Kirjoittaja Aihe: 2015-09-15 Hallitus pakolaiskriisistä: Suomi ei ota käyttöön rajatarkastuksia  (Luettu 46031 kertaa)

Vasarahammer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 013
 • Liked: 2497
 • Ampuu puskasta
  • The hammer's gonna bring you down
Suomi on siis liittoutunut EU:n pahan akselin eli Saksan, Ranskan ja Ruotsin kanssa pakolaiskysymyksessä. Nämä kolme maata hännystelijöineen ajavat pakolaiskiintiöitä. Visegrad-ryhmä taas ei niitä hyväksy.

Jos pahan akseli yrittää pakottaa Visegrad-maat uhkailulla ja kiristyksellä ottamaan kiintiöturviksia, EU:n olemassaolo nykymuodossa vaarantuu.
"The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so." -Ronald Reagan

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 319
 • Liked: 72991
Lainaus
Orpon mukaan tulisi pyrkiä eurooppalaiseen ratkaisuun, jossa päätettäisiin maakohtaisista kiintiöistä.

Orpon mukaan ratkaisun etu olisi se, että Euroopan maat tietäisivät toistensa kiintiöt ja myös turvapaikanhakijat olisivat niistä tietoisia.

Tähän saattaa olla nyt koira haudattuna. Tähän asti Suomi on vastustanut EU:n pakollisia kiintiöitä. Nyt Orpo puhuu "maakohtaisista kiintiöistä".

Haastattelun mukaan joko kiintiöt ja turvapaikanhakijoiden siirrot Suomeen tai sitten ääritapauksessa rajat kiinni, mutta sen lisäksi kiintiöt ja turvapaikanhakijoiden siirrot Suomeen. Orpo siis sanoo (tai paremminkin Orpon suulla sanotaan), että Suomi hyväksyy kiintiöt joka tapauksessa. Missä ja milloin näin päätettiin?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 433
 • Liked: 25828
Ruotsin maahanmuuttoviraston vuoden 2015 matukriisin aikainen johtaja kertoo, mitä tuolloin tapahtui Ruotsissa.

Lainaus
Ex-maahanmuuttoviraston pomo muistelee Ruotsin pakolaissyksyä 2015: ”Kenelläkään ei ollut homma hanskassa”

Syksyllä 2015 viranomaiset katsoivat tumput suorina, kun Ruotsiin tuli neljässä kuukaudessa 135 000 turvapaikanhakijaa. ”Kukaan ei tiennyt, keitä maahantulijat oikeastaan olivat”, sanoo maahanmuuttoviraston entinen pääjohtaja Anders Danielsson. Hänen kertoo kokemuksistaan Kvartal-aikakauslehdessä.

Suomen uutiset 15.2.2020

Syyrian Idlibistä, Kreikasta ja Turkista kuuluu taas huolestuttavia uutisia pakolaiskriisin kärjistymisestä. Syyrian luoteisosassa ja Turkissa on lähtökuopissa yli 4 miljoonaa pakolaista, jotka Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan saa halutessaan liikkeelle kohti Eurooppaa yhdellä olankohautuksella. Siksi on aiheellista muistella menneitä, ehkä niistä voi jotain oppiakin.

Viranomaiset täysin valmistautumattomia

Syksyn 2015 pakolaiskriisiä leimasi viranomaisten lähes totaalinen varustautumattomuus siihen, että lainsäädäntöön kirjatut pakolaisten oikeudet joutuvat testiin aikuisen oikeasti.

– Mielestäni on tärkeätä kertoa mitä oikeasti tapahtui, eikä pelkästään etsiä virheitä. Kuitenkin ja loppujen lopuksi pystyimme selvittämään koko sotkun, perustelee maahanmuuttoviraston entinen päällikkö Anders Danielsson avautumistaan.

Maahan tuli neljässä kuukaudessa 135 000 pakolaista. Eräänäkin yönä rajan ylitti 230 henkilöä, joille ei ollut tarjota kattoa pään päälle, Danielsson muistelee järkyttyneenä.

– Mutta asia järjestyi sitten seuraavana päivänä.

Maahan saattoi marssia kuka hyvänsä

Danielsson muistaa, että hän itse sai Ruotsin hallituksen ja valtiopäivät järkiinsä ja palauttamaan rajatarkastukset maan ulkorajoille. Päätöstä saattoi avittaa se, että Danielsson oli toiminut aiemmin turvallisuuspoliisi Säpon päällikkönä.

Meillä ei ollut mitään käsitystä siitä, keitä maahantulijat oikeasti olivat. Dublinin sopimus ja koko säännelty maahanmuutto oli romahtamaisillaan. Siksi selvitin maan hallitukselle, että rajatarkistukset on palautettava ja näin sitten tapahtuikin.

– Kyse ei ollut pakolaisten oikeuksien rajoittamisesta vaan siitä, että homma oli saatava hallintaan.
(...)

Lihavoinnit mun.

Samoihin aikoihin tuolloin Suomessa.

Lainaus
Hallitus pakolaiskriisistä: Suomi ei ota käyttöön rajatarkastuksia

Iltasanomat 15.9.2015

Hallituspuolueet ovat sopineet toimista Pohjois-Suomen turvapaikanhakijoiden tilanteen helpottamiseksi.

Ruotsin kautta Suomeen on tullut viime päivien aikana satoja turvapaikanhakijoita päivittäin.

Hallitus päättää uusista toimista torstaina, mutta hallituspuolueet ovat jo sopineet asiasta.

Hallitus aikoo perustaa järjestelykeskuksia, ensimmäinen keskus perustetaan Pohjois-Suomeen. Iso osa turvapaikanhakijoista tulee Suomeen Ruotsista Tornion kautta.

Uusia rajatarkastuksia ei tule. Suomi ei palauta EU:n sisärajatarkastuksia, mutta ”pitää yllä valmiutta tähän”.

… ja toinen juttu.

Lainaus
Sisäministeri Orpo: Turvapaikanhakijat yllättivät hallituksen

Sisäministeri Petteri Orpo toivoisi perussuomalaisilta yhtä maahanmuuttolinjaa

HS  22.8.2015

Hallitus yllätettiin, sisäministeri Petteri Orpo (kok) myöntää.

Kukaan ei vielä kesken hallitusohjelmaväännön aavistanut, että vain muutamaa kuukautta myöhemmin oltaisiin tilanteessa, jossa Suomeen arvioidaan tulevan tänä vuonna yli 15 000 turvapaikanhakijaa. Se on 10 000 enemmän kuin keväällä ennakoitiin.
(...)

Se, että maahanmuutto puhuttaa, ei yllätä. Osa keskustelusta ei silti todellakaan ilahduta Orpoa. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaati perjantaina, että "elintasosurffarit" olisi "käännytettävä pikaisesti".
(...)

Rasismia Orpo ei siedä. "On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia."
(...)

Vaikka lupaisi mitä, turvapaikanhakijoiden määrään on kotimaan politiikan keinoin hyvin vaikea vaikuttaa, Orpo sanoo.
(...)

... Orpo selvityttää, onko Suomen turvapaikkalainsäädännössä jotain, joka erityisesti houkuttelisi tulijoita.

Tuskin on, hän sanoo. Suomen järjestelmät eivät tarjoa erityisiä taloudellisia etuuksia.
Turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat myös sen verran tiiviitä, että ne eivät vedä tänne turhia hakijoita. "Ja jos ovat vetäneet, siihen on puututtu, kuten albanialaisten tapauksessa."
(...)

2015-08-22 HS: Sisäministeri Orpo: Turvapaikanhakijat yllättivät hallituksen

Jokainen tehköön nyt omat johtopäätöksensä. Minusta vaikuttaa vahvasti siltä, että kyse oli vuoden 2015 kriisissä sellaisesta maan hallituksen toiminnasta, jonka laillisuus/rikollisuus olisi selvitettävä ensisijaisesti oikeusistuimissa huomioiden kaikki matkan varrella aiheutetut tuottamukselliset tuhot ja maalle aiheutetut vahingot, sekä vielä se seikka, että lähes koko tuo vuonna 2015 tullut satsi (34.000 hlöä) on edelleen täällä (pois lukien n. 5.000 Euroopasta tavattua nykyistä Dublin-palautustapausta, sekä joitakin tuhansia maasta vapaaehtoisesti kotimaahansa lähtenyttä tai saattaen palautettua).

Lainaus
Anders Danielsson: "Syksyn 2015 pakolaiskriisiä leimasi viranomaisten lähes totaalinen varustautumattomuus siihen, että lainsäädäntöön kirjatut pakolaisten oikeudet joutuvat testiin aikuisen oikeasti."

Kuten jokainen jo tietää täällä, mutta ei juuri muualla, niin olemme edelleenkin samassa täysin valmistautumattomassa tilassa kuin vuonna 2015. Mitään varautumistoimia ei ole tehty, ainoastaan on askarreltu vain jonkun kosmeettisen silmälumeen parissa, jota kaiken lisäksi ollaan vielä nyt purkamassa. Ykköspallille on taas nostettu "pakolaisten" oikeudet, vaikka se johti viime kerrallakin katastrofiin. Lehdistä voi vielä lukea nykyisen hallituksen uusimmista kärkihankkeista tällä sektorilla: Syyrian Isis-terroristien ja näiden sukulaisten, sekä Kreikan "alaikäisten lapsukaisten" tänne kuskaaminen. Voi sanoa, että mistään ei ole opittu mitään vieläkään.

Lopuksi voi todeta vielä, että Afrikasta, Lähi-Idästä ja Aasiasta ei ole koskaan tullut tänne asti ainoatakaan turvapaikanhakijaa, jolla olisi puhtaita jauhoja pussissa. Asia selviää jo pelkkää karttaa vilkaisemalla maantieteen professorillekin, ellei ymmärrys ole jumiutunut.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 562
 • Liked: 22358
 • Easter Worshipper
Lainaus
Ex-maahanmuuttoviraston pomo muistelee Ruotsin pakolaissyksyä 2015: ”Kenelläkään ei ollut homma hanskassa”
...
Danielsson muistaa, että hän itse sai Ruotsin hallituksen ja valtiopäivät järkiinsä ja palauttamaan rajatarkastukset maan ulkorajoille. Päätöstä saattoi avittaa se, että Danielsson oli toiminut aiemmin turvallisuuspoliisi Säpon päällikkönä.

Meillä olisi ollut vastaava heppu tarjolla nyt sisäministeriön kansliapäälliköksi, mutta sinne istutettiin ihmisoikeusjuristi ja yhdenvertaisuusasiantuntija rajat auki-puolueesta.  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 433
 • Liked: 25828
Iltalehti tänään.

Lainaus
Näin Suomi on varautunut, jos itärajan yli tulisi suuri määrä laittomia maahanmuuttajia: "Ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa"

Rajavartiolaitos paljastaa jatkuvasti organisoituja yrityksiä saapua laittomasti maahan. Paine on kova myös Venäjän rajalla.


(…)
Tilaisuudessa käy ilmi mielenkiintoinen seikka. Rajavartiolaitos paljastaa jatkuvasti organisoituja yrityksiä saapua laittomasti maahan. Kyse ei siis ole pelkästään humalapäissään toikkaroivista turisteista tai eksyneistä sienestäjistä Venäjän rajalla.

– Vaikka laittomia rajanylityksiä maastorajalla tapahtuu vuositasolla 10–20, täytyy sanoa, että kollegavirastoilla Venäjän puolella kädet ovat täynnä. Vuonna 2018 he estivät noin 1 500 laittoman rajanylityksen, viime vuonna 600 paikkeilla. Tilanne on, että rajalla tapahtuu koko ajan, vaikka se näyttää pääasiassa rauhalliselta, Hassinen sanoo.

(…)
Suomeen laittomasti rahalla

Ketkä sitten Suomeen laittomasti yrittävät? Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Markku Hassinen sanoo, että vuosien 2015 ja 2016 jälkeen on ollut selkeästi järjestettyä toimintaa, jonka keskeinen päämäärä on saattaa ihmiset Euroopan unionin alueelle.

– Suomi on siinä mielessä houkutteleva Baltian maihin nähden, että vaikuttaa siltä, että tämä on se suunta, johon hyvin mielellään pyritään. Kyse on muun muassa Venäjän kansalaisista, mutta myös muita kolmansien maiden kansalaisia esimerkiksi Afganistanin, Irakin ja Iranin suunnasta.

Hassinen painottaa, että valtaosa havainnoista tapahtuu Suomessa isoilla rajanylityspaikoilla ja ennen kaikkea Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Niitä on vuodessa muutama sata. Monet käyttävät välilaskuja hyväkseen lentämällä Suomeen ilman viisumia ja jäämällä maahan.

Se on selvää, että kun ihminen hakee turvapaikkaa, hakemus joudutaan ottamaan vastaan. Toimintaan on liittynyt usein opastamista tai järjestämistä rahaa vastaan. Tänä päivänä ohjeistamista tapahtuu myös netissä. Kaikkia erilaisia reittejä haetaan. Paine Venäjän puolellakin on kova.
(...)

Euroopasta saa apua

Iltalehden toimittaja Nina Järvenkylä on kirjoittanut näkökulmakirjoituksessaan, että Venäjä voi periaatteessa avata rajansa uudestaan ja päästää pakolaiset ja ”pakolaiset” rajan ylitse, jolloin Suomen yhteiskunta on pulassa.

Turkin ja Venäjän häilyvät välit ovat Lähi-idässä kuin varmistamaton ase. Turkissa on tällä hetkellä yli kolme ja puoli miljoonaa pakolaista. Presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut avata rajat Eurooppaan.

Entä jos Itärajan yli todella tulisi kymmeniätuhansia laittomia maahanmuuttajia? Markku Hassinen sanoo, että Suomi varautui mahdollisuuteen jo 1990-luvulla, kun Neuvostoliitto hajosi. Yksi skenaario oli massamainen laiton maahanmuutto Suomeen. Vuosien 2015 ja 2016 jälkeen suunnitelmia on tietysti jouduttu päivittämään.
(…)

Sisäministeri Ohisalo sanoo, että Frontex-yhteistyö on vahvaa ja Euroopan unioni haluaa parantaa sitä entisestään muun muassa resursseja lisäämällä.

Tämä on tärkeä viesti, että ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa. Viranomaiset ympäri Euroopan unionin ovat viimeisen päälle varautuneita ja valmistautuneita erilaisiin skenaarioihin. Rajavartiolaitoskin harjoittelee koko ajan.
(...)

Lihavoinnit mun.

Ja sitten voimmekin jo hajaantua. Hallitus valvoo ja voimme nukkua yöt rauhassa (niin kuin viime kerrallakin). Voi pojat ja tytöt siellä hallituksessa. Jos tietäisitte/ymmärtäisitte minkälaisessa lirissä olemme potentiaalisesti tosi tilanteen koittaessa noiden nykyisten asyylisysteemien takia, niin tuskin tulisi uni silmään siellä hallituksessa, jos siellä vähääkään kyetään visioimaan mahdollisia seurauksia ja oman vastuun syntisäkin taakkaa väärien päätösten sattuessa. Mikään ei kyllä edelleenkään viittaa siihen, että "lamppu olisi jo syttynyt".

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 245
 • Liked: 4914
 • junior koodari
Sisäministeri Ohisalo sanoo, että Frontex-yhteistyö on vahvaa ja Euroopan unioni haluaa parantaa sitä entisestään muun muassa resursseja lisäämällä.

– Tämä on tärkeä viesti, että ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa. Viranomaiset ympäri Euroopan unionin ovat viimeisen päälle varautuneita ja valmistautuneita erilaisiin skenaarioihin. Rajavartiolaitoskin harjoittelee koko ajan.

Hoh, hoh  mitä ne harjoittelee, laukkujen kantamista?

Jostain syystä tunnen useita rajavartiostossa työskenteleviä, suurin huoli on epäselvyys oman toimen jatkumisesta, naisia ja miehiä vemputetaan ..välillä h:ki vantaan lentokentälle, seuraavana vaalimaalle.

https://www.raja.fi/download/76782_RVL_TS_2019_TTS_2020_2023.pdf?b1959438938fd788

"Rajavartiolaitokseen kohdistetut lisäsäästöt pakottavat sopeuttamistoimiin.
Sopeuttamistarve on noin 15 milj. euroa. Muut toimintamenot laskevat noin 10
milj. euroa vuodesta 2018 vuoteen 2019".

Oliko viime vuosi 2019?

Ohisalo, minä nukun yöni rauhallisesti,,unen laatu ei liity sinun aikaansaannoksiin, vaan alakerran lattiaan pultatun teräskaapin sisältöön.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2020, 19:58:30 kirjoittanut simppali »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 433
 • Liked: 25828
Rajavartiolaitoskin harjoittelee koko ajan.

Hoh, hoh  mitä ne harjoittelee, laukkujen kantamista?

No, juuri sitä. Niin kauan kun täällä otetaan jokaisen huijarin asyylihakemus vastaan ja aletaan tutkia sitä vuosikausia veronmaksajien kustantamalla täydellä ylläpidolla ja rajoittamattomalla valitusoikeudella, niin eipä noilla muuta virkaa ole kuin laukunkantoviskaaleina. Sama on sen Frontex-armadan mukana Kreikassa seilaavan suomalaisaluksenkin rooli. Jos he havaitsevat asylantit merihädässä, niin nämä kuskaavat heidät Kreikkaan, jotta voivat jättää sinne asyylihakemuksen. Ei siellä mitään rajavalvontaa tehdä ja kuskata sakkia takaisin Turkkiin. Ei ainakaan media ole sellaisesta kertonut, eivätkä muutkaan tahot. Rajat kaatuu aina kun sanoo "asylum"-taikasanan ja kerran EU-kamaralle saatu jalka pysyy siellä lähes aina.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 245
 • Liked: 4914
 • junior koodari
Kepulit olivat valmiita laajentamaan Suomen rajojen valvontaa välimerelle.

Kärnä mukana, kuin pukama.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a695fc9-91fb-43b9-9199-a7d63be447f9

"Keskustalaiset myös muistuttavat ehdottaneensa jo viime vaalikaudella harkittavaksi, voisiko Ranskan muukalaislegioona tuhota ihmissalakuljettajien veneet jo lähtösatamiin, jotta niitä ei voida käyttää salakuljetukseen.

– Emme sulje tätäkään ratkaisua pois, vaan kaikesta on keskusteltava".

Miten on hanke edennyt? Kärnä  sinähän olet joskus ollut rajaa "turvaamassa"..legioona voi ...ttu varmaan kepulit tietävät, että kyseessä on palkka-armeija, eikä porukka joka tulee esim. Suomeen turvaamaan rajoja.

Ohisalo vie teitä, kun kaatunutta laskiämpäriä,jota potkitaan kohti syvintä ojaa ja ihmettelette miksi kannatus laskee.

Laittakaa ehdotus uudestaan sisäministerille.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2020, 20:18:11 kirjoittanut simppali »

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 293
 • Liked: 2837
Ei siihen tulijoiden tulvan torppaamiseen mitään muukalaislegioonaa tarvita. Lopetetaan vain noutopalvelu Libyan rannalta ja jo ylipäässeiden hyysääminen. Halpa ja yksinkertainen ratkaisu.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 351
 • Liked: 2871
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Se meno tuolla rakkaassa naapurimaassamme alkaa olla jo sellaista, että saattavat jo harkita muutakin kuin diskuteeraamista.

Ylimääräisen aineksen dumppaaminen naapurin tontille on ollut kautta aikain helppo ja nopea ratkaisu. Menolippu käteen ja muutama euro siitä hyvästä että nousee junaan, joka kuljettaa suomen rajalle. Pari askelta ja "asylum!"

Ihan oikeasti, jos ruotsalaiset jossain vaiheessa tajuavat, ettei tuosta tule yhtään mitään sekä että tänne mahtuu paskasakkia, niin mikä takaa etteikö 2015 toistuisi? Järjestyi se kuljetus silloinkin.

Miten olisi kumminkin se rajatarkastus? Ei se tavan tallaajaa haittaa, jos pitää näyttää paperit. Joitain muita se saattaa haitata.

Lopetetaan saman tien puhallusratsiat, autojen katsastukset, ajokorttivaateet, verojen maksu. Ihan kaikki, mikä haittaa tavallisen ihmisen elämää. Miksi se rajatarkastus on niin ylivoimaisen vaikea asia? Ei erikseen maksa mitään, henkilökortti tai passi pitää joka jantterilla kumminkin olla jos suhaa impivaaran ulkopuolella.

Virheillä taitaa olla päällimmäisenä huolena se muovisaasteen määrä itämeressä sinne hukkuneiden passien ja henkilökorttien muodossa.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 562
 • Liked: 22358
 • Easter Worshipper
Miten olisi kumminkin se rajatarkastus? Ei se tavan tallaajaa haittaa, jos pitää näyttää paperit. Joitain muita se saattaa haitata.

Lopetetaan saman tien puhallusratsiat, autojen katsastukset, ajokorttivaateet, verojen maksu. Ihan kaikki, mikä haittaa tavallisen ihmisen elämää. Miksi se rajatarkastus on niin ylivoimaisen vaikea asia? Ei erikseen maksa mitään, henkilökortti tai passi pitää joka jantterilla kumminkin olla jos suhaa impivaaran ulkopuolella.

Se on hassua.
Ihmiset laittavat facebookiin kaikki työhistoriansa, perheensä lähisukunsa ja syntymäaikansa. Sen jälkeen laittavat vielä DNA:nsa amerikkalaisyhtiöille saadakseen selville esi-isänsä tai perinnölliset taipumuksensa kuten sairausalttiuden. Sitten otetaan nettiin selfieitä sadasta kulmasta vaatteilla ja ilman, ollaan pilvipalveluissa ja kaikkialla.

Sitten rajavartija haluaisi nähdä passin. Ihmisoikeusloukkaus.

Siitäkin voisi ottaa rutiinin. Jos passi ei ole lentokentällä/rajalla valmiina kädessä turvatarkastuksessa tai portilla, päätyy saman tien jonon perälle. Ei siinä kasseja aleta kaivelemaan. Alkaisi ne jonotkin kulkea rivakammin.

Pahimmat rajat-auki -tyypit varmaan haluaisivat, että rajan voisi ylittää palehuivi naamallaan tai Guy Fawkes-larppaamalla.

Hajanaisia ajatuksia.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: