Kirjoittaja Aihe: Helsingin vastaanottokeskukset  (Luettu 230776 kertaa)

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 197
 • Liked: 2407
 • Destroyer of Discourse
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #480 : 10.08.2016, 09:57:34 »
130 euroa viikossa eli nyljetään ihan kunnolla kuukaudessa, kuten normaalistikin pääkaupunkiseudulla. Väestönvaihtoa poliittisesti kannattavat opiskelijat ovat yksiä typerimpiä omaan jalkaan ampujia kaikista äänestäjäkunnista.
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Suvi-Anne Siimes avautuu turvapaikanhakijoista
« Vastaus #481 : 24.08.2016, 11:44:19 »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-


l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 382
 • Liked: 13100
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Suvi-Anne Siimes avautuu turvapaikanhakijoista
« Vastaus #483 : 24.08.2016, 12:37:06 »
Kuntosalille ei enää ollutkaan kiva kävellä. :roll:
www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/426144-ex-vasemmistojohtaja-avautuu-tunnoistaan-vastaanottokeskuksen-naapurina-lehti
Kohtaamisteoria. ;D

Rasistit häiritsivät, kun kävivät siellä kuvaamassa paikkoja. Ainoa ongelma oli että Suvi-Anne joutui lukemaan vastaanottokeskuksen perustamisesta MV-lehdestä, mikä oli paitsi "vastenmielistä, myös vaarallista". Lisää informaatiota ja lisää sääntelyä, eli graan card-menettely matuille. Tiedotus ja sääntely = hallinta.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 136
 • Liked: 39363
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #484 : 24.08.2016, 13:05:41 »
Naurattaa tuo Suvi-Annen vastenmielisyys lukea MV-lehteä kun muualtakaan tietoa ei saa. Mistä se Suvi-Anne älysi mennä sen vastenmielisen lehden sivuille ja käykö hän edelleen siellä. Muuten aika tyly arvio entisel tävasurilta vastuullisen median tilasta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #485 : 28.09.2016, 13:48:20 »
Kutomotien vastaanottokeskus on suljettu, mutta jäljelle jäi kauniita muistoja.

Lainaus
Pelon ja vihan purkua taidepajassa

Jutta Orovala toimi vapaaehtoisena taidepajan vetäjänä Kutomotien vastaanottokeskuksessa. Vastaanottokeskuksen sulkeuduttua elokuun lopussa ja miesten siirryttyä muualle haluaa Jutta jakaa kanssamme arvokkaan kokemuksensa.

Näin päättyi yksi matka. En arvannut miten upea kokemus minulla olisi edessä kun viime keväänä hakeuduin vastaanottokeskukseen vapaaehtoiseksi pitämään taidepajaa turvapaikanhakijoille.

Kaikenlaiset ajatukset pyörivät mielessä kaiken sen nettikirjoittelun jälkeen mitä olin seurannut sen jälkeen kun Suomeen saapui yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Monin paikoin kirjoittelu oli niin ikävää näistä sotaa ja kurjuutta pakenevista ihmisistä, että en voinut käsittää, että mikä herätti joissain ihmisissä sellaista pelkoa ja vihaa, joka vei kaiken myötätunnon näitä ihmisiä kohtaan. Minulle heräsi halu selvittää, että onko ihmisten peloille ja vihalle jotain perusteita.

Vastaanottokeskuksessa oli hyvät turvatoimet mm. aina kaksi vartijaa paikalla aulassa ja muistan että ensimmäiset käynnit vastaanottokeskuksen opetusluokassa olivat kieltämättä vähän jännittäviä. Aika pian jännitys kuitenkin katosi kun alettiin työskennellä. Miehet alkoivat rohkeasti heti piirtää ja maalata. Hyvin harvalla oli omien sanojensa mukaan taiteen tekemisestä kokemusta, mutta selvästi he olivat koulussa ainakin jonkin verran piirtäneet.

Kaikkein upeinta oli, että joka ainoa kerta kerran viikossa pidettävään taidepajaa tuli väkeä, vaikka ensin näytti siltä, että kukaan ei ole muistanut tuntia. Opin pian, että kun yksi tuli, niin kohta miehiä oli kymmenen kun viidakkorumpu alkoi toimia. Joku piirsi tai maalasi nopeasti työn valmiiksi ja lähti ja toinen jäi koko kahdeksi tunniksi. Vaikka kaikkien kanssa ei yhteistä kieltä aina ollut, joukosta löytyi aina joku, joka ystävällisesti tulkkasi englanniksi, jotta jokainen sai omin sanoin kertoa omasta valmiista työstään jotain.

Koin, että oli tärkeää, että miehet saivat myös kertoa töistään, sillä varsinkin alussa aiheet pyörivät kotimaassa ja kova ikävä oli läsnä. Joitain vaivasi sotakokemukset ja toiset taas jaksoivat olla iloisia ja vitsailla. Eläimet tulivat mukaan kuviin kun vein tunnille Suomen Luonto -lehtiä. Ulkona työskennellessä alkoivat Suomen puut elää kuvissa. Uskon, että tavoitteeni toteutui ja taidepajassa käyneet miehet saivat purkaa tuntojaan ja mieltään ja sitä kautta elämä ei käynyt liian raskaaksi vastaanottokeskuksessa päätöksiä odottaessa.

Minulle itselle taidepaja opetti, että kun pelon ja vihan kohteille antaa kasvot ja opettelee tuntemaan heidät ihmisinä, niin näiden tunteiden tilalle tulee rohkeus auttaa ja ilo.

[---]

Pitäjänmäen seurakunta

Turvapaikanhakijoiden teoksia
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 522
 • Liked: 11097
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #486 : 27.10.2016, 10:09:49 »
Forenom Hostel Helsinki Pitäjänmäki on loppuunmyyty, ihmeellisen suosittu paikka.

https://fi.hotels.com/search.do?resolved-location=CITY%3A475103%3AUNKNOWN%3AUNKNOWN&destination-id=475103&q-destination=Helsinki,%20Suomi&q-check-in=2016-08-24&q-check-out=2016-09-21&q-rooms=1&q-room-0-adults=1&q-room-0-children=0&f-hotel-id=617877

Poliisiauto(ja) oli hetki sitten tuolla, kun ajoin tämän suositun hostellin ohi. Onkohan ollut pahaa puuroa hostellin aamiaispöydässä.   ;D  Tietty voivat hakea toisten nurkissa lojuvia maastapoistettavia, mikä lienee vain Hommalaista toiveajattelua.
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 348
 • Liked: 12035
 • Impivaaran mylvivä härkä
Lainaus
Vihreiden esitys läpi: Helsinki tarjoaa kuntapaikan turvapaikan saaneille lapsiperheille

Helsingissä asuvat oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijaperheet saavat jatkossa jäädä asumaan Helsinkiin. Helsinki päätti muuttaa aiempaa linjaustaan turvapaikanhakijoiden kuntapaikoista. Muutos tehtiin kaupunginhallituksessa Vihreiden esityksestä. Esitys meni läpi äänin 10-2, sitä kannattivat vihreiden lisäksi keskusta, sosialidemokraatit, RKP ja vasemmistoliitto. Kokoomuksen ja Perussuomalaisten edustajat äänestivät esitystä vastaan tai tyhjää.

“Kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen pääosan vastaanottoaikaa Helsingissä asuneet lapsiperheet saavat oleskeluluvan saatuaan kuntapaikan Helsingistä. Olen iloinen, että Helsinki päätti muuttaa linjaansa inhimilliseksi ja lasten kotoutumista tukevaksi”, kertoo kaupunginhallituksen vihreä jäsen Sanna Vesikansa.

Alkuperäinen linjaus palautettiin valmisteltavaksi ja tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi uudelleen kevään aikana. Tavoitteena on turvata lasten koulupolut ja sujuva kotoutuminen.

“Pitkään epävarmuudessa eläneet turvapaikanhakijalapset ovat päässeet kouluun vastaanottoaikana. Oleskeluluvan odotus saattaa kestää jopa vuoden. Sinä aikana lapset ehtivät saada kavereita ja harrastuksia ja aloittaa uuden elämän Helsingissä. Jatkossa lapsiperheiden ei tarvitse odottaa kuntapaikkaa muualta ja seuraavaa siirtoa toiselle puolen Suomea, uuteen tuntemattomaan paikkaan. He voivat jatkaa elämäänsä uusina helsinkiläisiä”, toteaa Vesikansa.

Noin 150 perheensä mukana tullutta lasta odottaa turvapaikkapäätöstä Helsingissä. Heistä vain pieni osa tulee saamaan oleskeluluvan ja uuden päätöksen myötä kuntapaikan.

“Helsingillä on varaa kantaa vastuunsa niistä lapsista ja perheistä, jotka ovat päässeet jo uuden elämän alkuun Helsingissä”, sanoo Vesikansa.

Syksyllä 2016 kaupunginhallitus myönsi kuntapaikan 78:lle Helsingissä vastaanottoaikana asuneelle yksin maahan tulleelle alle 18-vuotiaalle. Vihreät esittivät syksyn päätöksen yhteydessä koko kuntapaikkalinjausta uudelleen arvioitavaksi.

Aikaisemmin Helsinki ei ole käytännössä myöntänyt oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille kuntapaikkoja, koska muiden kuntien on toivottu ottavan heitä aktiivisemmin. Toive ei kuitenkaan ole toteutunut.

“Kaupungit ja kunnat eivät ole tarjonneet riittävästi kuntapaikkoja turvapaikan saaneille. Pari tuhatta turvapaikan saanutta odotti maan eri vastaanottokeskuksissa muuttoa kuntiin loppuvuodesta. Pitkä odottelu hidastaa kotiutumista tarpeettomasti. Myös Helsingin on kannettava vastuuta nopeasta ja hyvästä kotoutumisesta. Se on kaikkien etu”, linjaa Vesikansa.
http://www.helsinginvihreat.fi/vihreiden-esitys-lapi-helsinki-tarjoaa-kuntapaikan-turvapaikan-saaneille-lapsiperheille/
Mörökölli

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 259
 • Liked: 133571
Kaupungit ja kunnat eivät ole tarjonneet riittävästi kuntapaikkoja turvapaikan saaneille. Pari tuhatta turvapaikan saanutta odotti maan eri vastaanottokeskuksissa muuttoa kuntiin loppuvuodesta. Pitkä odottelu hidastaa kotiutumista tarpeettomasti. Myös Helsingin on kannettava vastuuta nopeasta ja hyvästä kotoutumisesta. Se on kaikkien etu”, linjaa [kaupunginhallituksen vihreä jäsen Sanna] Vesikansa.

Roskaa. Kuntapaikkoja on ollut satoja enemmän kuin niiden ottajia jo pelkästään Uudellamaalla. Odottajat eivät vain ole halunneet mennä sinne, missä on tyhjiä paikkoja, vaan muuttaa esimerkiksi juuri Helsinkiin.

Helsingin haluttomuus myöntää kuntapaikkoja taas on johtunut siitä, että oleskeluluvan saaneet tulevat vastaanottokeskuksista Helsinkiin ilman lupia, jolloin heitä on käsiteltävä asunnottomina ja heille on annettava asunto kuntapaikkajärjestelmän ohi.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2017, 19:53:31 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Partaisä ja partaäiti sekä kaksi parrakasta pikkulasta kiittävät.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4665
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
HELSINKI muuttaa maahanmuuttolinjaansa Suomesta turvapaikan saaneiden lapsiperheiden kohdalla. Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina ryhtyä myöntämään kuntapaikkoja lapsiperheille, joille on myönnetty turvapaikka Suomesta.

Tämä on Helsingin maahanmuuttopolitiikassa periaatteellinen linjamuutos. Tähän asti Helsinki ei ole sitoutunut myöntämään turvapaikan saaneille ihmisille kiintiöityä kuntapaikkamäärää. Syy tähän on se, että kuntapaikan muualta Suomesta saaneista suuri osa muuttaa itsenäisesti Helsinkiin.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) esitti, ettei Helsinki muuttaisi linjaansa jatkossakaan. Kaupunginhallituksen enemmistö oli asiasta eri mieltä.

Kaupunginhallitus päätti äänin 10–2 palauttaa esityksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että jatkossa Helsinki myöntäisi kuntapaikan sellaisille oleskeluluvan saaneille lapsiperheille, jotka ovat asuneet pääosan vastaanottoajasta Helsingissä.

”Tämä auttaa lapsiperheiden kotoutumista”, sanoi vihreiden Sanna Vesikansa äänestyksen jälkeen.

Hän esitti Pajusen esityksen palauttamista uudelleen valmisteluun. Sitä kannattivat vihreiden, Sdp:n, vasemmistoliiton, Rkp:n ja keskustan kaupunginhallitusedustajat.

Vesikansan mielestä linjanmuutos parantaa kotoutumista sillä turvapaikanhakuprosessi voi kestää vuoden. Tänä aikana lapset ovat saattaneet mennä kouluun ja hankkia kotoutumista edistäviä kavereita sekä harrastuksia.

”Nyt lapsiperheiden ei tarvitse odottaa kuntapaikkaa muualta ja siirtoa toiselle puolen Suomea, uuteen tuntemattomaan paikkaan. He voivat jatkaa elämäänsä uusina helsinkiläisiä”, Vesikansa sanoo.

Kokoomuksen Lasse Männistö ja Tatu Rauhamäki äänestivät Pajusen esityksen mukaan.

Tyhjää äänesti kokoomuksen Arja Karhuvaara sekä Laura Rissanen ja perussuomalaisten Mika Raatikainen. Raatikainen esitti myös koko esityksen hylkäämistä Helsingin ”heikosta asuntotilanteesta johtuen”.

TÄHÄN asti Helsingillä on ollut Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) kanssa sopimus, jonka perusteella Helsinki ei sitoutudu kuntapaikkakiintiöihin. Sopimuksen ideana on ollut saada turvapaikkaa hakevia sijoittumaan tasaisemmin eri puolille Suomea.

Oleskeluluvan saaneet muuttavat Suomen sisällä pääosin itsenäisesti. Vain noin kolmannes oleskeluluvan saaneista turvapaikanhakijoista muuttaa saamaansa kiintiöpaikkakuntaan.

Helsingin tietokeskuksen arvion mukaan neljännes itsenäisesti muuttaneista oleskeluluvan saaneista turvapaikanhakijoista muuttaa lopulta Helsinkiin. Tietokeskuksen arvion mukaan Helsinki on viime vuonna rekisteröinyt noin tuhat sellaista uutta asukasta, joille Suomi on päättänyt myöntää kansainvälistä suojelua.

Helsinki on perustellut kuntapaikkakiintiön puuttumista myös kaupungin hankalalla asuntotilanteella. Kaupungin on nimittäin pystyttävä osoittamaan kuntapaikan saaneelle henkilölle myös sopiva asunto.

Vesikansa ei usko tämän muodostuvan ongelmaksi.

”Tällä hetkellä turvapaikkapäätöstä odottaa noin 150 lasta. Heistä ehkä joka viides tai joka neljäs saa myönteisen päätöksen. Tässä ei siis puhuta missään nimessä kovin suuresta ihmismäärästä.”

Hesari
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 115
 • Liked: 44046
 • Ego sum Spartacus
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #491 : 03.02.2017, 09:40:06 »
Lainaus
IL: Turvapaikanhakijoille tarjoiltiin vahingossa pekonia – ilmoitus poliisille ja imaamille
1.2.2016

Helsingissä on tarjoiltu erehdyksessä sianlihaa turvapaikanhakijoille, kertoo Iltalehti. Islam kieltää sianlihan syömisen.

Virhe sattui Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa sunnuntaina iltapäivällä. Asukkaat huomasivat erehdyksen itse aloitettuaan ruokailun. Tämän jälkeen ruoan tarjoilu lopetettiin.

Ruoka tulee Amicalta, josta kerrotaan Iltalehdelle, että kyseessä on inhimillinen erehdys.

– Vakituinen kokkimme oli sairaana, ja tuuraaja oli vahingossa laittanut naudanlihasta valmistettuun lounasruokaan pekonia. Se kuuluu tavallisesti osaksi naudasta valmistettuun gulassiin. Tässä tapauksessa pekoni olisi luonnollisesti pitänyt jättää pois, mutta tuuraajakokki ei ollut sitä huomannut, Fazer Food Servicesin toimitusjohtaja Jaana Korhola kertoo Iltalehdelle.

Korholan mukaan turvapaikanhakijoilta käytiin henkilökohtaisesti paikan päällä pyytämässä anteeksi.

Yksityinen vastaanottokeskus on Luona Oy:n perustama. Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi kertoo Iltalehdelle Luonan johdon konsultoineen asiasta korkea-arvoista imaamia.

– Kysyimme imaamilta, miten tällaisissa asioissa kannattaa toimia. Olemme nyt käyneet neljän asukkaiden edustajan kanssa tapahtuman läpi. Olemme pyytäneet anteeksi ja olleet asiasta pahoillamme, hän kertoo lehdelle.

Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar puolestaan sanoo Iltalehdelle, että sianlihan syömisestä vahingossa ei koidu mitään seuraamuksia.

Asiasta ilmoitettiin Iltalehden mukaan myös poliisille, josta kerrottiin, että vastaanottokeskuksen lähettyvillä pysyttiin valmiudessa kaiken varalta asian asukkaille kertomisen aikoihin. Poliisin mukaan häiriöitä ei kuitenkaan aiheutunut.

Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa on noin 130 turvapaikanhakijaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/il-turvapakainhakijoille-tarjoiltiin-vahingossa-pekonia-ilmoitus-poliisille-ja-imaamille/5715338

Uutisen päiväys: 1.2.2016

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #492 : 03.02.2017, 09:47:01 »
Pekonikausti. Syyllinen saa todennäköisesti kenkää ja tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Vmp.  :facepalm:
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 792
 • Liked: 7211
 • The sloganist
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #493 : 03.02.2017, 10:28:18 »
Jaha ja ajojahti on päällä, syyllinen täytyy löytää ja lyödä rautoihin ja linnaan ainakin kuudeksi vuodeksi, ei tästä muuten selviä, koska #vihateko #pekonikausti
Iudex illius ero

KJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 644
 • Liked: 3773
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #494 : 03.02.2017, 10:55:40 »
Pekoniuutinen on jo vuoden vanha.
Asiasta on keskusteltu viiden sivun verran täällä: http://hommaforum.org/index.php/topic,110606.0.html
What would Gösta Sundqvist do?

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #495 : 06.02.2017, 23:13:24 »
Menkää katsomaan myötämielisesti. Ei maksa mitään.

Lainaus
Vastaanottokeskus Tanssii ja Soi – Vol. 2

Hei,

Haluaisitko osallistua tanssitapahtumaan, jossa kirjaimellisesti tanssitaan yli eristävien kuplien ja vieraannuttavien sosiaalisten ja kulttuuristen raja-aitojen?

ON TULLUT JÄLLEEN AIKA VASTAANOTTOKESKUKSEN TANSSIA SOIDA JA KARKELOIDA!

Torstaina 16.2. Klo 18

Illan resepti on yksinkertainen:

Tapahtuman keskiön muodostaa tanssilattia, jossa jokainen on tervetullut liikkumaan omista vapaasti lähtökohdistaan käsin omalla tavallaan – yksin, pareittain, piirissä tai rykelmissä - yhdessä tai erikseen. Tanssinpyörteet, tyylit sen enempää kuin mielikuvitus ei tunne äärtä eikä laitaa. Osallisuus yhteiseen tanssiin voi ilmetä myös pelkän myötäelävän katseen välityksellä sivummalla pysytellen. Ainoa jäsentävä periaate on kaikkien osallistujien keskinäinen kunnioitus, yhdenvertaisuus ja huomaavaisuus.

Musiikista tapahtumassa vastaa maankuulu SHAVA -orkesteri sekä vastaanottokeskuksen asukkaat yhdessä DJ:n kanssa rakentamaman tanssillisen soittolistan voimin.

SHAVA: https://www.facebook.com/shavaofficial/

Tanssin ja musiikin ohessa tapahtumassa voi myös nauttia unohtumattomista kulinaristisista elämyksistä. Kokkauksesta vastaavat vastaanottokeskuksen vieraanvarainen väki ammentaen lähtömaidensa monenkirjavista perinteistä.

TAPAHTUMAAN ON EDESTAKAINEN ILMAINEN BUSSIKULJETUS HELSINGISTÄ.

Bussimme lähtee kohti vastaanottokeskusta Kiasman kulmalta klo 18.00 ja takaisin Helsingissä olemme arviolta klo. 24.00 Oman paikkansa bussissa voi lunastaa ilmoittamalla yksityisviestillä allekirjoittaneelle. (Lauri Jäntti)

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Red Nose Companyn kanssa ja se on osa Culture Curtain -kulttuurihanketta. "Culture Curtainin tarkoitus on tarjota keskuksiin matalan kynnyksen kulttuuritoimintaa, johon helppo osallistua, ja jonka myötä voidaan yhdessä pohtia kokemuksen kautta eri kulttuurien ominaispiirteitä ja keskinäisiä eroja.
Hanke pyrkii luomaan aitoa dialogia maahamuuttajien ja maassa jo asuvien ihmisten välille. Kaikki toiminta perustuu tasa-arvoon ja kunnioitukseen. Emme ole auttamassa ihmisiä ylästatuksesta käsin, vaan teemme asioita yhdessä."

Tervetuloa

Kommentit

Moi, kuulostaa hienolta tapahtumalta. Jos osallistujiksi toivotaan myös turvapaikanhakijoita, olisi näppärää, jos tapahtumatiedot saisi vähintään englanniksi, mielellään myös arabiaksi. Jakaisin tätä osallistumiskutsua mielelläni esim. Refugee Hospitality Club -facebook-ryhmässä.

Eventbu
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 720
 • Liked: 52374
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #496 : 07.02.2017, 01:11:40 »
Lainaus
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Red Nose Companyn kanssa ja se on osa Culture Curtain -kulttuurihanketta.

Mitäs tää nyt sitte maksaa ja kenelle?  ???  (ret.kys.)

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 4142
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #497 : 21.02.2017, 21:51:08 »
Lainaus
Ilja Janitskin (fb)
32 min

Roskalaatikolta on löytynyt kutomotieltä olevan vastaanottokeskuksen raportit.

Aika mehevää.... ettenkö sanoisi.

Arvatkaa kuka julkaisee?
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 4142
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #498 : 21.02.2017, 21:54:04 »
Jatketaan hieman lisää, tuttua on tarinat.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

kylähullu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 536
 • Liked: 535
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #499 : 22.02.2017, 07:22:33 »
Mukavan oloinen työpaikka.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #500 : 22.02.2017, 07:31:27 »
Voi muumi mitä touhua. Viidakko on tuotu Suomeen. Ja jotkut sekopäät vielä haluavat tätä.... eiiiih...  :facepalm:
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 890
 • Liked: 4100
 • Banned
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #501 : 15.03.2017, 00:40:40 »
Helsinkiläinen poliittinen poliisi avautuu:

Lainaus
Kaupungin maahanmuuttoyksiköstä on lähtenyt alkuvuoden runsaan parin kuukauden aikana yli kahdeksan työntekijää, ja yksikössä painetaan tällä hetkellä hommia vajaamiehityksellä. Sosiaalityöntekijöistä puuttuu kolmannes ja sosiaaliohjaajista viidennes. Yksikön työntekijöiden paine on kestämätön ja moni on jaksamisen rajoilla.

Yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla asiakkainaan jopa 160 asiakasta, joista osa perhekuntia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että perheet saattavat joutua odottamaan jopa kaksi kuukautta kotouttajien yhteydenottoa, minkä aikana lapset eivät ole päässeet kouluun eivätkä aikuiset opiskelemaan suomea.
(loput linkeistä)
Pastersteinin blogi
http://dennispasterstein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233317-helsinkiin-ei-enempaa-pakolaisia-kuin-pystytaan-vastuullisesti-hoitamaan
Ja Uuden Suomen uutinen
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216425-outo-irtisanoutumisaalto-helsingin-maahanmuuttoyksikossa-paine-kestamaton


Eniten tuossa häiritsee termi maahanmuuttoyksikkö. Eli siirretäänkö asukkaat vastaanottokeskuksesta maahanmuuttoyksikköön kun he ovat saaneet oleskelu maleskeluluvan? Vai mikä tuo on?

Olen kuitenkin työni puolesta tavannut maahanmuuttaja kollegoita eikä heistä kukaan koskaan tarinoinut tuommoisista keskuksista. Lähinnä homma on mennyt niin että työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen jampat ovat etsineet itselleen asunnot, pakannet perheen kanssa tavarat muuttoautoon ja roudanneet ne suomeen. Kouluunkin ovat lapset saaneet ihan ilman sosiaalityöntekijän käyntiä.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 816
 • Liked: 3848
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #503 : 18.09.2017, 16:24:15 »
^ Tästä näkee sen, millaisia vaikeuksia on odotettavissa, jos vaikkapa ne Evitskogin pari-kolmestaa miestä eivät lähdekään suosiolla Kauhavalle ja muualle Suomeen. Vokeissa riittää kyllä kättä pidempää ja ihmiskilpiä (henkilökunta, naiset, lapset), eikä niitä ole osastoitu, kuten vankiloita. Poliisi saa pahimmillaan siis sisältä pari komppaniaa taistelukuntoisia (ja -kokemusta omaavia) miehiä vastaansa kerralla ja selustassa on sitten Oikeus elää -anarkistit ulkopuolella.

Tässä videossahan ei tehty edes vastarintaa, kunhan vähän tuuletettiin ikeniä. Kohdehenkilökin lähti mukaan ihan käskyttämällä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #504 : 27.04.2018, 21:26:26 »
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804272200909267_u0.shtml (27.4.2018)

Lainaus
Käytti härskisti hyväksi naisen hyväntahtoisuutta - Rakastunut turvapaikanhakija yritti raiskata vapaaehtoistyöntekijän

Vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöntekijään silmittömästi rakastunut mies ei välittänyt naisen torjunnoista. Lopulta hän riisui housunsa ja yritti raiskata uhrinsa.

Väkivaltaiseksi kärjistynyt tapahtumasarja alkoi SPR:n Helsingin Sturenkadun vastaanottokeskuksessa, missä Irakista tullut turvapaikanhakija iski silmänsä osa-aikaisena vapaaehtoistyöntekijänä työskennelleeseen naiseen.

Naisen tehtäviin kuului auttaa turvapaikanhakijoita arkipäivän asioissa, kuten suomen kielen opetuksessa ja ruuanlaitossa.

Ali (nimi muutettu), oli yksi keskuksen aktiivisimmista asukkaista, joten nainen joutui usein tekemisiin hänen kanssaan.

Vakuutti rakkautta

Ali oli jo aiemmin ilmaissut tunteensa naista kohtaan. Kun nainen oli auttamassa keskusta valmistautumaan uudenvuodenjuhlaan. Kesken valmistelujen Ali veti naisen sivuun ja alkoi selittää, kuinka paljon hän tätä rakasti. Nainen ei kuitenkaan halunnut keskustella asiasta sisällä, joten he lähtivät ulos kaupungille.

Nainen yritti tosissaan selittää, ettei seurustelu ollut soveliasta. Naisella ei ollut mitään tunteita Alia kohtaan. Hän halusi esittää asian hienotunteisesti ja ajatteli selviävänsä tilanteesta ystävyyttä ehdottamalla.

(...)

Vajaan viikon kuluttua Ali yllättäen ilmestyi naisen talon ulko-ovelle. Nainen ei halunnut päästää miestä sisään, vaan meni tätä vastaan kadulle. Nainen yritti jälleen selittää, kuinka hän ei ollut kiinnostunut Alista ja kertoi tälle, kuinka Suomessa seurustellaan. Hän totesi, että Alin käytös oli sopimatonta.

Oli kylmä pakkasyö, joten nainen päästi Alin lopulta sisään - mutta vain hetkeksi, kuten hän sanoi. Sisällä Ali alkoi kuitenkin lähennellä naista ja kopeloida tätä eri puolilta. Nainen teki parhaansa estelläkseen. Hän pyysi toistuvasti miestä poistumaan. Lopulta nainen sai Alin lähtemään lupaamalla tavata tämän seuraavana päivänä.

(...)

Ali tarttui naiseen kiinni ja alkoi suudella tätä. Hän laski housunsa ja otti naisen käden työntäen sen elimensä ympärille. Nyt nainen katsoi Alin ylittäneen kaikki sopivuuden rajat. Hän uhkasi soittaa poliisit paikalle, ellei Ali lopettaisi. Hän vaati miestä poistumaan, mutta tämä ei halunnut palata vastaanottokeskukseen, koska oli juonut alkoholia.

Ali pyysi anteeksi käytöstään pyytäen saada jäädä yöksi. Lopulta nainen suostui sillä ehdolla, että Ali nukkuisi sohvalla.

Kun nainen meni omaan sänkyynsä, Ali tuli kuitenkin viereen makaamaan ja alkoi heti kopeloida naista alapäästä yrittäen riisua tämän pyjaman housut.

Nainen tappeli vastaan kaikin voimin. Ali sai kuitenkin painettua naisen patjaa vasten. Hän riisui omat housunsa ja yritti väkisin tunkeutua naiseen. Noin kymmenen minuutin kamppailun jälkeen Ali kuitenkin lopetti ja pyysi jälleen anteeksi.

Loppuyön Ali nukkui sohvalla ja poistui asunnosta seuraavana aamuna.

(...)

Käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan irakilaismiehen kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksen yritykseestä. Tuomio oli vuosi ja yksi kuukautta ehdollista vankeutta.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #505 : 27.04.2018, 22:21:51 »
^
Tuleekohan tättähäärille jotenkin yllätyksenä, että mikäli tättähäärä on vähänkään eilisaamuista kaurapuuroa seksikkäämpi niin tottakai pallero pyrkii pukille.
Suurimmalle osalle tättähääristä asia on varmaan ihan OK. Vaan sitten nämä yksittäistapaukset jotka eivät olekaan palleron pippelin perässä, vaan oikeasti auttamassa, aiheuttavat palleroissa seksuaalisen hätätilan. Joka on tietenkin raSSismi.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #506 : 07.01.2019, 10:27:23 »
Pari Helsingin vastaanottokeskusta lopettaa toimintansa.

Metsäläntien vok lopettaa huhtikuun loppuun mennessä ja Kaarlenkadun vok toukokuun loppuun mennessä.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/733350-neljan-vastaanottokeskuksen-sopimukset-irtisanotaan (3.1.2019)

Lainaus
Neljän vastaanottokeskuksen sopimukset irtisanotaan

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut neljän vastaanottokeskuksen ylläpitäjille sopimusten irtisanomisista. Sopimusten irtisanomisen myötä toimintansa joutuvat lopettamaan kokonaan aikuisten ja perheiden vastaanottokeskukset Helsingissä Metsäläntiellä, Kankaanpäässä, Kokemäellä ja Raaseporissa.

Metsäläntien vastaanottokeskuksen toiminta päättyy huhtikuun loppuun mennessä.

Näiden sopimusten irtisanomisten lisäksi Helsingin vastaanottokeskuksen Kaarlenkadun toimipisteen määräaikainen sopimus päättyy toukokuun lopussa eikä sitä uusita.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #507 : 20.01.2019, 16:26:09 »
^ Helsinkiin jää noiden Metsälän ja Kaarlenkadun vokkien lopettamisen jälkeen sitten vain 200-paikkainen Punavuoren vokki, jossa on 170 läpsyttelijää tällä hetkellä.

Onpa harmillista :roll:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/737642-helsinkiin-jaa-vain-yksi-vastaanottokeskus-nama-vokit-suljetaan-kevaalla-tayttoaste (20.1.2019)

Lainaus
Helsinkiin jää vain yksi vastaanottokeskus: nämä vokit suljetaan keväällä – "Täyttöaste on ollut koko ajan lähes 100 prosenttia"

Kun kuluvan talven lumet ovat sulaneet, Helsingissä on kaksi turvapaikanhakijoille tarkoitettua vastaanottokeskusta vähemmän.

Huhtikuun lopussa suljetaan Suomen Punaisen Ristin hoidossa oleva Auramon vastaanottokeskus Metsälässä ja toukokuun lopussa päättyy Kaarlenkadun vokin taru Kalliossa.

Jäljelle jää ainoastaan Punavuoren 200-paikkainen vastaanottokeskus, jossa on tällä hetkellä noin 170 asukasta.

(...)

Kaarlenkadun vastaanottokeskus suljetaan lähes päivälleen kymmenen vuotta avaamisensa jälkeen. Kesäkuussa 2009 avattu paikka on kuluvana talvena ollut turvasatamana etenkin Irakista, Afganistanista, Somaliasta ja Venäjältä tulleille.

– Paikkoja siellä on parisensataa, mutta asiakkaita vain noin 150. Kaarlenkatu on avoinna ympäri vuorokauden ja sieltä tulee ja lähtee jatkuvasti asiakkaita. Siksi käyttöasteessa on jouduttu pitämään noin neljäsosan verran vajausta. Se toimii ikään kuin puskurina, kertoo Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen.

(...)

Kaupungin vastaanottokeskuksen toimipisteissä on tällä hetkellä noin 50 työntekijää, joista ketään ei irtisanota, mutta osa uudelleensijoitetaan. Auramon vokin 19 työntekijän yt-neuvottelut alkoivat perjantaina.

Vielä tässä vaiheessa ei ole tietoa, minne suljettavien keskusten asukkaat siirretään. Jo nyt on kuitenkin selvää, että he eivät välttämättä jää Helsinkiin, sillä Migri voi osoittaa heille paikat käytännössä mistä tahansa Suomesta.

Migri kertoo syyksi vokkien sulkemisille sen, että asukaspaikkoja arvioidaan tarvittavan nykyistä vähemmän.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 052
 • Liked: 9302
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #508 : 20.01.2019, 16:54:27 »
Toi on homma, jonka kotimaisuuden perään en haikailisi kovin paljoa (esim. Viro). Siinä olisi sekin erinomainen pointti, että jos asukkaalle muodostuu siteitä, niin siitä vaan.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 720
 • Liked: 52374
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #509 : 20.01.2019, 20:39:40 »
Lainaus
Migri kertoo syyksi vokkien sulkemisille sen, että asukaspaikkoja arvioidaan tarvittavan nykyistä vähemmän.
..kunnes vaalit on käyty, ja uusi tilattu suuri saapumiserä matkalla.