UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kirkkonummelle väliaikainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus  (Luettu 842804 kertaa)

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 466
 • Liked: 3742
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Evitskogin kaverin "Thanks for Nothing" -paita näkyy minun silmissäni Dire Straitsin sanoin:
Money for nothin' and chicks for free

Toiselta taiteenalalta siteeraan eräästä mielikirjastani:
So Long, and Thanks for All the Fish

- Douglas Adams

Ei tulisi ikävä, vaikka lähtisitte kotiinne.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 682
 • Liked: 9578
 • Anyone?
Lainaus
Pian vastaanottokeskuksestaan luopuva Pekka Sinisalo muistelee lämmöllä viime itsenäisyyspäivää, jolloin Evitskogin asukkaat jäynäsivät häntä hieman.

– Minut jujutettiin paikalle ilmoittamalla, että jotain ikävää on sattunut. Kun kiiruhdin paikalle aulassa kajahti Maamme-laulu. Se oli aika onnistunut vedätys, naureskelee Sinisalo tyytyväisenä parasta muistoaan Evitskogin ajalta.

Niitä huonompia taas ei ole lupa kertoa.
Ai, puukkokeppostelut ja muut paskan riisin ja apeiden verhojen aiheuttamat äbäläwäbälät ovat kansalta pimitettävää tietoa. Niin aina.

Lainaus
Hussein Yousofin vaimo ja kuusi lasta ovat Irakissa. Isä ei ole nähnyt perhettään kahteen vuoteen. Iittalan, Tampereen, Haaparannan ja Kaivannon vastaanottokeskuksissa asunut mies ei ole tuntenut oloaan missään niin kotoisaksi kuin Evitskogissa. Se on ollut hänelle kuin toinen koti, Hussein Yousof kuvailee.
Normikäytäntö ongelmatapauksien kanssa. Otanmäen murhamiehet olivat myös tutustuneet vok-tarjontaan ympäri maan. Mutta mutta... mitäs tuolla listalla tekee Haaparanta? Käyty välissä vonkumassa azyyliä Ruotsissa.

Ruotsista puheen ollen, samaa vallatonta leikkiä ne palleroiset sielläkin harrastaa, kun bussi lähtee viemään susien ja karhujen keskelle. Diskovalot ovat käänteistä kryptoniittia. Liian kaukana loisteesta hädänalainen kokee varman kuoleman.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen


Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5433
No mikäs siinä, palvelut pois ja rahahanat kiinni, katsotaan kuinka kauan läpsyt tuolla viihtyy!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 367
 • Liked: 8575
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Aina kun maahanmuuttokeskustelussa mainitaan sana "väliaikainen", niin alkaa hälytyskellot soimaan. Tosin maailmankaikkeuden aikamittakaavassa kaikki on väliaikaista, joten ei tuossa ilmaisussa siten ole virheellisyyttä.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 064
 • Liked: 1564
 • Rapefugees not welcome !
No mikäs siinä, palvelut pois ja rahahanat kiinni, katsotaan kuinka kauan läpsyt tuolla viihtyy!

Nimenomaan. Jollen aivan väärin muistele, aikanaan kun keskusta avattiin niin tiloista heitettiin ulos virolaiset maksavat asiakkaat (työmiehet), joiden tavarat kuskattiin viereiseen uima/liikuntahalliin josta saivat sitten omalla kustannuksellaan noutaa ne.

Nyt sitten, kun kerran valde on jo kertaalleen maksanut dösänkin matkaa varten, niin eikun kaverien tavarat vaan samaiseen uimahalliin ja kaveri ulos. Seuraavan kerran vastaanottorahaa maksetaan määräpaikassa, alkaen siitä päivästä jolloin on sinne ilmoittautunut, eikä päivääkään ennen.

Jo kertaalleen valde on matkan jo maksanut, joten joka hylkää tarjotun maksetun kuljetuksen, siirtykööt uudelle paikalle omin avuin, omalla rahalla. Kyllä jokin raja pitää tälle porukalle pistää.

@Jotain Rajaa
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 128
 • Liked: 8316
Lainaus
Olemme kuin yhtä perhettä. Shiiat, sunnit ja kristityt elävät yhdessä Evitskogin vastaanottokeskuksessa.
Kyllä tämä olisi kannattanut säilyttää vaikka turismia ajatellen. Olisi voineet ihmiset tulla ympäri maailman ihmettelemään Evitskogin henkeä.

Sitähän kannattaisi RHC:n aktiivien pullottaa myyntiin. Kunnon hädänalaistenpelastajat ostaisivat sitä kovaan hintaan nettikaupasta.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 875
 • Liked: 45759
 • Kui on must, näita ust!
Laitoin tämän tuonne ketjuun 2015-10-05 Firmat kiinnostuivat vastaanottokeskuksista (yhdistetty), mutta laitetaas vielä tännekin, kun Evitskogia koskee.

Hyvät hillot on kääritty.

Evitskogin omistava kiinteistöyhtiö Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy on tehnyt miljoonavoiton vokbisneksellä.

Yhtiön liikevoitto oli viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa, selviää Suomen Asiakastiedon rekisteristä. Liikevaihtoa kertyi samana vuonna 1,9 miljoonaa euroa. Kiinteistöyhtiö oli ennen turvapaikkakriisiä 2015 konkurssin partaalla.

Kenenköhän selkiä on pesty ja ketkä hyvät veljet ovat pelastaneet kaveriensa firman? :P

Jutussa on paljon linkkejä tekstin seassa, en laittanut niitä tuohon lainaukseen.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/559513-konkurssiin-haettu-firma-teki-miljoonavoiton-pakolaisbisneksella-pikavipit (13.9.2017)

Lainaus
Konkurssiin haettu firma teki miljoonavoiton pakolaisbisneksellä – pikavipit vaihtuivat kohuun "iPhone-miehistä"

Kirkkonummen Evitskogin vastaanottokeskusrakennuksen omistava kiinteistöyhtiö on tehnyt vuokrilla lyhyessä ajassa jättivoitot. Virolaismedian mukaan hyötyjänä on ollut muun muassa virolainen supermallikaunotar Carmen Kass.

Maahanmuuttovirasto Migri on lopettamassa Kirkkonummen Evitskogissa toimivan vastaanottokeskuksen. Syynä ovat keskuksen korkeat kustannukset.

Rakennuksen omistava kiinteistöyhtiö oli ennen turvapaikkakriisiä 2015 konkurssin partaalla. Länsiväylä-lehden selvityksen mukaan kahden vuoden aikana yhtiö on tehnyt miljoonavoiton turvapaikanhakijoita majoittamalla.

Evitskogin vastaanottokeskuksen perustaminen aiheutti kaksi vuotta sitten kohun, sillä tieto keskuksesta tuli yllätyksenä paitsi asukkaille, myös isolle osalle Kirkkonummen luottamushenkilöistä.

Maahanmuuttovirasto muistutti tuolloin, ettei keskuksen perustaminen yksityisiin tiloihin vaadi kunnan hyväksyntää.

Vastaanottokeskus närkästytti myös virolaiset keikkatyöläiset, jotka olivat majoittuneet aiemmin samoissa tiloissa.  Kohun nosti esille virolainen Õhtuleh, joka kertoi, että työmiehille annettiin tunti aikaa kerätä tavaransa ja lähteä hostellista.

Lehden haastattelema virolaismies päivitteli paikalle saapuneita turvapaikanhakijoita, jotka kulkivat miehen mukaan "taulutietokoneet ja iPhonet mukanaan".

Samalla Suomessa kyseltiin, miksi turvapaikanhakijoista 70–80 prosenttia oli nuoria miehiä.

Tilat SPR:n pyörittämälle Evitskogin vastaanottokeskukselle on vuokrannut Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy.

Yhtiön liikevoitto oli viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa, selviää Suomen Asiakastiedon rekisteristä. Liikevaihtoa kertyi samana vuonna 1,9 miljoonaa euroa.

Vastaanottokeskus aloitti entisen KN Keskuksen tiloissa elokuussa 2015, kun Suomeen oli saapunut lyhyessä ajassa tuhansia turvapaikanhakijoita ja lisää oli tulossa.

Uudet asukkaat nostivat kiinteistöyhtiön talouden kuiville nopeasti. Yhtiön liikevoitto kyseisenä vuonna oli jo 388 000 euroa, ja liikevaihtoa kertyi 1,3 miljoonaa euroa.

Vielä toukokuussa 2015 uutisoitiin verottajan hakevan Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy:tä konkurssiin laskurästien vuoksi. Yrityksellä oli laskuja perinnässä yli 8 000 euron arvosta.

Ennen vastaanottokeskusta tiloissa toimi hostelli, joka majoitti etupäässä pääkaupunkiseudulla töissä olevia virolaisia.

Paljon kohua on siis nähty mutta mitä on sen takana?

Kiinteistöyhtiön taustalla oli aiemmin pikavippibisneksestä tunnettu liikemies Tuomo Mäki. Hän oli KN Keskuksen toimitusjohtaja ja hallituksen ainoa jäsen heinäkuusta 2006 syyskuuhun 2016.

Vuoden 2015 syksyllä Kirkkonummesta kirjoitettiin runsaasti myös Virossa, jossa paikallinen TV3-kanava paljasti kiinteistöyhtiön yhdeksi taustavoimaksi virolaisyhtiön kautta ex-supermalli Carmen Kassin.

Kass tunnetaan kansainvälisenä ex-mallina joka poseerasi muun muassa Guccille.

Virolainen Õhtuleht kertoi aiemmin Kassin yhtiön laajentaneen pikavippitoimintaa Suomeen vuonna 2008.

Pikavipit vaihtuivat siten pakolaisbisnekseen ja voitot ovat olleet kovat.

Kesäkuusta 2017 lähtien kiinteistöyhtiöllä on ollut uusi toimitusjohtaja.

Evitskogin vastaanottokeskus on ollut alusta lähtien Maahanmuuttovirastolle kallis. Se piti Migrin mukaan perustaa kovalla kiireellä, kun Helsingin vastaanottokeskukset olivat täynnä.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen kommentoi tuolloin, että KN Keskus valikoitui tilaksi, koska se oli heti käyttöönotettavissa. Sopimus tehtiin, vaikka Migri tiesi yhtiön talousongelmista.

Tänä kesänä Migri ilmoitti lakkauttavansa Evitskogin vastaanottokeskuksen. Nuutisen mukaan syynä on yksiselitteisesti se, että kiinteistö on niin kallis.

Maahanmuuttoviraston hyväksymä Evitskogin vastaanottokeskuksen vuoden 2016 talousarvio oli 4,8 miljoonaa euroa, selviää Migrin ja SPR:n sopimuksesta.  Toteutuneet kokonaiskustannukset olivat kuitenkin Kirkkonummella viime vuonna yli 8,4 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy ei ole ainoa pakolaisbisneksellä suuria voittoja tehnyt yhtiö. Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että vastaanottotoimintaa harjoittava Luona Oy teki viime vuonna yli kolmen miljoonan euron voiton.

Kirkkonummen vastaanottokeskuksen toiminta on määrä loppua 13. marraskuuta mennessä. Keskuksen asukkaat ovat vastustaneet voimakkaasti tilojen sulkemista ja muuttoa muualle Suomeen.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Maalaistollo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 133
 • Perunanenä
https://yle.fi/uutiset/3-9822279

Lainaus
Yksi Suomen suurimmista vastaanottokeskuksista sulkee ovensa – Turvapaikanhakijat: "Emme aio lähteä"

Maahanmuuttovirasto on trimmannut vastaanottokeskusten verkostoa vastaamaan parissa vuodessa vähentynyttä tarvetta. Ovensa marraskuun puoliväliin mennessä sulkeva Kirkkonummen Evitskog on yksi suurimpia vastaanottokeskuksia Suomessa.


Kaksi turvapaikanhakijoille varattua linja-autoa starttasi tiistaina Evitskogin vastaanottokeskuksen pihasta vain 11 matkustajaa kyydissään kohti Espoon Nihtisillan vastaanottokeskusta. Tarkoitus oli, että matkaan lakkautettavasta vastaanottokeskuksesta olisi ensimmäisenä päivänä lähtenyt 50 turvapaikanhakijaa.

Evitskogin vastaanottokeskuksessa on asunut runsaat 300 turvapaikanhakijaa. Evitskogissa on ollut kirjoilla runsaasti myös sellaisia turvapaikanhakijoita, joilla on asunto vastaanottokeskuksen ulkopuolella.

Keskiviikkona oli vuorossa seuraavat puolen sataa miestä. Heidät oli tarkoitus sijoittaa Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle. Vastaanottokeskuksesta kerrotaan, että toisena siirtymispäivänä linja-autoon nousi yksi ainoa turvapaikanhakija.

Taas tolloa älähdyttää. Mukava kun ukoilla on kivaa monikulttuurikerhossaan, mutta muutama seikka hieman hämmentää.

Lainaus
Evitskogin turvapaikanhakijoiden puhemies Bagdadista, Irakista, kotoisin oleva Yousif Hachim sanoo, etteivät miehet halua jättää kodiksi kokemaansa vastaanottokeskusta ja sinne syntynytta yhteistöä.

- Meitä on täällä Irakista, Iranista, Afganistanista ja Somaliasta. Meistä on tämän yhdessä vietetyn kahden vuoden aikana muodostunut kuin iso perhe. Emmekä halua, että perheemme hajoaa jo toistamiseen. Me olemme joutuneet jättämään jo yhden perheen taakseen lähtiessämme hakemaan turvapaikkaa. Emme siis aio lähteä Evitskogista.

Että mitenkä? Olette joutuneet jättämään perheen taaksenne? Siis olette luikkineet karkuun kotimaistanne ja jättäneet perheenne tulemaan toimeen miten nyt osaavat, että voitte seisoskella ryhmäkuvassa merkkivaatteet päällä ja nappikuulokkeet korvissa. Jaa ette aio lähteä? Kyseisen vokkipalatsin kiinteistön ylläpitokustannukset ovat syynä paikan sulkemiseen, mutta nämä veijarit eivät aio lähteä, kun siellä on niin kivaa äijästellä keskenään. Eivät aio. Asia kun selvästikin on heidän päätettävissään.

Lainaus
Hussein Yousofin vaimo ja kuusi lasta ovat Irakissa. Isä ei ole nähnyt perhettään kahteen vuoteen. Iittalan, Tampereen, Haaparannan ja Kaivannon vastaanottokeskuksissa asunut mies ei ole tuntenut oloaan missään niin kotoisaksi kuin Evitskogissa. Se on ollut hänelle kuin toinen koti, Hussein Yousof kuvailee.

Tuohon ei oikeastaan ole edes sanottavaa. Voin vain pudistella päätäni.

Lainaus
Vastaanottokeskuksen eteen Nihtisillan bussiin nousijoita saattelemaan tulleet turvapaikanhakijat kaivavat pian mielenosoitusplakaatit esille. Moni ei puhu englantia kuin auttavasti, mutta seisoo selvästi plakaattien viestin takana. Kotoa ei lähdetä enää toiste, eikä kaveria jätetä.

En saa kylteistä kovin hyvin selvää, mutta viesti näyttäisi olevan jotain tyyliin "we have feelings, we will not leave." Heillä on tunteet eivätkä suostu lähtemään. Perhe siis jätetään niin kauheaan paikkaan mihin itse ei voi palata, nou proplem. Kotoa ei lähdetä, vaikka oikeasti lähdettiin jo kaksi vuotta sitten. Jotenkin näiden pitäisi tajuta, ettei tämä ole heidän kotinsa, vaan kaikkien kannalta valitettava tilapäisjärjestely. Eiks nii?

Lainaus
Pian vastaanottokeskuksestaan luopuva Pekka Sinisalo muistelee lämmöllä viime itsenäisyyspäivää, jolloin Evitskogin asukkaat jäynäsivät häntä hieman.

– Minut jujutettiin paikalle ilmoittamalla, että jotain ikävää on sattunut. Kun kiiruhdin paikalle aulassa kajahti Maamme-laulu. Se oli aika onnistunut vedätys, naureskelee Sinisalo tyytyväisenä parasta muistoaan Evitskogin ajalta.

Niitä huonompia taas ei ole lupa kertoa.

Ai, kuinka hellyttävää. Ne huonommat, mitä ei ole lupa kertoa, eivät ehkä ole ihan yhtä sydäntälämmittäviä. Saas nähdä tuleeko marraskuussa lisää staaahp diipooteissöniä vai joko keksivät muita kepposia. Toivottavasti poliisi on tarkkana. Siis muunkin kuin kauhian vihapuheen varalta.

Mitäs jos Yousif kuule menisit kotiin Bagdadiin leipomaan leipää? Mene Hussein jo viimeinkin takaisin perheesi luokse. Mitä hittoa te vielä täällä norkoilette miekkareita pitämässä ja känisemässä, kun pahat teroköörit on siivottu Irakista ja maa pitäisi saada jaloilleen? Hus, hus Hussein, joudat Yosifkin.


Muokkaus: Tulipa töpättyä! Pitäs vissiin lukea laajemminkin kuin Kotimaata ja Tupaa kirjanmerkeistä. Ehdin jo ihmettelemään miksei näistä jutuista puhuta enempää, mutta näille onkin ihan oma keskustelualue. Niin ja nuo ikuturson jäynät jäljempänä olisvat just kohdallaan. Vois mennä läpikin, jos olis sopivasti suojaväritetty soluttautuja tai kukkahatulla naamioitunut nuiva nainen jäynäkylttejä jakamassa.
« Viimeksi muokattu: 15.09.2017, 11:41:16 kirjoittanut Maalaistollo »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 478
 • Liked: 17974
 • Easter Worshipper
Hyötysuhde.

Kaksi bussia, 11 ihmistä. Afganistanin paluulennolle Lappeenrannasta oli varattu 180-paikkainen charter-kone. Siinä meni yhdeksän.
Siinä ovat ministeritkin kateellisia. Audit jäävät pallerokyydeille jalkatilassa, hevosvoimissa, tonneissa, hinnassa ja kyydin tasaisuudessa. Jos matkustajia on noin vähän, kannattaisi vaihtaa VIP-busseihin, jossa on nahkapenkkejä väljästi vain yksi keskikäytävän kummallakin puolen, ja omat leffa- ja internetlaitteet, sekä minibaari.

Tulee mieleen Lucky Luke-albumi "Saattue Uuteen Meksikoon". Siinä Lucky Luke saattaa Billy The Kidin saamaan pienen tuomion näpistyksestä. Ja kun hänellä ei ole rahaa, niin Lucky Luke maksaa sakon hänen puolestaan.

Matkan varrella he matkustavat postivaunuilla. Billy The Kid mainitsee kuka hän on, ja kaikki matkustajat päätyvät istumaan postivaunujen katolle, ja Billy istuu yksin vaunuissa sisällä. Puhekuplassa on muistaakseni "Mukavaa, oikein mukavaa".

-i-

MUOKS: Arkistoni ovat aukottomat. Kas tässä.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2017, 17:46:47 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 478
 • Liked: 17974
 • Easter Worshipper
Vastaanottokeskuksen eteen Nihtisillan bussiin nousijoita saattelemaan tulleet turvapaikanhakijat kaivavat pian mielenosoitusplakaatit esille. Moni ei puhu englantia kuin auttavasti, mutta seisoo selvästi plakaattien viestin takana. Kotoa ei lähdetä enää toiste, eikä kaveria jätetä.

 :facepalm:

Tuli taas mieleen jäynä. Voisi olla yhtä hassu kuin minkä tekivät herra toisen nimen etukirjain Sinisalolle.

Printtaisi A3-kokoon kaikenlaisia hassuja iskulauseita, laminoisi ne ja menisi jostain puskista tuonne keltainen liivi päällä jakamaan niitä ihmisille. Sitten vaan katoaisi pois. Kun niitä riittävän monta jakaisi, niin vaikka jäynä huomattaisiin, niin lehtikuvassa jollain vielä lukisi stop deportations sijaan "spot detonators", eli "havaitse sytyttimet" tai joku "meitä on oikeus elättää" jonkun "meillä on oikeus elää" sijaan. Riittävän samannäköisiä - kuin mitä noilla jossain on ollut - ei ehkä huomattaisi. Suurimman riemun saisi jostain täysin irrationaalisesta "save the whales"-tyyppisestä, mutta silloin juksaus huomattaisiin helpommin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Sekasikiö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 174
 • Liked: 331
https://yle.fi/uutiset/3-9822279

Lainaus
Hussein Yousofin vaimo ja kuusi lasta ovat Irakissa. Isä ei ole nähnyt perhettään kahteen vuoteen. Iittalan, Tampereen, Haaparannan ja Kaivannon vastaanottokeskuksissa asunut mies ei ole tuntenut oloaan missään niin kotoisaksi kuin Evitskogissa. Se on ollut hänelle kuin toinen koti, Hussein Yousof kuvailee.

Eipä taida missään päin Eurooppaa olla maata, joka näitä oikeasti haluaa.
Veikkaisin, että esim. Ruotsissa on ihan ok käydä välillä levähtämässä jossain paikallisessa vokissa, jos lupaa lähteä sitten hevonkuuseen kyseisestä maasta hakematta turvapaikkaa. Kyytejäkin varmaan järjestetään auliisti.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2017, 18:57:54 kirjoittanut Sekasikiö »
Onko enempi parempi?

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 030
 • Liked: 9558
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
^^

Lainaus
Hussein Yousofin vaimo ja kuusi lasta ovat Irakissa. Isä ei ole nähnyt perhettään kahteen vuoteen. Iittalan, Tampereen, Haaparannan ja Kaivannon vastaanottokeskuksissa asunut mies ei ole tuntenut oloaan missään niin kotoisaksi kuin Evitskogissa. Se on ollut hänelle kuin toinen koti, mutta ilman sitä nalkuttavaa vanhaa konkonokka-ämmää ja jatkuvasti ties mistä syystä kirkuvia lapsia, Hussein Yousof kuvailee.

 :roll:
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5433
Ihan kaikille olisi parasta jos Hussein menisi kotiinsa pitämään huolta perheestään!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 686
 • Liked: 1368

Kuvassa näkyy kaksi Lehtimäen bussia. Firma on näköjään Lahdesta, eli kaksi bussia tuli Lahdesta ja kyytiin nousi yksi geelipallero. Ja sittenkö molemmat bussit ajoivat Kauhavalle koska kaksi bussia oli tilattu?


Lehtimäellä on ollu vantaalla varikko, että eiköhän ne ajokit sieltä ole saapunut. Mutta, ihan varmasti per bussi on useampi poliisi/ vartija ja monikulttuuritulkki ja tulkki jne.... Ja kaikille maksettiin palkka siitä päivästä. Iloisia aikoja veronmaksajille....

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 875
 • Liked: 45759
 • Kui on must, näita ust!
Pikkulintu lauloi tuossa sellaista, että Evitskogista yritetään torstaina aamupäivällä kuskata taas palleroita muualle. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

Edellinen yrityshän oli melkoinen fiasko, kun läpsyt eivät halunneetkaan istua linja-autoihin.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 682
 • Liked: 9578
 • Anyone?
Pikkulintu lauloi tuossa sellaista, että Evitskogista yritetään torstaina aamupäivällä kuskata taas palleroita muualle. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

Edellinen yrityshän oli melkoinen fiasko, kun läpsyt eivät halunneetkaan istua linja-autoihin.
Sähköt, lämpö ja vesi poikki, niin siinä kävisi vain sandaalin läpse, kun asiakkaat siirtyisi busseihin.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 774
 • Liked: 31645
 • Pätevin ensin
Pikkulintu lauloi tuossa sellaista, että Evitskogista yritetään torstaina aamupäivällä kuskata taas palleroita muualle. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

Edellinen yrityshän oli melkoinen fiasko, kun läpsyt eivät halunneetkaan istua linja-autoihin.

Eivät ne mihinkään lähde, niin kauan kuin saavat itse viedä ja Poliisi vikisee.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 875
 • Liked: 45759
 • Kui on must, näita ust!
Tossa on vaan se, että kaikkia palleroita ei olla vielä siirtämässä, vaan vasta osa. Toki sitten marraskuussa, kun koko keskus menee kiinni, saattaa toimia jo aika hyvin nuo sähköjen yms. katkaisemiset ;)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 139
 • Liked: 17924
 • antikomintern
Pikkulintu lauloi tuossa sellaista, että Evitskogista yritetään torstaina aamupäivällä kuskata taas palleroita muualle. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

Edellinen yrityshän oli melkoinen fiasko, kun läpsyt eivät halunneetkaan istua linja-autoihin.
Sähköt, lämpö ja vesi poikki, niin siinä kävisi vain sandaalin läpse, kun asiakkaat siirtyisi busseihin.

Seurauksena on silloin kaulat poikki  - kuffareilta. Ja samoin, jos tämä jihadistien pohjoiseurooppalainen reservi siirretään heidän mielestään sopimattomassa paikassa sijaitsevaan vokkiin, näin varoittaa alan erikoisasiantuntija H.Juurakko meitä. Silloin se terrorismi on ihan meidän itsemme aiheuttamaa. Niih!
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5433
Tukholman sykkeeseen lähtevät varmasti mielellään, lähetetään sinne!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 078
 • Liked: 10488
Lainaus käyttäjältä: VOK-kapo Sinisalo
- Kahden vuoden ajalta on pari yksittäistapausta1, joissa tyttöä on ahdisteltu bussissa. Olemme ilmoittaneet pojille, että täällä on täydellinen naisrauha ja ahdistelusta tulee heti lähtö2. Se on ymmärretty viimeistään silloin, kun olen kysynyt, että mitä jos nainen olisi oma siskosi3.

(numerointi ja boldaukset minun)

1:Yksittäistapaus mainittu. Se ei kyllä ikinä lakkaa naurattamasta.  ;D

2: Propaganda vs. todellisuus. Lähtö minne? Lähtö miten? Miksei lähtö tullut sitten nyt Kauhavalle, jos se kerran ihan pelkästään ilmoittamalla tapahtuu? Puolityhjiä busseja ajattavat perkeleet yhteiskunnan laskuun. Kusettajat.  >:(

3: Telkkarista tuli juuri klassikkoelokuva Borat. Alkukohtauksessa Borat suutelee kiihkeästi naista, joka sitten paljastuu Boratin siskoksi ja samalla Kazakstanin neljänneksi parhaaksi ilolinnuksi. Jostain syystä tämä kohtaus tuli mieleeni.... tiedä sitten miksi.. :roll:

Vakavasti puhuen, tuosta kolmoskohdasta (VOK-Sinisalon puhuttelut) nähdään, miksi koko mokuhulluus on tuomittu epäonnistumaan heti alkumetreistä lähtien: puhutaan pedofiiliuskontoa harjoittaville, naisia säkittäville aasinraiskaajavilleille samalla tavalla kuin länsimaisille ihmisille puhuttaisiin ja kuvitellaan lapsekkaasti, että viesti meni perille? FAIL.   :facepalm:

« Viimeksi muokattu: 18.09.2017, 23:06:46 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 530
 • Liked: 505
Pikkulintu lauloi tuossa sellaista, että Evitskogista yritetään torstaina aamupäivällä kuskata taas palleroita muualle. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

Edellinen yrityshän oli melkoinen fiasko, kun läpsyt eivät halunneetkaan istua linja-autoihin.

Videoiden mukaan paikalla oli torstaina 4 linja-autoa.. Eilen Yle svenska ilmoitti, että asukkaita on edelleen 150 paikalla.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 3792
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Mikä on viimeisin tieto siitä että minnekkä nämä häiriköt siirretään? 50 kauhavalle, mutta sinne ujutetaan varmasti enemmän, 400 ukkoa pitäisi jonnekkin tunkea.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 686
 • Liked: 1368
Mikä on viimeisin tieto siitä että minnekkä nämä häiriköt siirretään? 50 kauhavalle, mutta sinne ujutetaan varmasti enemmän, 400 ukkoa pitäisi jonnekkin tunkea.

Eikös noista vajaat sata ollut kotimajoituksessa, joten loput 250, eikös osa espooseen ja jos oleskelulupia alkaa tippumaan niin ympäri uuttamaata vuokra-asuntoihin....

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 817
 • Liked: 18025
 • Ego sum Spartacus
Lisää matuja Evitskogiin?

Lainaus
Lupaa haetaan 400 henkilön jätevesille: Vastaanottokeskus lopettaa – kiinteistön omistaja varautuu entistä suurempaan asukasmäärään

Kirkkonummen Evitskogissa entisen kurssikeskuksen omistaja hakee kiinteistölle uutta jätevesilupaa. Kiinteistölle olisi tarkoitus saneerata puhdistamo 400 asukkaan jätevesille.

Kiinteistön nykyinen puhdistamo on alun perin valmistunut vuonna 1973, ja se on mitoitettu 160 henkilön jätevesille.

Puhdistamon koko nousi esille jo kaksi vuotta sitten, jolloin kiinteistössä aloitti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Keskuksessa on ollut majoitettuna noin 300 turvapaikanhakijaa. SPR:n ylläpitämä vastaanottokeskus lopettaa toimintansa ensi kuussa.

Kiinteistön tulevasta käytöstä ei ole kerrottu. Ennen turvapaikanhakijoiden tuloa, entisessä kurssikeskuksessa majoittui keikkatyömiehiä.

Kaksi vuotta sitten Aluehallintovirasto ja Kirkkonummen kunta puuttuivat jätevesiasiaan ja pitivät tilannetta laittomana. (Lue: Viisykkönen 3.9.2015)

Vanhan puhdistamon kapasiteettia ja tehoa on sittemmin parannettu, ja kiinteistön omistajan on pitänyt raportoida päätöistä säännöllisesti.

Kiinteistön omistaja Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy hakee parhaillaan nykyisen jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätökseen päivitystä.

Puhdistamo on tarkoitus lupa-anomuksen mukaan saneerata kapasiteetiltaan 400 asukkaan jätevesikuormalle.

Puhdistamon purkuvedet johdettaisiin edelleen viereiseen Lonoks-järveen, joka laskee Siuntionjoen vesistöön.

Aluehallintovirastoon jätettyyn ympäristölupa-anomukseen voi ottaa kantaa 31.10. mennessä.


http://www.viisykkonen.fi/uutiset/lupaa-haetaan-400-henkil%C3%B6n-j%C3%A4tevesille-vastaanottokeskus-lopettaa-%E2%80%93-kiinteist%C3%B6n-omistaja

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5433
^ Pahalta kuulostaa, viranomaiset tietävät että on uusi vyöry tulossa?
Älä usko mitään mitä kirjoitan!


Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 202
 • Liked: 4122
Siellä on joku infotilaisuus ilmeisesti menossa. https://youtu.be/-FJAV1r5_WE
« Viimeksi muokattu: 28.09.2017, 19:17:33 kirjoittanut Riukulehto »

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 596
Ilmeisesti päätös ettei turvapaikanhakijoita tuolla enää majoiteta on tehty ja pysyy. MITÄÄN vapaiden markkinoiden tai yksityisen sektorin majoitustoimintaa tms. tuolla ei voi ikinä harrastaa. KUKAAN täysjärkinen ihminen ei tuolla majoitu mihinkään hintaan johtuen jo ihan terveydellisistä syistä + paikka on helv kaukana kaikesta.
Jos siellä kuitenkin tosissaan laajennetaan puhdistamoa, on näköpiirissä pakko olla jotain bisnestä. Voihan sinne majoittaa karkoitettavia, hylsyn saaneita, paluuta odottavia jne. Ei ole enää vastaanottokeskus vaan tilalle keksitään joku uusi naseva nimi. 

Tagit: