UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-09-11 IL: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua  (Luettu 152131 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 699
 • Liked: 59937
Toisesta ketjusta:

^Tutustuin kirjastossa UPI:n tutkija Teemu Tammikon (ent. Sinkkonen) keväällä ilmestyneeseen Vihalla ja Voimalla -kirjaan. Heti johdannon ensimmäisessä kappaleessa tutkija väittää, että "Suomessa tehtiin vuosina 2015 ja 2016 yhteensä 11 terrori-iskua" ja viittaa lähteenä noihin Global Terrorism Databasen tarkistamattomaksi huuhaaksi osoittamiini tilastoihin.

Kirja on muutenkin jo pikaselailun perusteella melkoinen virheellisen, harhaanjohtavan ja väärin tulkitun tiedon aarrearkku. Yhdessä kohdassa Tammikko muun muassa väittää Jussi Halla-ahon kutsuneen "vihreiden kannattajia" "roskaväeksi" eli Tammikon tulkinnan mukaan "alempiarvoisiksi ihmisiksi", kun oikeasti Halla-aho viittasi kommentissaan kaksi vuotta sitten Jyväskylässä käännytystä toimeenpanneita poliiseja fyysisesti estäneeseen ja uhanneeseen aktivistien ja turvapaikanhakijoiden joukkoon.

Vilkaiskaapa lähikirjastostanne, sillä löytynee hyllystä, koska tuskin on lainassa.

Kirjassaan Tammikko kuittasi käsitteen "maahanmuuttokriittinen" pelkäksi rasistin ja muukalaisvastaisen eufemismiksi eli kaunistelevaksi kiertoilmaukseksi. Perusteluna, että myös vihreät arvostelevat maahanmuuttopolitiikkaa, mutta silti heitä ei kutsuta maahanmuuttokriittisiksi. "Vaikka on mahdollista olla maahanmuuttokriittinen olematta rasisti, käytännössä maahanmuuttokriittisyydellä viitataan vain maahanmuuton rajoittamista ja maahanmuuttajien olosuhteiden heikentämistä ajaviin näkemyksiin, jotka usein ovat rasistisia tai muulla tavoin syrjiviä." Melkoinen tutkija.

"Poliittisen väkivallan" käsitteen Tammikko sen sijaan laajentaa sen normaalista merkityksestä eli fyysisestä väkivallasta ja sillä uhkaamisesta myös "sosiaaliseen ja taloudelliseen vahingoittamiseen".

Suomalaiset vastamediat ovat Tammikon mukaan "keskeisiä vaikuttajia ja jopa poliittisia toimijoita, jotka ovat kohteita maalittamalla orkestroineet vihakampanjoita" ja jotka ovat "yllyttäneet oma-aloitteiseen väkivaltaan nimeämiään kohteita vastaan julkaisemalla heistä kielteistä, usein valheellistakin materiaalia". Hommaforumin Tammikko kuvaa "muukalaisvastaiseksi vastamediaksi", jolla ei kuitenkaan "avointa väkivaltaan yllyttämistä sallita".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 184
 • Liked: 2384
 • Misantrooppi.
Olen tähän saakka kuvitellut, että tutkijan tittelillä toimiva ihminen on velvoitettu tietynlaiseen ulkoakatselijan ja havainnoijan rooliin.

Jos asettaa omat asenteensa ja maailmankuvansa tukemaan ennakko-oletuksiaan, niin silloin ei voida puhua tutkijasta.

Itsekritiikki on tutkijan tärkein ominaisuus. Tammikolla sitä ei nähdäkseni ole, edelleenkään.
Suomi 101

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 699
 • Liked: 59937
Teemu Tammikon uudesta kirjasta kuvakaappauksia Sami Eerolan sivuilla:

Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: