Kirjoittaja Aihe: 2015-09-05 Yle: Juha Sipilä antaa kotinsa turvapaikanhakijoille  (Luettu 577767 kertaa)

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 242
 • Liked: 20847
Rouva on pumpulissa kasvanut lahkolaistyttö, jolla ei ole ollut mitään käsitystä pahasta maailmasta.  Siihen kun yhdistetään menestysteologialla siunatuilla yrityskaupoilla rikastunut insinöörimies pääministerinä, niin tulos on juuri näin rumaa jälkeä.

En väitä vastaan etteikö jälki olisi rumaa, mutta se on rumaa kaikissa länsieurooppalaisissa maissa, eikä niissä kaikissa ole insinööri ja sen lahkolaisakka vallassa. Ei nämä mainitut ominaisuudet eivät selitä mitään. Joku muu "lahko" tuossa nyt on kyseessä, olisiko kulttuurimarxilainen suvaitsevaisuuslahko.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 860
 • Liked: 14214
Kolme ja puoli vuotta vanha uutinen on noussut TS:n neljänneksi luetummaksi nyt kun joku oli postannut uutiseen yhden kommentin.  :D

Kyllä ihmisiä nämä jutut kiinnostavat.  :)

#FahadFiras

Lainaus
Sipilään vedonnut turvapaikanhakija ei ole kommentoinut FB-sivujaan

Irakista tullut 17-vuotias kirjoitti sivullaan pääministerin tapaamisesta vastaanottokeskuksessa. Julkisuudessa huomion veivät kuitenkin sivun muut elementit. Kirjoittaja ilmoitti mielielokuvakseen Teksasin moottorisahamurhaajan. Yksi neljästä suosikista oli aikuisviihde-elokuva Ass Lovers.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/813098/Sipilaan+vedonnut+turvapaikanhakija+ei+ole+kommentoinut+FBsivujaan?sivu=15

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 023
 • Liked: 62376


Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 023
 • Liked: 62376
Lainaus käyttäjältä: Minna Pärssinen, Yle
Enemmänkin tuossa maahanmuuttovastaisten vastuunsiirtoyrityksessä on tietysti kyse politiikasta ja mielikuvista. Pyritään tekemään turvapaikanhakijoiden tulosta uhkaava ilmiö, joka käy iholle. Perhana, ne tunkee mun kotiini!

Oikeasti. Suhteellisuudentajua saa käyttää. Vaikka on aivan selvää, että viime vuodesta jopa kymmenkertaistuva turvapaikanhakijoiden määrä on haaste turvapaikkajärjestelmälle, me selviämme siitä kyllä. Miettikää: jossain Libanonissa on likipitäen saman verran asukkaita (5,9 miljoonaa), pinta-alaa hiukan Uuttamaata enemmän (10 400 neliökilometriä), ja bruttokansantuote on asukasta kohden vain viidesosa suomalaisesta. Silti siellä on reilusti  yli miljoona syyrialaispakolaista. Ja me täällä puhumme kriisistä ja tulvasta, jos tänne ennustetaan tulevan 30 000 turvapaikanhakijaa.

Libanon laittoi rajansa kiinni vuoden alussa, kun kansalaisille tuli mitta täyteen. Libanonissa ei ole tarjolla valtion maksamia vuokra-asuntoja tai edes pakolaisleirejä. Maahan päässeet syyrialaiset asuvat sukulaistensa luona tai vuokralla tarpeen tullen vaikka vajoissa ja autotalleissa. Libanonissa ei ole alaikäisille turvapaikanhakijoille lakisääteisiä ryhmäkoteja, joissa asiakaspaikka maksaa 100 000 euroa vuodessa, vaan syyrialaiset ovat ulkomaisten järjestöjen pienten avustusten varassa ja/tai käyvät töissä.

Jos joku vielä erehtyy urputtamaan Libanonista, niin tässä libanonilaisen pakolaispolitiikan mallia:

Lainaus
Libanon haluaa karkottaa Syyrian pakolaisia tuhoamalla heidän asuntonsa – 15 000 lasta jäämässä kodittomiksi

Libanon puolustaa määräystä väestöryhmien tasapainolla.

Libanonin viranomaiset aikovat tuhota Arsalin kaupungissa 5 000 kivitaloa ja muuta betonirakennelmaa, joissa Syyrian pakolaiset ovat asuneet. Rakennusten hävittämisen on määrä alkaa sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Libanonin koillisosassa, lähellä Syyrian rajaa sijaitsevassa Arsalissa asuu arviolta 65 000 Syyriasta tullutta pakolaista.

Avustusjärjestöt vaativat Libanonin hallitusta perumaan päätöksensä. Talojen tuhoaminen jättäisi 15 000 lasta kodittomiksi, ne sanovat.

Libanonin hallitus haluaa, etteivät pakolaiset jää pysyvästi maahan. Tästä syystä asumukset, jotka voisivat majoittaa pakolaisia pysyvästi, tulee tuhota. Teltoissa ja itse kyhätyissä majoissa asuvat ihmiset jätetään rauhaan.
...
Yle 4.6.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: juha sipilä