HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita

<< < (52/52)

Teemu Lahtinen:
Tämä on pitänyt muutaman viikon ryhmää kiireisenä. Tuossa uutisessa ei mainita, että kodinomaisuus tarkoittaa jatkuvaa henkilökunnan läsnäoloa ja laitosmaisuutta tilojenkin suhteen. Kuulemani mukaan asiakkailla ei ole edes avaimia huoneistoihinsa.

Kela_Platinum:
Vai että on vokkien ylösajo aloitettu, tulee ihan mieleen 2015 ja ketkäs siellä hallituksessa olivat silloinkin  :roll:

l'uomo normale:

--- Lainaus ---Asumiseen tarkoitettuja asuntoja markkinoidaan majoituksena Espoon Miilukorvessa. KUVA: ASUNNOT.OIKOTIE.FI

Elina Nissinen HS
28.2. 17:00
ESPOON Miilukorvessa olevaa huoneistohotellia uhataan 50 000 euron uhkasakolla. Espoon kaupunki pitää talossa olevaa toimintaa laittomana hotellina.

Talo on uusi ja otettu käyttöön helmikuussa 2024. Siinä ei siis oletettavasti ole asunut varsinaisia asukkaita vaan se on otettu suoraan hotellikäyttöön. 47 huoneistosta 7 on saatu vuokrattua lyhytaikaiseen käyttöön.

[....]

Kaupunki esittää toiminnasta uhkasakkoa Toivo Groupin perustamalle taloyhtiölle. Sakko lähtisi 50 000 eurosta ja kasvaisi 20 000 euroa joka kuu, jos kielletty majoitustoiminta jatkuu.

Samansuuruista uhkasakkoa ehdotetaan rakennuksen omistavalle Deas tonttirahasto ky:lle, joka on vuokrannut talon eteenpäin Toivo Groupille. Lisäksi taloyhtiölle esitetään 3 150 euron valvontamaksua.


KAUPUNGIN mielestä kyse on kielletystä majoituksesta, sillä asunnoissa saa majoittua vain 1–6 kuukautta. Mahdollisuutta pysyvämpään asumiseen ei siis kaupungin mukaan ole.

Rakennuksen kaikkia asuntoja vuokrataan kalustettuina, ja majoittaja siivoaa ne kerran kuussa.

Kaupunki viittaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuun, jossa todetaan, että kalustettujen huoneistojen toistuva vuokraaminen lyhytkestoisilla sopimuksilla on majoitustoimintaa.

[...]

Toivo Group myös mainostaa asuntoja majoituksena. Oikotien vuokrailmoituksessa puhutaan esimerkiksi majoitusmaksuista

[...]

Majoittajan mukaan rakennuksessa ollaan vuokralla keskimäärin kolme kuukautta, eli asuminen ei ole lyhytaikaista eikä rakennus ole airbnb-tyyppisessä käytössä. Asuntoihin voi myös tehdä muuttoilmoituksen toisin kuin hotelliin.

[...]

Talon naapurissa sijaitsee toinenkin kiistelty talo, jonka Toivo Group vuokrasi yksityiselle yritykselle, joka perusti taloon vastaanottokeskuksen.


--- Lainaus päättyy ---

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010253975.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Toivo Groupin Miilukorven projekti taitaa olla pilotti, joka onnistuessaan johtaisi vastaavanlaisten venkoilujen yleistymiseen kaikkialla. Turvapaikanhakijoita on majoitettu hotelleihin Suomessakin.

Paljonkohan vastaavia pommeja on pääkaupunkiseudulla? Eli täysin järjettömälle sijainnille rakennettuja "luxus"-kerrostalokomplekseja.

Dangr:
 :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta