Kirjoittaja Aihe: 2015-09-18 AVI etsii yksityistiloja turvapaikanhakijoiden käyttöön  (Luettu 639 kertaa)

Ink Visitor

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 7 460
  • Liked: 6101
  • Simply the Pest
    • Western Rifle Shooters Association
Lainaus
Pääkaupunkiseudun kunnat, AVI ja ELY-keskus kartoittavat alueeltaan yksityisiä tiloja turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Lisäksi tahot laativat ohjeistuksen tilojen turvallisen käyttöönoton tehostamiseksi. Kunnan viranomaiset tarkistavat ennen tilojen käyttöönottoa, että tilat ovat paloturvallisia ja vesi on juomakelpoista.

Pääkaupunkiseudun edustajat keskustelivat turvapaikanhakijatilanteesta perjantaina. Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä tilaisuudessa olivat mukana Helsingin, Espoon, Vantaan kaupunginjohtajat sekä maahanmuuttoviraston, AVIn sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen edustajat.


”Kaupunginjohtajat vakuuttivat, että pääkaupunkiseudun valmius turvapaikanhakijatilanteessa on hallinnassa, mutta yhteistyötä eri toimijoiden kanssa on tiivistettävä ja tarkempaa ohjeistusta saatava lisää”, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo.

Kaupunginjohtajat toivovat, että jatkossa turvapaikanhakijoiden sijoittaminen jakaantuisi tasaisemmin ympäri maata.

Akuutin tilanteen jälkeen on varauduttava kotouttamiseen ja pitkän aikavälin tilanteen hoitoon, AVI huomauttaa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/avi-etsii-yksityistiloja-turvapaikanhakijoiden-kayttoon/xZDFbepC?ref=ampparit:5f23&ext=ampparit

If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Tagit: