UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"  (Luettu 129271 kertaa)

AaJii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 700
 • Maailmanparantaja
Lainaus
Palestiinalaiset naiset jopa väittävät, että raiskaus olisi paikallisessa kulttuurissa niin suuri häpeä, ettei rikosta maassa edes tapahdu.
Uskooko Anna Kokko tuota kökköä itsekään? Häpeähän ei estä raiskausta tapahtumasta, vaan uhria ilmoittamasta tapahtumasta.

Häpeä saatta jossain määrin pitää paikkaansa tekijänkin osalta, jos uhri on oikeasukoinen, mutta vääräuskoisten osaltahan ei ole niin väliä. On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten yhteiselo tulijoiden ja kauhavalaisten välillä alkaa sujumaan.
"Monikulttuurisuus on tie sivistyksen, inhimillisyyden ja yhteiskuntarauhan takaamiseen."
- Espoon piispa Mikko Heikka, HS 23.02.2009 -

Chew Bacca

 • Vieras
Lainaus
Harva "raavaista miehistä" on matkustanut henkensä kaupalla Eurooppaan vainpäästäkseen käsiksi suomalaisiin pikkutyttöihin. Monelle kotimaan sota on päinvastoin saattanut viivyttää oman elämän ja perheen suunnittelua. Siihen turvallinen Suomi toivottavasti tarjoaa heille mahdollisuuden.

Etkö sinä muumin hattivatin haisulin vilijonkka ymmärrä että kymmenet tuhannet nuoretmiehet joilla ei ole house pussya mukana ottavat sen jostakin. Vaikka vain joka tuhannes ottaisi  väkisin, se on liikaa. Vaikka yksikin ottaa väkisin, se on liikaa.

Lainaus
Arabimaissa olen myös huomannut, kuinka turhauttavaa on itse joutua stereotypioiden kohteeksi: osa paikallisista miehistä ahdistelee ulkomaalaisia naisia juuri heidän "löyhän moraalinsa" takia.

Ai, siis tiedät.

DIALOGI ON MAHDOTONTA.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 971
 • Liked: 13650
 • Kuka jos en minä
Onneksi tiedettiin vanhastansa ettei kauhavalainen sen paremmin kuin lapuankaan rauta ruostu. Ehkäpä paikalliset miehet kotouttavat nämä paikallisiin urheilulajeihin kuten, *sinä oot yksin, meitä on kuus aidanseipäin-painiin*. Suojuoksu tai muu tamppaus käy kanssa treenistä vaikka jotain hukkuisikin. On se kele jos ei laki toimi. Sitten astuu voimaan korpilaki.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6088
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Lainaus
Nuoria miehiä pelättiin jo silloin, kun Ilmailukoulu tuli Kauhavalle

Entisen lentosotakoulun tiloihin perustettu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus on herättänyt paljon vastustusta Kauhavalla. Erityistä huolta on kannettu yläkoulun tyttöoppilaiden turvallisuudesta. 1920-luvulla Ilmailukoulun tuloa paikkakunnalle vastustettiin samoin perustein. Ajattelutapa ei ole paljon muuttunut vajaassa sadassa vuodessa.

Perimätieto kertoo, että päätös Ilmailukoulun siirtämisestä Kauhavalle 1920-luvulla herätti ristiriitaisia tunteita kuntalaisten keskuudessa. Paikkakunnalla kannettiin huolta nuorten tyttöjen turvallisuudesta, kun sotaväen nuoret miehet marssivat paikkakunnalle. Perimätiedon mukaan sama pelko heräsi myös Ilmailukoulun vaihtoehtoisessa sijoituspaikassa Laihialla.

Kauhavan Ilmasotakoulun johtajana vuosina 1974–1978 toiminut eversti evp Veli Pernaa vahvistaa, että näin on Kauhavalla laajasti puhuttu.

– Toinenkin pelko kauhavalaisilla oli. Paikkakunnalla pelättiin, että piikojen palkat nousevat, kun sotaväki tulee paikkakunnalle, naurahtaa Veli Pernaa.

Kauhavalaissyntyinen Veli Pernaa tuntee eteläpohjalaista ajattelutapaa ja mielenmaisemaa hyvin. Siinäkin valossa hänen on helppo uskoa, että paikkakunnalla on tosiaan kannettu huolta siitä, mitä sotaväen miehet saavat aikaiseksi nuorten kauhavalaistyttöjen keskuudessa.

Aviottomia lapsia

Yksi perimätietoa tukeva dokumenttikin löytyy. Martti Peltosen Ilmasotakoulun historia 1918 - 1980 -teoksessa kerrotaan, miten Ilmailukoulun tuloa Kauhavalle myös vastustettiin. Kirjassa siteerataan kapteeni Yrjö Opasta, joka oli keskustellut erään suunnitellulla lentokenttäalueella maata omistavan isännän kanssa:

"Koetin parhaani mukaan selostaa isännälle niitä etuuksia, mitä lentoaseman sijoittaminen paikkakunnalle toisi mukanaan, samalla koettaen saada selville syyn, miksi he ovat määränneet niin kohtuuttoman hinnan maastaan. Näihin puheisiin vstasi isäntä yksikantaan, ettei hän tiedä juuri hyödystä, mitä lentoasema tuo mukanaan, mutta sen sijaan kustannuksia tulee ainakin kunnalle, joka joutuu elättämään sotaväen aiheuttamia aviottomia lapsia."

Peltonen kirjoittaa, että lähes 100 upseerin, aliupseerin ja lentokonemekaanikon muuttaminen paikkakunnalle suljettuun varuskuntaan aiheutti hämminkiä. "Kenttäläisiin" suhtauduttiin varauksellisesti eikä kylän ja kentän välille alkuvuosina syntynyt kovin läheistä yhteyttä.

Turvasaattueita tyttöoppilaille?

Eversti evp Veli Pernaa on huvittunut siitä, miten 1920-luvun tilanteen ja tämän päivän tilanteen välille löytyy yhtymäkohtia. Lakkautetun lentosotakoulun tiloihin on perustettu 350 turvapaikanhakijan vastaanottokeskus.

– Olen seurannut tilannetta ja siitä syntynyttä keskustelua uutisoinnin perusteella. Oma kantani on, että hyvin sopii vastaanottokeskus entiselle lentokentän alueelle, kunhan siitä ei koidu kustannuksia kunnalle, toteaa Veli Pernaa.

Kauhavalla suurin meteli on syntynyt siitä, että yläkoulun väistötilat sijaitsevat samalla alueella kuin vasta avattu vastaanottokeskus.

– Se ei mulle tule käymään, että vastaanottokeskus ja yläkoulu on samoissa tiloissa, sanoi demareiden valtuutettu Mika Kankaansyrjä, kun Kauhavalla järjestettiin kaikille avoin keskustelutilaisuus vastaanottokeskussuunnitelmista. Yleisö kysyi myös, mitä sitten tehdään, jos oppilaita jää jatkossa kotiopetukseen pelon takia.

Paikkakunnalla on jopa esitetty, että yläkoulun oppilaille pitää järjestää saattajia. Paikkakunnalla on avoimesti paheksuttu sitä, että turvapaikanhakijoiden joukossa on paljon nuoria miehiä. Kaupunginhallituskin on esittänyt toivomuksen, että Kauhavan vastaanottokeskukseen sijoitettaisiin nuorten miesten sijaan perheitä.

Uutta verta Kauhavalle

Jos historia toistaa itseään, tulee turvapaikanhakijoiden ja kauhavalaisten yhteiselo sujumaan hyvin.

– Alun varautuneisuuden jälkeen kauhavalaiset ottivat Ilmasotakoulun omakseen ja puolustivat sitä voimakkaasti esimerkiksi silloin kun Ilmavoimien teknillistä koulua oltiin siirtämässä Kauhavalta Kuorevedelle, muistelee Veli Pernaa.

Lopullisesti kauhavalaisten kanta tuli todistettua siinä vaiheessa, kun lentosotakoulun lakkauttamisesta ilmoitettiin. Suuttumus paikkakunnalla oli silloin erittäin suuri.

Nuoria miehiä kohtaan tunnettu pelko ja epäluulo hälvenivät nekin vuosikymmenien kuluessa. Veli Pernaa muisteli Lentäjät Kauhavalla -näyttelyn avajaisisssa joulukuussa 2012 näin:

– Lukemattomat nuoret naiset ovat päätyneet lentäjän rouvaksi, eivätkä lentäjävävyt ole olleet mitenkään epäsuosittuja. Tositarina kertoo, että erään kauhavalaisemännän tytär oli saanut miehekseen sahaställärin, mutta lähitalon vävy oli sinitakkinen. Kun tilanteen valppaasti merkille pannut naapurin emäntä onnitteli vähän vahingoniloisesti, kivahti morsiamen äiti siihen: "Ei niitä karettia kaikille piisaa!"  (Komiat-lehti 4.12.2012)

http://yle.fi/uutiset/nuoria_miehia_pelattiin_jo_silloin_kun_ilmailukoulu_tuli_kauhavalle/8328061

 :facepalm:
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Reacher

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 29
Kauhava: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #64 : 26.09.2015, 18:06:23 »
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015092520418545_uu.shtml

Lainaus
Turvapaikanhakijat saapuivat Kauhavalle -
"Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
Eilen klo 21:27 (muokattu klo 17:42)
Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat perjantai-iltana LSK Business Parkin omistaman entisen Kauhavan Lentosotakoulun tiloihin.

 Turvapaikanhakijat majoitetaan Kauhavalla entisen Lentosotakoulun alueelle.
Turvapaikanhakijat majoitetaan Kauhavalla entisen Lentosotakoulun alueelle.
 Alueella on 900 neliön sisätila, joka tullaan ottamaan harrastekäyttöön.
Alueella on 900 neliön sisätila, joka tullaan ottamaan harrastekäyttöön.
- Täällä on kaikki valmiina. Torniosta bussilla saapuvia tulijoita odottavat maidot, murot ja kahvit, eli kunnon iltapala, kertoi LSK Business Parkin projektipäällikkö Juha Jokelainen perjantaina.

Perjantai-iltana yhdeksän jälkeen tulijat saapuivat. 53 turvapaikanhakijan joukossa on äiti ja tytär Somaliasta, muutama perhe Syyriasta, loppujoukko puolestaan Irakista.

- Kaikki on sujunut hyvin. Vaikka kauhavalainen kaurapuuro on vaatinut hieman totuttelua. Ilo on ollut myös nähdä kuinka perheiden klopit ovat jo menneet täydellä höyryllä jalkapallon perässä, kertoo Jokelainen lauantaina.

Osa turvapaikanhakijoista on myös jo käynyt kaupungilla.

- R-Kioskilla vierailu sujui hyvin. He saivat positiivisen vastaanoton.

Entisen Lentosotakoulun alueella on myös ajellut kiinnostuneita silmäpareja.

- Jonkun verran autoja sekä mopoja on käynyt kääntymässä. Mitään ongelmia ei ole kuitenkaan ollut, Jokelainen toteaa.

"Tavoitteemme on olla Suomen paras"

Kauhavalle perjantaina majoittuneet viitisenkymmentä turvapaikanhakijaa ovat pääasiassa perheellisiä. Heidät sijoitettiin kerrostaloasuntoihin, jotka jäivät tyhjilleen Lentosotakoulun toiminnan päätyttyä kaupungissa.

- Alueella on neljä kerrostaloa, joihin mahtuu noin 150 henkeä. Asunnot ovat kooltaan kolme sekä kaksi huoneisia. Niissä on keittiö, suihku ja wc. Kaikkiaan meillä on mahdollisuus majoittaa noin 350 henkeä. Vastaanottokeskuksen työllistävä vaikutus on vähintään kaksikymmentä henkeä, kuvailee Jokelainen.

Kauhavan vastaanottokeskuksen tiloissa turvapaikanhakijoilla on erinomaiset oltavat, sillä asunnoissa on jääkaappi, keittomahdollisuus sekä pieni kylpyamme.

- Käytössä on yhteissauna sekä pyykkitupa. Alueella on myös mahdollisuus pelata vaikkapa jalkapalloa. Olemme myös ottamassa käyttöön noin 900 neliön suuruisen tilan, minne tulee muun muassa kuntoiluvälineitä sekä pingispöytiä. Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus, Jokelainen toteaa.

Projektipäällikkö ei usko alueella tapahtuvan välikohtauksia.

- En ole huolissani, meillä on samantasoisen kameravalvonta kuin oli Lentosotakoulunkin aikana.

 Kauhavalla on laadittu ohjeita usealla kielellä helpottamaan pakolaisten arkea.
Kauhavalla on laadittu ohjeita usealla kielellä helpottamaan pakolaisten arkea.
Paljon tunteita

Jokelaisen mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanotto on nostanut Kauhavalla paljon tunteita puolesta ja vastaan. Hän ei itse ymmärrä nuivaa suhtautumista.

- En tajua sitä. Mielestäni pakolaisissa on suuri mahdollisuus. Teemmekin heille osaamiskartoituksen sekä pyrimme järjestämän muun muassa kieliopintoja lähialueen oppilaitosten kanssa. Turvapaikanhakijoissa on varmasti paljon eri alojen osaajia, joista moni yritys on jatkossa kiinnostunut.

- En myöskään ymmärrä joidenkin tahojen tietoista pelon lietsontaa. Asioista olisi hyvä ottaa kunnolla selvää ennen kuin lähdetään julkisesti kommentoimaan.

TOMI OLLI
« Viimeksi muokattu: 29.10.2015, 15:21:52 kirjoittanut Kemolitor »

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 692
 • Liked: 8912
 • Talviteloilla
Vs: "Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
« Vastaus #65 : 26.09.2015, 18:16:01 »
Lainaus
Jokelaisen mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanotto on nostanut Kauhavalla paljon tunteita puolesta ja vastaan. Hän ei itse ymmärrä nuivaa suhtautumista.

Ei ymmärrä, vai ei hyväksy? Näissä on vissi ero. Jos kyse on ymmärryksen puutteesta, tervetuloa Hommalle, täällä autetaan ilomielin faktojen omaksumisessa. Jos taas kyseessä on kyvyttömyys hyväksyä toisinajattelevia ihmisiä, on se kertaluokkaa vakavampi ongelma. Korjattavissa kuitenkin.

Jokelainenkin varmaan olisi kannattamassa esimoderoitua demokratiaa, niin monen muun mokuttajan lailla.
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Lainaus
- R-Kioskilla vierailu sujui hyvin. He saivat positiivisen vastaanoton.

Nuorukaiset saivat tupakkaa. Yrittäjä sai tuloja. Valtio sai verotuloja. Vaikuttaa varsin lupaavalta.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 784
 • Liked: 6840
 • Kuka ullattui? Mina en.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015092520418545_uu.shtml

Lainaus
Turvapaikanhakijat saapuivat Kauhavalle -
"Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus"
Eilen klo 21:27 (muokattu klo 17:42)
Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat perjantai-iltana LSK Business Parkin omistaman entisen Kauhavan Lentosotakoulun tiloihin.

 Turvapaikanhakijat majoitetaan Kauhavalla entisen Lentosotakoulun alueelle.
Turvapaikanhakijat majoitetaan Kauhavalla entisen Lentosotakoulun alueelle.
 Alueella on 900 neliön sisätila, joka tullaan ottamaan harrastekäyttöön.
Alueella on 900 neliön sisätila, joka tullaan ottamaan harrastekäyttöön.
- Täällä on kaikki valmiina. Torniosta bussilla saapuvia tulijoita odottavat maidot, murot ja kahvit, eli kunnon iltapala, kertoi LSK Business Parkin projektipäällikkö Juha Jokelainen perjantaina.

Perjantai-iltana yhdeksän jälkeen tulijat saapuivat. 53 turvapaikanhakijan joukossa on äiti ja tytär Somaliasta, muutama perhe Syyriasta, loppujoukko puolestaan Irakista.

- Kaikki on sujunut hyvin. Vaikka kauhavalainen kaurapuuro on vaatinut hieman totuttelua. Ilo on ollut myös nähdä kuinka perheiden klopit ovat jo menneet täydellä höyryllä jalkapallon perässä, kertoo Jokelainen lauantaina.

Osa turvapaikanhakijoista on myös jo käynyt kaupungilla.

- R-Kioskilla vierailu sujui hyvin. He saivat positiivisen vastaanoton.

Entisen Lentosotakoulun alueella on myös ajellut kiinnostuneita silmäpareja.

- Jonkun verran autoja sekä mopoja on käynyt kääntymässä. Mitään ongelmia ei ole kuitenkaan ollut, Jokelainen toteaa.

"Tavoitteemme on olla Suomen paras"

Kauhavalle perjantaina majoittuneet viitisenkymmentä turvapaikanhakijaa ovat pääasiassa perheellisiä. Heidät sijoitettiin kerrostaloasuntoihin, jotka jäivät tyhjilleen Lentosotakoulun toiminnan päätyttyä kaupungissa.

- Alueella on neljä kerrostaloa, joihin mahtuu noin 150 henkeä. Asunnot ovat kooltaan kolme sekä kaksi huoneisia. Niissä on keittiö, suihku ja wc. Kaikkiaan meillä on mahdollisuus majoittaa noin 350 henkeä. Vastaanottokeskuksen työllistävä vaikutus on vähintään kaksikymmentä henkeä, kuvailee Jokelainen.

Kauhavan vastaanottokeskuksen tiloissa turvapaikanhakijoilla on erinomaiset oltavat, sillä asunnoissa on jääkaappi, keittomahdollisuus sekä pieni kylpyamme.

- Käytössä on yhteissauna sekä pyykkitupa. Alueella on myös mahdollisuus pelata vaikkapa jalkapalloa. Olemme myös ottamassa käyttöön noin 900 neliön suuruisen tilan, minne tulee muun muassa kuntoiluvälineitä sekä pingispöytiä. Tavoitteemme on olla Suomen paras vastaanottokeskus, Jokelainen toteaa.

Projektipäällikkö ei usko alueella tapahtuvan välikohtauksia.

- En ole huolissani, meillä on samantasoisen kameravalvonta kuin oli Lentosotakoulunkin aikana.

 Kauhavalla on laadittu ohjeita usealla kielellä helpottamaan pakolaisten arkea.
Kauhavalla on laadittu ohjeita usealla kielellä helpottamaan pakolaisten arkea.
Paljon tunteita

Jokelaisen mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanotto on nostanut Kauhavalla paljon tunteita puolesta ja vastaan. Hän ei itse ymmärrä nuivaa suhtautumista.

- En tajua sitä. Mielestäni pakolaisissa on suuri mahdollisuus. Teemmekin heille osaamiskartoituksen sekä pyrimme järjestämän muun muassa kieliopintoja lähialueen oppilaitosten kanssa. Turvapaikanhakijoissa on varmasti paljon eri alojen osaajia, joista moni yritys on jatkossa kiinnostunut.

- En myöskään ymmärrä joidenkin tahojen tietoista pelon lietsontaa. Asioista olisi hyvä ottaa kunnolla selvää ennen kuin lähdetään julkisesti kommentoimaan.

TOMI OLLI

Onkohan nämä Vokki-paronit samoja Laihian Kokoomus-Koskia, kuin on Kokoomusnuorten Susanna Koski?

Kauhavan Vokki voi kilpailla suorilla Baghdad-Kauhava lennoilla paikasta kokoomuslaisten monikulttuurisessa taivaassa!

Lainaus
Kaveriporukka osti Kauhavan lentosotakoulun
http://yle.fi/uutiset/kaveriporukka_osti_kauhavan_lentosotakoulun/7224295
LSK Business Parkin omistajat muodostavat hallituksen ja he ovat kaikki myös mukana useiden yritysten hallituksissa, eli niin sanottuja hallitusammattilaisia.

LSK Business Parkin hallituksen puheenjohtajana toimii Börje Lindén Uudestakaarlepyystä. Hän on puheenjohtajana myös Norcar-BSB Oy:n hallituksessa. Yritys valmistaa turkisalan koneita ja laitteita ja vie niitä ympäri maailmaa.

Jouko Pihlajamaa Pietarsaaresta on muun muassa sähkönjakelujärjestelmiä toimittavan Oy Elkoma Ab:n hallituksen puheenjohtaja.

Evijärveläinen Seppo Kultalahti johtaa hallitusta turkisalan yrityksessä ja toimii kiinteistösijoittajana.

Tapani Koski taas johtaa Laihian Maltaan hallitusta ja Efram Männistö vetää Kurikan keilahallia. Huonekalutehdas Interface oli aikoinaan Männistön omistuksessa.

Lentosotakoulun uusia omistajia on yhteensä parikymmentä, ydinryhmän jälkipolvetkin ovat mukana
.

Hmmmm.......


Lainaus
Vastuuhenkilöt - Laihian Mallas Oy
Keijo Lars Johan Koski  toimitusjohtaja   
Jussi Tapani Koski  puheenjohtaja   
Janne Daniel Sankelo  varsinainen jäsen   
Jouko Juhani Havunen  varsinainen jäsen   
Juha Erkki Mikael Koski  varsinainen jäsen   
Keijo Lars Johan Koski  varsinainen jäsen
http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/laihian-mallas-oy/taloustiedot/8783

http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/%22efraim%20männistö%22

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/kiinteistoe-oy-laihian-koski-kiinteistoe/taloustiedot/845760

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/corvino-oy/taloustiedot/757787

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/oy-faig-trading-ltd/taloustiedot/721531

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/kiinteistoe-oy-koski-kauppatie/taloustiedot/732201[/size]
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 759
 • Liked: 17100
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
En tajua sitä. Mielestäni pakolaisissa on suuri mahdollisuus. Teemmekin heille osaamiskartoituksen sekä pyrimme järjestämän muun muassa kieliopintoja lähialueen oppilaitosten kanssa. Turvapaikanhakijoissa on varmasti paljon eri alojen osaajia, joista moni yritys on jatkossa kiinnostunut.
Irakilaiset elintasopakolaiset, nuo tarunhohtoiset ja voittamattomat satuolennot. Hyi helvetti.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Kävin ajelemassa VOK:lla ja pihalta löytyi palloilemasta 2 n. 30v miestä ja 1 n. 7v poika. Vain toinen miehistä puhui englantia. Tuli juteltua jonkin aikaa ja selvisi, että ovat tulleet jo kaksi päivää sitten tänne ja lisää on tulossa. Olivat Syyriasta/Irakista. Kysyin, että mitä tiesivät Suomesta. Vastaus oli, että pitää odottaa kuukausia tai jopa puoli vuotta ennen pääsyä big cityyn. Valittelivat kylmyyttä.

VOK:sta oli lähtenyt 2-3 n. 10 ihmisen ryhmää, joiden johdossa oli SPR-liivijengiläinen. Ilmeisesti kiersivät vähän kylillä katsomassa paikkoja. Oli siellä muutama nainen mukana myös siinä ryhmässä, jonka ohi tuli ajettua.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6327
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Ilmeisesti kiersivät vähän kylillä katsomassa paikkoja.

ja Von Mehmet ratsasti aukkoja katsellen

Luoja meitä auttakoon
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13856596/pahoinpitely-kauhavan-vokissa


PaikallaOllutNäkijä
1.10.2015 18:34
Tänään Irakilainen mies pahoinpiteli raskaana olevaa vaimoaan kauhavan VOKissa. Poliisit tuli paikalle ja kun lähtivät viemään Irakilaista pois, muut Irakilaiset yrittivät estää. Kuulemma perheen sisäinen asia. Kahakkaa pukkasi...

Ilkkaan tehty ilmoitus asiasta. Kymppi vetoa, etteivät kerro asiasta mitään.


Löytyykö lisää tietoa?

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6327
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
kappas, kauhava-tutka intternetin osalta välittömästi pyörimään, toivotaan ettei jää pimentoon.
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Kummasti on hälytysajoneuvoliikenne lisääntynyt näin subjektiivisesti arvioiden.

Kulttuurimono

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 733
 • Liked: 1369
 • Maahanmuuttovirkailija. Federalistin pahin uni.
Ystäväni kävi tuolla vastaanottokeskuksessa ja kertoi hämmästyneensä kun keskusradiosta kuului islamilainen rukouskutsu. Miten tämä mahtaa auttaa kotouttamista ja sitä että Suomessa on uskonnonvapaus? Kristityt turvapaikanhakijat saavat sitten varmaan kuunnella aamuhartauden ja jumalanpalveluksen keskusradiosta?
Persialaisen kalenterin mukaan 15-vuotias.

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Keskiviikkona odotetaan 600 tulijaa. HU-LLUU-TTA. Jos nuo laittavat kunnon mellakan pystyyn, niin riittääkö edes koko Pohjanmaan poliisivoimat. Entä, kun samanlainen miehitys on päällä koko Suomessa. Ymmärtääkseni ainut toivo on päästä big cityyn 6 kk sisällä. Ja se Sipilän asunto.

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Laskin pihalla n. 60 äijää ja 5-10 naista maksimissaan. Oli pari 5-10 ryhmää, jotka olivat menossa keskustaan päin.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 842
 • Liked: 10026
 • Anyone?
Joko se tuhat on kasassa? Kauhavalle saapuessa tien varressa kylttissä lukee, että meillä puukot tupes. Kuinka pitkään?
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

AaJii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 700
 • Maailmanparantaja
http://yle.fi/uutiset/kauhavan_vastaanottokeskuksen_johtaja_ei_suostu_hyysaamaan_turvapaikanhakijoita/8355185
Lainaus
Peura tähdentää kuitenkin, että myötätunto ja välittäminen ovat eri asioita kuin hyysääminen.

– Kavahdan hyysäämistä. Ihmisillä on turvaton olo, jos ei ole järjestystä ja jos he eivät tiedä mitä heiltä odotetaan. Itse olen nyt osoittanut turvapaikanhakijoille välittämistä kertomalla heille esimerkiksi, miten naisia kohdellaan tai mitä tulen tekemään, jos huomaan epäasiallista käytöstä.
"Monikulttuurisuus on tie sivistyksen, inhimillisyyden ja yhteiskuntarauhan takaamiseen."
- Espoon piispa Mikko Heikka, HS 23.02.2009 -

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
http://www.komiatlehti.fi/uutiset/online-uutiset/kauhavalle-saapunee-ensi-viikolla-lis%C3%A4%C3%A4-turvapaikanhakijoita-1.1924766

"Suomen Punaisen Ristin delegaatit suunnittelivat ja rakensivat viime viikolla VAPEPAn ja LSK BP:n kanssa entisen lentokonekorjaamon lattialle 600 makuupaikkaa ja pressuista väliseiniä."

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 842
 • Liked: 10026
 • Anyone?
Ihanan tiivis tunnelma tulee talvella. Pullahaleja!  8)
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Artisti

 • Vieras
Ystäväni kävi tuolla vastaanottokeskuksessa ja kertoi hämmästyneensä kun keskusradiosta kuului islamilainen rukouskutsu. Miten tämä mahtaa auttaa kotouttamista ja sitä että Suomessa on uskonnonvapaus? Kristityt turvapaikanhakijat saavat sitten varmaan kuunnella aamuhartauden ja jumalanpalveluksen keskusradiosta?

Aika omituista tosiaankin! Tuo pitäisi kieltää. Nyt ollaan Suomessa ja jos on pakko pitää aamunavaus, se olkoon kristillinen, koska se on vanha suomalainen tapa. Alkajaisiksi lauletaan Jumala ompi linnamme, ja sen jälkeen Yksi nimi ylitse muiden (Jeesus), lopuksi luetaan evankeliumeja. Sellaisia olivat minun lapsuuteni aamunavaukset ala-asteella, eikä siitä nyt kovin pitkä aika vielä ole, Kekkonenkin jo presidentti!

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 069
 • Liked: 570
 • Nuivana syntynyt
Alkajaisiksi lauletaan Jumala ompi linnamme, ja sen jälkeen Yksi nimi ylitse muiden (Jeesus), lopuksi luetaan evankeliumeja. Sellaisia olivat minun lapsuuteni aamunavaukset ala-asteella, eikä siitä nyt kovin pitkä aika vielä ole, Kekkonenkin jo presidentti!

Unohtamatta Musta Saara -virttä.


Jufe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 143
 • Liked: 109
 • Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.
Viikonloppuna kävin Kauhavan Lidlissä ja tuli nähtyä 5kpl sodan runtelemaa poikalasta kävelemässä kohti keskustaa.

Kuulemma on porttareita eri kauppoihin jo jaeltu siellä.. Varmaksi en tätä tietoa osaa sanoa, mutta näin kuulopuheiden mukaan on. Saas nähdä kauanko menee ennen kuin Lappajärvellä on kaupat putsattu.
90% diggaa mamuista. Eiku se oliki 10%. Sori siitä. Oikeesti.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 249
 • Liked: 4145
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Kauhavalla pantiin talkoovoimin pystyyn pikakoulu pakolaislapsille – "Näin opitaan, että naiset ja lapset ensin"

Syksyllä Etelä-Pohjanmaan Kauhava oli otsikoissa, kun paikallisten vanhempien kerrottiin pelkäävän lastensa puolesta uuden vastaanottokeskuksen takia. Nyt Kauhavalta kuuluu kuitenkin hyviä uutisia:

Kauhavan vastaanottokeskuksessa aloitti maanantaina poikkeuksellinen koulu. Se on saanut kolmessa päivässä ihastuneen vastaanoton, mutta sen perustamista edelsi erimielisyys.

Vastaanottokeskuksen ohjaaja, suomen opettaja Kaija Silvolahti kysyi turvapaikanhakijoilta, ketkä heistä ovat opettajia, keräsi nämä kokoukseen ja ilmoitti, että nyt perustetaan lapsille koulu. Hän ehdotti opettajille, että he voisivat aloittaa opetuksen arabiaksi, omien käytäntöjensä ja tapojensa mukaisesti. Suomalaisilla tavoilla ei olisi kiire, niitä ehtisi opetella myöhemminkin.

Opettajat protestoivat.

"Heille se ei käynyt ollenkaan. He ilmoittivat, että heti on aloitettava suomen kielellä, suomalaisen koulujärjestelmän mukaisesti ja suomalaisia oppiaineita opiskellen", vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura kertoo.

Näin tehtiin. Nyt vastaanottokeskuksessa toimii koulu, jossa on kaksi luokkaa, alaluokka ja yläluokka. Oppilaita on yli 20 ja kymmenen vapaaehtoisen turvapaikanhakijaopettajan lisäksi koulua vetävät Silvolahti ja koulunkäyntiavustaja. Lisäksi Kauhavan kaupunki palkkasi hankkeeseen koordinaattorin.
-----
"Olisimme voineet laittaa resurssit myös aikuisten kielikoulutukseen, mutta emme halunneet tehdä niin. Me haluamme täällä opettaa turvapaikanhakijoille suomen kielen ja tapojen lisäksi myös suomalaisia arvoja. Mikä meidän arvomme on? Se on: naiset ja lapset ensin. Nyt näytimme käytännössä, mitä se tarkoittaa. Samaa käytäntöä noudatetaan terveystarkastuksissa ja rokotuksissa."

"Kaikki tulijat ymmärtävät tämän hyvin. Ainakin, kun minä katson hiljaa silmiin ja kysyn, että kuka tulee ensin, niin kyllä he vastaavat, että naiset ja lapset."
-----
Peuran mukaan kauhavalaisia tulkittiin väärin.

"Etelä-Pohjanmaalla on joskus tapana käyttää välimerkkeinä perkelettä ja saatanaa. Jos siihen ei ole tottunut, ei välttämättä huomaa, että kirosanojen takana on lämmin ihminen. Minä en ole epäillyt hetkeäkään, etteivätkö kauhavalaiset lähtisi tähän mukaan yhdessä. Kyllähän moni vastustaa hallitsematonta maahanmuuttoa, mutta ihmistä ollaan silti valmiit auttamaan, kun joku apua tarvitsee. Ne ovat eri asioita."

Koko juttu:
HS: Kauhavalla pantiin talkoovoimin pystyyn pikakoulu pakolaislapsille – "Näin opitaan, että naiset ja lapset ensin"


onni4me

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 120
 • Liked: 1960
Tuossa edellä mainittu 1920 -luvun isännän looginen huoli paikkakunnan tyttöjen ja lentäjien riiaamisista oli siis aivan aiheellinen. Tosin tuohon aikaan ei paljoa temppuja tehty ilman seuraamuksia eikä varsinkaan isäntien tyttärille. Naimisiin joutui joko puukon kanssa tai ilman.

Nyt voi olla, että puukko on näillä "turvapaikkaa" hakevilla. Esimerkkinä IKEA Ruotsissa...
Perussuomalaiset on ihan ookoo tappaa koska he saattaisivat heiluttaa persettä - ja myydä sitä - ja sen takia valtion ei tule turvata heidän elämäänsä.
Asraa mukaillen tämä on ihan ookoo asia sanoa täällä modejen mielestä.

Bxh7+

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 179
 • Liked: 108
Lainaus
Kauhavalla pantiin talkoovoimin pystyyn pikakoulu pakolaislapsille – "Näin opitaan, että naiset ja lapset ensin"
Syksyllä Etelä-Pohjanmaan Kauhava oli otsikoissa, kun paikallisten vanhempien kerrottiin pelkäävän lastensa puolesta uuden vastaanottokeskuksen takia. Nyt Kauhavalta kuuluu kuitenkin hyviä uutisia:

Kauhavan vastaanottokeskuksessa aloitti maanantaina poikkeuksellinen koulu. Se on saanut kolmessa päivässä ihastuneen vastaanoton, mutta sen perustamista edelsi erimielisyys.

Vastaanottokeskuksen ohjaaja, suomen opettaja Kaija Silvolahti kysyi turvapaikanhakijoilta, ketkä heistä ovat opettajia, keräsi nämä kokoukseen ja ilmoitti, että nyt perustetaan lapsille koulu. Hän ehdotti opettajille, että he voisivat aloittaa opetuksen arabiaksi, omien käytäntöjensä ja tapojensa mukaisesti. Suomalaisilla tavoilla ei olisi kiire, niitä ehtisi opetella myöhemminkin.
Opettajat protestoivat.

"Heille se ei käynyt ollenkaan. He ilmoittivat, että heti on aloitettava suomen kielellä, suomalaisen koulujärjestelmän mukaisesti ja suomalaisia oppiaineita opiskellen", vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura kertoo.

Näin tehtiin. Nyt vastaanottokeskuksessa toimii koulu, jossa on kaksi luokkaa, alaluokka ja yläluokka. Oppilaita on yli 20 ja kymmenen vapaaehtoisen turvapaikanhakijaopettajan lisäksi koulua vetävät Silvolahti ja koulunkäyntiavustaja. Lisäksi Kauhavan kaupunki palkkasi hankkeeseen koordinaattorin.
Viikkoa aiemmin vastaanottokeskukseen oli jo perustettu leikkikoulu.

"Leikkikoululaiset osaavat jo numerot, Hämä-hämähäkin ja sen lastenlaulun, jossa lauletaan pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat. Kellotauluakin on opeteltu", Peura kertoo.
[...]
Seuraavakin hanke on Kauhavan vastaanottokeskuksessa jo suunnitteilla. Sen tarkoituksena on saada aikuiset turvapaikanhakijat töihin ja tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin.

Kaupungin maahanmuuttokoordinaattori haastattelee parhaillaan turvapaikanhakijoita saadakseen selville, millainen koulutus heillä on ja mitä työtä kukakin on kotimaassaan tehnyt. Sen perusteella ihmiset on tarkoitus jakaa erilaisiin ryhmiin, joille etsitään töitä.
Koko juttu linkin takaa:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1445392478826


Hieman kummeksun tässä jutussa sitä, että kotouttaja ehdottaa, että opetus olisi tulijoiden omien käytäntöjen ja tapojen mukaisesti, ja kotoutettavat joutuivat (tamän artikkelin mukaan) pyytämään, että "suomalaisen koulujärjestelmän mukaisesti ja suomalaisia oppiaineita opiskellen".
"Aina Juhannusyönä Mestari lentää punastelevien krokodiilien vetämällä kattokruunulla luokse lapsukaisten kilttien  ja tuo kaikille kottaraisenpönttöön kultamunan."
-nimim. rapa-nuiv 12.11.2011

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Kuulemma naisille on huudeltu ja paikallisille elehditty törkeästi.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 647
 • Liked: 1443
 • Panda nimeltä Kallan.
Peruskeissi: verrataan suomalaisia miehiä irakilaisiin, "koska ovathan suomalaisetkin" ja sitten levitetään tyypillistä diipadaapaa joka ei edes pidä paikkansa. Sitten irakilaiset sotilaskarkurit tulee ja ihmetellään kun ei sitä taloudellista nousua tullut.

On selvää että nyt aletaan puhua miehitysjoukoista; propaganda on niin silmiinpistävän heikkoa että aivan varmasti tässä ollaan valmistelemassa seuraavaa kriisiä systemaattisesti. Miten se puhkeaa sitten lopulta sisällissodaksi onkin vielä hyvä kysymys.

On vaan uskomatonta kuinka ymmärrystä näitä "hädänalaisia" kohtaan riittää vaikka alkaa olla faktaktin jo tiedossa ettei nää välttämättä olekaan niitä oikeita hädänalaisia...
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 151
 • Liked: 5968
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13856596/pahoinpitely-kauhavan-vokissa


PaikallaOllutNäkijä
1.10.2015 18:34
Tänään Irakilainen mies pahoinpiteli raskaana olevaa vaimoaan kauhavan VOKissa. Poliisit tuli paikalle ja kun lähtivät viemään Irakilaista pois, muut Irakilaiset yrittivät estää. Kuulemma perheen sisäinen asia. Kahakkaa pukkasi...

Ilkkaan tehty ilmoitus asiasta. Kymppi vetoa, etteivät kerro asiasta mitään.


Tästä postauksesta ei muuten aikanaan tykätty Suomi24:ssä. Siksi linkin klikkaaminen viekin sivulle "Pahus. Sivua ei löytynyt.", jonka url on "this-message-has-been-removed-by-admin-"


Ystäväni kävi tuolla vastaanottokeskuksessa ja kertoi hämmästyneensä kun keskusradiosta kuului islamilainen rukouskutsu. Miten tämä mahtaa auttaa kotouttamista ja sitä että Suomessa on uskonnonvapaus? Kristityt turvapaikanhakijat saavat sitten varmaan kuunnella aamuhartauden ja jumalanpalveluksen keskusradiosta?

Tämä on itseasiasa hyvä pointti, ja asia jota ei oteta esille (yllättäen) YLE:ssä tai muuallakaan. Miten tämä muuten menee yhteen sen kanssa mitä esimerkiksi Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen väitti, eli että "Huomattava osa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista on kristittyjä. Sanoisin, että jopa kolme neljäsosaa on kristittyjä."

Phahah.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Tagit: kauhava