Kirjoittaja Aihe: Tampereen vastaanottokeskukset  (Luettu 111740 kertaa)

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Tampereen vastaanottokeskukset
« : 23.08.2015, 22:36:06 »
Ensi keskiviikkona 26.8.2015 on Tampereen kaupungin Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan päätettäväksi tulossa esitys alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamisesta. Maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Tämän lisäksi kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti.

Nämä 7+14 uutta ryhmäkotipaikkaa tulevat siis vuonna 2009 perustetun perheryhmäkodin paikkojen lisäksi.

Tampereen Perussuomalaisilla on vain yksi edustaja ko. lautakunnassa, joten hylkäysesitystämme tulisi kannattaa jonkun muun ryhmän jäsen.

Esitylistan pykälä:

Lainaus
Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustaminen Tampereelle

      Lisätietoja valmistelusta: suunnittelupäällikkö Maritta Närhi,
      puh. 050 320 6325 ja sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi


Tetola 26.8.2015   Suunnittelupäällikkö Maritta Närhi:

      ”Härmälän ryhmä- ja perheryhmäkoti perustettiin Tampereelle kesäkuussa 2009. Yksikön paikkaluku oli tuolloin 21. Taustalla oli voimakkaasti kasvanut maahanmuuttajien määrä. Valtion maahanmuuttoasioiden organisoinnissa tapahtui vuonna 2011 muutos siten, että turvapaikanhakijat olivat Sisäministeriön alla, mutta oleskeluluvan jo saaneiden asiat siirtyivät Työ- ja elinkeinoministeriön alaisuuteen. Tämä vaikeutti myös ryhmä- ja perheryhmäkodin toimintaa mm. budjettiasioissa. Yksikkö toimi ryhmä- ja perheryhmäkotina vuoden 2012 alkuun, jolloin kaikilla siellä asuneilla lapsilla oli oleskelulupa. Samalla uusi yksikkö muutti nimensäkin perheryhmäkodiksi (nykyisin perheryhmäkoti Satakieli).

      Aikaisemmin perustettuja, alaikäisille tarkoitettuja yksiköitä on ehditty sulkea tai toimintaa sopeuttaa tulijoiden määrän välillä vähennyttyä. Tämän vuoden aikana on maahanmuutto Suomeen jälleen huomattavasti lisääntynyt. Nyt myös alaikäisten yksinmuuttajien määrä on ollut kovassa kasvussa. Yksinmuuttaneita alaikäisiä vastaanottavat ryhmäkodit ja tukiasumisyksiköt ovat olleet viime kuukaudet täynnä ja lapsia on ylipaikoilla. Lisääntyneen maahanmuuton johdosta maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin nykyisen 14-paikkaisen Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Valtakunnallisen vastaanoton valmiussuunnitelman mukaisesti kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti. Migrin ajatuksena on, että Tampereen ryhmäkodista tulisi yksi valtakunnan pysyvistä alaikäisiä vastaanottavista yksiköistä.

      Valtakunnallisen alaikäisten maahanmuuttajien asioita pohtineen Altti-työryhmän mietinnössä otettiin kantaa myös lasten siirtoihin Suomessa maahanmuuton jälkeen. Paikkakuntana Tampere on sopiva, koska täällä sijaitsee jo valmiiksi perheryhmäkoti. Tampereella on myös tarjolla muita palveluita maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi (mm. koulut, terveys- ja tulkkauspalvelut). Tampere pystyy tarjoamaan mahdollisuuden turvapaikan hakijalle asua paikkakunnalla, josta hän oleskeluluvan saatuaan saisi paitsi kuntapaikan, myös pysyvämmän perheryhmäkotipaikan. Samalla Tampereella olisi mahdollista hyödyntää ryhmäkodin ja perheryhmäkodin synergiaetuja (sijaiset, toiminta ja tilat) yksiköiden sijaitessa lähekkäin.

      Lakisääteisenä henkilöstömitoituksena kolmivuorotyössä olisi seitsemän henkilöä ja yksi hoiva-avustaja.

      Kaupunki tekee sopimuksen maahanmuuttajavirasto Migrin kanssa ja valtio vastaa ryhmäkodin kustannuksista 100 %, kuten perheryhmäkodin kustannuksista.”

      Yhdyshenkilö: sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Haapio,
      puh. 050 547 6111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

   Päätösehdotus. Vt. tilaajapäällikkö Kuosmanen:

      Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päättää,

      että Tampereelle perustetaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti.Ilmoitus      Tuula Haapio, Pekka Ihalainen, Heikki Lätti

Lisätietoja päätöksestä    Päätösvalmistelusihteeri Elli Räsänen, puh. 040 521 4957,
      etunimi.a.sukunimi@tampere.fi
« Viimeksi muokattu: 29.01.2016, 09:36:55 kirjoittanut Kemolitor »
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Cheech Wizard

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 127
 • Voice Of Korea, NORTH Korea
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #1 : 23.08.2015, 23:18:46 »
Saattaa tulla yllätyksenä kun paikalle pelmahtaa tatuoitua partaneemua eikä pikku pilttejä.  :flowerhat:
Kansanmurhamme isoisät: Coudenhove-Kalergi, Monnet, Deutsch, Spinelli, Mitrany ja Haas.

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #2 : 25.08.2015, 14:35:26 »
Tampereen Perussuomalaisten tänään 25.8.2015 julkaisema tiedote:

Lainaus
Tampereen Perussuomalaiset vastustaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrän lisäämistä

Keskiviikkona 26.8.2015 Tampereen kaupungin Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan päätettäväksi on tulossa esitys alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamisesta. Maahanmuuttovirasto (Migri) on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Tämän lisäksi kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti.
Tampereen Perussuomalaiset vastustaa ryhmäkotipaikkojen lisäämistä Tampereelle. Tampereelle perustettiin ryhmä- ja perheryhmäkoti vuonna 2009. Vuoden 2014 lopulla Tampere päätti nostaa vuotuisen pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:an. Vaikka pakolaiskiintiö oli vain 70, niin kaupunki vastaanotti vuosittain noin 300 humanitaarista maahanmuuttajaa. Tampere on jo siis nostanut humanitaarista vastaanottokapasiteettiaan enemmän kuin tarpeeksi.
Tampereen Perussuomalaiset ei hyväksy pitkään jatkunutta trendiä, jossa kaupunkilaisten palveluita supistetaan samalla kun kaupunki ottaa lisää kansainvälisiä vastuita hoidettavakseen. Haluamme mieluummin säästää valtion supistuneita varoja, kuin ottaa vastaan valtion rahoitusta kuntien perustehtäviin liittymättömiin menoihin.

Tampereen Perussuomalaiset

Lisätietoja:
Kari Lindbom, Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan jäsen, puh. 050-597 8791
Heikki Luoto, Tampereen Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, puh. 045-236 2838
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #3 : 25.08.2015, 17:43:32 »
Hyvä hyvä! Tyytyväinen olen Tampereen Perussuomalaisten toimintaan. Monella muulla paikkakunnalla on kaikennäköistä vehkeilijää Persuissakin, mutta meillä Tampereella on hyvä ryhmä.
Mörökölli

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #4 : 25.08.2015, 18:36:30 »
^Omasta vinkkelistä olen saanut nähdä kuinka vuosien saatossa Perussuomalaiset on kehittynyt Tampereella, Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Kehitys on saatu aikaan Sitkeydellä sekä Suomen edusta kiinnipitämällä. Toki kehitys olisi voinut olla nopeampaakin, mutta siihen tarvitaan ihmisten yhteiskunnallista osallistumista enemmän kuin pelkän äänestämisen verran.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Cheech Wizard

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 127
 • Voice Of Korea, NORTH Korea
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #5 : 25.08.2015, 18:53:04 »
Jos ja kun palaan Suomeen niin kai pitää muuttaa mansesteriin nääs.
Kansanmurhamme isoisät: Coudenhove-Kalergi, Monnet, Deutsch, Spinelli, Mitrany ja Haas.

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #6 : 25.08.2015, 20:21:23 »

Lainaus
    Uutiset
    Kotimaa

Kotimaa 25.8.2015 klo 19:43 | päivitetty 25.8.2015 klo 19:49
Perussuomalaiset vastustavat turvapaikanhakijoiden tuloa – tällä kertaa Tampereella
Kyse on vain 21 paikan lisäyksestä, mutta se on Tampereen perussuomalaisten mielestä tässä taloudellisessa tilanteessa liikaa.

Tampereen perussuomalaiset lähetti tiistaina tiedotteen, jossa kerrotaan, että he vastustavat turvapaikanhakijoiden määrän kasvattamista Tampereella.

Tiedotteen sisältö ei ole yllätys. Perussuomalaiset ovat vastustaneet turvapaikanhakijoiden tuloa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa myöten.

– Tampereen kaupunki on joutunut tekemään budjettileikkauksia. Tässä tilanteessa on ikävää, jos humanitääristä vastuuta kasvatetaan, sanoo Tampereen perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Luoto puhelimessa.

Luoto myöntää, että yhdistys haluaa samalla vastustaa myös monikulttuurisuutta. Yllättävää on se, että paikallisyhdistys vastustaa vähäpätöiseltä tuntuvaa paikkojen määrän kasvua.

Kyse on vain 21 paikasta, joita kaupunki suunnittelee perheryhmäkoti Satakieleen. Paikat olisi tarkoitettu nimenomaan alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Ennestään Satakielessä on 20 alaikäisten turvapaikanhakijoiden paikkaa. Tampeella ei ole aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Luoto kuitenkin muistuttaa, että Tampere nosti viime vuoden lopulla pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:aan.

– Vastuutamme on lisätty, mikä on tässä taloudellisessa tilanteessa kohtuutonta, Luoto sanoo.
Kaikki eivät vastusta

Kaikki pirkanmaalaiset perussuomalaiset eivät kuitenkaan vastusta turvapaikanhakijoiden tuloa.

Esimerkiksi Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti kertoi Ylen haastattelussa kannattavansa kunnan vastaanottokeskusta.

– Vastaanottokeskus tuo kuntaan tuloja eri muodoissa, esimerkiksi valtion tukien kautta. Se luo myös liike-elämään piristysruisketta, Prihti kertoo.

Tampereen perussuomalaisille valtion tukieurot eivät kuitenkaan kelpaa.

– Tällaisesta tulee ikävä olo. Kyse on turvapaikkabisneksestä, joka aiheuttaa kansantaloudelle kokonaistappion. Punkalaitumelle voisi antaa tukea jossain muussa muodossa, Luoto sanoo.

Tampereen kaupunki käsittelee turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamista seuraavan kerran keskiviikkona.

    Ville Vaarne
    Ville Vaarne
    @VilleVaarne Yle Tampere

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_vastustavat_turvapaikanhakijoiden_tuloa__talla_kertaa_tampereella/8253905
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 591
 • Liked: 10094
 • white trash
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #7 : 26.08.2015, 11:56:22 »
Lainaus käyttäjältä: Yle
Tampereen perussuomalaisille valtion tukieurot eivät kuitenkaan kelpaa.

– Tällaisesta tulee ikävä olo. Kyse on turvapaikkabisneksestä, joka aiheuttaa kansantaloudelle kokonaistappion. Punkalaitumelle voisi antaa tukea jossain muussa muodossa, Luoto sanoo.

Yle yrittää väheksyä Tampereen persuja, kun ilmainen raha ei kelpaa mutta Heikki tuo pisteet kotiin.

Tätä itsestäänselvyyttä, että kansa tämän huvin lopulta aina maksaa, kovin harvoin näkee.

Voi Heikki, miten mielelläni katsoisin sua kansanedustajanakin. Tietäisi, että olisi yksi fiksu ja ehdottoman nuiva edustaja (lisää), jonka puheita ei tarvitsisi hävetä.

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Mörökölli

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #9 : 26.08.2015, 17:51:15 »
Aamulehti julkaisi tänään mielipidekirjoitukseni, joka liittyy tämän ketjun aihepiiriin. Oranssi teksti ei mahtunut Aamulehteen.

Lainaus
Varoitukset vuosia kuuroille korville

Kansanedustaja Olli Immosen (ps) heinäkuisesta monikultturismia vastustavasta Facebook-kirjoituksesta nousi suhteeton mätäkuun kohu. Sisäministeri Petteri Orpon (kok) arvio jopa 15 000 turvapaikanhakijan saapumisesta Suomeen tämän vuoden aikana toivottavasti siirtää mediahuomion vihdoin oikeisiin ongelmiin. Perussuomalaisten varoitukset turvapaikkakustannusten noususta on jätetty huomiotta jo vuosia. Perussuomalaiset vaativat perusteettomien turvapaikanhakijoiden hakemusten nopeaa käsittelyä käännytysten kera.
Orpo ei ole valmis käyttämään Dublin-menettelyä, jossa toisesta EU-maasta saapuneet turvapaikanhakijat voidaan välittömästi käännyttää rajalla. Suuri osa turvapaikanhakijoista saapuu Ruotsin kautta, joten välitön käännyttäminen ilman hakemusten käsittelyä olisi mahdollista.
Yleensä maailman sotia ja konflikteja pakenevista 80 prosenttia on naisia ja lapsia. Suomesta turvaa hakeneet ovat lähinnä nuoria ja hyväkuntoisia miehiä islamilaisista maista. Koostumus on siis sama kuin Ruotsin ja Ranskan levottomien lähiöiden mellakoitsijoissa. Todennäköisemmin he hakevat turvan sijasta elintasoa.
Suomalaisten sosiaaliturvaa ei tule leikata elintasopakolaisten ja moraalittoman turvapaikkabisneksen rahoittamiseksi.
Viime vuosina kasvanut työttömyysaste on maahanmuuttajilla kolminkertainen kantaväestöön verrattuna. Silti viime vuosien ennätyksellistä maahanmuuttoa on perusteltu työvoimapulalla. Uskottavampaa on, että turvapaikanhakijat halutaan jäämään maahamme monikultturismi-ideologian toteuttamiseksi. Olli Immonen ja muut perussuomalaiset vastustavat kyseistä ideologiaa.

Heikki Luoto
Pirkanmaan perussuomalaisten 2. vpj.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2976
Vs: Tampere suunnitelee ryhmäkotipaikkojen lisäystä 7+14
« Vastaus #10 : 27.08.2015, 12:06:15 »
Perussuomalaisten edustaja jäi lautakunnassa yksin vastustamaan ryhmäkodin perustamista.
Tiedote Tampereen kaupunkin sivuilla.

Lainaus
Tampere perustaa ryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille

26.08.2015 kello 17:02

Tampereen kaupunki perustaa ryhmäkodin Rantaperkiöön seitsemälle ilman vanhempiaan Suomeen tulleelle alaikäiselle turvapaikanhakijalle. Ryhmäkoti tulee Hatanpäällä sijaitsevan 14-paikkaisen perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen.

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti ryhmäkodin perustamisesta 26.8.2015.

Päätös myötäilee valtion maahanmuuttovirasto Migrin ajatusta, jonka mukaan Tampereen ryhmäkodista tulisi yksi valtakunnan pysyvistä alaikäisiä turvapaikanhakijoita vastaanottavista yksiköistä.

Kaupunki tekee sopimuksen ryhmäkodin perustamisesta Migrin kanssa ja valtio korvaa täysmääräisesti ryhmäkodista aiheutuvat kustannukset. Ryhmäkoti työllistää kolmivuorotyössä seitsemän henkilöä ja yhden hoiva-avustajan.

Lautakunnan jäsen Kari Lindbom (ps) jätti päätökseen eriävän mielipiteen.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 460
 • Liked: 6097
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Tampere: demarit vaativat vokkia, ehdottavat Kaupin sairaalaa
« Vastaus #11 : 08.09.2015, 13:22:38 »
Lainaus
Demarit vaativat Tampereelle vastaanottokeskusta – ehdottavat Kaupin sairaalaa

Tampereen demarit vaativat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kaupunkiin.

Tampereen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on pikaisella aikataululla selvitettävä, mistä päin Tamperetta tarkoitukseen sopivat kaupungin omistamat tilat löytyisivät.

– Euroopan laajuisen inhimillisen hädän edessä myös Tampereen kaupungin on tehtävä voitavansa. Tiedämme, että asia ei ole helppo eikä yksinkertainen. Haluamme kuitenkin vauhdittaa asiaa ja antaa sille kaiken tukemme, sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi sanoo.

Hänen mukaansa eräs turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi soveltuva kiinteistö voisi olla Kaupin sairaala, joka on hiljalleen jäämässä muuta käyttöä vaille.

- On erittäin hienoa, että yksittäiset kansalaiset ja perheet voimiensa mukaan ovat auttamassa pahenevaa pakolaisongelmaa, esimerkiksi majoittamalla sodan ja väkivallan alta paenneita perheitä koteihinsa. Suomeen pyrkijöitä on kuitenkin niin paljon, että myös kuntien ja kaupunkien tulee kantaa vastuunsa ja jakaa taakkaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194997120492/artikkeli/demarit+vaativat+tampereelle+vastaanottokeskusta+ehdottavat+kaupin+sairaalaa.html

« Viimeksi muokattu: 29.10.2015, 10:08:07 kirjoittanut Kemolitor »
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 901
 • Liked: 18042
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Ai, VOKkeja oikein jo vaaditaan paikkakunnille. Meininki on apokalyptista.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 541
 • Liked: 28674
 • Kiihottavat vieraslajit
Eikös voitaisi perustaa virtuaalin vok. Sinne voisi ilmoittautua etukäteen ja esittää toiveensa sijoituspaikasta, diskorahan suuruudesta jne. Iphone pakolaiset kyllä osaisi käyttää sitä eikä tulijoiden määrä olisi yllätys kenellekkään kun tulija voisi jo kotimaassaan ilmoittautua turvapaikan hakijaksi ja kertoa tarinansa. Suomeen tultaessa olisi turvapaikka-asia kunnossa ja asunto valmiina. Mitään väliaikaista vokkia ei edes tarvittaisi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Lainaus
Demarit: Vastaanottokeskus heti Tampereelle, täällä olisi hyvä paikka

Tampereen demarit vaativat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kaupunkiin.

Tampereen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on pikaisella aikataululla selvitettävä, mistä päin Tamperetta tarkoitukseen sopivat kaupungin omistamat tilat löytyisivät.

– Euroopan laajuisen inhimillisen hädän edessä myös Tampereen kaupungin on tehtävä voitavansa. Tiedämme, että asia ei ole helppo eikä yksinkertainen. Haluamme kuitenkin vauhdittaa asiaa ja antaa sille kaiken tukemme, sanoo sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi .

Hänen mukaansa eräs turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi soveltuva kiinteistö voisi olla Kaupin sairaala, joka on hiljalleen jäämässä muuta käyttöä vaille.

– On erittäin hienoa, että yksittäiset kansalaiset ja perheet voimiensa mukaan ovat auttamassa pahenevaa pakolaisongelmaa, esimerkiksi majoittamalla sodan ja väkivallan alta paenneita perheitä koteihinsa. Suomeen pyrkijöitä on kuitenkin niin paljon, että myös kuntien ja kaupunkien tulee kantaa vastuunsa ja jakaa taakkaa.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316367-demarit-vastaanottokeskus-heti-tampereelle-taalla-olisi-hyva-paikka

Painakaas linkistä ja vastatkaa kysymykseen "http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316367-demarit-vastaanottokeskus-heti-tampereelle-taalla-olisi-hyva-paikka". Prosentit tällä hetkellä "Ei 63%" ja "Kyllä 47%".

Olisi ainakin kaukana meikäläisen asuinpaikasta, mutta kyllähän tuo toisi lisää notkujia Tampereen keskustaan, jossa joutuu pakosti välillä käymään.
Mörökölli

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6346
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
14 kyllä, 8 ei - peli kamppailee
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 588
 • Liked: 3968
Olisi ainakin kaukana meikäläisen asuinpaikasta, mutta kyllähän tuo toisi lisää notkujia Tampereen keskustaan, jossa joutuu pakosti välillä käymään.

Henklökohtaisesti olen käytännössä lopettanut Vaasan keskustassa asioinnin. Vituttaa sen verran nähdä niitä pakolaislaumoja siellä notkumassa.

Nykyään käyn kaupoissa Seinäjoella kun sinnepäin on sen verran useain asiaa. Vaasan kauppoja ei enää huvita rahoittaa, paitsi lähikaupasta haen joskus leipää ja maitoa.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 591
 • Liked: 10094
 • white trash
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.

Kävelylenkki voi vaihtua silmänräpäyksessä juoksulenkiksi kulttuurin rikastumisen ansiosta. Ajatellaan tätä positiivisesti: juokseminen kuluttaa enemmän kaloreita ja naiset pysyvät hoikempina.
Mörökölli

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 541
 • Liked: 28674
 • Kiihottavat vieraslajit
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Joutuisihan se puutarhaosasto istuttamaan sinne pulun varsille puskia, näkösuojaksi.
Tuli samalla mieleen että Lapualle ollaan puuhaamassa vokkia. Lapua ja Pohjanmaa ovat oikein sopivia paikkoja kun siellä on paljon tyhjillään olevia latoja harrastustoimintaa varten.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10915
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille 17-vuotiaiden kollien kannustaessa?

http://www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/paikat/kauppi.html

Tämä voi päättyä vain hyvin...
« Viimeksi muokattu: 08.09.2015, 15:21:42 kirjoittanut elven archer »

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Kaupin kulttuurimaisemissa on tosi suosittuja kuntopolkuja. Eipä tarvitsis hameväen enää hämärissä kuluttaa niitä.
Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille?

Lainaus
Kaupin kansanpuistoa on kehitetty vuosien myötä urheilupuistoksi, jonka liikuntareitit ulottuvat Niihaman metsien halki itään. Alueella on useita muinaismuistokohteita. Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä kulkee Niihaman luontopolku. Alueelle on rakennettu useita urheilua ja ulkoilua palvelevia toimintapisteitä ja ulkoilureittejä. Talvella alueella kiertää monipuolinen valaistu latuverkosto.

Kauppiin kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, viisi tenniskenttää, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä.

Talviaikaan ulkoilureitit muuttuvat hiihtoladuiksi ja jalkapallokentät toimivat hiihtostadionina.
http://www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/paikat/kauppi.html
Mörökölli

Chew Bacca

 • Vieras
Kyllä on. Iso urheilupuisto ja hienoa pientaloaluetta. Ukk-instituutti ja upea kansankylpylä-uimapaikka.

Käpylän ja Petsamon porvarit kiittää.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 541
 • Liked: 28674
 • Kiihottavat vieraslajit
Toivottavasti demarit saavat vasurien ja kokoomuksen tuella sen vokkinsa sinne Kauppiin urheilukeskuksen käyttäjien iloksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 903
 • Liked: 8440
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Eikös se ole tunnettu urheilumaasto? Siellähän on suunnistuskisat aina, ellen väärin muista? Sinne metsäpoluilleko mimmit lenkille 17-vuotiaiden kollien kannustaessa?

Tulin ajatelleeksi juuri samaa.
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

desperaato

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 606
 • Liked: 492
hienoa pientaloaluetta.

Käpylän ja Petsamon porvarit kiittää.

Vaalimainoksia tuonne jakaessani pistin merkille, että isojen katumaasturien esiintymistiheys oli lähes yhtä suuri, kuin postilaatikoissa olevat, Vihreät - De Gröna, tarrat.
 

Chew Bacca

 • Vieras
Karma is a bitch.

Kaupin ja Petsamon PoBot kiittää.


Vanha äitini itki viimeksi käydessä. Keskusta on pultsareiden ja kerjäläispaskojen valtaama. Nyt sitten metsät saadaan täyteen iPakolaisia.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 903
 • Liked: 8440
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Meidän demokraattinen prosessimme on täysin rikki.


Korjaan puolestasi: Meillä ei ole demokraattista prosessia. Sveitsissä on. Meillä on vain edustuksellinen järjestelmä ja prosessi.
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 591
 • Liked: 10094
 • white trash
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/316447-nain-pakolaislapset-elavat-ilman-isaa-ja-aitia-katso-kuvat-perheryhmakodista

Tamperelainen jatkaa mokutusta. On niin alaikäistä ja traumatisoitunutta.

Kommentointi ei onnistu, kun roskapostisuodatin ei nyt sattumalta toimi  ???

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Lainaus
Tampereella valmistaudutaan turvapaikanhakijoihin

Tampereelle saapui ensimmäisiä turvapaikanhakijoita viime viikonlopun aikana. Tampereen seurakunnat sai poliisilta pyynnön majoituksen järjestämisestä. Tämän pyynnön perusteella noin 50 hengen ryhmä majoitettiin seurakuntien omistamaan Torpan leirikeskukseen Ylöjärvellä. Nämä tilat oli mahdollista ottaa nopeasti käyttöön.

Tämän viikon aikana turvapaikanhakijat siirretään Julkujärven leirikeskukseen, joka on seurakuntien valmiussuunnitelmassa ensisijainen vaihtoehto hätämajoituspaikaksi. Sen tilat eivät olleet vielä viikonloppuna valmiina majoittamista varten.

Turvapaikanhakijoiden inhimillinen kohtelu on tärkeä osa käsillä olevan tilanteen hyvää hoitamista. Tämän varmistamiseksi Tampereen kaupunki ja Tampereen seurakunnat ovat kartoittaneet sekä tiloja että muita resursseja sekä sopineet yhteistyöstä seuraavien parin viikon osalta. Yhteistyöhön osallistuvat Suomen Punainen Risti, poliisi ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

On odotettavissa, että Pirkanmaalle tulee lähiviikkojen aikana lisää turvapaikanhakijoita, joten Tampereen kaupunki valmistautuu etsimään ratkaisuja hädänalaisten auttamiseksi. Kaupunki on kartoittanut omistamansa tilat ja selvittänyt, mihin tyhjillään oleviin tiloihin olisi mahdollista majoittaa turvapaikanhakijoita tilapäisesti. Ensimmäisenä vaihtoehtona valmistaudutaan siihen, että Kaupin sairaalan pihapiirissa sijaitseva pientalo sekä tyhjillään olevat sairaalan tilat kalustetaan hätämajoitustiloiksi.

Voimassa olevan käytännön mukaisesti turvapaikanhakija siirtyy hätämajoituspaikasta 72 tunnin kuluessa vastaanottokeskukseen.

Lisätietoja Tampereen seurakunnat: viestintäjohtaja Sami Kallioinen, puh. 050 378 0033 tai etunimi.sukunimi@evl.fi
http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/aAwXVR7q8.html
« Viimeksi muokattu: 14.09.2015, 18:07:27 kirjoittanut Deputy M »
Mörökölli

Tagit: tampere