HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Kontiolahti: Paiholaan avataan vastaanottokeskus nopealla aikataululla

(1/7) > >>

Koekaniini:
" SPR avaa vastaanottokeskuksen Kontiolahden Paiholaan. Asiakaspaikkoja Paiholan vastaanottokeskukseen on tulossa 100-150 ja henkilöstömäärä on 13-15 henkilöä.

Vastaanottokeskus tulee samoihin tiloihin, joissa toimi aiemmin Kontiolahden kunnan omistama vastaanottokeskus. Tilat omistaa tällä hetkellä Master Yhtiöt Oy.

SPR, Master Yhtiöt ja Kontiolahden kunta ovat käyneet keskusteluja vastaanottokeskuksen avaamisesta. Keskustelujen perusteella vastaanottokeskus perustetaan nopealla aikataululla.

-  Paiholassa on hyvät, toimintaan sopivat tilat. SPR:llä on kokemusta vastaanottokeskustoiminnan järjestämisestä. Emme halua käpertyä sisäänpäin vaan auttaa osaltamme inhimillisessä hädässä olevia, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä sanoo.

Penttilän mukaan on tärkeää, että paikallisia asukkaita tiedotetaan asiassa ja keskustelu on avointa.

SPR järjestää Kontiolahden kunnan ja Master Yhtiöt Oy:n kanssa tiedotustilaisuuden vastaanottokeskuksen yksityiskohdista ensi viikolla."

Mielisairaala suljettiin, vastaanottokeskuskin suljettiin mutta nyt kun sen omistaa yksityinen niin kyllä kannattaa!??!  :facepalm:

Linkki unohtui; http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/82822-paiholaan-avataan-vastaanottokeskus-nopealla-aikataululla

Martin:
Kannattaa se sille yksityiselle.  :roll:

Lapsuudessani tuttuja asui tuolla Paiholassa ja muistaakseni se on ihan nättiä järvialuetta missä on paljon omakotiasutusta. Ei käy asukkaita kateeksi.  :'(

Blanc73:

--- Lainaus käyttäjältä: kunnanjohtaja Penttilä ---Emme halua käpertyä sisäänpäin
--- Lainaus päättyy ---
Kysyitkö Penttilä kuntalaisten mielipidettä asiasta? Todennäköisesti et....

-PPT-:
SPR pitäisi julistaa terroristijärjestöksi.

J.M:

--- Lainaus ---Paiholan johtaja Ari Kuronen: Vastaanottokeskus toimii Kontiolahdella ainakin kolme vuotta


Kontiolahden Paiholaan avataan vastaanottokeskus lokakuun alussa. Aikataulu on tiukka ja edessä on vielä iso urakka, ennen kuin SPR:n ylläpitämä keskus on valmis vastaanottamaan noin 150 turvapaikanhakijaa. Vastavalittu keskuksen johtaja Ari Kuronen arvioi, että Paiholan vastaanottokeskus tulee toimimaan useita vuosia, vähintään kolme.

Suomen Punainen Risti avaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Kontiolahden Paiholaan 1. päivä lokakuuta.

Paiholassa toimi aiemmin kymmeniä vuosia kunnan omistama vastaanottokeskus, jossa myös vastavalittu johtaja Ari Kuronen on työskennellyt.

...

Paikat kuntoon kuukaudessa

Vuosien kokemuksen perusteella Ari Kuronen kertoo, että Paiholan perustaminen noin kuukaudessa on aika tiukka urakka. Ensin pitää tilat saattaa siihen kuntoon, että ne ovat vastaanottokunnossa.

– Sitten pitää kalustaa eli sängyt, patjat, peitot ja liinavaatteet. Tarvitaan myös ruoanlaittoastiat. Ja henkilökunnan rekrytoiminen on aika haasteellinen tehtävä näin tiukalla aikataululla.

Kuronen kertoo, että Paiholan tilat soveltuvat hyvin lyhytaikaiseen turvapaikanhakijoiden vastaanottoon, vaikka laitosasuminen ei ole paras mahdollinen ratkaisu.

– Tilanne on kuitenkin aika kiperä monelle. Jos ollaan lattialla patjamajoituksessa, niin oma sänkykin on jo hyvä asia, Ari Kuronen kertoo.

Toimii useita vuosia

SPR:n mukaan turvapaikanhakijoita on Suomeen tullut eniten Irakista, Somalaista, Albaniasta ja Afganistanista. Myös syyrialaisten määrä on noussut kesän aikana.

Kun Paihola avaa ovensa kuukauden kuluttua, se on valmis vastaanottamaan 150 turvapaikanhakijaa. Ari Kurosen veikkaus on, että suurimmat ryhmät tulevat Syyriasta, Afganistanista ja Somaliasta.

Ari Kuronen sanoo, että vastaanottokeskus tulee toimimaan Kontiolahden Paiholassa useita vuosia.

– On useita vuosia, ainakin kolme.

...

Turvapaikanhakijoiden määrä on suomessakin kasvanut kesän aikana rajusti. Kaikki vastaanottokeskukset ovat nyt ääriään myöten täynnä.

Uusien vastaanottokeskusten perustaminen on herättänyt paikoin kovaakin kiistelyä, esimerkiksi mielenosoituksia puolesta ja vastaan. Forssan ja Keuruun päättäjät ovat ilmoittaneet SPR:lle, että ne eivät halua kuntaan vastaanottokeskusta. Ari Kuronen uskoo, että Kontiolahdessa ei synny suuria kiistoja.

– Luulisin, että Paiholassa ei herää niin suuria tunteita. Siellä on kuitenkin 20 vuoden kokemus. On nähty ihan oikeasti, mitä se on. Aika vähän on semmoisia tuntemattoman pelkoja. Kyllä se on aika tunnettu asia, mitä turvapaikanhakijat sinne tuo, Kuronen sanoo.

Paiholan sairaalan juhlasalissa (Sairaalatie 6 A) järjestetään kuntalaisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus torstaina 3. päivä syyskuuta kello 18-20. Paikalla ovat SPR:n, kunnan ja tilat omistavan Master-yhtiön edustajat.
--- Lainaus päättyy ---

Loput: YLE 01.09.2015

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta