Kirjoittaja Aihe: Nurmijärvelle hätämajoituskeskus - Kunnan kanssa ei neuvoteltu  (Luettu 80817 kertaa)

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 1447
 • Ahkera monitaituri
Pahoittelut pitkästä lainauksesta. Näillä uutisilla on vaan tapana kadota johonkin.

Lainaus
Turvapaikanhakijat askarruttavat nukarilaisia – kuka pitää huolen siitä, ettei ongelmia tule?

Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja Timo Lemmetyinen alaisineen kokosi Nukarin koululle maanantaina pitkälti yli toistasataa Vantalan toiminnan muutoksista kiinnostunutta.

Ensimmäiset turvapaikanhakijat tulevat Vantalaan helmikuussa.

Millaisia turvapaikanhakijoita Nukarille tulee? Kuka pitää huolen, etteivät nuoret aiheuta häiriötä kylällä? Miten asukkaiden turvallisuus voidaan taata?

Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin vastauksia maanantaina, kun Kalliolan Setlementti järjesti Nukarin koululla infon uuteen tukiasumisyksikköönsä liittyen.

Vantalan päihdeklinikan toiminta muuttuu helmikuun alussa ja päihdekuntoutujien tilalle saapuu 80 alaikäistä yksin Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa. 60 heistä majoittuu tukiasumisyksikköön ja 20 ryhmäkotiin.

Kalliolan toiminnanjohtajan Timo Lemmetyisen mukaan Nukarille sijoitettavat turvapaikanhakijat tulevat olemaan alaikäisiä, 12–17-vuotiaita. Nuorten kansalaisuutta tai sukupuolta ei ole vielä tiedossa, sillä Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen Nukarille sijoitettavista turvapaikanhakijoista hyvinkin ripeästi.

Nukarille ensimmäiset nuoret voivat saapua 8.2. lähtien, kun työntekijät on palkattu. Tällä hetkellä rekrytointi on Lemmetyisen mukaan vielä osittain kesken, mutta kaikkiaan Vantalaan on tulossa 44 sosiaali-, terveys- ja sivistystoimialan työntekijää. Yksikön johtajaksi on palkattu Kirsi Kovanen.

Kalliolan suunnitelmat saivat aikaan värikästä keskustelua, ja suurin osa ääneen päässeistä oli huolissaan mahdollisista ongelmatilanteista. Lähipoliisi Tiina Kuosa muistutti, että rikosasioissa tulee olla aina yhteydessä suoraa poliisin – oli rikoksesta epäilty sitten turvapaikanhakija tai paikallinen asukas.

Kalliolan asiakkuusjohtaja Hannu Rusama pyysi myös, että asukkaat ovat yhteydessä Vantalaan, mikäli turvapaikanhakijat aiheuttavat pienempää häiriötä tai joku asia heihin liittyen askarruttaa.

Eräs kolmen pojan äiti pyysi Setlementin edustajilta vastausta siihen, miten he aikovat pitää nuoret miehet irti tytöistä. Äidin mukaan pelkkä jalkapallo ja pleikkaripelit eivät riitä, sillä hänenkin poikansa juoksevat sen aikaa tyttöjen perässä, kun eivät pelaa pelejään.

– Poliisi pitää nuorille toki heti alussa tietoiskun, jossa kerrotaan heidän kielellään Suomen laista ja siitä, mitä täällä saa tehdä ja mitä ei.

– Teemme hyvin selväksi, että ketään ei saa ahdistella eikä koskea tahtomattaan. Kerromme myös, mitä rikoksesta seuraa ja että se voi vaikuttaa turvapaikan saantiin, Kuosa painotti ja kertoi poliisin ottavan Vantalan yhdeksi partiointikohteekseen.

Hannu Rusaman mukaan ainakin Kalliolan toisessa tukiasumisyksikössä nuorille on annettu ajat, jolloin pitää olla omassa huoneessa. Nukkumassa pitää olla arkisin kello 22 sekä viikonloppuisin kello 23.

Monen huolena oli myös se, millaista aktiviteettiä nuorille järjestetään, etteivät he päädy pahantekoon. Tätä varten Rusama kertoi Kalliolan järjestävän nuorille suomen kielen opetusta ja Setlementillä on neljä pikkubussia, joilla he voivat kuljettaa nuoria harrastuksiin. Opetusvelvollisuuden piiriin kuuluville järjestetään myös opetusta, jonka järjestämispaikasta ei ole kunnan sivistystoimenjohtajan Tiina Hirvosen mukaan vielä päätöstä.

– Nyt alakouluikäisille on valmistava luokka Mäntysalon koulussa, mutta katsotaan sitten lähempänä minkä ikäisillä opetustarvetta on, että löytyykö opetus mahdollisesti Kirkonkylän suunnalta.

Rusaman ja muun Kalliolan Setlementin väen mukaan tärkeää on, että keskusteluyhteyttä nukarilaisiin ja kuntaan pidetään yllä ja paikallisia saadaan mahdollisimman paljon mukaan kotoutumistyöhön.

– Nuorten kotoutuminen sujuu varmasti sitä paremmin, mitä paremmin heidät otetaan vastaan.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Vantalassa tai haluat toimia nuoren edunvalvojana, voit ottaa yhteyttä Kirsi Kovaseen kirsi.kovanen@kalliola.fi


Luottavaisin mielin

Nukarin kylätoimikunnan edustajat olivat tilaisuuden jälkeen tyytyväisiä siihen, että asukkailla oli mahdollisuus kysellä mieltä askarruttaneita kysymyksiä suoraa Vantalan väeltä. Jenni Sandbergin mukaan tilaisuudesta jäi luottavainen mieli, eikä asumistukiyksikkö tunnu pelottavalta.

– Toki kaikkiin kysymyksiin ei tullut vastauksia, kun toiminta ei ole vielä käynnissä, mutta ihan luottavaisin mielin tässä ollaan, Sandberg, Paula Virolainen ja Kirsti Kosonen sanoivat.

Naiset uskovat, että Nukarilta löytyy asukkaita, jotka ovat valmiita ottamaan turvapaikanhakijoita mukaan harrastuksiin.

– Ja ehkä täällä nyt olisi sen verran paljon nuoria, että voisimme saada kylälle jotain kunnankin ohjattua toimintaa, Jenni Sandberg miettii.

Lähde: http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/354304-turvapaikanhakijat-askarruttavat-nukarilaisia-kuka-pitaa-huolen-siita-ettei

Ennustan taas erinomaista kotoutumista.
Suurkiihottaja Runeberg

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Nukarilaiset suunnittelevat itsepuolustuskurssia:
Nukarin Kylätoimikunta
Eilen 11:19 · Nukari, Suomi

Oletko kiinnostunut oppimaan ja toimimaan yllättävissä tilanteissa? Harjoittelemaan itsesi puolustamista?

Kevään aikana järjestämme tähän mahdollisuuden kaikille yli 15 vuotiaille nukarilaisille.

Ilmoita kiinnostuksesi ja yhteystietosi. Tarkemmat tiedot ajankohdista vahvistuvat kouluttajan vuorotyön puitteissa ja ilmoitetaan kiinnostuneille. Voit osallistua vain kerran tai kuusi kertaa
https://www.facebook.com/NukarinKylatoimikunta/?fref=nf

On kyllä erittäin sopiva ajoitus  ;D

Fitna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 145
 • Liked: 449
http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/359874-nurmijarvelle-suunnitteilla-kaatopaikka-jatevuori-vastaisi-8-9-kerroksista-taloa

Nurmijärvelle suunnitteilla kaatopaikka – "jätevuori vastaisi 8–9-kerroksista taloa"

"Nurmijärven Röykkään halutaan perustaa suuri ylijäämämassojen kaatopaikka. Noin 10 hehtaarin alueelle Isoniityntien pohjoispuolelle olisi tarkoitus loppusijoittaa sekä käsitellä betoni-, tiili- ja asfalttimassoja sekä muuta kiviainesta."

Saanko ehdottaa jätevuorelle hyvää paikkaa?   8)

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Nukarin asukit on kutsuttu seuraamaan vanhojentanssit Jokelan lukioon  :facepalm:
Tästä se lähtee nyt sitten.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6327
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Nukarin asukit on kutsuttu seuraamaan vanhojentanssit Jokelan lukioon  :facepalm:
Tästä se lähtee nyt sitten.

voi jeesus sentään
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Nukarin asukit on kutsuttu seuraamaan vanhojentanssit Jokelan lukioon  :facepalm:
Tästä se lähtee nyt sitten.

voi jeesus sentään

Odotan rehtorin vastausta, ei ole kuulunut vielä. Toisen koulun reksi väitti että kyseessä  on kiintiöpakolaiset, mutta niitä ei täällä edes ole. Odotellaan... Tosin joku sano että Nukarille ei ole vielä edes tullut ketään, mielenkiintoista sekin 8.päivä piti tulla.

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Siis apulaisrehtorin mukaan kyse on n.10 noin 12-17 vuotiaasta jotka tulevat ohjaajien kanssa. Mutta tämä siis auki vielä, koska yhtään 12-17 vuotiasta ei ole vielä Nukarille tulleiden joukossa.   ;D
Koulu ei kuulemma ole nähnyt tarpeelliseksi tiedottaa Wilman kautta, eikä näe tarpeelliseksi koska asia ei ole vielä varmaa. Joten aiheuttaisi vain turhia huhuja.  Koulupäivän aikana koulu kun saa vapaasti kutsua tilaisuuksiinsa ketä tahansa ilman vanhemmille infoamista. Apulaisrehtori vertasi siihen että eihän vanhempia ole infottu myöskään muiden koulujen tai päiväkotien tulemiseen paikalle.

Eli tuosta voisi siis ymmärtää että kun lapsukaiset saapuvat Nukarille niin Jokelan yläkoulu voi niitä kutsua koska vaan tutustumaan oppilaisiin ilman vanhemmille tiedotusta.

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
15.2.2016 Kyläkokouksessa Kirsi Kovaselle esitettyjä kysymyksiä:

Onko yksikköön saatu jo asukkaita?

Yksikössä tällä hetkellä (15.2.2016) 7 afganistanilaista poikaa iältään 14 – 16 vuotiaita. Ovat tulleet vasta Suomeen ja tulivat Nukarille viime torstaina. Heidän koulunsa (suomen kielen opiskelu) on alkanut 15.2. He opiskelevat päivittäin klo: 10 – 14 suomea.

Marraskuussa Kajaaniin tulleita lapsia on siirtymässä Vantalaan 11 henkeä lähiaikoina. He ovat Afganistanista, 2 Irakista ja 1 Iranista.

Ovatko kaikki poikia?

Tällä hetkellä ovat.

Ovatko kaikki varmasti alaikäisiä?

Poliisi on reitittänyt näiden lasten saapumisen Suomeen ja varmistanut lasten iät. Nuoret ovat hyvin ikätasoisensa näköisiä ja oloisia.

Kuinka kauan nuoret asuvat Vantalassa?

Paikka on väliaikainen siihen asti kunnes päätös oleskeluluvasta tai karkotuksesta tulee.

Kuinka pitkä käsittelyaika on?

Ei ole tietoa.

Onko henkilökunta saatu kasaan?

Henkilökunta on aloittanut työnteon 1.2.2016. Heistä on 2 sairaanhoitajaa, 2 sosiaalityöntekijää, 2 vastaavaa ohjaajaa ja loput ohjaajia.  Henkilökunta puhuu yhteensä yli kymmentä kieltä.

Mistä työntekijät tulevat?

Osa Helsingistä, osa Järvenpäästä, Jokelasta, Nukarilta sekä Hyvinkäältä.

Minkälaista yhteydenottoa olette saaneet kyläläisiltä?

Muutamia kyselyitä on tullut vapaaehtoistyön tekemisestä sekä edustajana toimimisesta. Kyläläisiä on lähettänyt sähköpostia sekä muutama on käynyt pihalla pyörähtämässä. Nuorisotalosta Jokelassa on pyydetty tulemaan tutustumaan toimintaan.

Onko kyläläisistä ollut harmia?

Ei ole ollut ollenkaan!

Onko poliisia näkynyt?

Poliisi pyrkii käymään mahdollisuuksiensa mukaan usein ihan sen takia, että lapset tottuvat suomalaisen poliisin läsnäoloon. Myös Lähipoliisi on käynyt tutustumassa ja tulee pitämään luennon Suomen lainsäädännöstä, kun toinen erä nuoria on kotiutunut Vantalaan.

Mitä toiveita Vantalalla olisi kylätoimikunnalle?

Yhteydenpitoa. Jos kylällä tapahtumia, niin osallistutaan mielellään esim. pelaako nuorisoa jalkapalloa kesällä kentällä? Keskustelimme osallistumisesta esim. kylän siivoustalkoisiin.

Ovatko nuoret käyneet kävelyllä?

Eivät paljoakaan. Illalla on pimeää, eikä nuorilla ole ollut halua laittaa huomioliivejä.

Mitä nuorille voi puhua, jos heitä tapaa kylällä?

Yhteistä kieltä ei tällä hetkellä ole. Vantalassa nuorille puhutaan suomea ja sitä suositellaan kylälläkin. Englantia useimmat nuoret eivät osaa, muutamat kyllä jonkin verran.

http://www.nukari.fi/20894

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Ensimmäiset notkujat tavattu Jokelan asematunnelissa 6kappaletta ei mitään lapsukaisia vaan ihan salskeita nuoria miehiä. Nukarilta kävelivät torstaina yötä vasten kylille.
Tuli mieleen että jos täällä pitäisi olla alaikäisiä ainoastaan niin mitkä säännöt heillä on? Kuka niitä valvoo?

Tarkennan eli jos pojilla on kotintuloaika sanottu niin onko sitä pakko noudattaa, mitä tapahtuu jos ei noudata?
Jossain oli näistä nuorten yksiköistä että noudatetaan lastensuojelulakia mutta ainakaan rajoitustoimet eivät näitä koske.
Ei kai vartijat poikia telkeä huoneisiin että ette nyt lähde yöllä kylille? Ja poliiseillakin taitaa muuta tekemistä olla kuin kuskailla nuorisoa?
« Viimeksi muokattu: 27.02.2016, 09:50:22 kirjoittanut Naikkone »

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 647
 • Liked: 1443
 • Panda nimeltä Kallan.
Mihis ihmeeseen nyt ne Hesarin itkevät lapsiperheet ovat jääneet kun vain salskeita nuoria maansa hyljänneitä miehiä on tullut (taas) ?  :o
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

onni4me

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 120
 • Liked: 1960
Lainaus
Poliisi pyrkii käymään mahdollisuuksiensa mukaan usein ihan sen takia, että lapset tottuvat suomalaisen poliisin läsnäoloon.

Vai niin...ihmettelen vain, miksi LAPSIEN täytyisi totutella poliisien läsnäoloon? Itse ne moista ole kaivannut en lapsena enkä myöskään aikuisena.

Absurdistan on täällä!
Perussuomalaiset on ihan ookoo tappaa koska he saattaisivat heiluttaa persettä - ja myydä sitä - ja sen takia valtion ei tule turvata heidän elämäänsä.
Asraa mukaillen tämä on ihan ookoo asia sanoa täällä modejen mielestä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 647
 • Liked: 1443
 • Panda nimeltä Kallan.
Lainaus
Poliisi pyrkii käymään mahdollisuuksiensa mukaan usein ihan sen takia, että lapset tottuvat suomalaisen poliisin läsnäoloon.

Vai niin...ihmettelen vain, miksi LAPSIEN täytyisi totutella poliisien läsnäoloon? Itse ne moista ole kaivannut en lapsena enkä myöskään aikuisena.

Absurdistan on täällä!

"Poliittisen upseerin tiedoite:
Muistetaas että Unelmassa ei sallita Heräämistä, pitää jatkaa unelmointia siitä että kaikki on hyvin ja hallinnassa. Muuten joutuu suvaitsevaisuusyksikköön nro 592 uudelleenkoulutetavaksi."

Miksikö postasin tuon? Tulee Neuvostoliitto mieleen näistä selittelyistä. Joskus sanottiin että "eihän Suomessa näin tule käymään" ja menee 5-15 vuotta ja sitten sanotaankin että "tekeväthän muutkin maat näin". Tämä omituinen selittely mille Suomessa joskus naurettiin on nyt rantautunut tännekin ja nyt täällä selitellään asiat aivan kuin jossain sosialistiutopiassa koska muuten työpaikka menisi.
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
1. He opiskelevat päivittäin klo: 10 – 14 suomea.

2 Poliisi on reitittänyt näiden lasten saapumisen Suomeen ja varmistanut lasten iät. Nuoret ovat hyvin ikätasoisensa näköisiä ja oloisia.

1. Että ihan neljä tuntia jaksavat päivässä opiskella vaikka on niin paljon muutakin tekemistä, ohhoh.

2. Miten?
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 179
 • Liked: 6684
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Lainaus
Poliisi pyrkii käymään mahdollisuuksiensa mukaan usein ihan sen takia, että lapset tottuvat suomalaisen poliisin läsnäoloon.

Vai niin...ihmettelen vain, miksi LAPSIEN täytyisi totutella poliisien läsnäoloon? Itse ne moista ole kaivannut en lapsena enkä myöskään aikuisena.

Absurdistan on täällä!

"Lapset" täytyy totuttaa heti siihen ettei Poliisi ole heidän tekemiensä rikostensa tutkija vaan että heillä on yhteinen vihollinen; suomalainen veronmaksaja.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Nukarille piti ymmärtääkseni tulla yhteensä 80 turvista ja nyt onkin kokonaisuudessa 146?

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 361
 • Liked: 4636
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Nukarille piti ymmärtääkseni tulla yhteensä 80 turvista ja nyt onkin kokonaisuudessa 146?
Hehe. Jyväskylän Kangasvuoreenkin piti tulla vain 40, mutta sitten humps niitä olikin 80 ja kuukauden päästä jo 200.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Tässä kaikille jonka hermo kestää lukea yksintulleiden lapsukaisten vaarallista seikkailua läpi turvallisten maiden, erinomaisesta kotoutumisesta ja leikillisestä nahistelusta  :facepalm:


Lainaus
Opiskelua, saunomista ja lumiukkoja – näin nuoret turvapaikanhakijat kotiutuvat Nurmijärvelle

Arki Vantalan ryhmäkodissa ja tukiasumisyksikössä Nukarilla on pyörähtänyt käyntiin. Luokallinen afganistanilaisia poikia opiskelee innokkaasti suomenkielen koukeroita opettajansa Maarit Halmeen johdolla. Pojat ovat tulleet maahan syksyllä, joten kielitaitoa on ehtinyt kertyä jonkin verran.

Ohjaajat Katja Koivunen ja Tara Kauppinen valmistelevat opetusmateriaalia, joka helpottaisi aakkosten oppimista. Esimerkit on poimittu arjesta. Tukiasumisyksikön puolella osa nuorista heräilee, osa syö jo aamiaista. Poikien mukana aamiaistouhuissa on Juunas Mohamad. Hän työskentelee oppisopimuksella lähihoitajaksi.

– Arki on alkanut pyöriä hyvin. Pojat opiskelevat suomea maanantaista torstaihin ja koulun aloittamista valmistellaan. Vielä ei tiedetä, mihin kouluun he menevät, kertoo yksikön johtaja Kirsi Kovanen.

Hänen mukaansa henkilökunnan rekrytointi on onnistunut hyvin ja kaikki paikat ovat nyt täynnä. Tukiasumisyksikössä henkilökunnan määrä on 12 ja ryhmäkodissa 16. Jokaisella nuorella kaksi omaa ohjaajaa. Vantalassa on paljon maahanmuuttajataustaisia, useaa kieltä puhuvia työntekijöitä.

Nuoret osallistuvat talon töihin. He tykkäävät saunomisesta, lumiukkojen tekemisestä ja mäenlaskusta. Osa pojista on jo käynyt itsenäisesti junalla Helsingissä. Kirjastoon ja Hyvinkäälle on myös tehty tutustumisretkiä. Suunnitelmissa on uimahallikäynti pienissä porukoissa. Myös Jokelan nuorisotalolta on tullut kutsu tutustumiskäynnille.

– Jokaisella pojalla on mahdollisuus omaan harrastukseen. Kyselemmekin kaikilta, mitä he ovat kotimaassaan harrastaneet.

Vantalalla on hyvä yhteistyö lähipoliisin kanssa ja poliisit piipahtavat välillä yksikössä ilman sen kummempaa asiaa. Kiperiä tilanteita varten käytössä on vartiointiliike. Sen apuun jouduttiin turvautumaan, kun Vantalassa syntyi poikien kesken tappelu. Poliisia tilanteessa ei tarvittu.

Kyläläisiä Vantalan asukkaat eivät ole juuri tavanneet. Kirsi Kovanen toivoo, että heidän kanssaan päästään yhteistyöhön.

– Tarkoitus ei ole, että pojat ovat täällä eristettyinä.

Vapaaehtoisia on jo ollut auttamassa arjen askareissa. Lahjoituksiakin on tullut, mutta liikuntavälineet ja tavalliset talvivaatteet olisivat tervetulleita. Yhteystiedot ovat nukari.fi-sivustolla.

Vantalan 11-vuotiaalla kuopuksella on monta isoveljeä

Vantalan ryhmäkodin kuopus on 11-vuotias afganistanilaispoika.

Hän saapui Suomeen salakuljettajien mukana viikko sitten sunnuntaina.

– Hän odotti Pasilan poliisilaitoksen aulassa, että hänet haetaan turvaan, Kirsi Kovanen kertoo.

– Poika muisti äitinsä puhelinnumeron ja pääsi heti soittamaan tälle ja kertomaan, että on päässyt perille, Kovanen jatkaa.

Vantalan isommat afganistanilaispojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan ja toimivat nyt hänen isoveljinään. Vastassa oli myös afgaania puhuva työntekijä.

Vaikka poika onkin nyt turvassa Kovanen miettii, miltä äidistä tuntuu lähettää yksinäinen lapsi pitkälle pakomatkalle.

Kirsti Kovasella ei tätä juttua tehtäessä ollut tietoa uusista turvapaikanhakijoista, mutta hän on päivittäin yhteydessä maahanmuuttoviranomaisiin ja kertoo heille Vantalan paikkatilanteesta. Uusia nuoria voi tulla hyvinkin nopealla aikataululla.

http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/370703-opiskelua-saunomista-ja-lumiukkoja-nain-nuoret-turvapaikanhakijat-kotiutuvat

Jos nyt joku haluaa nähdä asiassa jotain positiivista, niin suomalaiset ovat kovasti raitistuneet  :flowerhat:
http://www.kalliola.fi/sosiaalityo/paihteet/247-kuntoutus/
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 039
 • Liked: 14968
Lainaus
Yli 15-vuotiaille tarkoitetussa tukiasumisyksikössä on 18 afganistanilaista, marokkolaista ja irakilaista nuorta.

Mitä hittoa marokkolaiset tekee hätämajoituskeskuksessa? Paitsi elää ilmaiseksi ja saa Marokon mittakaavassa hyvää palkkaa ja ahdistelee suomalaisia naisia.

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Täällä taitaa talon myynti olla jo myöhäistä.
Kyllä arvaan että Jokelan yläkouluun nuo laitetaan, tulee niin mukavia aikoja  :'(

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 438
 • Liked: 34125
 • Hiipivä skitsofrenia
Lainaus
Yli 15-vuotiaille tarkoitetussa tukiasumisyksikössä on 18 afganistanilaista, marokkolaista ja irakilaista nuorta.

Mitä hittoa marokkolaiset tekee hätämajoituskeskuksessa? Paitsi elää ilmaiseksi ja saa Marokon mittakaavassa hyvää palkkaa ja ahdistelee suomalaisia naisia.

No onhan sitä siinäkin. Koko arabimaailma on näemmä kuullut Suomen 'kaikki sisään'-maahanmuuttopolitiikasta.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 842
 • Liked: 10026
 • Anyone?
Mitä Ruotsi edellä, sitä Hölmölä perässä. Noista alaikäisiä ehkä 8, loput valehtelee ikänsä.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 700
 • Liked: 5875
 • Minä olen kaapumies!
Lainaus
Suunnitelmissa on uimahallikäynti pienissä porukoissa.

"Vantalan ryhmäkodissa asusteleva alaikäinen turvapaikanhakija eksyi naisten pukuhuoneeseen."

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Yksi kyläläinen on käynyt tänään keskustelemassa vokin johtajan kanssa ja tässä tulos :

"Hei! kävin tänään tapaamassa Vantalan ryhmäkodin ja tukiasumisyksikön johtajaa Kirsi Kovasta. Tapaamisemme oli erittäin positiivinen. Laitoin hänelle viikonlopun aikana muutaman tekstiviestin asioista, joita halusin kysyä. Ensin juttelimme kahden kesken ja hän kertoi Vantalan toiminnasta mitä siellä tällä hetkellä tapahtuu. Lapset ovat todellakin iältään 11 - 17 vuotiaita. Johtaja tietää, että ovat kaikki alaikäisiä ja UM:n kanssa on asiasta keskusteltu. Poliisilla ei ole ikäasian kanssa tekemistä. Johtaja oli ollut myös yhteydessä muihinkin jokelalaisiin viestittelijoihin, mutta muut kun minä eivät halunneet mennä paikan päälle tutustumaan toimintaan. Nuoret saavat poistua Kalliolasta ja se ihan suotavaakin. Käyvät julkisilla kulkuvälineillä mm. Helsingissä. Heillä on täysi oikeus liikkua missä sitten haluavatkaan käydä. Mitä tulee "asematunnelissa hillumiseen" niin ovatko pojat tehneet jotain tyhmää ja onko heistä ollut haittaa. Miten ovat hilluneet? Pojat ovat myös arkoja eivätkä tykkää, kun heitä jopa kuvataan, kun ovat liikenteessä. Johtaja piti sitä hyvänä, että jokelalaiset huolehtivat missä heidän pojat menee niin niissä asioissa ja häiriötilanteissa voi soittaa niihin neljään numeroon, jotka on ohjaajille. Aina joku vastaa Vantalassa. Numerot löytyy Nukarin sivuilta mistä pääsee netissä VOKn yhteystietoihin. Kotiintuloajat riippuvat nuorten iästä ja he jotka ovat käyttäytyneet hyvin voivat saada esim. lisätunnin kotiintuloaikaan. Nuoret ovat erittäin hyvin käyttäytyviä poikia. Joka ikinen tuli sanomaan minulle kädestä päivää, kun kiertelimme asuntoloita. Hienoja eleitä nuorilta smilehymiö Ottivat myös hyvin kontaktia ja puhuivat hiukan suomenkieltä mitä innokkaasti opiskelevat. Kylän nuoret tytöt ovat ottaneet yhteyttä johtajaan ja kyselleet miten pääsisivät tutustumaan poikiin. Johtaja ei voi noihin asioihin ottaa kuitenkaan kantaa. Se mitä jotkut ovat voineet sekottaa Vantalan asukkaisiin on monikulttuurinen henkilökunta, jotka tekevät Vantalassa vapaaehtoistyötä ja kulkevat myös mm. junilla työmatkojaan. Heidän kanssaankin tuli vaihdettua muutama sana ja he puhuivat ihan ymmärrettävää suomenkieltä. Johtaja ja muu Vantalan henkilökunta pitää ongelmallisena juurikin sitä miten heidät otetaan täällä kylillä vastaan. Se mitä kokemuksia tulee ulkopuolesta on näille nuorille hyvinkin haastavaa. Hyvät käytöstavat kunniaan puolin ja toisin niin on kaikilla hyvä olla. Joka asiaa he miettivät mitä voi tehdä ja mitä ei voi tehdä. Ajan kanssa varmaan palaset kloksahtelevat paikoilleen. Hyvin on pojat täällä viihtyneet ja tykkäävät olla eikä kukaan halua noista nuorista täältä pois. Onhan täällä maalla tilaa kaikkien liikkua ja harrastaa monenlaisia ihmisiä mahtuu mukaan smilehymiö Hyvässä hengessä toisiamme kunnioittaen "

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Ullatus, ullatus: kommenttiosio harvinaislaatuisesti kiinni. Tavallisesti tässä aviisissa on saanut vapaasti kommentoida.
Joku on harjannut moderaattorin ja/tai peruna on liian kuuma kuorittavaksi?

Lainaus
Kiilaako pakolainen ohi asuntojonossa? – pakolaisten asuminen puhuttaa Nurmijärvellä

ARA:n ohjeistusta ei vielä ole, ei myöskään pakolaisten jättämiä asuntohakemuksia.
ELY-keskus esittää, että Nurmijärvelle asutettaisiin sata pakolaista. Koko Uudenmaan alueelle pakolaisia asutettaisiin 2 800. Kuntalaiset ovat arvostelleet esitystä sosiaalisessa mediassa muun muassa siksi, ettei nurmijärveläisillekään riitä kunnan vuokra-asuntoja. Myös kunnanjohtaja Kimmo Behm miettii samaa asiaa.

– Kyllähän tämä on kohtuullisen suuri määrä, kun Nurmijärven kunnan asukasjonossa on tällä hetkellä 350 –500 taloutta, Behm sanoo.

Toimitusjohtaja Pertti Selkälä Nurmijärven Vuokra-asunnot Oy:stä vahvistaa, että viime vuoden lopulla ja alkuvuodesta kunnan vuokra-asuntojonossa on ollut 350–400 ruokakuntaa. Vuokrattavien asuntojen kokonaismäärä on 1 450 ja kuukausittainen vaihtuvuus keskimäärin 15 asuntoa.

– Nurmijärvellä ei juuri ole asunnottomia. Suurin osa jonossa olevista on asunnonvaihtajia tai muuttamassa Nurmijärvelle työn perässä. Eroaminen ja uusiin liittoihin meneminen tuo myös liikettä, Selkälä sanoo.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA säätelee tarkoin, missä järjestyksessä vapautuvia asuntoja jonottajille tarjotaan. Ensin tulevat Selkälän mukaan asunnottomat ja seuraavaksi vähävaraisimmat.

– Ara ei ole vielä antanut ohjeistusta siitä, kuinka pakolaisia käsitellään jonossa. Ohjeita tulee varmasti sitä mukaa kun turvapaikkapäätöksiä saadaan tehtyä.

Tähän mennessä Nurmijärven kunnan vuokra-asuntoihin ei ole valittu asukkaaksi ainuttakaan pakolaista. Hakemuksia ei myöskään ole tullut.

Käytännön järjestelyistä Selkälä tietää sen, että kun turvapaikan hakija on saanut päätöksen turvapaikasta, hänen täytyy asuntoa hakiessaan esittää siitä kopio. Hänen on myös ilmoittauduttava maistraatissa ja saatava sosiaaliturvatunnus, ennen kuin asunnon etsiminen voi alkaa.

Nurmijärven kunnanhallitus keskusteli ELY-keskuksen esityksestä maanantaina.

– Keskustelussa esitettiin mielipiteitä puolesta ja vastaan. Esille nousi se, että Nurmijärvi on jo kantanut melko paljon vastuuta asiassa, toimiihan täällä kaksi yksikköä turvapaikanhakijoille, Kimmo Behm sanoo.

– Pohdimme ja teemme parhaillaan selvityksiä siitä, mitä ELY-keskuksen ehdotus merkitsisi Nurmijärvelle ja kuinka me siihen suhtaudumme, hän jatkaa.

Asiaa käsitellään lähiaikoina valtuustoseminaarissa. ELY-keskus odottaa kuntien vastauksia 29. huhtikuuta mennessä.

Montako pakolaista Nurmijärvelle voitaisiin sinun mielestäsi asuttaa? Vastaa kysymykseen täällä.


http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/371697-kiilaako-pakolainen-ohi-asuntojonossa-pakolaisten-asuminen-puhuttaa-nurmijarvella

"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11573
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
^ Linkin takaa pääsee äänestämään.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 607
 • Liked: 1222
Lainaus
Vantalan isommat afganistanilaispojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan ja toimivat nyt hänen isoveljinään. Vastassa oli myös afgaania puhuva työntekijä.

Mikä kieli on afgaani? Onko se sukua sveitsille?
Ennen muslimeja piti suojella betoniporsailta. Nyt betoniporsailla suojellaan muslimeilta.
Mitä eroa on Jammulla ja Muhammedilla? - Toinen on profeetta ja toinen on alue.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario Jari Kiiskinen

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Tänään tuli koululta tiedotus, jonka aihe pimitettiin oppilaiden vanhemmilta. Oli kovasti tärkeä infotilaisuus, johon oppilaiden pitää osallistua.:

Nyt tiedän aiheen:
Nämä "en-tiedä-kuka-olet-ja-minkä-ikäinen-olet" -lapsukaiset viedään koulun penkille, samaan luokkahuoneeseen, muiden koululaisten sekaan "oppimaan suomen kieltä". On kuulemma hyväksi integroitumiselle.

Olen valistanut jälkipolveani "monikulttuurisuuden" erikoisuuksista, joka nyt painetaan väkisin koululaisten tajuntaan.

Tilaisuuteen ei kutsuttu vanhempia ja aihe niin ikään pimitettiin...
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 842
 • Liked: 10026
 • Anyone?
Tänään tuli koululta tiedotus, jonka aihe pimitettiin oppilaiden vanhemmilta. Oli kovasti tärkeä infotilaisuus, johon oppilaiden pitää osallistua.:

Nyt tiedän aiheen:
Nämä "en-tiedä-kuka-olet-ja-minkä-ikäinen-olet" -lapsukaiset viedään koulun penkille, samaan luokkahuoneeseen, muiden koululaisten sekaan "oppimaan suomen kieltä". On kuulemma hyväksi integroitumiselle.

Olen valistanut jälkipolveani "monikulttuurisuuden" erikoisuuksista, joka nyt painetaan väkisin koululaisten tajuntaan.

Tilaisuuteen ei kutsuttu vanhempia ja aihe niin ikään pimitettiin...
Kai nostitte haloon? Abdi, 25, istuu lapsesi viereen... Noh, itsellä ei mukuloita, mutta 25v Abdit ei olisi samassa koulussa omien mukuloiden kanssa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Ei ole vielä toteutunut. Koululta kerrottiinvalehdeltiin, että kyseessä on "se maaginen ikäryhmä" (15-17 v).
Näytin jälkikasvulle kuvia Ruotsisin vastaavan ikäisistä koulupojista...
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Nurmijärven päättäjät pistävät pystyyn propagandashown.
Kaikki on valmisteltu salassa, vanhemmilta pimittäen ja koululaisia aivopesten.
Tuonne koulun pihalle se traktorimarssi olisi pitänyt suunnata!

Lainaus
Turvapaikanhakijoita teinien sekaan kouluun opiskelemaan – Vanhemmille infotilaisuus jälkikäteen
Todennäköisesti "turvapaikanhakijalasten" joukossa on aikuisia miehiä.
11.03.2016 15:20, 9210 lukukertaa

Mies kirjoittaa Facebookissa julkisessa päivityksessään:

Nurmijärven Yhteiskoulun yläasteelle ja lukioon tuodaan pikavauhtia kuntalaisilta kysymättä parikymmentä lähes täysikäistä turvapaikanhakijaa 11- 17 vuotiaiden lasten sekaan. Kaikki miehiä.

Infotilaisuuden rehtori Mikko Jordman pitää 6.4. sen jälkeen kun nuoret miehet ovat jo tulleet 1.4.

Voimavarakeskus Moninaisten ulkomaalaisvahvistukset tulevat vetämään puheen, minkä vetävät joka paikassa. Agendassa mm. “Millaisia ristiriitoja naisten vapaus ja käytös Suomessa tuo arabikulttuurista tulleille”.

Jos yrität asiasta Nurmijärven fb ryhmiin hiukan kärkkäämmin mainita, ketju poistetaan minuuteissa. Ylläpitäjät naisia. Muutama lapsiaan puolustava skeptisempi järkevä asukas sentään löytyy.

Toinen henkilö on lähettänyt meille lisätietoa aiheesta. Hänen mukaansa miehet ovat irakilaisia, syyrialaisia ja afgaaneja.

Henkilö kopioi meille myös koulun Helmi-järjestelmästä poimittuja viestejä:

Pidimme tänään tiedotustilaisuuden koulun kaikille oppilaille ja opettajille. Aiheena oli NYKissä maalis-huhtikuun vaihteessa aloittavat kaksi perusopetukseen valmistavaa luokkaa.

Valmistavien luokkien oppilaat ovat 14-17 -vuotiaita turvapaikanhakijoita, jotka asuvat Nurmijärvellä. Molemmissa luokissa on noin 10 oppilasta.

[…] Valmistavien luokkien tulo on koko kouluyhteisömme yhteinen asia, joka luo kaikille tilaisuuksia oppia, kasvaa ja kehittyä toimijaksi kansainvälistyvässä maailmassa.

Jotta oppilailla on oikeasti mahdollisuus integroitua ja päästä vuorovaikutukseen kouluyhteisön kanssa, sijoitamme valmistavien luokkien luokkatilat keskelle koulua.

Opetusta myös integroidaan yleisopetuksen luokkien kanssa niin paljon kun mahdollista, kuitenkin siten, että yhdellä oppitunnilla on maksimissaan kaksi valmistavan luokan oppilasta kerrallaan.

Julkisessa keskustelussa on esitetty monenlaisia huolia turvapaikanhakijoihin liittyen. Meidän lähtökohtamme on, että valmistavat luokat tuovat kouluumme enemmän iloa kuin huolta.

Aina kun meille tulee uusi oppilas, perehdytämme hänet talon tavoille. Näin toimimme myös valmistavien luokkien kohdalla.

Meihin yhteyttä ottaneen henkilön mukaan viestin jälkeen alkoivat puhelinlinjat ja sähköposti laulaa. Sitten tuli seuraava viesti:

Kiitos kaikista hyvistä kysymyksistä liittyen NYKissä maaliskuun lopussa aloittaviin perusopetukseen valmistaviin luokkiin.

Järjestämme keskusteluillan 6.4.2016 klo 18 NYKin juhlasalissa.

Ohjelma:

17.30 Kahvia tarjolla oppilaiden retkikassan kartuttamiseksi

18.00 Tilaisuus alkaa

1. Kuinka kohtaat turvapaikanhakijan? Johtaja Natalie Gerbert ja Gelawej Yagmur Voimavarakeskus Monika-naisista

Millainen on arabimaista tulleiden naiskäsitys (erityisesti Iran, Irak, Afganistan)?

Millainen on naisen asema arabikulttuurissa?

Millaista seurustelu on arabikulttuurissa?

Miten tyttöjen ja poikien välinen yhteydenpito tapahtuu arabikulttuurissa?

Millaisia ristiriitoja naisten vapaus ja käytös Suomessa tuo arabikulttuurista tulleille?

2. Paneelikeskustelu valmistavasta opetuksesta NYKissä

Lyhyet johdantopuheenvuorot paneelin jäseniltä

Paneelin jäsenet vastaavat yleisökysymyksiin

Paneelissa koulun johtoa, asiaan liittyviä toimijoita ja asiantuntijoita eri sektoreilta

Klo 20.00 tilaisuus päättyy

Tervetuloa!

Nurmijärveläiset keräävät nimiä adressiin, jossa vastustetaan turvapaikanhakijoiden tuomista lasten ja nuorten sekaan.

Monet turvapaikanhakijat valehtelevat ikänsä Suomeen tullessaan, joten todennäköisesti “turvapaikanhakijalasten” joukossa on aikuisia miehiä.

http://www.adressit.com/ei_turvapaikanhakijoita_nurmijarven_yhteiskouluun

Lähde: Facebook

T2/MV
toimitus2mv@gmail.cm


http://mvlehti.net/2016/03/11/turvapaikanhakijoita-teinien-sekaan-kouluun-opiskelemaan-vanhemmille-infotilaisuus-jalkikateen/

Nyt olisi muillakin hommalaisilla tilaisuus kirjoittaa nimensä adressiin. Kyllä muumittaa niin Kempeleesti !!!

"Voimavarakeskus Moninaisten ulkomaalaisvahvistukset"  :facepalm:

Ja mitä muumia meille kuuluu:

Lainaus
Millainen on arabimaista tulleiden naiskäsitys (erityisesti Iran, Irak, Afganistan)?

Millainen on naisen asema arabikulttuurissa?

Millaista seurustelu on arabikulttuurissa?

Miten tyttöjen ja poikien välinen yhteydenpito tapahtuu arabikulttuurissa?
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Tagit: