikä meillä tällä hetkellä on, ja hyvä että on.

Niin, tai sitten kun Suomi alkoi avautumaan ja kansallisia päätöksiä alettiin tekemään, muutenkin kuin neuvostoliittoon rähmällään ollen, sen kaaduttua muutama vuosi ennen EU:hun liittymistä, niin sinä vedät mutkat suoriksi ja päätät että EU on se joka sen mahdollisti. Jos katsot nyt kaikkia EU direktiivejä ja päätöksiä, niin täällä on kyllä säntillisesti noudatettu kaikkia järjettömiä ja järjellisiä jätetty noudattamatta. Autojen alv ja verotus muutenkin on yksi tällainen. Mutta pikkuvikoja EU utopian rattaissa tuollaiset.

Lainaus
Brexit-puolella tosiaan Gove sanoi kuuluisasti, että "people in this country have had enough of experts", kun Leaven lapselliset argumentit teilattiin uudestaan ja uudestaan. Olet selkeästi samassa jatkumossa. Itse puolestani uskon mielelläni asiantuntijoihin, jos lääkärit sanovat että rokotteista on etua, otan rokotteita. Jos ilmastotieteilijät varoittavat ilmastomuutoksesta, olen valmis heitä kuuntelemaan. Näistä syistä maailmassa on yliopistoja, että vaiketa asioita saadaan hallintaan ja tieto lisääntyy. Se on hieno, tuhatvuotinen perinne mistä sinunkin kannattaisi pitää kiinni. Niin et olisi niin helposti sinun omaa etuasi vastustavien tahojen manipuloitavissa.

Kas kun on asiantuntijoita ja "asiantuntijoita". Sinä vetäydyt "asiantuntijoiden" taakse piiloon, tai vetoat heidän auktoriteettiinsa jatkuvasti. Keitä nämä "asiantuntijat" ovat joihin olet nyt useamman kerran vedonnut? Nimeämättä ainoatakaan olet lähinnä ravistellut hihasta "asiantuntijat ovat tätä mieltä", ja sitten pakenet sen taakse.

Remain puolen "asiantuntijat" julistivat paljon kaikenlaista tapahtuvaksi heti jos äänestystulos on leave, näiden "asiantuntijoiden" ennustukset ja arviot ja tilastoinnit, eivät pitäneet paikkansa. Se on vähän kuin ilmastotieteilijät kertoivat 1988, kuinka Malediivien 1196 saarta uppoavat mereen seuraavan 30 vuoden aikana ja kuinka saarilta loppuu vesi ja siten asukkaat joutuvat lähtemään kodeistaan vuoteen 1992 mennessä. Tämä pieni esimerkki kertoo siitä että "asiantuntijat" eivät ole erehtymättömiä. Tämäkin ennustus meni pieleen vain 1196 saaren osalta ja ne 200.000 asukast ovat siellä vieläkin.

Vetoamalla "asiantuntijoihin", joita ei nimeä ja uskomalla kaiken mitä "asiantuntijat" sanovat, ulkoistaa ajattelunsa muille. Kun Remain "asiantuntijat" ovat pielessä ja Leave puolen argumentoinnista valehdellaan ja sitten niitä valheita "teilataan" niin helppoahan se on mennä moisen mukana. Vaikeaa on ajatella itse ja katsoa mitä maailmassa tapahtuu. Suosittelen sinullekin itse ajattelua, sokean auktoriteettiuskon sijaan. Tai vaihtoehtoisesti, listaa ne asiantuntijat ja näiden lausunnot joihin olet nyt muutamissa viesteissäsi vedonnut, katsotaan miten ne osuvat yksiin todellisuuden kanssa ja oletko varmasti ymmärtänyt täysin mitä he sanovat.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 398
 • Liked: 8137
Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3511 : 14.01.2019, 09:04:30 »
Jos ja kun Theresa May häviää huomenna parlamentissa Brexit-äänestyksen niin hän kyllä roikkuu kiinni pääministerin paikassa mutta hän on käytännössä rampa ankka.

Hänen onnensa on se että konservatiiveilla ei ole ketään ilmeistä vaihtoehtoa hänen tilalleen.

Työväenpuoluetta johtaa kommunisti joten siltäkään suunnalta ei ole pelkoa.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18924
 • antikomintern
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3512 : 15.01.2019, 21:25:38 »
Parlamentissa kolme opposition muutosesitystä Brexit-sopimukseen vedetty pois, joten varsinainen äänestys EU-erosopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä alkaa jo noin 21.30 (Suomen aikaa) eli nyt.

live-striimi parlamentin alahuoneesta: https://www.youtube.com/watch?v=65Nt-ByDGEM
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 429
 • Liked: 18311
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3513 : 15.01.2019, 21:27:58 »
Kolme mahdollisuutta:

a) Mayn soppariluonnos läpi
b) Hard brexit
c) brexit kaatuu

Miten käy?

Veikkaan hard brexitiä ja hallitus kaatuu. Tai sitten musta hevonen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 165
 • Liked: 3906
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3514 : 15.01.2019, 21:32:08 »

Äänestys on menossa. Noin 10 minuutin päästä tulokset. Alla olevan linkin takaa näkyy suorana Sky Newsin lähetys:


https://www.youtube.com/watch?v=lrX6ktLg8WQ

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 165
 • Liked: 13125
 • "Ich bin Jude"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3515 : 15.01.2019, 21:38:42 »
Joka tapauksessa sielläkin EU-myönteinen eliitti - EU:n myötävaikutuksella - yrittää kaikin keinoin kävellä kansan äänestyksessä ilmaiseman tahdon yli.

Jos - luulen: kun - niin käy, niin keltaliivit saattaavat nousta Britanniassakin kaduille lukuisin joukoin.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 705
 • Liked: 7843
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3516 : 15.01.2019, 21:41:00 »
Jos brexit ei toteudu, Euroopan Unioni paljastuu vankilaksi, josta ei päästetä pois.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18924
 • antikomintern
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3517 : 15.01.2019, 21:42:28 »
https://twitter.com/HommaFI/status/1085260467784871936
Invalid Tweet ID
Erosopimus hylättiin äänin 432-202.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019, 21:49:14 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 165
 • Liked: 13125
 • "Ich bin Jude"
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3518 : 15.01.2019, 21:47:20 »
Jos brexit ei toteudu, Euroopan Unioni paljastuu vankilaksi, josta ei päästetä pois.

Se onkin tarkoitettu kansojen vankilaksi ja siirtotyöleiriksi, johon ennen itsenäiset valtiot voivat vain sulautua ja sekoittua, aivan kuten Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto oli aikanaan.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18924
 • antikomintern
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3519 : 15.01.2019, 21:51:33 »
Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn esitti hallitukselle epäluottamusta, joten lähipäivinä alahuone järjestää keskustelun jälkeen luottamuslauseäänestyksen hallituksen asemasta. Eli jos hallitus ei saa luottamusta, se joutuu eroamaan ja/tai uudet vaalit.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Helmeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 341
 • Liked: 189
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3520 : 15.01.2019, 21:56:55 »
Onpas mielenkiintoista nähdä kuin käy. Ei haluta, että erotaan ilman sopimusta ja ei haluta, että brexit peruuntuu. Edessä siis neuvottelut paremmasta sopimuksesta eu:n kanssa. Eu:lla ei taas ole mitään halua tarjota hyvää erosopimusta briteille. Sehän olisi suoranainen kutsu muillekin eu:sta eroa haikaileville. Aikaakaan ei ole paljon. Olikos se maaliskuun loppuun.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3521 : 15.01.2019, 22:11:28 »
Mitään parempaa sopimusta ei ole tulossa Eurostoliiton taholta. Siellä halutaan tehdä brittien sisäpoliittisesta tilanteesta mahdollisimman hankala, että seuraavan mahdollisen eroajan olisi mahdollisimman vaikea saada eroa ensin omassa maassaan läpi. Ja tietenkin eurostopolitbyroo haluaa, ettei kansan tahtoa kunnioiteta ja he janoavat kostoa: jos Brexit sitten peruuntuu, niin saavat sortaa brittejä mielin määrin kun edes kävivät ehdottelemassa eroa kansojen vankilasta. Se olisi heille unelmatilanne.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 018
 • Liked: 1607
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3522 : 15.01.2019, 22:12:54 »
Jos brexit ei toteudu, Euroopan Unioni paljastuu vankilaksi, josta ei päästetä pois.

Öö... Briteillä (kuten kansan tahto oli) on täysi vapaus erota EU:sta, mutta ei tietenkään samalla pitää kaikkia etuja mistä EU:n kuulumisesta koitui.

Että jos lähtee pois yhteisistä sopimuksista, niin sopimukset sitten neuvotellaan uusiksi. Mutta Eu:lla ei tietenkään ole mitään tarvetta antaa eroajalle mitää etuja vrt. muutkaan näiden etujen tavoittelijat.

Ei se siitä mitään vankilaa tee, päin vastoin. Britithän voivat täysin vapaasti neuvotella sopimukset kenen tahansa muun kanssa ja täysin vapaasti haistattaa paskat koko EU:lle.


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 429
 • Liked: 18311
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3523 : 15.01.2019, 22:14:39 »
Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn esitti hallitukselle epäluottamusta, joten lähipäivinä alahuone järjestää keskustelun jälkeen luottamuslauseäänestyksen hallituksen asemasta. Eli jos hallitus ei saa luottamusta, se joutuu eroamaan ja/tai uudet vaalit.

Joku honourable gentleman takavasemmalta esitti, että debatti jätettäisiin väliin ja mentäisiin suoraan äänestykseen, koska debatti on kuulemma käyty jo niin monta kertaa ja brexit-päivä lähestyy päivä päivältä. Hänen mukaansa tärkeämpää olisi päästä nyt uusiin neuvotteluihin joko mayn johdolla tai jonkun muun.

Debatti taisi olla torstaille ja luottamusäänestys maanantaille tjsp. Tuo muodollinen hallintokieli ja taustaälämölö hieman haittasivat itse viestin ymmärtämistä. Onneksi britit itse ymmärtävät englantia. Tässä vuokaaviota lähitulevaisuudesta:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6594069/After-loses-tonights-vote-SIX-ways-stage-Brexit-drama-play-out.html

(Vaihtoehtoja niin paljon ja tekstiä niin paljon, että en lainaa edes oleellista)

-i-

Lainaus
So what happens now? Here are SIX ways the next stage of the Brexit drama might play out after May's humiliating defeat tonight

Theresa May suffered the predicted humiliation in the Commons tonight and must now face the unpredictable consequences.

Following the showdown, the real question tonight is what the Prime Minister wants to do after losing and whether or not she will be able to get her way.

There is an almost unlimited number of possible scenarios of what might happen in the aftermath of tonight's defeat.

Britain is currently due to leave the EU on March 29 - but tonight's defeat could force a delay to the two year Article 50 process.

Mrs May has promised to deliver an outline on her next steps on Monday as a defeat in the Commons last week requires her to table a plan B motion within three sitting days.

Moments after the devastating 432 to 202 defeat, Mrs May insisted she would 'deliver' Brexit for Leave voters. 

Here are some of the ways the next stage of the Brexit drama might play out:

(...)


Edit: Kuva ja lainaus lisätty.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019, 22:26:56 kirjoittanut Alaric »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 697
 • Liked: 9453
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3524 : 15.01.2019, 22:22:48 »
Mitään parempaa sopimusta ei ole tulossa Eurostoliiton taholta. Siellä halutaan tehdä brittien sisäpoliittisesta tilanteesta mahdollisimman hankala, että seuraavan mahdollisen eroajan olisi mahdollisimman vaikea saada eroa ensin omassa maassaan läpi. Ja tietenkin eurostopolitbyroo haluaa, ettei kansan tahtoa kunnioiteta ja he janoavat kostoa: jos Brexit sitten peruuntuu, niin saavat sortaa brittejä mielin määrin kun edes kävivät ehdottelemassa eroa kansojen vankilasta. Se olisi heille unelmatilanne.

EU:n kiukuttelu kuitenkin yhdistää brittejä, koska sehän johtuu selvästi niiden vanhasta vihollisesta eli natseista, niin kuin moni muukin ongelma.

Brexit lähti käyntiin siitä, että nykyinen hitler kutsui Eurooppaan hirveän määrän roskaväkeä kysymättä muilta mitään ja unionia käytettiin välineenä, jolla muut pakotettiin jakamaan taakkaa, koska ilman sitä suurin osa briteistä ei olisi ollut eroamisen kannalla eikä koko äänestästä kai oltaisi järjestetty. Tää unohtui vaalitaistelun tiimellyksessä, niin että on hyvä, että britit saavat syyn muistaa, että natseistahan se ero johtui. Pitäköön unioninsa.

Moni muukin maa lähtee vielä ihan vain sen takia, että niiden kusipäiden kanssa ei kannata kuulua yhtään mihinkään. Suomessakin voi kohtapuoliin alkaa puhua eroäänestyksestä, koska tuoreimmat tiedot raiskaustilastoista johtuvat natsien hommaaman taakan jakamisesta.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 429
 • Liked: 18311
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3525 : 15.01.2019, 22:23:20 »
Tuolta Daily Mailista lyhyt yhteenveto vaihtoehdoista:

1) May äänestyttää vielä uudelleen sopparista ja se menee läpi (epätodennäköinen)
2) Koittaa venyttää artikla 50:ä, eli saada lisää neuvotteluaikaa, eli brexit ei astuisi voimaan vielä 29.3.
3) Hard brexit
4) Uusi kansanäänestys
5) Parlamentti kävelee hallituksen yli ja esittää ETA/Norja tyyppistä soft brexitiä

-i-

Muoks: Kiitos lainauksesta ja kuvasta Alaric.

Piti oikein huolella vielä kaivella tuota kuudetta vaihtoehtoa, ja sehän oli, että
6) Jos tulee kokonaan uudet parlamenttivaalit, EU todennäköisesti venyttäisi artikla 50:ä.

Itse veikkaan, että EU ei venytä takarajaa. Tulee hard brexit, hallitus hajoaa ja uusi hallitus alkaa välittömästi neuvotella kahdenvälisiä sopimuksia tai esittää ETA-sopimusta.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019, 22:50:29 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 165
 • Liked: 3906
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3526 : 15.01.2019, 22:45:54 »
Tuolta Daily Mailista lyhyt yhteenveto vaihtoehdoista:

1) May äänestyttää vielä uudelleen sopparista ja se menee läpi (epätodennäköinen)
2) Koittaa venyttää artikla 50:ä, eli saada lisää neuvotteluaikaa, eli brexit ei astuisi voimaan vielä 29.3.
3) Hard brexit
4) Uusi kansanäänestys
5) Parlamentti kävelee hallituksen yli ja esittää ETA/Norja tyyppistä soft brexitiä

-i-

Ei taida yksi vaihteohto riittää.

Jos tai kun Mayn diili ei mene läpi, niin pakko on silloin hakea lisää aikaa eropäivälle kun 29.3.2019 tulee liian nopeasti sekä kansanäänestyksen kannalta, no deal brexitin kannalta ja vielä vähemmän siinä on aikaa neuvotella mitään ETA/Norja tyyppistä sopimusta ja ratifioida sitä.

Eroa ei voida ainakaan ilman uutta kansanäänestystä perua.


Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 528
 • Liked: 1178
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3527 : 15.01.2019, 22:48:51 »
Lainaus käyttäjältä: törö
Suomessakin voi kohtapuoliin alkaa puhua eroäänestyksestä, koska tuoreimmat tiedot raiskaustilastoista johtuvat natsien hommaaman taakan jakamisesta.

Toivottavasti, vaan kuinka mahtaa olla?

Lainaus käyttäjältä: eroprosessi käynnistetään
Lissabonin sopimuksessa 2009 hyväksytty artikla tekee mahdolliseksi eroamisen unionista, mikäli tämä ei ole ristiriidassa jäsenvaltion omien perustuslakien kanssa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Brexit

Oliko tämän takia Suomella kiire EU-jäsenyyden kirjaaminen perustuslakiin?

TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 429
 • Liked: 18311
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3528 : 15.01.2019, 22:52:28 »
Lainaus käyttäjältä: eroprosessi käynnistetään
Lissabonin sopimuksessa 2009 hyväksytty artikla tekee mahdolliseksi eroamisen unionista, mikäli tämä ei ole ristiriidassa jäsenvaltion omien perustuslakien kanssa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Brexit

Oliko tämän takia Suomella kiire EU-jäsenyyden kirjaaminen perustuslakiin?

Rakas Watson, olette ymmärtäneet oleellisen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17522
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3529 : 15.01.2019, 23:08:20 »
Tekee perustuslaista aika köykäistä kauraa, kun näköjään kaikki saunaseurat jäsenyyksineen voidaan siihen kirjata.

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 423
 • Liked: 741
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3530 : 15.01.2019, 23:32:08 »
Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn esitti hallitukselle epäluottamusta, joten lähipäivinä alahuone järjestää keskustelun jälkeen luottamuslauseäänestyksen hallituksen asemasta. Eli jos hallitus ei saa luottamusta, se joutuu eroamaan ja/tai uudet vaalit.

Tähän lisäyksenä, että luottamusäänetys on tosiaan huomenna keskiviikkona. Todennäköisyydet taitaa olla sen puolella, että May äänestyksestä selviää (Konservatiivipuolueella ei ole oikein ketään laittaa tilalle ja vaaleihin ja haluavat pitää Mayn syntipukkina), mutta kovin paljoa pelivaraa ei ole.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 292
 • Liked: 8208
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3531 : 15.01.2019, 23:37:51 »
Tekee perustuslaista aika köykäistä kauraa, kun näköjään kaikki saunaseurat jäsenyyksineen voidaan siihen kirjata.

Suomen perustuslakihan on muuttuva vitsi. Tuota edellinen korjaus siihen muistaakseni tehtiin sen vuoksi, että voitaisiin luovuttaa Suomen kansalainen ulkomaille tuomittavaksi.
qui non est mecum adversum me est

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 250
 • Liked: 20857
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3532 : 16.01.2019, 00:22:08 »
Lainaus käyttäjältä: eroprosessi käynnistetään
Lissabonin sopimuksessa 2009 hyväksytty artikla tekee mahdolliseksi eroamisen unionista, mikäli tämä ei ole ristiriidassa jäsenvaltion omien perustuslakien kanssa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Brexit

Oliko tämän takia Suomella kiire EU-jäsenyyden kirjaaminen perustuslakiin?

Rakas Watson, olette ymmärtäneet oleellisen.

-i-

Eikö pitäisi olla "olette ymmärtänyt oleellisen"?

@ikuturso

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 537
 • Liked: 6640
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3533 : 16.01.2019, 07:31:42 »
Lainaus käyttäjältä: eroprosessi käynnistetään
Lissabonin sopimuksessa 2009 hyväksytty artikla tekee mahdolliseksi eroamisen unionista, mikäli tämä ei ole ristiriidassa jäsenvaltion omien perustuslakien kanssa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Brexit

Oliko tämän takia Suomella kiire EU-jäsenyyden kirjaaminen perustuslakiin?
Perustuslakivaliokunta otti tuolloin kantaa (löytyy myös täältä tuon ajan ketjuista), että tuo kirjaus perustuslakiin oli siinä mielessä tekninen, että se ei estä Suomea eroamasta. Jos meillä eduskunnan enemmistö kannattaisi ero EU:sta, niin ei meillä kyllä perustuslakivalikuntakaan alkaisi omaa kannanottoansa tuosta kumomaan. Meillä ei ole perustuslakituomioistuinta, joten perustuslain ylin tulkitsija on perustuslakivaliokunta, jonka voimasuhteet vastaavat eduskunnan voimasuhteita.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 537
 • Liked: 6640
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3534 : 16.01.2019, 07:48:55 »
Tuolta Daily Mailista lyhyt yhteenveto vaihtoehdoista:

1) May äänestyttää vielä uudelleen sopparista ja se menee läpi (epätodennäköinen)
2) Koittaa venyttää artikla 50:ä, eli saada lisää neuvotteluaikaa, eli brexit ei astuisi voimaan vielä 29.3.
3) Hard brexit
4) Uusi kansanäänestys
5) Parlamentti kävelee hallituksen yli ja esittää ETA/Norja tyyppistä soft brexitiä

(..)
6) Jos tulee kokonaan uudet parlamenttivaalit, EU todennäköisesti venyttäisi artikla 50:ä.
Daily Mail on nähdäkseni kehitellyt kasan vaihtoehtoja, jotka ovat kovin epätodennäköisiä tai irrelevantteja.
Vaihtoehdot ovat nyt

A) Hard Brexit maaliskuun lopussa.
B) Brexitin peruminen (ainakin toistaiseksi, periaatteessa on toki mahdollista käynnistää uusi kahden vuoden eroprosessi vaikka seuraavana päivänä)

Vaihtoehto C) että May saisi vielä jotenkin parlamentin tuen sopimusehdotukselleen, näyttää kovin epätodennäköiseltä, sen verran murskaavat nuo äänestystulosluvut olivat.

Nuo olivat ne kolme vaihtoehtoa, joista Britannia saattoi valita. EU:n preferenssit ovat B) tai sitten A) mahdollisimman kaaottisesti, jotta kokemus ei houkuttelisi muita maita. Tämän takia heillä ei ole halua uusiin neuvotteluihin. Myös jatkoajan antaminen eroon on EU:n (yksimielisen) suostumuksen takana. Parlamenttivaalit, parlamentin päätökset tai uusi kansanäänestys eivät avaa muita vaihtoehtoja.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 398
 • Liked: 8137
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3535 : 16.01.2019, 09:05:56 »
Parlamentin jäsenten enemmistö ei ylipäätään halua Brexitiä joten vaikea kuvitella minkään dilin menevän läpi.

Toivottavasti jotenkin Corbyn päätyisi pääministeriksi niin hän pääsisi näyttämään miten hän hoitaisi homman paremmin kuten hän kovasti uhoaa.

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 913
 • Liked: 988
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3536 : 16.01.2019, 09:33:25 »
Ehkä EU:n kehityksen kannalta paras vaihtoehto olisi se, että Britannia jäisi unioniin sen turhautuneimpana jäsenenä. Liittoutumalla Visegrad-maiden kanssa se pysäyttäisi federaatioehityksen ja muutkin pähkähullut hankkeet. Tämä olisi Suomenkin etu.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 135
 • Liked: 34526
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3537 : 16.01.2019, 13:31:28 »
Ehkä EU:n kehityksen kannalta paras vaihtoehto olisi se, että Britannia jäisi unioniin sen turhautuneimpana jäsenenä. Liittoutumalla Visegrad-maiden kanssa se pysäyttäisi federaatioehityksen ja muutkin pähkähullut hankkeet. Tämä olisi Suomenkin etu.

Itse olen sitä mieltä, että paras tapa hajottaa kansojen vankila on osoittaa, että sieltä voi paeta.
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Mitä perverssimpää asiaa osataan suvaita, sitä enemmän suvaitsemisesta saa hyvepisteitä.”
- https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2336133563173491

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 429
 • Liked: 18311
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3538 : 16.01.2019, 17:05:24 »
Daily Mail on nähdäkseni kehitellyt kasan vaihtoehtoja, jotka ovat kovin epätodennäköisiä tai irrelevantteja.
Vaihtoehdot ovat nyt

A) Hard Brexit maaliskuun lopussa.
B) Brexitin peruminen (ainakin toistaiseksi, periaatteessa on toki mahdollista käynnistää uusi kahden vuoden eroprosessi vaikka seuraavana päivänä)

Vaihtoehto C) että May saisi vielä jotenkin parlamentin tuen sopimusehdotukselleen, näyttää kovin epätodennäköiseltä, sen verran murskaavat nuo äänestystulosluvut olivat.

Nuo olivat ne kolme vaihtoehtoa, joista Britannia saattoi valita. EU:n preferenssit ovat B) tai sitten A) mahdollisimman kaaottisesti, jotta kokemus ei houkuttelisi muita maita. Tämän takia heillä ei ole halua uusiin neuvotteluihin. Myös jatkoajan antaminen eroon on EU:n (yksimielisen) suostumuksen takana. Parlamenttivaalit, parlamentin päätökset tai uusi kansanäänestys eivät avaa muita vaihtoehtoja.

Tänään radiohaastattelussa Juha Sipilä kertoi, että helposti saavat lisäaikaa kesäkuun loppuun.

Ilmeisesti tämäkin on jo kabineteissa keskusteltu ja päätetty, mutta ei ole kerrottu rahvaalle, jotta Mayn kanssa olisi voitu kiristää briteiltä Mayn "EU ilman EU:ta" liennytyssopimus.

Koko EU on kansan kusetusta. Sipilältä tuo "joo-o, ilman muuta jos tulee jotain merkittävää edistystä tai vaikka hallitus hajoaa, niin ilman muuta seuraava takaraja on kesäkuun lopussa" tuli niin nopeasti ja helposti, että... Lentomestari ei olisi voinut sanoa noin, ellei tätä olisi jo päätetty. Koko EU-eliitti ja May ovat valehdelleet medialle ja koko britannian kansalle, että nyt on päätettävä ja eron absoluuttinen takaraja on 29.3. koska artikla 50 ja siitä ei jousteta kuin äärimmäisessä hädässä. Juncker julisti, ettei ole mitään syytä joustaa. Artikloiden mukaan mennään. May jopa vedätti äänestyksen mahdollisimman lähelle eropäivää, ettei muka jäisi mitään vaihtoehtoja. May myös kävi vetämässä pullakahvit EU:ssa vielä sopparinsa kanssa ja tuli takaisin käsiään levitellen. Tämä tai hard brexit. 29.3. on ehdoton. Ei vaihtoehtoja.

Kusettajia koko sakki. Sipilä mukaan lukien. Oksettavaa.

-i-
« Viimeksi muokattu: 16.01.2019, 17:08:42 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 398
 • Liked: 8137
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #3539 : 16.01.2019, 17:21:03 »
Ilmeisesti Theresa Mayn hallituksen neuvottelema sopimus oli niin sysipaska että jopa EU:hun jääminenkin on parempi vaihtoehto kuin se sopimus.

Tänä iltana pääministerin hallituksen luottamus mitataan parlamentissa. Jos ne konservatiivit jotka puolueen sisäisessä luottamuslauseäänestyksessä äänestivät pääministeriä vastaan äänestävät nyt puolesta niin heitä voidaan nimittää tekopyhiksi.

Päästäisivät nyt vaan Corbynin sotkemaan maan asiat kunnolla niin vaalivoitto 3v päästä konservatiiveilla  olisi murskaava.