Kirjoittaja Aihe: Kirkkonummelle väliaikainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus  (Luettu 831705 kertaa)

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
Nolointa ehkäpä se, että ostajan edustajat, eli Migri + SPR pääosin ovat osoittaneet, että ympäristöjutut eivät heille merkitse mitään.

Mutta tulee myös muistaa, että Migri tai SPR tai mikään muukaan taho ei ole sama kuin jokin yksi henkilö, joka on kenties päätöksiä tai sopimuksia tehnyt. Siinäkin riittää pohdittavaa.

Totta. Kaikki ovat ihmisten tekemiä päätöksiä. Nimet oavt tietysti tiedossa ketkä noita päätöksiä ovat tehneet, mutta niiden penkominen on vähän virallisempi juttu. Täällä nyt suotakoot vähän yleistyksiäkin.

Osaaminen ympäristöasioissa on ollut valitettavan huonoa. NÄin yleistäen. Positiivisena asiana olkoot vaikkapa se, että Evitskogin jätevesiasioiden penkominen on saanut koko alan ongelmia vähän enemmän julkisuuteen kuin ennen. Ehkä joku päivä nuo oikeasti kiinnostavat ihmisiä muutenkin kuin pulinatasolla. Ratkaisut noihin ongelmiin on jo olemassa. Ja kuten itsekin sanoit, kustannukset eivät ole se isoin juttu. Tahtoa vaan tarvitaan.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1344
Ja evitskogin vokki myynnissä

http://www.viisykkonen.fi/uutiset/entinen-vastaanottokeskus-myynniss%C3%A4-kirkkonummella-%E2%80%93-iso-palloiluhalli-150-huonetta

Lainaus
Entinen vastaanottokeskus myynnissä Kirkkonummella – iso palloiluhalli, 150 huonetta, uimahalli ja takana monet vaiheet
Viimeksi vastaanottokeskuksena toiminut entinen kurssikeskuskiinteistö Evitskogissa on nyt myytävänä. Keskuksen historia on hyvin monivaiheinen.

Omistajan hintapyyntö kiinteistölle on vajaat 2,5 miljoonaa euroa.

Kauppaan kuuluu 17 hehtaaria maata, 150 huoneen hotellirakennus, kokoustiloja sekä 2 500 neliön palloilu-ja uimahalli.

Kiinteistössä on toiminut pari vuotta SPR:n ylläpitämä vastaanottokeskus, jonka toiminta loppuu näinä aikoina. Asukkaat ovat jo muuttaneet pois. (Viisykkönen 10.10.)

Ennen turvapaikanhakijoita keskuksessa oli hostelli, jossa majoittui etupäässä virolaisia rakennustyöläisiä.

Kiinteistössä toimi vuosikymmenen vaihteessa myös koulu.

Koulujen tilanahtaus Veikkolassa oli niin suuri, että Kirkkonummen kunta vuokrasi kurssikeskuksen kokoustiloja muutaman vuoden, kunnes Vuorenmäen koulu valmistui Veikkolaan.

Alun perin keskus on rakennettu kurssitoimintaan 1970-luvulla, jolloin Kirkkonummelle nousi monia muitakin vastaavia keskuksia.

Evitskogin keskuksen toiminta hiipui 1990-luvulla sen jälkeen, kun ammattiliittojen keskusjärjestö TVK teki konkurssin vuonna 1992.

Ja ilmoitus etuovessa

https://www.etuovi.com/kohde/7800335?sc=M1167742226

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 540
 • Liked: 30977
 • VENI,VIDI,VICI
Ylläpitokustannukset lienevät tähtitieteelliset. Nolla pois hinnasta, maa'alalla lienee joku arvo.

Muuten siitä saisi hyvän toipumiskeskuksen taisteluväsymystä poteville nuiville.  ;)

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 312
 • Liked: 11555
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Ylläpitokustannukset lienevät tähtitieteelliset. Nolla pois hinnasta, maa'alalla lienee joku arvo.

Muuten siitä saisi hyvän toipumiskeskuksen taisteluväsymystä poteville nuiville.  ;)

Hommacamp(TM) Anyone?
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
Evitskog taas esimerkkinä miten asioita ei pitäisi tehdä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/26/turvapaikanhakijoiden-keskukset-maksoivat-200-miljoonaa-tavoiteltua-enemman

Turvapaikanhakijoiden keskukset maksoivat 200 miljoonaa tavoiteltua enemmän

JULKAISTU 3 PÄIVÄÄ SITTEN. PÄIVITETTY 2 PÄIVÄÄ SITTEN
JAA:41

Käynnistä Punaisen Ristin pohjaton lipas

Punaisen Ristin pohjaton lipas
Punaisen Ristin pohjaton lipas
Turvapaikanhakijoiden vyöry Suomeen toi Suomen punaiselle ristille lähes puolen miljardin euron rahavirran. Sen yhteistyökumppanit takoivat avokätisesti tehtyjen sopimusten avulla suuria voittoja. Toimittajana Lauri Miettinen. Katso Yle Areenassa
4 Päivää jäljellä

LAURI MIETTINEN
Suomessa oli enimmillään yli 200 vastaanottokeskusta, joista tällä hetkellä on toiminnassa noin viisikymmentä turvapaikanhakijoiden tulovirran laannuttua. Useita kalliita keskuksia on saanut jatkaa toimintaansa ja monia hyvin halpoja yksiköitä on suljettu.

Lakkaustuskohteiden valinnassa piti kuitenkin hinnan olla keskeinen tekijä: mitä kalliimpi keskus, sen nopeammin se piti lakkauttaa.

MIkkelin vastaanottokeskuksessa miehet leipovat perinteistä arabialaista leipää.
Kuva: Yle
Halvimmat lakkautetut vastaanottokeskukset järjestivät majoitusta noin 20 – 30 euron vuorokausihintaan henkilöä kohden viime vuonna. Kalleimmat vuorokausihinnat olivat sen sijaan sadan euron tuntumassa sellaisissa keskusmajoitusyksiköissä, jotka jatkavat edelleen toimintaansa.

Esimerkiksi Vantaan Auramo-talon keskihinta oli viime vuonna 100 euroa vuorokaudelta ja Kirkkonummen Evitskogin hinta 88 euroa.

Johtaja Pekka Nuutinen Maahanmuuttovirastosta perustelee näiden SPR:n keskusten jatkoaikaa vuokrasopimuksilla, joista ei ole päästy eroon. Hänen mielestään keskuksia suljettaessa ei voida tuijottaa pelkkää hintaa.

”Vastaanottojärjestelmä on sopeutettu sillä silmällä, että meillä olisi balansoitu alueellinen verkosto”, Nuutinen toteaa.

Johtaja Pekka Nuutinen Maahanmuuttovirastosta
Kuva: Yle
Nuutisen mukaan esimerkiksi turvallisuusseikat pitää huomioida eikä kaikkea vastaanottotoimintaa voida siirtää kauas pääkaupunkiseudulta, vaikka siellä kiinteistöt ovat selvästi halvempia.

”Meillä on turvapaikkatutkintaa paljon Helsingissä. Täytyy olla kapasiteettia, joka palvelee tätä tutkintaa”, Nuutinen sanoo. Evitskogin keskus suljetaan tämän syksyn aikana.

200 miljoonan
kustannuskupru

Viime vuonna turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluihin kului valtion rahaa 554 miljoonaa euroa. Noin puolet kuluista kohdistui Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksiin. Toiseksi suurin summa meni Luonalle.

Jos maahanmuuttovirasto olisi saavuttanut asetetun hintatavoitteensa, vastaanotosta olisi selvitty Suomessa parisataa miljoonaa halvemmalla. Virasto tavoitteli 37 euron vuorokausihintaa.

SRP:n Nälkäpäiväkerääjän lipas.
Kuva: Yle
Kallein vastaanottokeskuksia pyörittävä operaattori oli viime vuonna keskusmajoituksen perusteella SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri, jossa keskusmajoituksen hinta oli 93 euroa vuorokaudelta.

Vertailu tehtiin yli viiden miljoonan euron keskusmajoitusta pyörittäneiden operaattorien välillä.

SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen uskoo, että kuluja nostivat kertaluontoiset erät keskusten perustamisesta ja sulkemisesta sekä vajaa kapasiteetti.

TV1 maanantaina 30.10. klo 20
MOT: Punaisen ristin pohjaton lipas
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
^ Kannattaa pitää mielessä, että suurimman eron vastaanottokeskusten vuorokausihintoihin tekee henkilökunta, korjaus ja ylläpito; ei niinkään itse tilavuokra.

Ihan kuvitteellisena esimerkkinä, jos VOK:issa on paikalla vuorokauden keskiarvoina vaikkapa 6 SPR:n työntekijää ja 3 vartijaa, niin siitä jo yksin kertyy sievoinen summa.
Jos vaikka lasketaan SPR:n työntekijän palkkamenoiksi 20 egeä tunnilta ja vartiointiliikkeen veloitukseksi 60 egeä tunnilta, niin tuntikulu on 120+180 = 300 egeä tunnilta, eli 7200 egeä päivässä ja 2.6 miljoonaa vuodessa. (luvut eivät siis viittaa mihinkään yksittäiseen keskukseen)

Joissakin VOK:eissa pidetään vähemmän henkilökuntaa ja vartijoita, jolloin tietysti laskennallinen vuorokausihinta on huomattavasti alhaisempi. Vastaavasti se kostautuu sitten kärhäminä ja sen sellaisina, jotka sitten osittain näkyvät ulospäin. Joissakin vokeissa taas pidetään suhteessa enemmän, jolloin kulut taas kasvavat merkittävästi.

Voikin kysyä kumpi on parempi - pitää vähemmän henkilökuntaa ja antaa vokin "asiakkaiden" elää kuin siat pellossa, vai maksaa enemmän ja pitää kuria ja järjestystä. Evitskogin tapauksessa julkisuuden tietojen pohjalta voisi arvioida, että jälkimmäistä on pidetty preferenssinä. Kuten tunnettua, ihan kaikissa vokeissa ei kuri- ja järjestysasiat ole menneet kuin Strömsössä.

Henkilökuntakulut selittävät toki ison osan, mutta onhan Evitskogin lämmitys- ja huoltokulutkin ihan kohtuullinen summa. Rakennukset ovat vanhoja, varsin paljon turhaa tyhjää avotilaa, ja lämmöneristyskin vain välttävä nykymittapuulla mitattuna. Mutta tämä sama pätee ainakin osittain niin moneen muuhunkin vokkiin, ettei siitä hurjan paljoa eroja noiden välillä tule.

Joka tapauksessa lienee selviö, että alkuperäinen tavoitehinta yölle eli 37 egeä on Suomessa epärealistinen, jos vokissa on henkilökuntaa riittävästi - se voidaan toteuttaa ainoastaan ostamalla kaikille vokin asukkaille lomamatkat vaikka Kreikkaan tai Turkkiin, niitä viikon parin matkoja kun saa jopa parilla sadalla viikko joten satavarmasti kuukauden matkan perillä saisi reippaasti alle tonnilla, eli ihan tavoitehintaan... ;)

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502

Joka tapauksessa lienee selviö, että alkuperäinen tavoitehinta yölle eli 37 egeä on Suomessa epärealistinen, jos vokissa on henkilökuntaa riittävästi - se voidaan toteuttaa ainoastaan ostamalla kaikille vokin asukkaille lomamatkat vaikka Kreikkaan tai Turkkiin, niitä viikon parin matkoja kun saa jopa parilla sadalla viikko joten satavarmasti kuukauden matkan perillä saisi reippaasti alle tonnilla, eli ihan tavoitehintaan... ;)

Ei pidä paikkaansa.

Itse kiinteistön julkisen hinnaston mukainen vuokra olisi ollut noin 800 000 per vuosi. Sisältäen kaiken majoitukseen liittyvän, talon lämmityksen ja ylläpidon + huoltotyöt ymym.

37e/hlö/vrk on täysin realistinen hintatavoite. 5 henkinen perhe laskuttaisi tuon mukaan 5500e/kk. Tuolla saisi jo melko hienon kämpän + sen ylläpidon + asukkaiden hoidon. Nyt saatiin reilulla tuplahinnalla surkea majoitus keskellä ei mitään ja rahat valuivat vaan epämääräisille alan toimijoille.

Pelkästään spr on laskuttanut "hallintopalkkioita" 2 vuoden aikana tuosta noin 1,3 miljoonaa. Summa on täysin käsittämätön tuollaisesta puuhastelusta. Verrataan vaikkapa sitä järkevään jäteveden käsittelyn uudistamiseen (n 3-500 000) + järven täydelliseen kunnostamiseen (300 000) niin päästään puhumaan vähän suuruusluokista.

Se, että joku vielä haluaa tuota toimintaa puolustaa ja selitellä on täysin käsittämätöntä.
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
^ Eehh... siis mikä ei pidä paikkaansa ? Voisitko nyt hieman täsmentää ?

EDIT: Oletkohan edes tietoinen, että Suomessa perhekodin vuorokausihinta sosiaalihuollolle pyörii siellä 150-220 euron tietämillä. Ja vankilapäivän hinta on hieman yli 200 egeä vuorokaudessa.

Jos nyt ajatelit vokkia perustaa, joka palveluiltaan menee jonnekin edellisten puoleenväliin, paitsi ehkä ruokailun osalta tulee kympin säästö päivässä, niin milläköhän matematiikalla saat tuon 37 euroa vuorokaudelta reaaliseksi ?
« Viimeksi muokattu: 29.10.2017, 17:28:09 kirjoittanut Vesimies »

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
^ Eehh... siis mikä ei pidä paikkaansa ? Voisitko nyt hieman täsmentää ?

EDIT: Oletkohan edes tietoinen, että Suomessa perhekodin vuorokausihinta sosiaalihuollolle pyörii siellä 150-220 euron tietämillä. Ja vankilapäivän hinta on hieman yli 200 egeä vuorokaudessa.

Jos nyt ajatelit vokkia perustaa, joka palveluiltaan menee jonnekin edellisten puoleenväliin, paitsi ehkä ruokailun osalta tulee kympin säästö päivässä, niin milläköhän matematiikalla saat tuon 37 euroa vuorokaudelta reaaliseksi ?

Kyllä. Olen perehtynyt.

Meillä on 25 vuoden kokemus VOk-toiminnasta. Siitä on muodostunut tietty kustannustaso, jossa on edelleen ollut kehitettävää. Lähinnä ongelmana on ollut asiakasmäärien muutokset ja talojen tyhjäkäynti. Keskiarvo tuolle touhulle on ollut 43 e/ vrk.
Talojen täyttöaste on kun 100% tai Evitskogin tapauksessa 200% niin tuohon tavoitehintaan on helppo päästä jos on a) osaamista b) tahtoa. Nyt ei ollut kumpaakaan.

VOK-toimintaa EI VOI verrata noihin mihin vertaat. Aikuisten ihmisten asuminen ja syöttäminen kun ei ole mikään avaruusteknologiaa vaativa juttu. Se on pääosin pelkkää majoitustoimintaa ja ruokailua. Ja vieläpä täysin ala-arvoisissa olosuhteissa.

Ilmeisesti et nyt itse tajua mistä edes puhutaan, joten on aika hankala Sinulle tätä asiaa pohjamutia myöten selvittää.

Minulla on kyllä Evitskoginkin kohdalta Migrin antama erittely mihin rahat ovat menneet. Näitä asioita käsitellään vielä julkisuudessa tulevaisuudessakin. Yritä nyt ensiksi käydä läpi vähän pohjatietoja niin voidaan sitten keskustella joskus lisää.


Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Jahwetti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 78
 • Liked: 30
Evitskogin vokki on lopetettu, koska tuli liian kalliiksi. SPR oli ylläpitäjänä.
MOT näyttää dokumentin SPR:n pohjaton kassa. Toivottavasti saamme tietoa, kuka koko pakolaistulvan on neuvotellut? Ilman Suomen suostumusta ei tuollainen määrä porukkaa olisi päässyt Ruotsin läpi Suomeen. Kukaan ei ole uskonut kertoa julkisesti!

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1958
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
.. Toivottavasti saamme tietoa, kuka koko pakolaistulvan on neuvotellut? Ilman Suomen suostumusta ei tuollainen määrä porukkaa olisi päässyt Ruotsin läpi Suomeen. ..

Tämä, ja vain tämä kiinnostaa, loppu on pelkkää matematiikkaa.

(Lompakot pöydälle ja rahat jakoon vahingon kärsineille, " neuvottelijat" leivättömään pöytään ja kilpailutuksen perusteella jakoon Uralista itään.( Myös P-Korean vankilat otettava mukaan, koska sieltä voi saada hyviä tarjouksia, kun harjoittelevat tuottavuusloikkia  sielläkin.)
 Noilla saastoilla ei ole oikeutta edes koskettaa Suomen maankamaraa.)
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
VOK-toimintaa EI VOI verrata noihin mihin vertaat. Aikuisten ihmisten asuminen ja syöttäminen kun ei ole mikään avaruusteknologiaa vaativa juttu. Se on pääosin pelkkää majoitustoimintaa ja ruokailua. Ja vieläpä täysin ala-arvoisissa olosuhteissa.

Ilmeisesti et nyt itse tajua mistä edes puhutaan, joten on aika hankala Sinulle tätä asiaa pohjamutia myöten selvittää.

No, ilmeisesti sitten sinulla on ns. parempaa tietoa, jota meille kuolevaisile ei ole annettu. Siihen asti kunnes sellaista saan, minun pitännee tyytyä mm. tuohon aikuismajoituksen referenssiini, eli vankilapäivän hintaan. Ei kai se nyt paljon kalliimpi voi olla, kuin jos pidetään ns. ovet auki ? Paljonko on kohtuullinen suljetun oven hinta mielestäsi ? Satku päivässä ?

Koska mitään tosisteita ei ole esitetty, olettaisin vieläkin, että kohtuullinen vok-päivän hinta ei voi olla paljoa halvempi kuin vankilapäivän tai perhekotipäivän hinta, jollei asialle ole tosissaan tehty jotakin ?

Miksi vok-päivän hinta pitäisi olla halvempi kuin vankilapäivän tai perhekotipäivän hinta ? Kerropa, koska näitä hintojahan me makselemme verovaroistamme oikein mieluusti ihan joka vuosi, ja olisi varmaan meille jokaiselle eduksi tietää miten ne saadaan alle viidesosaan nykyisestä ?

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502

Koska mitään tosisteita ei ole esitetty, olettaisin vieläkin, että kohtuullinen vok-päivän hinta ei voi olla paljoa halvempi kuin vankilapäivän tai perhekotipäivän hinta, jollei asialle ole tosissaan tehty jotakin ?

Miksi vok-päivän hinta pitäisi olla halvempi kuin vankilapäivän tai perhekotipäivän hinta ? Kerropa, koska näitä hintojahan me makselemme verovaroistamme oikein mieluusti ihan joka vuosi, ja olisi varmaan meille jokaiselle eduksi tietää miten ne saadaan alle viidesosaan nykyisestä ?

Tiedätkö ollenkaan mikä on VOK? Ei se ole suljettu laitos. Se on vähän kuin sellainen matkustajakoti, jossa on lastentarhan opettajat päivisin kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei. Ei siellä ole ympärivuorokautista palvelua. Vartijat siellä usein ovat, ei muita. Se on aikuisten ihmisten majapaikka, jossa odotetaan päätöksiä.

Lue vaikka tämä niin pääset edes vhän jyvälle asiasta.

http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/yksittaisten_vuokrahintojen_julkaisu_vaikeuttaisi_tulevia_neuvotteluja_63287

""Vastaanottopäivän keskihinta 43 euroa: sisältää kaikki kulut

Viime vuosina laskennallinen keskiarvo turvapaikanhakijan vuorokausihinnasta vastaanottopalvelujen piirissä on ollut 43 euroa henkilöltä. Tätä käytetään pohjana myös uusista sopimuksista neuvoteltaessa. Summa sisältää kaiken tilavuokrista kiinteistön huolto- ja ylläpitomenoihin, henkilökuntakuluihin, terveyspalveluihin, vastaanottorahaan ja mahdollisiin ruokapalveluihin.""

Ja tuossa siis ollut suurin ongelma talojen tyhjäkäynti.. Nyt sitä tilannette ei ollut.
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
Tiedätkö ollenkaan mikä on VOK? Ei se ole suljettu laitos. Se on vähän kuin sellainen matkustajakoti, jossa on lastentarhan opettajat päivisin kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei. Ei siellä ole ympärivuorokautista palvelua. Vartijat siellä usein ovat, ei muita. Se on aikuisten ihmisten majapaikka, jossa odotetaan päätöksiä.

Lue vaikka tämä niin pääset edes vhän jyvälle asiasta.

No, mitäpä minä näistä tietäisin.

Näyttää siltä, että meistä vain toisella on ollut etuoikeus tutustua vokkeihin läpikotaisin, sisältäpäin. Vain toinen meistä on asunut ja yöpynyt vokissa pakolaisten keskellä. Vain toinen meistä on asunut ja ruokaillut pakolaisten kanssa, kuljettanut heitä ja keskustellut satoja tunteja heidän kanssaan. Vain toisen meistä tuntee joka ikinen vokin vartija ja SPR:n työntekijä, ja vain toisella meistä on ollut etuoikeus kulkea aivan missä tahansa vokin tilassa, ilman rajoituksia, ja nähdä ihan livenä mitä on arkipäivä vokissa. Ja myös se hieman pahempi päivä.

Ja voin vakuuttaa, että se yksi meistä kahdesta et ole ollut sinä.

VOK ei ole matkustajakoti. Siellä kuljetaan varasuunnitelman ja kaverin kanssa, ja/tai hälyttimen kanssa ja/tai vartijan turvaamana. Pyydän, ettet vertaa sitä mihinkään motelliin tai matkustajakotiin. Pliis.

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
Tiedätkö ollenkaan mikä on VOK? Ei se ole suljettu laitos. Se on vähän kuin sellainen matkustajakoti, jossa on lastentarhan opettajat päivisin kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei. Ei siellä ole ympärivuorokautista palvelua. Vartijat siellä usein ovat, ei muita. Se on aikuisten ihmisten majapaikka, jossa odotetaan päätöksiä.

Lue vaikka tämä niin pääset edes vhän jyvälle asiasta.

No, mitäpä minä näistä tietäisin.

Näyttää siltä, että meistä vain toisella on ollut etuoikeus tutustua vokkeihin läpikotaisin, sisältäpäin. Vain toinen meistä on asunut ja yöpynyt vokissa pakolaisten keskellä. Vain toinen meistä on asunut ja ruokaillut pakolaisten kanssa, kuljettanut heitä ja keskustellut satoja tunteja heidän kanssaan. Vain toisen meistä tuntee joka ikinen vokin vartija ja SPR:n työntekijä, ja vain toisella meistä on ollut etuoikeus kulkea aivan missä tahansa vokin tilassa, ilman rajoituksia, ja nähdä ihan livenä mitä on arkipäivä vokissa. Ja myös se hieman pahempi päivä.

Ja voin vakuuttaa, että se yksi meistä kahdesta et ole ollut sinä.

VOK ei ole matkustajakoti. Siellä kuljetaan varasuunnitelman ja kaverin kanssa, ja/tai hälyttimen kanssa ja/tai vartijan turvaamana. Pyydän, ettet vertaa sitä mihinkään motelliin tai matkustajakotiin. Pliis.

No jotenkin arvasinkin, että olet ns alalla. Ei noin pihalla talousepäselvyyksistä voi olla kukaan muu kuin sellainen, joka on tuolla touhunnut ja ollut mukana bisneksessä.

Mä olen noita nyyhkytarinoita kuullut nyt tässä reilun kahden vuoden ajan. Mä olen kuullut myös niitä einiinnyyhkyjuttujakin. En todellakaan jaksa jankata asioista, joissa ei mitään mahdollisuutta faktapohjaisiin keskusteluihin.

Mä olen myös tutustunut hyvin hoidettuihin Vokkeihin, siis taloudellisesti hyviin. Samoin kuin huonoihin. Evitskog ei kuulu ensimmäiseen ryhmään. Se on taloudellisesti kammottavan huonosti hoidettu. Syykin on selvä. Ammattitaidottomuus yhdistettynä täydelliseen välinpitämättömyyteen. Nyyhkyttämällä ei asia miksikään muutu. Nut puhutaan vain numeroilla.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 529
 • Liked: 1957
VOK ei ole matkustajakoti. Siellä kuljetaan varasuunnitelman ja kaverin kanssa, ja/tai hälyttimen kanssa ja/tai vartijan turvaamana. Pyydän, ettet vertaa sitä mihinkään motelliin tai matkustajakotiin. Pliis.
Juu, kyllä vähemmästäkin ymmärtää, että VOK ei ole sellainen paikka, johon kuka tahansa voi mennä majoittumaan, eikä sinne ulkopuolisilla ole muutenkaan asiaa.

Mutta niin kauan kuin aikuiset turvapaikanhakijat asuvat majoituksessa, josta pääsee liikkumaan ihan minne tahansa haluaa, niin kustannusten tulisi olla selvästi alhaisemmat kuin suljetussa laitoksessa. Jos vartiointia ja muuta puuhasteluhenkilökuntaa tarvitaan paljon ja hätähälytyksiä (poliisi, palokunta, ambulanssi) tulee jatkuvasti, niin se on merkki siitä, ettei nähtävästi normaalissa VOKissa kyetä ihmisiksi olemaan.

Vai oletko tosiaan sitä mieltä, että on ihan normaalia, että aikuiset ihmiset tarvitsevat yhtä paljon avustamista ja hössöttämistä kuin perhekotilapset ja yhtä paljon vartiointia kuin vangit? Ja se vaan maksaa, voi voi.

Se ei auta mitään, että ongelmatapauksia siirrellään tavallisesta VOKista toiseen, ongelmatapaukset pitäisi siirtää suljettuun laitokseen. Tällä tavalla kaikki turvapaikanhakijat olisivat turvassa kotimaansa kauhuilta, toisiltaan, ja tarvittaessa myös itseltään (kun osa heistä ei ilmeisesti pysty hallitsemaan omaa käyttäytymistään). Ja toisten VOK-asukkaiden lisäksi myös viattomat ulkopuoliset suomalaiset olisivat turvassa ongelmatapauksilta.

Tietenkin suljetusta laitoksesta pääsisi pois kahdella tavalla: oleskelulupa, tai paluu kotimaahan (vapaaehtoisesti tai käännytyksenä). Viikottainen kauppapalvelu, jos sitä tupakkia tai jotain muuta on niin pakko saada. Eikä mitään vapaaehtoisia tai muitakaan SPR:n tätejä hössöttelemään sinne, ainoastaan koulutetut vartijat ja tarvittaessa tulkit. Jos suljettu laitos on ajatuksena niin kammottava, niin heille etusija turvapaikkahakemuksen käsittelyssä. Negatiivisen päätöksen saavat päästään sitten poistamaan nopeammin, jolloin tämän majoituksen pituus lyhenee. Se lienee humanitäärisesti hyvä linja, ja vähentää myös kustannuksia, kun verrataan pidempiaikaiseen asumiseen.

En ole sitä mieltä, että kaikista VOKeista pitäisi tehdä suljettuja laitoksia, mutta toisaalta jos kustannuksissa ei kerran ole (eikä tarvitse olla) mitään eroa, niin miksi ei? Turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet liikkua (ja perseillä) vapaasti ilman mitään velvollisuuksia? Paljon parempi tosin, että matalamman kustannuksen avoVOKkeja normaalisti käyttäytyville, ja korkeamman kustannuksen suljettuja VOKkeja ongelmatapauksille.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Rosebud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 2325
 • Minun pallero keittää maailman parasta riisiä.
Näyttää siltä, että meistä vain toisella on ollut etuoikeus tutustua vokkeihin läpikotaisin, sisältäpäin. Vain toinen meistä on asunut ja yöpynyt vokissa pakolaisten keskellä. Vain toinen meistä on asunut ja ruokaillut pakolaisten kanssa, kuljettanut heitä ja keskustellut satoja tunteja heidän kanssaan. Vain toisen meistä tuntee joka ikinen vokin vartija ja SPR:n työntekijä, ja vain toisella meistä on ollut etuoikeus kulkea aivan missä tahansa vokin tilassa, ilman rajoituksia, ja nähdä ihan livenä mitä on arkipäivä vokissa. Ja myös se hieman pahempi päivä.
Käytämme sanaa "etuoikeus" näköjään hieman eri tavalla. Minulle tuo kuulostaa karmeammalta kohtalolta kuin vankila.

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
Käytämme sanaa "etuoikeus" näköjään hieman eri tavalla. Minulle tuo kuulostaa karmeammalta kohtalolta kuin vankila.

No, myönnettäköön, että termissä on mukana mustaa huumoria. Mutta kyllä se silleen aina jälkeen päin hieman naurattaa, ja onhan se itse kehitetty adrenaliini asia, josta jotkut joutuvat maksamaankin, kun omani saan ihan kuukausipalkalla, bonuksena.


Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
Vai oletko tosiaan sitä mieltä, että on ihan normaalia, että aikuiset ihmiset tarvitsevat yhtä paljon avustamista ja hössöttämistä kuin perhekotilapset ja yhtä paljon vartiointia kuin vangit? Ja se vaan maksaa, voi voi.

Jokainen vokki on erilainen. Ja Jos nyt Evitskogia ajatellaan, niin sehän oli joidenkin kohdalla loppusijoituspaikka niille, jotka eivät yksinkertaisesti sopeutuneet muualle ja oli pakko siirtää vokista toiseen.

Mutta mitä taas tulee perhekoteihin, niin hyvä ystäväni pitää sellaista, eikä sellainen ole ollenkaan niin paha hoitaa kuin vaikka sijoituskoti. 4 lastahan siellä pitää ihan normaali pariskunta yhdellä ulkopuolisella työntekijällä, ja jos siitä perhe nettoaa silleen reippaat parikymmentä kiloeuroa kuukaudessa, niin lottovoittohan sellainen on, vaikka elämä olisi yhtä helvettiä, mitä se ei suinkaan ole. Normaalin perhekodin arki 4-lapsisessa perhekodissa ei ole juuri sen kummempaa kuin 4-lapsisen perheen arki.

Ja siitähän nettoaa paljon paremmin kuin vokista, vink-vink vaan jos ammatinvaihto kiinnostaa.

Lähinnähän kyse on siitä, että yhtään mitään holhoamista ei Suomessa tehdä halvalla. Ei vokki ole mikään ystävyyden majatalo, vaan perhekodin ja vankilan risteytys. Vankila samalla suojalla, mutta vapaalla liikkuvuudella; eli lähes samoin speksein kuin perhekoti, paitsi ettei tarvitse laittaa lapsia päiväksi kouluun, vaan he saavat mennä minne haluavat; mutta jokaisen poistuneen perään on katsottava. Ja asukkaita on myös suojeltava mahdollisten ulkopuolisten hyökkäysten varalta; mitä jossakin perhekodissa taas ei tarvitse oikeasti ottaa huomioon.

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 529
 • Liked: 1957
Jokainen vokki on erilainen. Ja Jos nyt Evitskogia ajatellaan, niin sehän oli joidenkin kohdalla loppusijoituspaikka niille, jotka eivät yksinkertaisesti sopeutuneet muualle ja oli pakko siirtää vokista toiseen.

Lähinnähän kyse on siitä, että yhtään mitään holhoamista ei Suomessa tehdä halvalla. Ei vokki ole mikään ystävyyden majatalo, vaan perhekodin ja vankilan risteytys. Vankila samalla suojalla, mutta vapaalla liikkuvuudella; eli lähes samoin speksein kuin perhekoti, paitsi ettei tarvitse laittaa lapsia päiväksi kouluun, vaan he saavat mennä minne haluavat; mutta jokaisen poistuneen perään on katsottava. Ja asukkaita on myös suojeltava mahdollisten ulkopuolisten hyökkäysten varalta; mitä jossakin perhekodissa taas ei tarvitse oikeasti ottaa huomioon.
Jos nyt ei mennä ammatinvaihtamisiin, vaan pidetään aihe VOKeissa. Tietenkään holhoamista ei tehdä halvalla, koska siihen tarvitaan henkilökuntaa. Ja lasten kanssa kokoaikaisesti toimiessa vastuu on ihan eri luokkaa, kuin aikuisten ihmisten kanssa pitäisi olla. Eri asia on se millainen määrä holhoamista aikuisten VOKeissa olisi aiheellista. Omaa kokemusta minulla ei VOKeista ole lainkaan, mutta joskus ulkopuolelta saattaa nähdä asiat selkeämmin kuin mukana ollessa.

Uutisten mukaan useammin turvallisuusriski VOKeissa on ollut niiden oma asukasaines, kuin ulkopuoliset uhat. Jälkimmäisiäkin on kiistattomasti ollut, mutta asukkaat itse ovat myös innostuneet mm. sytyttelemään sisätiloissa tulipaloja ja järjestelemään tappeluita, kun asiat eivät mene mieliksi. Tällaiset muiden turvallisuudesta piittaamattomat henkilöt eivät ansaitse sitä vapaata liikkuvuuttaan, ja heidät pitäisi siirtää suljettuun laitokseen oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.

Tietenkin saa olla sitä mieltä (ja näköjään iso osa päättäjistä onkin), että kustannuksilla ei ole mitään väliä, kunhan turvataan kaikki mahdolliset turvapaikanhakijoiden oikeudet ilman, että heillä kuuluisi olla minkäänlaista omaa vastuuta yhtään mistään. Esimerkiksi oikeus liikkua vapaasti samalla, kun on esimerkiksi itse uhannut muiden turvallisuutta asuinpaikassaan tai syyllistynyt henkilöön kohdistuvaan rikokseen (mm. pahoinpitely, raiskaus, henkirikos). Itse vain en ole sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden oikeudet ovat täysin rajattomia. Ja kuten jo kirjoitin, en myöskään ole sitä mieltä, että ongelmatapausten kierrättäminen VOKista toiseen ratkaisee ongelmia.

Kyllähän se turvapaikanhakijoiden holhoaminen näkyy heidän asenteissaan. Ruoka ei kelpaa, pitää saada parempaa. Pitää saada lisää rahaa. Minähän en lähde tästä VOKista mihinkään. Siivoaminen on naisten työtä. Heitänpä itkupotkutappeluraivarin, kun en saa tahtoani läpi. Ja niin edelleen.

Olen joskus aiemmin toiminut hoitoalalla. Siellä on sellainen periaate, että ei hoideta avuttomaksi. Jokaisen oma etu kuitenkin on se, että toimintakykyä ja itsenäisyyttä on mahdollisimman paljon, ja on autettavana mahdollisimman vähän. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että turvapaikanhakijoita kohdellaan juuri niin. Hoidetaan avuttomiksi, kun ei vaadita mitään omaa vastuuta, eikä edes toisia vaarantavasta käytöksestä tule mitään muuta seurausta, kuin että siirretään ehkä toiseen VOKkiin. Kaikki tarjoillaan eteen lähes anteeksipyyntöjen kera, ettei toiselle vain tule paha mieli ja kiukkupuuska. Sitten ihmetellään, kun käytös saattaa olla hieman haastavaa eikä siitä paremmaksi muutu.

Mutta jos samalla linjalla halutaan pysyä (minä en näistä tule koskaan päätöksiä tekemään, minulla ei ole muuta kuin mielipiteitä ja yksi ääni vaaleissa), niin tuskin se minulle henkilökohtaisesti mikään ongelma on. Monelle muulle se kuitenkin saattaa olla, turvallisuuden kannalta.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2017, 01:20:13 kirjoittanut Sitruunamelissa »
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2431
 • junior koodari
Vesimies,,"vain toisella meistä on ollut etuoikeus kulkea aivan missä tahansa vokin tilassa, ilman rajoituksia, ja nähdä ihan livenä mitä on arkipäivä vokissa. Ja myös se hieman pahempi päivä".

Minäkin voin kulkea kaikenlaisissa tiloissa, ilman rajoituksia.

Sitten ;"VOK ei ole matkustajakoti. Siellä kuljetaan varasuunnitelman ja kaverin kanssa, ja/tai hälyttimen kanssa ja/tai vartijan turvaamana".

Kysyn sinulta Vesimies, mistä johtuu että,varasuunnitelmista, kavereista ja vartijoista huolimatta vastaanottokeskukseen on soitettava poliisi?

Pelkäättekö te työntekijät asukkaita?


MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 995
 • Liked: 9868

.....

Kysyn sinulta Vesimies, mistä johtuu että,varasuunnitelmista, kavereista ja vartijoista huolimatta vastaanottokeskukseen on soitettava poliisi?

Pelkäättekö te työntekijät asukkaita?

^Tämä kysymys kiinnostaa itseänikin.

Lainaus käyttäjältä: Vesimies
Lähinnähän kyse on siitä, että yhtään mitään holhoamista ei Suomessa tehdä halvalla. Ei vokki ole mikään ystävyyden majatalo, vaan perhekodin ja vankilan risteytys. Vankila samalla suojalla, mutta vapaalla liikkuvuudella1; eli lähes samoin speksein kuin perhekoti, paitsi ettei tarvitse laittaa lapsia päiväksi kouluun, vaan he saavat mennä minne haluavat; mutta jokaisen poistuneen perään on katsottava2. Ja asukkaita on myös suojeltava mahdollisten ulkopuolisten hyökkäysten varalta3; mitä jossakin perhekodissa taas ei tarvitse oikeasti ottaa huomioon.

1)
Lainaus
"vankila vapaalla liikkuvuudella"
Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta konseptilta. Epäilen suoraan sanottuna hevonpaskaksi. Koska A) jos jossain paikassa on oikeasti vapaa liikkuvuus, niin se ei ole silloin vankilaa nähnytkään tai B) jos jotain rajoituksia liikkuvuuden suhteen edes teoriassa on, niin ne ovat pelkästään paperilla. Ts. ehtojen/sääntöjen rikkomista ei valvota mitenkään, ja jos valvotaankin, niin sääntöjen rikkomisesta ei tule rikkojalle mitään käytännön seuraamuksia. SPR-tättähäärän tai VOK-kapon tuima ilme ja "tai mörkö sinut vie"-puhuttelu ei näille vanki- ja/tai sotilaskarkureille ja päänkatkojille tarkoita yhtään mitään.
 -> "vankila"-sanan käyttö on tässä kohtaa täysin turhaa dramatisointia ja savuverhon levittämistä. Metsälän säilöönottokeskus lienee julkisuuteen tihkuneitten tietojen mukaan lähimpänä sitä, jota voisi kutsua vankilaksi, jos sitäkään. Normaali VOK vaikuttaa olevan paljon lähempänä päiväkodin ja lomahotellin risteytystä, kuin perhekodin ja vankilan risteytystä.

2)
Lainaus
"jokaisen poistuneen perään on katsottava"
...but wait, mitä tapahtui tässä välissä vapaalle liikkuvuudelle?

Ja miten tämä jokaisen perään katsominen on käytännössä hoidettu? Alan ymmärtää VOKien kustannukset, jos kerran jokaisen karvakäden jokaiselle tupakinhakureissulle on lähetettävä peräänkatsoja mukaan. :roll: Vakavasti ottaen, hevonpaskaahan tuokin on. Ei noiden perään kukaan katsele. Siitä todisteena lukuisat väkivaltarikokset, raiskaukset, joukkoraiskaukset ja ties mitkä keppostelut, ja tietenkin tuhansiin nouseva "kadonneiden" joukkio.

Ylipäätään mielenkiintoinen kysymys on myös se, että kun VOK-työntekijöitä varten on työpareja, hälyttimiä, varasuunnitelmia ja vartijoita, niin ketkä tai mikä suojelee ns. tavallista kansalaista aavikkohyeenoiden laumoilta, kun nämä päästetään liikkumaan vapaasti VOKin ulkopuolelle? Jos se on se mystinen "peräänkatsoja", niin tilastojen valossa nämä ovat silloin hoitaneet työnsä ihan perkeleen huonosti -ellei sitten näiden tarkoitus olekin suojella pelkästään näitä parrakkaita sotalapsia, ei muita.

"Älä Achmed lyö sitä pusikkoseksikumppaniasi suulle, sen hampaat tekevät naarmuja rystysiisi. Kurista mieluummin. Minä pidän sillä aikaa vahtia, ettei kukaan vaan pääse loukkaamaan kansainvälisten sopimusten takaamia oikeuksiasi."  :facepalm:

3)
Lainaus
asukkaita on myös suojeltava mahdollisten ulkopuolisten hyökkäysten varalta

Kysyisinkin @Vesimies nickiltä, että näin tilastojen (sekä absoluuttisten lukujen, että suhteellisten lukujen) valossa tarkasteltuna , kumpi tarvitsee mielestäsi enemmän suojelua: suuri yleisö näiltä aavikkohyeenoilta, vai aavikkohyeenat suurelta yleisöltä (kuunatseilta)? Eli miten se VOKin sisäpuolella oleva massa on niin vaarallista, että tarvitaan suunnitelmia, työpareja, vartijoita ja aika ajoin poliisejakin, mutta se sama massa muuttuu heti ulos päästyään niin vaarattomaksi, että se voidaan päästää vapaasti ja valvomattomasti kaduille?

Kustannukset (avoimet säilytyspaikat vs. suljetut) ovat toki oma lukunsa, mutta ei (kaikkia) vaarallisia vankejakaan päästetä vapaaksi pelkästään sen takia, että vankilavuorokausi maksaa yhteiskunnalle paljon rahaa. Lisäksi, suljetut laitokset tienaisivat itsensä takaisin moninkertaisesti pitkässä juoksussa, kun aavikkoruikuttajien some laulaisi niistä ympäri maailmaa ja uusien lomapaikanetsijöiden määrä laskisi dramaattisesti. Vetovoimatekijöiden poistaminen, jne. Ne jotka eivät usko tätä teoriaa, voivat tutkia Unkarin ja Viron esimerkkejä.

e:muotoilu
e2: viimeinen kappale lisätty
« Viimeksi muokattu: 30.10.2017, 15:53:34 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 175
 • Liked: 511
VOK ei ole matkustajakoti. Siellä kuljetaan varasuunnitelman ja kaverin kanssa, ja/tai hälyttimen kanssa ja/tai vartijan turvaamana. Pyydän, ettet vertaa sitä mihinkään motelliin tai matkustajakotiin. Pliis.

Tämä on todella pysäyttävä kohta. Onko ylläkuvattu käytäntönä jokaisessa tai useimmissa vastaanottokeskuksissa? Siinä tapauksessa on todellakin kysyttävä painokkaasti Miljonääriplayboyn kysymys:

Lainaus käyttäjältä: MijonääriPlayboy
Ylipäätään mielenkiintoinen kysymys on myös se, että kun VOK-työntekijöitä varten on työpareja, hälyttimiä, varasuunnitelmia ja vartijoita, niin ketkä tai mikä suojelee ns. tavallista kansalaista aavikkohyeenoiden laumoilta, kun nämä päästetään liikkumaan vapaasti VOKin ulkopuolelle?

Esimerkkejä siitä että porukka on oikeasti vaarallista riittää Turusta Otanmäelle, vähäisemmistä rötöstelyistä nyt puhumattakaan.
Vastamedian ampparit: http://uutisvirta.net

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 296
 • Liked: 57466
Tiedätkö ollenkaan mikä on VOK? Ei se ole suljettu laitos. Se on vähän kuin sellainen matkustajakoti, jossa on lastentarhan opettajat päivisin kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei. Ei siellä ole ympärivuorokautista palvelua. Vartijat siellä usein ovat, ei muita. Se on aikuisten ihmisten majapaikka, jossa odotetaan päätöksiä.

Usein unohdetaan, että suurin osa turvapaikanhakijoista asui ennen vuotta 2015 omalla kustannuksellaan tai sijoitettiin asumaan vuokra-asuntoihin. Vokki oli siis suurimmalle osalle pelkkä puuhastelu- ja kokoontumispaikka päiviksi tai money dayksi. Viime vuosien kymmenet tuhannet tulijat sekoittivat tätä kuviota, mutta sisäministeriön tavoite on edelleen mahdollisimman laaja vuokra-asuntomajoittaminen, jolloin vokit ovat lähinnä jonkinlaisia päiväkeskuksia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
Kysehän oli vokin vuorokausikustannuksista, miksi ne ovat satkun eikä tavoitteen mukaiset 37 euroa. Vastaushan on aivan ilmeinen; koska majoituksen osuus on vain pieni osa kustannuksista, ei Suomessa voida järjestää vokkipaikkoja nykyisellä tavalla tuohon hintaan ilman, että tehdään ihme.

Minun mielipiteeni on, ettei ole aiemminkaan voinut; 43 euron kustannuksiin on päästy tosiaan muilla tavoilla kuin nykyisenkaltaisissa vokeissa, ja toki myös maksamalla osa kustannuksista toisista pusseista. Nyt kun kaikki kulut tulee Luoman, SPR:n tms. kautta yhtenä summana, ei ole enää mahdollisuutta kierrellä ja kaarrella maahantulijoiden todellisesta kustannuksesta.

Mutta harva ajattelee sitä tosiasiaa, että vokeissa työskentelee suuri määrä ihmisiä, ja henkilökuntaa on paikalla 24/7. Jokainen voi itse karkeasti arvioidan jonkin syrjäisen vokin työntekijämäärää ihan vain laskemalla autot parkkipaikalla. Sen jälkeen ei liene yllätys, että henkilökuntaa on asiakkaisiin suhteutettuna enemmän kuin vaikkapa vanhainkodissa. Niin, ja kyllä se vanhainkotipäiväkin maksaa satkun luokkaa, suuri on sen hintahaitari tosin.

Jokainen voi sitten itse miettiä miten suhtautuu tuohon "paapomiseen", mutta faktahan on se, että vokeissa löytyy tulkkia monelle kielelle jotta jokaisen asioita voidaan hoitaa, ja niitä hoidetaan. Koska sairaanhoitokin järjestetään, ja se on asiakkaille ilmaista, on aivan selvä miksi sairaanhoitokulutkin ovat varsin suuret. Jne. Jne. Jne.

En ole ottanut täällä kantaa pitäisikö asioiden olla näin. Totean vaan että näin ne minun nähdäkseni nyt ovat.

Vesimies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 22
"mikä suojelee ns. tavallista kansalaista aavikkohyeenoiden laumoilta, kun nämä päästetään liikkumaan vapaasti VOKin ulkopuolelle?"

Eiköhän tähän riitä vastaukseksi että katso vaikkapa länsinaapurimme kotoutuneita alueita. Koska hyvin kotoutuneet jo vuosien ajan, nehän ovat varsinainen rauhan tyyssija.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 488
 • Liked: 16974
 • Blues for Allah
Mutta mitä taas tulee perhekoteihin, niin hyvä ystäväni pitää sellaista, eikä sellainen ole ollenkaan niin paha hoitaa kuin vaikka sijoituskoti. 4 lastahan siellä pitää ihan normaali pariskunta yhdellä ulkopuolisella työntekijällä, ja jos siitä perhe nettoaa silleen reippaat parikymmentä kiloeuroa kuukaudessa, niin lottovoittohan sellainen on, vaikka elämä olisi yhtä helvettiä, mitä se ei suinkaan ole. Normaalin perhekodin arki 4-lapsisessa perhekodissa ei ole juuri sen kummempaa kuin 4-lapsisen perheen arki.

Ja siitähän nettoaa paljon paremmin kuin vokista, vink-vink vaan jos ammatinvaihto kiinnostaa.

Rajanaapurillani sijoituskoti ja serkullani naapurikylässä. Ei se mikään niin lottovoitto ole ja varsinkaan helppoa elämää, kun lapset tulevat usein rikkonaisista päihdeperheistä.
Serkkuni kertoi, että nyt oli viimeiset lapset, uusia ei enää ota ja edessä on tosiaan ammatinvaihto, vink-vink.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502

Jokainen vokki on erilainen. Ja Jos nyt Evitskogia ajatellaan, niin sehän oli joidenkin kohdalla loppusijoituspaikka niille, jotka eivät yksinkertaisesti sopeutuneet muualle ja oli pakko siirtää vokista toiseen.


Toi onkin hassua. Koskas siitä tuli "loppusijoituspaikka"?

Mikä tuosta vokista teki jotenkin erityisen?

Tuo "erityisvokkijuttu" alkoi muuten heti sen jälkeen kun sieltä tulivat talousjutut ulos. Yksi sinisalon selityksistä oli tuo "erityisvokki". Hassua kun kuitenkin reilun 1,5 vuotta jaksoi selitellä ihan muita juttuja. Jotenkin jäi sellainen mielikuva, että koko homma perustui taas jällleen kerran vain johtajan mielikuvitusmaailmaan.

Tässä yksi koomisimmista selityksistä mitä herra keksi talousepäselvyyksien paljastuttua..

http://www.viisykkonen.fi/uutiset/hs-sprn-evitskogin-vastaanottokeskus-ylitti-budjettinsa-miljoonilla-%E2%80%93-n%C3%A4in-rahanmenoa

""− Ylitys johtuu pitkälti siitä, että meillä oli viime vuonna 130 asiakasta enemmän kuin mitä oli alun perin budjetoitu, sanoo Evitskogin vastaanottokeskuksen yksikönjohtaja Pekka M. Sinisalo Helsingin Sanomissa.""

Kun nyt olet myös ns. vesialan asiantuntija niin miltä tuollainen selitys kuulostaa? Tuntuuko tutulta?

ps. ja aika selväksi tuli, että vartiointi lisättiin sen takia, että joku tuolla pelkäsi ulkopuolelta tullutta uhkaa.. kukakohan se oli?

""Evitskogissa Sinisalo aikoo pyrkiä lähentämään kyläläisiä ja vastaanottokeskuksen asukkaita toisiinsa.""

http://www.viisykkonen.fi/uutiset/sprlle-t%C3%B6ihin-%E2%88%92-pekka-m-sinisalo-vastaanottokeskuksen-johtajaksi

""– Haluaan lähettää viestin, että täällä on 300 ihmistä ja alaisinani heidän ohjaajat. Toivottavasti tämä [nimitykseni] ei johda uhkatilanteisiin vastaanottokeskusta kohtaan, Sinisalo sanoo""

http://www.viisykkonen.fi/uutiset/sinisalon-nimitys-evitskogin-vokn-johtoon-76-tappouhkausta
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 049
 • Liked: 8492
 • white trash
"mikä suojelee ns. tavallista kansalaista aavikkohyeenoiden laumoilta, kun nämä päästetään liikkumaan vapaasti VOKin ulkopuolelle?"

Eiköhän tähän riitä vastaukseksi että katso vaikkapa länsinaapurimme kotoutuneita alueita. Koska hyvin kotoutuneet jo vuosien ajan, nehän ovat varsinainen rauhan tyyssija.

Niin - onkos noita nyt jo yli viiskymmentä rauhan tyyssijaa siellä?

Etkä sä vieläkään vastannut kysymykseen. Miten on mahdollista, että vokkihenkilökunta kokee niin suurta turvattomuutta, että heitä pitää olla paljon - ja kaiken maailman hälyttimillä ja pelastussuunnitelmilla varustettuna - mut ulos oikeitten ihmisten sekaan nuo elukat lasketaan silmää räpäyttämättä?

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
Kysehän oli vokin vuorokausikustannuksista, miksi ne ovat satkun eikä tavoitteen mukaiset 37 euroa. Vastaushan on aivan ilmeinen; koska majoituksen osuus on vain pieni osa kustannuksista, ei Suomessa voida järjestää vokkipaikkoja nykyisellä tavalla tuohon hintaan ilman, että tehdään ihme.

Matematiikka ei näemmä ole sinun vahvuusalueita.

Tavoitteisiin pääseminen ei tosiaan tarvitse ihmeitä. Siihen tarvitaan vaan vähän tahtoa ja osaamista sopimuspuolella.

Laskes päässäsi jos kiinteistön kokonaiskulut esim tuossa olisivat olleet vaikkapa miljoonan. Kuten julkinen hinnastokin sanoi. Yllätyt mihin lukemiin pääset.

ps. nyt se oli budjetissa (uudessa siis 4,7 miljoonaa...)
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Tagit: