Kirjoittaja Aihe: 2009-07-23 Ruotsi: Islamistit ovat luonnollinen osa ruotsalaista yhteiskuntaa  (Luettu 8903 kertaa)

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4665
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Kannanottona siihen kuinka ruotsalaisten tulisi suhtautua varsin mielenkiintoiselta tapaukselta vaikuttavaan henkilöön nimeltä Mohamed Omar, tutkija ja islamasiantuntija Aje Carlbom kirjoittaa Newsmill-yhteisössä, että islamistit tulisi käsittää luonnollisena osana ruotsalaista yhteiskuntaa.

Mikäli nyt oikein ymmärrän, Carlblomin kirjoituksen punainen lanka on siinä, että kun islamistit eivät enää olisi niitä "toisia" vaan "meikäläisiä", monikultturismin suojaava sädekehä haihtuisi heidän yltään. Tämän seurauksena he ideologioineen altistuisivat kriittiselle debatille tasavertaisesti muiden ruotsalaisten kanssa ja maailma pelastuu.

Vai kävisikö siinä niin kuten eräs kirjoitusta kommentoinut arvuutteli - sen jälkeen Ruotsi lakkaa olemasta ruotsalainen ja muuttuu islamilaiseksi, ruotsalaiset saavat luvan kritisoida islamia.

Newsmill

Joku joka oikeasti osaa ruotsia voisi yrittää lukaista tuon mielenkiintoisen mutta paljon tulkinnanvaraa jättävän kirjoituksen ja yrittää selittää sitä meille kuolevaisille.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

SK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 219
 • Liked: 5
 • Nuivasmurffi
Lainaus
Kannanottona siihen kuinka ruotsalaisten tulisi suhtautua varsin mielenkiintoiselta tapaukselta vaikuttavaan henkilöön nimeltä Mohamed Omar, tutkija ja islamasiantuntija Aje Carlbom kirjoittaa Newsmill-yhteisössä, että islamistit tulisi käsittää luonnollisena osana ruotsalaista yhteiskuntaa.

Aivan samalla logiikalla joku voisi perustella vaikka skinheadien ja pedofiilien luonnolliseksi osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa. Jos joku päästäisi tälläisen suustansa, niin se tuomittaisiin heti. Mutta miksi sitten islamisteista voidaan kirjoittaa näin? Tässä olisi Ruotsin Halla-aholla täkyn paikka länsinaapurin Mika Illmannille. (tosin en tiedä kuka on/on lähestulkoon Ruotsin Halla-aho tai Illman).
"Jag känner mig isolerad där jag bor. Jag är inte rädd för andra asylsökande, men det känns otryggt att i mörker och kyla ta sig till en affär för att handla. Vi kan inte leva så här." - Iziogbe Adodo, från Nigeria

Ammadeus

 • Vieras
Kunhan ei Suomalaista. 8)

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Ihan asiallinen teksti. Tapa konfrontoida islamismin kaltaista totalitaarista aatetta on tosin periruotsalainen: jutskataan niiden kans', vaikka ne ei meistä välittäis, mut hei me sentään yritettiin. Kirjoittaja tekee oikean havainnon, että tällä hetkellä islamismia ja islamia yleensä suojaa ja toisaalta estää muuttumasta monikultturismi-ideologia, joka siis on Ruotsissa täysin hegemoninen sekä akatemiassa että politiikassa/yhteiskunnallisessa elämässä.

Jos joku olisi väittänyt minulle 10 vuotta sitten, että "islamismi on itsestäänselvä osa ruotsalaisuutta", olisin pitänyt sanojaa vinksahtaneena. Nyt vain nyökyttelen, että totta tosiaan, näin on, ja koska meille tätä aitoa kansainvälisyyttä kanssa?
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 70
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
tutkija ja islamasiantuntija Aje Carlbom kirjoittaa Newsmill-yhteisössä, että islamistit tulisi käsittää luonnollisena osana ruotsalaista yhteiskuntaa.
Sitä hetkeä odotellessa kun ruotsalaiset lepyttelijät julistavat ruotsalaisuuden olevan vain osa nyky-ruotsalaista yhteiskuntaa... Ruotsihan on vain sosiaalinen konstruktio (sitäpaitsi meillä on häpeällinen historia)! Sitten voi kai todeta että absurdi painajainen jonka kohdatessaan ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, onkin täyttä dystopista todellisuutta (jossa valitettavasti ihan oikeat ihmiset joutuvat elämään).

Tervetuloa 2010-luvun Skandinaviaan!

PS. Koska islam-asiantuntija Aje Carlbom muuttaa nimensä Ali Mubarak Al-Hassaniksi tms.?
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Islamistit ovat itsestäänselvä osa ruotsalaista yhteiskuntaa.

"On aika ryhtyä vakavasti pitämään islamisteja itsestään selvänä osana ruotsalaista yhteiskuntaa. Omar , ja monet muut nuoret islamistit osoittavat että tämä poliittinen ryhmä ie enää kuulu "Toiseuteen". Näin kirjoittaa tutkija ja islamexpertti AJE CARLBOM.

Mohamed Omar on kiinnostava persoona. Siitä päätellen , mitä Omar sanoo ja kirjoittaa  Omar on kyllästynyt olemisen nyansseihin ja läpikäynyt uskonnollisen uudestisyntymisen jossa maailma näyttää toiselta. Islamistiksi tultuaan Omar tietää kuka on ystävä ja kuka vihollinen , mikä on oikein ja mikä väärin , mikä totta ja mikä valetta. Se täytyy tuntua hyvältä.

Tällaiset henkilökohtaiset muutokset ovat tavallisia nuorilla muslimeilla Euroopassa. Tämän muutoksen tarkoitus on monille välttää kaikki se ihmisenä olemisen kaksijakoisuus ja omistautua sille mikä koetaan absoluuttisena Totuutena. Vain Jumala tietää. Kaikki muut ovat osaamattomia nollia.

Omar ei edusta kaikkia muslimeja mutta hän on hyvä islamistisen ajattelun edustaja. Ryhmä ryhmän sisällä joka nimittänyt itsensä muslimien ja islamin puhemiehiksi. Islamistit ovat erilaisia kirjainkombinaatioita sisältävien organisaatioiden tiheän verkoston avulla hankkineet itselleen tulkintaetuoikeuden Ruotsin muslimiväestöä koskevissa kysymyksissä. Omar kuuluu toisen sukupolven islamisteihin : ryhmään joka puhuu enemmistökieltä ilman murretta ja ymmärtää kuinka yhteiskunta toimii. Hän on osa sitä "sinikeltaista" islamia jota yliopistojen islamologit ovat joitakin vuosia peräänkuuluttaneet.

Kuten Torbjörn Elensky sanoo , on toki olemassa myös identiteettipoliittinen osuus siinä , että Omar kutsutaan expertiksi tai kirjoittajaksi ja niinpä mediat eivät katso Omarin bluffia. Mutta medioilla on myös kaupallinen tehtävä ja että se täyttämiseksi on herätettävä yleisön kiinnostus. Omarin extreemi maailmakuva herättää kiinnostusta. Hän on tunnettu. Monet lukevat ja järkyttyvät siitä kuinka joku voi ajatella kuten Omar. Mutta sallia Omarin julkaisutoiminta on myös vastuunkantoa yleisölle jotta nämä saavat nähdä millaisia ilmenemismuotoja uskonnollinen extremismi saa.

Pidä positiivisena sitä että Omar saa platformin jossa saa ilmaista ideaalejaan , erityisesti täällä Newsmillissä jossa hän voi esittää tekstinsä. Se antaa normaalisti ajattelevalle ihmiselle mahdollisuuden saada käsitys islamistisesta ajattelusta. Islamistit Euroopassa ovat pitäneet matalaa profiilia ideoloisissa kysymyksissä ja kyenneet piiloutua monikulttuurisiin ideoihin "kunnioituksesta" ja "suvaitsevaisuudesta" kulttuurisesti ja uskonnollisesti erilaisuutta kohtaan.

Sana islamofobia on erinomainen ase tälle ryhmälle. Omarin lausunnot lyövät ennen suljetut ovet selälleen ja näyttää kaikille kuinka ei-sympaattisia ideoita koostetaan uskonnollisen tradition avulla. Tietysti kyse on totalitäärisestä ajattelusta mutta tässä sävyn antaa Jumala eikä Mao , Marx tai Lenin.

Vaikka monet islamistit ajattelevat kuin Omar ovat he kuitenkin tyytymättömiä että tällaisia ideoita muodostetaan julkisesti. Strateisesti on virhe paljastaa ideoita jotka länsimaisessa kontekstissa mielletään negatiivisiksi. Tämä vaarantaa poliittisen projektin , jossa eurooppalainen yleisö avautuisi islamille.

Islamilainen puolue jota Fredrik Hardt pelkää , ei minun nähdäkseni ole vielä ajankohtainen muutamaan vuoteen riippumatta siitä hiljennetäänkö Omar vai ei. Islamistit Ruotsissa ja muissa maissa ovat jo sitoutuneet puolueisiin kotimaissaan. Muslimiveljeskunta on dominoiva puolue Euroopassa , myös Ruotsissa. Hizb ut-Tahrir on toinen , aktiivinen Tanskassa ja Englannissa mutta pienenä ja näkymättömänä myös Ruotsissa. Euroopassa islamistien intressi on järjestäytyä muilla nimillä - muuten nämä näyttäisivät imperialisteilta tai siirtomaaherroilta.

Ymmärrän että Newsmillin toimitus asettaa sen konkreettisen kysymyksen siitä kuinka Omarin kaltaisiin persooniin tulisi suhtautua. Journalismin olemukseen kuuluu olla niin johdonmukainen kuin mahdollista. Mutta Omar on vain toimija leveämmässä ideologisessa liikkeessä. Niinpä muotoilen kysymyksen : kuinka poliitikkojen , vasemmiston , virkamiesten ja kristittyjen edustajien pitäisi suhtautua islamisteihin ? Jatketaanko dialogia ja yhteistyötä näiden extremistien ja totalitääristen ajattelijoiden kanssa ? On absurdia kanssamatkustaa islamistien kanssa ja samalla kieltäytyä olla tekemisissä loppujen lopuksi demokraattisen Ruotsidemokraattisen puolueen kanssa.

Tietenkin tasa-arvon nimissä islamisteihin on suhtauduttava kuten muihin poliiittisiin toimijoihin jotka sanovat asiaoita jotka koskevat meitä kaikkia. Tai , jotka asettavat vaatimuksia yhteiskunnan yhteisiin resursseihin. Heitä on käsiteltävä kuten mitä tahansa uskonnollista tai poliittista erikoisintressiä. Heidän kanssaan on keskusteltava kun se on aiheellista , pitää heidän ideoloiansa poissa yhteiskunnan julkisista instituutioista ja nähtävä että he ovat taitavia poliitikkja joilla on hyvin muotoiltu projekti jonka perusta on uskonnollinen elämys. Islamistien yritys esittää muslimiväestö uskonnollisesti homogeenisena on torjuttava.

Yleensä suhtautdumme uskonnollisiin fanatikkohin skeptisesti ja pidämme etäisyyttä. Kristityt fundamentalistit ovat nähneet millaisia vaikeuksia syntyy kun yrittää elää uskonnollisen vakaumuksensa mukaan sekularisoituneessa yhteiskunnassa. Johtopäätös on ollut että on sopivampaa muodostaa lahkoja. Islamistit - jotka uskovat kuten fundamentalistikristityt mutta joiden sisältö on toinen - ovat kuitenkin eläneet politiikan mainstreamissa useita vuosia. Muslimit ovat sosiaalisesti marginalisoituneita mutta islamistit ovat kyenneet käyttämään vaikutusvaltaa joka eroaa huomattavasti muista Ruotsin kansalaisista.

Vaikutusvaltaa on kyetty ylläpitämään siten että islamistit nähty muukalaisvihamielisen yhteiskunnan uhreina. Heidän poliittinen päämääränsä , rakentaa rinnakkaisyhteiskunta ja yrittää sopeuttaa muut instituutiot heidän näkmykseensä islamista menee vastoin Ruotsin integraatiopolitiikan maalia osallistumisesta yhteiseen yhteiskuntaan. Islamistit haluavat vaikutusvaltaa , resursseja ja kunnioitusta mutta eivät halua sopeutua yhteiskunna olemassaoleviin normeihin.

On aika ryhtyä vakavasti pitämään islamisteja itsestään selvänä osana ruotsalaista yhteiskuntaa. Omar , ja monet muut nuoret islamistit osoittavat että tämä poliittinen ryhmä ei enää kuulu "Toiseuteen". Islamistien sisällyttämisessä ruotsin kansakuntaan on se etu , että nämä menettävät monikulttuurisuuden tarjoaman ideologisen edun. Tulla ruotsalaiseksi oikeasti tarkoittaa että joutuu kriittisen tarkastelun kohteeksi. Epäilen toki että Omar tai kukaan muukaan islamisti ei ole kiinnostunut keskustella perustavaa laatua olevista ideaaleistaan. Miksi he sen tekisivät ? Jumala on heidän toimeksiantajansa eikä kukaan voi kyseenalaistaa kaikkivaltiasta. Mutta sillä ei ole väliä. Tärkeää on tarjota islamismille vastarintaa.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4665
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Kiitos ja pokkaus Korpelalle tästä.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Juki

 • Vieras
Islamistit ovat itsestäänselvä osa ruotsalaista yhteiskuntaa.On aika ryhtyä vakavasti pitämään islamisteja itsestään selvänä osana ruotsalaista yhteiskuntaa. Omar , ja monet muut nuoret islamistit osoittavat että tämä poliittinen ryhmä ei enää kuulu "Toiseuteen". Islamistien sisällyttämisessä ruotsin kansakuntaan on se etu , että nämä menettävät monikulttuurisuuden tarjoaman ideologisen edun. Tulla ruotsalaiseksi oikeasti tarkoittaa että joutuu kriittisen tarkastelun kohteeksi. Epäilen toki että Omar tai kukaan muukaan islamisti ei ole kiinnostunut keskustella perustavaa laatua olevista ideaaleistaan. Miksi he sen tekisivät ? Jumala on heidän toimeksiantajansa eikä kukaan voi kyseenalaistaa kaikkivaltiasta. Mutta sillä ei ole väliä. Tärkeää on tarjota islamismille vastarintaa.


Onhan tuossa se hyvä puoli, että baumanilainen postmodernin lumossa tapahtuva toiseuden halaaminen jää pois. Omar ja kumppanit kun eivät enää ole sitä toiseutta, voi tuota toimintaa jopa kritisoidakin. Tai sopii ainakin toivoa. Se ei kuitenkaan Omarilla takuulla ollut tarkoituksenaan.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2009, 15:27:17 kirjoittanut Juki »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 441
 • Liked: 27375
Tässä konekäännettynä kuinka rahaa menee ääriislamistien yrityksille Ruotsissa, etenkin vapaakouluihin:

Yritykset, joilla on radikaaleja islamisteja miljardin dollarin kaupassa Ruotsin viranomaisten kanssa Aftonbladet
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJ4bMQ/radikala-islamister-far-miljardstod-av-svenska-myndigheter

Lainaus
Uutistoimiston Sirenin tutkimuksen mukaan niin paljon verorahoja on mennyt äärimmäisten islamistien johtamille yrityksille.

Erityisesti erottuu vapaakoulut.

- Siellä on puhtaasti taloudellinen tarkoitus, sitten kyse on vaikutusnäkökohdasta, sanoo Magnus Ranstorp, terrorismin asiantuntija Ruotsin kansallisen puolustuksen korkeakoulusta.

Uutistoimiston Sirenin tekemän tutkimuksen mukaan Ruotsissa on tällä hetkellä noin 550 ihmistä, joilla on yhteyksiä radikaaliseen islamiin . Jotkut heistä ovat väkivaltaa palanneita, jotka taistelivat IS: n ja al-Shabaabin puolesta. Toiset ovat fundamentalistisia salafisteja, jotka haluavat ottaa käyttöön sharia-lain ja vastustavat sekä demokratiaa että naisten itsemääräämisoikeutta uutistoimiston mukaan.

Sirenin katsaus osoittaa, että noin 50 yritystä ja organisaatiota, joiden johtajina ovat äärimmäiset islamistit, ovat tehneet kauppaa valtion ja eri kuntien kanssa viimeisen viiden vuoden aikana.

Kokonaisarvo: 1,2 miljardia kruunua.
...
Eniten rahaa on kerännyt Göteborgin Sapphire-koulu ja Norrlandissa toimiva vanhempainosuuskunta Bilaal. Yli 150 miljoonaa kruunua on myös varmistettu kunnallisilla sopimuksilla lukion rehtorin Edinitin kanssa. Se on al-Azhar-säätiön tytäryhtiö, joka toimii noin 30 kunnassa Tukholmassa ja Västmanlandissa - ja jota hallitsevat radikaalin islamistisen ympäristön ihmiset.

1. tammikuuta 2019 lähtien Ruotsin koulujen tarkastuslaitos voi tarkistaa johdon ja omistajat välttääkseen ihmisten, joilla on yhteyksiä esimerkiksi väkivaltaisiin ääriliikkeisiin, valvovan kouluja. Tästä huolimatta vain kaksi koulua on pysäytetty sen jälkeen. Sapphire-koulu on yksi heistä, heidän lupa peruutettiin joulukuussa 2019 .

Ruotsin kouluvalvontaviranomaisen asianajaja Charlotte Svanström sanoo, että he ovat rajallisia arvioidessaan avainhenkilöiden erilaisia ​​lausuntoja eri toiminnoissa, koska viranomaisen on kunnioitettava sananvapautta.
...
Mutta Magnus Ranstorp, terrorismin asiantuntija ja tutkija Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulussa, kutsuu Ruotsin käsittelyä "konfettimalliksi" ja kritisoi viranomaisia ​​siitä, etteivät ne ole seuranneet, mihin rahat todella menevät.

Säpo on aiemmin varoittanut samasta asiasta.

Ranstorp uskoo, että radikaalit islamistit ovat päättäneet laittaa paljon ruutia erityisesti koulun toimintaan.

- On tietysti puhtaasti taloudellinen tarkoitus, ansaita rahaa. Sitten on kyse vaikutuspiirteistä ja nuorten eristämisestä ei-uskonnollisesta yhteiskunnasta, hän sanoo uutistoimistolle Siren.

Äärimmäisiä islamisteja ei kuitenkaan tueta julkisilla varoilla vain koulujärjestelmässä.

Katsaus paljastaa myös Tukholman hedelmätoimittajan, joka kävi kauppaa syyttäjänviraston ja noin 20 muun viranomaisen kanssa useilla miljoonilla.
...
Etelä-Skånessa useiden kuntien palkkaama muuttoyritys on äärimmäisen miljööstä peräisin olevan yrityksen johtamana. Perhekodit ovat toinen käytetty ala.

Ja sama alkuperäiskielellä ruotsiksi:

Lainaus
Friskolor sticker ut särskilt.

– Det finns ett rent finansiellt syfte, sedan handlar det om påverkansaspekten, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan.

I dag finns ungefär 550 personer med kopplingar till radikal islamism i Sverige, enligt en granskning gjord av Nyhetsbyrån Siren. Vissa av dem är våldsbejakande återvändare som stridit för IS och al-Shabaab. Andra är bokstavstroende salafister som vill införa sharialagar och är emot såväl demokrati som kvinnligt självbestämmande, enligt nyhetsbyrån.

Sirens granskning visar att ett 50-tal bolag och organisationer med extrema islamister i ledningen har gjort affärer med staten och olika kommuner under de senaste fem åren.

Totalt värde: 1,2 miljarder kronor.
...
Safirskolan i Göteborg och det Norrlandsbaserade föräldrakooperativet Bilaal har dragit in mest pengar. Över 150 miljoner kronor har också säkrats genom kommunala avtal med gymnasiehuvudmannen Edinit. Det är ett dotterbolag till al-Azharstiftelsen som driver verksamhet i ett 30-tal kommuner i Stockholm och Västmanland – och som styrs av personer från den radikalislamistiska miljön.

Sedan den 1 januari 2019 kan Skolinspektionen kolla upp ledning och ägare för att undvika att personer med kopplingar till exempelvis våldsbejakande extremism styr skolorna. Trots det har bara två skolor stoppats sedan dess. Safirskolan är en av dem, de fick i december 2019 sitt tillstånd indraget.

Charlotte Svanström, jurist på Skolinspektionen, säger att man är begränsad när det kommer till att bedöma olika uttalanden som nyckelpersoner inom olika verksamheter gjort eftersom myndigheten måste respektera yttrandefriheten.
...
Men Magnus Ranstorp, terrorexpert och forskare vid Försvarshögskolan, kallar Sveriges hantering för en ”konfettimodell” och kritiserar myndigheterna för att brista i uppföljning om var pengarna faktiskt går.

Säpo har tidigare varnat för samma sak.

Att radikala islamister valt att lägga mycket krut på just skolverksamhet menar Ranstorp har flera förklaringar.

– Givetvis finns det ett rent finansiellt syfte, att tjäna pengar. Sedan handlar det om påverkansaspekten och om att isolera ungdomar från det icke-religiösa samhället, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

Men det är inte bara inom skolväsendet som extrema islamister stöttas med offentliga medel.

Granskningen avslöjar även en fruktleverantör i Stockholm som handlat med Åklagarmyndigheten och ett 20-tal andra myndigheter för flera miljoner.
...
I södra Skåne styrs ett flyttbolag som anlitats av flera kommuner av personer från extremistmiljön. Familjehem är en annan bransch som nyttjats
« Viimeksi muokattu: 27.08.2020, 14:24:22 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 441
 • Liked: 27375
Tukholmalainen koulu aiotaan sulkea, syynä epäillyt kytkökset radikaali-islamisteihin
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010028782.html
Lainaus
RUOTSISSA viranomaiset päättivät tällä viikolla perua Tukholman Kistassa toimivan yksityisen Cordoba International Schoolin opetusluvan.

Päätöksen taustalla on se, että Ruotsin turvallisuuspoliisi (Säpo) epäilee koulun johdolla ja työntekijöillä olleen yhteyksiä väkivaltaisiin islamisteihin, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Säpo ei ole täsmentänyt julkisuudessa, keistä tai millaisista ryhmistä tarkalleen ottaen on kyse.

Viranomaisten mukaan koulun oppilailla on riski radikalisoitua ja altistua epädemokraattisille arvoille, kertovat ruotsalaismediat.
...
ALM Educationin toimitusjohtaja on Ulla Parkkinen. Hän on Ruotsissa asuva yrittäjä, jolla on suomalaisia juuria, kertoo Dagens Industri -lehti.

Parkkinen aikoo ruotsalaismedioiden mukaan valittaa päätöksestä. Hän on kiistänyt viranomaisten väitteet ja sanonut, että koulu on päinvastoin työskennellyt radikalisoitumista vastaan. Parkkisen mukaan koulun on myös vaikea puolustautua syytöksiltä, koska se ei tiedä, mihin Säpon tiedot perustuvat.
...
Cordoba ei ole ainoa friskolan, joka on herättänyt huolta radikalisaatioepäilyjen suhteen, vaan Ruotsissa on ilmennyt monia muitakin vastaavia tapauksia. Esimerkiksi viime vuonna kaksi islamilaista koulua suljettiin Tukholmassa ja Uppsalassa, koska koulujen pelättiin radikalisoivan oppilaita.
...
”On huomattu, että Ruotsin koulutusjärjestelmässä toimii yksityisiä toimijoita, joilla on yhteyksiä ulkomaalaisiin autoritaarisiin valtioihin”, pitkässä raportissa todetaan.

Namdarin mukaan yritykset voivat takoa isojakin voittoja kouluja pyörittämällä.
...
Kouluvalvontaviranomaisten mukaan Ruotsissa toimii kouluja, joissa oppilaiden arvosanat eivät käy yhteen näiden kansallisten tasokokeiden tuloksien kanssa.

Tämä johtaa siihen, että peruskouluista pääsee esimerkiksi lukioihin opiskelijoita, jotka eivät pärjää opinnoissa. Heikosti pärjääminen voi taas johtaa siihen, että nämä eivät valmistu lukiosta.

”Nuorten riski radikalisoitua ja ajautua jengeihin on taas suurempi, jos opiskelijat eivät valmistu toisen asteen koulusta”, Namdar sanoo.

KOULUIHIN saatetaan myös haalia paljon oppilaita tulojen saannin vuoksi. Isommat oppilasmäärät tuovat lisää rahaa kouluihin.

Myös Cordoba International Schoolissa on raportoitu tämänkaltaisista ongelmista jo ennen tämän viikon uutisia. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi tammikuussa, että kyseisen koulun epäillään väärinkäyttäneen saamiaan varoja.

Kouluun oli Aftonbladetin mukaan listattu haamuoppilaita. Esimerkiksi erään perheen lapset oli listattu koulun oppilaiksi, vaikka nämä eivät enää opiskelleet koulussa.
...
Aftonbladetin haastatteleman toimitusjohtaja Parkkisen mukaan tapauksessa oli kyse inhimillisestä virheestä.
...
”Kouluihin tulisikin asettaa vaatimus siitä, että opettajilla on Ruotsissa hyväksytty opettajankoulutus, ei vain ulkomailta hankittu tutkinto. Samalla pitää varmistaa, että myös friskolaneissa opettajat saavat kunnon palkkaa, jotta opetuksen laatu säilyy hyvänä”, hän sanoo.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Ruotsissa vangittu Isiksen sotarikollinen.

Lainaus
Ruotsi: ISIS-nainen vangittu kansanmurhasta

Tukholman käräjäoikeus on vanginnut 51-vuotiaan ruotsalaisnaisen epäiltynä kansanmurhasta. Lisäksi naista epäillään rikoksista ihmisyyttä vastaan ja törkeistä sotarikoksista. Nainen kiistää syyllisyytensä.

Ruotsin viranomaisten mukaan nainen on syyllistynyt kansanmurhaan, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja törkeisiin sotarikoksiin Syyriassa vuosina 2014- 2016. Uhreina on ollut alueen jesidiväestö.

Jesidit ovat Itä-Syyriassa ja Luoteis-Irakissa asuva uskonnollinen kansanryhmä, jota alueella 2010-luvun puolivälissä valtaa pitänyt Islamilainen Valtio/ISIS vainosi erityisen julmasti.

Kansainvälinen liittouma, johon muun muassa Suomi osallistui kouluttajana, murskasi Islamilaisen Valtion vuonna 2017. ISIS- järjestö on edelleen olemassa, ja on syyllistynyt terrori-iskuihin.

Islamilaisen Valtion marokkolainen kannattaja teki vuonna 2017 terrori-iskun Turussa. Iskussa kuoli kaksi naista.

Ruotsin lisäksi useat maat ovat asettaneet oikeuteen Islamilaisen Valtion palveluksessa rikoksiin syyllistyneet kansalaisensa.

Suomeen on palannut ja palautettu runsaasti Islamilaiseen Valtioon muuttaneita Suomen kansalaisia. Suomen hallitus on valinnut olla tutkimatta Suomen kansalaisten mahdollista syyllistymistä sotarikoksiin ISIS-järjestön palveluksessa.

Lähde SVT txt-tv

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-isis-nainen-vangittu-kansanmurhasta/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Uutinen parin päivän takaa.

Lainaus
Ruotsi: Muslimikansanedustaja painosti Maahanmuuttovirastoa

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Jamal El-Haj otti vuonna 2017 yhteyttä Ruotsin Maahanmuuttovirastoon, ja painosti virastoa myöntämään turvapaikan egyptiläiselle imaamille.

Kyseinen imaami oli kytköksissä terroristiseen Muslimiveljeskuntaan, ja esitelmöi ääri-islamistisessa moskeijassa Skoonessa.

Ruotsin sosiaalidemokraattien Skoonen piiri vaatii Jamal El-Hajia eroamaan  kansanedustajan tehtävästä.

”Hän (Jamal El-Haj) on käytöksellään aiheuttanut vahinkoa sosiaalidemokraateille”, sanoo puolueen Skoonen piirin puheenjohtaja Niklas Karlsson.

Jamal el-Haj on aiemminkin ollut islamistisen kohun keskellä. Hän on osallistunut palestiinalaistapahtumiin Hamasin jäsenten seurassa ainakin 2017, 2019 ja 2023.

Kansanedustaja El-Haj selittää Maahanmuuttovirastolle lähettämäänsä painostusviestiä sillä, että uutena kansanedustajana vuonna 2017 ei ymmärtänyt viestiä painostukseksi.

Jamal El-Haj kieltää tukevansa Gazaa hallitsevaa Hamas-järjestöä, ja sanoo tuomitsevansa terrorismin.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-muslimikansanedustaja-painosti-maahanmuuttovirastoa/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 685
 • Liked: 65373
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Tukholmalainen koulu aiotaan sulkea, syynä epäillyt kytkökset radikaali-islamisteihin
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010028782.html
Lainaus
RUOTSISSA viranomaiset päättivät tällä viikolla perua Tukholman Kistassa toimivan yksityisen Cordoba International Schoolin opetusluvan.

Päätöksen taustalla on se, että Ruotsin turvallisuuspoliisi (Säpo) epäilee koulun johdolla ja työntekijöillä olleen yhteyksiä väkivaltaisiin islamisteihin, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Säpo ei ole täsmentänyt julkisuudessa, keistä tai millaisista ryhmistä tarkalleen ottaen on kyse.

Viranomaisten mukaan koulun oppilailla on riski radikalisoitua ja altistua epädemokraattisille arvoille, kertovat ruotsalaismediat.

Taas herra passiivi iskee.
On yhteyksiä, on vaarassa altistua, epäillään...

Miksei suoraan sanota, että koulu on islamistien koulu jossa aktiivisesti levitetään islamistisia arvoja ja vihapropagandaa.

Ei ketään pidätetä sillä perusteella, että tällä epäillään olevan yhteyksiä helvetin enkeleihin ja että tämän lähipiirin arvellaan olevan vaarassa altistua huumeille ja luodeille.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #13 : 14.03.2024, 21:29:57 »
Näin naapurissa.

Lainaus
Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan

Noin kymmenen Isikseen liittynyttä miestä istuu kurdien vankiloissa Syyriassa, ja pakolaisleireillä on viisi lasta äiteineen, joilla on jokin yhteys Ruotsiin. Ruotsin hallitus ei aio auttaa IS/Isis/Islamilainen Valtio- nimillä tunnetun järjestön jäseniä Ruotsiin, kertoo ulkoministeri Tobias Billström.

”He ovat vapaaehtoisesti valinneet matkustaa sinne (Syyriaan) liittyäkseen IS-järjestöön, yhteen raaimmista terrorijärjestöistä”, kommentoi Billström Ruotsin TV4-kanavalle.

Ruotsin hallituksella ei ole velvollisuutta auttaa terroristeja palaamaan Ruotsiin, on hallitus päättänyt.

Syyriassa olevat ovat joko Ruotsin kansalaisia, tai Ruotsissa asuneita ulkomaalaisia.

Ruotsin hallituksen päätös eroaa Suomen vastaavasta. Suomi aloitti suuren operaation saadakseen Suomen kansalaiset pois Syyriasta, Islamilaisen Valtion kaaduttua 2019. Syyrian ja Irakin alueilla toiminut kalifaatti orjuutti ja murhasi vähemmistöryhmiä, sekä syyllistyi raakoihin, Koraanin opeilla perusteluihin ihmisoikeusrikoksiin.

Lähde SVT txt-tv

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-ei-auta-isikseen-liittyneita-palaamaan/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 709
 • Liked: 16290
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #14 : 14.03.2024, 22:57:26 »
Itkemme täällä kuorossa.  :'(

Voisiko heidät hakea Hölmölään?

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 284
 • Liked: 12315
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #15 : 15.03.2024, 07:36:25 »
Finski sopulimedia vaikenee aiheesta sujuvasti molemmilla kotimaisilla kielillä. Pikainen selaus Ampparit-uutislinkkisivustolta ei tuonut tulosta. Uutisen voisi tulostaa paperille ja postittaa Isis Import Oy:n tj Pekka Haavistolle.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 523
 • Liked: 7764
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #16 : 15.03.2024, 19:12:37 »
Suomen Uutisissa on juttu:

Ruotsin hallitus ei aio enää auttaa Isis-vankileirillä olevia palaamaan: ”Itse lähtivät”
https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-hallitus-ei-aio-enaa-auttaa-isis-vankileirilla-olevia-palaamaan-itse-lahtivat/

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 284
 • Liked: 12315
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #17 : 15.03.2024, 20:24:04 »
Lainaan osan Suomen Uutisten jutusta, joka muuten löytyy nyt Ampparit-palvelunkin uutisvirrasta:

LAINAUS/SU

"...Hallitus ei auta kotiinpaluussa

Ruotsin hallitus on nyt ottanut virallisen kannan, että se ei aio auttaa al-Holin vankileirillä yhä olevia naisia ja lapsia palaamaan Ruotsiin, kertoo TV4:n haastattelema ulkoministeri Tobias Billström (kok).

– Olemme ulkoministeriössä tehneet analyysin, että Ruotsilla tai Ruotsin hallituksella ei ole mitään velvollisuutta edesauttaa näiden henkilöiden kotiinpaluuta, ulkoministeri Billström sanoo.

– He ovat itse vapaaehtoisesti päättäneet matkustaa sinne liittyäkseen Isis-järjestöön, joka on yksi synkimmistä terroristijärjestöistä mitä on ikinä nähty.

Ruotsin hallituksen nyt ottama kanta on siis täysin päinvastainen kuin Marinin hallituksen aikoinaan ottama.

Kurdiviranomaiset ovat aiemmin lähettäneet useita naisia lapsineen pois vankileiriltä yhteisymmärryksessä Ruotsin viranomaisten kanssa. Tällaisia kotiinpaluita on tapahtunut vuoden 2021 jälkeen. Naisten saavuttua Ruotsiin heidän lapsensa otettiin viranomaisten huostaan, mutta useimmissa tapauksissa lapset on palautettu äideilleen myöhemmin.

Turvallisuustilanne huonontunut

Nyt hallituksen linja on se, että ketään ei tulla auttamaan kotiinpääsyssä Syyriasta. ”Se koskee miehiä, se koskee naisia ja se koskee lapsia”, sanoo ulkoministeri Tobias Billström.

Ulkoministeri perustelee muuttunutta linjaa osittain sillä, että Ruotsin turvallisuustilanne on huonontunut. Syyriasta tulevat aikuiset saattaisivat suorittaa terroritekoja Ruotsissa..."

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-hallitus-ei-aio-enaa-auttaa-isis-vankileirilla-olevia-palaamaan-itse-lahtivat/

Haku avainsanoilla Amppereista:
https://www.ampparit.com/haku?q=Ruotsi%20ei%20auta%20palaamaan%20Isis%20Suomen%20Uutiset

----
PS. Kiitokset Pallopääkissalle ja Suomen Uutisille!
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 772
 • Liked: 52601
Vs: Ruotsi ei auta Isikseen liittyneitä palaamaan
« Vastaus #18 : 15.03.2024, 21:20:05 »
Finski sopulimedia vaikenee aiheesta sujuvasti molemmilla kotimaisilla kielillä. Pikainen selaus Ampparit-uutislinkkisivustolta ei tuonut tulosta. Uutisen voisi tulostaa paperille ja postittaa Isis Import Oy:n tj Pekka Haavistolle.

Sen verran tiukka oli pressataisto, että tuo luultavasti katkaisi Pekan kuningastien.

'Vituttaako, vituttaako, kuuntelen.'  ;D

Tagit: islamismi ruotsi