Kirjoittaja Aihe: 2015-09-10 HS: Pakolaiset ovat uusi Nokia  (Luettu 38585 kertaa)

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 707
 • Liked: 4792
Vs: 2015-09-10 HS: Pakolaiset ovat uusi Nokia
« Vastaus #120 : 24.07.2021, 20:48:20 »
Joonas Taipaleenmäki (PS, kaupunginvaltuutettu / Paimio) analysoi tätä ketjua ja alkuperäistä Taneli Heikan kolumnia pitkän kaavan mukaan Uuden Suomen puheenvuorossa:

Lainaus käyttäjältä: US Puheenvuoro / Joonas Taipaleenmäki 2021-07-17
Pakolaiset – Uusi Nokia – Vertaileva tekstianalyysi

Teksti on alunperin osa esseesuoritusta politiikan ja median suhdetta käsittelevältä kurssilta.

Tässä analyysissä käsitän Helsingin Sanomat osana valtamediaa muun muassa lehden levikin ja verraten suurten taloudellisten resurssien vuoksi. Hommaforumin käsitän puolestaan vasta – tai vaihtoehtomediaksi. Hommaforum on vaihtoehtomediana Luodon (2015) määritelmän mukaisesti ruohonjuuritason toimija hybridissä mediajärjestelmässä (Tiivistelmä, kappale 1). Hommaforumin ruohonjuuritaso – statuksen selittänevät, esimerkiksi Helsingin Sanomiin verraten, sen lukijakunnan pienuus sekä resurssien vähäisyys.

Lisäksi huomionarvoista on, että käsitän sekä Helsingin Sanomat että Hommaforumin valta- ja vastamedian osina niiden roolissa julkaisu alustoina. Täten varsinaisen analyysiin kohteita olevien kirjoitusten julkaisijat eivät välttämättä ole itse valta- tai vastamedian edustajia, muuten kuin välillisesti käyttämiensä julkaisualustojen kautta. Kuitenkin, mikäli pelkkä valta- tai vastamedian käyttö julkaisualustana tekee ko. julkaisijasta jommankumman median niin sanotun jäsenen, sekä Heikka, että ”Parzival” ym. voidaan sellaisina nähdä.
...
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/joonas-taipaleenmaki/pakolaiset-uusi-nokia-vertaileva-tekstianalyysi/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 395
 • Liked: 109181
Vs: 2015-09-10 HS: Pakolaiset ovat uusi Nokia
« Vastaus #121 : 14.11.2022, 19:20:53 »
Lainaus
Yritykset voivat hyötyä Suomeen tulevista pakolaisista, sanoo Suomessa vieraillut YK-johtaja T&T:lle

Pakolaiset voisivat olla yksi ratkaisu suomalaisen teknologia-alan osaajapulaan.

Tätä mieltä on Helsingissä vieraillut YK:n pakolaisjärjestö ­UNHCR:n innovaatiojohtaja Hovig Etyemezian.

”Pakolaiset kannattaa nähdä liittolaisina.”

Hän kannustaa pohtimaan, miten pakolaiset ja teknologiateollisuus voivat hyötyä toisistaan. Tavoitteena on luoda uusia kumppanuuksia UNHCR:n, Suomen valtion ja suomalaisten teknologiayritysten välille.

”Pakolaisissa on paljon korkeasti koulutettuja sekä kunnianhimoisia, välkkyjä ihmisiä, jotka haluavat kouluttautua pitkälle.”

Etyemezian visioi, että osa pakolaisista tulisi Suomeen vastaamaan osaajapulaan ja osa tekisi ­tietoliikenneyhteyksien salliessa töitä Suomeen etänä. Hänestä työnantajat eivät vielä ymmärrä pakolaisten kanssa työskentelyn mahdollisuuksia. Samalla mahdollisten riskien pelko on liioiteltua.

”Pakolaiset ovat kuin kuka tahansa, joka joutuu pois tutusta ympäristöstään ja kohtaa ongelmia. He keksivät todella luovia ratkaisuja. Mitä teknologiateollisuus kaipaa? Innovaattoreita!

Tämä on lyhennelmä. Voit lukea tilaajille tarkoitetun pidemmän jutun tästä. Siinä myös Teknologiateollisuus ry ja Startup Refugees kommentoivat, miten suomalaisten yritysten ja pakolaisten välistä yhteistyötä voisi tiivistää.
Tekniikka & Talous 24.10.2022

Pakolaiset tekisivät teknologia-alan töitä Suomeen etänä?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 812
 • Liked: 12414
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2015-09-10 HS: Pakolaiset ovat uusi Nokia
« Vastaus #122 : 14.11.2022, 19:55:04 »
^Etänä mistä? Pakolaisleiriltäkö? Kotoaan käsin ei ainakaan, koska pakolainenhan on paennut kodistaan. Ja jos pakolaisella olisi tarvittava osaaminen etätyöhön, niin varmasti löytyisi muitakin yhtä päteviä, eli miksi palkata nimenomaan pakolainen, jos se etätyö toiselta mantereelta toteutuisikin. Ja ensin tarvitaan se Starlink, tai jokin muu riittävän hyvä ja luotettava nettiyhteys, tavallinen puhelinnetti ei taida vielä riittää.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 112
 • Liked: 3008
Vs: 2015-09-10 HS: Pakolaiset ovat uusi Nokia
« Vastaus #123 : 14.11.2022, 22:17:06 »
Kirjassa Flash boys kerrotaan Neuvostoliiton alueelta tulleiden ihmisten olevan monesti loistavia koodareita nopean pörssikaupan ohjelmointiin, sillä he ovat oppineet kirjoittamaan tehokasta koodia ja luovimaan pykäläviidakossa. Köyhä epävakaa ympäristö ei estä kehittymästä huippukoodariksi. Se, miksi kolmessakymmenessä vuodessa pakolaiset ja humanitaarisen oleskeluvan saaneet eivät sankoin joukoin kypsy himoituksi huippukoodareiksi, ei johdu ulkoisista puutteista vaan jostain muusta.
Tottelematon tieto aktivismissa

Tagit: