Kirjoittaja Aihe: 2022-11-14 IS: Khalid, 20, asuu omillaan Punavuoressa  (Luettu 985 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 032
 • Liked: 12974
 • Manner-Suomen Tasavalta
Sanoman hehkutusjuttu elämässään onnistuneesta vähemmistötaustaisesta nuoresta. Sinänsä melko merkityksetön, mutta otetaan talteen, toivottavasti ei päädy Crash and Burn-ketjuun. Tähän asti mennyt hyvin, hyödyllinen työ ja maksaa itse omat laskunsa. Minä ainakin olen iloinen Khalid Kaddourin puolesta, ja toivotan hänelle menestystä myös jatkossa. :)

Lainaus
”Missään ei ole ollut yhtä mukavaa asua kuin täällä”

Kun Khalid Kaddouri, 20, muutti Kouvolasta Helsinkiin, vain kolme asuinaluetta kelpasi hänelle. Tutkijan mukaan nuorten aikuisten halu asua hienoiksi mielletyillä asuinalueilla on sukua vaatemuodin puolella jylläävälle hyperluksus-ilmiölle.

Samppa Rautio
14.11. 19:35

25 neliön yksiö, vuokra 800 euroa.

Kuka maksaisi pienestä yksiöstä noin paljon?

Varsinkin Etelä-Helsingissä aika moni. Esimerkiksi Punavuoressa asuva 20-vuotias Khalid Kaddouri. Vuokraan hupenee noin puolet viime vuoden lopulla Kouvolasta Helsinkiin muuttaneen miehen palkasta.

--

Yleissääntönä pidetään, että vuokraan saisi mennä noin kolmannes kuukausituloista. Kaddourin kohdalla yhtälö on tulotasoon nähden lähtökohtaisesti mahdoton, sillä hän oli päättänyt muuttaa jollekin kolmesta Helsingin arvoalueesta, maksoi mitä maksoi: Punavuori, Ullanlinna tai Eira.

– Arkkitehtuuri, meri, puistoalueet, 10 minuuttia kävellen ydinkeskustaan, Kaddouri listaa syitä, mikä noissa kolmessa alueessa viehättää.

– Ihastuin Punavuoreen heti. Siihen, miltä tää alue näyttää, tuntuu ja millaista täällä on viettää aikaa.

Ja siihen, että alue tarjoaa poikamiehen menevälle elämäntyylille paljon mahdollisuuksia. Ravintola- ja baaritarjonta on Suomen mittapuulla valtava. Toista olisi jossain asumiskuluiltaan merkittävästi halvemmassa helsinkiläisessä lähiössä.

Kaddourin ajatus on, että tienaa ennemmin jostain sen ylimääräisen satasen kuin muuttaa vähemmän viihtyisälle alueelle.

--

Arvostetulle alueelle muuttaminen voi Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian lehtorin Rasmus Mannerströmin mukaan rinnastua 2020-luvun aikana median esille nostamaan ilmiöön siitä, kuinka osa nuorista tavoittelee niin sanottua hyperluksusta. Joidenkin nuorten on kerrottu hankkivan esimerkiksi kalliiden luksusbrändien, kuten Balenciagan tai Guccin vaatteita, tunteakseen kuuluvansa tiettyyn ryhmään.

--

– Halutaan korottaa statusta ja antaa jonkinlainen käsitys omasta arvosta, kun hankitaan tietynlaiset vaatteet tai vuokrataan asunto tietyllä alueella, Mannerström sanoo.

--

Ylipäätään hän viettää kotona aika vähän aikaa. Kämppä käy helposti ahdistavan ahtaaksi. Se on pääasiassa tukikohta, jossa käydään nukkumassa.

Moni voisi pitää tilannetta ristiriitaisena. Miksi pulittaa suomalaisittain suunnaton summa asunnosta, jossa ei edes pahemmin vietä aikaa?

Samaan hengenvetoon voi kuitenkin kysyä, että mikäli asuu noin suunnilleen Suomen urbaaneimmalla alueella, niin miksi viettäisi aikaa neljän seinän sisällä. Sehän vasta hölmöä olisi.

Kaddourin vapaa-aika kuluu pitkälti urheillessa, ruokaravintoloissa ja viikonloppuisin baareissa. Poikamieselämää, kuten Kaddouri kuvailee.

Muuten hän pyrkii elämään aika niukasti. Vaatteisiin ei mene juurikaan rahaa. Nuoren miehen syystakki on hänen ystävänsä tekemä.

--

Kaddourin elämä on välivaiheessa. Ainoa varma on se, että vuodenvaihteen jälkeen alkaa varusmiespalvelus. Sen jälkeen hän aikonee panostaa jalkapalloon – Kaddouri on pelannut Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla – ja tekee samalla sen verran töitä, että pystyy hoitamaan vuokransa. Jos oikein hyvin käy, hän muuttaisi Eiraan tai Ullanlinnaan, joissa vuokrataso on vielä hitusen korkeampi.

Onko siinä järkeä? Ei, Kaddouri myöntää. Mutta se tuntuu kivalta ajatukselta.

--

Khalid Kaddouri työskentelee öisin. Hän vaihtaa sähköpyörien tyhjentyneitä akkuja täysiin ja kuskaa rikkinäisiä pyöriä halliin korjattavaksi. Kuva: Janne Aaltonen

--

https://www.is.fi/asuminen/art-2000009200130.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 138
 • Liked: 5537
Vs: 2022-11-14 IS: Khalid, 20, asuu omillaan Punavuoressa
« Vastaus #1 : 20.11.2022, 11:59:34 »
Vanha viidakon sananlasku, "Auto näkyy, velka ei."

Mutta jos tuo on totta, niin tervetuloa. Aina tarvitaan nuoria, joilla on intoa yrittää.

Sinänsä tällaisen punaniskajuntin näkökulmasta 800 euroa kuussa nukkumanurkasta on vähän jotain liikaa. Markkinoiden heilahtaessa vuokraisäntä voi tuplata vuokran ja työpaikka menee alta samalla viikolla.

"Sähköpyörien" tulevaisuus ei vaikuta kovinkaan lupaavalta, jos vähääkään ajattelee. Siitä on jo sävyjä maailmalta. Eli aikooko tämä herra vaihtaa akkuja maailman tappiin ja istua loput ajat kahviloissa?

Voin kertoa, että onnea matkaan.
Takaisinperintämenettelijä matkalla afrikkaan.

Micke

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 941
 • Liked: 508
 • Virheet/De Grönsaker
Vs: 2022-11-14 IS: Khalid, 20, asuu omillaan Punavuoressa
« Vastaus #2 : 20.11.2022, 13:02:30 »
Jos nuori herra tosiaan on rehellinen ja todella kovasti työtä tekevä veronmaksaja niin en todellakaan voi valittaa. Toivon että oikeinlainen kunnianhimo jatkuu ja että johtaa paljon hyvään.

Tagit: