Kirjoittaja Aihe: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita  (Luettu 107698 kertaa)

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6349
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #90 : 15.11.2015, 11:43:24 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111520669357_uu.shtml

Lainaus
Asemies kiinni alaikäisten vastaanottokeskuksen liepeiltä Espoossa
Sunnuntai 15.11.2015 klo 11.38   
Espoossa sijaitsevan Rinnekodin tuntumassa otettiin myöhään lauantai-iltana kiinni 47-vuotias päihtynyt mies, joka ampui merkinantopistoolilla vahinkoja aiheuttamatta.

Poliisin mukaan valopistooli oli muutettu rakenteeltaan niin, että tekoa tutkitaan ampuma-aserikoksena.
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 477
 • Liked: 1460
 • Ahkera monitaituri
2015-12-01 Siikajärven (Espoo) infra ei kestä
« Vastaus #91 : 01.12.2015, 19:58:33 »
En löytänyt keskustelua kyseisestä VOK:sta, mutta voisi olla vaikka yleisellä tasolla vokkailujen vaikutuksesta paikalliseen infraan.

Facebookista lainattu, joten täytynee varmistella faktoja.
Lainaus käyttäjältä: Tuuli Heinikainen
Aamun Ajatus Espoosta:

Espoon Siikajärvellä on 400 hengen VOK (vastaanottokeskus). Alueella ei ole kunnallistekniikkaa. Pohjavesien suojelusuunnitelman mukaan (24.9.2015) on Vokin alue erittäin kriittinen. Paikan omistaa Ilmarinen, aiempi (peruuntunut) kiinteistökauppa sidottiin ehtoon, että on rakennettava uusi jätevesipuhdistamo. Nykyinen puhdistamo ei toiminut edes 10 vuotta sitten kunnolla, uhkana oli jopa toiminnan loppuminen, jos arvoja ei saada kuntoon. Alunperin kurssikeskuksessa oli sänkypaikkoja 85 hengelle, joista käytännössä käytettiin murto-osaa silloin tällöin.

Tällä hetkellä 1960-luvulla rakennettu jätevesipuhdistamo ”puhdistaa” 400 pakolaisen + henkilökunnan jätöksiä. Alue haisee pahalta, jopa ELY on myöntänyt ylijuoksutukset (tarkoittaa paskan laskua läheiseen Heinäslampeen). Näillä ihmisillä on erilainen bakteerikanta, alkueläimiä, A-hepatiittiä, ei rokotusohjelmia kuten Suomessa.

Toimimaton puhdistamo saastuttaa Heinäslampea, Sahajärveä, ja siitä eteenpäin pintavesiä ja pohjavettä, jopa Espoon vedenottamolle asti. Paikallisten kaivot ja juomavesi ovat vaarassa, mutta jatkossa myös pahimmassa tapauksessa espoolaisten hanavesi (esim. mahdollinen A-hepatiitti). Elyn mukaan asia on kunnossa (kuten Talvivaarassa). VOKi:n alueelta on otettu näytteitä, joita pystyy manipuloimaan; mm. tiedossa oleva lietteen osittainen poiskuljetus oikeaan aikaan, asukasvasteluku Elyllä vaivaiset 90 henkeä, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen asukas- ja henkilökuntaluvun kanssa, näytteiden ottopaikka jne. Asukkaiden ottamat ja Elyn ottamat näytteet ovat ristiriidassa, tässä ruma todellisuus kohtaa kaunistellut arvot.

Asiasta on tehty rikosilmoitus, hallintapakkomenettely on vireillään, on otettu yhteyttä eri viranomaisiin, mediaan, poliitikkoihin. Tulos on sama joka paikassa. Asiasta ei puhuta, vaan vaietaan täysin. Samaan aikaan kakka vaan valuu ja valuu. Tämä on kuten Pohjois- Koreassa; virallinen totuus on, että VOK:ssa ei ole ongelmaa jätevesien kanssa, vaan viime vuosisadalta peräisin oleva laitos on kokenut ihmeparantumisen ja alkanut toimia vuosikausien seisokin jälkeen erittäin hyvin ja selviytyy moninkertaisesta jätemäärästä loistavasti. Ja se toinen totuus, on paikallisten näkemä, haistama ja kohta myös maistama kokemus. Äärimmäisen surullista.

Ongelmana on lisäksi, että suomalaisten omaa holtitonta toimintaa ei voi arvostella ilman rasistin leimaa. Tällä suljetaan monta suuta. Mutta nyt ei ole kysymys rasismista, vaan vakavasta ympäristöongelmasta. Jos ELY hyväksyy luonnon pilaantumisen, on sen myös juridisesti vastattava tekemistään päätöksistä. Virkamiehet toimivat virkavastuulla, eikä byrokratiaan voi piiloutua.

Elyn raportin mukaan likaveden viipymisaika Heinäslammessa on 4 vuotta. Maalaisjärjellä ajatellen lämmin liete liikkuu iloisesti Heinäslammen lävitse Sahajärveen Heinäslammen oman kylmän vesimassan ylitse. Fysiikan laeille ei Elykään mahda mitään, kylmä, puhdas vesi pysyy pohjassa.
Näin Espoossa!

SAA JAKAA!

Tulevat ja paskovat meidän vedet? Mikähän lie todellinen tilanne ja onkohan ongelma muuallakin?
Suurkiihottaja Runeberg

Fitna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 145
 • Liked: 449
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #92 : 02.12.2015, 16:44:14 »
Pomo hiippaili tänään luokseni ja kertoi, että pelkää liikkua puudelinsa kanssa ulkona. Hän asuu Espoossa, en tiedä missä mutta kuulema ensi -ja turvakodin naapurissa ja siitä on tehty vok. Vastaan kävelee sielä nyt nuoria ulkomaalaisia, jotka tuijottavat, kävelevät vastaan hipaisuetäisyydeltä ja pysähtyvät katsomaan perään. Ei siinä vielä kaikki. Pomolla on myös mökki Espoossa, en tiedä senkään sijaintia, mutta kas, senkin naapurissa on nyt vok. Kokisin syvempää myötätuntoa, ellen niin hyvin muistaisi työkavereiden paheksuntaa minua, rasistia kohtaan, kun aiheesta olen asiallisesti puhunut.

 Tänään kävelin tutuilla metsäpoluilla Vantaan Kivistössä, kun tajusin koiran alkavan nuuhkia ilmaa ja se pysähtyi jääden tuijottamaan tiheään kuusikkoon. Aiemmin olisin ajatellut että kas, peura se vaan mutta nyt päähäni pälkähti liian monta ajatusta lähellä olevasta Kivistön vokista ja aloin jo kirjoittaa MV lehden huomista otsikkoa. Käännyin kannoillani ja viipotin takaisin ihmisten ilmoille yrittäen vastustaa houkutusta kurkkia olan yli. Tähän on tultu.

Kiitos kaikille ihmisrakkaille monikulttuurisuuden syleilijöille ja suomalaisuuden vihaajille. Kiitos kun jaksatte väkivalloin, ritsoin ja potkuin taistella kauniin aatteenne puolesta meitä epäilijöitä vastaan. Toivottavasti tapahtuu edes moraalinen oikeus ja uhriksi joudutte meidän sijastamme te, jotka kutsuitte heidät väkisin kylään meidän kotimaahan. Ei tässä ole enää mitään vitun järkeä.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #93 : 13.12.2015, 14:31:05 »
Lainaus
Asukkaiden ja vastaanottokeskuksen yhteistyö takkuaa Siikajärvellä – "Tutustuminen hälventäisi epäluuloja"

Lähiasukkaat ihmettelevät Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksen nihkeää suhtautumista tarjottuun apuun.

Vapaaehtoisia auttajia olisi paljon, mutta vastaanottokeskusta ylläpitävään Luonaan ei tahdo saada kontaktia, kuvaa Nuuksio-seuran puheenjohtaja Hannele Kerola.

– Jos tänne sijoitetaan turvapaikanhakijoita, on kaikkien etu, että he sopeutuvat ja ehkä oppivat kieltäkin. Muuri keskuksen ympärillä ei vie hyvään lopputulokseen.

Juristina Kerola olisi itse valmis kertomaan tulijoille suomalaisesta yhteiskunnasta. Hänen mukaansa asukkaissa on herännyt auttamishalua, kun tulijoiden joukossa on lapsiakin.

– Järjestimme seuran Honkamajalla pienille lapsille juhlatkin, jotka onnistuivat erittäin hyvin. Tulkkeja oli tosin vain yksi eikä Luonasta tullut paikalle yhtään vastuuhenkilöä.

Tutustuminen hälventää mahdollisia epäluuloja, Kerola tähdentää. Hän pitää Honkamajaa erinomaisena paikkana järjestää muitakin tilaisuuksia turvapaikanhakijoille.

Nuuksio-seuran hallitus on käynyt keskuksessa kaksi kertaa, lähinnä jätevedenpuhdistamoa koskevissa asioissa.

Seurakuntakin ojentaa mieluusti auttavaa kättä. Yhteistyö Luonan kanssa vain ei aiemmin toiminut kovin hyvin, toteaa Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpää.

– Luonan sisällä oli ilmeisesti tietokatkoja. Neuvottelemme nyt kuitenkin yhteistyöstä heidän aloitteestaan.

Seurakunnan koordinoima vapaaehtoistyö voi Kujanpään mukaan liittyä esimerkiksi vaatejakeluun, toiminnan järjestämiseen lapsille ja suomen kielen opetukseen.

– Alueellamme on kuusi vastaanottokeskusta ja olemme yhteyksissä niihin kaikkiin. Siikajärvellä etenemme samalla kaavalla kuin muuallakin.

Asukkaille on Siikajärvellä tarjolla suomen kielen opetusta, satutunteja, äiti-lapsi -kerhoja sekä erilaista liikuntaa, selvittää Luonan viestintäjohtaja Anna Virrantaus.

– Toimintaa järjestävät eri järjestöjen vapaaehtoiset. Yleisesti turvapaikanhakijoilla on toiveena saada mielekästä arjen tekemistä.

Turvapaikanhakijat toivovat myös lähialueilta kummiperheitä yhteiseen puuhasteluun sekä kulttuurin ja kielen oppimiseen. Lisäksi tarvetta on talvivaatteille ja kengille, lasten koulurepuille, jumppavaatteille ja uima-asuille.

Vaatteita ei viedä suoraan vastaanottokeskukseen. Virrantaus neuvoo lahjoittajia ja vapaaehtoistyöhön haluavia ottamaan yhteyttä Luonaan sähköpostitse. Osoite on vapaaehtoistoiminta@luona.fi.

Vapaaehtoistyön kanavia ovat myös SPR, seurakunnat ja järjestöt. Niiden kautta järjestyvät kurssitus, ohjaus ja vakuutukset.

HU: Asukkaiden ja vastaanottokeskuksen yhteistyö takkuaa Siikajärvellä – "Tutustuminen hälventäisi epäluuloja"


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 781
 • Liked: 52622
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #94 : 13.12.2015, 14:49:16 »
Takametsien pullahalaajat jaksavat vouhottaa, koska kohtaamisteoria ei ole vielä päässyt kaikkien osalta toimimaan.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 522
 • Liked: 11097
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #95 : 13.12.2015, 17:18:41 »
Facessa tuli vastaan tälläinen juttu


Lainaus
Muutettiin tänne Espoon Siikajärvelle vajaat kolme vuotta sitten. Ihastuimme kovasti tähän rauhalliseen, luonnon keskellä olevaan kylään, jossa lapsilla pieni ihana kyläkoulu. Täällä on saanut olla turvallisin mielin, on voinut myöhään illalla lenkkeillä, jännittäen korkeintaan karhua... Lapsen koulumatka on turvallinen ja lapset saaneet vapaasti kulkea keskenään kylillä. Kun tänne sitten muutama kuukausi sitten avattiin vastaanottokeskus jossa asuu vajaat 400 turvapaikanhakijaa, oli selvää että pieni kylämme tulee muuttumaan. Meidän perhe auttoi turvapaikanhakijoita parhaan kykymme mukaan ja olin hyvin avoin muuttuvalle tilanteelle, ajattelin että kyllä me kaikki tänne mahdutaan, sopu sijaa antaa... Pitkään yritin ajatella uutisista huolimatta että tapahtumat olivat "yksittäistapauksia", tottakai noin suureen joukkoon mahtuu myös niitä mätiä omenoita... Nyt on mitta täynnä! Tämä kylä on täynnä pelkoa, vihaa, ilkivaltaa ja ahdistusta.... Lapsia ahdistellaan bussissa, heille huudellaan i love youta, nipistellään ja kuvataan... Toiset on nuoria poikia, toiset aikuisia miehiä... Monet vanhemmat ovat päätyneet kuljettamaan lapsiaan koulumatkat, lapset tai vanhemmat kokevat koulumatkat liian ahdistavaksi tai turvattomaksi. Monet naiset kokevat iltalenkkinsä liian turvattomiksi yksin pimeässä ja jättävät sen väliin... VOK:in asukkaat pyörivät toisten tonteilla ja pihoilla, koska eivät ilmeisesti ymmärrä että täällä on omat alueet joihin ei saa mennä! Tunkeutuvat ihmisten kesämökkeihin, joko hengailee siellä ja ottaa kuvia someen tai sitten sotkevat ja hajoittavat paikkoja, PASKANTAVAT pihoille!! Okei, ei voi todistaa että kaikki heidän tekosiaan, mutta jos nyt ottaa kuvia itsestään mökin edustalta ja laiturilta joista mökin omistaja tunnistaa omakseen niin.... Näitä uutisia kylällä tulee viikottain. .. 😕 Lisäksi luontoa roskataan törkeästi! Vastaanottokeskuksen ympäristö lemuaa, on todistettu ja myönnetty että jätevedet ovat päässeet luontoon... Tämä onkin jo toinen ja isompi juttu, joka ei tietenkään ole turvapaikanhakijoiden syytä! Täällä ei poliiseja ole näkynyt juuri koskaan, nyt lähes päivittäin hälytysajoneuvoja kulkee kylällä... VOKISTA ei meille kerrota yhtään mitään mihinkään asiaan, ei haluta myöskään apua ottaa vastaan.Mutta siis, nämä kylän tapahtumat yhdistettynä päivittäin kuuluviin uutisiin, etenkin raiskauksista saa ahdistumaan! Tuntuu että on vain ajan kysymys koska se sattuu täällä.... Jotenkin on paljon helpompaa olla suvaitsevainen kun se ei kosketa itseään näin läheisesti... Kivittäkää mut jos haluatte mutta mun suvaitsevaisuus on loppu. Nämä ihmiset ei tunnu arvostavan sitä että me otimme heidät vastaan, lahjoitimme todellakin rahanarvoisia vaatteita ja leluja, tarjoamme ruokaa, katon pään päälle ja turvaa. He eivät arvosta eikä kunnioita meille tärkeitä asioita, ei luontoa, ei yksityisyyttä, toisten omaisuutta, ei ruokaamme, ei koskemattomuuttamme, ei lapsiamme, ei naisia, ei eläimiämme eikä koko Suomea.He pitävät virkavaltaa pilkkanaan. Ja anteeksi yleistys, tiedän että se ei ole mustavalkoisesti näin. Mutta tämä on se mitä minä näen, kuulen ja koen. Mitä me voimme tehdä? Emme mitään... katsella vierestä kun Suomi menee perseelleen....
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #96 : 13.12.2015, 17:26:18 »
No noihan se menee, kohtaamisteoria on ainoa toimiva lääke suvakkiuteen. Ei auta penisiliini, rauhoittavat eikä yskänlääke. Voimakkaat neuroleptit tekisi suvakkihourehtijan toki toimintakyvyttömäksi, muttei paranisi.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #97 : 13.12.2015, 17:41:41 »
Tuosta tekstistä tuli jotenkin hemmetin surullinen olo. En ole itse (vielä) joutunut näiden uusien vokkilaisten rikastuksista nauttimaan, mutta tuosta paistaa läpi sellainen turhautuneisuus, että pystyn hyvin eläytymään kirjoittajan tilanteeseen. Rauhallinen kyläympäristö paskottu ahneiden liikemiesten ja sekopäisten hyysääjien toimesta ja kaikki vakiasukkaat joutuvat sopeuttamaan elämäänsä näiden matujen mielenliikkeiden mukaan. Erityisesti naisia ja lapsia käy sääliksi.

Sinänsä ihan ymmärrettävää, että tällaisissa tilanteissa jotkut saattavat ajautua epätoivoisiin tekoihin, kun tavallinen elämä on muuttunut mahdottomaksi.

Edit: Turhaa toistoa pois.
« Viimeksi muokattu: 13.12.2015, 20:55:29 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Man in a Suit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 246
 • Liked: 3608
 • Yskikööt hihoihinsa vaan!
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #98 : 13.12.2015, 19:01:20 »
Tuosta tekstistä tuli jotenkin hemmetin surullinen olo. En ole itse (vielä) joutunut näiden uusien vokkilaisten rikastuksista nauttimaan, mutta tuosta paistaa läpi sellainen turhautuneisuus koko tilanteeseen, että pystyn hyvin eläytymään kirjoittajan tilanteeseen. Rauhallinen kyläympäristö paskottu ahneiden liikemiesten ja sekopäisten hyysääjien toimesta ja kaikki vakiasukkaat joutuvat sopeuttamaan elämäänsä näiden matujen mielenliikkeiden mukaan. Erityisesti naisia ja lapsia käy sääliksi.

Sinänsä ihan ymmärrettävää, että tällaisissa tilanteissa jotkut saattavat ajautua epätoivoisiin tekoihin, kun tavallinen elämä on muuttunut mahdottomaksi.

Tuon kirjoittajan tuska, muistakaa: Se voi olla pian kuka tahansa meistä. Mihin tahansa voidaan pykätä vokki. Koulut, vanhainkodit, vuokra-asunnot, parakkikylät, kesämökit, yksityisasunnot.
Jos näitä alkaa tulemaan keväällä taas lisää kuten ennustetaan (ja nythän ennustetaan 2-3 kertaista määrää + EU-jako) vokki saatetaan kärrätä sinunkin takapihallesi. Vaikka asuisit Ävätskönkään takamaiden syrjän reunassa. Sen jälkeen mikään ei enää ole entisensä.
Kaukaa aroilta kohoaa
Iivana Julman haamu.
Turman henki, se ennustaa:
verta on näkevä aamu.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #99 : 16.12.2015, 12:33:00 »
Tästähän on ollut juttua aiemminkin, mutta laitetaanpa tämä uutinen nyt silti.

Kun ollaan Hyvällä Asialla (tm), niin ei siinä niin tarkkaan pidä mitään rakennuslupia, ympäristöasioita tai kosteusvaurioita miettiä. Viranomaisetkin voivat vähän joustaa. Tärkeintä on se, että Kuona Oy:n kirstuun virtaa rahaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paikalliset-ihmettelevat-espoossa-vastaanottokeskuksen-olosuhteita-yritys-kiistaa-syytokset/5611138

Lainaus
Paikalliset ihmettelevät Espoossa vastaanottokeskuksen olosuhteita – yritys kiistää syytökset

Espoossa Nuuksion Siikajärven asukkaat ovat huolestuneet paikallisen vastaanottokeskuksen ympäristöhaitoista ja olosuhteista.

Siikajärven asukasyhdistyksen mukaan keskuksen jätevedet pääsivät lähes koko lokakuun ajan puhdistamattomina luontoon alueella, joka on määritelty I-luokan pohjavesialueeksi.

Ohivuodon aiheutti yhdistyksen mukaan vanha, toimimaton ja alitehoinen jätevedenpuhdistamo. Yhdistyksen mukaan alueella on edelleen avovesialtaita, joissa muun muassa kolibakteerien osuus ylittää kaksinkertaisesti sallitun määrän.

Luona Oy:n operoima vastaanottokeskus toimii vanhassa kurssikeskuksessa. Turvapaikanhakijoita asuu keskuksessa yli kolmesataa.

Luonan viestintäjohtaja Anna Virrantaus kertoo, että Siikajärven kiinteistön jäteveden puhdistamon biologinen puhdistus otettiin käyttöön kolme päivää kiinteistön käyttöönoton jälkeen.

Tätä ennen jätevedet oli johdettu puhdistamon saostusaltaisiin.

– On mahdollista, että nestemäistä jätevettä on päässyt luontoon myös puhdistamon ollessa poissa käytöstä edellisten neljän vuoden aikana. Nykyisessä käytössä puhdistamon teho on viranomaisen luvan mukainen, Virrantaus vakuuttaa.

Siikajärven asukasyhdistyksen mukaan kiinteistö on lisäksi nykyiselle asukasmäärälle alimitoitettu ja siellä on käynnissä rakennustyöt, joille ei ole haettu rakennuslupaa.

Yhdistyksen tulkinnan mukaan myöskin kiinteistön parkkialueelle ilmestyneet kaksi konttirivitaloa on pystytetty ilman asianmukaista ympäristö- ja rakennuslupaa.

Kiinteistö on kärsinyt myös lukuisista kosteusvaurioita, ja siellä tapahtui Siikajärveä vahingoittanut öljyvuoto vuonna 2014.

Paikallisia kummastuttaakin, miten satoja turvapaikanhakijoita, joista lapsia on noin 100, altistetaan näin huonoihin olosuhteisiin.

Luonan mukaan kiinteistössä nyt tehtävät remontit ovat edellisen toimijan saamien rakennuslupien mukaisia, eikä alueelle tuotuja asuinkontteja ole vielä otettu käyttöön.

– Olemme myös korjanneet liikuntasalin lattiasta löytyneen vanhan kosteusvaurion. Lisäksi teemme sen tyyppistä pintaremonttia, johon ei vaadita rakennuslupaa. Vuonna 2014 aiheutuneen öljyvuodon jälkeen juomavesi on testattu ja todettu puhtaaksi, Virrantaus sanoo.

Siikajärven asukasyhdistystä pöyristyttää myös se, että paikallisten vapaaehtoistyöntekijöiden, kuten kielten opettajien ja lääkäreiden, pääsy auttamaan vastaanottokeskukseen on torjuttu Luonan toimesta.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6349
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #100 : 16.12.2015, 12:52:23 »
paska haisee ja arabilaikka soi, espoossa nautitaan rikastumisesta myös maanperää myöten.
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Lainaus
Välikohtaus nuorten vastaanottokeskuksessa Espoossa, 1 kiinni

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön Espoossa alaikäisten vastaanottokeskuksessa tapahtuneen välikohtauksen johdosta.

Helsingin poliisin yleisjohtajan mukaan kukaan ei ole loukkaantunut myöhään keskiviikkoiltana Espoon Rinnekoti-Säätiön tiloissa tapahtuneessa välikohtauksessa.

– Siellä on ollut poliisioperaatio, jonka yhteydessä yksi henkilö on otettu kiinni, todetaan Helsingin poliisista.

Tarkempaa tietoa tapahtuman sisällöstä ei kerrota. Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon tilannekeskuksessa ei juuri nyt vastata puheluihin.

Facebookissa levisi noin tunti aiemmin tieto, että ”vastaanottokeskukseen oli hyökätty aseella, ammuttu pari kertaan ikkunoista”.

– Poliisi tutkii asiaa. Espoon poliisi tiedottaa aiheesta tarkemmin, todetaan Helsingistä, eikä kommentoida ammuskeluväitettä.

[---]

Ilta-Sanomat
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #102 : 24.12.2015, 00:15:03 »
"Sivullisille ei aiheutunut vaaraa, lisää neekereitä."

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #103 : 24.12.2015, 00:25:50 »
Ei itkeä saa
ei meluta saa
joku voi tulla ikkunan taa...

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 781
 • Liked: 52622
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #104 : 24.12.2015, 00:48:55 »
Lisää, lisää ja aina vain lisää. Hyvää joulua kaikille suomalaisille, toivottaa hallitus.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 478
 • Liked: 43396
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #105 : 24.12.2015, 00:50:43 »
Seuraava onkin sitten jytky.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #106 : 24.12.2015, 01:00:51 »
Espoolaismiehet ovatkin hämmästyttävästi pysyneet hengissä, kotiovillaan, Mogadishussa.

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Lainaus
Puolenyön jälkeen poliisi tiedotti, että lähistöltä kiinniotettu henkilö on täysi-ikäinen mies ja haltuun on otettu starttipistooli. Alueella tehtiin puhutuksia ja etsintöjä useamman partion voimin.


Ilta-Sanomat
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #108 : 24.12.2015, 01:39:31 »
Huoh tuota suomen alennustilaa. Tarkoitan kielen alennustilaa.

Lainaus

Facebookissa levisi noin tunti aiemmin tieto, että ”vastaanottokeskukseen oli hyökätty aseella, ammuttu pari kertaan ikkunoista”.


Eli hyökkääjä tunkeutui vastaanottokeskuksen tiloihin mahdollisesti liikkuen aseen avulla ja ampui enemmän kuin yhden laukauksen ikkunoista ulos? Olen nähnyt huonompaakin kielenhallintaa, mutta en millään muista missä.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1493
 • "je m’en fous"
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #109 : 24.12.2015, 03:59:43 »
No mutta muista nyt, yksi osaa lukea, toinen kirjoittaa...
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 503
 • Liked: 2631
 • Tylsä hetero
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #110 : 24.12.2015, 04:08:35 »
Espoo on ihana paikka.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 955
 • Liked: 25627
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #111 : 24.12.2015, 05:23:37 »
Tuosta tekstistä tuli jotenkin hemmetin surullinen olo. En ole itse (vielä) joutunut näiden uusien vokkilaisten rikastuksista nauttimaan, mutta tuosta paistaa läpi sellainen turhautuneisuus koko tilanteeseen, että pystyn hyvin eläytymään kirjoittajan tilanteeseen. Rauhallinen kyläympäristö paskottu ahneiden liikemiesten ja sekopäisten hyysääjien toimesta ja kaikki vakiasukkaat joutuvat sopeuttamaan elämäänsä näiden matujen mielenliikkeiden mukaan. Erityisesti naisia ja lapsia käy sääliksi.

Sinänsä ihan ymmärrettävää, että tällaisissa tilanteissa jotkut saattavat ajautua epätoivoisiin tekoihin, kun tavallinen elämä on muuttunut mahdottomaksi.
Tuon kirjoittajan tuska, muistakaa: Se voi olla pian kuka tahansa meistä. Mihin tahansa voidaan pykätä vokki. Koulut, vanhainkodit, vuokra-asunnot, parakkikylät, kesämökit, yksityisasunnot.
Jos näitä alkaa tulemaan keväällä taas lisää kuten ennustetaan (ja nythän ennustetaan 2-3 kertaista määrää + EU-jako) vokki saatetaan kärrätä sinunkin takapihallesi. Vaikka asuisit Ävätskönkään takamaiden syrjän reunassa. Sen jälkeen mikään ei enää ole entisensä.Ei voida enää. Siis vastauksena boldattuun. Poliisiasema pitää olla riittävän lähellä. Itse pohdiskelin napalmin keittelyä ihan hyvikseni ajatusharjoitteluna. (PV, mulle sen opetti maanpuolustusta varten, en minä muuten sitä olisi miettinyt.) Ei tarvitse enää. Sopiva on ex. sairaala lähellä mökkiäni, mutta nykysäännöt +  silta ja vaihtoehtona lossi.. Ja liikaa kilometrejä poliisiasemalta.  ;D  Ei tule.  Ja asuinalueelleni ei tule. Liian kallis. Ei paikkoja, ellei joku julkinen palvelu lopeteta, joka - lue edellinen. Kaupunginjohtaja asui samalla lyhyella kadulla, nyt asuu sen perhettä.. Ja muita, joilla on valtaa. Ja jotka vittuuntuvat, jos elinympäristö menee viduiksi ja asuntojen hinta laskee. Kele tein white flightin jo ennen kuin termiä vasta lanseerailtiin Suomeen ..
« Viimeksi muokattu: 24.12.2015, 05:25:12 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #112 : 24.12.2015, 10:11:08 »
No mutta muista nyt, yksi osaa lukea, toinen kirjoittaa...

...ja kolmas pitää silmällä näitä intellektuaaleja.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Lupu(kulkuri)

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 729
 • Liked: 301
 • "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä." - Puhuva Koira
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #113 : 24.12.2015, 10:16:02 »
No mutta muista nyt, yksi osaa lukea, toinen kirjoittaa...

Erittäin off topic, mutta pakko: Lemmy täyttää tänään 70 v. !

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 503
 • Liked: 2631
 • Tylsä hetero
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #114 : 24.12.2015, 11:59:55 »
http://www.hs.fi/kaupunki/a1450924088337

Mies ammuskeli starttipistoolilla Rinnekodilla - yhteyttä turvapaikanhakijoihin tutkitaan

Poliisi etsi monen partion voimin ammuskelijaa Rinnekodin ympäristöstä Pohjois-Espoosta keskiviikkona illalla. Epäilty saatiin kiinni kahden tunnin etsintöjen jälkeen lähistöltä.

Sosiaalisessa mediassa levisi illan ja yön aikana tietoja, joiden mukaan Rinnekotiin olisi hyökätty aseen kanssa. Julkisuudessa on myös ollut tietoja, joiden mukaan ammuskelu olisi tapahtunut Rinnekodissa sisällä.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että tiedot ovat perättömiä.

”Ammuskelu tapahtui Rinnekodin alueella, mutta ei sisätiloissa”, komisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi torstaina aamupäivällä.

Rinnekodissa Pohjois-Espoossa on majoitettuna alle 18-vuotiaita turvapaikanhakijoita.

Värtinen ei torstaina aamupäivällä osannut kertoa, oliko ammuskelulla yhteyttä turvapaikanhakijoihin. Ammuskelijaa, täysi-ikäistä miestä päästään tämän motiiveista kuulemaan torstaina iltapäivällä.

Värtinen arvelee, että julkisuudessa olleet uutiset ovat perustuneet sosiaalisessa mediassa kerrottuun: ”Aika vaarallista lähteä sometietojen varassa lausumaan asioita”, Värtinen sanoi.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai hälytyksen Rinnekodille kello kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana. Hälytys oli tullut naapurustosta, kun Rinnekodilta oli kuultu laukauksia.

Poliisi puhutti etsintöjen aikana illalla useita paikallisia asukkaita sekä alueella liikkuneita. Epäilty otettiin kiinni kello kymmenen aikaan illalla, jolloin ase todettiin starttipistooliksi.

Komisario Teemu Värtisen mukaan oli oletettavaa, että alkoholi oli osaltaan aiheuttanut ammuskelun.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #115 : 28.12.2015, 10:15:42 »
Pöyristyttäviä lausuntoja demarilta tai ainakin demarien listoilla olleelta. Viranomaisten pitäisi muka noudattaa lakeja vokkien kohdalla.. ennenkuulumatonta.

Eikä meillä mitään maahanmuuttobisnestä ole, vaan kaikki toimijat ovat täysin pyyteettömästi mukana auttamassa hädänalaisia. Tällainen pölhöpopulismi on tuomittava kovasanaisesti.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/350248-viranomaistenkin-noudatettava-maan-lakia-ex-meppi-kritisoi-vastaanottokeskuksen

Lainaus
"Viranomaistenkin noudatettava maan lakia" – ex-meppi kritisoi vastaanottokeskuksen valvontaa

Entinen MEP Mitro Repo kritisoi viranomaisten toimintaa Siikajärven vastaanottokeskuksen kohdalla.

– Olen ihmetellyt hätämajoituskeskuksen kohdalla muun muassa Espoon kaupungin eri viranomaistahojen vastuutonta toimintaa niin rakennusvalvonnassa, ympäristönsuojelussa kuin myös pelastus- ja terveystarkastustoimessa, kirjoittaa Repo Länsiväylän lukijan palstalla (LV 26.12.).

Revon mukaan lähimmäisen rakkauden nimissä vastuutaan pakoileivat lautakunnat ja viranomaiset tekevät karhunpalveluksen hiljattain laaditulle hallituksen turvapaikkapoliittiselle toimintaohjelmalle.

– Jos maahanmuuttajilta vaaditaan, että he oppivat elämään maassa maan tavalla, myös suomalaisten viranomaisten on noudatettava maan tapoja ja lakeja, lataa Repo.

Osansa Revon kritiikistä saa myös ely-keskus.

– Uudenmaan ely-keskustakaan ei voi olla kritisoimatta laiminlyönneistä Siikajärven vastaanottokeskuksen jätevesijärjestelmän valvonnassa.

(...)

Repo moittii kirjoituksessaan myös maahanmuuttoviraston toimintaa. Repo syyttää maahanmuuttovirastoa siitä, että se on vältellyt avoimuutta ja laiminlyönyt kilpailuttamisen.

– Vaarana on, että viranomaistahon leväperäisyys valvonnassa mahdollistaa myös räikeän maahanmuuttobisneksen. Tilannetta ei helpota se, että eräiden voittoa tavoittelevien palvelutarjoajien hallituksiin kuuluu myös tunnettuja poliitikkoja.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Jane Doe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 534
 • Liked: 2221
 • Muh feels! So triggered right now!
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #116 : 28.12.2015, 11:00:04 »
Vaikka olenkin iloinen kaikista kriittisistä äännähdyksistä, täytyy muistaa että Repokin aktivoitui nuivistelemaan vasta, kun rikkaus alkoi tunkea (köh, kakkia, köh köh) liian lähelle omaa pihapiiriä.

Vaadin vokkeja Graniin, Eiraan, Töölöön, Kaskisaareen ja Westendiin!
Wippajei!

Eurytmistinä alkaa mielikuvitus elää..

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #117 : 26.01.2016, 15:39:50 »
"Uutisessa" ei ole mitään kovin mullistavaa. Tällaista lässytystä vaan kotoutumisesta älypuhelimilla sekä Reino-tossuista, jotka ihanasti yhdistävät kaksi jalkinekulttuuria, kun nämä älykääpiöt eivät osaa käyttää talvikenkiä pakkasella.

http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-alaikaiset-turvapaikanhakijat-opetetaan-elamaan-maassa-maan-tavalla-hankitaan-oma-puhelin-reino-tohvelit/?shared=307456-b59ee7f2-500

Lainaus
Näin alaikäiset turvapaikanhakijat opetetaan elämään ”maassa maan tavalla” – hankitaan oma puhelin ja Reino-tohvelit

Monelle alaikäiselle turvapaikanhakijalle älypuhelin on ollut ostos numero yksi Suomeen saapumisen jälkeen.

Pelastakaa Lapset ry:n tukiasumisyksikössä Espoon Kauklahdessa on tilaa 40 nuorelle. Tällä hetkellä siellä asuvista 16-17-vuotiaista pojista suurin osa lähtöisin Afganistanista.

Kauklahden yksikön nuoriso-ohjaaja Majeed Abbas kertoo, että joillakin pojista oli kalliin matkan jäljiltä vielä rahaa jäljellä.

”Haimme heidän kanssaan Gigantista kaikkein halvimpia älypuhelimia. Puhelin on pojille todella tärkeä, sitä käytetään yhteydenpitoon kotimaahan jääneiden sukulaisten kanssa sekä suomen kielen opiskeluun. Google-kääntäjä on ahkerasti käytössä”, Abbas jatkaa.

Oma puhelin auttaa kotoutumaan

Älypuhelimet ovat keskeisessä roolissa myös tulijoiden kotouttamisessa. Kun poikia on perehdytetty Suomen lakiin, yhteiskunnan pelisääntöihin ja tapakulttuuriin, oma puhelin on oikotie nettiin ja tiedon ääreen.

Puhelin on siinä määrin tärkeä, että poikien on havaittu lainailevan toisilleen rahaa, että vähävarainen kaveri saa ostettua puhelimen. Velka maksetaan omasta 90 euron vastaanottorahasta.

”Minä ajattelin, että apua, mitä siitä tulee kun nämä alkavat lainailla rahaa toisiltaan. Mutta hyvin se on toiminut”, sanoo tukiasuntoyksikön johtaja Tuulia Vainio.

Kaikki Kauklahden pojat ovat tulleet Suomeen loppusyksystä Tornion kautta, Ruotsin rajan yli. Sen tarkemmin heidän elämäntarinaansa ei tunneta. Eivätkä työntekijät tätä liiemmin kysele.

”Maahanmuuttovirasto hoitaa turvapaikanhakijoiden haastattelut. Meidän tehtävämme on yrittää saada heidän arkensa sujumaan”, sanoo Vainio.

Reitistä Ruotsin läpi Haaparannan ja Tornion kautta Suomeen tiedetään sen verran, että toiminta on hyvin organisoitua, ammattimaista ihmissalakuljetusta. Ruotsissa pidätetyistä kymmenistä epäillyistä salakuljettajista osasta on tehty luovutuspyyntö Suomeen.

”Minulla on pitkä lastensuojeluhistoria. Tiedän, että menee muutama kuukausi, että nämä nuoret oppivat luottamaan aikuiseen. Se vaatii aitoa läsnäoloa ja sitä, että heitä kuunnellaan, autetaan ja vaaditaan kantamaan vastuu tekemisistään”, kertoo Anu Lehto, Pelastakaa Lapset ry:n lastenkotitoiminnan päällikkö.

(...)

”Osa pojista on shiioja ja osa sunneja, mutta Reinot yhdistävät kaikkia”, Abbas kertoo.

Kauklahden tukiasunto on saanut lahjoituksena perinteisiä suomalaisia Reino-tohveleita. Hyvä niin, sillä monilla Afganistanista ja Lähi-Idästä tulevilla miehillä on mieltymys käyttää varvassandaaleita säällä kuin säällä.

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksessa henkilökunta joutui puuttumaan jopa aikuisten miesten pukeutumiseen, kun he liikkuivat keskuksen pihapiirissä varvassandaaleissa yli 20 asteen pakkasella.

Reino-tohvelissa tavallaan yhdistyy kaksi jalkinekulttuuria. Se on kuin välimalli kömpelön ja hankaavan talvikengän – ja tutun ja turvallisen mutta talvisäähän soveltumattoman varvassandaalin väliltä. Helppo, kevyt, nopeasti jalkaan sujautettava mutta lämmin.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6349
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #118 : 26.01.2016, 15:43:45 »
vassari-anarkot ovatkin myös ruvenneet kotoutumaan, niin miehet kuin naisetkin pukeutuvat pellenaamioihin Marimekkokuosilla.

suomi nousuun, wippajei
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 5841
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Espoo ottaa lisää turvapaikanhakijoita
« Vastaus #119 : 26.01.2016, 20:52:05 »
Ehkä kotouttamista nopeuttaisi kuitenkin se että ei mitään kännyköitä ja eikä vastaanottorahaa. Meinasin ehdottaa lisäksi vastaanottorahan muuttamista työpalveluksella ansaituksi rahamuodoksi kuten esim. puiden pilkkominen kirveellä mutta sitten tajusin että samperi, siinä joku radikalisoitunut tyyppi muuttuisi ennennäkemättömän mielipuoleksi.

Kökkeli uhkasi gentrifioitua niin tällä tempulla saatiin se suoraan keskiajalle takaisin kiitos näiden 16-17 vuotiaiden afganistanilaisten.