Kirjoittaja Aihe: Vasemmistonationalistien Klubi  (Luettu 69194 kertaa)

Omicron

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 430
 • Liked: 223
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #30 : 13.09.2015, 22:05:33 »
Mitä taas tulee liberaaliuden ja konservatismin yhdistämisestä eri alueilla, niin esimerkiksi amerikkalaiset republikaanit kannattavat hyvin vapaita markkinoita, mutta konservatiivisia arvoja.
Se johtuu siitä että vapaa markkinatalous on konservatiivinen idea (konservatiivinen/vanhanaikainen, koska ihmiset ovat käyttäneet rahaa tuhansia vuosia). Amerikkalaiset ovat oikeastaan siis kummassakin asiassa konservatiivisia.

Niin sanottu "vapaa" markkinatalous ei oikeastaan ole vapaa (liberaali), koska ihmisillä on vain niin paljon vapautta kun heillä on rahaa. Raha ohjaa ja kahlitsee ihmisten elämää. Sana vapaa pitäisi ehkä jättää pois siitä että ei tule väärinkäsityksiä, ja kutsua sitä vain markkinataloudeksi. Markkinatalouden vastakohta on että kaikille ihmisille annetaan kaikki mitä he tarvitsevat että elää (ja rahaa ei varmaan ole olemassa, kuten on tarkoitus aidossa kommunismissa), niin että he voivat elää vapaasti, ilman että välittää onko heillä rahaa.

Mutta liberalismi/kommunismi toimii vain jos ihmiset ovat valmiita siihen, ja jos ihmiset haluavat sitä omasta vapaasta tahdosta. Jos sitä yritetään pakottaa ihmisille (kuten yritetään tällä hetkellä maahanmuutolla, monikulttuurilla, feminismillä jne.), kuten yleensä on tapa, niin silloin se ei toimi. Se johtaa vaan väkivaltaan, tyranniaan ja tuhoon.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2015, 22:26:51 kirjoittanut Omicron »

Kokoliha

 • Vieras
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #31 : 13.09.2015, 22:06:23 »
Jokainen vasemmistolainen, joka saadaan ulos mokutuspiireistä, on varmasti parannus yleistilanteen kannalta.

Li Anderssonin, Dan Koivulaakson taattua pöyristymistä odotellessa, kuulostaa pelkästään jo siitä syystä hyvältä ajatukselta

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #32 : 13.09.2015, 22:35:51 »
Jos tästä tosiaan tulee Tanner-Seura, ja johtoajatuksena olisi tannerilainen suhtautuminen maahan ja kansaan, niin totta kai kiinnostaa!

Tannerista en pidä kiinni turhamaisuuttani; Hän oli mies, jolle Suomi on todella paljon velkaa, ja johon on aina suhtauduttu hieman kiusaantunena. NL:n romahtamiseen asti "sattuneesta syystä", ja sen jälkeen johtavissa demareissa on ollut tyyppejä, kuten halonen ja Tuomioja, jotka ovat käytännössä Tannerin vastakohtia. Kiusallinen hiljaisuus siis jatkuu edelleen.

Jos hän satunnaiselta hompanssilaumalta saa postuumisti hitusen kunnioitusta, niin on todellakin sen ansainnut.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Kokoliha

 • Vieras
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #33 : 13.09.2015, 22:56:13 »
Jos tästä tosiaan tulee Tanner-Seura, ja johtoajatuksena olisi tannerilainen suhtautuminen maahan ja kansaan, niin totta kai kiinnostaa!

Tannerista en pidä kiinni turhamaisuuttani; Hän oli mies, jolle Suomi on todella paljon velkaa, ja johon on aina suhtauduttu hieman kiusaantunena. NL:n romahtamiseen asti "sattuneesta syystä", ja sen jälkeen johtavissa demareissa on ollut tyyppejä, kuten halonen ja Tuomioja, jotka ovat käytännössä Tannerin vastakohtia. Kiusallinen hiljaisuus siis jatkuu edelleen.

Jos hän satunnaiselta hompanssilaumalta saa postuumisti hitusen kunnioitusta, niin on todellakin sen ansainnut.

Lainaan koko postauksen. Tanner-Seura on erinomainen nimi! Tannerille ja ns. asevelisosialisteille syvä kumarrus täältä. Nykyajan demareiden kanssa heillä ei ole mitään yhteistä.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 622
 • Liked: 66307
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #35 : 14.09.2015, 22:37:49 »
Kannatan Halla-aholaista linjaa . Järki mies.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 460
 • Liked: 3447
 • Eih bennek, eih blavek!
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #36 : 15.09.2015, 00:18:52 »
Luin aikoinaan Hayekit ja Friedmanit ja minulla oli ajoittain hieman karikatyyrimäinen ajattelutapa jossa rajaton vapaus, edistys edistyksen vuoksi ja materiaalinen hyvä asettuivat maailmankuvani keskiöön ja keinot saavuttaa nuo olivat skientistinen äärirationalismi ja siitä jotenkin seuraava vapaa markkinatalous. Toisaalta en välttämättä ajatellut, kuten naiiveimmat aatteen kannattajat, että olisi mitään libertaariutopiaa jossa kapitalismi olisi tehnyt kaikista satumaisen rikkaita ja ihmiset voisivat vaan keskittyä elosteluun ja kuluttamiseen. Pikemminkin ajattelin libertarismin olevan filosofisesti perustelluin lähtökohta yhteiskunnalle. On toki myöskin sanottava, että olen aina suhtautunut myös samalla epäillen valtaan ja edistykseen. Minulle ihmiset ovat aina olleet viheliäisiä selkäänpuukottajia enkä ole voinut nähdä jotain itselämpiävää voiveistä tai uutta julkkiksen elämästä kertovaa tosi-TV-sarjaa positiivisena edistyksenä, ihmiskunnalle tavoittelemisen arvoisena.

Nykyään ymmärrän, että elämän mielekkyys ei tule kuluttamisesta ja materiasta, vaan henkisistä pyrkimyksistä, traditioista ja korkeammista arvoista eikä yhteiskunta, joka on ne unohtanut, voi selvitä. Vuosien varrella pessimismini ja uskoni ihmisen kelvottomuuteen ja viheliäisyyteen sekä niin sanotun edistyksen turhuuteen on myös vahvistunut ja mielestäni Vilfred Pareton ja Robert Michelsin hahmottelema eliittiteoria, "oligarkian rautainen laki", on oltava kaiken mielekkään yhteiskunnallisen tilan tarkastelun ja arvioinnin pohjana. Kyllä toki edelleen esimerkiksi Hayekilla on minulle oma arvonsa, koska kapitalistisessa tuotantotavassa on paitsi kyse vallasta, myös yksilön autonomiasta. Ja vaikka olen ehkä konservatiivi, parantumaton nostalgikko ja toivottaman vanhanaikainen niin moralisti en ole koskaan ollut.

Mutta se poliittisista näkemyksistäni. Pahimmat libertaarihössötysaikojeni aaveet on marssitettu esiin nykypäivän poliittisessa keskustelussa. Ja yleensä vielä niin, että joku miedolta vaikuttava rivikepulainen tai rivikokoomuslainen, joka EI ole lakkauttamassa kaikkea sosiaaliturvaa, peruskouluja ja julkisia sairaaloita, laukoo typeryyksiä siitä, kuinka kilpailu tekee autuaaksi ja jokainen on täydellisen rationaalinen toimija vapailla markkinoilla (homo economicus -käsitteen väärinymmärrys, josta jaksoin hermostua libertaarinakin) tai kuinka vaikkapa julkiset palvelut muuttuvat paremmaksi kun niitä tuotetaan markkinoiden ehdoilla (new public management-oppi).

Erityisen turhauttavaa on näiden ihmisten totaalinen luotto abstraktiin "järkeen", kaikkien perinteiden ja arvojen uudelleenarviointi, stubbilainen dollarihymypositiivisuus, lapsellinen usko ihmisyyteen ja faustilainen taivaidentavoittelu. En halua mieltää itseäni oikeistolaiseksi enkä vasemmistolaiseksi, mutta pelkkää barbariaahan tämän ajan Henki on, alistaessaan kaiken materialle. Jokainen vain työntää kätensä vierustoverin taskuun ja vie kaiken, minkä saa. Siksi kepu-kokoomuslinjaan kriittisesti suhtautuva kansalliskonservatiivinen ajattelu on ehdottoman tervetullutta.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #37 : 15.09.2015, 00:29:54 »
Vasemmistonationalismi on aika mahdotonta, vähä niinkö vaikka ateistinen kristitty. Vasemmistohan aina kannattaa globaalismia, internationalismia ja kosmopolitismia.

Siksi kansallissosialismikaan ei ehkä ikinä ole toiminut, koska sen sisältävä konservatismi ja liberalismi/progressiivisuus aiheuttaa sisäisiä konflikteja niin että se itsetuhoutuu.

Ihmisen aivot on jaettu kahteen aivopuoliskoon, niin me ajattelemme binäärisesti, siis vaikka konservatiivisesti tai liberaalisti, mutta ihmiset ei kauan voi pitää ristiriitaisia ajatuksia, ja siksi ihmiset valitsevat jommankumman puolen.
'
Häh miten niin
Itse olen ateistinen kristitty henkeen ja vereen.

millla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 1323
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #38 : 15.09.2015, 17:30:33 »
Hello! Vielä mahtuu mukaan Klubiinkin. Kiitos ilmoittautujille! Mutta keskusteluahan voi – tietysti, itsestäänselvyys, pardon - jatkaa täälläkin, jos se tuntuu sopivammalta väylältä.

Ihmiset ketjussa näyttävät määrittelevän vasemmistonationalismia pitkälti historiallisesta näkökulmasta: Strasser, Tanner..  Vieläkin. Ja hyvä niinkin.

Itse näen, että historia pitää tiedostaa, oppia virhiestä ja onnistumisista. Mutta tämän päivän vasemmistonationalismin pitäisi lähteä nykyajan ongelmista ja ratkaisuista: luoda uutta. Vanhan toisto saa ansionsa mukaan kritiikkiä ummehtuneisuudesta ja taaksekatsomisesta. (Toki tätä uuttakin jostain kritisoidaan, jos nyt edes kritisoidaan – kritiikki on hyvästä!).

Vasemmistonationalismi olisi paljolti sitä, mitä PS:n edustajissa jo paljolti kannatetaan. Suomen oikeudenmukaisuuden, elinkelpoisuuden ja tulevaisuususkon palauttamista. Karsimalla byrokratiaa, palauttamalla perusoikeudet, vähentämällä työttömyyttä, karsimalla ökyilyä (eläkekatto, kohtuuttomat palkat, palkkiot, porsaanreiät, veroparatiisit, ansiosidonnaisuudet vs. Perustulo/ AY-liikkeen roolin järkeistäminen, muttei poistaminen).  Kyse olisi tämän – jo lymyilevän ja sinnittelevän - vaihtoehdon VAHVISTAMISESTA ja selkeyttämisestä.

Kaiken uuden luomisen ohella:)

Nationalismi tarkoittaa tietysti kansallismielisyyttä. Oman kansan etujen ajoa ennen muita. Yhteistyössä muiden kansojen kanssa. Ilman Suomi suomalaisille – totalitarismia.  Niinkuin järkevät persut tällä hetkellä ajavatkin: järkinationalismi hyväksyy olemassaolevat vähemmistöt ja heidän perusoikeutensa, muttei aja lisää monikulttuurisuutta.

Meidän pitää varasta unelmat suvakeilta ilman, että muutumme korneiksi. Uskottavien unelmien maalailu on vaikeaa varsinkin nationalismin kohdalla. Sosiaalirealismin käsi kädessä työkoneen äärellä -kuvat tai kolmannen valtakunnan vastaavat ovat tietysti poissuljettuja. Niiden täytyy olla ns. hyviä brändejä, eikä perustua häviäjien tai totalitaristien kuvastoon.

Brändit syntyvät myös hieman itsestään, kunhan aate on tarpeeksi juurtunut, luulen ma. Ehkä tästä pitää vain pitää ääntä, mahdollisimman positiivisessa valossa.

Rakentaa nationalismin maine taas hyväksi. Ansaitusti. Olla ääneen nationalisti.

Myrkkymies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 241
 • Liked: 1912
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #39 : 16.09.2015, 16:42:29 »
Onko tämä se sosialimi yhdessä maassa-kerho?

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #40 : 16.09.2015, 16:59:58 »

Itse näen, että historia pitää tiedostaa, oppia virhiestä ja onnistumisista. Mutta tämän päivän vasemmistonationalismin pitäisi lähteä nykyajan ongelmista ja ratkaisuista: luoda uutta. Vanhan toisto saa ansionsa mukaan kritiikkiä ummehtuneisuudesta ja taaksekatsomisesta. (Toki tätä uuttakin jostain kritisoidaan, jos nyt edes kritisoidaan – kritiikki on hyvästä!).

Vasemmistonationalismi olisi paljolti sitä, mitä PS:n edustajissa jo paljolti kannatetaan. Suomen oikeudenmukaisuuden, elinkelpoisuuden ja tulevaisuususkon palauttamista. Karsimalla byrokratiaa, palauttamalla perusoikeudet, vähentämällä työttömyyttä, karsimalla ökyilyä (eläkekatto, kohtuuttomat palkat, palkkiot, porsaanreiät, veroparatiisit, ansiosidonnaisuudet vs. Perustulo/ AY-liikkeen roolin järkeistäminen, muttei poistaminen).  Kyse olisi tämän – jo lymyilevän ja sinnittelevän - vaihtoehdon VAHVISTAMISESTA ja selkeyttämisestä.

Historiassa on kaksi hyvää puolta; se pyrkii toistamaan itseään ja antaa nykyihmisille jatkuvuuden tunteen. Tannerin esimerkki toimii monella tapaa, ja on validi nykyihmisellekin. Jos Tanner olisi aikonaan sanonut valkoisille, jotka olivat tappaneet hänen aatetovereitaan leireillä, että pitäkää tunkkinne, historiaa kirjoitettaisiin toisin. Kaiken väkivallan jälkeenkin hän näki ison kuvan selvästi, eikä irrottanut katsettaan päämäärästä, toisin kuin nykyopportunistit. Tannerissa on mallia aivan tarpeeksi kenelle tahansa.

Vaikka aika on eri, niin matsi on sama: kamppailua ahneutta ja pahansuopaisia aikomuksia vastaan.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10918
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #41 : 16.09.2015, 17:13:01 »
Vasemmistonationalismi on aika mahdotonta, vähä niinkö vaikka ateistinen kristitty. Vasemmistohan aina kannattaa globaalismia, internationalismia ja kosmopolitismia.
Ei tietenkään kannata. Suomessakin on vielä paljon vasemmistolaisia tehdasduunareita, joita ei voisi mikään globalismi vähempää kiinnostaa. Sotket vasemmistolaisuuden johonkin neuvostoliittolaiseen höpoilyyn, jota kautta he yrittivät vallata maailmaa. Mikään ei sano, että vasemmistolaisuuden pitäisi olla sellaista. Vasemmistolaisuus voi olla esim. vain ajatus järjettömien tulo- ja omistuserojen tasaamisesta tavalla tai toisella. Mikä on mielestäni erittäin hyvä ajatus, koska murto-osa ihmisistä omistaa melkein koko maailman. Se kuvastaa talousjärjestelmän mekanismien ongelmia, eikä heidän niin ylivertaista kyvykkyyttään omaisuuden haalimisessa. Monet jaottelut luovat tarpeetonta vastakkainasettelua ja näin ollen estävät totuuden asioista näkemistä, saati asioihin vaikuttamista.

Lainaus
Ihmisen aivot on jaettu kahteen aivopuoliskoon, niin me ajattelemme binäärisesti, siis vaikka konservatiivisesti tai liberaalisti, mutta ihmiset ei kauan voi pitää ristiriitaisia ajatuksia, ja siksi ihmiset valitsevat jommankumman puolen.
Uskon, että tuo kuvaa sinua, mutta tuo ei taatusti kuvaa minua. (Tosin eihän tuossa virkkeessäsi ole mitään järkeä: aivopuoliskojen lukumäärästä ei seuraa mitään binääristä ajattelua.) Minä en ole ikinä valinnut mitään tuollaisia puolia oikeiston tai vasemmiston välillä, enkä edes konservatiivisuuden tai liberaalisuuden, vaikka jälkimmäisestä asiasta useinkin sanonkin, että olen liberaali. Se toteamus on lähinnä vain keskustelun tarpeisiin, mutta se ei ole missään määrin minua ohjaava lokero. Senhän näkee jo siitä, että toimin ihan toisin kuin kyseiseen viiteryhmään kuuluvan pitäisi toimia ollakseen sosiaalisesti hyväksyttävä.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2015, 17:15:34 kirjoittanut elven archer »

Omicron

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 430
 • Liked: 223
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #42 : 16.09.2015, 19:34:14 »
Uskon, että tuo kuvaa sinua, mutta tuo ei taatusti kuvaa minua. (Tosin eihän tuossa virkkeessäsi ole mitään järkeä: aivopuoliskojen lukumäärästä ei seuraa mitään binääristä ajattelua.)
Itse olen ainakin lukenut että ihmiset yleensä käyttävät enemmän vasempaa tai oikeaa aivopuoliskoa, ja niillä aivopuoliskoilla on eri tehtäviä: http://www.livescience.com/32935-whats-the-difference-between-the-right-brain-and-left-brain.html

Taiteelliset ihmiset esimerkiksi käyttävät usein enemmän oikeaa aivopuoliskoa, ja taiteelliset ihmiset vaikuttavat myös useammin kannattavan monikulttuurisuutta ja vasemmistoa/liberalismia.

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 9248
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #43 : 16.09.2015, 19:55:19 »
Täältä Tannerin patsaan katveesta...
Noin yleisesti klassinen vasemmistolaisuus, jollaisena se esiintyi esimerkiksi 60-70 luvuilla, oli tulonjakopolitiikkaa ja sosiaalipolitiikkaa, ei arvopolitiikkaa.
Nykyäänhän tämä on kääntynyt päälaelleen. 80-luvulla syntyneille ja sitä nuoremmille vasemmistolaisuus on arvopolitiikkaa, koska se on se mitä he ovat nähneet. Tyypillinen vasemmistolainen ennen oli lenkkimakkaraa syövä juntti tehdastyöläinen, joka oli täysi arvokonservatiivi.
Vasemmistolaisuuden määritteli ennen kouluttamattomuus. Jos olit käynyt lukion, olit kermaperse, terve menoa lahtaamaan. Jo se jos vanhempasi olivat käyneet lukion saattoi sinut suureen vaaraan koulun pihalla. Olit luokkapetturin pentu, et aitoa työväenluokkaa.
Nykyäänhän vasemmistolaisiksi itsensä määrittelevät lähinnä alaluokkaa inhoavat korkeakoulutetut, arvopoliittisista syistä. Ihmiset, joiden yleisen haukkumasana on "juntti". Toisin sanoen elitistit.
Vasemmistolaisuus on sitä, että otat kotiisi asumaan narkkarin tai kodittoman juopon. Tunnet empatiaa siis omaa alaluokkaa kohtaan.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #44 : 16.09.2015, 20:00:18 »
On ihan hyvä, että vasemmistolainen maahanmuuttomaltillisuus nousee esiin vastavoimana "äärioikeisto"-herjaamiselle, mutta miksi meidän, tai niiden oikeistolaistenkaan maahanmuuttomaltillisten, pitäisi olla nationalistisia? Eikö riitä, että ollaan ihmiskunnan valtaosan tavalla spontaanisti ja luonnostaan identifioituneita omaan etniseen ryhmäämme, kieleemme ja kulttuuriimme, ja haluamme vaalia, kehittää ja suojella niitä, ja terveen moraalimme perusteella koemme luonnollista sympatiaa muita alkuperäisryhmiä ja näiden vastaavia tunteita ja motiiveja kohtaan? Ei siinä tarvita ideologiaa, kun se kaikki tulee ihmisyyden perusluonteesta ja jokaisen sydämestä ja sisimmästä, jokaisen omasta kasvusta ja elämästä omassa kulttuuripiirissä.

Mihin siinä ideologiaa, ismiä, tarvitaan, kun aikojen alusta asti ihmiset ovat olleet ihan spontaanisti ja luonnostaan kiinteä osa etnisyyttään, ja tunteneet etnisyytensä tärkeänä osana itseään, sieluaan ja sydäntään? Miksei vain oltaisi ihan vain homoetnofobiasta vapaita ihmisiä, maahanmuuttomaltillisia, demokratian puolustajia, jne? Ja lisäksi sitten vasemmistolaisia ne, ketkä kannattavat vasemmistolaista talouspolitiikkaa.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

millla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 1323
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #45 : 18.09.2015, 14:06:05 »
"On ihan hyvä, että vasemmistolainen maahanmuuttomaltillisuus nousee esiin vastavoimana "äärioikeisto"-herjaamiselle, mutta miksi meidän, tai niiden oikeistolaistenkaan maahanmuuttomaltillisten, pitäisi olla nationalistisia? Eikö riitä, että ollaan ihmiskunnan valtaosan tavalla spontaanisti ja luonnostaan identifioituneita omaan etniseen ryhmäämme, kieleemme ja kulttuuriimme, ja haluamme vaalia, kehittää ja suojella niitä, ja terveen moraalimme perusteella koemme luonnollista sympatiaa muita alkuperäisryhmiä ja näiden vastaavia tunteita ja motiiveja kohtaan? Ei siinä tarvita ideologiaa, kun se kaikki tulee ihmisyyden perusluonteesta ja jokaisen sydämestä ja sisimmästä, jokaisen omasta kasvusta ja elämästä omassa kulttuuripiirissä.

Mihin siinä ideologiaa, ismiä, tarvitaan, kun aikojen alusta asti ihmiset ovat olleet ihan spontaanisti ja luonnostaan kiinteä osa etnisyyttään, ja tunteneet etnisyytensä tärkeänä osana itseään, sieluaan ja sydäntään? Miksei vain oltaisi ihan vain homoetnofobiasta vapaita ihmisiä, maahanmuuttomaltillisia, demokratian puolustajia, jne? Ja lisäksi sitten vasemmistolaisia ne, ketkä kannattavat vasemmistolaista talouspolitiikkaa."

Voit olla oikeassa. Sanat nyt ylipäätänsä ovat rajoittavia ja harhaanjohtavia...

Mutta niin kauan kuin on sosialisteja, kommunisteja, kapitalisteja, kosmopoliitteja/multikulteja, on myös nationalisteja. Jossain määrin ehkä reilumpaa, vaikkakin vääristävän suoraviivasta, että tunnustaa värinsä. Jos emme tuo omaa ismiämme poliittiseen pöytään, se jää kansan keskuuteen "luonnollisena", mutta ilman vaikutusvaltaa. Ja persut ovat nationalisteja, ihan puolueohjelmansakin mukaankin. Sillä ei ehkä vaan elämöidä. Ymmärrän, eihän Stubbkaan elämöi kapitalistisuudellaan. Mutta siellä taustalla se luuraa. Ja vahvasti.

Itseäni nationalistileiman käyttöön ajaa halu muuttaa edellämainitsemasi luonnollinen - ja humaanikin ! - etnosentrismi, jos ei nyt salonkikelpoiseksi, niin ainakin rivarikelpoiseksi.

Lähinnä huvitun, jos joku pitää minua natsina, sen vuoksi, että sanon olevani nationalisti. Voin olla myös Siriukselta, joka lienee lähempänä "totuutta".

Ja jotta olisin mahdollisimman tarkka, kerron myös olevani suvaitsevainen nationalisti. Jos ihminen ei ymmärrä näennnäisiä paradokseja, asunee turhaan lähellä suuren Absurdistanin rajaa.
 
« Viimeksi muokattu: 19.09.2015, 12:58:10 kirjoittanut millla »

millla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 1323
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #46 : 18.09.2015, 14:14:42 »
"Historiassa on kaksi hyvää puolta; se pyrkii toistamaan itseään ja antaa nykyihmisille jatkuvuuden tunteen. Tannerin esimerkki toimii monella tapaa, ja on validi nykyihmisellekin. Jos Tanner olisi aikonaan sanonut valkoisille, jotka olivat tappaneet hänen aatetovereitaan leireillä, että pitäkää tunkkinne, historiaa kirjoitettaisiin toisin. Kaiken väkivallan jälkeenkin hän näki ison kuvan selvästi, eikä irrottanut katsettaan päämäärästä, toisin kuin nykyopportunistit. Tannerissa on mallia aivan tarpeeksi kenelle tahansa."

Kyllä, tuo on hyvä esimerkki. Kotiseudullani valkoiset hakivat punaisia vankileiriltä kotio: "Ei ne mitään oikeita kommareita ole, aletaan muuraamaan uunia". Vaikka täällä on osattu tulehtua, on myös osattu sopia ja mennä eteenpäin.

Historia toistaa itseään, muttei samanlaisena. Samansuuntaisina ilmiöinä, samoilla lainalaisuuksilla. Historian tapahtumien näkeminen klooneina sokeuttaa muuttuvalle todelisuudelle. Joki ei koskaan ole sama.
« Viimeksi muokattu: 19.09.2015, 12:58:44 kirjoittanut millla »

millla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 1323
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #47 : 19.09.2015, 10:09:15 »
"..että vasemmistolainen maahanmuuttomaltillisuus nousee esiin vastavoimana "äärioikeisto"-herjaamiselle"

Eipä muuten nouse reagoimisesta herjaamiseen. Vihaajat vihatkoon - ei erityisemmin kiinnosta. Vasemmistonationalismi on koko ajan ollut olemassa kansan keskudessa (persut) ja lähtee empatiasta, järjestä ja oikeudentuntoisuudesta. Hommaforumista en tiedä: onko se sivuistoilla harvinaisuus vai yleisempää.

Joitain mainitakseni NÄMÄ ovat taustalla:

1) Suomen talousongelmat ja oikeistolaisuuden ongelma. Leikkauskohteiden valinnan pitää pohjautua OIKEUDENMUKAISUUTEEN. Tämä on vasemmistolaisuuden ydintä. Mutta toisin kuin vasemmistoliittolaisuudessa tai demareissa nähdään, niinikään ay-liikkeen roolia pitää uudistaa. Ei ole tarkoituksena haalia itselle etuja millä hinnalla hyvänsä. Katse on kokonaisuudessa. Työn hinnan oltava riittävä elämiseen. Ansiosidonnaiset pois ja työttömyys ihmisille vain hätätilaratkaisuksi. Niinkuin se oli 70-luvulla, vaikken taaksepäin katsomisesta pidäkään.

Leikkaukset ALOITETAAN isotuloisista ei pienituloisista, kuten marssijärjestys on nyt ollut. Keinoja löytyy runsaasti: Eläkekatot, pääomaverotuksen korotus, yhteisöverojen korotus (alentaminen ei tuonut tuloksia), suuryritysten tukien lasku, veropakolaisuuden tilkitseminen, ylisuuret palkat ja palkkiot pois, turhan byrokratian ja korkeapalkkaisen virkamiehistön vähentäminen. Pienyrittäjyydestä oikea vaihtoehto ihmisille. 

2) VAIHTOEHTO oikeistonationalismille: Halla-aho kertoi viime vaalien aluskyselyissä, miten hänen mielestään kansalsten tuloeroja pitää kasvattaa. Eerola totesi samassa kyselyessä, että niitä pitäisi kaventaa radikaalisti. Hyvä Eerola, mutta toivon, että talouspoliittinen linjasi näkyisi vahvemmin! Maahanmuuttokriittisyydessä talouskysymykset on taidettu lakaista maton alla. Ei keikuteta venettä. Onko tapettu lapsi pesuveden mukana?

3)Konservatismi/liberalismi. Kyseiset erot ovat nousseet kepinnokkaan maahanmuuttokriittisyydessä. Ne ovat hyvien aikojen hifistelykysymyksiä, tai sitten huonojen aikojen, jolloin oikeistolaiset voivat korostaa näitä, jotta talous ja luokkahenki ei herää. Köyhien, pienituloisten tai muuten vain oikeudentuntoisten voima on määrässä. Siksi heitä yritetään joko ajaa taistelemaan keskenään tai pitää todelliset asiat piilossa. Sama koskee sukupuoliskismoja.

Mutta koska haluan olla avoin ja itselleni on se ja sama olenko marginaalissa ja häviänkö vai voitanko (pidän häviämistä kunniallisempana, muttei sitä toki tavoitteeksi kannata laittaa). Olen suht liberaali. Suvaitsevainen myös. Pidän sitä erittäin tärkeänä hyveenä. Ihmisiä pitää katsoa jokaista yksilönä. Jos hyväksyy erilaisuuden muissa, hyväksyy sen myös itsessään. Tämä ei poissulje maahanmuuttokriittisyyttä, päinvastoin. Me keskitymme omaan kansaamme ja autamme voimavarojemme mukaan. Mutta sentimentaalisuus ei ole empatiaa!

Kapeakatseisuus ja ihmisviha kertovat yleensä vain keskenkasvuisuudesta. Sanon tämän, koska mamukriittisissä voi olla kyynisyyttä ihannoivia ja en itse pidä sellaisesta. No, suvaitsevainen pitää kaikenlaisesta ;D Se on vaikea hyve toteuttaa alkuunsakaan. Yrittää voi. Elitismi kuuluu kyynisyyden kanssa samaan traditioon.


----> Eliitin pitää olla lähellä ihmistä eikä missään nimessä ylenkatsoa kansaa. Oligarkian rautainen laki pätee, mutta silti pitää tavoitella parempaa.

Elämä, ihmiset ja rakkaus ovat tärkeämpiä kuin kuolleet sanat, kirjat ja teoriat. Rakkaus ihmiseen, luontoon, kaikkeen...Tämän sanominen ääneen vo olla yhtä iso tabu kuin nationalismi on joillekin.

 

 
« Viimeksi muokattu: 19.09.2015, 13:08:01 kirjoittanut millla »

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 9248
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #48 : 19.09.2015, 19:06:45 »
Tuo täällä toisinaan mainittu "strasserismi" on jännä uusi termi, oli ainakin minulle. Aina oppii!
Jos tuon termin valossa katselee 70-luvun Suomea jossa kasvoin, niin sehän oli strasseristinen yhteiskunta. Pelkkä SKP veti jotain 30% äänistä ja Demarit siihen toiset 30% päälle. Kommunistisen Puolueen puoluekokous myi 70-luvulla Olympiastadionin kaksi kertaa täyteen kuin rokkikonsertti. Siitä on videota olemassa. Cheek on nyt yhtä iso kuin Suomen Kommunistisen Puolue silloin yksin.

Koulussa lauloimme heti ekoilla luokilla Suurta ja Mahtavaa, se oli heti laulukirjan alussa. Matematiikan sijasta opiskelimme joukko-oppia, jossa piirrellään eläintenkuvia koska matematiikka katsottiin ilmeisesti kapitalistiseksi hapatukseksi. Ihmisen opettaminen matemaattiseen ajatteluun nähtiin poliittisena.
Kuitenkin, huolimatta kaikesta tästä (ja paljon muusta) suomalaiset olivat hyvin isänmaallisia ja arvokonservatiivisia tuolloin. Voisi heittää, että jokainen Talvisotaan lähtenyt punikki oli strasseristi. Jopa Kekkosen voinee sanoa olleen hiukan sinne päin kallellaan.

Itse olen pohjimmiltani kansallismielinen nihilisti, kuten moni X-polven kollega, mutta osaan käyttäytyä hyvin ja keskustella henkevästi tarvittaessa. Olen myös hieman slavofiili, mikä jättää usein minut erämaahan wanhan liiton kansallismielisten ja liberaalien väliin. Suhtaudun Venäjään 70-lukulaisen neutraalisti.
Ihmisiä voi katsella yksilöinä, mutta kyllä siellä taustalla jokaisen omat kulttuuripiirteet jylläävät. Emme ole vapaita kulttuuristamme.

Vähän sama kuin se että moni ateisti on täysin luterilainen. Kyse on kulttuurista, ei henkilökohtaisesta uskosta. Kulttuurimme, sen käsitys hyveistä jne on luterilais-protestanttinen.Ei sieltä kirkosta usko (enää) tule, vaan se että vihaamme ihmistä joka kävelee punaisia päin. Noin esimerkiksi. Puhumme "työelämästä", jne.Itse en pidä kaikenlaisesta. Ehkä jo ikäkin sen alkaa tehdä :D En esimerkiksi pidä koirista, iltavirkuista, amerikkalaista televisiosarjoista enkä kahvista ;D

Että isotuloisilta voidaan leikata vaatii sen että rajat suljetaan takaisin 70-luvun tasolle ja kansallismielisyys palautetaan. Muuten isotuloiset lähtevät. Mahdollisuus tilata mitään netistä täytyisi kieltää. Ylipäätään kansalaisen mahdollisuus hankkia mitään mistään muualta kuin kotimaastaan. Näinhän 70-luvun Suomi pyöri. Tämä luo työtä ja kysyntää kotimaahan jälleen. Kuulostaa rajulta, niin kuulostaa lähes mikä tahansa 70-luvulta verrattuna nykyaikaan. Asioilla on hintansa. Että saa jotain hyvää, on hyväksyttävä jotain "pahaa". Kaikille-kaikkea-kivaa ei toimi.Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #49 : 19.09.2015, 21:53:25 »
Lisää Tanner-hehkutusta:

Ensi torstaina 24.9 on Väinö Tannerin Säätiön seminaari Yliopistolla. Aiheena osuustoiminta, jonka iso tukija Tanner aikoinaan oli:

http://www.vainotannerinsaatio.fi/index.php?k=225919

Olisiko hyvä tapaamispäivä?
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 836
 • Liked: 4066
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #50 : 19.09.2015, 22:05:26 »
Vasemmiston soisin luopuvan maailman halaamisesta. Epäilen, ettei se tapahdu takertumalla johonkin historialliseen poliitikkoon. Hän on toki kuollut, joten hänen suuhunsa on helppo laittaa lisää uusia sanoja. Tarvitaan uusi sosialistinen ideologia, ei menneisyyteen takertumista. Muutenkin vasemmistonationalismi tuo ensimmäiseksi mieleen kansallissosialismin. Klubiotteella totalitarismiin taas kerran?

kultturelli marssilainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 135
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #51 : 20.09.2015, 03:41:35 »
Vasemmistonationalismi on periaatteessa hieno ajatus, mutta sekä vasemmisto että nationalismi ovat laajoja käsitteitä. Jos tarvitsette tapaamiseenne pohdittavaa niin tässä jotain:

Uskotteko täystyöllisyyden mahdollisuuteen, vai siihen että teknologian kehittyessä yhä harvemman työpanos on tarpeellinen. Tuleeko työn ja toimeentulon olla sidoksissa toisiinsa vai tuleeko ne erottaa.

Markkinatalous vai valtiojohtoisuus. Neuvostoliitossa suunnitelmatalous ei toiminut, koska talous oli liian monimutkainen hallittavaksi. Mutta onko tekniikan kehittyessä edessä tilanne, jossa keskitetyllä tietokoneavusteisella - tai tekoälyn johtamalla - suunnitelmataloudella saavutetaan suurempi taloudellinen tehokkuus kuin markkinatalousjärjestelmällä.

Voiko sanoa, että sosiaaliturva ja työpaikat on varattava omille kansalaisille, ja samalla sanoa, että kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo. Onko mahdollinen ero ihmisarvossa perusteltavissa rationaalisesti vai käytetäänkö mytologiaa.

Onko tarkoitus olla akateeminen keskustelukerho vai pyrkiä vaikuttamaan politiikkaan. Tapahtuuko tämä soluttautumalla olemassaoleviin puolueisiin vai perustamalla uusi.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 416
 • Liked: 7945
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #52 : 20.09.2015, 05:43:43 »
En tiedä miksi kukaan haluaa olla vasemmistolainen. Sehän on sitä, että commie fist pystyssä julistaa maailmalle aikovansa olla ikuinen luuseri ja muiden kaltoin kohdeltavissa.

Menkää nuivat pois vasemmalta ja alkakaa olemaan aina oikeassa asioista.

Vasemmistolaisuus on vaihtoehto oikeassa olemiselle. :)
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 416
 • Liked: 7945
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #53 : 20.09.2015, 05:54:25 »
Kerron tähän vielä, että miksi itse aikoinaan päätin luopua vasemmistolaisuudestani. Tätä vasurikontaminaatiotahan ei voi välttää jos kasvaa suomessa, suomalaisen koneiston läpi.

Se johtui siitä, että huomasin vasemmalla olevan vain tarpeita, eikä mitään edellytyksiä niiden täyttämiselle. Oikealla on kaikki keinot ja mekanismit, vasemmalla ei ole kuin itkua ja hampaiden kiristelyä, nyrkit taskussa. Jos vasemmistolainen hyppää oikealle, kannattaa vain pitää huoli siitä, ettei ala mulkuksi. Kusipäisyys ei ole vaatimus sille, että alkaa seisomaan omilla jaloillaan.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #54 : 20.09.2015, 07:30:05 »
Vasemmistonationalismi on periaatteessa hieno ajatus, mutta sekä vasemmisto että nationalismi ovat laajoja käsitteitä. Jos tarvitsette tapaamiseenne pohdittavaa niin tässä jotain:

Eiköhän jokainen mieti asioita tavallaan. Itse olen arvostanut jo kauan Tanneria, eli taidan olla jonkin sortin vanhan koulukunnan oikeistodemari. Eikä siihen kuulu mokuhomon palvonta.

Soinin mukaan perussuomalaiset ovat työväenpuolue ilman sosialismia.
Hallitusherroihin rinnastaen vasemmistonationalisimi* voisi olla perussuomalaisuutta ilman kyykyttämistä(vähäväkisten).

*(kunnes parempi sana keksitään)
« Viimeksi muokattu: 20.09.2015, 07:32:21 kirjoittanut Punaniska »
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 037
 • Liked: 10159
 • On a mission from The God
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #55 : 20.09.2015, 07:47:30 »

*(kunnes parempi sana keksitään)

KELA-Goldnationalismi?
Non poteris veritatem

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Vasemmistonationalistien Klubi
« Vastaus #56 : 20.09.2015, 08:13:58 »
*(kunnes parempi sana keksitään)
KELA-Goldnationalismi?

No toi nyt oli niin hauska juttu!
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 037
 • Liked: 10159
 • On a mission from The God
Vs: KELA-Goldnationalismi
« Vastaus #57 : 20.09.2015, 08:19:30 »
Non poteris veritatem

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 037
 • Liked: 10159
 • On a mission from The God
Vs: Vasemmistonationalistinen klubi
« Vastaus #59 : 20.09.2015, 08:25:42 »

Ripuloi jossain toisaalla

No kuka teistä arvon vasureista on sitten se palkanmaksaja, joka niin auliisti teidän vasuriunelmia kustantaa?

a)Sinä
b)Valde
c)Joku muu, kunhan et sinä


Non poteris veritatem