Kirjoittaja Aihe: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"  (Luettu 135439 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 094
 • Liked: 25167
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #330 : 28.09.2017, 10:27:12 »
Lainaus
Turvapaikanhakijat ovat ulkomaalaisia, jotka Suomeen saavuttuaan ilmoittavat hakevansa kansainvälistä suojelua. Jos he saavat oleskeluluvan, heistä tulee maahanmuuttajia, vuosien päästä ehkä myös Suomen kansalaisia.

Ongelma on prosessin pitkä kesto yhdistettynä omissa piireissä pyörimiseen. Opiskelemaan ei heti pääse, ei myöskään töihin.

Vastaanottokeskuksessa oleilu muiden turvapaikanhakijoiden seurassa ei edesauta suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Suomen tai ruotsin kieli ei tartu ja suomalainen kulttuuri jää vieraaksi.

Monen pakolaisen tai siirtolaisen lopullinen tavoite lienee Suomen kansalaisuuden saaminen. Ilman kansalaisuutta jää vaille monia oikeuksia, kuten passi, äänioikeus, mahdollisuus tiettyihin valtion virkoihin ja vapaaseen liikkuminen sekä työntekoon EU:n alueella.

Toki oikeuksien vastineeksi tulee myös velvollisuuksia, kuten maanpuolustusvelvollisuus. Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan maanpuolustukseen tai avustamaan sitä. Asevelvollisia ovat 18 vuotta täyttäneet miehet, mitä harva ulkomaalainen edes tietää.

Iso osa turvapaikanhakijoista on aikuisia nuoria miehiä. Jos he saavat Suomen kansalaisuuden, heistä tulee automaattisesti asevelvollisia. Nuorelle suomalaiselle miehelle asevelvollisuus tarkoittaa useimmiten varusmiespalvelun suorittamista, vähintään 165 vuorokautta koulutusta ja harjoittelua yhdessä ikätovereiden kanssa.

Tupa tai teltta jaetaan tusinan muun nuoren kanssa kuukausien ajan. Keskustellaan kaikesta ”maallisen ja taivaallisen” välillä. Kuntoillaan, opitaan antamaan ensiapua, pysymään lämpimänä pakkasessa sekä puolustamaan kotia. Saadaan kavereita ja opitaan uusi kieli.

Kuulostaa aika hyvältä kotouttamiselta. Ja jos kansalaisuus myönnetään, tämä kaikki on pakkotarjottimella joka tapauksessa.

Asevelvollisuuslakia muuttamalla vain vaihdettaisiin jo nyt tapahtuvien asioiden järjestystä.

Mitä jos Suomeen turvapaikan hakuun saapuvat nuoret miehet ohjattaisiin heti kättelyssä varusmiespalvelukseen?

Palvelukseen astuttaisiin ensimmäisessä mahdollisessa saapumiserässä.

Toimeton oleskelu vastaanottokeskuksissa korvattaisiin aktiivisella tekemisellä ja samalla yhteiskunnalle edullisemmalla sekä hyödyllisemmällä tavalla. Vuorokausi varuskunnassa maksaa 48 euroa ja vastaanottokeskuksessa 65 euroa.

Kaikille nuorille turvapaikanhakijamiehille tulisi myös tehtäväksi psykologiset testit, joita voitaisiin hyödyntää tulevan elämän suunnittelussa. Varuskunnissa annettava koulutus ja saavutettava kielitaito edesauttaisivat turvapaikanhakijoita itseään yhteiskuntaan integroitumisessa.

Suomen houkuttelevuus turvapaikkamaana vähenisi. Ne, jotka tänne hakeutuisivat, olisivat halukkaita sitoutumaan maamme tapoihin. Nykytilanteeseen verrattuna turvapaikanhakijoiden seuranta ja valvonta paranisivat huomattavasti. Samalla myös terrorismin ja muun rikollisen toiminnan riski vähenisi.

JUKKA AHLBERG
Kauhavan lentosotakoulun entinen johtaja, eversti evp

https://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/kolumni-turvapaikanhakijat-varusmiespalvelukseen-1.2408181


Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 812
 • Liked: 3813
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #331 : 28.09.2017, 12:24:42 »
Ilkka-lehden maksumuurin taaa.

Kauhava haluaa poliisiaseman, mutta ei palautuskeskusta
Kauhavan kaupunginhallitus päätti esittää sisäministerille poliisiaseman avaamista.

Se merkitsi tiedokseen poliisilaitokselta pyytämänsä lausunnon, jonka mukaan välittömästi hoidettavien A-kiireellisyysluokan tehtävien toimintavalmiusajat Lapualta Kauhavan keskustaan olivat vuoden alusta heinäkuun loppuun keskimäärin 22,6 minuuttia.

Tämän niin sanotun vasteajan selvittäminen kuului osana Tuija Takalan (ps.) ja kahdeksan muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen selvityspyyntöihin.

Kaupungin turvallisuuden varmistamista koskevassa aloitteessa valtuutetut halusivat yksityiskohtaista tietoa muun muassa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden määristä.

Myös heille annettujen päätösten määrät ja laatu kiinnosti aloitteen tekijöitä.

Vok:n johtaja Juha Mäki-Rajala kertoi kaupunginhallitukselle, että Kauhavan vok:ssa on kirjoilla 367 henkilöä. Heistä 307 asuu laitosmajoituksessa LSK Business Park Oy:n alueella ja 60 on vuokralla yksityisasunnoissa Etelä-Pohjanmaalla.

Vok:n alueella asuvista 125 on Mäki-Rajalan selvityksen mukaan tullut perheenä.

Yksin tulleista 11 ovat naisia ja 171 miehiä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen on saanut noin 80 prosenttia Kauhavan vok:ssa kirjoilla olevista.

Lopullisen kielteisen päätöksen saaneita Kauhavalla ei ole.

Kielteisen päätöksen käsittely hallinto-oikeudessa kestää 10 – 12 kuukautta. Sen jälkeen päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kaupunginhallituksen yksimielinen kanta on se, että Kauhava ei ole sopiva paikka palautuskeskukselle tai muulle lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamispaikalle.

Edelleen hallitus päätti, että kaupunki järjestää lokakuussa yleisötilaisuuden, johon kutsutaan SPR:n ja poliisin edustajat.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1961
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #332 : 28.09.2017, 12:54:48 »
Lainaus jäsen Mikko pa/ Ilkka:
Lainaus
Kielteisen turvapaikkapäätöksen on saanut noin 80 prosenttia Kauhavan vok:ssa kirjoilla olevista.

Lopullisen kielteisen päätöksen saaneita Kauhavalla ei ole.

Kielteisen päätöksen käsittely hallinto-oikeudessa kestää 10 – 12 kuukautta. Sen jälkeen päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

 Tämä on tämän lampaanmaksamatotaudin älyttömin ilmentymä. Oikeudettomasti maahan tunkeutuneet vaativat, palveluszombiensa kautta, jotain v..tun "oikeus" käsittelyitä, joihin heillä ei ole
missään tapauksessa oikeutta, mutta kun systeemi on DEMLAn yms. maantuhoamisvoimien toimesta porsaanrei'itetty ja halvaannutettu, niin mikäs siinä: 1-2 vuotta lisää ylöspitoa kaikilla herkuilla ja johan sitä siinä ajassa syntyy "perhesiteitä", tai jopa kansalaisuus, pitkän maassa "oleilun" perusteella..
 Sairas, sairaampi, ulkomaalaislaki(pakolaissopimukset, oleilusosiaaliturva..)

JK. Tietysti kaikkein hävyttömin temppu oli, JA ON!, ottaa Ruotsin lähettämiä matuja vastaan, kun käännytys voitaisiin hoitaa samantien Rajalla.
 Ei nyt oikein tautisilla Orpoilla, Sipilöillä ja Soineilla mennyt matolaatikon raksutus putkeen, mutta kipeitähän ne on..
 Vapaa liikkuvuus matuilla, itsellä turvana panssaroitu Audi ja tarkkaan valitut reitit turvasaattueella..
 Voi olla, että Audeja riittää, mutta reitit ja turvamiehet voi olla kohta kortilla.
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Nautiluseläin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 326
 • Liked: 227
 • Helmiveneisiin kuuluva, syrjäänvetäytyvä laji.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #333 : 01.10.2017, 22:23:11 »
"Kauhavan kaupunginhallitus järjestää lokakuussa yleisötilaisuuden, johon kutsutaan SPR:n ja poliisin edustajia."

Kerrotaanko yleisölle, milloin lokakuussa tämä tilaisuus on ja missä? Yleisöä jopa saattaisi hiukan ilmaantua paikalle pieneen metelinpitoon?
"Jyrki. Hyvä ja reilu kaverini Jyrki Katainen. Hän on hieno ihminen ja todellinen johtaja, jonka elämänarvot ovat kohdallaan. Oikeastaan aika hassua, että siilinjärveläinen savolainen ja kaksikielinen stadilainen ovat kuin samasta puusta veistettyjä."

Alexander Stubb Gloria-lehden haastattelussa (12/2010)

Salaa nuiva

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 388
 • Liked: 187
 • Geneettisesti erityispiirteetön
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #334 : 19.10.2017, 18:51:09 »
"Kauhavan kaupunginhallitus järjestää lokakuussa yleisötilaisuuden, johon kutsutaan SPR:n ja poliisin edustajia."

Kerrotaanko yleisölle, milloin lokakuussa tämä tilaisuus on ja missä? Yleisöä jopa saattaisi hiukan ilmaantua paikalle pieneen metelinpitoon?

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kauhavalla-puhutaan-maahanmuutosta-avoimessa-keskustelutilaisuudessa-1.2427572
Lainaus
Kauhavan kaupunki järjestää avoimen keskustelutilaisuuden maahanmuutosta ja siihen liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuuteen osallistuu kaupungin johdon lisäksi vastaanottokeskuksen edustaja sekä muita viranomaisia. Kysymyksiä pyydetään lähettämään ennakkoon maahanmuuttokoordinaattori Jenni Koivumäelle sähköpostitse osoitteeseen jenni.koivumaki(a)kauhava.fi tai puhelimitse 0400 422 431.

Maanantaina 30. lokakuuta Kosolan koululla kello 16 pidettävää tilaisuutta johtavat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Sankelo sekä kansanedustaja, kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen.

Kysymykset tietenkin pyydetään ennakkoon, niin ei tarvi vastailla ikäviin kysymyksiin.  :)
"A nation that forgets its past has no future."
-Sir Winston Churchill-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 855
 • Liked: 60136
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #335 : 22.12.2017, 19:22:57 »
Kauhavan vastaanottokeskuksen paikkamäärä pienenee neljästäsadasta kolmeensataan vuodenvaihteessa. Nykyinen sopimus keskuksen toiminnasta päättyy syksyllä 2018. Jatko on vielä auki.

https://yle.fi/uutiset/3-9988919 (22.12.2017)

Lainaus
Turvapaikanhakijoiden määrän odotetaan vähenevän ensi vuonna huomattavasti – Kauhavan vastaanottokeskuksen jatko on vielä auki

Valtaosa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan vastaanottokeskusten asukkaista odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua tulevaisuudestaan.

(...)

"Kauhavan jatko on auki"

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan vastaanottokeskuksissa moni on Al-Saedyn kanssa samassa tilanteessa. Alueen vastaanottokeskuksissa majoittuu tällä hetkellä noin 1 300 turvapaikanhakijaa, joista noin tuhat odottaa hallinto-oikeuden päätöstä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä tehdystä valituksesta.

Maan hallinto-oikeuksissa taas on tällä hetkellä käsiteltävänä lähes 5 400 turvapaikka-asiaa. Niistä suuri osa pyritään ratkaisemaan ensi vuoden aikana.

Maahanmuuttovirasto arvioi, että turvapaikanhakijoiden petipaikkojen tarve laskee ensi vuoden aikana noin kymmenestä tuhannesta kuuteen tuhanteen.

Kauhavan vastaanottokeskuksessa tämä näkyy paikkamäärän laskuna jo vuoden alussa. Vuoden vaihteessa paikkamäärä pienenee neljästäsadasta kolmeensataan. Myös nykyinen sopimus keskuksen toiminnasta päättyy syksyllä 2018.

– Kauhavan jatko on auki. Seuraamme tilannetta Pohjanmaan osalta osana kokonaisuutta, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen Maahanmuuttovirastosta.

– Mikäli turvapaikanhakijamäärät pysyvät vuoden 2017 tasolla tai laskevat siitä, niin keväällä 2018 ilmoitetaan uusista sopeuttamistoimista.

Maahanmuuttoviraston järjestelmässä oli joulukuun alussa kirjattuna noin 13 500 turvapaikanhakijaa.

(...)

"Voi olla, että ihmisiä jää pidemmäksi aikaa"

Myös alueen muissa vastaanottokeskuksissa eletään kuukausi kerrallaan seuraten tilanteen kehittymistä ja odottaen Maahanmuuttoviraston päätöksiä keskusten paikkamäärien kehityksestä. Esimerkiksi Kristiinankaupungin keskuksen tulevan vuoden kulusta ei ole vielä tietoa.

– Ihan mahdotonta sanoa. Tämä on sellainen maailma, että yhtäkkiä kaikki voi kääntyä ylösalaisin, sanoo piirin toiminnanjohtajan sijainen Annica Riddar Suomen Punaisesta Rististä.

Oravaisten vastaanottoyksikön johtaja Mats Hägglund arvioi, että moni turvapaikanhakija yrittää sitkeästi pysyä maassa. Hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

– Voi olla, että ihmisiä jää maahan pidemmäksi aikaa kuin Maahanmuuttovirasto on laskenut.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 094
 • Liked: 25167
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #336 : 08.02.2018, 16:29:13 »
Lainaus
Seinäjoen käräjäoikeudessa käsiteltiin viime viikolla juttua, jossa turvapaikanhakijaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Haastehakemuksen mukaan Lähi-idästä kotoisin oleva mies raivostui Kauhavan vastaanottokeskuksessa naistyöntekijälle.

Mies irrotti seinästä peilin ja nosti sen päänsä yläpuolelle lyöntiasentoon. Sitten mies löi voimalla kohti naisen päätä, mutta tämä ehti nostaa kätensä suojaksi. Naiselle aiheutui vaikea ruumiinvamma, joka on syyttäjän mukaan tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Teon jälkeen mies lähti jahtaamaan pakenevaa naista vastaanottokeskuksessa. Tilanteessa loukkaantui myös miespuolinen ohjaaja, joka yritti rauhoitella miestä. Ohjaaja loukkasi molemmat jalkansa. Pahoinpitelijälle napsahti tästä tilanteesta syyte virkamiehen vastustamisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta. Tuomio annetaan lähiviikkojen aikana.

https://www.seiska.fi/Uutiset/Turvapaikanhakija-hakkasi-naistyontekijan-Kauhavan-vastaanottokeskuksessa-uhrille-vaikea

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 936
 • Liked: 2518
 • ääärinuiva
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #337 : 09.02.2018, 11:08:02 »
Lainaus
Seinäjoen käräjäoikeudessa käsiteltiin viime viikolla juttua, jossa turvapaikanhakijaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Haastehakemuksen mukaan Lähi-idästä kotoisin oleva mies raivostui Kauhavan vastaanottokeskuksessa naistyöntekijälle.

Mies irrotti seinästä peilin ja nosti sen päänsä yläpuolelle lyöntiasentoon. Sitten mies löi voimalla kohti naisen päätä, mutta tämä ehti nostaa kätensä suojaksi. Naiselle aiheutui vaikea ruumiinvamma, joka on syyttäjän mukaan tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Teon jälkeen mies lähti jahtaamaan pakenevaa naista vastaanottokeskuksessa. Tilanteessa loukkaantui myös miespuolinen ohjaaja, joka yritti rauhoitella miestä. Ohjaaja loukkasi molemmat jalkansa. Pahoinpitelijälle napsahti tästä tilanteesta syyte virkamiehen vastustamisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta. Tuomio annetaan lähiviikkojen aikana.

https://www.seiska.fi/Uutiset/Turvapaikanhakija-hakkasi-naistyontekijan-Kauhavan-vastaanottokeskuksessa-uhrille-vaikea

Lainaus
Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta. Tuomio annetaan lähiviikkojen aikana.
Kovin vähällä meinataan matu päästää, jos vaikean ruumiinvamman aiheuttaa. Suomen oikeuslaitos taas osoittaa sitä itteään. Taas saamme lukea asiasta seiska-lehdestä, kun muut paskamediat vaikenevat asiasta.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2018, 11:09:40 kirjoittanut Totuus EPT »
Missä ******i siellä ongelma.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 553
 • Liked: 22250
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #338 : 09.02.2018, 11:50:48 »
Ota huomioon, että matu tulee saamaan myös suuret vahingonkorvaukset maksettavakseen.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 936
 • Liked: 2518
 • ääärinuiva
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #339 : 09.02.2018, 12:18:07 »
Ota huomioon, että matu tulee saamaan myös suuret vahingonkorvaukset maksettavakseen.
No niin, sittenhän se lyöminen kannatti matun näkökulmasta.
Missä ******i siellä ongelma.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 553
 • Liked: 22250
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #340 : 09.02.2018, 12:21:09 »
Miten niin?
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 526
 • Liked: 6611
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #341 : 09.02.2018, 12:23:54 »
Syytetty vapaaksi ja uhrille pieni sakko.
Ihmisjäte.

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 936
 • Liked: 2518
 • ääärinuiva
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #342 : 09.02.2018, 12:39:12 »
Miten niin?
Yhteiskunnan rahojen kierrätystä tuo sakkojen maksaminen. Tuolla tuskin mitään taskussa ole muuta kuin diskorahaa.
Missä ******i siellä ongelma.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 823
 • Liked: 10151
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #343 : 09.02.2018, 12:59:06 »
Miten niin?
Yhteiskunnan rahojen kierrätystä tuo sakkojen maksaminen. Tuolla tuskin mitään taskussa ole muuta kuin diskorahaa.


Valtiokonttori ne korvaukset maksaa.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 553
 • Liked: 22250
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #344 : 09.02.2018, 13:14:42 »
Oho, mahtoiko minulta lipsahtaa sarkasmia?
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 437
 • Liked: 26010
 • Kävisipä pian tuulemaan
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #345 : 31.03.2018, 20:57:23 »
Iltalehden juttu Kauhavan arjesta. Odottavan aika on pitkä, kun valituksia saa tehdä valituksien perään.

Lainaus
Kauhavan vastaanottokeskuksessa osa asukkaista jo kolmatta vuotta - Tylyt kertomukset pysäyttävät: ”Lapsi piteli päätöntä ruumista”

Kauhavan vastaanottokeskuksen asukasmäärä on puolittunut huippulukemista. Henkilökunta kohtaa yhä kertomuksia, joista osa on totta ja toiset keksittyjä.

    -Kauhavan vastaanottokeskuksessa asuu reilut parisataa turvapaikanhakijaa.
    -Joidenkin turvapaikanhakijoiden kertomukset ovat todella järkyttäviä.
    -Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja vaihtuu.


Kellon lähestyessä puoltapäivää on Kauhavan vastaanottokeskuksen pihamaalla autiota. Ensisilmäyksellä ei uskoisi ympärillä asuvan reilut parisataa turvapaikanhakijaa. Sama ilmiö on havaittavissa majoitustilojen käytävillä, joissa ei kuulu risahdustakaan.
- Väki heräilee yleensä puolenpäivän jälkeen. Heillä on tällainen vuorokausirytmi, sillä monet menevät nukkumaan hyvin myöhään. Osalla nukkuminen on myös tapa tappaa aikaa, sillä turhautuminen on varsin yleinen olotila, kertoo vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Ari Kokko.

Osa Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkaista on samoja jotka saapuivat Suomeen vuoden 2015 syksyllä. Vastaanottokeskuksen johtajan Juha Mäki-Rajalan mukaan syynä ovat turvapaikkapäätöksistä tehdyt valitukset.
- Monilla on tällainen prosessi kesken. Epävarmuus tulevaisuudesta heijastuu asukkaisiin ajoittain välinpitämättömyytenä ja apaattisuutena. Onneksi itsemurhayrityksiä ei meillä ole ollut, vaikka muutama on uhannutkin tekevänsä pahaa itselleen.

Kauhavalla ei ole myöskään tammikuun jälkeen ollut pahempia nujakoita turvapaikanhakijoiden kesken. Silloin kolme miestä toimitettiin eri keskuksiin heidän otettua toisistaan mittaa nyrkkien avustuksella. Ikävin välikohtaus vastaanottokeskuksessa sattui noin vuosi sitten.
- Eräs asukas löi silloin seinältä ottamallaan peilillä työntekijäämme käteen. Tämä asia puitiin sitten myöhemmin käräjillä. Tuo on onneksi ainoa kerta, kun työntekijämme ovat kohdanneet heihin kohdistuvaa väkivaltaa, Mäki-Rajala sanoo.

Kauhavan vastaanottokeskuksen sosiaaliohjaaja Satu Skinnari-Luoma on kuullut työssään paljon erilaisia tarinoita ja kertomuksia. Hänen mukaansa ei ole vastaanottokeskuksen työntekijöiden tehtävä miettiä mikä on totta ja mikä ei.
- Meidän tehtävämme on olla tasapuolisia. Opastamme kuitenkin turvapaikanhakijoita olemaan rehellisiä Maahanmuuttoviraston suuntaan.

Skinnari-Luoma nostaa pysäyttävimmäksi hetkeksi näkemänsä valokuvan.
- Siinä lapsi piteli sylissään toisen lapsen päätöntä ruumista. Silti on muistettava, ettei kuvan todenperäisyydestä voi olla täysin varma. Osalla kokemukset ovat kuitenkin niin traumaattisia, että kuva voi hyvinkin olla aito.

Sosiaaliohjaaja huokaa syvään kertoessaan turvapaikanhakijoiden matkakokemuksista.
- Osa on alistettu pakkotyöhön mitä ennen heiltä on viety omaisuus. Osalle on käynyt myös niin, että heidän pyytäessään juotavaa on pullossa ollut bensiinillä terästettyä vettä.
-----
Kauhavan vastaanottokeskuksessa tapahtuu maalis-huhtikuun vaihteessa johtajamuutos Juha Mäki-Rajalan siirtyessä SPR:n tehtäviin.
-----
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803292200834538_u0.shtml?ref=juurinyt_desktop
Pidä turvaväli, käytä maskia, pese käsiä

www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi
www.epidemia.fi

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 026
 • Liked: 30919
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #346 : 31.03.2018, 21:14:59 »
Iltalehden juttu Kauhavan arjesta. Odottavan aika on pitkä, kun valituksia saa tehdä valituksien perään.

... ja valituskierroksen jälkeen voi tehdä uuden turvapaikkahakemuksen jollakin muulla perusteella ja koko kierros alkaa uudelleen sitä seuraavien valituskierrosten höystämänä. Mikä kumma tuossa systeemissä voisikaan olla vikana?

Lainaus
-Joidenkin turvapaikanhakijoiden kertomukset ovat todella järkyttäviä.

... ja silti se Afganistan, Irak, Syyria, Bangladesh, Eritrea ja Somalia ovat edelleen siellä missä kartta kertoo niiden olevan ja tässä välissä on kymmeniä turvallisia maita. Voiko ajatella, että yhdelläkään tuolta tulijoista olisi puhtaita jauhoja pussissa?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 168
 • Liked: 7970
 • junior koodari
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #347 : 31.03.2018, 22:01:16 »
"Henkilökunta kohtaa yhä kertomuksia, joista osa on totta ja toiset keksittyjä".

Il;n toimittaja raapaisee pintaa keksityistä kertomuksista,olen kuunnellut satoja/tuhansia juttuja  totuuksista..vastaanottokeskuksen henkilöstö varmaan kuuntelee suut ovaaleina tulkattuja kertomuksia aivoista ja seinistä.

Tietysti vaarallisista oloista tulleita pitää tukea,mutta olen hieman kyyninen suhteessa kertomuksen ja totuuden välillä.."- Siinä lapsi piteli sylissään toisen lapsen päätöntä ruumista. Silti on muistettava, ettei kuvan todenperäisyydestä voi olla täysin varma. Osalla kokemukset ovat kuitenkin niin traumaattisia, että kuva voi hyvinkin olla aito".

Oma työni perustuu pelkästään totuuteen, ei arvuutteluun onko joku kuva aito vai ei.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 148
 • Liked: 5676
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #348 : 31.03.2018, 23:41:18 »
@simppali Joo, on tosiaan ihmeellistä, että suomalainen toimittaja kyllä osaa kyseenalaistaa suomalaisen hädänalaisen kertomuksen (niitä on), mutta nielee mukisematta sitten Lähi-Idän vastaavan sepustuksen. Tämä vielä silläkin ehdolla, että tiedetään varsin hyvin Lähi-Idän kulttuureissa esiintyvä valehtelun määrä jo omilleenkin.

Kyllä kait kansainvälinen toimittaja tietää kulttuurien väliset erot, vai onkos nyt niin, että kansainvälinen toimittaja ei olekaan niin kansainvälinen, kuin on kuvitellut olevansa?

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 168
 • Liked: 7970
 • junior koodari
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #349 : 01.04.2018, 00:03:36 »
..."mutta nielee mukisematta sitten Lähi-Idän vastaavan sepustuksen".

Suomalaiselle toimittajalle lähi-itä on lentävien mattojen ja älykkyyden summa,mitä enemmän Suomeen tulee ihmisiä ,niin sitä paremmaksi maamme muuttuu.

No,ehkä on niitäkin,jotka kyseenalaistavat hypetyksen?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 454
 • Liked: 5000
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #350 : 06.09.2018, 15:17:36 »
Hesari kävi tutkailemassa Kauhavan vokin tunnelmia. Pitkä juttu, siitä muutamia kohtia:

Lainaus
Vastaanottokeskukseen ei kuitenkaan suhtauduta edelleenkään varauksettomasti.

”Jos täysin rehellisesti arvioin, niin totta kai on merkittävä määrä kauhavalaisia, jotka yhä ovat sitä mieltä, että vastaanottokeskus on väärässä paikassa. Mutta siihen sisältyy laajempi tyytymättömyys turvapaikkapolitiikkaan. Mielipiteet eivät kulminoidu vain vastaanottokeskukseen vaan koko turvapaikanhakijailmiöön”, Sankelo sanoo.
-----
Ahmad, hänen vaimonsa Safora ja heidän kolme poikaansa odottavat yhä päätöstä turvapaikkahakemukseensa Kauhavalla. Ensimmäinen kierros tuotti kielteisen ja nyt ollaan toisella.

Perhe on ollut Suomessa jo kolme vuotta, joista viimeisen puoli vuotta Kauhavalla. He eivät esiinny koko nimillään, koska he pelkäävät yhä kotimaansa tilanteen vuoksi. Ahmad tietää, että palautus Afganistaniin uhkaisi hänen ja hänen perheensä henkeä, mutta hän ei halua kertoa siitä tarkemmin.

”Kauhavalla on hyvä olla, täällä on hyvä henkilökunta. Mutta pitkä odotus häiritsee. Emme tiedä mitään tulevaisuudesta, ja se aiheuttaa huolta. Pitäisi tietää, mitä tapahtuu, jotta pääsisimme jatkamaan elämäämme ja esimerkiksi opiskelemaan”, Ahmad kertoo.
-----
Jos päätös olisi myönteinen, lapset jatkaisivat koulussa ja vanhemmatkin opiskelisivat, Ahmad suunnittelee. Mikä tahansa työ kelpaisi hänelle, hallussa ovat ainakin suomen alkeet. Työkokemusta on miinanraivauksesta YK:n palveluksessa Afganistanissa, mistä hän näyttää laminoidun henkilökortin.
-----
Alussa vokissa koettiin auttamisenhalua ja alkuhurmosta, kun moni paikallinen halusi auttaa tulijoita.

”Ensimmäisenä toimintatalvena oli aamuisin useita vapaaehtoisia odottamassa, kun tehtäviä jaettiin. Sitten heitä alkoi jäädä pois. Se johtui negatiivisesta ilmapiiristä, joka tuli asiakkailta”, sanoo vastaanottokeskuksen johtaja Ari Kokko.
-----
Moni odottaa päätöstä turvapaikasta, eikä työpaikkaa ole irronnut kovin monelle.

”Edelleenkään heitä ei täällä töissä näy, vaikka aluksi puhuttiin, että he ovat työvoimaa”, harmittelee perussuomalaisten Kankaansyrjä.

Muutama kymmenen asukasta on päässyt ajoittain töihin. Heitä on työllistänyt varsinkin LSK Business Park, joka osti varuskunta-alueen valtiolta. Työ on ollut lähinnä risusavottaa. Myös paikallinen patjatehdas on työllistänyt joitakin, samoin kettufarmi.
-----
Muutama on tuonut myönteisen päätöksen jälkeen leivonnaisia henkilökunnalle. Sitten on heitä, jotka vain katoavat. Kauhavalla tapauksia on ollut muutamia.

”Jotkut vain lähtevät, emmekä me tiedä, mihin. Joskus toisen asiakkaan kautta kuulemme, että esimerkiksi Keski-Eurooppaan. Ja keväällä kun kelit paranevat, henkilö häviää ja palaa syksyllä takaisin. Ilmenee, että hän on ollut tämän ajan silti Suomessa”, Kokko kuvailee.

Koko juttu:
HS: Kolme vuotta sitten turvapaikanhakijat saivat Kauhavan veren vapisemaan – pelättyä rikosaaltoa ei tullutkaan, mutta vastaanottokeskus on edelleen monen mielestä väärässä paikassa

Miinanraivausalan työkokemuksella ei taida todellakaan olla paljoa käyttöä Suomessa.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 378
 • Liked: 37986
 • Järki käteen kun äänestät
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #351 : 06.09.2018, 15:29:14 »
Paljon mahdollista, että kokemusta on myös miinojen asettamisesta.
" I’ll lead an effective strategy to mobilize Trunalimunumaprzure!"

  - Slow Joe Biden

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 003
 • Liked: 5624
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #352 : 06.09.2018, 16:09:28 »
Se verran henkensä edestä paossa olevalla miinanraivaja Ahmadilla (nimi muutettu) aika oli tullut pitkäksi Suomessa päätöstä odoteltaessa, että uusi kersakin oli pistetty alulle. 
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 956
 • Liked: 8398
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #353 : 06.09.2018, 16:26:07 »
Tähän HS-artikkelin kommenttiosio tuli luettua läpi, aika nuivaa on.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 855
 • Liked: 60136
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #354 : 26.06.2019, 15:10:42 »
Kauhavan 200-paikkaisen vastaanottokeskuksen toiminta loppuu (ainakin toistaiseksi) 1.1.2020 mennessä.

https://migri.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vastaanottokeskuspaikkojen-maaraa-vahennetaan (26.6.2019)

Lainaus
Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään

Maahanmuuttovirasto on päättänyt vastaanottokeskusten paikkamäärien supistuksista ja sopimusten irtisanomisista. Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt edelleen varsin maltillisena. Viraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000. Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Tällä hetkellä käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Toimintansa kokonaan lopettavat vastaanottokeskukset:

Karkun vastaanottokeskus (Sastamala), Pihlajalinna Terveys Oy, 120 paikkaa. Toiminta lakkaa 1.10.2019 mennessä.

Kauhavan vastaanottokeskus, SPR, 200 paikkaa. Toiminta lakkaa 1.1.2020 mennessä.

Valolinnan vastaanottokeskus (Heinola), Hemcare Heinola Oy, 170 paikkaa. Toiminta lakkaa 1.1.2020 mennessä.

Paikkojen vähennykset:

- Kristiinankaupungin vastaanottokeskus, SPR. Paikkamäärä supistuu 50:llä. Uusi paikkamäärä on 250 1.10.2019 alkaen.

- Porin vastaanottokeskus, SPR. Paikkamäärä supistuu 50:llä. Uusi paikkamäärä on 200 1.10.2019 alkaen.

- Vaasan vastaanottokeskus, Vaasan kaupunki. Paikkamäärä supistuu 50:llä. Uusi paikkamäärä on 200 1.10.2019 alkaen.

- Robert Huberin tien (Vantaa) ja Nihtisillan (Espoo) vastaanottokeskusten paikkamäärää lasketaan erikseen sovittavalla tavalla syys-lokakuun 2019 aikana.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: kauhava