Kirjoittaja Aihe: Hämeenlinna: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset  (Luettu 72026 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 236
 • Liked: 57198
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Laitetaanpas tähän ketjuun, kun Lammin vastaanottokeskuksesta on aika paljon juttua.

https://yle.fi/uutiset/3-10398066 (13.9.2018)

Lainaus
Yli kaksituhatta turvapaikanhakijaa vuodelta 2015 odottaa yhä hakemuksensa ratkaisua – moni viettänyt vuosia vastaanottokeskuksessa

Esimerkiksi moni Hämeenlinnan seudun turvapaikanhakija on juuttunut Lammin vastaanottokeskukseen pitkäksi aikaa.

Suurin osa Hämeenlinnan seudun turvapaikanhakijoista on viettänyt Lammin vastaanottokeskuksessa vuosia.

Maahanmuuttoviraston ja oikeusjärjestelmän aikaavievän käsittelyn takia Lammin vastaanottokeskuksessa on edelleen paljon sellaisia turvapaikanhakijoita, jotka tulivat Suomeen 2015–2016. He odottavat turvapaikkapäätöksiään.

Myös Lahden vastaanottokeskuksessa on vastaava tilanne. Yli puolet keskuksen 120 asiakkaasta on ollut siellä jo kolmisen vuotta, kertoo keskuksen johtaja Suvi Komu.

Vuonna 2015 turvapaikkaa haki 32 476 henkilöä, joista valtaosa saapui Suomeen syksyllä. Heistä vielä reilun kahden tuhannen asia on edelleen vireillä. Maahanmuuttoviraston mukaan muutama yksittäistapaus odottaa yhä ensimmäistä päätöstään. Näissä tapauksissa odotetaan selvityksiä tai lausuntoja, joihin virasto ei voi vaikuttaa.

Tänä vuonna turvapaikkaa on hakenut noin 2 300 ihmistä. Hakemuksista noin puolet on uusintahakemuksia hakijoilta, jota ovat aiemmin saaneet vähintään yhden turvapaikkapäätöksen.

"Paikkaluku on koko ajan täynnä"

Lammilla on 150 paikkaa SPR:n Hämeen piirin koordinoimassa vastaanottokeskuksessa. Lisäksi turvapaikanhakijoita on yksityismajoituksessa.

– Paikkaluku on koko ajan täynnä. Tarpeen tulleen soluasuntoja tiivistetään, mutta pääosin meillä on perheitä, kertoo keskuksen johtajan sijainen Tiina Siikaluoma.

Arki ja vastaanottopalvelut pyörivät opinto- ja työtoiminnan kautta. Suomen kieltä opiskellaan kuusi tuntia viikossa, tai turvapaikanhakija voi valita työtoiminnan. Näin arki rytmittyy, kertoo Siikaluoma.

Käsittelyaikojen pitkittymisestä huolimatta Lammin vastaanottokeskuksen arki on rauhallista, hän sanoo.

– Jokaisen prosessi on yksilöllinen ja jokainen suhtautuu siihen omalla tavallaan. Yleisesti meillä on hyvin rauhallista. Moniammatillisessa tiimissä käydään asiakkaan asioita tarpeen mukaan läpi.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 328
 • Liked: 5584
^ Voihan helvetti taas, muutamaa yksittäistapausta lukuunottamatta kaikki ovat kyllä saaneet päätöksen, kielteisen sellaisen ja eikun valittamaan ja uutta hakemusta tekemään, ja sitten itketään kun kestää! Noita uusinta hakemuksia on kyllä pakko rajoittaa jotenkin.
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 500
 • Liked: 5635
 • junior koodari
Koska mainittu Hämeenlinna, niin

https://yle.fi/uutiset/3-10929712

..,.."Joukko vakavia henkilöitä nousee ennen sotia rakennetun kivitalon portaita. Kanta-Hämeen käräjäoikeus on päättänyt tehdä katselmuksen Hämeenlinnan Mainiemen tiloihin, joissa toimi puolentoista vuoden ajan SPR:n Hämeen piirin vastaanottokeskus turvapaikanhakijoille.

– Täällä on rikottu paikkoja tahallaan. Kyse ei ole mistään tavallisesta kulumisesta, puuskahtaa vuokraajan, Kiinteistö Oy Lehto & Nummenmaan hallituksen puheenjohtaja Juho Nummenmaa".

...."Kaiken takana vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden määrä
Vuonna 2015 turvapaikanhakijoiden määrä räjähti Suomessa viranomaisten käsiin. Heitä saapui noin 32 000. Siksi Maahanmuuttovirasto ja Suomen Punainen Risti hakivat urakalla tiloja vastaanottokeskuksiksi.

Elo vastaanottokeskuksissa ei aina ollut hyvien tapojen mukaista. Useat tilojaan vuokralle antaneet valittivat asiasta, mutta asiat sovittiin neuvottelemalla.

Hämeenlinnnan Mainiemen tilanteestakin käytiin neuvotteluja pitkään, mutta käsitykset turvapaikanhakijoiden aiheuttamista vahingoista olivat liian suuret ja asia päätyi käräjille.

Kohta on tulossa toinen vastaavanlainen tapaus, kun Lapin käräjäoikeus saa käsiteltäväkseen kiistan Kolarin kunnassa olleen vastaanottokeskuksen vahingoista.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee kuitenkin vastaanottokeskuksen korvauskiistaa ensimmäisenä Suomessa. Siksi sen tulevalla päätöksellä ennakkotapauksen luonne.

Yksi kantaja – kaksi vastaajaa?
Yksityinen kiinteistöyhtiö teki vuokrasopimuksen SPR:n Hämeen piirin kanssa. Kuitenkin jo valmistelevassa oikeudenkäynnissä istui mukana myös Maahanmuuttoviraston edustaja.

Pentti Savolainen
SPR:n Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen myöntää, että paikkoja on rikottu, mutta pitää vuokraajan vaaatimuksia täysin liioiteltuina.
– Vastaanottokeskukset toimivat Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta ja virasto on se, joka vastaanottokeskuksen toiminnat SPR:ltä tilaa ja maksaa myös kustannukset, selittää SPR:n Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen Maahanmuuttoviraston kiinnostusta.

Kantaja eli vuokraaja on kokenut tilanteen vaikeaksi.

– Maahanmuuttoviraston ja SPR:n taktiikkana on ollut painostaminen ja väsyttäminen. Se on ilmeisimmin tehonnut useisiin vuokranantajiin, arvioi Juho Nummenmaa.

– Yksittäinen kiinteistönomistaja on aika heikoilla, kun SPR ja valtion virasto vyöryy vastapuolella.

« Viimeksi muokattu: 21.08.2019, 21:06:30 kirjoittanut simppali »

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 857
 • Liked: 5674
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
^Tästä jos tulee vuokranantajalle takkiin niin SPR:n ja valtion on todella vaikeaa saada vuokralle yhtään yksityisen omistamaa kiinteistöä. Mitä enemmän tästä pidetään melua niin sitä enemmän leviää ja toivon mukaan vähemmän vuokrataan SPR:n rikollisille.
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 4169
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Toisaalta toivon spärrälle miljoonatappioita - mutta vain, jos tappiot revittäisiin meneillään olevasta mamutoiminnasta.

Toisaalta toivon, että pikavoittoja euronkuvat silmissään hamunneet, kiinteistöjään turvapaikkabisnekseen vuokranneet omistajat eivät saa pennin jeniä ahneudestaan. Riski realisoitui nyt näin, shit happens.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 380
 • Liked: 4711
 • Understanding is a three-edged sword.
Koska mainittu Hämeenlinna, niin

https://yle.fi/uutiset/3-10929712

..,.."Joukko vakavia henkilöitä nousee ennen sotia rakennetun kivitalon portaita. Kanta-Hämeen käräjäoikeus on päättänyt tehdä katselmuksen Hämeenlinnan Mainiemen tiloihin, joissa toimi puolentoista vuoden ajan SPR:n Hämeen piirin vastaanottokeskus turvapaikanhakijoille.
-----

Lainaus
Kiista vastaanottokeskuksen vahingoista ratkesi: Miljoonaa euroa vaatinut kiinteistöyhtiö maksaa enemmän oikeuskuluja kuin saa korvauksia

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa kiistassa, jossa kiinteistöyhtiö vaati SPR:ltä yhteensä miljoonan euron korvauksia.

Oikeuden päätös on SPR:lle myönteinen, sillä korvaussumma on lähestulkoon sama, minkä SPR oli alunperin kiistassa tarjonnut. Lisäksi kantaja joutuu maksamaan järjestön oikeudenkäyntikulut, jotka ovat yli 88 000 euroa.
-----
Käräjäoikeuden päätöksellä on ennakkotapauksen luonne, sillä kiista turvapaikanhakijoiden aiheuttamista vahingoista nousi ensimmäistä kertaa oikeuden päätettäväksi Suomessa. SPR:n ja Maahanmuuttoviraston eli Migrin mukaan normaalia kulumista suuremmat vahingot on aiemmin korvattu neuvotellen.

Erimielisyys Hämeenlinnan Mainiemen vastaanottokeskuksen vahingoista vuokranantajan ja SPR:n Hämeen piirin välillä oli niin suuri, että asian ratkaisu vietiin oikeuteen.

Vuokraaja, Kiinteistö Oy Lehto & Nummenmaa vaati oikeudessa noin 400 000 euron korvauksia vahingoista. Lisäksi yhtiö vaati 600 000 euroa korvausta siitä, ettei tiloja ole voitu tuhottuina hyödyntää.
-----
Koko juttu:
Yle: Kiista vastaanottokeskuksen vahingoista ratkesi: Miljoonaa euroa vaatinut kiinteistöyhtiö maksaa enemmän oikeuskuluja kuin saa korvauksia


Tagit: