Kirjoittaja Aihe: 2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen  (Luettu 577282 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Saksalaislehden juttu Saksan (eko)katastrofista. Jutussa yksityiskohtaista tietoa Saksan pakolaisten majoitus- ja ylläpitokustannuksista.

Lainaus
Uudet ennusteet:

Turvapaikanhakijat tulevat maksamaan jopa 10 miljardia euroa

Saksaan ennustetaan saapuvan tänä vuonna jopa 800.000 pakolaista. Osavaltioiden kulut ovat siksi jyrkässä nousussa. Finanssiministeri vaatii korkeampia veroja.


Frankfurter Allgemeine Zeitung 20.8.2015 juttu saksaksi

(http://media0.faz.net/ppmedia/aktuell/wirtschaft/3742718533/1.3759102/article_multimedia_overview/fuer-immer-mehr-menschen-wird.jpg)
Rosenheimin rautatieasemalla: Saksa on toivekohde yhä useammalle henkilölle

Turvapaikanhakijoiden majoitus- ja ylläpitokustannukset tulevat kasvamaan tänä vuonna edelleen dramaattisesti. Syynä on se, että ennustetta saapuvasta tulvasta on korjattu vahvasti ylöspäin. Saksaan odotetaan nyt saapuvan tänä vuonna 800.000 turvapaikanhakijaa - lähes neljä kertaa enemmän kuin 2014. Ennusteen esitti Saksan sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) keskiviikkona Berliinissä. Sosiaalidemokraattien (SPD) parlamenttiryhmän johtaja Thomas Oppermann arvioi määräksi 700.000 - 800.000 pakolaista.

Erään laskelman mukaan tulisivat osavaltioiden kulut turvapaikanhakijoista nousemaan jopa 10 miljardiin euroon, jos pakolaiset viipyvät täällä yhden vuoden. Tämä tulos saadaan kertomalla ennusteen pakolaismäärällä osittain kustannukset kattava kokonaissumma 12.000 - 13.000 euroa /pakolainen, jonka eräät osavaltiot maksavat piirikunnille ja kunnille. Osavaltioiden ja kuntien vaatimukset liittovaltion suuremmasta rahoitusosuudesta ovat käyneet yhä kovaäänisimmiksi. On esitetty jo ensimmäisiä veronkorotusvaatimuksia turvapaikkakulujen kattamiseksi.

Tähän mennessä osavaltiot olivat suunnitelleet majoitukseen, ylläpitoon, kielikursseihin, terveydenhoitoon ja sosiaalihuoltoon menevän kuluina vähintään 5-6 miljardia euroa. Saksan hallitus oli vielä äskettäin laskenut pakolaisten määräksi 450.000 henkilöä ja vuoden alussa luvuksi oli arvioitu vain 300.000 henkilöä. Viime vuonna osavaltioiden suorien pakolaiskulujen arvioitiin olleen 2,2 miljardia euroa. Useat osavaltiot joutuivat lisäbudjeteissaan jo kaksinkertaistamaan - osa jopa kolminkertaistamaan - kulunsa.

"Meillä ei ole enää aikaa keskustella kuukausikaupalla"

Vain Baijerissa saavat kunnat kulunsa melkein täysin korvatuksi. Muissa osavaltioissa rahat riittävät, kuten pormestarit valittavat, kattamaan vain 20-80% kokonaiskuluista. Baden-Württembergin piirikunnassa korvaussumma pakolaista kohden on nykyisin 13.260 euroa. Berliinissä se on noin 12.000 euroa, Bremenissä 12.500 euroa. Muissa osavaltioissa on käytössä sekajärjestelmä. Jos lähtökohdaksi otetaan 12.000 - 13.000 euron summa ja pakolaisten määräksi nyt ennustettu jopa 800.000 henkeä, niin kustannukset nousevat yli 9 miljardista eurosta jopa 10,5 miljardiin euroon. Tällaisiin kuluihin osavaltioiden on varauduttava, jos pakolaisia joudutaan ylläpitämään vuoden verran. Jo kuukausien ajan osavaltiot ovat vaatineet lisää rahaa liittovaltiolta. "Liittovaltion on nyt kerrottava hyvin nopeasti, kuinka he aikovat osallistua pysyvästi ja rakenteellisesti pakolaisten ylläpitokustannuksien kattamiseen. Meillä ei ole enää aikaa keskustella asiasta kuukausikaupalla", sanoi Nordrhein-Westfalenin ministeripresidentti Hannelore Kraft (SPD) keskiviikkona. Tähän mennessä liittovaltio on luvannut antaa osavaltioille vain yhden miljardin euron verran rahaa.

Joissakin osavaltioissa vaaditaan jo kovaan ääneen veronkorotuksia. Schleswig-Holsteinin finanssiministeri Monika Heinold (Vihreät) vaatii, että valtion on "parannettava tulopuoltaan", eli otettava käyttöön uusia veroja tai on korotettava vanhoja veroja. Pakolaisavun rahat tulee ensisijaisesti ottaa rikkailta. Heinold haluaisi korottaa perintöveroa. Hän näkee mahdollisuuksia myös finanssitransaktioverossa. Lisäksi solidaarisuusvero (Solidaritätszuschlag) säilytettäisiin ja tulot käytettäisiin turvapaikkakulujen kattamiseen. Schleswig-Holstein on nostanut pakolaismenonsa tänä vuonna melkein 300 miljoonasta eurosta yli kolminkertaisiksi.

Erityisen suuria kustannuksia aiheuttavat yksintulleiden alaikäisten majoitus ja ylläpito. Suurin osa näistä nuorista turvapaikanhakijoista tulee Baijeriin, joka sijaitsee pakolaisten pääreitin varrella. Tällä hetkellä heitä on Baijerin sosiaaliministeriön mukaan yli 11.000 tuhatta ja heitä tulee kuukausittain noin 1.200 henkeä lisää. ...

Kustannusten "räjähdysmäistä kasvua"

Yksintulleista alaikäisistä syntyy suuria kustannuksia. Kotipaikka alaikäiselle pakolaiselle maksaa noin 60.000 euroa vuodessa, kertoi Baijerin maapäivien (Landkreistags) presidentti Christian Bernreiter. Muut viranomaisarviot ovat matalampia, keskimäärin 40.000 euroa. Bernreiter puhuu kustannusten "räjähdysmäisestä kasvusta". Hänen arvionsa mukaan pelkästään tänä vuonna alaikäisten majoitus- ja ylläpitokulut tulevat nousemaan Baijerissa yli puolen miljardiin euroon. "Me emme yksinkertaisesti selviä enää", sanoi Bernreiter, joka on kotoisin Daggendorfista Itä-Baijerin rajan lähistöltä, jonne ihmissalakuljettajat dumppaavat paljon siirtolaisia. ...
(...)

Lihavoinnit mun.

Loppujutussa kerrotaan yksityiskohtaisesesti yksintulleista alaikäisistä eri Saksan kaupungeissa ja heidän määristään. Suunnitteilla on, että ensi vuonna aloittavat Saksassa alaikäisten taakanjaon osavaltioiden kesken.

Suomeen tänä vuonna ennustettu turvapaikanhakijoiden määrä - 15.000 henkeä - tarkoittaa noilla Saksan kustannustasoilla lähes 200 miljoonan euron vuosittaisia kustannuksia Suomelle.

... ja Nero soitti harppua, kun Rooma paloi ja Merkel vain hymyili vieressä ja ...
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tokugawa Ieyasu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 591
 • Liked: 865
 • Tokiolaistaustainen
Mutta onhan saksalaisilla rahaa  :flowerhat:
"The strong manly ones in life are those who understand the meaning of word patience". - Tokugawa Ieyasu

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 099
 • Liked: 57660
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Tuo 13 000 € kustannus per taakka tulee olemaan Suomessa tuplasti enemmän, koska meillä on paremmat edut ja kallimmat elinkustannukset.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 971
 • Liked: 21899
Missähän vaiheessa aletaan heräämään todellisuuteen ??
Tämän vuoden kustannukset Saksassa on siis 10 miljardia +.
Mikäli mitään ei tehdä, niin ensivuonna tuo 10 miljardia ei riitä alkuunkaan, ja lasku on silloin 10 + 10 +.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa kun kuppi on nurin ja tulijat eivät lopu.
Mitä niille tullaan kertomaan joille ei kertakaikkiaan mitään paikkaa enää löydy, ja miksi sitä ei kerrottu ajoissa.

Suomen olisi syytä hylätä uppoava vene.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3564
Hyvä juttu tässä Eurooppaa kiihtyvällä tahdilla turmelevassa katastrofissa on se, että kun muutos tapahtuu vauhdilla, saadaan lopputuloskin selville vauhdilla ja ihmiset huomaavat muutoksen.

Kaikki tietävät, mitä nuo kuvassa näkyvät tummaihoiset miehet haluavat tehdä Saksassa ja tulevat siellä tekemään.

Koska afrikkalaiset ja arabit eivät jakaannu tasaisesti, on tietysti selvää, että osa maista muuttuu Arabiaksi tai Afrikaksi, ja kantaväestö saa niissä sellaisen kohtelun, mutta osa maista ei ennätä muuttua, vaan kansa haastaa päättäjät ja median ja lyö rajat kiinni selviytyäkseen. Selvää tietysti on, että niissä maissa, joissa katastrofikehitys on jo pitkällä, kuten Ruotsissa, ennuste on huono. Samoin niissä maissa, joissa ei varsinaista maahanmuuttokriittistä puoluetta ole, ja joihin EU voi siirtää vaikka kaksi miljoonaa muslimia tai afrikkalaista tuosta vaan ilman mukinoita. Tällaisiin maihiin kuuluu Suomi.

Ehkä eurooppalaisten elinvoima palautuu tässä katastrofissa. Täytyy muistaa, että esimerkiksi juutalaisten elinvoima palasi holokaustin myötä: Juutalaisethan olivat ennen holokaustia kaikkialla vähiten lisääntyvä porukka, jolla ei ollut omaa maata, joita potkittiin päähän ja jotka pyrkivät usein assimiloitumaan voimakkaasti. Nyt juutalaisuus on voimissaan, kansa kasvaa, on itsetietoinen, puolustaa itseään ja oma maakin on.
Homma is the new black.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Talouselämä-lehden nro 26:ssa (14.8.2015) oli juttu nimeltään: "Saksan uusi ihme". Saksan talousmenestystä koskevassa jutussa tuli esiin kuin varkain maahanmuuttajien mahtava panos Saksan taloudelle ja yhteiskunnalle. Lainaus paperiversion artikkelista:

Lainaus
Taloustutkimuslaitos Institut der deutschen Wirtschaft eli IW ... Laitoksen kansainvälisen talouden ja suhdanteiden osaston päällikkö, tohtori Jürgen Matthes, 48, kertoo, miten Saksan taloudella menee.

"Meillä on lähes täystyöllisyys, palkat nousevat samaan aikaan ja yksikkötyökustannukset ovat edelleen kilpailukykyiset. Tällaista tilannetta ei ole koettu sitten 1990-luvun alun. Saksa on tehnyt kotiläksynsä", Matthes tiivistää Saksojen yhdistymisen jälkeisen taloushistorian.

Alku oli kuitenkin hankala.

"Saksan markka vahvistui yhdistymisen jälkeen 90-luvun alkupuolella, ja vientiyritysten kilpailukyky heikkeni. Euro auttoi pääsemään irti siitä kierteestä. Se on tuonut vakautta, pitämällä valuuttakurssiriskin pienenä", Matthes sanoo.

Toinen menestyksen syy on viime vuosikymmenellä toteutettu työmarkkinoiden liberalisointi. Hallitus heikensi pienyritysten irtisanomissuojaa, helpotti uusien yritysten ja toiminimien perustamista ja madalsi työelämän kynnystä laillistamalla niin sanotut minityöpaikat: jos kuukausipalkka jää 450 euroon, siitä ei tarvitse maksaa veroja eikä sosiaaliturvamaksuja. Tuoreimman tilaston mukaan minitöitä tekee 6,6 miljoonaa saksalaista, joista valtaosa olisi muuten työttömänä tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

"Meille on kuitenkin syntynyt myös uusia kokopäiväisiä ja sosiaalivakuutuksen alaisia työpaikkoja, joten työttömyyden lasku ei johdu vain minityöpaikoista", Matthes sanoo.

"Minityöpaikoista puhutaan paljon pahaa, mutta Matthes esittää vastakysymyksen: "Meillä on erittäin korkea työttömyys huonosti koulutettujen keskuudessa. Jos heidän työllistämisekseen ei sallita erityistoimenpiteitä, niin mitä sitten pitäisi tehdä? Pitää heitä elätteinä, vai sittenkin auttaa työelämän alkuun?"

Saksan vientimenestys kymmenen viime vuoden aikana on aiheuttanut ongelmia muissa euromaissa, myös Suomessa. Niiden kilpailukyky ja kauppatase ovat heikentyneet samaan aikaan kuin Saksa on jyrännyt.

Lihavoinnit mun.

Samaan aikaan kun Saksalla on mennyt hienosti, niin muilla euromailla, myös Suomella, on mennyt kehnosti. Me olemme olleet lamassa jo vuosikausia. Aiheena olivat kuitenkin "pakolaiset", joten palataan aiheeseen ...

Saksassa on siis 6,6 miljoonaa minitöitä tekevää, joiden alle 450 euron palkasta ei mene veroja eikä muitakaan maksuja. Millä he elävät? No tietenkin sosiaalituilla. Mihin kategoriaan uuden pakolaistulvan mukana tulleet päätyvät? No tietenkin näihin minitöihin ja elämään sosiaaliturvan varassa, kuten moni muukin kouluttamaton ja kielitaidoton tee-se-itse-siirtolainen. Yhtälö tietenkin on mahdoton ja ajan mittaan myös Saksan talous tulee kaatumaan noiden minityöläisten aiheuttamiin kustannuksiin tai yhteiskuntamoraalin ja sisäisen koheesion romahtamiseen. Saksaa heikommat taloudet tulevat keikahtamaan nurin nopeammin.

Saksaan on syntymässä uusi proletariaatti, jonka tunnuspiirre on ulkomaalaistaustaisuus. Etnisestä alaluokasta (monikulttuurin kauhein painajainen) ei kuitenkaan ole kyse, koska alaluokka on pirstoutunut lukuisiin etnisiin ryhmiin, jotka näyttävät ottavat vielä nykyään lähinnä yhteen keskenään. No, ehkä joku kommunisti ajan myötä onnistuu syöttämään uudelle proletariaatille internationalistisia ihanteita ja vallankumousaatteita, jolloin uusprolet yhtyvät kaataakseen sortovallan EU:n johdossa olevien sosialistien ja kommunistien ohjauksessa. Silmä tarkkana sen suhteen, kenet EU-eliitti julistaa vihollisikseen. Se paljastaa suunnitelman sisällön.

... Siellä se vatti-vartiaisen ja muiden federalistien unelma on muhimassa ja kypsymässä, siellä Saksassa.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 23.08.2015, 14:58:08 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Bigot

 • Vieras
Jos on lähes täystyöllisyys, niin tuskin minityöläiset ovat mainittavasti haitaksi taloudelle. Voivat olla jopa hyödyksi. Riippuen tosin, että lasketaanko minityöläiset työttömiksi vai työllisiksi? Jos työllisiksi, niin täystyöllisyys ei ole aitoa.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
^ Talouselämän jutusta saa sen käsityksen, että heidät lasketaan mukaan työllisiksi.

Sinänsä minityössä ei välttämättä ole pikaisesti ajatellen suurempaa ongelmaa, jos työntekijät ovat tuen varassa eläviä omia kansalaisia, mutta jos rajan läpi vuotaa jatkuvasti sisään uutta ulkomaista minityöläistä, niin silloin syntyy isoja ongelmia.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Bigot

 • Vieras
^ Aidon täystyöllisyyden ja työvoimapulan tilanteessa jopa moniosaamattomat uudet minityöläiset voisivat olla hyödyksi maan taloudelle. Hyödyllisempää olisi toki haalia maahan osaavaa ja sopeutuvaa työvoimaa ja työvoimareserviä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
^ Aidon täystyöllisyyden ja työvoimapulan tilanteessa jopa moniosaamattomat uudet minityöläiset voisivat olla hyödyksi maan taloudelle. Hyödyllisempää olisi toki haalia maahan osaavaa ja sopeutuvaa työvoimaa ja työvoimareserviä.

Enpä ole samaa mieltä, koska jokainen uusi minityöläinen elää viimekädessä sosiaalituen varassa, eikä hän tuota valtiolle verotuloja (jotakin alveja lukuunottamatta). Hän on nettosaaja. Nettosaajien määrän lisääntyminen taloudessa heikentää taloutta. Nettomaksajien määrä kasvattaminen taas parantaa sitä.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Bigot

 • Vieras
^ Työllä on kuitenkin joku arvo itsessään, vaikkei veroja maksettaisikaan. Täysin verottomassakin yhteiskunnassa on bkt ja materiaalista hyvää.
Lisäksi minityö voi olla portti oikeisiin tuottavampiin töihin. Minityöläiset voivat siis täystyöllisyyden vallitessa olla sijoitus tulevaisuuteen.
Suomessakin mamutus oli siis perustellumpaa 2007 täystyöllisyyden häämöttäessä kuin nyt suurtyöttömyyden aikaan.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
^ Työllä on kuitenkin joku arvo itsessään, vaikkei veroja maksettaisikaan. Täysin verottomassakin yhteiskunnassa on bkt ja materiaalista hyvää.
Lisäksi minityö voi olla portti oikeisiin tuottavampiin töihin. Minityöläiset voivat siis täystyöllisyyden vallitessa olla sijoitus tulevaisuuteen.
Suomessakin mamutus oli siis perustellumpaa 2007 täystyöllisyyden häämöttäessä kuin nyt suurtyöttömyyden aikaan.

Enpä saa nyt tuosta ajattelumallista kiinni, enkä toisaalta viitsi kovin lähteä asiasta kiistelemään. Totean vain, että nettosaajien haaliminen maahan missä tahansa suhdannetilanteessa vain heikentää BKT per henkilö -lukua, vaikka se saattaisi kasvattaa laskennallista kokonais-BKT:ta.

Kannattavaa maahanmuuttoa koskevia tutkimuksia löytyy ketjusta alla. Asia kiteytyy pitkälti seuraavaan toteamukseen: "Vain korkeasti koulutetut henkilöt voivat keventää julkisen talouden kuormaa, mutta ei kuitenkaan siinä määrin riittävästi, että syntyvät budjettirasitteet katoaisivat nopeasti tai edes hyvin pitkällä tähtäimellä, sillä mitä koulutetumpia he ovat, niin sitä korkeampia ovat heidän eläkkeensä." Lisäksi maahanmuuttajien tulisi vielä työllistyä koulutustaan vastaaviin tehtäviin, jotta hyötyjä saavutettaisiin.

Tutkimuksia maahanmuuton vaikutuksesta julkiseen talouteen
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 840
 • Liked: 1327
"Totean vain, että nettosaajien haaliminen maahan missä tahansa suhdannetilanteessa vain heikentää BKT per henkilö -lukua, vaikka se saattaisi kasvattaa laskennallista kokonais-BKT:ta."

BKT on mielestäni persiistä. Toisille vain availlaan ovia(M.Thatcer) ja kenkiä kiillotetaan jolloin bkt nousee.
Samalla eu-/yk maksut nousevat ilman substanssia :facepalm:

Vaihtotase joskos olis positiivinen niin fyffeä vois jakaa ulkomaille.
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

Bigot

 • Vieras
Ainakin teoriassa bkt / henki 5 miljoonan suomalaisen osalta voi kasvaa ottamalla maahan miljoona minityöläistä. Koko uuden 6 miljoonaisen kansan bkt / henki < vanha viisi miljoonaa < uusi 5 miljoonaa SUOMALAISTA.

Nettosaajuuden laskeminen on oma ongelmansa: lasketaanko mukaan vain muuttuvat kulut vai myös kiinteät, jotka eivät nouse aina samaan tahtiin väkimäärän kanssa?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Invaasion aiheuttamaa rahanmenoa koskevaa juttua Die Weltin "pakolais"kaaoksen liveseurannasta tänään ...

Lainaus
6 miljardia euroa: Koalitio sopi pakolaiskriisin toimenpidepaketista

CDU [Merkelin puolue] ja SPD [sosiaalidemokraatit] sopivat, että liittovaltion vuoden 2016 budjettia kasvatetaan 3 miljardilla eurolla. Lisäksi myös osavaltioiden ja kuntien vuoden 2016 budjetteja kasvatetaan 3 miljardilla eurolla. Nämä rahat käytetään pakolaisten ylläpitoon ja majoitukseen. Tämä on osa toimenpidepakettia, josta koalition johtohenkilöt sopivat maanantain vastaisena yönä Berliinissä, kertoivat kokoukseen osallistuneet. Samalla turvapaikanhakijoita koskevia sääntöjä tiukennettiin osittain huomattavasti. Rahan jakoa korvattiin tavaroiden antamisella.

Lisäksi toimenpidepaketista ilmenee, että ns. turvallisten maiden piiriä laajennetaan lakimuutoksella koskemaan myös Kosovoa, Albaniaa ja Montenegroa. Tämä luokittelu tulee antamaan mahdollisuuden palauttaa näistä maista tulleet turvapaikanhakijat nopeammin takaisin kotimaihinsa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Fuenf-Verletzte-bei-Brand-in-Fluechtlingsunterkunft.html

Enää puuttuu vain 4 miljardia, että päästään siihen 10 miljardiin euroon, jonka pakolaisten arvioidaan maksavan Saksalle vuodessa. Suomessa Sipilän mukaan tuo ei onneksi maksa juuri mitään, eikä ole pois kenenkään sosiaaliturvasta. Ehkä ne rahat sitten tipahtavat taivaasta, niin ei tarvitse korottaa veroja tai ottaa lainaa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 476
 • Liked: 1451
 • Ahkera monitaituri
Moni tulee vielä yllättymään, kun sama raha ei enää ensi vuonna riitä. Kulut kun ovat käytännössä kumulatiiviset. Siis vaikka nyt tulijoille maksettavasta taskurahasta luopuisivatkin.
Suurkiihottaja Runeberg

MacGyver

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 458
 • Liked: 2471
Seitsemän uutisissa juuri. Tapio Nurminen raportoi Munchenista, saksalaiset ovat valmiita 6 miljardin menoon kun ovat nähneet hädän.
Lisäksi maahanmuttajat ovat hyvä resurssi, Tapsa sanoi "että Saksassa eläkepommi räjähtää myöhemmin kuin Suomessa..."

Joka helevetin tuutista tulvii nyt niin että kohta lähtee taju. Pakko ottaa kaljaa tänään.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Seitsemän uutisissa juuri. Tapio Nurminen raportoi Munchenista, saksalaiset ovat valmiita 6 miljardin menoon kun ovat nähneet hädän.
Lisäksi maahanmuttajat ovat hyvä resurssi, Tapsa sanoi "että Saksassa eläkepommi räjähtää myöhemmin kuin Suomessa..."

Tuoreen mielipidetiedustelun perusteella enemmistö saksalaisista tiedostaa kehitysmaista tulevan maahanmuuton negatiiviset seuraukset. Siksi epäilen toimittajan puheita hädän näkemisen pehmittämistä saksalaisista. Kuvistakin jo näkee, että ei noilla mitään hätää ollut edes Turkissa. No, toimittaja on voinut koota juttunsa "faktat" omasta hatustaan, kuten usein on tapana.

Jos Saksassa on eläkepommi, niin ei sitä pureta ammatti-ja kielitaidottomilla muslimeilla. Sama pätee myös täällä. Käy aivan päinvastoin. Pommista tulee entistä pahempi. Taas kerran on tuosta touhusta logiikka kaukana. Vaikea käsittää mihin tuolla oikein pyritään.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 929
 • Liked: 18286
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Millä aikajanalla Saksassa ei ole enää valkoisia saksalaisia? Merkel on tuhoamassa maan lopullisesti muslimeilla. Tämä on järkyttävän surullista.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 323
 • Liked: 2616
Invaasion aiheuttamaa rahanmenoa koskevaa juttua Die Weltin "pakolais"kaaoksen liveseurannasta tänään ...

Lainaus
6 miljardia euroa: Koalitio sopi pakolaiskriisin toimenpidepaketista

CDU [Merkelin puolue] ja SPD [sosiaalidemokraatit] sopivat, että liittovaltion vuoden 2016 budjettia kasvatetaan 3 miljardilla eurolla. Lisäksi myös osavaltioiden ja kuntien vuoden 2016 budjetteja kasvatetaan 3 miljardilla eurolla. Nämä rahat käytetään pakolaisten ylläpitoon ja majoitukseen. Tämä on osa toimenpidepakettia, josta koalition johtohenkilöt sopivat maanantain vastaisena yönä Berliinissä, kertoivat kokoukseen osallistuneet. Samalla turvapaikanhakijoita koskevia sääntöjä tiukennettiin osittain huomattavasti. Rahan jakoa korvattiin tavaroiden antamisella.

Lisäksi toimenpidepaketista ilmenee, että ns. turvallisten maiden piiriä laajennetaan lakimuutoksella koskemaan myös Kosovoa, Albaniaa ja Montenegroa. Tämä luokittelu tulee antamaan mahdollisuuden palauttaa näistä maista tulleet turvapaikanhakijat nopeammin takaisin kotimaihinsa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Fuenf-Verletzte-bei-Brand-in-Fluechtlingsunterkunft.html

Enää puuttuu vain 4 miljardia, että päästään siihen 10 miljardiin euroon, jonka pakolaisten arvioidaan maksavan Saksalle vuodessa. Suomessa Sipilän mukaan tuo ei onneksi maksa juuri mitään, eikä ole pois kenenkään sosiaaliturvasta. Ehkä ne rahat sitten tipahtavat taivaasta, niin ei tarvitse korottaa veroja tai ottaa lainaa.
Samahan se on Suomessakin. Sehän saa maksaa vaikka 50 mrd euroa, koska on hätä.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 809
 • Liked: 22477
 • Persuhtava keskustelija

Odotan innolla, että joku Suomalainen älypää menee ja ehdottaa korkeampia veroja jotta saadaan maahanmuuttokiima maksettua.

Jos veroja vielä kiristää, verokertymä pienenee ennestään. Hauska yhtälö, vihervassareita ja ruotsalaisia asia ei toki huoleta, koska rahasta puhuminen on tympeää ja sivistymätöntä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Saksalaisilla on varaa. Näin haasteli juuri Saksan varaliittokansleri Sigmar (sosiaalidemokraatti, SPD).

Lainaus
Gabriel: Puoli miljoonaa pakolaista per vuosi on mahdollista

Varaliittokansleri Sigmar Gabriel pitää täysin hallittavissa olevana asiana sitä, että Saksaan ottaisi myös tulevina vuosina laajassa mitassa pakolaisia. "Uskon, että me varmastikin selviämme noin puolesta miljoonasta muutamien vuosien ajan", sanoi SPD-johtaja maanantai-iltana ZDF:llä. "En epäile hetkeäkään - ehkä voimme ottaa jopa enemmän."

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Wir-kommen-mit-halber-Million-Fluechtlinge-pro-Jahr-klar.html

Tuollaista mainostusta kun Saksassa rummuttavat harva se päivä, niin tulijoita kyllä riittää. Ei tarvita edes viidakkorumpua. Mahtavatko luulla, että muutaman vuoden kuluttua saisivat hanan kiinni. Joukkotuhonta tuolla on meneillään. Saksalaisilla on praktiikkaa näissä asioissa. Samalla uppoaa tosin koko Euroopan.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Die Weltin jutussa Saksan työministeri kertoo, että turvapaikanhakijat eivät olekaan voimavara ja rikkaus, vaan valtava taakka ja kuluerä.

Lainaus
15:03 Nahles: Pakolaiset päätyvät työttömyystilastoihin

Saksan työministeri Anrea Nahles kampanjoi pakolaisten pikaisen työmarkkinoille pääsyn puolesta. Kuitenkaan edes joka kymmenes ei täytä edellytyksiä päästäkseen suoraan töihin tai koulutukseen, totesi SDP-poliitikko (sosiaalidemokraatti) Saksan parlamentissa.

"Kaikki tänne saapuvat eivät ole korkeasti koulutettuja. Syyrialainen lääkäri on poikkeustapaus." Nämä pakolaiset päätyvät työttömyystilastoihin. Siksi kaikkien niiden, kuten te, jotka nyt kannatatte pakolaisten vastaanottoa, tulee muistaa vuoden kuluttua: "Että kyse ei epäonnistuneesta työmarkkinapolitiikasta, vaan kyse on siitä, että meillä on hoidettavana jatkuva tehtävä."

Ministeriön budjettiesitystä koskevassa parlamenttikeskustelussa Nahles painotti, että he tarvitsevat alustavasti vuoden 2016 budjettiin 3 miljardia euroa lisää. Pelkästään Saksaan oleskeluluvan saavien pakolaisten ylläpito nielee lisäkuluina jopa 2 miljardia euroa. Työmarkkinoille integrointia varten tarvitaan 0,6 - 1,1 miljardia euroa. Työkielen kursseihin tarvitaan lisäksi 180 miljoonaa euroa.
(...)

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Zentralrat-der-Muslime-schlaegt-Grundgesetz-auf-Arabisch-vor.html
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Jännä verrata Saksan työministerin näkemyksiin tämän ekonomistin näkemyksiä. Työministerin mukaan alle 10% pakolaisista kelpaa suoraan töihin, ekonomisti laskee, että 50% olisi keskipitkällä tähtäimellä töissä, niin sitten bkt kasvaa 50 miljardia euroa. No, ensimmäisenä vuotena tuli jo vähintään 10 miljardia persnettoa ja jatkossa lisää. Siinä on tuotot nopeasti syöty. Koska suurin osa päätynee minitöihin, niin tuo 50 miljardia tarkoittanee lähes suoraan niitä kustannuksia, jotka uusista pakolaisista aiheutuvat vuositasolla. Pakolaisten tukiin menevät rahat saadaan kun saksalaisilta leikataan, tai valtio lainaa jostakin.

Die Weltin juttu:

Lainaus
14:24 Ekonomisti: Pakolaiset kasvattavat bruttokansantuotetta 50 miljardilla eurolla

Tutkimusten mukaan voimakas pakolaisten maahanmuutto nostaa Saksan bruttokansantuotetta. Vuoteen 2020 mennessä tämä tulee nostamaan bruttokansantuotetta noin 1,7 prosenttia, sanoi UniCreditin Saksan pääekonomisti, Anreas Rees. "Tämä vastaa noin 50 miljardin euron kasvua verrattuna skenaarioon, jossa lisämaahanmuuttoa ei ole."

Ekspertit arvioivat laskelmassaan, että tänä vuonna - kuten liittohallitus on ennustanut - Saksaan tulee 800.000 pakolaista ja tulevina vuosina kunakin noin 500.000 henkeä. "Jos lähdemme siitä, että joka toinen maahanmuuttaja löytää keskipitkällä tähtäimellä työtä, niin työvoimantarjonta kasvaa sitä kautta", sanoo Rees. "Siinä on lisäkasvun mahdollisuus Saksalle tulevina vuosina."

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Zentralrat-der-Muslime-schlaegt-Grundgesetz-auf-Arabisch-vor.html
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

TheVanishedTerrorist

 • Vieras
Saksalaisilla on varaa. Näin haasteli juuri Saksan varaliittokansleri Sigmar (sosiaalidemokraatti, SPD).

Lainaus
Gabriel: Puoli miljoonaa pakolaista per vuosi on mahdollista

Varaliittokansleri Sigmar Gabriel pitää täysin hallittavissa olevana asiana sitä, että Saksaan ottaisi myös tulevina vuosina laajassa mitassa pakolaisia. "Uskon, että me varmastikin selviämme noin puolesta miljoonasta muutamien vuosien ajan", sanoi SPD-johtaja maanantai-iltana ZDF:llä. "En epäile hetkeäkään - ehkä voimme ottaa jopa enemmän."

http://www.welt.de/politik/deutschland/article145529161/Wir-kommen-mit-halber-Million-Fluechtlinge-pro-Jahr-klar.html

Tuollaista mainostusta kun Saksassa rummuttavat harva se päivä, niin tulijoita kyllä riittää. Ei tarvita edes viidakkorumpua. Mahtavatko luulla, että muutaman vuoden kuluttua saisivat hanan kiinni. Joukkotuhonta tuolla on meneillään. Saksalaisilla on praktiikkaa näissä asioissa. Samalla uppoaa tosin koko Euroopan.
Tällä videolla (saksankielentaitoisille) yksi SDP poliitikko mamukiimailee huolella...

Migranten Invasion wir werden für dumm verkauft
https://www.youtube.com/watch?v=unBBsHEC1bk

Verenpaine saattaa nousta katsoessa.

Bigot

 • Vieras
BKT:han kasvaa Suomessakin jos 100 000 pakolaista maksaa kaikkineen 20 000e vuodessa per pää = 2 mrd.e plussaa bkt:hen, kun vaan otetaan investointi velaksi.

Vaikka ei otettaisi velkaa, vaan otetaan tuo 2 mrd.e kouluista ja vanhuksilta, niin jos yksikin noista 100 000:sta tekee ja myy 5e pizzan, niin bkt kasvaa 5e. Vai enemmänkin, kun kerrannaisvaikutukset lasketaan?

Me siis tienataan tällä aivan väistämättä. Kunhan ei vaan lasketa bkt / henki.

Dredex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 384
 • Liked: 512
Juncker Luxemburgista haluaa, että Eurooppa olisi enemmän eurooppalainen, eli vastaanottaisi ja jakaisi pakolaisia ympäri Euroopan valtioita. Lisäksi vaikutelma on, että jos ei haluta tätä, niin "pakko ottaa".

Mutta miten tuo olisi enemmän eurooppalaista tai enemmän EUta? Ja kuka Juncker luulee olevansa vaatiessaan ja pakottaessaan?

Tarkoitus ei myöskään ole tehdä mitään Pakolaisten Unionia, mihin virtaa kymmeniä miljoonia ihmisiä eri puolilta maailmaa, autettavaksi.

Jos halutaan enemmän Eurooppaa, niin tulisi rakentaa jotain kehittävää ja saavuttaa siten voittoja. Kun talous olisi vahva, niin voisi auttaakin joitain ihmisiä. Mutta eihän tässä nyt mitenkään olla vahvalla pohjalla, koska on finanssikriisit sun muut. Suomellakin 100 miljardia velkaa, lisää otetaan, leikataan köyhimmiltäkin, ...

Ja mitä tekee EU? Vaatii, että autetaan muita vielä enemmän, ikuisella kiintiöllä, pakkokiintiöllä, jne... Ja mitä tekee Ruotsi? Ruotsiin tulleet maahanmuuttajat järjestävät pakolaisille suoria lentoja Eurooppaan. Samaan aikaan ruotsalaiset junat kuljettavat pakolaisia Suomeen.

Eiköhän nyt vaan rakenneta niitä korkeampia aitoja ja makseta velat ensin pois ja katsotaan sitten uudestaan, keitä voidaan avustaa.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2015, 19:26:51 kirjoittanut Dredex »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Uutiskanava N24:n ja Emnidin tuoreessa kyselyssä enemmistö saksalaisista on tyytymätön hallituksen tapaan hoitaa pakolaiskriisiä. N24-uutiskanava (10.9.2015):

Lainaus
Puolet saksalaisista haluaa lisää rajavalvontaa

64% vastanneista katsoo, että suuret pakolaismäärät ovat Saksan hallituksella vain heikosti tai hyvin heikosti hallinnassa. 35% sen sijaan katsoo, että Merkel ja hänen hallituksensa ovat onnistuneet hyvin tai erittäin hyvin pakolaiskriisin hallinnassa.

http://www.n24.de/n24/d/7280314/haelfte-der-deutschen-will-mehr-grenzkontrollen.html

... ei taida sittenkään kaikki olla Saksassa mokuhurmiossa?

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 10.09.2015, 21:32:03 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

TheVanishedTerrorist

 • Vieras
Valmet Automotive auttaa :roll:

Valmet Automotive -raivo repesi Saksassa: ”Suomi on pettänyt meidät”

Vaikutusvaltainen IG Metall raivostui, kun Valmet Automotive ilmoitti siirtävänsä avoautojen kattotuotannon Saksasta Puolaan vuoden etuajassa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/valmet-automotive--raivo-repesi-saksassa-suomi-on-pettanyt-meidat/ycZ33djr?ref=iltalehti:ff8d&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Seitsemän uutisissa juuri. Tapio Nurminen raportoi Munchenista, saksalaiset ovat valmiita 6 miljardin menoon kun ovat nähneet hädän.
Lisäksi maahanmuttajat ovat hyvä resurssi, Tapsa sanoi "että Saksassa eläkepommi räjähtää myöhemmin kuin Suomessa..."

9 miljardia, 10 miljardia, eikä kattoa näy. Krapulaa pukkaa...

Lainaus
Saksassa pakolaisista toivotaan työväkeä

Asiantuntijat varoittavat, ettei krooninen työvoimapula ratkea turvapaikanhakijoiden avulla.

Pakolaistulva tuo Saksan talouskasvuun piristysruiskeen lähivuosina. Berliiniläisen DIW-taloustutkimuslaitoksen mukaan EU:n suurin kansantalous kasvaa ensi vuonna prosenttiyksikön neljänneksen enemmän kuin ilman pakolaiskriisiä.

DIW:n oma kasvuennuste ensi vuodelle on 1,9 prosenttia. Kohtuullisen hyvän, keskimäärin 1,5 prosentin vuotuisen kasvun uskotaan jatkuvan vuosikymmenen loppuun asti.

Tästä huolimatta pakolaisiin liittyvä viime viikkojen innostus alkaa Saksassa hiipua. Asiantuntijat varoittavat, ettei kroonista työvoimapulaa ratkaista turvapaikanhakijoilla. Jos maan hallitus ei toimi nopeasti, työttömyys kasvaa ensi vuonna vääjäämättä.

DIW laskee, että pakolaistulvan aiheuttamat kokonaiskustannukset nousevat ensi vuonna yhdeksään miljardiin euroon. Tutkimuslaitoksen johtajan Marcel Fratzscherin mukaan kymmenen vuotta sitten Saksa olisi ollut vastaavan vyöryn kanssa suurissa vaikeuksissa.

[...]

Turvapaikanhakijoiden työllistäminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Liittovaltion työvoimaviraston (BA) tekemien alustavien arvioiden mukaan tähän mennessä vain joka kymmenennelle on löydetty työpaikka.

Aikaisempien vuosien kokemus ja selvitykset kertovat, että 16 prosenttia turvapaikanhakijoista on akateemisesti koulutettuja, 23 prosentilla on keskiasteen koulutus ja joka toisella ei ole minkäänlaista koulutusta. Pistokokeiden perusteella nykyisessä pakolaisvyöryssä on jopa keskimääräistä enemmän kouluttamattomia.

Kölniläisen IW-tutkimuslaitoksen asiantuntijat korostavat, että koulutetuillekin pakolaisille pitää järjestää kieliopetusta ja jatkokoulutusta. Ekonomistit pitävät selvänä, että osa koulutetuista pakolaisista hakeutuu matalapalkka-aloille elättääkseen itsensä. Se tarkoittaa vääjäämättä työttömyyden kasvua.

[...]

Riemulla on rajansa

Kuvat Kroatiasta, Serbiasta ja Unkarista ovat yhä hälyttävämpiä. Wienin ja Salzburgin rautatieasemilla on kaaos. Saksan ja Itävallan rajallakin tilanne on kaikkea muuta kuin hallinnassa.
Onko Saksan kiitelty ja ihasteltu ”Willkommenskultur” nyt vaarassa? Eivätkö turvapaikanhakijat enää ole tervetulleita? Nouseeko käsi pystyyn?
Tuskin. Suurin innostus alkaa kuitenkin selvästi hiipua.
Pakolaiset ovat mahdollisuus, mutta se edellyttää koko yhteiskunnalta huomattavia ponnistuksia. Toistaiseksi on kuultu vain lupauksia. Konkreettiset toimet ovat jääneet vähiin.

Tapio Nurminen
Kauppalehti 22.9.2015
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset