UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Hämeenlinna: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset  (Luettu 55787 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 905
 • Liked: 45894
 • Kui on must, näita ust!
Laitetaanpas tähän ketjuun, kun Lammin vastaanottokeskuksesta on aika paljon juttua.

https://yle.fi/uutiset/3-10398066 (13.9.2018)

Lainaus
Yli kaksituhatta turvapaikanhakijaa vuodelta 2015 odottaa yhä hakemuksensa ratkaisua – moni viettänyt vuosia vastaanottokeskuksessa

Esimerkiksi moni Hämeenlinnan seudun turvapaikanhakija on juuttunut Lammin vastaanottokeskukseen pitkäksi aikaa.

Suurin osa Hämeenlinnan seudun turvapaikanhakijoista on viettänyt Lammin vastaanottokeskuksessa vuosia.

Maahanmuuttoviraston ja oikeusjärjestelmän aikaavievän käsittelyn takia Lammin vastaanottokeskuksessa on edelleen paljon sellaisia turvapaikanhakijoita, jotka tulivat Suomeen 2015–2016. He odottavat turvapaikkapäätöksiään.

Myös Lahden vastaanottokeskuksessa on vastaava tilanne. Yli puolet keskuksen 120 asiakkaasta on ollut siellä jo kolmisen vuotta, kertoo keskuksen johtaja Suvi Komu.

Vuonna 2015 turvapaikkaa haki 32 476 henkilöä, joista valtaosa saapui Suomeen syksyllä. Heistä vielä reilun kahden tuhannen asia on edelleen vireillä. Maahanmuuttoviraston mukaan muutama yksittäistapaus odottaa yhä ensimmäistä päätöstään. Näissä tapauksissa odotetaan selvityksiä tai lausuntoja, joihin virasto ei voi vaikuttaa.

Tänä vuonna turvapaikkaa on hakenut noin 2 300 ihmistä. Hakemuksista noin puolet on uusintahakemuksia hakijoilta, jota ovat aiemmin saaneet vähintään yhden turvapaikkapäätöksen.

"Paikkaluku on koko ajan täynnä"

Lammilla on 150 paikkaa SPR:n Hämeen piirin koordinoimassa vastaanottokeskuksessa. Lisäksi turvapaikanhakijoita on yksityismajoituksessa.

– Paikkaluku on koko ajan täynnä. Tarpeen tulleen soluasuntoja tiivistetään, mutta pääosin meillä on perheitä, kertoo keskuksen johtajan sijainen Tiina Siikaluoma.

Arki ja vastaanottopalvelut pyörivät opinto- ja työtoiminnan kautta. Suomen kieltä opiskellaan kuusi tuntia viikossa, tai turvapaikanhakija voi valita työtoiminnan. Näin arki rytmittyy, kertoo Siikaluoma.

Käsittelyaikojen pitkittymisestä huolimatta Lammin vastaanottokeskuksen arki on rauhallista, hän sanoo.

– Jokaisen prosessi on yksilöllinen ja jokainen suhtautuu siihen omalla tavallaan. Yleisesti meillä on hyvin rauhallista. Moniammatillisessa tiimissä käydään asiakkaan asioita tarpeen mukaan läpi.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5434
^ Voihan helvetti taas, muutamaa yksittäistapausta lukuunottamatta kaikki ovat kyllä saaneet päätöksen, kielteisen sellaisen ja eikun valittamaan ja uutta hakemusta tekemään, ja sitten itketään kun kestää! Noita uusinta hakemuksia on kyllä pakko rajoittaa jotenkin.
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Tagit: