Kirjoittaja Aihe: 2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen  (Luettu 573508 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 742
 • Liked: 8647
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Ehkäpä sitten näen väärin.. omasta mielestäni kummankaan kehonliikkeet ja kasvonilmeet eivät viittaa huumoriin.. mutta jos näin todella on niin tässä vielä lisää Merkelin huumoria..

https://www.youtube.com/watch?v=UQB9A6YhSJg

Kyllä tuo kartalla leikkiminen on huumoria. Ja jopa vähän tulenarkaa Saksassa historiallisista syistä.  Osaatko saksaa.

Videon ymmärtämisessä ei tarvittu saksankielentaitoa, vaan Merkelin elekieli kertoi kaiken: Saksan lippu (=Saksa) inhottaa Merkeliä.

Merkelin lempparipuolueen Vihreiden johtajakaksikon toinen puolikas, Robert Habeck, sanoo facebookissa (myös sitaatti Habeckin kirjasta „Patriotismus – Ein linkes Plädoyer“):

„Isänmaanrakkaus on aina ollut minusta oksettava asia. En ole ikinä tiennyt mitä tehdä Saksalla enkä tiedä sitä vielä tänä päivänäkään.“


Lainaus
„Vaterlandsliebe fand ich stets zum Kotzen. Ich wusste mit Deutschland noch nie etwas anzufangen und weiß es bis heute nicht.“

https://correctiv.org/faktencheck/politik/2019/06/14/ja-robert-habeck-hat-sich-kritisch-zu-vaterlandsliebe-geaeussert/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 887
 • Liked: 9333
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
^Video on todella kuvaava! Aivan sama asenne kaikilla meidän vastuullisilla poliitikoillamme, ääärivasemmiston samariineilla aivan avoimesti, maakuntien kalapuikkoviiksiä pitää vielä vähän yrittää hassuttaa "soumalainen työ" hölöllä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 780
 • Liked: 12705
Ehkäpä sitten näen väärin.. omasta mielestäni kummankaan kehonliikkeet ja kasvonilmeet eivät viittaa huumoriin.. mutta jos näin todella on niin tässä vielä lisää Merkelin huumoria..

https://www.youtube.com/watch?v=UQB9A6YhSJg

Kyllä tuo kartalla leikkiminen on huumoria. Ja jopa vähän tulenarkaa Saksassa historiallisista syistä.  Osaatko saksaa.

Videon ymmärtämisessä ei tarvittu saksankielentaitoa, vaan Merkelin elekieli kertoi kaiken: Saksan lippu (=Saksa) inhottaa Merkeliä.


Kommentti oli kartalla leikkimiseen, jota kommentoitu ja johon vastasin. Ei sinun samaan keskusteluun ymppäämästäsi saksanlippuvideosta.... :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 553
 • Liked: 93515
Helsingin Sanomat: Tasainen liittokansleri on osannut myös yllättää 13.9.2021

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Monet kriiseiksi kärjistyneet teemat ovat kuitenkin näkyvissä jo Merkelin aloittaessa.

Pian vuoden 2005 vaalien jälkeen tanskalainen Jyllands-Posten herättää kohun julkaisemalla pilapiirroksia profeetta Muhammedista. Gazassa hyökätään saksalaiseen kulttuurikeskukseen. Merkel puolustaa sananvapautta monien muiden tavoin. Hän sanoo, että uskonnollisten tunteiden loukkaaminen ei oikeuta väkivaltaa.

Vielä tuolloin Merkelin tosiaan saattoi tulkita puolustavan sananvapautta, mutta myöhemmin Merkel on muuttanut monien muiden lailla suuntaa liittämällä sananvapauspuheen yhteyteen varauksen "mutta vihapuhe...", jollaisella myös Jyllands-Postenin sananvapautta aikoinaan vastustettiin ja lehteä syyllistettiin islamistien väkivallasta.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Merkelin kaudella islamistien terrori-iskut Euroopassa yleistyvät, ja myös Saksa saa niistä osansa. Oikeistopopulistinen oppositiopuolue AfD syntyy Saksaan vastalauseena velkakriisin hoidolle ja myöhemmin pakolaispolitiikalle.

Vuoden 2015 siirtolaiskriisi on Merkelin kauden leimallisimpia tapauksia. Syyrian, Irakin ja Afganistanin sotien seurauksena väkeä pyrkii Eurooppaan turvan ja paremman elämän toivossa. Tuhansittain, lopulta yli miljoona.

Merkel päättää olla sulkematta Saksan rajoja.

”Olemme selviytyneet niin paljosta. Selviydymme tästä.”

TÄSTÄ hänen ”wir schaffen das” -lauseestaan tulee legenda, käyttövoimaa niin vastustajille kuin kannattajillekin. Lause on ollut Merkelin kielenkäytössä jo kauan aikaisemminkin. Lienee arkinen sattuma, että siitä tulee yksi Merkel-brändin tunnusmerkeistä.

Siinä vaiheessa Unkarissa on jo kymmeniätuhansia siirtolaisia. Jos Merkel päättäisi toisin, seurauksena olisi todennäköisesti väkivaltainen myllerrys EU:n sisällä, minkä hän tietää. Hän on pragmaattinen.

Seurauksena todennäköisesti väkivaltainen myllerrys EU:n sisällä, jos rajat olisi pidetty kiinni ja Dublin-tapaukset lähetetty takaisin? Kerro toki lisää, ketkä ja missä.

Melkoista valkopesua kuitata Merkelin päätös, ylimielinen "wir schaffen das"-heitto ja hänen silloin ajamansa turvapaikkapolitiikka pragmaattiseksi, kun Merkel ei tehnyt mitään tulijavirtojen pienentämiseksi vaan päinvastoin vastusti raja-aitojen rakentamista ja lobbasi tulijoiden pakollista jakamista pitkin jäsenmaita, mikä houkutteli lisää ihmisiä liikkeelle. Merkel myös lisäsi jo valmiiseen Turkki-sopimukseen eurooppalaisten etujen vastaisesti kohdan, jonka perusteella Turkki on saanut lähettää Eurooppaan syyrialaisia.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Merkel osoittaa empatiaa turvapaikanhakijoita kohtaan. Mutta viimeistään kesällä 2021 kirkastuu, että siirtolaisten päästäminen Saksaan ei ole Merkelin ideologinen valinta.

Hän linjaa, että Afganistanin pakolaisia pitää auttaa pääosin Afganistanin naapurimaissa – se tarkoittaa rahan antamista riittävän ajoissa.

”Emme saa toistaa vuoden 2015 virhettä, että emme antaneet riittävästi rahaa UNHCR:lle”, hän sanoo elokuussa 2021.

Tietysti laittomien siirtolaisten päästäminen turvallisista maista Saksaan hakemaan turvapaikkaa oli Merkelin ideologinen valinta.

Afganistanin pakolaisten auttamista lähialueilla hokevat suunnilleen kaikki poliitikot sisäministeri Ohisalosta lähtien, vaikka samaan aikaan puuhaisivatkin Ohisalon lailla keinoja saada haalittua mahdollisimman paljon afganistanilaisia Eurooppaan.

Merkel ei ole koskaan myöntänyt olleensa missään suhteessa väärässä turvapaikkapolitiikassaan, ja vuoteen 2015 viitaten hän on määritellyt virheeksi sen, että EU:lla ei ollut valmiina järjestelmää, joka olisi pakottanut jäsenmaat jakamaan Kreikkaan ja muihin ulkorajamaihin saapuneet laittomat siirtolaiset, jotka halusivat jatkaa matkaa syvemmälle Eurooppaan. Tällainen järjestelmä olisi miljoonat ihmiset Eurooppaan houkutellessaan romahduttanut EU-maat, mutta sitä Merkel kai sitten pragmaattisesti tahtookin.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2021, 11:50:06 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset