Kirjoittaja Aihe: 2015-09-03 EU:n uusi suunnitelma: 120 000 pakolaista ympäri unionia  (Luettu 123824 kertaa)

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 33 575
  • Liked: 75229
Tuo edellinen viestini alustuksena tälle absurdille uutiselle:

Lainaus
Puola, Unkari ja Tšekki rikkoivat lakia vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan, päätti EU:n tuomioistuin

PUOLA, Unkari ja Tšekki rikkoivat Euroopan unionin lakia kieltäytymällä ottamasta vastaan lupaamiaan määriä siirtolaisia vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan, päätti Euroopan unionin tuomioistuin torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sivuuttamalla EU:n tavoitteen jakaa siirtolaisia valtioiden kesken, kolme maata ”epäonnistuivat tehtävässään täyttää EU:n lain vaatimukset”, tuomioistuin totesi torstaina.

[...]

TUOMIOISTUIMEN mukaan Puola rikkoi lupauksensa ottaa 100 ihmistä siirtona Kreikasta ja Italiasta, Tšekin ottaessa vain 12 viidestäkymmenestä maan lupaamasta ja Unkarin kieltäydyttyä antamasta lainkaan määrää.

Tuomioistuimen mukaan maiden selvitykset asiasta olivat puutteellisia.

Tšekin pääministeri Andrej Babis kommentoi tuomioistuimen päätöstä paikalliselle uutistoimistolle CTK:lle.

”Hävisimme, mutta se ei ole tärkeää. Tärkeä asia on, että meidän ei tarvitse maksaa mitään, sillä komissio maksaa lakikulut”, Babis sanoi AFP:n mukaan.
Helsingin Sanomat 2.4.2020

Lainaus
Eastern European states 'broke EU law' by refusing refugees

The European Court of Justice has ruled that Poland, Hungary and the Czech Republic acted against EU law when they rebuffed a migrant distribution deal. The move took place during the 2015 European migrant crisis.


Poland and Hungary and the Czech Republic acted illegally by refusing to accept refugees during the 2015 migrant crisis, the European Court of Justice ruled on Thursday.

The Eastern European states refused to accept a plan by EU interior ministers in September 2015 to redistribute asylum seekers from Italy and Greece within the bloc.

By ignoring the decision, the court ruled that they "failed to fulfil their obligations under European Union law."

More than 1 million refugees and migrants crossed into Europe at the height of the crisis. Around 160,000 of them were meant to be distributed among other member states according to a quota system.

However, because Poland, Hungary and the Czech Republic did not abide by the ruling, only about 40,000 refugees were relocated.
...
Deutsche Welle 2.4.2020

Ei tosiaankaan ollut Puolan, Unkarin ja Tšekin vika, että vain 40 000 turvapaikanhakijaa siirrettiin. Se johtui ennen kaikkea suurista maista kuten Saksa ja Ranska, jotka jättivät tietoisesti suuret siirtokiintiönsä täyttämättä. Niitä ei kuitenkaan syytetä mistään, kun taas Puolaa, Unkaria ja Tšekkiä uhkaavat ilmeisesti jättisakot, mikäli komissio vaatii sellaisia.

Lainaus käyttäjältä: HS 2.4.2020
TUOMIOISTUIMEN mukaan Puola rikkoi lupauksensa ottaa 100 ihmistä siirtona Kreikasta ja Italiasta, Tšekin ottaessa vain 12 viidestäkymmenestä maan lupaamasta ja Unkarin kieltäydyttyä antamasta lainkaan määrää.

Kaikki EU-maat rikkoivat nämä lupauksensa (pledge, eri asia kuin maakiintiö). Ihan joka ikinen. Niin myös ainoana EU:n määräämän maakiintiönsä täyttänyt Malta, joka oli innoissaan luvannut ylittää kiintiönsä yli puolella.

Kiintiöitä, lupauksia ja toteutuneita siirtolukuja sivulla 6: The Friedrich-Ebert-Stiftung: The Relocation of Refugees in the European Union (pdf)

Voi ihmetellä esimerkiksi sitä, että syytettynä ei ollut Itävalta, joka otti vastaan vain 15 turvapaikanhakijaa, vaikka kiintiö oli 1 953 ja lupaus 50. Tai Saksa, jonka kiintiö jäi vajaaksi määrällä, joka oli lähes tuplasti Puolan, Unkarin ja Tšekin yhteenlaskettujen kiintiöiden suuruinen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Charlie

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 342
  • Liked: 1087
  • UROS
^ Ja tämähän meni Unkarin kannalta niin, että joukolla suunniteltiin otettavan Italiasta, Kreikasta ja Unkarista kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita. Unkari ilmoitti, että he eivät halua olla missään tekemisissä suunnitelman kanssa, vaan haluavat kestävän ratkaisun. Eli tukkivat mieluummin oman rajansa, minkä toteuttivat. Kun Unkari ei luvannut antaa ketään muille, päätettiin ottaa sen sijaan enemmän Italiasta ja Kreikasta. Kun Unkari ei ollut lähettävä maa, sillekin lätkäistiin vastaanottokiintiö sen vastustuksesta huolimatta. Unkari tietenkin - Tshekin, Slovakian ja Romanian ohella - äänesti koko älytöntä suunnitelmaa vastaan. Enemmistöpäätöksellä suunnitelma kuitenkin hyväksyttiin ja Unkarille noin lankesi 1 300 läpsyttelijän kiintiö niiden monien kymmenien tuhansien päälle, joista osa olisi siis voitu jakaa Eurooppaan. Näistä lähtökohdista pitäisi jokaisen ymmärtää, että Unkari katsoi sopivaksi olla ottamatta yhden yhtä turvapaikanhakijaa Italiasta ja Kreikasta. Vaan ei. EU-lakia on törkeästi rikottu taas.

Tagit: