HOMMAN UUTISHUONE > Ulkomaat

2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen

(1/525) > >>

akez:
Saksalaislehden juttu Saksan (eko)katastrofista. Jutussa yksityiskohtaista tietoa Saksan pakolaisten majoitus- ja ylläpitokustannuksista.


--- Lainaus ---Uudet ennusteet:

Turvapaikanhakijat tulevat maksamaan jopa 10 miljardia euroa

Saksaan ennustetaan saapuvan tänä vuonna jopa 800.000 pakolaista. Osavaltioiden kulut ovat siksi jyrkässä nousussa. Finanssiministeri vaatii korkeampia veroja.

Frankfurter Allgemeine Zeitung 20.8.2015 juttu saksaksi

(http://media0.faz.net/ppmedia/aktuell/wirtschaft/3742718533/1.3759102/article_multimedia_overview/fuer-immer-mehr-menschen-wird.jpg)
Rosenheimin rautatieasemalla: Saksa on toivekohde yhä useammalle henkilölle

Turvapaikanhakijoiden majoitus- ja ylläpitokustannukset tulevat kasvamaan tänä vuonna edelleen dramaattisesti. Syynä on se, että ennustetta saapuvasta tulvasta on korjattu vahvasti ylöspäin. Saksaan odotetaan nyt saapuvan tänä vuonna 800.000 turvapaikanhakijaa - lähes neljä kertaa enemmän kuin 2014. Ennusteen esitti Saksan sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) keskiviikkona Berliinissä. Sosiaalidemokraattien (SPD) parlamenttiryhmän johtaja Thomas Oppermann arvioi määräksi 700.000 - 800.000 pakolaista.

Erään laskelman mukaan tulisivat osavaltioiden kulut turvapaikanhakijoista nousemaan jopa 10 miljardiin euroon, jos pakolaiset viipyvät täällä yhden vuoden. Tämä tulos saadaan kertomalla ennusteen pakolaismäärällä osittain kustannukset kattava kokonaissumma 12.000 - 13.000 euroa /pakolainen, jonka eräät osavaltiot maksavat piirikunnille ja kunnille. Osavaltioiden ja kuntien vaatimukset liittovaltion suuremmasta rahoitusosuudesta ovat käyneet yhä kovaäänisimmiksi. On esitetty jo ensimmäisiä veronkorotusvaatimuksia turvapaikkakulujen kattamiseksi.

Tähän mennessä osavaltiot olivat suunnitelleet majoitukseen, ylläpitoon, kielikursseihin, terveydenhoitoon ja sosiaalihuoltoon menevän kuluina vähintään 5-6 miljardia euroa. Saksan hallitus oli vielä äskettäin laskenut pakolaisten määräksi 450.000 henkilöä ja vuoden alussa luvuksi oli arvioitu vain 300.000 henkilöä. Viime vuonna osavaltioiden suorien pakolaiskulujen arvioitiin olleen 2,2 miljardia euroa. Useat osavaltiot joutuivat lisäbudjeteissaan jo kaksinkertaistamaan - osa jopa kolminkertaistamaan - kulunsa.

"Meillä ei ole enää aikaa keskustella kuukausikaupalla"

Vain Baijerissa saavat kunnat kulunsa melkein täysin korvatuksi. Muissa osavaltioissa rahat riittävät, kuten pormestarit valittavat, kattamaan vain 20-80% kokonaiskuluista. Baden-Württembergin piirikunnassa korvaussumma pakolaista kohden on nykyisin 13.260 euroa. Berliinissä se on noin 12.000 euroa, Bremenissä 12.500 euroa. Muissa osavaltioissa on käytössä sekajärjestelmä. Jos lähtökohdaksi otetaan 12.000 - 13.000 euron summa ja pakolaisten määräksi nyt ennustettu jopa 800.000 henkeä, niin kustannukset nousevat yli 9 miljardista eurosta jopa 10,5 miljardiin euroon. Tällaisiin kuluihin osavaltioiden on varauduttava, jos pakolaisia joudutaan ylläpitämään vuoden verran. Jo kuukausien ajan osavaltiot ovat vaatineet lisää rahaa liittovaltiolta. "Liittovaltion on nyt kerrottava hyvin nopeasti, kuinka he aikovat osallistua pysyvästi ja rakenteellisesti pakolaisten ylläpitokustannuksien kattamiseen. Meillä ei ole enää aikaa keskustella asiasta kuukausikaupalla", sanoi Nordrhein-Westfalenin ministeripresidentti Hannelore Kraft (SPD) keskiviikkona. Tähän mennessä liittovaltio on luvannut antaa osavaltioille vain yhden miljardin euron verran rahaa.

Joissakin osavaltioissa vaaditaan jo kovaan ääneen veronkorotuksia. Schleswig-Holsteinin finanssiministeri Monika Heinold (Vihreät) vaatii, että valtion on "parannettava tulopuoltaan", eli otettava käyttöön uusia veroja tai on korotettava vanhoja veroja. Pakolaisavun rahat tulee ensisijaisesti ottaa rikkailta. Heinold haluaisi korottaa perintöveroa. Hän näkee mahdollisuuksia myös finanssitransaktioverossa. Lisäksi solidaarisuusvero (Solidaritätszuschlag) säilytettäisiin ja tulot käytettäisiin turvapaikkakulujen kattamiseen. Schleswig-Holstein on nostanut pakolaismenonsa tänä vuonna melkein 300 miljoonasta eurosta yli kolminkertaisiksi.

Erityisen suuria kustannuksia aiheuttavat yksintulleiden alaikäisten majoitus ja ylläpito. Suurin osa näistä nuorista turvapaikanhakijoista tulee Baijeriin, joka sijaitsee pakolaisten pääreitin varrella. Tällä hetkellä heitä on Baijerin sosiaaliministeriön mukaan yli 11.000 tuhatta ja heitä tulee kuukausittain noin 1.200 henkeä lisää. ...

Kustannusten "räjähdysmäistä kasvua"

Yksintulleista alaikäisistä syntyy suuria kustannuksia. Kotipaikka alaikäiselle pakolaiselle maksaa noin 60.000 euroa vuodessa, kertoi Baijerin maapäivien (Landkreistags) presidentti Christian Bernreiter. Muut viranomaisarviot ovat matalampia, keskimäärin 40.000 euroa. Bernreiter puhuu kustannusten "räjähdysmäisestä kasvusta". Hänen arvionsa mukaan pelkästään tänä vuonna alaikäisten majoitus- ja ylläpitokulut tulevat nousemaan Baijerissa yli puolen miljardiin euroon. "Me emme yksinkertaisesti selviä enää", sanoi Bernreiter, joka on kotoisin Daggendorfista Itä-Baijerin rajan lähistöltä, jonne ihmissalakuljettajat dumppaavat paljon siirtolaisia. ...
(...)
--- Lainaus päättyy ---

Lihavoinnit mun.

Loppujutussa kerrotaan yksityiskohtaisesesti yksintulleista alaikäisistä eri Saksan kaupungeissa ja heidän määristään. Suunnitteilla on, että ensi vuonna aloittavat Saksassa alaikäisten taakanjaon osavaltioiden kesken.

Suomeen tänä vuonna ennustettu turvapaikanhakijoiden määrä - 15.000 henkeä - tarkoittaa noilla Saksan kustannustasoilla lähes 200 miljoonan euron vuosittaisia kustannuksia Suomelle.

... ja Nero soitti harppua, kun Rooma paloi ja Merkel vain hymyili vieressä ja ...

Tokugawa Ieyasu:
Mutta onhan saksalaisilla rahaa  :flowerhat:

Lalli IsoTalo:
Tuo 13 000 € kustannus per taakka tulee olemaan Suomessa tuplasti enemmän, koska meillä on paremmat edut ja kallimmat elinkustannukset.

ämpee:
Missähän vaiheessa aletaan heräämään todellisuuteen ??
Tämän vuoden kustannukset Saksassa on siis 10 miljardia +.
Mikäli mitään ei tehdä, niin ensivuonna tuo 10 miljardia ei riitä alkuunkaan, ja lasku on silloin 10 + 10 +.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa kun kuppi on nurin ja tulijat eivät lopu.
Mitä niille tullaan kertomaan joille ei kertakaikkiaan mitään paikkaa enää löydy, ja miksi sitä ei kerrottu ajoissa.

Suomen olisi syytä hylätä uppoava vene.

Ant.:
Hyvä juttu tässä Eurooppaa kiihtyvällä tahdilla turmelevassa katastrofissa on se, että kun muutos tapahtuu vauhdilla, saadaan lopputuloskin selville vauhdilla ja ihmiset huomaavat muutoksen.

Kaikki tietävät, mitä nuo kuvassa näkyvät tummaihoiset miehet haluavat tehdä Saksassa ja tulevat siellä tekemään.

Koska afrikkalaiset ja arabit eivät jakaannu tasaisesti, on tietysti selvää, että osa maista muuttuu Arabiaksi tai Afrikaksi, ja kantaväestö saa niissä sellaisen kohtelun, mutta osa maista ei ennätä muuttua, vaan kansa haastaa päättäjät ja median ja lyö rajat kiinni selviytyäkseen. Selvää tietysti on, että niissä maissa, joissa katastrofikehitys on jo pitkällä, kuten Ruotsissa, ennuste on huono. Samoin niissä maissa, joissa ei varsinaista maahanmuuttokriittistä puoluetta ole, ja joihin EU voi siirtää vaikka kaksi miljoonaa muslimia tai afrikkalaista tuosta vaan ilman mukinoita. Tällaisiin maihiin kuuluu Suomi.

Ehkä eurooppalaisten elinvoima palautuu tässä katastrofissa. Täytyy muistaa, että esimerkiksi juutalaisten elinvoima palasi holokaustin myötä: Juutalaisethan olivat ennen holokaustia kaikkialla vähiten lisääntyvä porukka, jolla ei ollut omaa maata, joita potkittiin päähän ja jotka pyrkivät usein assimiloitumaan voimakkaasti. Nyt juutalaisuus on voimissaan, kansa kasvaa, on itsetietoinen, puolustaa itseään ja oma maakin on.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta