UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on  (Luettu 131285 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 010
 • Liked: 64674
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1200 : 22.07.2021, 00:36:36 »
Ei siinä ole mitään "moraalisesti väärää", jos haluaa pitää oman kansansa perimältään suunnilleen sellaisena kuin se on jo pitkään ollut. Meidän koko maailman mittakaavassa hyvinvoiva, vauras ja onnellinen valtiomme on luotu ja rakennettu niinä aikoina, kun Suomi oli vielä käytännössä 100 % valkoinen ja väestöltään melkoisen homogeeninen.

Vääränä se toki näyttäytyy varsinkin niille, jotka yrittävät tuoda esim. sekarotuisen perheensä vuoksi täysin vierasta ja kaukaista ainesta kansaan mukaan ja pyrkivät vaikuttamaan poliittisesti kansallismielisten/maahanmuuttokriittisten keskuudessa siten, että nämä muukalaiset/sekarotuiset ym. hyväksyttäisiin suomalaisiksi eikä perimällä olisi muka suomalaisuudessa mitään merkitystä.

Todella lyhytnäköistä ja vahingollista toimintaa.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2021, 00:43:54 kirjoittanut Alaric »
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 508
 • Liked: 56078
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1201 : 22.07.2021, 00:59:14 »
Ei siinä ole mitään "moraalisesti väärää", jos haluaa pitää oman kansansa perimältään suunnilleen sellaisena kuin se on jo pitkään ollut.

Se on moraalisesti erittäin oikein.

Lainaus
Meidän koko maailman mittakaavassa hyvinvoiva, vauras ja onnellinen valtiomme on luotu ja rakennettu niinä aikoina, kun Suomi oli vielä käytännössä 100 % valkoinen ja väestöltään melkoisen homogeeninen.

Suomi, Saksa ja Japani lyötiin maanrakoon toisen maailmansodan jälkeen. Ja kuinka kauan kesti, että ne nousivat talousvoittajina esiin? Vähemmän kuin ihmisen iän.

Se voi olla, että jossain vaiheessa mennään taas pohjan kautta. Jos niin käy,  niin älkää veljet ja siskot pelätkö, Suomi on noussut ennenkin pohjasta.

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

VilleJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 709
 • Liked: 1064
 • Nuiva ex-hippi
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1202 : 22.07.2021, 04:56:40 »
Vaikka et minulta kysynytkään niin vastaan silti, että etnonationalismi on moraalisesti yhtä väärin harjoitti sitä sitten saamelaiset tai kantasuomalaiset.

Tämäkin on pikemminkin päin vastoin. On yleisesti ajateltuna moraalisestti väärin tuhota kansa, oli se oma tai jokin muu.
Lainaus
YLEISSOPIMUS joukkotuhontana pidettävän rikoksen ehkäisemiseksi ja rankaisemiseksi
...
II artikla
Tässä yleissopimuksessa tarkoitetaan joukkotuhonnalla jokaista seuraavaa tekoa, joka tähtää jonkin kansallisen, etnillisen, rodullisen tai uskonnollisen ryhmän hävittämiseen tässä sen ominaisuudessa joko kokonaan tai osittain:
..
c) ryhmän elinehtojen tahallista huonontamista tarkoituksella aikaansaada sen fyysillinen hävittäminen joko kokonaan tai osittain;
..
https://finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1960/19600005/19600005_2

Se että suomalaiset saa olla Suomessa rauhassa, ei ole pois muilta kansoilta. Kun taas, se että Suomeen tungetaan muita kansoja (joilla on omat alueet, ja jonne ei ainakaan suomalaiset tunge), on pois suomalaisilta.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2021, 05:09:51 kirjoittanut VilleJ »

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 416
 • Liked: 3893
 • Puolinuiva
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1203 : 22.07.2021, 08:04:41 »
.....
Etnonationalismi on myös strategisesti typerää, sillä Saamen kansalla ja kielellä olisi paljon paremmat selviytymisen mahdollisuudet, jos ryhmään liittyminen ulkopuolelta olisi helpompaa.

Ryhmään? Ainiinku johonkin Saame-funclubiin?

Jotenkin saat tuon kuulostamaan niin merkityksettömältä, että saamelaisuus olisi joku kultapossukerho, johon voi liittyä omalla ilmoituksella (ja holhoojan suostumuksella). Jos asia oikeastikin on näin, olet kyllä jo lähes eri planeetalla puhuttaessa etnonationalismista.

Onko sinulla perhettä? Saamelaisuus on lähempänä perhettä kuin kultapossukerhoa. Samoin suomalaisuus.

Tehdään perheestä tärkeä! Etnonationalismin ydin, kulttuurimarssilaisten pahin vihollinen. Ole kapinallinen ja perusta perhe, kuuluu jenkkikonservatiivien puheissa. Suomi tarvitsisi tätä puhetta juuri nyt, ja paljon.

Kyllä perheeseenkin voidaan ottaa ja tulla ulkopuolelta ilman verisiteitä. Suomi on täynnä uusio- ja adoptioperheitä.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1204 : 22.07.2021, 20:30:29 »
Vääränä se toki näyttäytyy varsinkin niille, jotka yrittävät tuoda esim. sekarotuisen perheensä vuoksi täysin vierasta ja kaukaista ainesta kansaan mukaan ja pyrkivät vaikuttamaan poliittisesti kansallismielisten/maahanmuuttokriittisten keskuudessa siten, että nämä muukalaiset/sekarotuiset ym. hyväksyttäisiin suomalaisiksi eikä perimällä olisi muka suomalaisuudessa mitään merkitystä.
En usko, että tälläiselle vaikuttamistyölle on hirveästi tarvetta etnonationalistien hyväksynnän takia. Enemmistö suomalaisista hyväksyy paremman aineksen, joten marginaaliset etnonationalistit ovat aika turhaa porukka vaikuttamistyön kannalta. Valtaosa "vaikuttajista" lienee parisuhteessa kantasuomalaisten kanssa.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1205 : 22.07.2021, 20:48:50 »
Pohditaanpa pariutumisasiaa yleistasolla etnonationalismia uhkaavana ilmiönä eikä arvioida kenenkään yksittäisen henkilön asemaa pariutumismarkkinoilla. Jälkimmäinen on turhaa ja pahimmillaan se aiheuttaa mustasukkaista mielipahaa, mikäli käy ilmi, että arvioiden esittäjä itse on heikommassa asemassa pariutumismarkkinoilla kuin arvioinnin kohde.

Suomalaiset pariutuvat jonkin verran ulkomaalaisten kanssa. Tämä uhkaa etnonationalismia, sillä tällöin suomalainen perimä sekoittuu vieraan aineksen kanssa.

Nämä suhteet voitaneen jakaa kahteen ryhmään.

On "normaalit" parisuhteet. Kaunis suomalainen blondi pariutuu australialaisen surffaripojan kanssa. Suomalainen mies hankkii lapsia menestyvän amerikanaasialaisen naisen kanssa. Suomalainen mies ryhtyy parisuhteeseen Suomessa opiskelevan latinomuijan kanssa. Nämä ovat parisuhteita, joissa motiivi on rakkaus eikä kansalaisuus tai maahanmuutto.

Toinen ryhmä ovat parisuhteet, joissa ulkomaalaisen motiivina voi olla kansalaisuus ja/tai maahanmuutto. Jo parhaat päivänsä nähnyt, hieman pullukka mamma hankkii itselleen itseään huomattavasti nuoremman jännämiehen Afrikasta tai Lähi-idästä. Maaseudun peräkammarin poika hankkii itselleen vaimon Venäjältä tai Thaimaalta, kun ei kantasuomalaisista ja muista ulkomaalaisista löydy hänen kanssaan parisuhteeseen halukkaita naisia. Olen käsittänyt, että monessa tapauksessa nämä suhteet päätyvät eroon siinä vaiheessa kun puoliso on saanut kansalaisuuden - ainakin itse tiedän pari tälläistä tapausta. Mainittakoon etten tietenkään väitä kaikkien kantasuomalaisten ja afrikkalaisten, lähi-itäläisten, venäläisten ja thaimaalaisten kanssa muodostettujen parisuhteiden olevan tälläisiä "hyötysuhteita". Osassa tapauksista on kyse aidosta rakkaudesta.

Toisaalta suomalaisen perimä voi sekoittua vieraan perimän kanssa, vaikkei suomalainen hankkisikaan lapsia ulkomaalaisen kanssa. Suomessa asuu paljon ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet Suomessa. Nämä ihmiset ovat Suomen kansalaisia. Jos kantasuomalainen hankkii lapsia vaikkapa Suomessa syntymästään asti asuneen venepakolaisten jälkeläisen kanssa, on se etnonationalismin kannalta sama asia kuin hänen lisääntyminen  Suomeen vasta muutama vuosi sitten muuttaneen vietnamilaisen asiantuntijan kanssa. Molemmissa tapauksessa suomalainen hankkii lapsia geneettisesti vietnamilaisen ihmisen kanssa.

En saanut vastausta affirmative action kysymyksiini, mutta voi olla, että ulkomaalaisen kanssa pariutuminen on hyödyllistä, mikäli se tarjoaa lapselle kilpailuedun "positiivisen syrjinnän" myötä. Toinen etu on mahdollisesti kotona hankittu vierasperäisen kielen osaaminen. En myöskään itse näe mitään syytä rajoittaa potentiaalisten pariutumiskumppanien määrää vain kantasuomalaisiin.

Etnonationalismilla on kiire. On helppo kuvitella, millaista politiikkaa toteutettaisiin mikäli maassa vallitsisi etnonatiolistinen ylivalta. Näin ei kuitenkaan ole. Etnonationalismilla ei ole valtaa käytännön politiikassa eikä kulttuurissa.

Siispä kuinka etnonationalistit pyrkivät vähentämään suomalaisen ja vierasperäisten ihmisten keskenään lisääntymistä ilman poliittista vaikutusvaltaa?
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 509
 • Liked: 1116
 • Bailando conmigo
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1206 : 22.07.2021, 20:59:13 »
Enemmistö suomalaisista hyväksyy paremman aineksen, joten marginaaliset etnonationalistit ovat aika turhaa porukka vaikuttamistyön kannalta. Valtaosa "vaikuttajista" lienee parisuhteessa kantasuomalaisten kanssa.

Kuinka väärässä oletkaan. Vaikka maahan massana tuleva aines olisi kuinka "hyvää" tahansa, tulee ongelmia kun vieraita alkaa olemaan liikaa. Yhteiskunta koostuu ihmisistä ja kun vieraita on paljon tai liikaa emme enää puhu suomalaisesta yhteiskunnasta vaan monista rinnakkaisista yhteiskunnista. Näitä asioita ei tavallinen sukankuluttaja ajattele säännöllisesti ja siksi tälle on helppoa syöttää tuollainen ajatus hyvästä massamaahanmuutosta.

Esimerkkinä mainittuja kiinalaisia voidaan pitää varmaan "parempina" maahanmuuttajina mutta kun heitä on liikaa, tullaan siihen tilanteeseen, että kiinalaiset määrittelevät yhteiskuntaelämän mallin. Sitä paitsi juuri mainitut kiinalaiset ovat varmasti myös uskollisia lähtömaalleen ja ovat osa sen valtiovallan vaikuttamissuunnitelmia maailmalla. Ei siis mitään "parempaakaan" massamaahanmuuttoa Suomeen.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 509
 • Liked: 1116
 • Bailando conmigo
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1207 : 22.07.2021, 21:16:10 »
Pohditaanpa pariutumisasiaa yleistasolla etnonationalismia uhkaavana ilmiönä eikä arvioida kenenkään yksittäisen henkilön asemaa pariutumismarkkinoilla. Jälkimmäinen on turhaa ja pahimmillaan se aiheuttaa mustasukkaista mielipahaa, mikäli käy ilmi, että arvioiden esittäjä itse on heikommassa asemassa pariutumismarkkinoilla kuin arvioinnin kohde.
.......
Etnonationalismilla on kiire. On helppo kuvitella, millaista politiikkaa toteutettaisiin mikäli maassa vallitsisi etnonatiolistinen ylivalta. Näin ei kuitenkaan ole. Etnonationalismilla ei ole valtaa käytännön politiikassa eikä kulttuurissa.

Siispä kuinka etnonationalistit pyrkivät vähentämään suomalaisen ja vierasperäisten ihmisten keskenään lisääntymistä ilman poliittista vaikutusvaltaa?

Lyhyt vastaus pitkään sepustuksen. Kyse on määristä. Kulttuurit ja kansat voivat assimiloida itseensä pienen määrään tulijoita kokematta itse radikaaleja mullistuksia keskuudessaan.

Itse ajattelen, että pieni määrä geenivaihtoa on ihan hyväksi. Sitä ei  kuitenkaan tarvitse edistää yhteiskunnallisilla väestönsiirtokampanjoilla vaan normaali pariutumiskäyttäytyminen riittää siihen.
Köö

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1208 : 22.07.2021, 21:19:54 »
Enemmistö suomalaisista hyväksyy paremman aineksen, joten marginaaliset etnonationalistit ovat aika turhaa porukka vaikuttamistyön kannalta. Valtaosa "vaikuttajista" lienee parisuhteessa kantasuomalaisten kanssa.

Kuinka väärässä oletkaan. Vaikka maahan massana tuleva aines olisi kuinka "hyvää" tahansa, tulee ongelmia kun vieraita alkaa olemaan liikaa. Yhteiskunta koostuu ihmisistä ja kun vieraita on paljon tai liikaa emme enää puhu suomalaisesta yhteiskunnasta vaan monista rinnakkaisista yhteiskunnista. Näitä asioita ei tavallinen sukankuluttaja ajattele säännöllisesti ja siksi tälle on helppoa syöttää tuollainen ajatus hyvästä massamaahanmuutosta.

Esimerkkinä mainittuja kiinalaisia voidaan pitää varmaan "parempina" maahanmuuttajina mutta kun heitä on liikaa, tullaan siihen tilanteeseen, että kiinalaiset määrittelevät yhteiskuntaelämän mallin. Sitä paitsi juuri mainitut kiinalaiset ovat varmasti myös uskollisia lähtömaalleen ja ovat osa sen valtiovallan vaikuttamissuunnitelmia maailmalla. Ei siis mitään "parempaakaan" massamaahanmuuttoa Suomeen.
Suomessa on vallalla konsensus osaajien tarpeesta. Kansa ei näytä jakavan käsitystä ulkomaalaisten osaajien muodostamasta uhasta.

Myös kantasuomalaisten elämänmenossa on suuria eroja. Esimerkiksi minä ja moni maaseudun asukki elämme erilaista elämää. Onko kyse rinnakkaisyhteiskunnista?

Massamainen hyötymaahanmuutto on hyvä, tavoiteltava asia, jonka toteuttamiseksi Suomen tulee työskennellä. Kaikki eivät myöskään jaa käsitystä "suomalaisuuden" säilyttämisestä.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 509
 • Liked: 1116
 • Bailando conmigo
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1209 : 22.07.2021, 21:31:56 »
Suomessa on vallalla konsensus osaajien tarpeesta. Kansa ei näytä jakavan käsitystä ulkomaalaisten osaajien muodostamasta uhasta.

Myös kantasuomalaisten elämänmenossa on suuria eroja. Esimerkiksi minä ja moni maaseudun asukki elämme erilaista elämää. Onko kyse rinnakkaisyhteiskunnista?

Massamainen hyötymaahanmuutto on hyvä, tavoiteltava asia, jonka toteuttamiseksi Suomen tulee työskennellä. Kaikki eivät myöskään jaa käsitystä "suomalaisuuden" säilyttämisestä.

Ei ole vallalla konsensusta massamaahanmuutolla tuotettujen osaajien tarpeelle. Sinut ja muut yksinkertaiset on siihen ajatukseen vain uunotettu. Todellisuudessa halutaan halpatyövoimaa siivoomaan yms.

Keskimmäinen kappale on niin asiantuntematon, että siihen ei viitsi edes kommentoida.

Olet nyt tuonut selvästi esille, että et jaa käsitystä suomalaisuuden säilyttämiseksi. Voisit täten pikkuhiljaa siirtyä seuraaville alustoille trollailemaan. Case closed.
Köö

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1210 : 22.07.2021, 22:02:01 »
Suomessa on vallalla konsensus osaajien tarpeesta. Kansa ei näytä jakavan käsitystä ulkomaalaisten osaajien muodostamasta uhasta.

Myös kantasuomalaisten elämänmenossa on suuria eroja. Esimerkiksi minä ja moni maaseudun asukki elämme erilaista elämää. Onko kyse rinnakkaisyhteiskunnista?

Massamainen hyötymaahanmuutto on hyvä, tavoiteltava asia, jonka toteuttamiseksi Suomen tulee työskennellä. Kaikki eivät myöskään jaa käsitystä "suomalaisuuden" säilyttämisestä.

Ei ole vallalla konsensusta massamaahanmuutolla tuotettujen osaajien tarpeelle. Sinut ja muut yksinkertaiset on siihen ajatukseen vain uunotettu. Todellisuudessa halutaan halpatyövoimaa siivoomaan yms.

Keskimmäinen kappale on niin asiantuntematon, että siihen ei viitsi edes kommentoida.

Olet nyt tuonut selvästi esille, että et jaa käsitystä suomalaisuuden säilyttämiseksi. Voisit täten pikkuhiljaa siirtyä seuraaville alustoille trollailemaan. Case closed.
Nimenomaan osaajien tarpeesta on laaja konsensus. Halpatyövoimasta ei ole, sillä persut kritisoivat halpatyövoiman maahanmuuttoa. Persut eivät kuitenkaan näe osaajien maahanmuuttoa ongelmana.

Ymmärrän trollisyytökset. Marginaalisen aatteen edustajan on hyvä suojella itseään eriäviltä mielipiteiltä leimaamalla ne trollaukseksi. Toivottavasti et erehdy kuplastasi ulos tai käväise esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kohtaan, törmäisit erilaisiin ajatuksiin ja ihmisiin!
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

mökkihöperö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 619
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1211 : 23.07.2021, 01:23:15 »
Suomessa on vallalla konsensus osaajien tarpeesta. Kansa ei näytä jakavan käsitystä ulkomaalaisten osaajien muodostamasta uhasta.

Myös kantasuomalaisten elämänmenossa on suuria eroja. Esimerkiksi minä ja moni maaseudun asukki elämme erilaista elämää. Onko kyse rinnakkaisyhteiskunnista?

Massamainen hyötymaahanmuutto on hyvä, tavoiteltava asia, jonka toteuttamiseksi Suomen tulee työskennellä. Kaikki eivät myöskään jaa käsitystä "suomalaisuuden" säilyttämisestä.

Ei ole vallalla konsensusta massamaahanmuutolla tuotettujen osaajien tarpeelle. Sinut ja muut yksinkertaiset on siihen ajatukseen vain uunotettu. Todellisuudessa halutaan halpatyövoimaa siivoomaan yms.

Keskimmäinen kappale on niin asiantuntematon, että siihen ei viitsi edes kommentoida.

Olet nyt tuonut selvästi esille, että et jaa käsitystä suomalaisuuden säilyttämiseksi. Voisit täten pikkuhiljaa siirtyä seuraaville alustoille trollailemaan. Case closed.
Nimenomaan osaajien tarpeesta on laaja konsensus. Halpatyövoimasta ei ole, sillä persut kritisoivat halpatyövoiman maahanmuuttoa. Persut eivät kuitenkaan näe osaajien maahanmuuttoa ongelmana.

Ymmärrän trollisyytökset. Marginaalisen aatteen edustajan on hyvä suojella itseään eriäviltä mielipiteiltä leimaamalla ne trollaukseksi. Toivottavasti et erehdy kuplastasi ulos tai käväise esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kohtaan, törmäisit erilaisiin ajatuksiin ja ihmisiin!

Etkö ollenkaan näe suomalaisuutta kielenä, kulttuurina ja etnisenä ryhmänä suojelun ja säilyttämisen arvoisena? Olisiko mielestäsi hyvä tai neutraali asia, jos suomalaiset kokisivat Pohjois-Amerikan intiaanien kohtalon tuotteliaan, mutta muukalaisista koostuvan siirtolaismassan paineessa?

En minäkään vastusta vakituisen työn perässä muuttavaa, jolle maksetaan suomalaisen mediaanipalkan tienoilla tai yli oleva palkka, mutta tällaisellakin maahanmuutolla on oltava yläraja. Se raja ei toki olisi nyt ylittymässä, mikäli muita kuin edellämainittuja ei otettaisi, mutta ehdottomasti se on olemassa.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 725
 • Liked: 8392
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1212 : 23.07.2021, 09:23:15 »
Asiantuntijoiden ja osaajien laajamittaisesta muuttoliikkeestä puhuminen on haihattelua. Sellaista ei tule enää koskaan tapahtumaan. Aikalailla kaikki asiantuntijatyö on viimeistään koronan myötä muuttunut etätöinä tehtäväksi. Tämä porukka asuu juuri siellä missä itse haluaa asuaa ja tekee töitä sieltä käsin. Näin ollen porukka joka haihattelee näiden muuttamisesta Suomeen tai enää ylipäätään yhtään minnekään ovat pahasti jäljessä kehityksestä. Nyt ja tulevaisuudessa kyse on enää siitä miten nämä tekisivät etätöitä suomalaiselle firmalle. Mutta tuokin skenaario ei enää toimi talouden kannalta merkittävänä nosteena. Palkkakulut virtaa silti ulkomaille ja myöskin näiden ihmisten kulutus joka generoisi sitä työtä myös matalamman tuottavuuden työntekijöille. Tämä juna meni jo että asiantunitjoiden muuttoliikkeellä generoitaisiin yhtään mitään. Ei sieltä todellakaan ole tulossa porukkaa kuin sosiaaliturvan perässä jota ei etänä saa.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1213 : 23.07.2021, 17:08:00 »
Etkö ollenkaan näe suomalaisuutta kielenä, kulttuurina ja etnisenä ryhmänä suojelun ja säilyttämisen arvoisena? Olisiko mielestäsi hyvä tai neutraali asia, jos suomalaiset kokisivat Pohjois-Amerikan intiaanien kohtalon tuotteliaan, mutta muukalaisista koostuvan siirtolaismassan paineessa?
Enpä oikeastaan. Se olisi neutraali asia.

Jos Suomi 50 tai 100 vuoden päästä on taloudellisesti vauras, turvallinen maa, niin minulle on oikeastaan aivan sama millaista suomen kieli, kulttuuri ja etninen koostumus on. Toisaalta jos Suomi ei ole taloudellisesti hyvinvoiva ja turvallinen maa... niin minulle on siinäkin tapauksessa aivan sama, millaista suomen kieli, kulttuuri ja etninen koostumus on.

Suomen kieli on muutoksessa. Kulkekaa pääkaupunkiseudulla julkisessa liikenteessä ja tulette kuulemaan kuinka nuoriso sujuvasti sekoittaa englantia ja suomea.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2021, 17:23:28 kirjoittanut Hae-won »
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1214 : 23.07.2021, 17:18:23 »
Asiantuntijoiden ja osaajien laajamittaisesta muuttoliikkeestä puhuminen on haihattelua. Sellaista ei tule enää koskaan tapahtumaan. Aikalailla kaikki asiantuntijatyö on viimeistään koronan myötä muuttunut etätöinä tehtäväksi. Tämä porukka asuu juuri siellä missä itse haluaa asuaa ja tekee töitä sieltä käsin. Näin ollen porukka joka haihattelee näiden muuttamisesta Suomeen tai enää ylipäätään yhtään minnekään ovat pahasti jäljessä kehityksestä. Nyt ja tulevaisuudessa kyse on enää siitä miten nämä tekisivät etätöitä suomalaiselle firmalle. Mutta tuokin skenaario ei enää toimi talouden kannalta merkittävänä nosteena. Palkkakulut virtaa silti ulkomaille ja myöskin näiden ihmisten kulutus joka generoisi sitä työtä myös matalamman tuottavuuden työntekijöille. Tämä juna meni jo että asiantunitjoiden muuttoliikkeellä generoitaisiin yhtään mitään. Ei sieltä todellakaan ole tulossa porukkaa kuin sosiaaliturvan perässä jota ei etänä saa.
Etätyö on monesti tuottamatonta. Ajatusten orgaaninen virta fyysisen ihmiskontaktien myötä on huomattu tuottavuuden kannalta tärkeäksi. Etätöiden hajauttavasta vaikutuksesta on puhuttu sitten internetin laajamittaisen käyttöönoton myötä, mutta niin vain kaupungistuminen etenee. Erityisesti asiantuntijat keskittyvät kaupunkeihin.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 725
 • Liked: 8392
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1215 : 23.07.2021, 18:03:17 »
Etätyö on monesti tuottamatonta. Ajatusten orgaaninen virta fyysisen ihmiskontaktien myötä on huomattu tuottavuuden kannalta tärkeäksi. Etätöiden hajauttavasta vaikutuksesta on puhuttu sitten internetin laajamittaisen käyttöönoton myötä, mutta niin vain kaupungistuminen etenee. Erityisesti asiantuntijat keskittyvät kaupunkeihin.

LOL, kaikissa tutkimuksissa joita firmat ovat tehneet koronan aikana on havaittu tuottavuuden nousu etätyön ansiosta. Ei ole mikään sattuma että kaikki oikeasti korkean tuottavuuden firmat mm IT-alalla ovat jo nyt päättäneet tarjota kaikille halukkaille etätyön jatkamista koronan jälkeenkin.

Samoin tiedän henkilökohtaisesti useitakin suomalaisia firmoja joilla on ollut aikaisemmin periaate että jokainen ulkomainen rekry muuttaa Suomeen. Nyt tästä on luovuttu ja kaikki ulkomaiset rekryt palkataan etänä ympäri maapalloa. Tämä on ylivoimiasesti tehokkain tapa saada osaavaa työvoimaa kun ensimmäisenä kriteerinä ei ole pakollinen muutto härmään.

Kolmanneksi työkalut etätyön tekemiseen on kehittyneet huimasti. Itsekin olen kommunikoinut jo vuosikausia samojen etätyökalujen kautta kolleegalle joka istuu potentiaalisesti jopa vieressä. Tämä on paljon luontevampaa koska kommunikaatio on globaalia joka tapauksessa eikä todellakaan rajoitu paikkaan ja aikaan edes toimiston sisällä.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 849
 • Liked: 3473
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1216 : 23.07.2021, 21:12:14 »
Hae-won on epäilemättä epäisänmaallinen, mikäli Suomi on isänmaansa. Äidinkielensä saattaa olla Suomi, kirjoituksista puuttuu husuleima.
Suomessa on valikoiva sananvapaus, kansallisvaltiotamme saa vapaasti halventaa ja pyrkiä alistamaan takaisin suurruhtinaskunnan asemaan ja edelleen suurvaltojen alusmaaksi. Alkuperäisväestö saa elää suojelumetsissä.
Suomenkieltä ei vaaranna englanninkieli eikä ruotsikaan, lainoja on aina ollut. Nuorison slangikaan ei ole uusi ilmiö. Kouluissa kuitenkin opetetaan suomea sen kirjakielisessä muodossa.
Kulttuurin alalla Suomi on väkilukuunsa nähden ok. Ei tämä mikään paskastania ole. Viimeisestä verisestä sisällissodastammekin on jo yli 100 vuotta.
Etnisyyden osalta yhteiskuntamme kestää kohtuullista verenvaihtoa ihan sovussa, valloittajan mentaliteetilla tulevat kusipäät ovat se ongelma. Miss Suomi Lolakin on mulatti.
No shit Sherlock!

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1217 : 23.07.2021, 22:04:11 »
Etätyö on monesti tuottamatonta. Ajatusten orgaaninen virta fyysisen ihmiskontaktien myötä on huomattu tuottavuuden kannalta tärkeäksi. Etätöiden hajauttavasta vaikutuksesta on puhuttu sitten internetin laajamittaisen käyttöönoton myötä, mutta niin vain kaupungistuminen etenee. Erityisesti asiantuntijat keskittyvät kaupunkeihin.

LOL, kaikissa tutkimuksissa joita firmat ovat tehneet koronan aikana on havaittu tuottavuuden nousu etätyön ansiosta. Ei ole mikään sattuma että kaikki oikeasti korkean tuottavuuden firmat mm IT-alalla ovat jo nyt päättäneet tarjota kaikille halukkaille etätyön jatkamista koronan jälkeenkin.

Samoin tiedän henkilökohtaisesti useitakin suomalaisia firmoja joilla on ollut aikaisemmin periaate että jokainen ulkomainen rekry muuttaa Suomeen. Nyt tästä on luovuttu ja kaikki ulkomaiset rekryt palkataan etänä ympäri maapalloa. Tämä on ylivoimiasesti tehokkain tapa saada osaavaa työvoimaa kun ensimmäisenä kriteerinä ei ole pakollinen muutto härmään.

Kolmanneksi työkalut etätyön tekemiseen on kehittyneet huimasti. Itsekin olen kommunikoinut jo vuosikausia samojen etätyökalujen kautta kolleegalle joka istuu potentiaalisesti jopa vieressä. Tämä on paljon luontevampaa koska kommunikaatio on globaalia joka tapauksessa eikä todellakaan rajoitu paikkaan ja aikaan edes toimiston sisällä.
IT-ala on äärimmäinen esimerkki, koska IT-alalla tuottavuus on kasvanut eniten koronapandemian aikana. Kyseinen ala sopeutuu parhaiten etätöihin. Kaikkialla myöskään etätyöt eivät jatku koronan jälkeen, ei myöskään meikäläisen alalla.

Etätöiden hajauttavasta vaikutuksesta on puhuttu ja kepulaiset haaveilleet pitkään, mutta se ei näytä olevan todellisuutta. Uskon vasta kun suomalaiset firmat kertovat, ettei ulkomaalaisille osaajille ole tarvetta Suomessa. Vielä en ole tälläistä kuullut.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1218 : 23.07.2021, 22:06:28 »
Hae-won on epäilemättä epäisänmaallinen, mikäli Suomi on isänmaansa. Äidinkielensä saattaa olla Suomi, kirjoituksista puuttuu husuleima.
En pidä itseäni erityisen isänmaallisena, mutten myöskään epäisänmaallisena. Poliittisten mielipiteiden osalta olen monea muuta isänmaallisempi.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 725
 • Liked: 8392
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1219 : 23.07.2021, 22:13:38 »
Etätöiden hajauttavasta vaikutuksesta on puhuttu ja kepulaiset haaveilleet pitkään, mutta se ei näytä olevan todellisuutta. Uskon vasta kun suomalaiset firmat kertovat, ettei ulkomaalaisille osaajille ole tarvetta Suomessa. Vielä en ole tälläistä kuullut.

Koska luulet että yksikään firma Suomessa kertoo että ulkomaalaisille osaajille ei olisi tarvetta Suomessa? Meinaat tuolla perusteella tehdä jotain päätelmiä nykytilasta tai ennusteita tulevaisuudesta. Aika kujalla olet. Seuraa rahaa, älä suuta.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 509
 • Liked: 1116
 • Bailando conmigo
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1220 : 23.07.2021, 22:31:09 »
Jos Suomi 50 tai 100 vuoden päästä on taloudellisesti vauras, turvallinen maa, niin minulle on oikeastaan aivan sama millaista suomen kieli, kulttuuri ja etninen koostumus on.

Tuollaisessa tilanteessa ei tarvittaisi edes erillistä Suomi-nimistä hallinnollista aluetta. Ihmiset olisivat samanlaisia harmaata mössöä kaikkialla. Mitään etnistä diversiteettikään ei olisi. Onneksi olkoon, onnistuit kehittämään globalistisen talouseliitin ihannemaailman.

Lainaus
Toisaalta jos Suomi ei ole taloudellisesti hyvinvoiva ja turvallinen maa... niin minulle on siinäkin tapauksessa aivan sama, millaista suomen kieli, kulttuuri ja etninen koostumus on

Meille kansallismielisille turvallisuus ja sen myötä taloudellinen hyvinvointikin tulee yhteiskunnan koheesiosta, joka parhaiten luonnistuu kansallisvaltioissa.
Köö

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1221 : 23.07.2021, 22:51:15 »
Tuollaisessa tilanteessa ei tarvittaisi edes erillistä Suomi-nimistä hallinnollista aluetta. Ihmiset olisivat samanlaisia harmaata mössöä kaikkialla. Mitään etnistä diversiteettikään ei olisi. Onneksi olkoon, onnistuit kehittämään globalistisen talouseliitin ihannemaailman.
So? Mitä sitten jos ihmiset olisivat samanlaista harmaata mössöä kaikkialla? Ihmiset tekevät pariutumisvalinnat itse ja jos etnonationalistiset ideaalit ovat laajalle levinneitä, niin kyllä valkoinen rotu säilyy, kun nämä ideaalit omaavat ihmiset lisääntyvät keskenään.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1222 : 23.07.2021, 23:42:15 »
Siispä kuinka etnonationalistit pyrkivät vähentämään suomalaisen ja vierasperäisten ihmisten keskenään lisääntymistä ilman poliittista vaikutusvaltaa?
Tähän kysymykseen joku vastasi keinona olevan ulkomaalaisten kanssa lisääntyvien pilkkaaminen. Kyseinen viesti poistettiin asiattomuuksien takia, mutta ehdin lukea sen ennen poistamista. Viestin asiattomasta sisällöstä huolimatta tämä ratkaisumalli on ilmeinen vaihtoehto.

Tässä toimintatavassa on kuitenkin pari ongelmaa.

Ensimmäinen este on käytöstavat. Enemmistö ihmisistä osaa käyttäytyä. Ihmisen pilkkaaminen hänen kumppaninsa ulkomaalaisuuden takia on asia, johon ei moni rupea. Sellaiseen on suuri kynnys. Se vaatii todellista etnonationalistista aatteen paloa. Aika harvalta sellaista onneksi löytyy.

Toinen ongelma seuraa pilkan uskottavuudesta tai pikemminkin sen puutteesta. Ollakseen uskottavasti ideologiasta kumpuavaa pilkkaa täytyy pilkkaajan olla itse vähintään yhtä viehättävä ja mielellään viehättävämpi kuin pilkan kohde. Jos saamaton peräkammarin poika tai parhaat päivänsä nähnyt pullukka akka alkaa pilkkaamaan itseään viehättävämpää miestä tai naista heidän kumppaninsa ulkomaalaisuuden vuoksi, se näyttäytyy mustasukkaisuudelta. Sellaisesta tulee mieleen mitä kettu sanoi pihjalanmarjoista. Siitä ei tule mieleen ideologinen, etnonationalismista kumpuava pilkka, vaan katkeruus.

Paras mahdollisuus pilkalle löytyy varmasti "hyötysuhteista". Ihmiset osaavat päätellä mistä niissä on kyse, vaikkeivat tietenkään sitä äänen sanokkaan. Hyötysuhteissa toinen osapuoli tyypillisesti ei ole kovinkaan viehättävä - mikäli olisi, ei hänellä olisi tarvetta hyötysuhteelle. Nämä suhteet ovat kuitenkin vain pieni osa suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten välisistä suhteista. Jopa näissä tapauksissa on suuri kynnys ruveta pilkkaamaan ketään, vaikka suhteen suomalaisosapuolen heikko asema pariutumismarkkinoilla tarjoaisikin helpon maalin.

Ehkä alhaisempi kynnys on pilkata tälläisiä suhteita yleisellä tasolla ilman kenenkään yksittäisen henkilöä vastaan hyökkäämistä.  Onko esimerkiksi Sinimusta liike ryhtynyt toimiin asian tiimoilta? Kyseinen liike taitaa olla ainoa etnonationalistinen liike Suomessa.

On vaikea ajatella, että nykymaailmassa ihmiset jättäisivät pariutumatta ulkomaalaistaustaisen ihmisen kanssa etnonationalistien mielipidevaikuttamisen takia.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 849
 • Liked: 3473
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1223 : 24.07.2021, 02:36:20 »
Kuka noita suomalaisten ja vierasmaalaisten pariutumia pilkkaa? Suomessa on miesten ja naisten tasa-arvo maailman parhaita. Suomitytöistä osa on ollut jo vuosia kiinnostunut Afrikan prinsseistä ja paikallisista mustalaisten kuninkaallisista. Miss Universumimme Armi Kuuselan vei Gilipukki Filippiineiltä. Kaunotar katosi kauko-itään, kirjoitti managerinsa. Suomen kansa hurrasi ja iloitsi, kun "salotöllin tyttö" kelpasi oikein ulkomaalaiselle. Elettiin olympiavuotta 1952. Sen jälkeen on näitä kulttuurienvälisisiä liittoja ollut jatkuvasti pienessä määrin kenenkään niitä pahemmin pilkkaamatta. Business as usual.

 
No shit Sherlock!

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1224 : 24.07.2021, 02:40:00 »
Kuka noita suomalaisten ja vierasmaalaisten pariutumia pilkkaa? Suomessa on miesten ja naisten tasa-arvo maailman parhaita. Suomitytöistä osa on ollut jo vuosia kiinnostunut Afrikan prinsseistä ja paikallisista mustalaisten kuninkaallisista. Miss Universumimme Armi Kuuselan vei Gilipukki Filippiineiltä. Kaunotar katosi kauko-itään, kirjoitti managerinsa. Suomen kansa hurrasi ja iloitsi, kun "salotöllin tyttö" kelpasi oikein ulkomaalaiselle. Elettiin olympiavuotta 1952. Sen jälkeen on näitä kulttuurienvälisisiä liittoja ollut jatkuvasti pienessä määrin kenenkään niitä pahemmin pilkkaamatta. Business as usual.
Eipä juuri kukaan niitä pilkkaa ja hyvä niin.

Suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten välisten suhteiden pilkkaaminen esitettiin tässä aiheessa yhtenä keinona vähentää suomalaisen ja vieraan perimän sekoittumista. Se olisi siis tapa edistää etnonationalismia. Pilkkaamisidean sisältänyt viesti on jo poistettu, ei tosin pilkkaamisidean vuoksi, vaan viestin muun sisällön vuoksi.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Michael in memoriam

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 152
 • Liked: 2035
 • Kissavideofani
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1225 : 24.07.2021, 05:27:18 »
Eipä juuri kukaan niitä pilkkaa ja hyvä niin.

Suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten välisten suhteiden pilkkaaminen esitettiin tässä aiheessa yhtenä keinona vähentää suomalaisen ja vieraan perimän sekoittumista. Se olisi siis tapa edistää etnonationalismia. Pilkkaamisidean sisältänyt viesti on jo poistettu, ei tosin pilkkaamisidean vuoksi, vaan viestin muun sisällön vuoksi.

Siinäkin on oma ironiansa että vapaamielisimmät, "antaa kaikkien kukkien kukkia ja monikulttuuristen parisuhteiden kukoistaa" - tyyliset nuorkokoomuslibertaarit ovat sitten ensimmäisenä jonossa kärkkymässä erinäisten ajatuspoliisien perään. Tai jopa ajatuspoliiseiksi itse.

Jos oletamme että maailma on ideoiden ja ajatusten markkina, ja etnonationalistien lällättely ja muu etnokakaratouhu tulee kokemaan luonnollisen kuoleman Walt Disney-yhtiön propagandamyllyn jauhamana, niin miksi tarvitsemme ajatuspoliisia? Kysyn tätä lähinnä siksi, että viestin kirjoittajalla tuntuu olevan syvempää informaatiota kuin meillä etnotenavilla, ja olen kiinnostunut maailman menosta. Danke schön!
"Tullessaan hallituksen jäseneksi suomalainen muuttuu automaattisesti heti 50% tyhmemmäksi." - Juho Kusti Paasikivi

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 509
 • Liked: 1116
 • Bailando conmigo
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1226 : 24.07.2021, 08:29:46 »
Tuollaisessa tilanteessa ei tarvittaisi edes erillistä Suomi-nimistä hallinnollista aluetta. Ihmiset olisivat samanlaisia harmaata mössöä kaikkialla. Mitään etnistä diversiteettikään ei olisi. Onneksi olkoon, onnistuit kehittämään globalistisen talouseliitin ihannemaailman.
So? Mitä sitten jos ihmiset olisivat samanlaista harmaata mössöä kaikkialla? Ihmiset tekevät pariutumisvalinnat itse ja jos etnonationalistiset ideaalit ovat laajalle levinneitä, niin kyllä valkoinen rotu säilyy, kun nämä ideaalit omaavat ihmiset lisääntyvät keskenään.
Nyt ratsastat jo vahvasti olkinukella. Itse ainakin keskustelun lähinnä massamaahanmuutosta enkä yksilöiden parinvalinnoista.
Köö

VilleJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 709
 • Liked: 1064
 • Nuiva ex-hippi
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1227 : 24.07.2021, 09:01:48 »
Tuollaisessa tilanteessa ei tarvittaisi edes erillistä Suomi-nimistä hallinnollista aluetta. Ihmiset olisivat samanlaisia harmaata mössöä kaikkialla. Mitään etnistä diversiteettikään ei olisi. Onneksi olkoon, onnistuit kehittämään globalistisen talouseliitin ihannemaailman.
So? Mitä sitten jos ihmiset olisivat samanlaista harmaata mössöä kaikkialla? Ihmiset tekevät pariutumisvalinnat itse ja jos etnonationalistiset ideaalit ovat laajalle levinneitä, niin kyllä valkoinen rotu säilyy, kun nämä ideaalit omaavat ihmiset lisääntyvät keskenään.
Etkö näe minkäänlaista arvoa globaalilla diversiteetillä? Monen mielestä on itsessään hienoa, että on erilaisia uniikkeja kulttuureja, luontoja, kieliä, alueellista hitoriaa, eläimistöä, ihmisiä etc.

Itse ajattelen myös siltä kantilta, että toistaiseksi kun ei ole tiedossa että maailmankaikkeudessa olisi muuta elämää, niin käytännössä ainoa diversiteetti koko universumissa löytyy täältä meiltä maapallolta. Siksi voidaan ajatella että se on suojelemiisen arvoista.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2021, 09:07:30 kirjoittanut VilleJ »

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 863
 • Liked: 10692
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1228 : 24.07.2021, 22:04:49 »
Koronarokotekeskusteluketjusta:


-- Vaikka Q-porukalla ei olisi merkittävää valtaa eikä se näin ollen voisi vaikuttaa käytännön politiikkaan niin ainakin se on onnistunut tuhoamaan nk. nuivan huumorin täysin. Miten suvakeille voi enää voi nauraa tai niiden esittämiä väitteitä kyseenalaistaa huumorin keinoin kun "omasta porukasta" löytyy kertaluokkaa kajahtaneempaa jengiä? Jos tänä päivänä sanoo sanan tärähtäneistö, niin kukaan ei enää tiedä mihin ryhmään sillä viitataan  :facepalm:

Aivan, olen itsekin alkanut tuntea samantyyppistä vieraantumista "nuivista", tämän koronadenialismin ja rokotevastaisuuden järjettömän aallon aikana, kuin olen aina tuntenut "suvakeista.

Se huumori ja suhteellisuudentaju, mikä on tehnyt silmissäni "suvakeista" naurettavia, tekee nyt liian monista "nuivista" naurettavia. Tämä nuivan puku, joka alkujaankin kiristi hieman harteista ja haaroista, on nyt alkanut todella ahdistamaan.

Alkanut ahdistamaan, varsinkin kun tässäkin ketjussa minua on esittämieni mielipiteiden takia suorasti ja epäsuorasti nimitetty fasistiksi ihan suvakkimaiseen tyyliin. Nuivilta en olisi tuota odottanut, en tosiaankaan.

Jos nuiva kansallismielisyys on tuollaista, niin "fasistina", "hysteerikkona" - ja myös tässa ketjussa mielipiteitäni häpeämään vaadittuna - en ole tuollainen kansallismielinen, vaan aivan toisella tavalla kansallismielinen. - -

- -

Olen ollut myös jo pitkään tyrmistynyt siitä, miten niin moneen täällä, ja ylipäätään ihmisistä, tämänkaltainen pelko vaikuttaa. Mitä te olette silloin valmiita varauksetta hyväksymään, miten te menetätte järkenne käsitellä kokonaisuuksia, miten te alatte näkemään asioita niin kovin yksipuolisesti ja samanaikaisesti ollen yhtä sokeita oman ajattelunne aukoille kun mitä voidaan argumentoida kansallismielisten leiristä 'vihervasemmistolaisten' olevan.

Ihan ensimmäinen pudotus kansallismielisten suhteen tuli kohdallani kyllä jo rajaviivoissa etnonationalismin ja haittamaahanmuuttokriittisyyden suhteen. Sitäkään kuviota ei ole hoidettu mitenkään kauniisti, tai edes perustellusti. Kukaan teistä haittamaahanmuuttajakriittisistä ei ole vieläkään esimerkiksi perustellut sitä, miten rasismi irroitetaan aikaa kestävästi siitä perusajatuksesta, ettei jonkin etnisyyden edustaja lähtökohtaisesti ole kelvollinen kansalainen, koska rikostilastot? Yksilöllistä vaihtelua ei mielestänne ilmeisesti ole. Vetoaminen uskontoon haittamaahanmuuttajakeskeisyydessä taas jättää huomiotta sekularisoitumisen. Miten suhtaudutaan muslimiin, joka ei harjoita uskontoaan? Ja kuka määrittäisi sen uskonnollisuuden asteen, jolla muslimista jälleen tulisi kelvollinen länsimaisen yhteiskunnan jäsen.

Ja muistakaa sitten, ettei mitään sieltä tulevaa saa/voi perustella sukujen perinnöllä, juurilla, yhtenäisen etnisyyden muodostamalla hyvinvointivaikutteisella sosiaalisella pääomalla, keskinäisellä luottamuksella, joka johtaa parempaan yhteiskuntajärjestykseen ja turvallisuuteen, sillä te hylkäsitte tämän oikeuden heittäessänne etnonationalismin kokonaisuudessaan romukoppaan. Katsoessanne sormien läpi niin monen kansallismielisen toimijan irtisanomista hämärissä olosuhteissa ja jopa emopuolueen irtisanoutumista omasta nuorisojärjestöstään! Niin paljon on tapahtunut, niin vähän aikaa kirjoittaa kaikkea sitä mitä tästä ajattelen ylös.

- -
Korostus minun.

Koska minä olen korostanut uskonnon (ja kulttuurin) merkitystä kansallisen identiteetin / haittamaahanmuuttokriittisyyden rakentumisessa erityisesti geenien/rodun/rasismin sijaan, vastaan tähän uskontokysymykseen, miksi islam ja sitä kautta muslimit ovat suomalaiselle/länsimaiselle yhteiskunnalle ongelma = lihavoitu teksti.

Uskontoaan harjoittava muslimi, kristitty jne. on määritelmällisesti ko. uskonnon edustaja. Siten uskontoaan harjoittamatonta voi perustellusti epäillä, onko hän ko. uskonnon edustaja ollenkaan. Tämä on ns. kulttuurimuslimien, -kristittyjen jne. identiteettiongelma. Tämä on toki kiistelty johtopäätös tutkijoiden kesken.

Mitä tulee muslimin uskovaisuuden asteeseen, jotta henkilö ns. akkulturoituisi esim. Suomeen, totean, että Suomen lain noudattaminen islamin lain sijaan erityisesti ristiriitakysymyksissä on minimivaatimus. Koska muslimi-identiteetti rakentuu uskonnollisen lain noudattamisen varaan islamin perinteisen tulkinnan mukaan, antinomismi/sekularismi sharian suhteen on erittäin vaikea muslimin toteuttaa ollakseen muslimi. Tämä on ns. ortopraktisen uskonnon luonne, kuten olen vuosia pyrkinyt tällä forumilla osoittamaan, viimeksi.

Jos väki ei tätä ymmärrä tiedonpuutteen tähden, ongelma ei ole minun. Aina voi opiskella, mutta jos kykyä tai kiinnostusta ei ole, niin henkilöt ovat avun ulottumattomissa.

"Etnonationalismi" on terminä hämärä sekasikiö, jonka selkäranka on usko ihmisen geenien määräävään vaikutukseen kaikessa ihmisen ajattelussa ja toiminnassa opittujen (kulttuuristen/uskonnollisten) ajatusten ja tapojen yli. Biologisesti tämä tarkoittaa että genotyyppi=>fenotyyppi, mikä johtopäätös on jo lukiotiedoin epätosi. Eläin ei ole geeniensä summa, vielä vähemmän homo sapiens.

Yritin aikanaan keskustella tästä asiallisesti, mutta henkilökohtaisten loukkausten jälkeen jätin toivottoman dialogin hybriksen vallassa riehuvien diletanttien kanssa. Onnea rasismille/rodunjalostukselle perustuvalle nationalismillenne. Rakentava keskustelu on minun osaltani ohi. Kysymyksiin ehkä vastaan asiallisesti ehkä en. Tällä kertaa kyllä.
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 193
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1229 : 24.07.2021, 23:15:40 »
Tuollaisessa tilanteessa ei tarvittaisi edes erillistä Suomi-nimistä hallinnollista aluetta. Ihmiset olisivat samanlaisia harmaata mössöä kaikkialla. Mitään etnistä diversiteettikään ei olisi. Onneksi olkoon, onnistuit kehittämään globalistisen talouseliitin ihannemaailman.
So? Mitä sitten jos ihmiset olisivat samanlaista harmaata mössöä kaikkialla? Ihmiset tekevät pariutumisvalinnat itse ja jos etnonationalistiset ideaalit ovat laajalle levinneitä, niin kyllä valkoinen rotu säilyy, kun nämä ideaalit omaavat ihmiset lisääntyvät keskenään.
Etkö näe minkäänlaista arvoa globaalilla diversiteetillä? Monen mielestä on itsessään hienoa, että on erilaisia uniikkeja kulttuureja, luontoja, kieliä, alueellista hitoriaa, eläimistöä, ihmisiä etc.

Itse ajattelen myös siltä kantilta, että toistaiseksi kun ei ole tiedossa että maailmankaikkeudessa olisi muuta elämää, niin käytännössä ainoa diversiteetti koko universumissa löytyy täältä meiltä maapallolta. Siksi voidaan ajatella että se on suojelemiisen arvoista.
On kiva, että on erilaisia ihmisiä, mutta jos ihmisten pariutumisvalintojen myötä ihmiset alkaa muistuttaa enemmän toisiaan, niin so be it. En anna ulkonäköihanteideni määrittää poliittisia mielipiteitäni.

Aivan lähitulevaisuudessa ihmiset eivät ole muuttumassa "samanlaiseksi mössöksi".
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.