Kirjoittaja Aihe: Britannian EU-ero (Brexit)  (Luettu 872199 kertaa)

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 136
 • Liked: 5437
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4230 : 29.10.2019, 22:25:20 »
Parlamentti hyväksyi ennenaikaiset vaalit 12. joulukuuta.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 449
 • Liked: 11464
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4231 : 30.10.2019, 20:44:31 »

Yöllä klo 02.00 Hesarin remainer-fanaatikko Annamari Sipilä kirjoitti tyyliin: "Johnson yrittää juonia vaaleja pidettäväksi 12.12.19" - Vaikka esim Sun ja Daily Mail olivat jo eilen otsikoineet että Johnson voitti ja että vaalit 12.12.

Väärä mutta vastuullinen uutisointi loisti Hesarin netissä vielä joskus klo 06 aamulla. Eli siis väärä uutinen ainakin 4 tuntia näkyvillä. En tullut ottaneeksi tekstiä talteen.

Hesari siis seurasi illan tapahtumia tiiviisti eikä muka tajunnut mitä tapahtui. Ja laittoi väärää tietoa ulos.

Vasta tänään klo 13.59 Sipilä kirjoitti: "BRITANNIASSA järjestetään parlamenttivaalit torstaina joulukuun 12. päivä. Alahuone asettui tiistai-iltana ylivoimaisesti vaalien kannalle. Äänestystulos oli voitto pääministeri Boris Johnsonille."
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9107
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4232 : 31.10.2019, 11:30:46 »
Kovasti ovat voitonvarmoja konservatiivien Brexit-siipi. Kenties jopa liiaksikin. Muistuu mieleen v2017 vaalit joissa konservatiivien oli määrä saada valtava enemmistö mutta tuloksena olikin hung parliament.

Se että Brexit on lykkäänrynyt näin pitkälle ei voi olla vaikuttamatta kielteisesti konservatiivien tulokseen.

Toisekseen, nämä ovat kuitenkin parlamenttivaalit, ei uusintakansanäänestys Brexitistä ja parlamenttivaaleissa on useita teemoja ja joissakin niistä Labour on vahvoilla, esim NHS, kestoteema vaaleista toiseen.


kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 478
 • Liked: 6481
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4233 : 31.10.2019, 17:40:29 »
Toisaalta tällä kertaa Liberaalidemokraattien kannatus on korkealla ja ovat kampanjoineet Brexitin peruuttamisella.

Soroksen rahoittama Brexitiä vastustava "Best for Britain" -järjestö on myös tukenut Liberaalidemokraatteja luomalla sivuston, jossa se kannustaa äänestämään heitä "taktisesti".

Työväenpuolue taas on luvannut neuvotella uuden sopimuksen ja järjestää siitä kansanäänestyksen. Tämä eroaa 2017 lupauksesta toteuttaa Brexit ilman uutta äänestystä.

Uskoisin, että kaikki pahimmat remoanerit äänestävät Liberaalidemokraatteja vieden Työväenpuolueelta ääniä. Samalla Brexitin kannattajat jättävät äänestämättä heitä, koska he lupaavat uutta kansanäänestystä.

Brexit-puolue taas on ilmoittanut, ettei laita ehdokkaita kaikkiin vaalipiireihin. Tämä vähentää todennäköisyyttä sille, että äänten jakautuminen auttaisi muita puolueita voittoon.

Itse asiassa puolue aikoo haastaa istuvia Työväenpuolueen edustajia Pohjois-Englannissa.

https://www.theguardian.com/politics/2019/oct/30/tactical-voting-could-deliver-remain-victory-in-election-study (30.10.2019)
Lainaus
Tactical voting website criticised for 'bogus' advice

Best for Britain website suggests backing Lib Dems in Labour-held marginal

A new tactical voting website has been criticised for advising pro-remain voters to back the Liberal Democrats in some seats where the party is way behind Labour, including key knife-edge marginals against the Conservatives.

The website, launched by the pro-remain Best for Britain organisation, suggested that voters should back the Lib Dems in Kensington, where the Labour MP Emma Dent Coad has a majority of just 20 against her Tory opponent. [...]

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7634403/Nigel-Farage-axe-HUNDREDS-Brexit-Party-candidates.html (31.10.2019)
Lainaus
Nigel Farage keeps Tories guessing as he DELAYS announcement on Brexit Party's election plans - amid signs he could axe HUNDREDS of candidates to avoid splitting Eurosceptic vote

Nigel Farage kept the Tories guessing today by delaying a big reveal on the Brexit Party's election plans - amid signs he could axe hundreds of candidates to avoid splitting the Eurosceptic vote.

The MEP had been due to launch the party's campaign for December 12, but the event was pushed back to tomorrow amid claims he is mulling over whether to ditch the commitment to stand in all 650 seats.

Instead there is speculation that the Brexit Party will target resources on perhaps as few as 20 Leave-backing Labour seats in the North, and not stand against Eurosceptic Tories.  [...]
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 136
 • Liked: 5437
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4234 : 01.11.2019, 14:40:48 »
Brexit-puolue taas on ilmoittanut, ettei laita ehdokkaita kaikkiin vaalipiireihin. Tämä vähentää todennäköisyyttä sille, että äänten jakautuminen auttaisi muita puolueita voittoon.

Itse asiassa puolue aikoo haastaa istuvia Työväenpuolueen edustajia Pohjois-Englannissa.

Tämä paljastui vääräksi informaatioksi. Farage sanoi tänään, että jos Boris ei suostu luopumaan EU:n kanssa neuvottelemastaan sopimuksesta (ei tietenkään luovu), sitten Brexit Party asettaa ehdokkaan kaikissa vaalipiireissä ja vaatii sopimuksetonta brexitiä. Jos ja kun näin käy, Faragen menestys (eli Brexit-äänten jakautuminen) on remainerien paras toivo.

Faragella on tarve tulla nähdyksi "ainoana oikeana brexitistinä". Hänessä on egoismin piirteitä.

Muistetaan, että Britannian vaalijärjestelmässä Brexit Partyn kaltainen puolue voi saada nolla paikkaa parlamentissa, vaikka saisi 15 prosenttia äänistä.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2019, 14:45:02 kirjoittanut Jaakko Sivonen »
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 315
 • Liked: 9159
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4235 : 01.11.2019, 16:28:02 »
Toisaalta tuntuisi loogiselta, että Britannian vaalijärjestelmässä Brexitin kannattajien pitäisi äänestää nyt konservatiiveja. Toisaalta tämä oli heidän  viestinsä kahdessa edellisessäkin vaaleissa, joidenka jälkeen maassa on ollut kolme konservatiivista pääministeriä ja vitsit kertovat vuodesta 2234 (tjsp.) ja kuinka turistit kerääntyvät Brysseliin seuraamaan vuotuista värikästä seremoniaa, jossa Britannian pääminsteri pyytää lykkäystä Brexitiin...
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9960
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4236 : 02.11.2019, 19:36:14 »
Toinen päivä marraskuuta ja Britit ovat vieläkin EU:n jäseniä. Remain puoli taa kerran pelasi kovaa, härskisti ja likaisesti. No tölkkiä potkaistiin taas kerran eteenpäin. Uudet vaalit ovat tulossa, katsotaan kuinka niissä käy ja kuinka nyt seuraavat kuukaudet kampanjoidaan.

Seuraavia asioita on hyvä katsella. Uskaltaako Labour kampanjoida rehellisesti remain teemalla, vai ajavatko jälleen kaksilla rattailla. Pyrkien maksimoimaan kannatuksen?

Kampanjoivatko Liberaalidemokraatit rehellisesti remain teemalla?

Oikeastaan uskaltavako remoanerit kampanjoida rehellisesti remain teemalla.

Näemmekö jatkuvasti lisääntyviä pelotteluita kuinka talous taantuu, kuinka lama tulee heti jos brexit toteutuu. Pelottelua brexitillä ja selittelyllä kuinka Brexit on jo aiheuttanut kaikkea heinäsirkoista vuorovesiin.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9107
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4237 : 02.11.2019, 22:25:16 »
Brexit-puolueen ongelma on se että heidät on helppo leimata valepuvussa oleviksi konservatiiveiksi.

Johnson kampanjoi heitä vastaan ettei leave-puolen äänet hajoa mutta jos konservatiivit jäävät ilman enemmistöä niin he tarvitsevat BPn tukea.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 812
 • Liked: 1546
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4238 : 03.11.2019, 11:22:30 »
Tulossa tosiaan äärimmäisen mielenkiintoiset vaalit 12. joulukuuta. Tässä on ainakin muutama seurattava kehityskulku:

1) Brittien vaalisysteemi on ns. First-Past-The-Post systeemi, jossa jokaista 650 kansanedustajapaikkaa vastaa yksi vaalipiiri ja vain eniten ääniä saanut siis valitaan. Tämän myötä yhtäältä konservatiivit ja brexit-puolue (leave) sekä toisaalta työväenpuolue ja liberaalidemokraatit (remain) kilpailevat osin samoista äänistä ja "heikentävät" toinen toisiaan. Samoin on täysin mahdollista, että vaikkapa Brexit-puolue jäisi vain muutamaan kansanedustajapaikkaan vaikka kannatus maanlaajuisesti olisi 15 % luokkaa. FPTP on armoton, jos ei yllä kärkisijalle missään, ei paikkoja tipu vaikka muuten kannatusta olisi.

Esimerkiksi nykyisellä kannatuskeskiarvolla (liite 1) pyöritetty paikkaennuste (liite 2) antaisi konservatiiveille miltei 80 paikkaa lisää 2017 vaaleihin verrattuna, vaikka kannatus laskisi yli viisi prosenttiyksikköä. Näissä paikkaprognooseissa on kuitenkin ongelmia, kun kannatukset ovat muuttuneet käsittämättömän villisti viime vaaleihin verrattuna, eikä perinteisestä kahden suuren järjestelmästä ole juuri mitään jäljellä. Tätä myöten ko. ennusteen taustamuuttujat heittävät häränpyllyä ja paikkojen ennustaminen on vaikeaa.

2) Brexit-puolueen Farage väläytteli aiemmin, että tekisi yhteistyötä konservatiivien Johnsonin kanssa mikäli Johnson hylkäisi neuvottelemansa diilin:

Lainaus
[...]
Farage on Friday piled the pressure on British Prime Minister Boris Johnson, saying his Brexit Party will run against Johnson’s Conservatives across the country in the Dec. 12 early election unless Johnson abandons his divorce deal with the EU.

Farage spoke a day after U.S. President Donald Trump barged into the British election campaign, urging his friend Farage to make an electoral pact with Johnson’s Conservatives. Trump told Farage on the Euroskeptic politician’s own radio phone-in show Thursday that he and Johnson would be “an unstoppable force.”

Johnson on Friday gently rebuffed Trump’s suggestion and ruled out an electoral pact with Farage.
[...]

Tämä olisi tapahtunut jättämällä asettamatta ehdokkaita vaalialueille, joilla konservatiivit ovat vahvoja, estäen näin "äänien syömisen" leave-äänestäjien keskuudessa. Johnson kuitenkin hylkäsi tämän ja nyt BXP aikoo asettaa ehdokkaita kaikkialle. Kannattaa seurata tilannetta.

3) Vastaavasta diilistä remain-puolella, että työväenpuolue ja liberaalidemokraatit eivät asettaisi ehdokkaita samoille alueille on ollut jonkin verran puhetta, mutta vaikuttaa epätodennäköiseltä. Tätäkin kannattaa seurata yhdessä kakkoskohdan kanssa, sillä brittivaalien avain on siinä, kuinka paljon leave ja remain -puolet jakautuvat.

4) Törmäsin tuossa männäkuusta mielenkiintoiseen dataspekulaatioon siitä, kuinka tämä leave ja remain -puolueiden sisäinen dynamiikka eroaa toisistaan. Lyhyesti, datan perusteella leave-äänestäjillä on etulyöntiasema remain-äänestäjiin nähden, sillä ero konservatiivien ja brexit-puolueen kannatuksessa on isompi kuin työväenpuolueen ja liberaalidemokraattien välillä, mikä johtaa brittien armottomassa FPTP-systeemissä konservatiivien etulyöntiasemaan.

Toisaalta taas remain-puolen puolueilla kannatus on yo. ketjun mukaan jakautunut tarkemmin alueellisesti, ts. työväenpuolue ja liberaalidemokraatit ovat vahvoja eri alueilla kun taas konservatiivit ja brexit-puolue samoilla alueilla. Koska FPTP on armoton, tämä momentti suosisi remain-puolta. Ketju on kuitenkin jo kuukauden vanha, mikä vastaa suunnilleen vuosikymmentä brittipolitiikassa. Ei ole ollenkaan yhtä varmaa kuin tuolloin, että kyseiset neljä puoluetta kamppailevat edes samoista äänistä. Brexitillä on no-deal, konservatiiveilla deal, työväenpuolueella sekoilu, liberaalidemokraateilla jääminen. neloskohdan analyysi voi olla vanhentunutta.

---

Samaan syssyyn moderaatiolle kysymys, onko tarpeen perustaa uutta topikkia brittivaaleille, vai meneekö se tähän brexit-ketjun perään luontevasti kun liittyy aika elimellisesti ko. prosessiin?
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 43
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4239 : 06.11.2019, 21:09:39 »
Britanniassa saattaa olla tunteet pinnassa, ihan suhteellisesti syystäkin. Remain-äänestäjiä on joidenkin pollien mukaan enemmän kuin Leave äänestäjiä. Mutta sehän ei enää merkkaa mitään. Varsinkaan kuin muutamien tutkimusten mukaan 90% ihmisistä äänestäisivät samoin kuin 2016 ja liki 60% ei muuttaisi 2016 äänetyksen tulosta.

No, Britanniassa on vielä jokseenkin demokraattinen koneisto olemassa, ei optimaalinen toki ja maata vaivaa melkoinen demokratiavaje, mutta siellä järjestetään erilaisia vaaleja ja nyt joulukuussakin on tulossa vaalit. Eli äänestäjien mielipiteillä on merkitystä, toisin kuin tuossa arvelet, ja mitä tulee juuri mahdolliseen EU-eroon, niin sitä koskevilla äänestäjien mielipiteillä tulee näissä vaaleissa olemaan merkittävä rooli.

"Konservatiivit" ovat mielipidemittausten mukaan johdossa, mutta maan vaalitavan johdosta heidän mahdollisuutensa saada vaaleissa enemmistö on nykytilanteessa vain 52% ja herkkä heikentymään jos kannatus laskee hiemankin.

Mitä tulee Boriksen ymmäryksen resursseihin. Uskon ettet ole tavannut Borista, joten uskon ettet tiedä mitään tämän ymmärryksen tasosta tai kykyneväisyydestä. Joten voitkin lopettaa varmasti nämä ylimieliset heitot, joissa esität että juuri sinä ymmärrät mutta Boris ei koska sinusta hänellä ei ole niitä ymmärryksen resursseja mitä sinulla on.

En ole tavannut Borista, olet siinä ihan oikessa. Tiedän kyllä millaisesta ihmisestä on kyse, ja hänessä ei ole grammaakaan substanssia vaan ajattelu on lapsen tasolla kuten on moraalinkin laita. Vaalikampanjan aikana Boriksella tulee olemaan ilmiömäinen kyky mokata, ja odotankin innolla miten hänellä tulee menemään sukset ristiin ja monimutkaisempiinkin asetelmiin. Puoluetoveri Rees-Mogg näytti jo vähän esimerkkiä haukkumalla Grenfellin tornin tulipalossa menehtyneitä uhreja siitä, etteivät tajunneet paeta rakennuksesta vastoin palomiesten ohjeita.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9960
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4240 : 06.11.2019, 21:21:44 »
No, Britanniassa on vielä jokseenkin demokraattinen koneisto olemassa, ei optimaalinen toki ja maata vaivaa melkoinen demokratiavaje, mutta siellä järjestetään erilaisia vaaleja ja nyt joulukuussakin on tulossa vaalit. Eli äänestäjien mielipiteillä on merkitystä, toisin kuin tuossa arvelet, ja mitä tulee juuri mahdolliseen EU-eroon, niin sitä koskevilla äänestäjien mielipiteillä tulee näissä vaaleissa olemaan merkittävä rooli.

"Konservatiivit" ovat mielipidemittausten mukaan johdossa, mutta maan vaalitavan johdosta heidän mahdollisuutensa saada vaaleissa enemmistö on nykytilanteessa vain 52% ja herkkä heikentymään jos kannatus laskee hiemankin.

Toki toki, mutta katsotaan uskaltavatko remainerit vaaleissa mainostaa sitä remoanerisuuttaan vai kuten edellisissä vaaleissa kävi. Eli jätetään se kertomatta. Mutta on se niin mukavaa kuitenkin että käytännössä äänestetään uudelleen brexitistä. Eli toteutetaan sitä EU:n käsitystä demokratiasta. Äänestetään niin monta kertaa kunnes tulos on tahdotun mukainen.

Konservatiivit ovat tosiaan mielipidemittauksissa johdossa, katsotaan laskeeko kannatus vai nouseeko se kunhan se kampanjointi alkaa.

Lainaus
En ole tavannut Borista, olet siinä ihan oikessa. Tiedän kyllä millaisesta ihmisestä on kyse, ja hänessä ei ole grammaakaan substanssia vaan ajattelu on lapsen tasolla kuten on moraalinkin laita. Vaalikampanjan aikana Boriksella tulee olemaan ilmiömäinen kyky mokata, ja odotankin innolla miten hänellä tulee menemään sukset ristiin ja monimutkaisempiinkin asetelmiin. Puoluetoveri Rees-Mogg näytti jo vähän esimerkkiä haukkumalla Grenfellin tornin tulipalossa menehtyneitä uhreja siitä, etteivät tajunneet paeta rakennuksesta vastoin palomiesten ohjeita.

Eli olet luokitellut ihmistyypin ja tämän ajattelun tason sekä moraalinkin tason. Mielenkiintoista, ilmeisesti olet lukenut Boriksesta Guardianista ja independentistä, siten muodostaen moisen mielipiteesi. Boriksella on ihan selkeä tapa kampanjoida, median pyörittämät valeet vaan tekevät siitä sekavan näköisen. Niin Rees-Mogg tosiaan sanoi radiossa
Lainaus
“I think if either of us were in a fire, whatever the fire brigade said, we would leave the burning building. It just seems the common-sense thing to do.”

Kyllä siitä sitten BBC:n ja kumppaneiden johdolla vedettiin johtopäätös että Rees-Mogg haukkui Grenfellin tornipalon menehtyneitä, samalla kertoen kuinka itse olisi fiksumpi. Muistathan seuraavan kerran kun talosi syttyy tuleen ja palomiehet kertovat sinulle että pysy asunnossasi, niin sinun on noudatettava palomiesten ohjeita eikä ajatella itse. Muutenhan tuo on varsin yksinkertainen lausuma. "Jos kumpikaan meistä olisi tulipalossa, huolimatta palomiesten ohjeista, me poistuisimme palavasta rakennuksesta, se vain vaikuttaa olevan järkevä vaihtoehto.

Vai kuinka?
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9107
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4241 : 06.11.2019, 23:30:53 »
Libdemeillä olisi sauma 100% remain-puolueena saada huima äänisaalis. Labour ja Corbyn eivät vaan ole luotettavia vaikka nyt uutta kansanäänestystä lupaavatkin.

Libdemit tarvitsisivat kuitenkin uskottavan johtajan eikä mitään pikkutyttöä joka nyt puoluetta johtaa.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 449
 • Liked: 11464
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4242 : 07.11.2019, 03:10:46 »

Liberaalidemokraatit haluavat yksiselitteisesti kumota kansanäänestyksen tuloksen. Siinä on oikea liberaaliuden ja demokratian huipentuma.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9107
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4243 : 07.11.2019, 23:18:38 »
Keskivertoremoanerille tuo seikka ei tuota minkäänlaista ongelmaa. He vetoavat siihen että kansanäänestys oli neuvoa-antava joten ei-sitova. 17.4 miljoonalle ihmiselle keskisormi.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 986
 • Liked: 24834
 • Easter Worshipper
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4244 : 08.11.2019, 00:08:14 »
Aamu-uutisten otsikoinnissa oli taas eurofiilitoimituksen tippa-hepin-nokassa otsikko, joka pyöri ruudun alareunassa tämän tästä:

Uudet vaalit voivat jopa perua brexitin  tms.

Että niin. Jottako britit nielisivät kaiken tämän pompotuksen jälkeen EU:n koukkuineen siimoineen ja viittaisivat kintaalla kansanäänestykselle. Se olisi kansalaissota se.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 034
 • Liked: 5095
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4245 : 08.11.2019, 01:19:27 »
Silmiinpistävin brittiporukan kommentti Labourista (sitä näkee nyt kirjoitettuna myös muotoon al Lahbour...) on ollut, että he kampanjoivat brexitillä ennen parlamenttivaaleja. Labour siis esiintyi brexit-myötämielisenä puolueena. Ja ihan kuin Rinne söi sanansa eläkesatasista, heilahti Labourilla myös pupu pöksyyn kun olisi oikeasti pitänyt ruveta toteuttamaan eroamista. Aika monelle Labourin äänestäjälle kävi niin, että heille annetut lupaukset petettiin. Kannattaa pitää myös mielessä, että Labour vastusti oppositiossa parlamenttivaaleja tilanteen ajauduttua umpikujaan - tämä lienee ensimmäisiä kertoja maan historiassa, kun oppositiopuolue ei halua hajoittaa parlamenttiä saadessaan siihen tilaisuuden.

Se mitä tiedän Briteistä on, että pohjosen suunnalla ei paljoa Toryjä katsella. Mutta he eivät oikein niele myöskään Labouria, joka on käytännössä nyt rikkonut linkkinsä duunareihin. Corbyn osoittautui valtaan millä hinnalla hyvänsä -tyypiksi, ja tämä taitaa olla vielä tuoreessa muistissa. Siksi siellä Brexit-puolueella voi olla korkeakin kannatus.

Johnson puhunee itselleen korkeampaa kannatusta kieltäytymyllä yhteistyöstä Faragen kanssa. Mikäli Brexit-puolue on heikko, Konservatiiveille olisi helpompaa muodostaa hallitus itse. Nyt tässä on vaan se, että osa brexitiä kannattavista ei enää luota konservatiivien haluun lähteä vetämään EU:sta. Johnsonin toimintaa on ollut vaikea selittää parissa tilanteessa, sillä parlamentaarisia keinoja Benn-lain estämiseen olisi ollut käytössä ja puolue olisi niitä tukenutkin. Syystä tai toisesta Boris halusi kuitenkin että tämä laki, joka siis sitoi hänen käsiään EU:n suuntaan, menisi läpi kuningattarelle vahvistettavaksi. Tästä syystä osa on päätellyt, että Konservatiivit eivät oikeasti halua lähteä EU:sta, tai ainakin että lähtö WTO-sopimuksen kautta olisi poissuljettu vaihtoehto. Farage taas vaati nimenomaan tätä konservatiiveiltä hinnaksi vaaliliitosta.

Saas nähdä miten tuossa käy. Mediassa on menossa nyt pelottelu Corbynin kommaripuolueella, mutta aika moni epäilee, että mahtaisiko sillä edes olla samaa kannatusta kuin viime vaaleissa. Median kova tuki Konservatiiveille on alkanut myös epäilyttämään osaa että kaikki ei ole nyt kyllä kohdillaan. Aika moni äänestänee myös taktisesti sitä pienintä pahaa, joka nyt todetaan olevan Boris Johnson muutamassakin julkaisussa. Mutta tuo alkaa myös olemaan jo aika läpinäkyvää, ja muistissa on myös se kuinka median mielestä Hillary Clinton oli se pienempi paha vaihtoehto viimeksi. Ja kuinkas sitten kävikään?

Näistä taitaa tulla yksi tärkeimmistä ja vaikuttavimmista parlamenttivaaleista 50 vuoteen tuolla suunnalla.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 036
 • Liked: 26507
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4246 : 08.11.2019, 04:14:54 »
Aamu-uutisten otsikoinnissa oli taas eurofiilitoimituksen tippa-hepin-nokassa otsikko, joka pyöri ruudun alareunassa tämän tästä:

Uudet vaalit voivat jopa perua brexitin  tms.

Että niin. Jottako britit nielisivät kaiken tämän pompotuksen jälkeen EU:n koukkuineen siimoineen ja viittaisivat kintaalla kansanäänestykselle. Se olisi kansalaissota se.

-i-

No can do. Opted out. Britonit ovat läpeensä laittoman maahanmuuton kyllästämiä. He haluavat eroon laittoman maahanmuuton juurisyystä vapaan liikkuvuuden EU:sta. Koska laittomasta maahanmuutosta ei pääse eroon on erottava EU:sta. M.O.T
« Viimeksi muokattu: 08.11.2019, 04:17:20 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 649
 • Liked: 2278
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4247 : 08.11.2019, 04:29:40 »

Liberaalidemokraatit haluavat yksiselitteisesti kumota kansanäänestyksen tuloksen. Siinä on oikea liberaaliuden ja demokratian huipentuma.

No ovat sitten melkein yhtä liberaaleja ja demokraatteja kuin Venäjän liberaalidemokraatit, jotka haluavat palauttaa neuvostoimperiumista irronneet alueet Venäjän federaatioon.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2019, 04:32:56 kirjoittanut Leostoa »
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 4169
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4248 : 08.11.2019, 07:53:26 »
No can do. Opted out. Britonit ovat läpeensä laittoman maahanmuuton kyllästämiä. He haluavat eroon laittoman maahanmuuton juurisyystä vapaan liikkuvuuden EU:sta. Koska laittomasta maahanmuutosta ei pääse eroon on erottava EU:sta. M.O.T
Eivätkä ole ihan ainoita, jotka siihen ovat tympääntyneet. Kun meiltä Suomesta lähdetään johonkin, pitää matkustusasiakirjoja näytellä joka tapauksessa laivaan ja lentokoneeseen astellessa. Ruotsin kautta pääsee pysähtymättä autolla, mutta pohjoismainen käytäntö oli olemassa ennen Schengeniäkin.

Järjestelmä toimisi vallan hyvin maidenvälisillä keskinäisillä sopimuksilla, joissa usein rajan yli sukkuloivat pääsevät helpommin maasta toiseen esim. anotuilla luvilla, satunnaiset matkailijat kuten turistit ja "turistit" sitten vähän valvotummin.

Koska eliitin tavoitteena on yhtenäinen, rajaton Euroopan valtio, näin ei tietysti haluta tehdä. Kansalaiset taas eivät välttämättä ole niin kiimoissaan vapaasta liikkumisesta. Silloin tällöin rehellisin aikein liikkuva ei koe passin kantamista ja näyttämistä ongelmana, vilpillisin perustein kulkevalle se on rasite.

Kaupan päälle rajatonta liikkumista on mainostettu kansalaisillekin siten, että passia ei tarvita. No joo, tosiaan henkilökortti riittää EU-alueella. Se vain on voimassa saman ajan kuin passi, mutta maksaa enemmän kuin passi. Ainut etu kortissa on muutaman kymmenen gramman ja millimetrin kokoero. Big Deal.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 987
 • Liked: 8786
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4249 : 08.11.2019, 16:04:34 »
Suomea koskevaa nippelitietoa Brexitin liittyen.

Suomessa asuvat britit ovat ilmeisesti Brexitin vuoksi innostuneet hakemaan Suomen kansalaisuutta.

Ennen vuoden 2016 Brexit-kansanäänestystä, vuonna 2015, 47 Britannian kansalaista haki Suomen kansalaisuutta.

Äänestysvuonna 2016, Suomen kansalaisiksi haki 110 brittiä eli määrä yli tuplaantui yhdessä vuodessa.

Määrä kasvoi entisestään 2017 (226 brittiä haki kansalaisuutta) ja 2018 (252 hakemusta briteiltä). Tänä vuonna 2019 syyskuuhun mennessä Britannian kansalaisilta on tullut 232 hakemusta Suomen kansalaisuuden saamiseksi.

Entiset Suomen kansalaiset ja muut, joilla on oikeus Suomen kansalaisuuteen pelkällä ilmoituksella, jättivät vuonna 2015 7 kansalaisuusilmoitusta. Vuonna 2016 määrä nousi 35 ilmoitukseen.

2017 ilmoituksia Suomen kansalaisuuden saamiseksi tehtiin 48 kappaletta. Nousu jatkui 2018 (51 kpl) ja tänä vuonna syyskuuhun mennessä 58 Britannian kansalaista on saanut Suomen kansalaisuuden ilmoitusmenettelyllä.

Tiedot ovat Migriltä saatuja. Kysyin asiaa heiltä. Sama suuntaus on ollut mm Ruotsissa; britit hakevat EU-maitten kansalaisuutta yhä enemmän.

Taitavat uskoa Brexitin toteutuvan.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 315
 • Liked: 9159
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4250 : 08.11.2019, 17:14:46 »
Taitavat uskoa Brexitin toteutuvan.
Varmaan, mutta sinänsä ei heidän sitä mitenkään erityisen todennäköisenä olisi tarvinnut pitää.

"matematiikkahan" asiassa mene näin:

Vaiva ja kustannukset Suomen kansalaisuuuden hakemisesta keskiverolle maassamme pitkään asuneelle britille: Suhteellisen pienet, mutta eivät kuitenkaan aivan olemattomat.

Hyöty Suomen kansalaisuudesta keskiverto britille täällä *ilman Brexitiä*: Hyvin vähäinen

Hyöty Suomen kansalaisuudesta keskiverto britille, *jos Brexit tapahtuu*, varsinkin jos se olisi ollut täysin hallitsematon Brexit kun parlamentti ei pääse sopuun mistään järkevästä vaihtoehdosta: Potentiaalisesti erittäin suuri

=> se mitä Suomessa asuvan britin kannatti tehdä ei itseasiassa riippunut siitä, uskoiko hän Brexitin toeteutuvan 90% vai 10% todennäköisyydellä.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2019, 17:35:40 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 812
 • Liked: 1546
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4251 : 11.11.2019, 14:28:29 »

Brexit-puolueen liideri Nigel Farage ilmoittaa, ettei puolueensa aseta ehdokkaita konservatiivien edellisissä vaaleissa voittamille alueille, jotteivat Leave-äänestäjien äänet jakaudu. Käytännössä tarkoittaa konservatiivien voittoa joulukuun vaaleissa, elleivät gallupit nyt mieletöntä muutosta näytä nykyisestä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Rompetti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 91
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4252 : 11.11.2019, 23:03:13 »
Näyttää varsin hyvältä, brexit-puolue ja konservatiivit ei kilpaile keskenään. Kuitenkin vastapuolella liberaalidemokraatit kilpailee labourin kanssa, vieden toistensa ääniä.
Brexit-puolueen vetäytyminen tarkoittaa myös sitä että konservatiivi-puolueen eu-vastainen siipi vahvistuu entisestään, eu-mielisethän on potkittu liberaalidemokraatteihin ja nyt Borikselle uskolliset saavat palkinnoksi brexit puolueen ääniä

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9107
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4253 : 11.11.2019, 23:17:51 »
Nyt vaan Brexit-puolue on helppo leimata valepuvussa oleviksi Tory-puoluelaisiksi.

Myöskin muistissa on vaalit 2017 jolloin vaalitulos muodostui aivan toiseksi kuin mitä gallupit olivat ennakoineet.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 034
 • Liked: 5095
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4254 : 13.11.2019, 00:02:05 »
Nyt ei näytä enää kauhean hyvältä WTO-kauppasopimuksen pohjautuvan EU-eron osalta. Ainoastaan mikäli Farage haluaa tällä tempulla osoittaa olevansa neuvottelukykyinen, mutta kääntää päätöksensä viime hetkellä, voi olla jotain vaikutusta asiaan. Toimintansa perusteella Johnson ei WTO-sopimusta halua.

Henkilökohtainen mielipiteeni Faragesta alkaa olemaan se, että hän on brittien Soini. Kaverin toimintahistoria ei ole sekään erityisen hyvä, brittien kansallismielinen puolue BNP sekä UKIP molemmat lähes tuhoutuivat Faragen toiminnan vuoksi. Nyt hän on nostanut Brexit-puolueen nollasta 15 %:n tuntumaan hämmästyttävän lyhyessä ajassa, osittain myös median avustuksella. Miten tämä tapahtui ihan noin vaan, ottaen huomioon keskiarvollisen kansallismielisten puolueiden käsittelyn EU:n alueella? Brexit-puolueen säännöt nekin ovat käsitykseni mukaan aika erikoiset.

WTO-eroa toivoneet eivät näe suurta eroa EU:hun jäämisen ja eroamissopimuksen välillä. En tiedä mikä keskivertobritin näkemys näistä jutuista oikein on; tämän lisäksi missasin tilaisuuden kiusata brittityökaveriani eilen aiheesta. Joka tapauksessa tiedetään ainakin se, että puolueiden ehdokkaat pitäisi ilmoittaa marraskuun 14. päivänä vaalitoimijoille. Farage veti ehdokkaansa jo pois toryjen piireistä, mutta nyt toryt puskevat samaa myös labourin alueille. Mikäli Brexit-puolue myöntyy tähän, lienee aika selvää, että puolueen kannatus tippuu melkoisesti. Aikaa ei lisäksi ole kuin pari päivää.

Tässä vaiheessa täytyy kysyä, että onko Brexit-puolue viritelmä, jonka tarkoitus on pysäyttää muut brexitiä kannattavat puolueet? Britit toivoivat puolueesta sitä puoluetta, joka murskaisi liblabconin vuosikymmeniä kestäneen kolmivallan. Faragen projekteissa on kuitenkin järkiinsä käynyt niin, että heti kun hän saa jonkinlaista kannatusta, mies häviää sen jälkeen parrasvaloihin takavasemmalle - ihan kuin Soini teki.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 034
 • Liked: 5095
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4255 : 14.11.2019, 22:54:14 »
Päivitystä tilanteeseen. Koska Johnson ei suostunut vetämään edes yhtä ehdokasta pohjoisilta alueilta, Farage ei suostunut 300 paikan vetäytymiseen. Farage pelasi tämän siten, että osoitti ettei toryt todellisuudessa halua myöntyä mihinkään Brexit-puolueen osalta. Tämä peliliike oli ihan OK, ei vaikuttanut soinilaiselta tempulta.

Tavoitteena lienee seuraavaksi saada Brexit-puolueelle niin iso kannatus kuin mahdollista, ja estää konservatiivien omavaltaiset päätökset parlamentissä. Että katsotaan miten tässä käy, konservatiivien äänestäjät miettinevät myös onko Johnsoniin luottamista, Mayn diilin uudelleenlämmittely ei välttämättä vakuuttanut.

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 43
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4256 : 16.11.2019, 10:09:22 »
Eli olet luokitellut ihmistyypin ja tämän ajattelun tason sekä moraalinkin tason. Mielenkiintoista, ilmeisesti olet lukenut Boriksesta Guardianista ja independentistä, siten muodostaen moisen mielipiteesi. Boriksella on ihan selkeä tapa kampanjoida, median pyörittämät valeet vaan tekevät siitä sekavan näköisen.


Olen luokitellut Boriksen, mukaanlukien hänen moraalinsa tason. Kyseessä ei ole erityisen vaikea harjoitus koska hänen epärehellisyytensä on kattavasti dokumentoitu ja hänet on mm. sanottu irti työstään The Times-lehdessä hänen keksittyä omasta päästään sitaatin. Näiden potkujen jälkeen hän siirtyi Telegraphin Brysselin-kirjeenvaihtajaksi, jossa työssään hän usein keksi erilaisia mielestään hauskoja valheita EU:sta (mm. "eurocoffins", "banana police force" "katkarapukielto"). Hän siis valehteli työkseen brittiläiselle yleisölle.

Mitä tulee Boriksen kampanjoinnin selkeyteen, siinä on toivomisen varaa. Hän on mm. sanonut pohjoisirlantilaisille liikemiehille, ettei näiden tarvitse hänen Brexit-diilinsä mukaan tehdä minkäänlaista paperityötä viedessään tuotteita Britannian muihin osiin. Hänen oman hallituksensa Brexit-ministeri tosin on asiasta eri mieltä, joten herää kysymys valehteliko Boris äänestäjille, vai eikö hän tiedä mitä "hänen" Brexit-diilissään edes lukee.

Lainaus
The video, shot on Thursday night in Northern Ireland, showed him reassuring worried exporters they will not have to fill in customs declarations when they send goods across the Irish Sea. In answer to a question from an exporter about whether his business would have to complete extra forms, Johnson said: “You will absolutely not.”

He recommended that if any business is asked to fill in such paperwork, they should telephone the prime minister “and I will direct them to throw that form in the bin”.That appeared to flatly contradict the Brexit secretary, who gave testimony to the House of Lords recently that businesses would need to complete “exit summary declarations” when sending shipments from Northern Ireland to the rest of the UK.
https://www.theguardian.com/politics/2019/nov/08/boris-johnson-goods-from-northern-ireland-to-gb-wont-be-checked-brexit

Kun valehtelusta tulee täysin arkipäiväistä, ihmiset eivät edes kiinnitä huomiota tällaiseen. Siksi meidän tulee pitää lippu korkealla ja kieltäytyä normalisoimasta systemaattista valehtelua. Valehtelijoita voidaan myös reilusti sanoa valehtelijoiksi, käyttäen tätä normaalia ja selkeää termiä.

Niin Rees-Mogg tosiaan sanoi radiossa
Lainaus
“I think if either of us were in a fire, whatever the fire brigade said, we would leave the burning building. It just seems the common-sense thing to do.”

Juuri näin Rees-Mogg sanoi, ja tuli vahingossa sanoneeksi juuri mitä ajatteli asiassa, nimittäin että uhrit ovat alempaa luokkaa jotka eivät osaa ajatella omaa etuaan, toisin kuin R-M itse joka ei pahemmin palomiestenkään mielipiteistä välitä. Monet uhreista itse asiassa kuolivat portaikkoihin yrittäessään poistua rakennuksesta.

R-M joutui pyytämään asiassa anteeksi:

Lainaus
Jacob Rees-Mogg has "profoundly apologised" for comments suggesting Grenfell victims should have used their "common sense" and left the burning tower block.
https://www.itv.com/news/2019-11-05/corbyn-calls-on-rees-mogg-to-apologise-for-grenfell-common-sense-comments/

Myös puoluetoveri on pyytänyt anteeksi puolustettuaan R-M:n kommenttia asiassa:

Lainaus
A Conservative candidate has apologised for defending Jacob Rees-Mogg's comments that it would have been "common sense" to flee the Grenfell Tower fire
https://www.bbc.com/news/uk-england-london-50314112

Mutta kuten kirjoitat, saa nähdä miten vaaleissa käy ja kampanja on käynnissä. Kansa saa sellaiset päättäjät kun se ansaitsee.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9960
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4257 : 16.11.2019, 10:50:16 »
Olen luokitellut Boriksen, mukaanlukien hänen moraalinsa tason. Kyseessä ei ole erityisen vaikea harjoitus koska hänen epärehellisyytensä on kattavasti dokumentoitu ja hänet on mm. sanottu irti työstään The Times-lehdessä hänen keksittyä omasta päästään sitaatin. Näiden potkujen jälkeen hän siirtyi Telegraphin Brysselin-kirjeenvaihtajaksi, jossa työssään hän usein keksi erilaisia mielestään hauskoja valheita EU:sta (mm. "eurocoffins", "banana police force" "katkarapukielto"). Hän siis valehteli työkseen brittiläiselle yleisölle.

Mitä tulee Boriksen kampanjoinnin selkeyteen, siinä on toivomisen varaa. Hän on mm. sanonut pohjoisirlantilaisille liikemiehille, ettei näiden tarvitse hänen Brexit-diilinsä mukaan tehdä minkäänlaista paperityötä viedessään tuotteita Britannian muihin osiin. Hänen oman hallituksensa Brexit-ministeri tosin on asiasta eri mieltä, joten herää kysymys valehteliko Boris äänestäjille, vai eikö hän tiedä mitä "hänen" Brexit-diilissään edes lukee.

Olet luokitellut boriksen sekä hänen moraalinsa tason, mikä on ihan samaa tasoa kuin sinulla, kun sinulle antaa kirkkaat todisteet, jatkat valehteluasi. Boris on sanottu irti jostain, mitä sitten? Vai on Boris kertonut Pohjois-Irlantilaisille liikemiehille asioita. Sitten perustelet vastakkaisen näkökulman the Guardianin tulkinnalla. Hyyvä, tässä kohtaa odotellaan ja katsotaan kuinka asia sitten lopulta muodostuu. Tiedäthän, kuten niiden ennen brexit äänestystä tehtyjen enustusten jotka eivät ole toteutuneet kanssa tehtiin, niin katsotaan nyt osuisiko the grauniad nyt oikeaan? 

Lainaus
Kun valehtelusta tulee täysin arkipäiväistä, ihmiset eivät edes kiinnitä huomiota tällaiseen. Siksi meidän tulee pitää lippu korkealla ja kieltäytyä normalisoimasta systemaattista valehtelua. Valehtelijoita voidaan myös reilusti sanoa valehtelijoiksi, käyttäen tätä normaalia ja selkeää termiä.

Näinpä, siksi olen sinunkin valehteluasi kutsunut valehteluksi. Kun sinusta ennen Brexittiä Boris ja poppoo lupailivat paljon ja kun kysytään lähteitä niille lupauksille, päädyt aina samaan Bussin kyljessä olevaan mainokseen. Jonka väärin ymmärtämistä et lukuisten korjausten ja kieliopillistenkaan osoitusten jälkeen lopeta. Ihan kuten käyttämäsi "Britannia on menettänyt näin ja näin monta miljardia" joissa sinulla ei ole perusteita, muita kuin "arvostettujen laitosten" takataskustaan nykäisemät perusteettomat luvut. Joten voisitko lakata valehtelemasta?

Lainaus
Juuri näin Rees-Mogg sanoi, ja tuli vahingossa sanoneeksi juuri mitä ajatteli asiassa, nimittäin että uhrit ovat alempaa luokkaa jotka eivät osaa ajatella omaa etuaan, toisin kuin R-M itse joka ei pahemmin palomiestenkään mielipiteistä välitä. Monet uhreista itse asiassa kuolivat portaikkoihin yrittäessään poistua rakennuksesta.
R-M joutui pyytämään asiassa anteeksi:
Myös puoluetoveri on pyytänyt anteeksi puolustettuaan R-M:n kommenttia asiassa:

Voisit jo lopettaa tuon valehtelun ja tahallisen väärinymmärtämisen. Tai no osoita missä Rees-Mogg kirjaimellisesti kertoi uhrien olleen alempaa luokkaa jotka eivät osanneet ajatella omaa etuaan? Jos et löydä sitä kirjamellisesti sanottuna, sitä ei sanottu ja taas kerran valehtelet. Sillä jos Rees-Mogg ei sanonut mitä väität ja tulkitset hänen sanoneen, sinä valehtelet hänen sanomisestaan, jolloin lippusi jota pidät niin korkealla, todellisuudessa on tuolla ojassa.

Lainaus
Mutta kuten kirjoitat, saa nähdä miten vaaleissa käy ja kampanja on käynnissä. Kansa saa sellaiset päättäjät kun se ansaitsee.

Kyllä, Labour on lähtenyt jo sosialismin että globalismin laukalle. On äänestysoikeuden antamista kaikille Britanniassa asuville, ei vain kansalaisille, https://www.theguardian.com/politics/2019/sep/25/labour-members-back-motion-give-all-uk-residents-full-voting-rights

NHS:n pelastamissuunnitelmia, eli käytännössä lisää rahaa. Siitäkin valehdellen. https://www.channel4.com/news/factcheck/factcheck-labours-nhs-rescue-plan
Lainaus
But the independent Institute for Fiscal Studies (IFS) has told FactCheck that this calculation is now out-of-date.

While the government announced an extra £20bn in June 2018, the IFS now estimate that existing government plans will see the NHS budget rise by £23.5bn in real terms over that period. The equivalent figure for Labour’s new proposals is £26.7bn.

So Labour are offering £3.2bn more than currently planned by the Conservatives over the period 2018-19 to 2023-24  — not £6bn, as they claim.

Lupaillaan hallittua maahanmuuttoa. https://www.theguardian.com/politics/2019/nov/11/labour-promises-managed-migration-eu-brexit
Lainaus
A Labour government would introduce “managed migration” for EU nationals in the event Brexit happens, the shadow foreign secretary, Emily Thornberry, has said as the party continues to debate what immigration policy to offer at the election.

Itkua siitä kuinka Trump sotkeutui vaaleihin, vaikuttaen Brexit partyn päätökseen jättää kilpailematta Toryjen kanssa alueilla joissa Toryt viimeksi voittivat. https://apnews.com/5a80bf5f54c04476a67e58fb8449ae7d
Lainaus
Corbyn tweeted Monday that the emerging alliance between Farage’s Brexit Party and Prime Minister Boris Johnson’s Conservatives ahead of the Dec. 12 national election must be stopped.

He says Farage’s decision was influenced by President Donald Trump’s recent call for Farage to form a pro-Brexit alliance with Johnson.

Corbyn says “one week ago Donald Trump told Nigel Farage to make a pact with Boris Johnson ... today, Trump got his wish.”

The Labour leader called the move a “Trump alliance” that would allow U.S. drug companies to get a foothold in Britain’s National Health Service.

Katsotaan kuinka rehelliseksi Labour ja Corbyn nyt sitten äityvät lopulta.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 017
 • Liked: 2874
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4258 : 17.11.2019, 07:06:08 »
Jytkyä pukkaa Borikselle tuoreen gallupin mukaan:
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

Rompetti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 91
Vs: Britannian EU-ero (Brexit)
« Vastaus #4259 : 21.11.2019, 22:02:41 »
Päivitystä tilanteeseen. Koska Johnson ei suostunut vetämään edes yhtä ehdokasta pohjoisilta alueilta, Farage ei suostunut 300 paikan vetäytymiseen. Farage pelasi tämän siten, että osoitti ettei toryt todellisuudessa halua myöntyä mihinkään Brexit-puolueen osalta. Tämä peliliike oli ihan OK, ei vaikuttanut soinilaiselta tempulta.

Mikähän tässä on totuus, kun iltalehti uutisoi vielä tänään tuon Farangen vetäneen paikat?

Muuten tilanne näyttää oikein hyvältä. Konservatiivit saavat vaalivoiton, Boriksen pettäneet liittovaltion kannattaja-loikkarit puhdistuvat hallituksesta ja Boris saa britannian irti EU:sta. Seurauksena vieläpä on todennäköisesti skotlannin itsenäistyminen, ehkä jopa pohjois-irlannin? Valta palautuu lähemmäksi kansaa monilla tasoilla. EU joutuu miettimään menojaan nettimaksajan poistuessa, samaan aikaan balkanilla kolkuttaa sisään lisää nettosaajia mikä luo painetta kulukuurille. Oikein mahtava juttu kaikille.