HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita

(1/52) > >>

Ink Visitor:
Espoon kaupunki on ottamassa vastaan lisää alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Kaupunki on ilmaissut Maahanmuuttovirastolle, että se on halukas lisäämään yksin Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ainakin parillakymmenellä lapsella ja nuorella.
Perusturvajohtaja  Juha Metso sanoo, että siitä voidaan tehdä virallinenkin sopimus.

Nyt tutkitaan aikaisemmin lastensuojelun käytössä olleen tilan ottamista pakolaisten käyttöön. Kehä III:n pohjoispuolella sijaitsevalla Hirvisuolla oli aiemmin huostaanotettujen lasten sijoituspaikka.

Espoossa on alaikäisten turvapaikoiksi sopivia, pieniä tiloja, sillä lapsia ja nuoria ei haluta lastensuojelullisista syistä sijoittaa isoihin keskuksiin.

Lisääkin tiloja on etsinnässä, sillä turvapaikanhakijoita on tulossa Suomeen koko ajan enemmän ja enemmän.

– Kukaan ei vielä tiedä, minkälaisista määristä on kyse, Metso toteaa.

Tällä hetkellä Espoon vastaanottoyksikössä on yli 90 alaikäistä nuorta.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/313292-espoo-ottaa-lisaa-turvapaikanhakijoita

koli:

--- Lainaus ---Siemensin entistä pääkonttoria Espoossa tarjotaan pakolaisille

Tyhjillään oleva toimistotalo voisi olla hätämajoituspaikkana vuoden verran

Siemensin entistä pääkonttoria tarjotaan pakolaisten väliaikaiseksi hätämajoituspaikaksi Espoon Perkkaalla.

"Suuressa toimistotalossa on paljon työ- ja neuvotteluhuoneita. Neliöitä on yli 10 000 eli se vastaa noin 150 asuntoa", kertoo liiketoimintajohtaja Tuula Entelä asuntosijoitusyhtiö Satosta.

Majurinkadulla olevan rakennuksen omistavat tätä nykyä Saton kanssa yhdessä eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja rakennusyhtiö SRV. Yritykset ovat hankkineet alueen omistukseensa, ja siitä ollaan kaavoittamassa asunnoiksi.

Saton toimitusjohtaja Erkka Valkila sanoo, että yhtiö omalta osaltaan haluaa kantaa yhteiskuntavastuuta. Valkila on ollut myös yhteydessä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelään.

Asiasta on keskusteltu myös Ilmarisessa ja SRV:ssä. "Olemme samalla kannalla", vahvistavat kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen Ilmarisesta ja SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Pääkonttori rakennettiin 1980-luvun lopulla, ja sitä on Niemisen mukaan ylläpidetty hyvin. Rakennus jäi puolitoista vuotta sitten tyhjilleen, kun saksalaisyhtiö muutti toisaalle Leppävaarassa.

Hän korostaa, että paikka on kävelymatkan päässä Leppävaaran palveluista. "Näin pakolaisia ei eristetä, vaan heidät otetaan normaaliin elämään mukaan."

Toimistotalo voisi toimia omistajien mukaan ehkä vuoden verran eli siihen asti kun alueen asukkaiden tekemä valitus asemakaavasta ratkeaa Helsingin hallinto-oikeudessa. Oikeuden päätöstä odotetaan ensi vuoden puolella.

Jos valitus hyväksytään, kaavoitussuunnitelmia on hiottava uudelleen. Jos taas oikeus hylkää valituksen, on mahdollista, että asukkaat saattavat hakea valituslupaa Korkeimmalta Hallinto-oikeudelta.

Jos pakolaiset pääsevät tyhjään pääkonttoriin, siellä pystyy asumaan, sillä vedet ovat vielä päällä. "Rakennus on yhteydessä kadun toisella puolella olevaan teollisuushalliin. Jos se puretaan, silloin vesi ja lämpö häviävät", Entelä kertoo.

Eläkeyhtiö Ilmarinen on käynyt läpi muitakin tyhjillään olevia toimistotalojaan. Aimosen mukaan toinenkin hätämajoitukseen sopiva rakennus löytyi Espoosta.

"Siitä keskustellaan parhaillaan kaupungin ja maahanmuuttoviraston kanssa", Aimonen kertoo.

Pääkaupunkiseudulla on tyhjillään yli miljoona neliötä toimitilaa.
--- Lainaus päättyy ---
http://www.hs.fi/kaupunki/a1441943658678?jako=165b8d4c8607588bd24f3a37f2d9bc6c

Afrikan kirjeenvaihtaja:
Kohta varmaan esitetään, että pakolaiskriisi on parasta, mitä Suomelle on tapahtunut.

dothefake:
No, sehän on. Tulee viimeinkin vauhtia. Pölvästitkin tajuavat, että eihän tähän ole varaa, kuten olemme nähneet.

Ari-Lee:

--- Lainaus käyttäjältä: dothefake - 12.09.2015, 02:47:35 ---No, sehän on. Tulee viimeinkin vauhtia. Pölvästitkin tajuavat, että eihän tähän ole varaa, kuten olemme nähneet.

--- Lainaus päättyy ---

Lievää pölvästien yliarviointia, sanoisin. Neuvostoliittoon loikanneet suomalaiset kommunismiin uskovat eivät hekään saaneet silmiään auki edes Siperiassa. Tässä on kyse samanlaisesta pölväsmistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta