Kirjoittaja Aihe: 2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen  (Luettu 577275 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Äiti Merkel puhuu kansalleen kuin nämä olisivat lapsia ja näpertelee näille määräyksiä yksi toisensa jälkeen, koska nämä eivät Merkelin mielestä kykene itsenäiseen ja järkevään ajatteluun.

Lämminsydäminen Mama Merkel huolehtii erityisesti myös lapsista: Koululaiset on määrätty pitämään koulussa maskia koko päivän – myös välitunneilla. Haukatessa palan ruuasta saa maskin ottaa pois kasvoilta, mutta pureskeltaessa maskin on jälleen oltava oikeaoppisesti kasvoilla.

Mama Merkel tietää myös tuuletuksen tärkeyden luokkahuoneissa: niitä on tuuletettava ahkerasti – usein ikkunoita pidetään auki koko päivän. Takit ja pipot päässä luokassa paleleville koululaisille Merkel on antanut uuden ohjeen: kyykyt ja taputukset pitävät lämpiminä. Mama M. on antanut määräyksen myös lasten koulun ulkopuoliselle elämälle: lapset saavat koulupäivän jälkeen tavata max. yhtä virallista ystävää. Mama ei kuitenkaan kerro sitä, mitä tapahtuu, kun lapsi A ilmoittaa ystäväkseen B:n, mutta B on ilmoittanut ystäväkseen C:n, mutta ehkä se ei ole niin tärkeää...

Lainaus
"Man muss sich vielleicht wirklich noch etwas Wärmeres zum Anziehen mitbringen", riet die Kanzlerin. "Vielleicht macht man auch mal 'ne kleine Kniebeuge oder so oder klatscht in die Hände, damit man ein bisschen warm wird." Dies müsse aber "jeder für sich entscheiden - nicht dass es heißt, die Bundeskanzlerin verlangt das", fügte Merkel hinzu. Lüften sei in der Corona-Zeit für die Klassenzimmer aber auf alle Fälle "das Allerbeste".

https://www.n-tv.de/panorama/Merkel-raet-frierenden-Schuelern-zu-Kniebeugen-article22222229.html


Jostakin oudosta syystä ei mediassa ole ollut mahdollista kommentoida Merkelin kyykky- ja käsientaputusehdotusta… WELT-lehdessäkään ei löytynyt kommentin kommenttia... Hommallakaan ei enää kritisoida Merkelin tekemisiä... on tainnut löytyä kruunupäinen (lat. corona) yhteinen tekijä, joka yhdistää hommaa ja mammaa...Ehkä Merkel tarkoittikin koululaisten käsien taputtamista jonkinlaisena harjoituksena tulevalle „Ennennäkemättömälle muutokselle“ ja „Great Resetille“:
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
... tai ehkäpä Mama Merkel tarkoittikin alla olevassa kuvassa näkyvää kyykistely-punnerruksen tapaista lämmittelyvoimistelua...

Kuvassa on esitettynä tarkasti, miten Merkel-Saksan muodikas kyykkypunerrus suoritetaan ihan oikeaoppisesti... ettei tapahdu mitään venähtämisiä ja muuta vääräoppista nuljahtelua... joita voi tapahtua hallitusta kritisoivissa mielenosoituksissa rauhallisessa seisoskeluissa poliisin venytellessä maahan heitettyjen mielenosoittajien raajoja… niiden „“hörhöjen“ja „äärioikeistolaisten“… niitä saa vääntää mihin tahansa asentoon… merkelkuuliaisia kansalaisia, äärivasemmistolaisia  ja eritoten uusia „kunniakansalaisia“ ei venytetä ja hätistellä vesitykeillä…
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2431
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.

Saksan liittopäivävaalien ajankohdaksi on varmistunut syyskuun loppu vuonna 2021. On muuten melkoinen tuo Merkelin CDU:n koronapomppu.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Lainaus
Saksan suurin puolue äänestää tänään puheenjohtajasta – Maahanmuutto­politiikkaan pettyneet panevat toivonsa Friedrich Merziin

CDU:n puheenjohtajavaali lauantaina on linjavaali Merkelin perinnön ja oikeistolaisemman linjan välillä.
Helsingin Sanomat 16.1.2021

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Digitaalisesti järjestettävä puoluekokous valitsee puheenjohtajan lauantaina. Suurinta linjanmuutosvaihtoehtoa edustaa pitkään yritysmaailmassa työskennellyt juristi Friedrich Merz, 65, joka yrittää samalla paluuta politiikkaan.

Jos Merz voittaa puheenjohtajavaalin, oikeistolaisempaa politiikkaa kaipaavat ja Merkelin siirtolaispolitiikkaan pettyneet kannattajat iloitsevat.

Ja mikä olikaan tämä Merzin "suuri linhjanmuutosvaihtoehto"?

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Linnéa Findeklee, 23, on vahvasti Merzin ja konservatiivisemman Saksan puolesta liputtava CDU-aktiivi. Hän opiskelee lääketiedettä toisessa EU-maassa, mutta ei halua kertoa missä. Se johtuu siitä, että kärkkäänä politiikan kommentoijana hän saa paljon ikäviä, myös uhkaavia, viestejä.

Findeklee aktivoitui politiikassa vuonna 2019, alkoi twiittaamaan ja keskustelee nyt päivittäin ahkerasti ja kärkevästi Twitterissä politiikasta.

Syy aktivoitua poliittisesti oli siirtolaiskriisi, joka alkoi vuonna 2015. Aluksi Findeklee oli avoimin mielin, mutta vuosien mittaan ongelmia on ollut hänen mielestään liikaa.

”Haluan vaikuttaa siihen, että siirtolaisuus ei ole enää kontrolloimatonta, vaan tarkistamme ja päätämme, keitä maahamme saa tulla ja keitä ei.”

Mitä Saksassa sitten tapahtui vasta vuonna 2019, kun esimerkiksi Berliinin rekkaisku tehtiin jo vuonna 2016? Jos kesti neljä vuotta havaita Merkelin linjan toimimattomuus, niin aika pitkät piuhat.

Merkelin linjaa voi tarkastella sisäministeri Orpon lailla myös kontrolloituna ja hallittuna. Päätettiin kutsua kaikki kylään ja päätettiin, että wir schaffen das.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
MERZIN puheet siirtolaispolitiikasta ovat vaihdelleet yleisöstä riippuen. Joulukuun alussa hän oli vieraana ulkomaankirjeenvaihtajien Zoom-tilaisuudessa, jossa hän sanoi, että haluaisi erityisesti parantaa EU:n ulkorajojen valvontaa.

Etenkin federalistit vaativat juuri sitä. EU:n ulkorajojen valvonnan "parantaminen" ei kuitenkaan tarkoita tiukempaa vaan löysempää rajapolitiikkaa, kun Frontex varmistaa, että kaikki otetaan vastaan eikä ketään käännytetä kuten nykyisin.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
EU:n ulkorajoja valvoo Frontex, ja Bosnian ja Kroatian rajalla on käynnissä paikalla vierailleiden viestinten mukaan humanitäärinen kriisi. EU:n alueelle pyrkivät siirtolaiset ovat talviolosuhteissa taivasalla. Asia on saanut Saksassa paljon huomiota, ja Merz otti alkuvuodesta kantaa tilanteeseen sanomalla, että Saksan ei pidä ottaa siirtolaisia leireiltä.

”Tämä humanitäärinen katastrofi ei ratkea niin, että sanomme: tulkaa kaikki Saksaan. Tämä tie ei ole enää avoin”, Merz sanoi.

Löysää puhetta. Bosnian siirtolaiset tulevat EU:n ulkorajan yli Kroatiaan ja sieltä Saksaan, jos EU saa päättää, ja Merz tuskin vastustaa kaavailtua EU:n maahanmuuttosopimusta edes näön vuoksi.

Toimittaja muuten kirjoitti "siirtolaisista" eikä "pakolaisista" tai "turvapaikanhakijoista" – joita kumpiakaan he eivät ole – kuten lähes aina valtamediassa. Mistäs nyt tuulee?

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
CDU ei ole tähän astikaan mahdollistanut hallituksessa siirtolaisten auttamista vapaasti leireiltä Saksaan, mutta Merzin tavaramerkki on kova retoriikka.

Sanoihan Merkelkin kymmenen vuotta sitten, että multikulti on kuollut, ja kuinkas sitten kävikään.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Tällä hetkellä ennuste näyttää siltä, että CDU olisi seuraavien vaalien jälkeen vihreiden kanssa samassa hallituksessa. Vihreät haluavat selvästi sallivampaa siirtolaispolitiikkaa. CDU katsoo nyt luottavaisena Itävaltaan, jossa konservatiivit ja vihreät ovat onnistuneet sovittautumaan samaan hallitukseen.

Saksassa muut puolueet yleensä taipuvat vihreiden tahtoon, kuten kaikin puolin mielipuolisessa päätöksessä ajaa alas Saksan ydinvoimalat. Tosin viimeksi vihreiden hallitukseen meno kaatui tiettävästi juuri siihen, että muut puolueet eivät suostuneet vihreiden (tarkoituksella?) järjettömiin maahanmuuttopoliittisiin vaatimuksiin.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Findekleelle siirtolaispolitiikan lisäksi toinen suuri syy kannattaa Merziä on markkinatalous.

”Saksa on pudonnut taloudessa maailmanmestarin sijalta alemmille sijoille. Saksan olisi oltava houkuttelevampi yrityksille ja innovaatioille”, hän sanoo.

Markkinatalouden vahvistamista painottavat toki myös muut ehdokkaat, eikä siirtolaispolitiikka ole heillekään vieras teema. Puheenjohtajavalinta on latautunut kovaksi mielikuvakamppailuksi.

Tietyt Saksan poliitikot järjestivät tiukaksi profiloituakseen muutama vuosi sitten näytöksen juuri maahanmuuttopolitiikan ympärille. Merkelinkin valitettiin "käytännössä sulkeneen rajat".

Kova uho ja paljon palstatilaa, mutta maahanmuuttopolitiikan linjaukset eivät oikeasti muuttuneet miksikään. Painopistettä vain siirrettiin liberaalia linjaa ajavan EU:n suuntaan niin, että kansalliset maahanmuuttopolitiikat poistetaan, eivätkä saksalaiset pääse enää teoriassakaan vaikuttamaan maahanmuuton määrään ja laatuun äänestämällä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35803
Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Digitaalisesti järjestettävä puoluekokous valitsee puheenjohtajan lauantaina. Suurinta linjanmuutosvaihtoehtoa edustaa pitkään yritysmaailmassa työskennellyt juristi Friedrich Merz, 65, joka yrittää samalla paluuta politiikkaan.

Jos Merz voittaa puheenjohtajavaalin, oikeistolaisempaa politiikkaa kaipaavat ja Merkelin siirtolaispolitiikkaan pettyneet kannattajat iloitsevat.

Ja mikä olikaan tämä Merzin "suuri linhjanmuutosvaihtoehto"?

Sitä tuskin tietää kukaan, sillä noissa piireissä puheet ovat puheita ja käytäntö useimmiten jotakin aivan muuta. Esim. CSU:n Seehofer oli tiukkana matukriisin alettua, mutta päätyi lopulta syömään Merkelin kädestä. Itse veikkaan, että henkilöstä riippumatta pyrkivät edelleen jatkamaan linjalla, joka siirtää kansallisen päätösvallan asyylihuijausasioissa EU:lle ja sitten meille kaikille käy kehnosti, sillä siellä haluavat perustaa vähintäänkin ylikansallisen sisäänheittotoimiston, ellei peräti matkatoimistoa, jolla halukkaat pääsevät kehitysmaista tänne ilmaiseksi ja näitähän tulee riittämään.

Merzin retoriikka on ollut kyllä aiemmasta CDU-retoriikasta poikkeavaa, kuten seuraavasta Die Weltin jutusta ilmenee. Iso ja avoin kysymys on kuitenkin se, että johtavatko nuo puheet myös johonkin faktisiin käytännön toimiin.

"Miljoona maahanmuuttajaa tuli Saksaan nostamaan sosiaalitukia" - Oliko Friedrich Merz oikeassa?

Friedrich Merz nostattaa hälyä: Ilman vuosien 2015-2016 maahanmuuttoa "meillä olisi miljoona sosiaalitukien saajaa vähemmän", väittää CDU:n puheenjohtajaehdokas vaalikampanjatilaisuuksissaan Saksan köyhyydestä puhuttaessa. Pitääkö luku paikkansa?

 
Die Welt 17.12.2020

Kolmen CDU-puheenjohtajaehdokkaan keskuudessa aiempi CDU:n parlamenttiryhmän johtaja Friedrich Merz vastaa kiistellyistä teemoista. Ei ollut siten yllätys, että Merzin puheisiin tartuttiin vahvimmin reagoitaessa vaalikampanjatilaisuuteen, jossa Merz, Nordrhein-Westfalenin pääministeri Armin Laschet ja ex-ympäristöministeri Norbert Röttgen vastasivat puolueen kannattajien kysymyksiin. Merz totesi: "Jos meillä ei olisi ollut vuosien 2015/2016 maahanmuuttoa sosiaalitukien pariin, niin meillä olisi miljoona vähemmän Hartz-IV tukien nostajia. Tämä on osa aihetta koskevaa kokonaiskuvaa. Valitettavasti tämä puoli pimitetään usein varsin tehokkaasti", sanoi Merz maanantai-iltana, kun keskusteltiin Saksan elintasoeroista.

Miljoona tuntuu valtavalta määrältä - pitääkö se paikkansa? Saksan työvoimaviranomaisten tilastot osoittavat, että suuruusluokaltaan luku pitää suunnilleen paikkansa. Saksassa ei juuri ole koottu tarkkoja tietoja maahanmuuttajien saamista sosiaalituista näiden tulovuoden mukaan jaotellen, mutta työvoimaviranomaiset ovat arvioineet lukuja maahanmuuttajan lähtömaan perusteella.
(...)

2017-10-23 Saksa: Bertelsmann-tutkimus - Saksaan on syntymässä uusi alaluokka
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 905
 • Liked: 9396
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Ehkä vain offtopiccia mutta kyllä märkeleen toiminnalla on esimerkiksi positiivia vaikutuksia Saksan ympäristöön. Saksalaisten laaja kannatus itsetuhofanatismille takaa sen että mulla on nyt viimeinen tähtikeula perseen alla ja ylipäätään saksalainen auto koskaan. Kunhan Saksa tyhjennetään saastuvista voimaloista ja teollisuudesta ja täytetään iSlameilla ja Neekere1llä, niin siitten, voi pojat siskot, siiten se tulee: Sosialismi. :flowerhat: :silakka:

EDIT: kyllä tässä sen verran asiaa on että mitä nopeammin Saksa romahtaa niin sitä nopeammin politiikka Euroopassa muuttuu. Siis saksalaisten tuottein täysi boikotti päälle!!!
« Viimeksi muokattu: 16.01.2021, 13:10:00 kirjoittanut Jaska Pankkaaja »
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35803
Niinhän siinä sitten kävi, että sama meno tulee jatkumaan Merkelinkin jälkeen. HS tänään:

Lainaus
Angela Merkelin suosikki Armin Laschet valittiin Saksan CDU:n puheenjohtajaksi – Suora lähetys käynnissä

Armin Laschet aloitti ottamalla kantaa äärioikeistoa vastaan ja Merkelin kauden jatkuvuuden puolesta.


(...)
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35803
CDU:n puheenjohtajavaalien tulos.

991 valitsijamiestä. 4 pidättäytyi äänestämästä. Äänet jakautuivat seuraavasti:

Laschet 521 (52,79%)

Merz 466 (47,21%)
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8002
EDIT: kyllä tässä sen verran asiaa on että mitä nopeammin Saksa romahtaa niin sitä nopeammin politiikka Euroopassa muuttuu. Siis saksalaisten tuottein täysi boikotti päälle!!!

Kun Saksan talous romahtaa, niin silloin käy myös Suomen taloudelle huonosti.

Suomen suurin vientimaa on Saksa, lisäksi kulttuurisiteet ovat taloudessa vahvat juuri Saksan suuntaan.

Neljä oli uutisen mukaan jättänyt äänestämättä. Voisiko se johtua sosiaalisesta painostuksesta? Eli eivät halunneet tukea toista ehdokasta, mutta eivät uskaltaneet myöskään tukea toista ehdokasta?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35803
Ote Junge Freiheitin artikkelista tänään:

Lainaus
Merz voitti Laschetin niukasti ensimmäisellä kierroksella 385 äänellä, Laschetin saadessa 380 ääntä. Röttgen putosi pelistä 224 äänellä. Merz sai siten vähemmän ääniä kuin vuoden 2018 Hampurin puoluepäivillä, jolloin hän hävisi Annegret Kramp-Karrenbauerille. Tulos on nyt vielä vahvistettava kirjevaalilla, koska puhtaasti digitaalista äänestystä pidetään juridisessa mielessä epäluotettavana.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35803
Tämä on hyvä tilaisuus tehdä vertailevaa mediatutkimusta. Aloitetaan, vaikka HS-artikkelilla, joka kertoo CDU-puheenjohtajavaalit voittaneen ehdokkaan puhuneen näin.

Lainaus
Angela Merkelin suosikki Armin Laschet valittiin Saksan CDU:n puheenjohtajaksi – Suora lähetys käynnissä

Armin Laschet aloitti ottamalla kantaa äärioikeistoa vastaan ja Merkelin kauden jatkuvuuden puolesta.


(...)
Armin Laschet puhui ehdokkaista kokousväelle ensimmäisenä. CDU:n 1 001 puoluekokousedustajaa seuraavat ehdokkaiden puheita etäyhteyden päässä.

Hän aloitti puhumalla siitä, miten tärkeää olisi voida nähdä silmästä silmään, mutta siirtyi nopeasti puhumaan Yhdysvalloista, entisestä demokratian mallimaasta ja isästään, joka opetti hänelle, että ihmisen ulkonäöllä tai taustalla ei ole väliä.

Hän varoitti Yhdysvaltain suunnasta.

”Monet uskovat, että näin ei voisi tapahtua täällä”, Laschet sanoi ja muistutti samalla mielenosoituksen riistäytymisestä Saksan valtiopäivätalon portailla viime kesänä sekä äärioikeistolaisen murhaamaksi kesällä 2019 joutumasta paikallispoliitikko Walter Lübckestä.

”Me emme anna oikeistoterroristien hajottaa maatamme”, Laschet sanoi. Polarisoimaan pystyy hänen mukaansa kuka tahansa.

Yhteiskunnan koossa pysymiseksi on onnistuttava integroimaan erilaisia ihmisiä, tekemään kompromisseja ja tekemään ratkaisuja, Laschet sanoi.

Kun Merkelistä tuli liittokansleri, Saksa kärsi kovasta työttömyydestä, Laschet sanoi. Hän muistutti, miten Merkelin kaudella Saksa on noussut taloudellisesti.

”Tarvitsemme menestyksen jatkuvuutta”, Laschet paalutti.

Laschetin puhe oli selvää asemointia Merkelin Saksan puolesta, ja Merzin edustamaa oikealle kääntyvää vaihtoehtoa vastaan. Laschetin mukaan CDU menestyy vain, kun se pysyy keskellä.

Sitten perään Die Weltin tulkinta samasta puheesta tänään.

Lainaus
CDU-puoluepäivät

Katsaus ehdokkaiden ydinsanomiin


(...)

Armin Laschet, 59 vuotta, Nordrhein-Westfalenin pääministeri

Laschet asemoitui puheessaan poliittisen keskustan ehdokkaaksi. "En ole ehkä se mies, jonka esiintymiset ovat täydellisiä, minä olen Armin Laschet - ja siihen voitte luottaa", sanoi Laschet esittelypuheessaan. Vaaleissa on kyse siitä kehen ihmiset voivat luottaa.

Hän esitteli itsensä hallituskokemusta omaavana pääministerinä ja poliittista keskustaa edustavana henkilönä. "Meidän on puhuttava selvää kieltä, mutta meidän ei tule polarisoida", sanoi hän. Poliitikkojen on kyettävä integroimaan ja pitämään yhteiskuntaa koossa. "Se on kovaa työtä", sanoi Laschet. Siksi on kuunneltava ihmisiä ja etsittävä kompromisseja.

Jokainen osaa polarisoida. "Minun silmissäni siintävä CDU ja Saksa ei tarvitse toimitusjohtajaa, eikä johtokunnan puheenjohtajaa, vaan kapteenin joukkueen. Hän ohjaa ja tuo meidät kaikki yhteen, ja miehistömme tulee voida luottaa toisiinsa", jatkoi hän - viitaten tällä selvästi kilpailijaansa Friedrich Merziin.
(...)

Varsin erilaista tulkintaa ja painotusta tekevät nämä mediat. Kumpi lienee nyt luotettavampi Laschetin ydinsanoman tulkitsija HS, vai Die Welt? Minusta ainakin näyttää, että HS polarisoi ja värittää hyvin vahvasti jo menneiltä ajalta tutun poliittisen agendansa mukaisesti.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2021, 14:15:15 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Merkel sai tahtonsa läpi ja Laschet valittiin CDU:n johtajaksi. Merkelin „weiter so!“-politiikka („jatketaan entiseen tapaan“) jatkuu. Armin Laschet on mies, joka puoltaa mm. Merkelin mega-lockdown-suunnitelmia ja tanssii susien (Harmaat Sudet) ja islamistien kanssa. Laschet on tällä hetkellä Nordrhein-Westfalenin osavaltion ministeripresidentti. Nordrhein-Westfalenin poliittisissa rakenteissa on koko Saksaan verrattuna eniten niihin soluttautuneita turkkilaisia äärioikeistolaisia, Erdoganin toimijoita ja islamisteja. Juuri Armin Laschet on se henkilö, joka tietoisesti on piilotellut Harmaita Susia omassa puolueessaan (Sevket Avci-jupakka).


Lisää tietoa täältä:

https://www.tichyseinblick.de/meinungen/der-parteivorsitzende-der-mitte-tanzt-mit-woelfen-und-islamisten/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 905
 • Liked: 9396
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas

Kun Saksan talous romahtaa, niin silloin käy myös Suomen taloudelle huonosti.

Suomen suurin vientimaa on Saksa, lisäksi kulttuurisiteet ovat taloudessa vahvat juuri Saksan suuntaan.

Suomen talous tulee rommaamaan ennen Saksaa, se on selvää. Saksalainen pyrkii syömään aina vähän vähemmän kuin tienaa, hölömölän väki taas esiintyy rikkaina vaikkei sitä olekaan ja lahjoittelevat velkarahansa sitten Suur-Saksan pankeille ja italialaisten varhaiseläkkeisiin.

Saksa on toki tärkein vientimaa nyt mutta ei mitenkään ratkaisevan tärkeä. Jos meillä olisi kunnollinen johto selviäisimme helposti ilman Saksan vientiäkin kyllä. Kulttuurisiteet? Millaiset? En tiedä niistä mitään vaikka mulla on saksalaiset juuret faijan puolelta.. :D Hetken miettimisellä keksi että molemmat kansat ovat talutettavia aaseja, homma toimii kun kaikki menee hyvin ja helvetti on irti kun ei mene. Saksalainen on tosin keskimäärin itsekkäämpi omahyväinen kusipää ja siksi vahvoilla suomalaiseen verrattuna ja pärjää samassa yhteiskunnassa paremmin kuten esimerkit Suomessa niin hyvin kertovat: Pertti ÄO 96 lastulevytehtaan trukkikuski, Bertil ÄO 96 kielikiintiölääkäri.

Mutta kuten CDUn uusi, äänestyksessä valittu, Fuhrer alleviivaa niin me olemme Saksan johdolla matkalla pohjalle paratiisiin: kommunismiin iSlamilaisin maustein. CDU ei siis ole mikään Communische Demokratiche Union vaan Saksan suurin puolue, paikallinen kokoomus, jossa nerokkaat talousmiehet ja tolkun sivistysporvarit ovat lauteilla päättämässä asioita. Joskus 1960 luvulla tuollainen Laschetti olisi pistetty sivuraiteille SPDeessäkin liian vasemmistolaisena mutta nykysaksassa toki mieshenkilö paikallaan.

Tämän ketjun otsikko on kuvaava Saksankin tulevaisuuden osalta.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8002
Saksa on toki tärkein vientimaa nyt mutta ei mitenkään ratkaisevan tärkeä. Jos meillä olisi kunnollinen johto selviäisimme helposti ilman Saksan vientiäkin kyllä. Kulttuurisiteet? Millaiset?

Minkä ulkovallan poliitikot ovat niitä, joita suomalaiset poliitikot pitävät EU:ssa tärkeimpinä? Ymmärtääkseni suomalaiset päättäjät yrittävät nykyaikana olla juurikin Saksan kanssa samassa "pöydässä". Aika moni lienee tässä käsityksessä, onko se sitten väärä?

Kauppasuhteet ovat myös kulttuurisiteitä. Ketkä pyörittävät Suomen suurinta telakkaa, autotehdasta (no joo, sopimusvalmistus), päivittäistavarakauppaan kilpailun tuonutta kaupparyhmää, mistä maasta haettiin ensimmäisenä "halpoja" autoja, mihin maahan erityisesti teknologiaopiskelijoiden vaihto suuntautuu ja jne...

Ketun näyttelijä on sanonut, että hänet tunnistetaan Helsingin kaduilla paremmin julkisuuden henkilöksi kuin Saksan kaduilla. Saksalaiset dekkarisarjat ovat Suomessa suhteellisesti suositumpia kuin Saksassa! Tämän täytyy kertoa siitä, että sarjassa näkyvä kulttuuri ei ole suomalaisille vierasta. Vuoristosairaala oli käsittääkseni 1980-luvun loppupuolen suosituimpia saippuasarjoja suomalaisten keskuudessa. Jotkut saksalaiset sanoivat yllättyneensä siitä, miten paljon Suomen televisiossa on saksalaisia ohjelmia. (Nykyaikana tosin varmaankin vähemmän kuin 80-luvulla.) Mariehof oli 1990-luvulla jopa nuorison kuntosaleilla katsoma sarja! Treenaminen keskeytyi tai sen ohella katsottiin Mariehofia.

Matkailu Saksaan on ehkä suhteellisesti vähentynyt siitä mitä se oli joskus (mutua, ei dataa), muistan kuitenkin 1970-luvulta miten karavaanarit lähtivät Suomen ja Ruotsin kierroksien jälkeen lähinnä Saksaan.

Saksaa ensimmäisenä vieraana kielenä opiskellut ikäluokka on jo eläkkeellä, eikä Suomen kouluissa enää opiskella saksaa niin paljoa kuin silloin. Joskus oli kuitenkin aika, että englannin sijaan lapset opiskelivat koulussa "automaattisesti" saksaa.

Kesäajan liikennevirrassa ei ole tavatonta nähdä saksalaisia rekisterikilpiä, oikeastaan paikoittain autoturisteja on varsin runsaasti. Joskus 1990-luvulla saksalaisia turisteja kuljetettiin Suomessa samanaikaisesti sadoilla linja-autoilla! Määrät saattoi laskea sadoissa eikä kymmenissä! (Lisäksi jopa Suomen valtion omistama bussifirma kyyditsi saksalaisia turisteja kymmenillä linja-autoilla. Näihin ajoihin oli haalittu myös alihankkijoiden autoja. Tosin luottotappioita tuli tästäkin Suomelle tiettävästi vähintään muutamia miljoonia, koska matkatoimisto teki hallitsemattoman tai hallitun konkurssin ennen laskun maksua.)

Erityisesti teknologian puolella on näkyvissä vielä tänäkin päivänä hyvin vahvat siteet Saksan suuntaan.

Jaettujen Saksojen aikaan Suomessa oli myös DDR:n tietotoimisto, jollaista ei varmistamattoman väitteen mukaan ollut Ruotsissa. (Pitääkö tuo paikkaansa? Hakaniemessä oli DDR:n kivijalkapiste, johon kuka tahansa kadunkulkija pystyi piipahtamaan hakemaan tietoa DDR:stä. Kuulemma vastaavaa ei ollut Ruotsissa, mutta oliko tämän väitteen minulle kertonut oikeassa vaiko väärässä?)

Tiitisen lista on yksi osa DDR:ää, ja kertoo myös jotain saksalaisten ja suomalaisten välisistä suhteista.

Lisäksi yliopistoprofessori on lausunut, että hänen näkemyksensä mukaan suomalaisten "lähin" ulkovalta on Saksa. Ja tämä lausunto on sanottu 2010-luvun aikana. (Lähdettä ei ole, sanottu suullisesti.)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin

Suomen talous tulee rommaamaan ennen Saksaa, se on selvää. Saksalainen pyrkii syömään aina vähän vähemmän kuin tienaa, hölömölän väki taas esiintyy rikkaina vaikkei sitä olekaan ja lahjoittelevat velkarahansa sitten Suur-Saksan pankeille ja italialaisten varhaiseläkkeisiin.


^boldaus minun...

Lainaus
...So wolle die Deutsche Bank, Trumps größter Geldgeber, künftig keine Geschäfte mehr mit ihm oder seinen Unternehmen eingehen, berichtet das Handelsblatt unter Berufung auf Finanzkreise. Angesichts der Ereignisse der vergangenen Woche sei das Reputationsrisiko für die Bank zu hoch....

https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2021/deutsche-bank-beendet-zusammenarbeit-mit-trump/

Lainaus
Trumpin suurin rahoittaja, die Deutsche Bank, ei halua jatkossa enää tehdä bisnestä Trumpin tai hänen yrityksensä kanssa, kertoo Handelsblatt-lehti finanssipiireiltä saamiensa tietojen mukaan. Viime viikon tapahtumien (Capitolin "valtausyritys") takia on pankin maineeseen liittyvä riski liian suuri.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Uutisia Merkel-Saksasta:

Osavaltiot keskittävät karanteeninrikkojia „leireihin“/keskuksiin, nuorisivankiloihin, psykiatrisille osastoille pakkohoitoon. Lisäksi mahtava rahallinen rangaistus.

Kansalaiset saavat liikkua ainoastaan 15 km säteen sisällä.

On puhuttu myös ulkonaliikkumiskiellon jyrkentämisestä ja julkisen liikenteen rajoittamisesta.

Lainaus
Länder gehen mit Zwangseinweisungen gegen Quarantänebrecher vor

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2021/quarantanebrecher-zwangseinweisungen/

Media kirjoittaa Berliinin suunnitelmista, joiden tavoitteena on 35%:n maahanmuuttajakiintiöden asettaminen kaupungin julkisiin virkoihin. Tämä koskee myös tuomarin ja yleisen syyttäjän virkoja. Berliinissä on julkisella sektorilla jo voimassa 60% naiskiintiöt. Huonoja aikoja tiedossa saksalaisille miehille…

Lainaus
Berlin plane eine Migrantenquote von 35 Prozent in der Verwaltung, schrieben gerade diverse Medien.

Mittlerweile liegt die Frauenquote in der Berliner Verwaltung übrigens bereits bei rund 60 Prozent. Jetzt also zusätzlich die Migrantenquote.

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/alexander-wallasch-heute/senatorin-fordert-35-prozent-migrantenquote-in-verwaltung/


Koronatoimenpiteitä:

Lainaus
Die Maßnahmen

Abstand halten, 1,5 Meter Abstand halten, 2 Meter Abstand halten, 15 Kilometer Abstand halten, Handhygiene, Mundhygiene, Mund-Nase-Bedeckung, das Tragen von Community-Masken, das Tragen von FFP2-Masken, das Tragen von FFP3-Masken, das Nicht-die-Hände-Schütteln, niemanden mehr besuchen, nur noch fünf haushaltsfremde Personen empfangen, nur noch zwei haushaltsfremde Personen empfangen, nur noch eine haushaltsfremde Person empfangen, überhaupt keinen Besuch empfangen, ein Bußgeld von 50 Euro, ein Bußgeld von 100 Euro, ein Bußgeld von 250 Euro, ein Bußgeld von 500 Euro, ein Bußgeld von 1.000 Euro, ein Bußgeld von 2.500 Euro, ein Bußgeld von 10.000 Euro, die Maßnahmenverweigerer per Hotline melden, nicht mehr in die Schule gehen, nicht mehr in die Universität gehen, im Home-Office bleiben, testen testen testen, ab 20 Uhr nicht mehr ins Freie dürfen, ab 21 Uhr nicht mehr ins Freie dürfen, gar nicht mehr ins Freie dürfen, nicht mehr dürfen, ab einer Inzidenz von 200, ab einer Inzidenz von 100, aber einer Inzidenz von 50, ab einer Inzidenz von 10, ab einer Inzidenz von 7, 14 Tage in Quarantäne, 10 Tage in Quarantäne, 5 Tage in Quarantäne, Quarantäneverweigerer in die Psychiatrie, Ostern ausfallen lassen, Weihnachten ausfallen lassen, das Silversterfeuerwerk verbieten, Ostern ausfallen lassen, Restaurants schließen, Kneipen schließen, Diskotheken schließen, Theater schließen, Opern schließen, Kinos schließen, Messen schließen, Freizeitparks schließen, Saunen schließen, Spielhallen schließen, Bordelle schließen, Bäder schließen, Fitness-Studios schließen, Friseure schließen, Massagepraxen schließen, Kosmetikstudios schließen, Krankenhäuser verschließen, Altenheime verschließen, Grenzen schließen, schließen schließen schließen, impfen impfen impfen, freiwillige Impfungen, Impfpflicht diskutieren, Impfzwang diskutieren, auf angemessene Weise diskriminieren.

Surkea google-käännös, mutta siitä saa edes jonkinlaisen yleiskäsityksen, miten Saksaa ajetaan alas tavoitteena uuden uljaan maailman luominen:

Lainaus
Toimenpiteet

Pidä etäisyyttäsi, pidä 1,5 metrin etäisyydellä, pidä 2 metrin etäisyydellä, pidä 15 kilometrin etäisyydellä, käsien hygienia, suuhygienia, suun ja nenän peittäminen, yllätysnaamarit, FFP2-naamiot, FFP3-naamiot , ei kättelemättä, käymättä enää kenenkään luona, vain viiden ihmisen vastaanottaminen kotitalouden ulkopuolella, vain kahden henkilön vastaanottaminen kotitalouden ulkopuolella, vain yhden henkilön vastaanottaminen kotitalouden ulkopuolella, vierailijoiden laiminlyönti, sakko 50 euroa, sakko 100 Euroja, 250 euron sakkoa, 500 euron sakkoa, 1000 euron sakkoa, 2500 euron sakkoa, 10000 euron sakkoa, josta ne, jotka kieltäytyvät toimista, ilmoittavat vihjelinjan kautta, eivät enää käy koulua, eivät enää mene yliopistoon mene, pysy kotitoimistossa, koe, testi, testi, ei enää sallittu ulkona klo 20 jälkeen, ei enää sallittu ulkona kello 21 jälkeen, ei sallittu ulkona ollenkaan, ei enää sallittu, 200 esiintyvyydestä alkaen esiintyvyydestä 100: sta , mutta esiintyvyys 50, 10 esiintyvyydestä, 7, 14 päivän karanteenissa, 10 päivän karanteenissa, 5 päivän karanteenissa, ne, jotka kieltäytyvät karanteenista psykiatriassa, ohittavat pääsiäisen, ohittavat joulun, kieltävät hopean ilotulitteet , Ohita pääsiäinen, sulje ravintolat, sulje pubit, sulje diskot, sulje teatterit, sulje oopperat, sulje elokuvateatterit, sulje messut, sulje huvipuistot, sulje saunat, sulje huvipuistot, sulje bordellit, sulje kylpyammeet, sulje kuntosalit, sulje kampaajat, hierontakäytännöt sulje, sulje kosmeettiset studiot, sulje sairaalat, sulje vanhainkodit, sulje rajat, sulje lähellä, rokota, rokota, rokota, vapaaehtoiset rokotukset, keskustele pakollisista rokotuksista, keskustele pakollisista rokotuksista, tee eroa asianmukaisella tavalla.

https://www.achgut.com/artikel/corona_kompakt
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Saksa on oikeusvaltio, mikäli en nyt ihan väärin muista…

Kuitenkin…

Saksalainen tuomioistuin (OVG Münster) on käytännöllisesti katsoen julistanut Kreikan ei-turvalliseksi maaksi.

Näin kyseinen tuomioistuin tiedottaa lehdistöä:
 
Lainaus
Asylanträge von in Griechenland anerkannten Schutzberechtigten dürfen grundsätzlich nicht als unzulässig abgelehnt werden, weil zumindest derzeit ‑ vorbehaltlich be­sonderer Umstände des Einzelfalls – generell die ernsthafte Gefahr besteht, dass sie im Falle ihrer Rückkehr dorthin ihre elementarsten Bedürfnisse (“Bett, Brot, Seife“) für einen längeren Zeitraum nicht befriedigen können. Das hat das Oberverwaltungsgericht durch Urteile vom 21. Januar 2021 entschieden und die vorausgehenden Ur­teile der Verwaltungsgerichte Arnsberg und Düsseldorf geändert.“

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/alexander-wallasch-heute/deutsches-gericht-erklaert-griechenland-zum-nicht-sicheren-herkunftsland/

Lainaus
Kreikassa tunnustettujen turvapaikanhakijoiden turvapaikkahakemuksia ei saa periaatteessa hylätä, sillä - ainakin tällä hetkellä – eriyisten olosuhteiden takia – on olemassa yleinen vaara siitä, että he takaisin palaamisen [Kreikkaan!] tapauksessa eivät pysty tyydyttämään perustarpeitaan („sänky, leipä, saippua“) pidempää ajanjaksoa silmällä pitäen. Oberverwaltungshof (tuomioistuin) on tehnyt päätöksen 21.01.2021 ja muuttanut sitä edeltäneitä Arnsbergin ja Düsseldorfin tuomioistuinten  tekemiä päätöksiä“


^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Lainaus
Angela Merkel: „Solange es nach wie vor so ist, dass nur ein kleiner Teil der Menschen geimpft ist, wird es keine neuen Freiheiten geben.“

Lainaus
Angela Merkel: „Niin kauan kuin vain pieni osa ihmisistä on rokotettu, uusia vapauksia ei anneta.“

Joka argumentoi tällä tavalla, ei ole ymmärtänyt sitä, mitä demokratiaan perustuvan tasavallan käsite tarkoittaa. Vapaudet ovat perusoikeuksia, eivät almuja, joita jaellaan aina silloin kun hallitusta huvittaa. Joka anastaa ihmisiltä vapaudet kuin varas, on perustuslain vihollinen… Kuka omistaa oikeudet vapauteen? Ei suinkaan valtio vaan sen kansalaiset! Valtion päämies, joka ei tätä ymmärrä, ei voi johtaa demokraattista yhteisöä. Kaikella kunnioituksella, rouva Merkel, me emme ole teidän nuoruutenne DDR.

Koronaprotestien alussa mielenosoittajat kantoivat perustuslakia edessään kuin suojakilpeä. Berliinin poliisi löi sen heidän käsistään tai he repivät mielenosoittajia häkkiautoonsa. Tämän ajatelttiin olevan osoitus poliisin voimattomuudesta. Se onkin systeemi. Olemme jo niin pitkän ajan olleet olleet ilman vapuksia, että tuskin kukaan enää voi ilmaista harmistumistaan sen johdosta. Ja kaikki tämä sen yhden viikon aikana, jolloinka oli määrä keskustella toimenpiteiden lieventämisestä. Sillä luvut osoittavat: „Mutanttien“ vaarallisuus on hallitsijoiden mielikuvitusta, tartunnan saajien osuus laskee, kuten tilastot osoittavat.“

Olen laittanut seuraavan Merkelin kommentin jonka tämä antoi eräässä lehdistökonferennsissa jo aikaisemminkin, mutta se on syytä toistaa tässä yhteydessä. Lausahdus paljastaa Merkelin ajatusmaailman:

Lainaus
„Für die Bundesregierung kann ich sagen, dass wir Recht und Gesetz einhalten wollen werden und da, immer das notwendig ist, auch tun.“

„Hallituksen puolesta voin sanoa, että me noudatamme oikeutta ja lakia aina silloin, kun se on tarpeellista.“

Lainaus
Tämä on suuruudenhulluuden loppuvaihetta. Uusin lausahdus on jatkoa Merkelin lauseille: „Miksi emme voi estää matkustamista?“. Merkel sanoi juuri äskettäin saavansa siihen aina „entisen DDR:n kansalaislle suunnatun vastauksen, että koska olemme vapaa maa“ vastauksen. Sitä ennen Merkel halusi sulkea julkisen liikenteen ja asettaa koko maan kattavat ulkonaliikkumiskiellot – mikä ei häneltä kuitenkaan onnistunut. Tunti tunnilta hän joutui luopumaan äärimmäisen kovista vaatimuksistaan yksi toisensa jälkeen ja tunti tunnilta hän muuttui aina vain aggressiivisemmaksi.

Lainaus
Aber es ist ein Größenwahn im Endstadium. Der jüngste Satz reiht sich ein in andere Merkel-Sätze: „Warum können wir die Reisen nicht verbieten?“ Sie bekomme dann immer „die auf ehemalige DDR-Bürger gemünzte Antwort, dass wir ein freies Land sind“, sagte sie erst vor kurzem. Zuvor wollte Merkel den öffentlichen Nahverkehr dichtmachen und flächendeckend Ausgangssperren verhängen – was ihr nicht gelang. Stunde um Stunde musste sie eine ihrer ultra-harten Forderungen nach der anderen zurücknehmen und Stunde um Stunde wurde sie aggressiver.


https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/merkel-grundrechte-kanzleramt/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Pahani Julmu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 31
 • Liked: 70
Pertti Rönkkö kertoo Saksanmaalta
Lainaus
Saksan vasemmistopuolue Linke haluaa rahoittaa nykyisen kriisin kulut sekä välttämättömät talous- ja sosiaalipoliittiset uudistukset, kuten 1200 euron minimitulon kaikille, leikkaamalla rikkaiden yksityishenkilöiden ja yritysten omaisuutta. Valtio ottaisi yksityishenkilöiltä kaiken yli 2 miljoonaa euroa ylittävän netto-omaisuuden. Yritysten omaisuudesta valtio ottaisi yleisten kulujen peittämiseen kaiken, mikä ylittää 5 miljoonaa euroa. Rahat voisi luovuttaa valtiolle osamaksuna 20 vuoden aikana. Linkessä lasketaan, että näin kertyisi kriisin hoitoon ja uudistuksiin noin 310 miljardia euroa. Omaisuusverolla kerättäisiin lisäksi noin 100 miljardia euroa vuodessa. Puolue haluaa sijoittaa vuosittain 38 miljardia euroa pyöräteiden, ratojen ja kaupunkrakentamiseen. Näin pystyttäisiin työllistämään ehdotuksen mukaan yli 200 000 ihmistä. Linken vaaliohjelmasta uutisoi puolueen oma lehti Neues Deutschland.


https://www.neues-deutschland.de/artikel/1148063.programmentwurf-linke-strebt-mobilitaetsrevolution-an.html?fbclid=IwAR2yN4gzjHW8YRLi2n1a_9uTeQPV2NniriyDgkRhGHS60TIGVICUvHfUWIw

Konekäännös
Lainaus
Vasemmistopuolue haluaa osallistua liittovaltion vaalikampanjaan kokeiltujen aiheiden avulla. Maanantaina puheenjohtajat Katja Kipping ja Bernd Riexinger esittivät Berliinin toimittajille vaaliluonnoksen hallitusluonnoksen. Tekstillä on tunnuslause: "Aika toimia: Sosiaaliturvan, rauhan ja ilmastollisen oikeuden puolesta". Kipping ilmoitti, että puolueensa tahdon mukaan kenenkään liittotasavallassa ei pitäisi tulevaisuudessa antaa laskea alle 1200 euron. »Hartz IV: n sijaan haluamme ottaa käyttöön taatun vähimmäistulon ja sanktioton vähimmäistulon. Lisäksi on vähimmäiseläke ja perusturva lapsille, koska jokainen lapsi on saman arvoinen, «puolueen johtaja sanoi.

Ihmisiä uhkaa köyhyys paitsi matalan tulotason, myös liiallisten vuokrien vuoksi. Niiden määrä kasvaa nopeasti joissakin suurissa kaupungeissa. Tämän suuntauksen pysäyttämiseksi vasemmistopuolue haluaa vahvistaa sosiaalista ja voittoa tavoittelematonta asuntorakentamista kymmenellä miljardilla eurolla vuodessa. "Haluamme, että kunnilla on parempi etuosto-oikeus ja palkkiorahasto", Kipping selitti. Ruiskutusryhmät, kuten Vonovia ja Deutsche Wohnen, olisi sosiaalistettava.

Ohjelmaluonnos on myös vastaus nykyiseen koronakriisiin. Kipping kannatti 200 000 muun sairaanhoitajan palkkaamista. Laillisen henkilöstön arviointi tulisi ottaa käyttöön ja maksaa 500 euroa enemmän peruspalkkaa työn houkuttelevuuden lisäämiseksi. "Sairaala- ja hoitoyritykset on otettava pörssistä ja siirrettävä julkiselle sektorille", Kipping vaati.

Kaiken kaikkiaan palkkojen odotetaan nousevan. Bernd Riexinger mainitsi 13 euron vähimmäispalkan tavoitteeksi tulevana vaalikaudena. Lakisääteinen vähimmäispalkka nostettiin vuoden alussa vain 9,50 euroon bruttomääräisenä. Monissa tapauksissa se ei riitä ihmisarvoiseen elämään, eikä se suojaa vanhusten köyhyyttä vastaan. "Tämä on katastrofi", totesi Riexinger. Hän huomautti, että hänen puolueensa halusi vähentää epävarmoja työpaikkoja. "Vuokratyöt ja määräaikaiset määräaikaiset sopimukset on poistettava", sanoi vasemmistopuolueen johtaja.

Uusia työpaikkoja on tarkoitus luoda muun muassa projektin avulla, jota Riexinger kuvaili liikkuvuuden vallankumoukseksi. "Investoimme 38 miljardia euroa vuodessa julkiseen liikenteeseen, pyöräteille, rautateihin ja kaupunkikehitykseen", hän ilmoitti. Se luo vähintään 200 000 mielekästä ja hyvin palkattua työpaikkaa. Talouden rakenne on kokonaisuudessaan uudistettava sosioekologisella tavalla. Vasemmistopuolue kutsuu tätä vasemmistolaiseksi vihreäksi uudeksi sopimukseksi. Tässä yhteydessä »tulevaisuuden työpaikat» on turvattava valtion muutosrahastolla, jonka määrä on yli 20 miljardia euroa vuodessa. Tästä olisi hyötyä vain yrityksille, jotka maksavat hyviä palkkoja ja joilla on työehtosopimus. Ilmastoneutraalin talouden ja infrastruktuurin tulisi olla todellisuutta viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Vasemmistopuolue pyrkii lopettamaan hiilivoimalan käytön vuoteen 2030 mennessä. Sähkö- ja lämmitysverkot on tarkoitus siirtää samanaikaisesti julkiselle sektorille.

Nykyisen kriisin ja tarvittavan muutosprosessin kustannukset maksavat varakkaat ja eniten ansaitsevat. Luonnoksessa säädetään muun muassa kiinteistöverosta. Tämä peritään yli kahden miljoonan euron nettovarallisuudesta; yritysomaisuudesta on vapautettu viisi miljoonaa euroa. Maksu voidaan maksaa erissä 20 vuoden ajan. Vasemmistopuolue arvioi tämän toimenpiteen tuloksi noin 310 miljardia euroa. Rahat on käytettävä suoraan koronakriisin hoitamiseen. Lisäksi on olemassa varallisuusvero, joka perii yli miljoonan euron tulot viidellä prosentilla. Tämä tarkoittaisi sitä, että liittovaltion investointeihin olisi käytettävissä noin 100 miljardia euroa.

Samanaikaisesti pienet ja keskisuuret tulot saavat verohelpotuksia. Kaikki alle 14 400 euron verotettavat tulot vuodessa pysyvät verottomina. Sitä vastoin ylin veroaste on nostettava 53 prosenttiin 70 000 euron tulosta.

Ainakin osan ohjelman toteuttamiseksi vasemmistopuolueen on luotettava kumppaneihin syksyn liittovaltion jälkeen. Nykyisissä kyselyissä ajateltavissa oleva vihreä-punainen-punainen liitto on kuitenkin kaukana enemmistöstä. Vihreiden huipun lausunnot osoittavat myös, että puolue pyrkii todennäköisemmin koalitioon unionin kanssa vaalien jälkeen.

Nykyiset kyselyt ovat vasemmistopuolueelle muuta kuin päihdyttäviä. Se on 6–9 prosenttia. Ohjelmalla hän ilmeisesti haluaa mobilisoida ensisijaisen äänestäjänsä ennen kaikkea. Puolueen johtajat erosivat itsensä myös SPD: stä. Riexinger korosti, että vasemmistopuolue oli sosioekologisessa rakennemuutoksessa johdonmukaisempi kuin sosiaalidemokraatit. Kipping lisäsi, että hänen puolueelleen voidaan luottaa enemmän, kun on kyse sodan hylkäämisestä ja halukkuudesta aseriisuntaan.

Ohjelmaehdotusta keskustellaan ja sitä kehitetään edelleen vasemmistopuolueessa. Lopullinen paperi on tarkoitus hyväksyä kesäkuussa pidettävässä puolueiden kongressissa. Ennen sitä vasemmisto valitsee uuden puolueen johtajuuden. Liittovaltion puolueiden konferenssi, joka pidetään 26. ja 27. helmikuuta, on kokonaan siirretty Internetiin. Suosikkeja Kippingin ja Riexingerin seuraajalle, jotka eivät enää ehdolla ole, ovat Hessian parlamenttiryhmän johtaja Janine Wissler ja hänen Thüringenin kollegansa Susanne Hennig-Wellsow.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8002
^DDR 2.0 syntyy vähitellen uudestaan. Merkel on hyvin todennäköisesti salakommunisti.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
^DDR 2.0 syntyy vähitellen uudestaan. Merkel on hyvin todennäköisesti salakommunisti.
Saksaan on syntymässä jo kolmas diktatuuri viimeisen sadan vuoden ajanjaksolla. Melkoinen saavutus.

« Viimeksi muokattu: 09.02.2021, 14:55:04 kirjoittanut Alabama »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Pienen pieni toivonkipinä kuitenkin on olemassa: vasemmistomedian yhtenäisrintama on alkanut koronatoimenpidekypriintymisen johdosta murentua ja Merkeliä kritisoidaan aina vain avoimemmin ja tiheämpään tahtiin. Tämä on ihan uusinta uutta Merkel-Saksassa. Katsotaan miten tässä vielä käy, jos Merkel menettää tärkeän tukipilarinsa, median tuen...
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 6652
 • Kivapuhe sallittu!
Lainaus
Sitä vastoin ylin veroaste on nostettava 53 prosenttiin 70 000 euron tulosta.

Eli veron jälkeinen tulo olisi tuosta 70000 brutosta 32900 eli huikeat 2742 euroa kuukausi. Siitä pois Saksan korona-aikainen ALV eli 16% tai 5% ei se ostovoimakaan olisi kovin paljoa sosialistista Suomea korkeammalla.

Mutta Onnelaa kohti!  :facepalm:
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Saksalaiset maksavat myös Euroopan korkeinta hintaa sähköstä. Mutti säikähti taannoin Japanin tsunamia ja luopui kertaheitolla atomivoimasta. Keneltäkään ei kysytty asian johdosta mitään, kuten parlamentilta ja muilta diktaattorin toimintaa harmittavasti jarruttavilta elimiltä...

Omakotitalon rakentamiseen ei tosin tarvitse enää säästää, kun säästämisestä on tehty mahdottomuus ja Hampurin pohjoisessa piirikunnassa omakotitalojen rakentaminen on jo kokonaan kiellettyä toimintaa.

« Viimeksi muokattu: 09.02.2021, 15:49:04 kirjoittanut Alabama »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
^DDR 2.0 syntyy vähitellen uudestaan. Merkel on hyvin todennäköisesti salakommunisti.

Diktatuuri on jo syntynyt Saksaan.

Pyöräilijä ei poliisien mielestä ilmeisesti ollut tarpeeksi koronamääräysten mukainen.

https://twitter.com/DerInformant_/status/1358668216197873666

Katsokaa niin kauan kuin twitter sallii... twiittaajan päätili suljettiin viikoksi.

Lainaus
Und wie gewohnt kam es auch diese Woche in den sozialen Medien zu schwer nachvollziehbaren Sperr- und Löschentscheidungen, die eine Verarmung der Meinungsvielfalt und damit letztlich des demokratischen Lebens bedeuten. Die Twitter-Nutzerin Aya Velázquez (Autorin bei der Lockdown-kritischen Wochenzeitung Demokratischer Widerstand) teilt zum Beispiel mit, dass ihr Primär-Account @aya_velazquez für sieben Tage gesperrt wurde, und belegt das mit einem Screenshot.

Der Auslöser? Velázquez hatte ein offenbar mit einer Handykamera am Berliner Pariser Platz aufgenommenes Video geteilt, das eine Auseinandersetzung zwischen Polizisten und einer irgendwie nicht Corona-konformen Radfahrerin zeigt. Sie schrieb dazu den Kommentar: „Der ganze Zustand der #Demokratie in Deutschland in einem Video. Ich wünschte wirklich, jeder Mensch, der glaubt, hier ginge noch alles mit rechten Dingen zu, ließe solche Bilder mal wirklich an sich heran. Ich weiß, es ist schmerzhaft. Wer lebt schon gerne in einer Diktatur…

https://www.achgut.com/artikel/ausgestossene_der_woche_Ethiker_Mediziner_Feministin

Lisätty Google Translatella tehty käännös englanniksi, koska englantia osannee suurin osa, toisin kuin saksaa:

Lainaus
And as usual, this week there were also difficult-to-understand blocking and deletion decisions on social media, which mean an impoverishment of diversity of opinion and thus ultimately of democratic life. For example, Twitter user Aya Velázquez (author at the Lockdown-critical weekly Democratic Resistance) announces that her primary account @aya_velazquez has been banned for seven days and proves this with a screenshot.

The trigger? Velázquez had shared a video, apparently recorded with a cell phone camera on Pariser Platz in Berlin, that shows a confrontation between police officers and a cyclist who somehow does not conform to the Corona. She wrote the comment: “The whole state of #democracy in Germany in one video. I really wish that every person who believes that everything is still possible here, really allows such pictures to come closer to him. I know it's painful. Who likes to live in a dictatorship ... "
« Viimeksi muokattu: 12.02.2021, 10:34:11 kirjoittanut Skeptikko »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8002
^Olisiko pyöräilijäoletetulla pitänyt olla kuonokoppa päässä? Saksassahan taitaa olla pakko käyttää hengityssuojaa ulkona?

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
^Olisiko pyöräilijäoletetulla pitänyt olla kuonokoppa päässä? Saksassahan taitaa olla pakko käyttää hengityssuojaa ulkona?

Kuonovaipan puuttuminen oli luultavasti "selitys" vanhahkon naisen valitseminen kiusauksen kohteeksi periaatteella "rankaise yhtä ja kasvata samalla tuhansia". Kaikki videolla eivät kuitenkaan käyttäneet kuuliaisuuden symbolia, kuonokoppaa. Joku näytti porhaltavan pyörällään skenaarion sivusta ilman sitä ja yksi oli vetänyt kuonokopan pois nenänsä päältä. Vapaan liikkumisen estäminen perusteettomasti on perustuslain vastaista toimintaa ja laitonta. Ja näitä mielivaltaisia toimenpiteitä ei voida oikeuttaa vallitsevalla todellisella tilanteella. Toisin sanoen, Merkel-Saksa on jo diktatuuri.

« Viimeksi muokattu: 12.02.2021, 12:25:35 kirjoittanut Alabama »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 513
 • Liked: 11875
Lainaus
Sitä vastoin ylin veroaste on nostettava 53 prosenttiin 70 000 euron tulosta.

Eli veron jälkeinen tulo olisi tuosta 70000 brutosta 32900..

Korjtkaa toki viittein jos olen väärässä, mutta olisi hyvin yllättynyt, jos tuo ei olisi 53% 70000 €(oletan, että luvut sinänsä oikein) ylittävästä tulon osuudesta, ja ainakin jossakin määrin yllättynyt, ellei tuo olisi vielä 70 000€ ylittävistä tuloista sen jälkeen kun niistä on tehty joukko vähennyksia.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Lainaus
Kanadas Regierungschef Justin Trudeau: „Merkel beschwerte sich, dass sie von den Medien kritisiert wird“. Klar, sie ist es einfach nicht mehr gewohnt.

https://www.achgut.com/artikel/chronik_des_irrsinns_der_januar

https://www.bild.de/video/clip/news-inland/beim-premierminister-von-kanada-merkel-beschwert-sich-ueber-deutsche-medien-75002024.bild.html

Merkel-kritiikin alettua tammikuussa (rokotusten hidas aloitus), kansleritar soitti Kanadan pääministeri Justin Trudeaulleja itki puhelimessa joutuneensa kritiikin kohteeksi. Trudeau rupatteli asiasta mediassa. Merkel ei kertakaikkiaan ole tottunut siihen, että häntä voidaan mediassa kritisoida. Tilanne on kanslerittarelle ihan uusi asia sulatettavaksi. Ja ilmeisesti Merkel ei pysty sitä hyväksymään.


Merkelin poliittiseksi vastustajaksi on nousemassa Saksan liberaalipuolueen (FDP) poliitikko ja eduskunnan varapuheenjohtaja Wolfgang Kubick. Kubickista on muotoutumassa vastapaino ja vaihtoehto kaikille niille, jotka eivät halua antaa ääntään kansallismieliselle AfD:lle, mutta kuitenkin vastustavat Merkelin vasemmistolaista yhtenäismössöpolitiikkaa (CDUSPDGrüneLinke). Kubicki – toisin kuin FDP:n puoluejohtaja Christian Lindner - uskaltaa kritisoida sekä Merkelin hallitusta että Merkelin maakunta- ja kuntatason perässähiihtäjiä.

Wolfgang Kubicki kritisoi hyvin autoritääristä ja äärimmäisen kovan lockdown-politiikan vaatijaa, Baeierin johtajaa Marcus Söderiä twitter-tilillään:

„Söderin hermot ovat ilmiselvästi paljaana. Nyt hän on heittänyt Etiikkaneuvostosta ulos jäsenen, joka arvosteli lockdown-politiikkaa. Olemme nähneet viime päivinä, miten Baierin pääministeri on tuhonnut täydellisesti luottamuksen oikeusvaltioon ja tieteen vapauteen. Mikäli tilanne nyt on ainoastaan se, että otetaan yhteyttä tieteentekijöihin tarkoituksena oman agendan pönkittäminen, voidaan myös laitokset kuten Etiikka- ja asiantuntijakomitea yhtä lailla lakkauttaa. WK“

Lainaus
„Söders Nerven liegen offensichtlich blank. Jetzt hat er ein Mitglied seines Ethikrates rausgeworfen, nachdem sich dieser kritisch zu Lockdown-Maßnahmen geäußert hat. Das, was wir in den letzten Tagen erleben, ist, dass der bayerische Ministerpräsident das Vertrauen in den Rechtsstaat und in die Freiheit der Wissenschaft komplett ruiniert. Wenn es nur noch darauf ankommt, Wissenschaftler zu konsultieren, die die eigene politische Agenda stützen, kann man Einrichtungen wie Ethik- und Sachverständigenräte auch abschaffen. WK“

https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/wolfgang-kubicki-soeders-nerven-liegen-blank/
 ^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 934
 • Liked: 10067
Kommari-Merkel osaa nämä Stasi-jutut... Ja sitten kehtaa vielä mussuttaa jostain Orbánista.  >:(

Lainaus
Media: Saksan kotimaan­tiedustelu epäilee suurinta oppositio­puoluetta AfD:tä ääri­oikeistolaisesta toiminnasta

Tiedustelupalvelun uusi luokitus oikeuttaa viranomaiset tarkkailemaan AfD:n poliitikkoja uusilla keinoilla ja värväämään tiedonantajia.

Saksan kotimaantiedustelu asettaa maan suurimman oppositiopuolueen AfD:n (Vaihtoehto Saksalle) epäillyksi äärioikeistolaisesta toiminnasta, saksalaisviestimet kertoivat keskiviikkona. Viranomainen ei itse vahvistanut asiaa.

Berliinissä ilmestyvän Tagesspiegelin mukaan kotimaantiedustelun johtaja Thomas Haldenwang on ilmoittanut osavaltioiden tiedusteluviranomaisille, että AfD:n luokittelua koskeva muutos on tehty 25. helmikuuta.

Tiedustelupalvelun luokituksen on jo pitkään arvioitu muuttuvan koskemaan koko puoluetta. Kerta on ensimmäinen, kun Saksan liittopäivillä edustettuna oleva puolue joutuu kokonaisuudessaan epäillyksi ääriliiketoiminnasta.

Uusi luokitus oikeuttaa tiedusteluviranomaisen käyttämään puolueen tarkkailussa muun muassa puhelinvalvontaa ja värväämään puolueesta tiedonantajia.

Puolueen keskeisiä henkilöitä ja heidän viestintäänsä voidaan tarkkailla salaa ilman erillistä oikeuden päätöstä.


Lainaus
AfD:ssä on vuoden 2019 tilaston mukaan vajaat 35 000 jäsentä. Kotimaantiedustelun viime vuonna ilmestyneen raportin mukaan äärioikeistolaiseksi epäiltyjä on Saksassa runsaat 32 000, joista väkivaltaan valmiita on 13 000.

Näin ollen epäiltyjen äärioikeistolaisten määrä Saksassa kaksinkertaistuu kertaheitolla, sanomalehti Süddeutsche Zeitung huomautti.

Lainaus
AfD:n kannatus on ollut viime aikoina mielipidetiedustelun mukaan useita prosenttiyksiköitä alhaisempi kuin vuoden 2017 vaaleissa, joissa puolue pääsi parlamenttiin 12,6 prosentin kannatuksella.

Entisen DDR:n alueella kannatus on ollut niin valtakunnallisissa kuin alueellisissa vaaleissa selvästi suurempi.

Seuraavat liittopäivävaalit pidetään Saksassa 26. syyskuuta.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007837962.html
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021