Kirjoittaja Aihe: 2015-09-09 Docventures perustaa yrityshautomoita vokkeihin (Startup Refugees)  (Luettu 322156 kertaa)

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Liked: 2140
 • Mämmi on mielestäni rasismia
No niin, nyt pitäisi onnistua linkki ja summat.

"Turvapaikanhakijoiden työelämäosallisuuden lisäämiseen tukemalla heidän työllistymisen edellytyksiä ja kouluttautumista yksilöllisillä osaajaprofiilien kartoituksilla, työ- ja koulutusmahdollisuuksia koordinoimalla sekä koulutuksilla, verkostoitumisilla ja vapaaehtoistyöllä (Startup Refugees 2018-2020)"

Myönnetty tukea  vuodelle 2019-?    179 000euroa

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta lisäävän vapaaehtoismallin kehittämiseen (Non-profit Hautomo 2019-2021)

Myönnetty tukea  vuodelle 2019-?    117 706 euroa


Tämä taitaa olla edelleen niitä kuuluisia kaarnalaivahommia ja niiden jatkohakemuksia. Vai onko uutta tietoa?

Lähde Stea
ja linkki http://avustukset.stea.fi/organisation/1212

"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 595
 • Liked: 11843
 • Puhekin on teko
Lainaus
Kaarnavenemiehille taas jättipotti – hautomotoimintaan lapioitu jo yli miljoona euroa STEA-avustuksia


Startup Refugees -projektista sekä tv-ohjelmistaan tunnetut mediapersoonat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat onnistuneet haalimaan nimissään toimivalle Phoenix ry:lle suurenmoisen kasan rahaa melko lyhyessä ajassa. Tänä vuonna STEA-avustusta tulee 566 483 euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskus (STEA) on tälle vuodelle myöntänyt Phoenix ry:lle 566 483 euroa. Summasta 195 000 euroa menee turvapaikanhakijoiden työelämäosallisuuden lisäämiseen ”tukemalla heidän työllistymisensä edellytyksiä ja kouluttautumista yksilöllisillä osaajaprofiilien kartoituksilla, työ- ja koulutusmahdollisuuksia koordinoimalla sekä koulutuksilla, verkostoitumisilla ja vapaaehtoistyöllä.”

Loput rahat aiotaan käyttää muun muassa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta lisäävän vapaaehtoismallin kehittämiseen, työttömien nuorten palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin sekä Euroopan sosiaalirahaston rakennerahasto-ohjelman hankkeen Generation Work -omarahoitusosuuteen.

Avustussummat kasvussa

STEA-rahoituksesta on tullut Phoenix ry:lle melko vakaa tulonlähde. Avustussummat ovat myös kasvussa. Viime vuonna yhdistykselle myönnettiin 296 706 euroa. Jo vuonna 2018 STEA-avustuksen määrä oli 180 000 euroa.

Ensimmäiset STEA-avustukset Phoenix ry sai niinkin äsken kuin 2017. Yhteensä STEA-rahaa yhdistykselle on tähän päivään mennessä kanavoitu huimat 1 043 189 euroa. Summa on suurenmoinen kun ottaa huomioon, että se on siis kertynyt vain kolmessa vuodessa. Phoenix ry on perustettu vuonna 2016 ja ensimmäiset STEA-avustukset sille siis myönnettiin seuraavana vuonna.

Kaarnaveneestä piti tulla bisnes

Mitä Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin yhdistys sitten oikein tekee? Yhdistyksen verkkosivulla kerrotaan, että Phoenix on voittoa tavoittelematon non-profit-hautomo, joka pysäyttää eriarvoisuuden käytännön keinoin.

– Kanavoimme yritysten, yhteisöjen ja yksilöiden tuen ja suuntaamme sen suoraan ihmisille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Phoenix ry:n toiminta on sidoksissa Startup Refugees -projektiin, jonka ympärille yhdistys on perustettu. Startup Refugeesin kerrotaan olevan hanke ja verkosto, jonka puitteissa turvapaikanhakijoita ja pakolaisia tuetaan työllistymisessä ja yrittäjyydessä.

Projekti sai julkisuutta vuoden 2016 lopussa, kun Rantala esitteli tv-lähetyksessä käsintehtyä kaarnavenettä esimerkkinä Startup Refugeesin toiminnasta. Rantalan mukaan kaarnaveneiden myynnistä oli tarkoitus kehittyä bisnestä.
Sittemmin Rantala on televisiossa muun muassa myös imitoinut itsetyydytystä.


Rahaa palaa henkilöstökuluihin

Rantalan ja Milonoffin yhdistystoiminta pyörii enimmäkseen avustusten varassa. STEA:n ohella varoja ovat yhdistykselle aiemmin jakaneet ainakin valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke sekä ME-säätiö.
Suomen Uutisten aiemman selvityksen perusteella Phoenix ry:lle kanavoidut varat hupenevat suurelta osin yhdistyksen henkilöstökuluihin eli työntekijöiden palkkoihin ja palkkojen sivukuluihin.

Rahaa on käytetty pienempiä summia myös esimerkiksi tietokoneisiin, taksi- ja puhelinkuluihin, matkakuluihin sekä viranomaismaksuihin. Tiedossa ei ole, kuinka moni turvapaikanhakija on todellisuudessa työllistynyt yhdistyksen avulla.

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/kaarnavenemiehille-taas-jattipotti-hautomotoimintaan-lapioitu-jo-yli-miljoona-euroa-stea-avustuksia/?fbclid=IwAR35t4z4lKxknxGtTuNG9XjbfHhrWUN0pvtIye3fSjp2kgPU0WjQC1c41h0

Lainaus
2018

Riku Rantala esitti tv-ohjel­massa onanoivaa Ulla Appel­sinia – Timo Haapala perää anteek­si­pyyntöä MTV3:lta


Torstaina MTV3:n Heikelä Syndrooma –ohjelman toisessa lähetyksessä ohjelman tuottaja Riku Rantala päätyi erikoiseen ratkaisuun. Hän imitoi lähetyksessä Ilta-Sanomien päätoimittajaa Ulla Appelsiinia masturboimassa. Rantala esitti myös Ilta-Sanomien politiikan toimittajaa Timo Haapalaa runkkaamassa.

Rantala puhui Pride-kulkueesta ja kommentoi marssijoita.

– Etenkin mediassa jotkut kommentaattorit kiihottuu siitä, kun niitä niin inhottaa nää marssijat. Jossain Ilta-Sanomissa päätoimittaja Ulla Appelsin kirjoittelee Pride-kulkueessa niin mä nään.., Rantala sanoi ja nousi puoli-istuvaan asentoon hieromaan omaa alapäätään Appelsinia imitoiden.

– Ja sit vieressä tulee Timo Haapala, että siellä on tultu taksilla ilmastomarssille, Rantala jatkoi ja runkkasi ilmassa.

Yleisö nauroi ja taputti Rantalan alapäähuumorille.

Ohjelman juontaja Jussi Heikelä julkaisi klipin Rantalan masturbaatioperformanssista Twitter-seinällään. Ulla Appelsin vastaa Heikelälle neljän päivän päästä:

– Ottamatta kantaa masturbointiesitykseen – Maikkari itse päättää, mikä on asiallista ja mikä ei – todettakoon vain, että toisin kuin Rantala väittää, niin sen paremmin Timo Haapala kuin minäkään emme ole käsitelleet Pride-marssia kirjoituksissamme IS:ssa.

Myös Timo Haapala ottaa Twitterissä kantaa aiheesta ja pyytää Maikkarilta anteeksipyyntöä:

– Kerropa Jyrki Huotari meinaako Mtv pyytää minulta ja Appelsin Ullalta anteeksi törkeitä, kunnianloukkausrajan ylittäviä väitteitä, joita Mtv jakoi viime viikolla? Näiltä toteuttavilta hermanneilta en jaksa edes kysyä, mutta sinut tunnen järkimiehenä, Haapala kirjoitti.
...
https://www.suomenuutiset.fi/riku-rantala-esitti-tv-ohjelmassa-onanoivaa-ulla-appelsinia-timo-haapala-peraa-anteeksipyyntoa-mtv3lta/
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 00:16:06 kirjoittanut nollatoleranssi »

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 542
 • Liked: 5768
 • junior koodari
Kaarnalaivasto on viellä välimerellä,, n. 29.000 miehistön jäsentä saapui Suomeen 2015.

Odottamaan paluuta kotimaihinsa, joka toivottavasti toteutuu 2023 ek-vaalien jälkeen,,Rantalalle pitää varata samaan kaarnalaivaan yksisuuntainen lippu ja laittaa tutkimukseen kaikki dengit, mitä Rantalan viritykset ovat saaneet veronmaksajilta.

Nyt on kiva pörrätä, mitä Riku jos meno muuttuu 2023, eikä enään fyffeä tule kaikista hanoista, menetkö Sdeoiksin saarelle syömään toukkia?
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 00:54:18 kirjoittanut simppali »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 244
 • Liked: 57261
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kaarnavenemiesten Phoenix ry:llä on ollut mukavan nousujohteista tuo avustushistoria. Mahtoikohan tämänkertaisiin ennätysavustuksiin vaikuttaa se, että näiden aatetoveri Aino-Kaisa Pekonen (vas) on sosiaali- ja terveysministerinä? :roll:

Avustukset vuodelle 2020: PHOENIX RY, haettu 653 721 €, myönnetty 566 483 €.

Aloitan tässä piakkoin noiden kaikkien monikulttuuriin/maahanmuutton liittyvien STEA-avustusten perkaamisen ja teen Kylänraitille jälleen erillisen ketjun, kuten parina viime vuonnakin. Hommaketjut: 2018 ja 2019.

Edit: Vuoden 2020 ketju aloitettu https://hommaforum.org/index.php/topic,130047.0.html
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 10:17:42 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 872
 • Liked: 1433
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Oikein hyvä. Raha ratkaisee. Pectus3 on avannut tolkutonta  rahankylvöä. Matuteollisuus on hävyttömän röyhkeä automaatti toimijoilleen. Kapitalismi ja kommunismi siinä kulkevat sovussa.
Ave Caesar! Morituri te salutant (Hail Caesar! We Who Are about to Die Salute You)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 542
 • Liked: 5768
 • junior koodari
Kärsivällisyyttä ja paljon paperia,koska kaikkea ei voi muistaa .en pysty oikeastaan jelppimään, mutta jos tulee ongelmia tiedon saannissa, niin ehkä voin jotain tehdä.

Mutta vinkki Alaric, aloita perkaaminen täältä:

https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistyksen_perustajalle.html
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 01:30:54 kirjoittanut simppali »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 244
 • Liked: 57261
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kärsivällisyyttä ja paljon paperia,koska kaikkea ei voi muistaa .en pysty oikeastaan jelppimään, mutta jos tulee ongelmia tiedon saannissa, niin ehkä voin jotain tehdä.

Mutta vinkki Alaric, aloita perkaaminen täältä:

https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistyksen_perustajalle.html

Ei tarvitse tuolta aloittaa, kun tarkoituksena on tällä erää perata vain STEA-avustukset, joille on tuo oma kätevä sivustonsa olemassa:

https://avustukset.stea.fi/

Tuolta näkee kaarnavenemiesten (linkki aiemmassa viestissäni) ja muiden vastaavien puljujen tänä ja edellisinä vuonna ns. Veikkaus-voitoista saamat rahat, joita sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva valtionapuviranomainen STEA jakelee.

---

Kuten mainitsin, teen näistä STEA-jutuista erillisen yleisketjun, keskitytään tässä ketjussa vain Rantalan ja Milonoffin ym. touhuihin.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 01:48:41 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 542
 • Liked: 5768
 • junior koodari
Rantalan eräs ry. on Refugees...

Näillä on aikamoinen yhdistys-rypäs, joihin liittyy sinun mainitsema avustuksia saava stea, rahoittajana..se minkä nimissä avustuksia haetaan.

Tein epävirallisen kysymyksen J.H;lle krp:n ukkeli,,että vilkaisee ..kyllä joku asia Rantalan jutuissa haisee, mihin rahat menevät?, Monta Kaarnavenettä on myyty? Missä on työllistyneet maahanmuuttajat?

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 985
 • Liked: 29718
 • Bad whisky is better than wine
Rantalan ja Milonoffin virhe oli se, että he tv-kameroiden huomioon fiksoituneina änkesivät televisioon kaarnaveneprojektinsa kanssa. Kuten pectus3:n ketjusta ja muista käy ilmi, ihan samanlaista rahan kankkulan kaivoon lappamista tapahtuu paaaaljon muuallakin. Rahoitus sille otetaan muun muassa siitä, että diesel maksaa kohta kaksi euroa litra.

Eli oikea teollisuus ja yrittäjyys hävitetään Suomesta lamauttavalla verotuksella ja epärealistisilla ympäristötavoitteilla jotta punavihersekopäiden puuhastelut saavat jatkua.

Rappio on lopunaikojen merkki ja tämä on sitä itseään.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 353
 • Liked: 25237
Lainaus
2018

Riku Rantala esitti tv-ohjel­massa onanoivaa Ulla Appel­sinia – Timo Haapala perää anteek­si­pyyntöä MTV3:lta


Herää väkisinkin kysymys siitä että kenelläköhän niitä outoja ja itsekritiikin ulkopuolella olevia pakkomielteitä mahtaakaan olla. Tästäkin episodista (Rantalan avoimen vasemmistoradikalismin lisäksi) tulee mielikuva siitä että Haapalan ja Appelsinin suurimmat synnit ovat että heillä on järkeä ja kykyä kriittiseen ajatteluun edes hiukan. Radikaalivasemmistolaisissa piireissä se on kuolemansynti joka edellyttää ilmeisesti rantalamaisia performanssipakkoliikkeitä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 245
 • Liked: 2270
Rantalat ovat ihan yhtä persoja rahalle kuin kaikki muutkin. Miksipä ei, raha pyörittää maailmaa. Mutta vain vasemmistoideologian mukaan sitä pitää saada tekemättä mitään.

Ja kun sitä ei oikein saa tekemättä mitään niin sitten rakennetaan ideologian mukainen hyökkäys rakenteita vastaan kun toiset saavat sitä rahaa ja itse ei. Miksi raha jakautuu näin epäoikeudenmukaisesti? Vasemmistoideologia alkaa avautua.

Vasemmistolaisestakin kuoriutuu lopulta ehta kapitalisti kun sitä rahaa alkaa saamaan. Kaarnalaivat ovat Rantaloiden keinoja saada palansa kapitalismikakusta. Ei tarvitse tehdä mitään, nam. Rahaa tulee vain siitä, että on oikeaa mieltä. Näinhän sen pitää ollakin.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26706
Kauppalehti kertoo tänään, että kaarnalaivamiesten ja -naisten bisnekset rullaavat edelleen mainiosti. Mikä, ettei näin olisi, sillä veronmaksaja maksaa huvit.

Lainaus
Madventures-miehet auttavat turvapaikanhakijoita töihin ja yrittäjyyteen – pakolaiskriisin aikaan perustettu verkosto vakiinnutti paikkansa

Turvapaikanhakijoita ja vastikään maahan muuttaneita työllistymisessä ja yrittäjyydessä tukeva ­Startup Refugees perustettiin vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan, johtaja Elisa Vepsäläisen sanoin ”lähes yhdessä yössä”, eikä suunnitelmissa suinkaan ollut pysyvä toiminta.


Nyt runsaat neljä vuotta myöhemmin Madventures- ja Docventures-sarjoista tunnettujen Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin perustama hanke on kasvanut yli viidensadan toimijan verkostoksi. Mukana on muun muassa yrityksiä, julkisia toimijoita, järjestöjä, yliopistoja ja yksityisiä henkilöitä.

Suomessa vasta maahan muuttaneet integroituvat hirveän hitaasti, ja sellaiselle toimijalle, joka integroi työn ja yrittäjyyden kautta, on iso kysyntä”, Vepsäläinen sanoo.

Päätöstä oleskeluluvasta voi joutua valitusaikojen myötä odottamaan vuosia.

Välitilassa on paljon ihmisiä, joita työllistämme. Se on kaikkien etu. Tavoitteemme on tehdä mahdollisimman monesta taloudellisesti itsenäisiä, se on iso visiomme.”

Vepsäläisen mukaan verkosto on auttanut 130 yritysideaa alkuun. Työpaikkoja on välitetty tähän mennessä 850. Niistä arviolta 70–80 prosenttia on vakituisia tai pitkiä määräaikaisia työpaikkoja.

Eniten on työllistytty siivous- ja ravintola-alalle ja muihin palveluihin sekä rakentamiseen, mutta työpaikkoja on löytynyt myös teollisuudesta. Varsinkin Pohjois-Suomen ja syrjäisempien seutujen työvoimapulasta kärsivät teollisuusyritykset ovat onnistuneet löytämään työntekijöitä Startup Refugeesin kautta.
(...)

Migrille ei kuulu työllistyminen, ja TE-toimiston asiakkaaksi pääsee vasta kun saa oleskeluluvan. Turvapaikanhakija putoaa hallinnonalojen väliseen kuiluun vaikka hänellä olisi työnteko-oikeus ja -lupa.”

Lihavoinnit mun.

Bisnesideana näillä on ankkuroida ilman oleskelulupaa olevat asylantit johonkin yhteiskunnalle persnettoa aiheuttavaan hanttihommaan, jolloin nämä voivat saada sillä perusteella oleskeluluvan vuosikausia jatkuvien valituskierteiden aikana. Ideana tuo on pitkälti samaan sukua kuin jo kokoomusministerien esittämät työluvat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Humpuuki jatkuu ja voi hyvin, siihen jopa yllytetään maan hallitusten toimesta. Melkein kaikki voivat jäädä tänne sanottuaan kerran "asylum".

Lainaus
Välitilassa on paljon ihmisiä, joita työllistämme. Se on kaikkien etu.

Melkein kaikki vuonna 2015 tänne Sipilän kutsumana tulleet ovat edelleen tällä, paitsi ne 5.000, jotka on tavattu Euroopasta takaisin lähetettävinä Dublin-tapauksina. Noista lähtökohdista voi lähteä pohtimaan, mikä se kaikkien suomalaisten etu oikein todella on ja miten systeemiä pitää muuttaa, jotta minimoidaan asyylihuijareiden tulo tänne lukuisien turvallisten maiden läpi parasta "tarjousta" etsien. Henk. koht. keksin välittömästi lukuisia toimenpiteitä ja keinoja, jotka tepsivät. Sama lienee mahdollista myös virkaportaassa ja hallituksessa, jos siellä vain löytyy halua toimia suomalaisten edun puolesta?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 602
 • Liked: 75461
Päätöstä oleskeluluvasta voi joutua valitusaikojen myötä odottamaan vuosia.

Välitilassa on paljon ihmisiä, joita työllistämme. Se on kaikkien etu. Tavoitteemme on tehdä mahdollisimman monesta taloudellisesti itsenäisiä, se on iso visiomme.”

Jos avustettavat olisi rajattu myönteisen päätöksen saaneisiin tai jos tarkoituksena olisi ollut edistää yhteiskunnalle kalliiksi tulevien joutilaiden turvapaikanhakijoiden osallistumista vapaaehtoistöihin, olisin voinut suhtautua hankkeeseen myötämielisesti.

Turvapaikanhakijoiden keinotekoinen työllistäminen ja sitä kautta oleskeluluvan saamisessa avustaminen on kuitenkin niin suomalaisten edun vastaista kuin vain olla voi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

zupi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 396
 • Liked: 2800
Päätöstä oleskeluluvasta voi joutua valitusaikojen myötä odottamaan vuosia.

Välitilassa on paljon ihmisiä, joita työllistämme. Se on kaikkien etu. Tavoitteemme on tehdä mahdollisimman monesta taloudellisesti itsenäisiä, se on iso visiomme.”

Jos avustettavat olisi rajattu myönteisen päätöksen saaneisiin tai jos tarkoituksena olisi ollut edistää yhteiskunnalle kalliiksi tulevien joutilaiden turvapaikanhakijoiden osallistumista vapaaehtoistöihin, olisin voinut suhtautua hankkeeseen myötämielisesti.

Turvapaikanhakijoiden keinotekoinen työllistäminen ja sitä kautta oleskeluluvan saamisessa avustaminen on kuitenkin niin suomalaisten edun vastaista kuin vain olla voi.

Tuohan on ihan toisarvoista. Toiminnan varsinainen tarkoitushan on tuottaa näille moraaliposeeraajille mielihyvää veronmaksajien rahoilla. Sillä, onko toiminnasta oikeasti mitään hyötyä, tai paremminkin, onko siitä suuremmassa kuvassa pelkkää haittaa, ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on vaan se fiilis, että nyt me (mukamas) tehdään jotain niin mahtavaa. Ja etenkin se, että kaikki tietää sen. Jos mädätysmedia lopettaisi näiden limaisten ylistysjuttujen tekemisen, niin toiminta luultavasti kuihtuisi olemattomiin. Eihän se enää olisi ollenkaan niin kivaa, kun kukaan ei tietäisi, miten "mahtavan hyviä ihmisiä" nämä ovat.

Kantisten auttamisesta ei samanlaista palvontaa saa, se ei ole ollenkaan niin "hyvää" ja trendikästä, eikä se tee sinusta mahtavaa ihmistä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26706
... Toiminnan varsinainen tarkoitushan on tuottaa näille moraaliposeeraajille mielihyvää veronmaksajien rahoilla. Sillä, onko toiminnasta oikeasti mitään hyötyä, tai paremminkin, onko siitä suuremmassa kuvassa pelkkää haittaa, ei ole mitään merkitystä.

Viimekädessä kyse on aina veronmaksajien kuppaamisesta ja vahingon aiheuttamisesta heille. Motiivit tälle vaihtelee alkaen: "Hei, me tienataan tällä".

Nämä tietävät tasan tarkasti itsekin mitä ovat tekemässä, siksi ilma on sakeana sumuverhoa: "Kaikkien etu", "ihmisarvo", "arvopohja", "natsit", "kylmäsydämiset", "epäinhimilliset", "lasten etu", "rasistit", "kansainväliset sopimukset", "ihmisyys velvoittaa", "kultamunat", "työvoimapulan paikkaajat", "vanhusten hoitajat", "eläkkeiden maksajat" jne. Mitä pitempi litania näitä löytyy, sen varmemmin ovat selvillä tuhotyöstään.

zupi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 396
 • Liked: 2800
... Toiminnan varsinainen tarkoitushan on tuottaa näille moraaliposeeraajille mielihyvää veronmaksajien rahoilla. Sillä, onko toiminnasta oikeasti mitään hyötyä, tai paremminkin, onko siitä suuremmassa kuvassa pelkkää haittaa, ei ole mitään merkitystä.

Viimekädessä kyse on aina veronmaksajien kuppaamisesta ja vahingon aiheuttamisesta heille. Motiivit tälle vaihtelee alkaen: "Hei, me tienataan tällä".

No joo, se voi olla, että näiden toimijoiden motiivit liikkuvat akselilla, jonka toisessa päässä on järki+kusipäisyys+raha ja toisessa päässä tyhmyys+moraaliposeeraus+hyvä mieli. Suomalaisten edusta tuo akseli on kaikilta osiltaan kovin kaukana.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26706
No joo, se voi olla, että näiden toimijoiden motiivit liikkuvat akselilla, jonka toisessa päässä on järki+kusipäisyys+raha ja toisessa päässä tyhmyys+moraaliposeeraus+hyvä mieli. Suomalaisten edusta tuo akseli on kaikilta osiltaan kovin kaukana.

Kun noita asyylipuolen toimijoita on päässyt/joutunut työn puitteissa seuraamaan varsin läheltä reilusti yli vuosikymmenen ajan, niin minulle on itselleni kiteytynyt seuraavanlainen listaus ja jaottelu näiden pro-asyyli henkilöiden motiiveista:

- uskonnollinen vakaumus
- ideologinen vakaumus
- poliittinen intressi
- "hei-me-tienataan-tällä" ja "mä-saan-tästä-elantoni" -intressit

Viimeistä intressiä piilotellaan, peitellään ja naamioidaan joksikin muuksi. Moraaliposeeraus liittyy lähinnä ideologiseen vakaumukseen. Samoin usein myös poliittisiin intresseihin. Uskonnollinen vakaumus kytkeytyy lähinnä altruismiin ja käsitykseen itsestä hyvänä ja oikein toimivana ihmisenä.

Pohjimmiltaan nuo ovat kohtalaisen heterogeenistä sakkia. Yhteistä näille toki on se, että siinä ei suomalaisten etu enää toteudu.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 595
 • Liked: 11843
 • Puhekin on teko
Tuohan on ihan toisarvoista. Toiminnan varsinainen tarkoitushan on tuottaa näille moraaliposeeraajille mielihyvää veronmaksajien rahoilla. Sillä, onko toiminnasta oikeasti mitään hyötyä, tai paremminkin, onko siitä suuremmassa kuvassa pelkkää haittaa, ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on vaan se fiilis, että nyt me (mukamas) tehdään jotain niin mahtavaa. Ja etenkin se, että kaikki tietää sen. Jos mädätysmedia lopettaisi näiden limaisten ylistysjuttujen tekemisen, niin toiminta luultavasti kuihtuisi olemattomiin. Eihän se enää olisi ollenkaan niin kivaa, kun kukaan ei tietäisi, miten "mahtavan hyviä ihmisiä" nämä ovat.

Koko toiminnassa on kyse tietenkin hyväntekeväisyydestä, jonka maksaa pääosin yhteiskunta. Tosin osa yrityksistä menee mieluusti mukaan tälläiseen projektiin, koska se on semmoista hyvesignalointia.

Bisnesideana tämä toimii silti erinomaisesti, vaikka kokonaisuutena toiminta olisikin haitallista.

Alunperin odotukset toiminnan luonteelle oli paljon kovemmat eli moniosaajien piti luoda kovan luokan uusia startup-yrityksiä. Ideat eivät lopulta vaikuttaneet kovin kummoisilta ja tiedettävästi yksikään ei toteutunut.

Alex Oja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 1
Sydän Rantalalla ja Milonoffilla on aina tuntunut olevan paikallaan. Vasemmiston edustajina he ehkä kallistuvat naiiviin tasoon asti, riippuen toki siitä onko kyse yleisesti kulttuurista, ruoasta, maahanmuuttajien integroinnista vai jostain muusta, mutta ovat he sentään viihdyttäviä ja yrittävät tehdä jotakin konkreettista, ansaiten automaattisesti hatunnoston.

Ongelma oikeastaan aina kun liikahdetaan kohti järjestötoimintaa on rahan vuoto metatyöhön ja muuhun irrelevanttiin. Kun organisaation koko, tunnustus tai rahallinen arvo kasvavat, alkaa syntyä intressikonflikteja jotka lopulta voidaan todeta korruptioksi, ja yleisesti rahankäytöstä tulee huolimattomampaa, heikentäen hyötysuhdetta. Rahaa vain alkaa kulua ja sitä ei valvota erityisen aggressiivisesti, tai jos valvotaan, kulut onnistutaan kuitenkin perustelemaan. Erityisen totta tämä on organisaatioissa joiden tarkoitus on kauempana konkreettisesta työstä ja lähempänä julkista mielipidevaikuttamista. Hyväntekeväisyysjärjestöt ja non-profit-järjestöt yleisesti eivät ole immuuneja tälle ilmiölle.

Ovat valinneet vaikean tehtävän ja toivon vain että onnistuvat - onhan se humanitaarinen (¨¨) ja kaikin puolin positiivinen tarkoitus. Jos käyttävät saamansa varat tehokkaasti, vielä parempi. Olen tosin siinä uskossa että mieluummin samat varat vaikka Lions Clubille ja tulos olisi todennäköisesti parempi. Vaihtoehtoisesti raskaasti läpinäkyvyyttä varojen käytölle, jotta kaikki voivat muodostaa käsityksensä itsenäisesti ja realistisesti.
Tässä demokratiassa tasapaino on väkisin vastakohtien tasapaino - ei kohtuullinen valtapuolue. Seuraus on aaltoliike ja pahoinvoivien ihmisryhmien vuorottelu. Järjestelmän remonttia odotellessa...

mmm

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 016
 • Liked: 619
Lainaus käyttäjältä: Alex Oja
Kun organisaation koko, tunnustus tai rahallinen arvo kasvavat, alkaa syntyä intressikonflikteja jotka lopulta voidaan todeta korruptioksi, ja yleisesti rahankäytöstä tulee huolimattomampaa, heikentäen hyötysuhdetta.
Kerrotko lyhyesti, millainen positiivinen kansantaloudellinen vaikutus vero- ja apurahoitteisella kaarnaveneiden veistelyllä on hyötysuhteen ollessa maksimissaan?
Eläköön Suomi ja Åland ja Sulo ja
brr..brr..brr...bruttokansantulo.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 589
 • Liked: 7092
 • ...ääni kun on, nyt Kansanradion!
Sydän Rantalalla ja Milonoffilla on aina tuntunut olevan paikallaan. Vasemmiston edustajina he ehkä kallistuvat naiiviin tasoon asti, riippuen toki siitä onko kyse yleisesti kulttuurista, ruoasta, maahanmuuttajien integroinnista vai jostain muusta, mutta ovat he sentään viihdyttäviä ja yrittävät tehdä jotakin konkreettista, ansaiten automaattisesti hatunnoston.

Ongelma oikeastaan aina kun liikahdetaan kohti järjestötoimintaa on rahan vuoto metatyöhön ja muuhun irrelevanttiin. Kun organisaation koko, tunnustus tai rahallinen arvo kasvavat, alkaa syntyä intressikonflikteja jotka lopulta voidaan todeta korruptioksi, ja yleisesti rahankäytöstä tulee huolimattomampaa, heikentäen hyötysuhdetta. Rahaa vain alkaa kulua ja sitä ei valvota erityisen aggressiivisesti, tai jos valvotaan, kulut onnistutaan kuitenkin perustelemaan. Erityisen totta tämä on organisaatioissa joiden tarkoitus on kauempana konkreettisesta työstä ja lähempänä julkista mielipidevaikuttamista. Hyväntekeväisyysjärjestöt ja non-profit-järjestöt yleisesti eivät ole immuuneja tälle ilmiölle.

Ovat valinneet vaikean tehtävän ja toivon vain että onnistuvat - onhan se humanitaarinen (¨¨) ja kaikin puolin positiivinen tarkoitus. Jos käyttävät saamansa varat tehokkaasti, vielä parempi. Olen tosin siinä uskossa että mieluummin samat varat vaikka Lions Clubille ja tulos olisi todennäköisesti parempi. Vaihtoehtoisesti raskaasti läpinäkyvyyttä varojen käytölle, jotta kaikki voivat muodostaa käsityksensä itsenäisesti ja realistisesti.

Siinä on mielestäni vähän sellainen ongelma, että moraalinen päteminen tosiasiassa satuttaa muita ihmisiä. Rahaa on kiva jakaa, rikkailta köyhille, mutta sitten tulee eteen se, että minkälaisesta toiminnasta tosiasiassa tehdään kannattavaa. Palkitsemmeko vain niitä, ketkä tekeytyvät passiivisemmiksi? Hullu paljon työtä tekee ja mustalainen pääsee vähimmällä.
- "Mitään antifaa ei edes ole olemassa!"

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 380
 • Liked: 3005
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Sydän Rantalalla ja Milonoffilla on aina tuntunut olevan paikallaan. Vasemmiston edustajina he ehkä kallistuvat naiiviin tasoon asti, riippuen toki siitä onko kyse yleisesti kulttuurista, ruoasta, maahanmuuttajien integroinnista vai jostain muusta, mutta ovat he sentään viihdyttäviä ja yrittävät tehdä jotakin konkreettista, ansaiten automaattisesti hatunnoston.

Ongelma oikeastaan aina kun liikahdetaan kohti järjestötoimintaa on rahan vuoto metatyöhön ja muuhun irrelevanttiin. Kun organisaation koko, tunnustus tai rahallinen arvo kasvavat, alkaa syntyä intressikonflikteja jotka lopulta voidaan todeta korruptioksi, ja yleisesti rahankäytöstä tulee huolimattomampaa, heikentäen hyötysuhdetta. Rahaa vain alkaa kulua ja sitä ei valvota erityisen aggressiivisesti, tai jos valvotaan, kulut onnistutaan kuitenkin perustelemaan. Erityisen totta tämä on organisaatioissa joiden tarkoitus on kauempana konkreettisesta työstä ja lähempänä julkista mielipidevaikuttamista. Hyväntekeväisyysjärjestöt ja non-profit-järjestöt yleisesti eivät ole immuuneja tälle ilmiölle.

Ovat valinneet vaikean tehtävän ja toivon vain että onnistuvat - onhan se humanitaarinen (¨¨) ja kaikin puolin positiivinen tarkoitus. Jos käyttävät saamansa varat tehokkaasti, vielä parempi. Olen tosin siinä uskossa että mieluummin samat varat vaikka Lions Clubille ja tulos olisi todennäköisesti parempi. Vaihtoehtoisesti raskaasti läpinäkyvyyttä varojen käytölle, jotta kaikki voivat muodostaa käsityksensä itsenäisesti ja realistisesti.

Siinä on mielestäni vähän sellainen ongelma, että moraalinen päteminen tosiasiassa satuttaa muita ihmisiä. Rahaa on kiva jakaa, rikkailta köyhille, mutta sitten tulee eteen se, että minkälaisesta toiminnasta tosiasiassa tehdään kannattavaa. Palkitsemmeko vain niitä, ketkä tekeytyvät passiivisemmiksi? Hullu paljon työtä tekee ja mustalainen pääsee vähimmällä.

Sepä se. Moni työtön tekisi töitä kohtuullisella palkalla vaikka osoitettuna.

Allekirjoittanut Muumiintui yhden syksyn ajan risusavotan apumiehenä, sahuri raivasi aluskasvustoa ja meikis rämpi märässä metsässä keräämässä niitä risuja kasoihin haketettavaksi. Palkka oli paska, eikä raivaussahan käyttäjäkään mersulla ajellut. Silti mieluummin v#ttumaisia märkiä kuusennäreitä raahaamassa kuin takamus homeessa kotona.

Se, että olisin ajatellut työnantajan päivästä toiseen selittämässä fläppitaulun vieressä, olisi kyllä tiputtanut hanskat heti. Ihminen tarvitsee työtä kohtuullisella palkalla, eikä millään kuntouttavan työtoiminnan pellepalkalla.

Rantala ja Milonoff voisivat itse vuolla ne kaarnalaivansa sen sijaan, että lypsäisivät massit valdelta täysin turhaan koordinointiin, suunnitteluun, naaman näyttämiseen televisiossa.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 109
 • Liked: 643
 • Nuivana syntynyt
Madventures Suomi tv-sarja. Myös kirja tulossa tästä.

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/madventures-suomi

Lainaus
Riku Rantala ja Tunna Milonoff tekevät paluun television kuninkuusluokkaan, kun kulttiohjelma Madventures tutkimusmatkailee kameroineen Suomessa. Sarjassa tutustutaan muun muassa biohakkereihin, kullankaivajiin, hylkeenpyytäjiin ja samaaneihin. Mutta miksi niasiiniyliannostus saa Tunnan takapuolen punottamaan? Entä pystyykö kaksikkomme syömään heille tarjotut ilmakuivatut karhunkäpälät? Kotimainen realityohjelma.


Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 380
 • Liked: 3005
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Madventures Suomi tv-sarja. Myös kirja tulossa tästä.

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/madventures-suomi

Lainaus
Riku Rantala ja Tunna Milonoff tekevät paluun television kuninkuusluokkaan, kun kulttiohjelma Madventures tutkimusmatkailee kameroineen Suomessa. Sarjassa tutustutaan muun muassa biohakkereihin, kullankaivajiin, hylkeenpyytäjiin ja samaaneihin. Mutta miksi niasiiniyliannostus saa Tunnan takapuolen punottamaan? Entä pystyykö kaksikkomme syömään heille tarjotut ilmakuivatut karhunkäpälät? Kotimainen realityohjelma.

Vaikka nyt en noista kaarnalaivaveistämön hepuista niin välitäkkään, niin jakso, jossa Miika Vanhapiha on, kannattaa katsoa. Romahdusteorian esilletuoja. Ja sehän meillä on edessä, romahdus. Tänne kun lonnii muutama miljoona seinän pystyssäpitäjää, niin mulla on oma kasvimaa sekä muitakin keinoja selviytyä omin päineen ilman että pitää käydä töissä elättämässä muita kuin naapuruston väkeä.

Täältä pääsee alkuun, että mikä on miehiään: https://youtu.be/7Gv94I4B2oA

Kuunnelkaa ihan huolella.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Martin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 633
 • Liked: 466
Ei kyllä pysty katsomaan, liian hapokasta. Eikun liian kommunistista. Ensimmäiset madventuresit oli ihan hyviä ennenkuin alkoivat politikoimaan.
”Mä koin, että kokoomukselle koti on Euroopassa ja Raamattu roskissa ja isänmaallisuudesta on tehty rasismia.” - Laura Huhtasaari SK 8.6.2017

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 380
 • Liked: 3005
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Ei kyllä pysty katsomaan, liian hapokasta. Eikun liian kommunistista. Ensimmäiset madventuresit oli ihan hyviä ennenkuin alkoivat politikoimaan.

Sun Tzu: "Tunne vihollisesi."

Puolalaiset lähtivät ratsujoukoilla sakemannien panssareita vastaan. Olisiko pikkasen pitänyt ottaa vähän selvää asioista?

Että ota vaan vatsahappolääke valmiiksi ja katso veijareita Rantala & Milanoff, olet ajan tasalla vastapuolen touhuista. Maksat sen Yleveron kumminkin.

Ja nyt vielä, Miika Vanhapiha ei edusta natseja tahi kommareita tahi mitään puoluekantaa. Hänellä on vain selkeä kompassisuuntima, miten mahdollisesti selvitään romahduksesta, joka on tulossa.

Käyhän linkkaamassani Youtube-streamissa, niin kuulet mistä on kysymys. Tai sitten voit kaivaa itsellesi poteron keskelle metsää. Joka tapauksessa hallitus ajaa tätä maata vauhdilla suohon, olet sitten valmis tai et.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

zupi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 396
 • Liked: 2800
Rantalan Riku jakelee ohjeita koronaan liittyen:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/08/riku-rantala-vaikka-minua-kuinka-ahdistaa-en-ottaisi-tata-pandemiaa-vastaan

Lainaus
Tätä tarpeettomuuden, kontrollinpuutteen ja tulevaisuudenpelon aiheuttamaa ahdistusta lievittämään laadin itsehoitolistan asioista, jotka tunnekuohuissa tuppaavat unohtumaan. Kas tässä:

1. Satumme Suomessa asumaan tiedemyönteisessä virkamieskoneiston maassa. Maata johtavat poliitikot, joiden toimintakulttuuriin ei perinteisesti kuulu systemaattinen omien virheiden peittely virkakoneistoa pelolla halliten, pikantit salamurhat, lehdistön vapauden rajoittaminen tai kansan tietoinen sumuttaminen.

2. Suomi on toisen maailmansodan jälkeen säilyttänyt maantieteestään ja peruspessimismistään johtuen “vituiksi kaikki kuitenkin menee” -mentaliteettinsa, ja omaa täten isot varmuusvarastot – yhdet Euroopan suurimmista.

3. Tätä vitsausta vastaan taistellaan tutuin suomalaiskansallisin perinteisin kontaktilajein – eristäytyminen, turvaväli ja käsienpesu.

4. Hamstraajaa voi rauhoittaa ruoantuotantomme verrattain korkea omavaraisuusaste. Ja tieto siitä, että puolen maailman vessapaperikoneet edelleen sijaitsevat Suomessa!

5. Moni yksityisiin sairausvakuutuksiin perustuvien maiden hätää seurannut voi puolestaan täällä huokaista helpotuksesta: Suomessa yhteiset ja yleiset hengityskoneet pumppaavat riippumatta lompakkosi paksuudesta. Lääkkeistäkään ei ole huutavaa pulaa, koska apteekkien luvanvaraisuus ja lääkevarannot.

6. Kansainvälisesti vertailtuna tuloeromme ovat pienet. Suomessa ei siis todennäköisesti kukaan tule kuolemaan kadulle, maassamme ei ole tautipesäkkeiksi otollisia slummeja, eikä Suomessa tulla näkemään köyhien maansisäisten siirtolaisten massaliikettä kaupungeista maaseudulle. Myös toimeentulon menetyksen korvaamiseen meillä on globaalisti poikkeuksellinen järjestelmä.

7. Yksi suhteellisuudentajua kasvattava fakta voi olla myös tämä: asiantuntijat ja viranomaiset kautta maailman ovat kaikki nyt vajavaisen tiedon varassa tekemässä päätöksiä, joista paras päätös saattaa ollakin valita kahdesta vaihtoehdosta se vähemmän paska. Ja mitä tulee poukkoileviin asiantuntijoiden suosituksiin: tiede ei ole mitään muuta meille koskaan väittänytkääntieteellinen tieto on aina olosuhteisiin muuntuvaa ja vertaisarvioituna aina mututuntumaa hitaampaa.

8. Rauhoittavana mantrana toimii listaus vertailuista, joissa Suomi on vuosi vuoden perään valittu yhdeksi maailman parhaista. Maailman vähiten epäonnistunut valtio, tehokkain terveyshuoltojärjestelmä, onnellisin kansa, vapain lehdistö, vähiten korruptoitunut hallinto.

9. Jos mikään aiemmin mainittu ei auta, onneksi sananvapautemme on edelleen vahva: kritiikkiä saa ja pitääkin esittää!

En keksi ainuttakaan pjäaikkaa, jossa juuri nyt olisin mieluummin tämän pandemian aikana kuin Suomessa.

Ai että kun ahdistus taas helpotti.

Voisihan se elämä sinänsä olla paljon tuskattomampaa, jos itselläkin olisi järki niin vähissä, että kykenisi tuollaiseen viranomaisuskovaisuuteen.

Edit. Seuraavan projektin rahoitus lienee turvattu.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2020, 15:51:36 kirjoittanut zupi »

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 109
 • Liked: 643
 • Nuivana syntynyt
Ei kyllä pysty katsomaan, liian hapokasta. Eikun liian kommunistista. Ensimmäiset madventuresit oli ihan hyviä ennenkuin alkoivat politikoimaan.

Kovin on hapokasta alkuperäiseen matkailusarjaan verrattuna. Esim. yksi jakso on omistettu Suomi-rapille ja toinen Idälle, Puhokselle ja twerkkaukselle. "Parantajien heimo" oli viihdyttävä jakso.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2020, 22:43:35 kirjoittanut JP73 »

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
^Sivusilmällä seurasin eilistä itis-jaksoa. Siinä huomion kiinnitti kun Farmi-tosi tv:ssäkin esiintynyt hyvin kotoutunut selitti kuinka hänen pitäisi saada tulla töihin kaksi tuntia myöhässä, koska on ”läsnä”, eikä jurota, kuten impivaaralaiset. Nuff said...
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 109
 • Liked: 643
 • Nuivana syntynyt
Tämäpä oli yllätys. Rikulla on kapteenin arvo reservistä.

Lainaus
Laivaston soittokunta esiintyy solisteinaan Pete Parkkonen, Suvi Teräsniska ja Arttu Wiskari. Juontajana Riku Rantala.

https://areena.yle.fi/1-50520570