Kirjoittaja Aihe: Lappeenranta: Vastaanottokeskus 130 ihmiselle tulossa Joutsenon Saimaantielle  (Luettu 34894 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 266
 • Liked: 81785
Lukijan kommentti pääkirjoitukseen;
"Perustuuko väite "Toinen ääripää ei näe mitään merkitystä sillä, montako turvapaikanhakijaa kuolee." johonkin faktaan vai haluaako toimittaja vain kärjistää keskustelua? Mielestäni tuollaiset kommentit nimenomaan lietsovat tunnekuohua, vaikka kirjoittaja vakuuttelee, että asiaan pitäisi suhtautua viileästi ja käytännöllisesti."

Se jos mikä on toimittajan peräänkuuluttamaa viileää suhtautumista, enkä pysty näkemään, miten itsemurhaa yrittävien tai sillä uhkaavien käännytettävien turvapaikanhakijoiden (tämä tapaus vielä karkotettava rikollinen) määrä tulisi ottaa keskustelussa huomioon. Itse asia ei muutu miksikään, oli heitä 1 tai 11, vaikka vähempi onkin parempi.

En keksi itsemurhien ehkäisyyn sen kummempia keinoja, eikä toimittajakaan esitä sellaisia. Se ainakin on selvää, että jos itsemurhalla uhkaaminen johtaa minkäänlaisiin myönnytyksiin, niin uhkailut vain lisääntyvät.

Joku poliisinimimerkki avasi aikoinaan täällä tai jossain muualla kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden itsemurhalla uhkaamiseen liittyviä käytäntöjä, ja pelkät lakisääteisen tarkkailun kustannukset olivat luokkaa (en muista tarkkaa summaa) 500 euroa päivässä. Tarkoitus on tietenkin keskeyttää käännytysprosessi, ja juuri näin tehdään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 551
 • Liked: 20982
 • Persuhtava keskustelija
Turvapaikanhakijat pitää kiireesti sulkea vartioituihin laitoksiin oman turvallisuutensa vuoksi.

Ja hoitaa ne kotimatkalle, rakkaitten lähimmäistensä luokse, täällä ne vaan ahdistuu lisää päivä päivältä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 812
 • Liked: 3813
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Death In Detention: Suicide Reveals Mental Health Strain of Deportation Wait

The last time anyone saw Osama Jebari alive was a Saturday night at the end of January.

The following morning Finns would go to the polls to elect their president. But at Joutseno Detention Centre near Lappeenranta it was just another mundane day of waiting, for the dozens of detainees at the penultimate stop of their deportation journey.

When Jebari didn’t go to breakfast, nobody thought it was strange. Like many of the men at Joutseno, the young Moroccan didn’t keep a regular sleep schedule.

And when he didn’t show up for lunch, this also didn’t raise any alarms. Jebari frequently skipped the midday meal.

It was only after dinner, around 18:00 on Sunday 28th January, that his friends became concerned. When they went to his room, they found Jebari hanging from a ventilation pipe on the ceiling. An electrical extension cord was wrapped around his neck. He had likely been dead since the night before.

Mental Health Issues In Detention Centres

Human rights campaigners and mental health professionals say Osama Jebari’s death highlights the issues faced by people in Finnish detention centres, whose uncertain situation exacerbates anxieties, depression and suicidal thoughts.

“When we complain to [Finnish Immigration Service] Migri or the detention centre that [detainees] don’t get the proper health care and mental health care, they say everything is okay, the system works, and they won’t comment on individual cases” says Outi Popp, Spokeswoman for the Stop Deportations advocacy group.

“Mental disorders and distress are much more common among people in detention centres than among asylum seekers in the community. The longer the detention, the more mental health problems” explains Kristian Wahlbeck, a psychiatrist who works with the Finnish Association for Mental Health MIELI.

The most common mental disorder is depression, which can be seen in about half of the detainees. Many, especially failed asylum seekers, have post-traumatic stress disorders due to traumas suffered in their home country or during the journey to Finland.

Anxiety disorders are not uncommon, and suicidal tendencies connected with mental health issues seen in detention centres are all-too-frequent, according to Wahlbeck.

Officials Respond

When Osama Jebari arrived in Joutseno in the middle of December, there were some clues that things weren’t going well for him.

Although he had a permit to stay in Finland, he’d been convicted of several crimes, and now faced deportation back to Morocco.

Loput linkin takaa

http://newsnowfinland.fi/news-now-original/death-in-detention-suicide-reveals-mental-health-strain-of-deportation-wait
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11575
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Loput linkin takaa

http://newsnowfinland.fi/news-now-original/death-in-detention-suicide-reveals-mental-health-strain-of-deportation-wait

Salomo Mbondo is not a sympathetic character. He was released from Mikkeli prison last week after serving a sentence for aggravated rape of a 17-year-old girl in Lahti.

Originally from the Democratic Republic of Congo, Mbondo is HIV-positive, and now he’s living in the same room where Osama Jebari killed himself.


Aivan selvä "itsemurhaselli". Nyt odotellaan Mbondon itsemurhaa, koska todennäköisesti karkoitetaan Kongoon, missä HIV-raiskaaja ei tosin ole asunut sitten 90-luvun.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20111
Lakimieheni neuvoi olemaan kommentoimatta tämän Marokon pojan tapausta näinkään julkisesti. Uhmaan asiallista neuvoa hiukan ja totean, että ajatukseni eivät todellakaan ole marokkolaisen taparikollisen  tapauksessa.

Minulla ei nyt muuta.

E: Oli mulla sittenkin. Suhtautuisin näihin asioihin kymenlaaksolaisella hirtehishuumorilla. PPP & Harri Virtanen.

https://youtu.be/XJbU8xQomGU

1,5 min.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 20:32:26 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 865
 • Liked: 60164
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Joutseno­ssa Konnunsuon vastaanottokeskuksessa on väljää, sillä 314:sta paikasta 200 on käytössä. Suurin osa asukkaista on venäläisiä Jehovan todistajia (lapsiperheitä). Lisäksi vokissa mm. turkkilaisia ja iranilaisia, mutta irakilaisia ei juurikaan. Meininki on kuulemma rauhoittunut. Suomen lähialueilta tulevien venäläisten kohdalla kulttuurierot ovat pieniä eivätkä he tarvitse arjen perusasioissa juuri neuvontaa.

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/5e696349-e446-41c5-ba0a-711c9e2f2769 (10.3.2019)

Lainaus
Joutsenon vastaanottokeskuksessa on nyt väljää ja rauhallista — Nuorten miesten tilalle on tullut venäläisiä lapsiperheitä

Venäläiset Jehovan todistajat etsivät turvaa Suomesta. Kolmannes asukaspaikoista on tällä erää vapaana.

Joutsenon vastaanottokeskuksen asiakaskunta on kokenut täyden muodonmuutoksen runsaan vuoden aikana. Nuorten miesten sijasta Konnunsuolla asuu nyt pääasiassa lapsiperheitä.

Suurin osa tämänhetkisistä asukkaista on venäläisiä Jehovan todistajia. He ovat etsineet turvaa Suomesta sen jälkeen, kun Venäjä luokitteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi ja kielsi yhteisön toiminnan.

— Elämänrytmi on nyt toinen kuin nuorten miesten kohdalla, vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen toteaa.

(...)

Konnunsuolle päätyneet venäläiset tulevat tiettävästi Suomen lähialueilta. Heidän kohdallaan kulttuurierot jäävät pieniksi eikä arjen perusasioissa juuri tarvita neuvontaa.

— Suurena ryhmänä venäläiset saavat tukea toisistaan ja osa on myös verkottunut suomalaiseen yhteiskuntaan.

(...)

Irakilaisia tulijoita vähän

Syksyllä 2015 Joutsenon vastaanottokeskus oli ääriään myöten täynnä, ja ihmisiä yöpyi jopa pihalle pystytetyissä teltoissa. Nyt keskuksessa on väljää, sillä 314 peruspaikasta vain runsaat 200 on käytössä.

Irakilaisia tulijoita on vähän, ja ajoittain heitä ei ole ollut Konnunsuolla ollenkaan. Yleisimpiin kansallisuuksiin kuuluvat nyt venäläisten ohella turkkilaiset ja iranilaiset.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: