Kirjoittaja Aihe: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?  (Luettu 97851 kertaa)

Viinankylväjä

 • Vieras
Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« : 25.07.2009, 13:08:16 »
Jatketaan synkällä linjalla:
Lainaus
Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
Toistemme paitojen peseminen ei riitä ja muuallakin osataan.

Talousuutiset ovat panneet yhä vakavammin kysymään, millä Suomi elää tulevaisuudessa. Stora Enso lopettaa lisää tehtaita, Metsäliitto toimii tappiolla. Viimeinen Nokian tärkeä alihankkija eli Elcoteq siirtyy kiinalaisille.

Kysymys ei ole suhdanneongelmista, jotka ohittuvat aikanaan. Ei siis kannata surra, ettemme voi enää devalvoida. "D-vitamiinin" säännöllinen käyttö vaikutti sitä paitsi nykyisiinkin ongelmiin.

Stora Enson Jouko Karvinen varoitti tuijottamasta peruutuspeiliä. Silti voi kysyä, oliko jo Enson liittäminen Storaan virhe - Amerikan-seikkailusta puhumatta. Kansallinen valtionyhtiö saattaisi sietää parin prosentin tuoton pääomalle. Stora Enson Suomen-toiminnot pyörivät kuitenkin yhä tappiolla.

Peruspulma on globaali. Internet heikentää paperin kysyntää länsimaissa, joten alan ylikapasiteettia on purettava. Energia, puu ja työ on Suomessa kallista, matka markkinoille pitkä.

Ongelmien juuret ulottuvat kauas. Isojako pirstoi metsiä ja 1920-luvun talonpoikaisessa Suomessa yhtiöiden metsäostot lähes kiellettiin. Perinnönjakojen jälkeen metsät ovat sirpaloituneet sadoille tuhansille omistajille, mikä nostaa korjuukustannuksia ja hankaloittaa puukauppaa.

Taannoin ilakoitiin savupiippujen kaatumisesta jälkiteollisessa yhteiskunnassa. Emme kuitenkaan pärjää pesemälle toistemme paitoja - saati pelkästään muodikkaissa studioammateissa. Palvelut ovat tärkeitä, mutta niiden mittava vienti vaativaa.

Pelastuksen näytti tuovan 1990-luvulla Nokian ihme. Elektroniikan komponenttien valmistus ja kokoonpano on kuitenkin jo pääosin siirtynyt muualle. Suunnittelussakin on kova kansainvälinen kilpailu.

Ongelmia ei ratkaista kestävästi ainakaan velalla ja lopulta veroilla maksettavilla julkisilla töillä. Ratkaisuksi on tarjottu tutkimusta, koulutusta ja luovuutta. Karvinen muistutti kuitenkin, että muuallakin osataan. Kiinalaiset keksivät paperin, kompassin ja ruudin. Heillä riittää yhä lahjakkuutta.

Rakenteet ovat muuttuneet ennenkin, mutta eivät näin nopeasti. Tähän sopeudutaan - tavalla tai toisella. Olisi kuitenkin löydettävä pitkällä tähtäyksellä kivuttomin reitti. Siksi olisi koottava kaikki kansalliset voimat toteuttamaan radikaalia ohjelmaa. Ensin on vain pohdittava, mitä on tehtävä.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/200907259980787_pk.shtml

Mutta onneksi vasemmistolla on lääkkeet: lisää velkaa ja työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja mamujen edut on säilytettävä.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2009, 23:22:37 kirjoittanut Miniluv »

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #1 : 25.07.2009, 14:08:34 »
Jatketaan synkällä linjalla:
Lainaus
Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
Siksi olisi koottava kaikki kansalliset voimat toteuttamaan radikaalia ohjelmaa. Ensin on vain pohdittava, mitä on tehtävä.

Hyvä kirjoitus. Olen 99%:sti samaa mieltä.

Tosin tuo nuo viimeiset lauseet, jonka lainaukseen jätin, kirjaisin hieman toisin.

Sen miettiminen mitä on jatkossa tehtävä pitäisi ensisijassa olla tekijöillä, eli yrittäjillä ja yrityksillä, ei hallituksella ja virkamiehillä. Tuo lopputeksti antaa rivien välistä ymmärtää, että menestyvä yritys olisi  perustettavissa jollain ihmeellisellä radikaalilla poliittisella ohjelmalla.

En usko, että hallitus ja virkamiehet ovat kykeneviä visioimaan ja innovoimaan globaalilla tasolla sitä mitkä tuotteet myyvät huomenna maailmalla. Miten suomalainen poliitikko tai virkamies voisi onnistua kehittämään menestyvän globaalin liikeidean, kun häntä vastaan kilpailevat kaikki maailman terävimmät huippujohtajat ja innovatiiviset yrittäjät 24/7? Hallituksen ja virkamiesten tehtävä on luoda puitteet yrittämiselle ja työnteolle, poistaa kaupan rajoituksia, sekä valvoa väärinkäytöksiä, ja olla tässä asiassa maailman huippuja. Suutari pysyköön lestissään.

Kun Suomi on maa, jossa yrittäminen on mielekästä ja jossa hyvät ja ammattitaitoiset työntekijät haluavat asua ja tehdä töitä, on olemassa edes peruspuitteet 'uusien Nokioiden' synnylle. Toki en usko 'uuteen Nokiaan', sillä sellainen menestystarina ja sen kokoluokan yritys on syntynyt 5 miljoonaiseen maahan vain kerran maailmanhistoriassa. On todennäköisempää, että ratkaisu, niin Suomelle kuin monelle muullekin pienelle valtiolle, on joku muu kuin 'uusi Nokia'. Todennäköisesti tarvitaan paljon innovatiivisia yrityksiä. Myös palveluita voi viedä, esimerkiksi internetin välityksellä, vaikka on toki totta että yksi teollisuustyöpaikka luo huomattavasti enemmän muita työpaikkoja, kuin mitä yksi palvelutyöpaikka pystyy luomaan.

Suomen valtion pitää siis huolehtia siitä, että infrastruktuuri on riittävän kilpailukykyinen, kansa riittävän ammattitaitoista (joka todennäköisesti korreloi korkean koulutustason kanssa, mutta ei ole yksi tästä riippuvaista), työnteko ja yrittäminen Suomessa riittävän motivoivaa, ja Suomi on haluttava paikka hyvien työntekijöiden ja yrittäjien asua. Tarvittaessa voidaan tukea vientiin satsaavia yrityksiä, mutta yritysten pitäisi olla se innovoinnin keihään kärki, ei valtion.

Työnteon ja yrittämisen motivointi, kansan pitäminen riittävän ammattitaitoisena, sekä Suomen pitäminen haluttuna asuinpaikkana, liippaavat melko läheltä uuden puolueen ohjelmaa.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2009, 23:22:44 kirjoittanut Miniluv »
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

DoneDeal

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 0
 • Siisti sivikki!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #2 : 26.07.2009, 12:55:27 »
Työnteon ja yrittämisen motivointi, kansan pitäminen riittävän ammattitaitoisena, sekä Suomen pitäminen haluttuna asuinpaikkana, liippaavat melko läheltä uuden puolueen ohjelmaa.

Toivottavasti ei kovin läheltä, alkaa nimittäin kuulostaa niin paljon siltä perinteisten puolueiden loputtomalta (mokutus)jargonilta.

Se olennainen kysymys ei ole tuo otsikon kysymys, vaan se kysymys on:

Miksi Suomi elää tulevaisuudessa?

Suomi on tällä hetkellä kuin autoharrastaja, joka rakentaa ensiksi tallin. Siellä tallissa se kiillottelee ostamiaan työkaluja ja muulla ajalla lukee internetin autoharrastepalstoja, käy kursseilla ja kaljalla muiden autoharrastajien kanssa. Jonkin ajan kuluttua hän kokee olevansa valmis. Valmis sen auton hankkimiseen. Tuttu automyyjä sanookin, että niiden autojen valmistus onkin lopetettu.

Suomi on myös kuin 41-vuotias nainen ja 41-vuotias mies, joilla on upeat urat, varallisuutta, kaikki lastenhoitokirjat ja lapsen elämä etunimineen ja koulutusohjelmineen suunniteltuna. Sitten naisen omalääkäri sanoo, että lapsentekoaika meni jo.

Kun Suomessa keksitään, miksi tehdä asioita paremmin myös tulevaisuudessa, löytyy seurauksena hyvin todennäköisesti se, MILLÄ ne asiat tehdään paremmin.

Elinkeinoelämän edustajat sanovat, että koskaan ei palata enää entiseen. Se tarkoittaa sitä, että muutoksia on luvassa. Yleisesti kuitenkaan suomalainen ei ole valmis luopumaan yhtään mistään. Sama tasa-arvo, ilmainen ja yhtäläinen terveydenhuolto, koulutusjärjestelmä, yms. "itsestäänselvyys" muka säilyy ja vienti vain yhtenä päivänä alkaa taas mahdollistaa sen kaiken. Myös sen yhden Hommaan liittyvän sitkeän kivijalan, jota käytetään viimeisenä argumenttina holtittoman maahanmuuton jatkamiseksi: "Totta kai kaikkia hädänalaisia on autettava." 
« Viimeksi muokattu: 26.07.2009, 13:15:44 kirjoittanut DoneDeal »
Haluatko lopettaa mokutuksen? Etkä tiedä mitä tehdä? Aloita lukemalla:

http://tupla-j.blogspot.com/2009/07/kulttuurierot-ovat-sukupuolieroja.html

femacco

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #3 : 26.07.2009, 14:32:47 »
Ei hitto. Kirjoitin jo vastinetta DoneDealin tekstiin, painoin väärää nappia ja teksti hävisi kuin metaanipäästö Afrikan aavikolle.

Mutta kysymykseen "Miksi Suomi elää tulevaisuudessa?". Ensinnäkin minulle jäi sellainen käsitys, että kysyt miksei Suomi tee tämän päivän politiikkaa vaan katsoo ja odottaa, että taloustilanne muuttuisi huomenna automaattisesti paremmaksi. Huomenna meillä on työvoimapula ja huomenna saamme kaikki omat työttömämme töihin kivoihin virkoihin ja ne huomenna saapuvat 2 000 000 000 maahanmuuttajaa tekemään likaiset työt, jotka eivät meille natiivisuomalaisille sovi.

Toinen käsitys, jonka kysymyksestä sain on se, että miksi tämän pienen kansakunnan tulee ylipäänsä selviytyä. Mikä tekee Suomesta niin arvokkaan, että sen asema ja infrastruktuuri tulee väkisin säilyttää?

Minusta vastaus on hyvin yksinkertainen. Siksi koska ei ole toista Suomea. Niin latteaa kuin se onkin sanoa: olemme vuosituhansia taistelleet paikastamme maailmassa ja vasta viime vuosisadalla saavuttaneet itsenäisen aseman kansakuntana. Pitääkö se kaikki heittää pois? Pitääkö kansallinen identiteetti hylätä ja vaihtaa kansallislaulu Lennonin Imagineen, avata rajat kaikelle ja kaikille? Täysin "avoin" Suomi on minulle tuntematon käsite. Voimmeko odottaa, että tulijat käsittävät Suomen sellaisena kuin me sen näemme ja haluavat kehittää sitä samaan suuntaan kuin me, jotka olemme rajat heille avanneet?

Tässä vaiheessa tekstiä minun piti rakentaa aasinsilta Betlehemiin pakolaisten kanssa, jotta pääsisimme tekemään päivän politiikkaa. Mutta pakolaiset viettivät Ramadania ja minultakin oli laasti loppu. Siinä jäin yksin tienvarteen miettimään että mitäs nyt?

"Millä Suomi elää tulevaisuudessa?"

Suunnataan nykyiset mokutusrahat pienyrittämisen tukemiseen, jotta saataisiin maahan luotua satoja tuhansia työpaikkoja. Palvelu- ja matkailusektorille vielä mahtuu sekä teollisuuteen, samoin maatalouteen. Pysytään omavaraisina ja pidetään sisä- ja ulkopolitiikassa yksinkertainen, johdonmukainen linja.

Sen paremmin en osaa sanoa, koska kysymykseen ei ole liian helppo vastata. Pidetään nyt ainakin silmät ja korvat auki eikä tehdä mitään hätiköityä.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 362
 • Liked: 11011
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #4 : 26.07.2009, 14:38:10 »
Mutta onneksi vasemmistolla on lääkkeet: lisää velkaa ja työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja mamujen edut on säilytettävä.

Miksi taloustoimittajat eivät kysy asiaa Jyrki Kataiselta? Kyllähän Suomessa täytyy tulevaisuudessakin olla töitä tarjolla, kun seuraavien 10 vuoden aikana tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaakin.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

DoneDeal

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 0
 • Siisti sivikki!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #5 : 26.07.2009, 23:15:40 »
Ei hitto. Kirjoitin jo vastinetta DoneDealin tekstiin, painoin väärää nappia ja teksti hävisi kuin metaanipäästö Afrikan aavikolle.

Mutta kysymykseen "Miksi Suomi elää tulevaisuudessa?". Ensinnäkin minulle jäi sellainen käsitys, että kysyt miksei Suomi tee tämän päivän politiikkaa vaan katsoo ja odottaa, että taloustilanne muuttuisi huomenna automaattisesti paremmaksi. Huomenna meillä on työvoimapula ja huomenna saamme kaikki omat työttömämme töihin kivoihin virkoihin ja ne huomenna saapuvat 2 000 000 000 maahanmuuttajaa tekemään likaiset työt, jotka eivät meille natiivisuomalaisille sovi.

Toinen käsitys, jonka kysymyksestä sain on se, että miksi tämän pienen kansakunnan tulee ylipäänsä selviytyä. Mikä tekee Suomesta niin arvokkaan, että sen asema ja infrastruktuuri tulee väkisin säilyttää?

Tässä hieno osoitus naisen vahvuudesta: nokkeluus. Hyvä!

Lainaus
Minusta vastaus on hyvin yksinkertainen. Siksi koska ei ole toista Suomea. Niin latteaa kuin se onkin sanoa: olemme vuosituhansia taistelleet paikastamme maailmassa ja vasta viime vuosisadalla saavuttaneet itsenäisen aseman kansakuntana. Pitääkö se kaikki heittää pois? Pitääkö kansallinen identiteetti hylätä ja vaihtaa kansallislaulu Lennonin Imagineen, avata rajat kaikelle ja kaikille? Täysin "avoin" Suomi on minulle tuntematon käsite. Voimmeko odottaa, että tulijat käsittävät Suomen sellaisena kuin me sen näemme ja haluavat kehittää sitä samaan suuntaan kuin me, jotka olemme rajat heille avanneet?

Lattea on latteaa, ei se siitä mihinkään muutu. Tai hyödytöntä paskaa se on. Internetillä ja kännykällä pääsee rajojen ulkopuolelle alle sekunnissa ja siellä pärjää ihan muilla kielillä kuin suomen kielellä. Ei kukaan 20-50-vuotias suomalainen ole taistellut vuosituhansia paikastaan maailmassa ja saavuttanut itsenäistä asemaa kansakuntana. Ei voi heittää pois sellaista, mitä ei ole koskaan edes omistanut. Ei tuollainen höpöhöpö riitä motivaatioksi. Jo pelkkä hyvä fiilis urheilusuorituksen jälkeen menee heittämällä ohi.

Pitää olla oma kulttuuri, jota voi opettaa. Vanha tai toisessa kulttuurissa elänyt koira ei opi uuden kulttuurin temppuja.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2009, 23:18:43 kirjoittanut DoneDeal »
Haluatko lopettaa mokutuksen? Etkä tiedä mitä tehdä? Aloita lukemalla:

http://tupla-j.blogspot.com/2009/07/kulttuurierot-ovat-sukupuolieroja.html

erilainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 876
 • Liked: 3
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #6 : 28.07.2009, 02:13:42 »
Mielestäni talouden suunta vaatisi radikaalia toimintaa. Vähennetään kehitysapua ja maahanmuutoa... Kuin myös muita valtiolle ei välttämärrömiä kulueriä. Mutta käsitellään näitä kahta mainittua täällä HOMMASSA. Sitten kun taas menee lujaa niin voidaan hifistellä. Kun on varaa.

Hoidetaan ensin oma pesä kuntoon sitten vasta muiden. Näin minä ajattelen.
Oli vaikea sanoa kumpi oli vihaisempi, perseeseen ammuttu karhu vai osuman saanut Ossi.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 657
 • Liked: 12221
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #7 : 28.07.2009, 08:21:40 »

Mutta onneksi vasemmistolla on lääkkeet: lisää velkaa ja työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja mamujen edut on säilytettävä.

Ööö käsittääkseni tämä on ollut juuri nyt hallituksessa istuvan kepu- ja kokoomusvetoisen hallituksen politiikkaa..? Ei sossujen politiikka olisi ollut piiruakaan erilaista, suojatöihin olisi ehkä nimitetty enemmän sossuja, siinä se.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Viinankylväjä

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #8 : 28.07.2009, 08:46:09 »

Mutta onneksi vasemmistolla on lääkkeet: lisää velkaa ja työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja mamujen edut on säilytettävä.

Ööö käsittääkseni tämä on ollut juuri nyt hallituksessa istuvan kepu- ja kokoomusvetoisen hallituksen politiikkaa..? Ei sossujen politiikka olisi ollut piiruakaan erilaista, suojatöihin olisi ehkä nimitetty enemmän sossuja, siinä se.

Mikäli oikein muistan, niin nousukaudella vasemmisto moitti oikeistoa(ainakin Niinistöä) liian nopeasta velan maksusta, ja oli vaatimassa korotuksia milloin mihinkin menoihin.

Ja ei tästä pitkä aika ole, kun SDP:n meppiehdokas sanoi, että nyt on tärkeintä pitää kiinni työttömien eduista. Lapsettomilta pystyisi aivan hyvin leikkaamaan ansiosidonnaista mielestäni. Ansiosidonnaisesta rahoitetaan vain 5 % liiton jäsenmaksuilla. Loput tulevat valtiolta ja työnantajien maksuista. Ei kaverikaan töihin lähde kahteen vuoteen alle 12 € tuntipalkalla, kun saa liitosta päälle tonnin puhtaana kuussa kotona kasseja raapimalla.

e. Päivän Hesarissa oli valtion tulot ja menot. Ansiosidonnaisen osuus menoista oli kohtuu mitätön, joten säästöt jäisivät pieneksi. Toisaalta pienistä puroista kasvaa iso joki, ja jos ansisidonnaista pudotettaisiin, putoaisi työnantajien maksamat työttömyysvakuutusmaksut.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2009, 12:28:50 kirjoittanut Viinankylväjä »

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 4
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #9 : 28.07.2009, 08:56:23 »
Suomalisilla on huonot palkat ja ostovoima. Asumiseen menee suurin osa tuloista .
Varallisuus on kiinteässä muodossa suurimmalla osalla ja näin helposti hallituk sen lisärahan tarpeen ulottuvissa. Paljoa varsinaista rahaa elämiseen, asumisen  syömisen ja pakollisten maksujen jälkeen jää. En viitsi edes mainita läpikorruptoituneesta polittisestajärjestelmastä joka vasta nyt on joutunut edes pienen huomion kohteeksi. Eläkerahat on kyllä todellisuudessa hassattu ja sekään ei pysty maksamaan eläkkeitä ihmisille, niin kuin on uskoteltu ja sen varjoilla pakoitettu maksamaan eläkemaksuja . Moni olisi varmaan osannut  turvata oman eläkkeensä paremmin itse ilman valtion pakkoapua.

Mamulle tämä on hieno järjestelmä, siitä varmaan kaikki on yhtämieltä. Meillähän on velvollisuuksia huononpiosaisia kohtaan .

Toivittavati tämä Suomi kuolisi mahdollisimman nopeasti ja ihmiset saisivat pitää itse omat rahansa ja järjestellä oman elämänsä vapaammin.


Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 657
 • Liked: 12221
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #10 : 28.07.2009, 12:45:48 »

Mikäli oikein muistan, niin nousukaudella vasemmisto moitti oikeistoa(ainakin Niinistöä) liian nopeasta velan maksusta, ja oli vaatimassa korotuksia milloin mihinkin menoihin.


Tällaiset heitot ovat tyhjää retoriikkaa, ei oikein mitään muuta. Velkaa maksettiin pois liian vähän, itse asiassa ei oikeistaa ollenkaan koska kunnat velkaantuivat suurin piirtein saman verran kuin valtio maksoi pois. En luovu kannastani: kokkelit ja sossut + ne muut ajavat samaa (paska) politiikkaa joka menee karille viimeistään sitten kun luototus loppuu..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Virkamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 364
 • Liked: 0
 • Kaukopartiomies
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #11 : 28.07.2009, 15:39:59 »
e. Päivän Hesarissa oli valtion tulot ja menot. Ansiosidonnaisen osuus menoista oli kohtuu mitätön, joten säästöt jäisivät pieneksi. Toisaalta pienistä puroista kasvaa iso joki, ja jos ansisidonnaista pudotettaisiin, putoaisi työnantajien maksamat työttömyysvakuutusmaksut.

Ansiosidonnainen ei näy valtion budjetissa kokonaisuudessaan. Koko suurehko soster joki koostuu kuntien, Kelan ja valtion jne. pikku puroista.

Lisäksi, vaikka itse ansiosidonnainen ei välttämättä olisikaan suurehko menoerä, niin se ja muut sosiaalietuudet silti muokkaavat työmarkkinoiden kysyntää ja tarjontaa siten, että mahdollisilla yrittäjillä ei ole saada riittävän halpaa työvoimaa. Ja koska ei ole halpaa työvoimaa, niin ei ole kilpailukykyisiä tuotteita.

Epäilen itsekin, että jossain vaiheessa kuokka joudutaan ottamaan uudelleen kouraan tässä maassa.

Hippo

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #12 : 28.07.2009, 15:50:34 »
Meitä elättää 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo on myös virallinen ja vahvistettu luku.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2009, 15:54:39 kirjoittanut Hippo »

DoneDeal

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 0
 • Siisti sivikki!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #13 : 28.07.2009, 15:54:10 »
tuntuu aika pahalta myöntää mutta muumeiks menee tää valtio jossain vaiheessa ellei jotain ratkaisuja ala tapahtua. :-\

Mitä ratkaisuja haluaisit nähdä?
Haluatko lopettaa mokutuksen? Etkä tiedä mitä tehdä? Aloita lukemalla:

http://tupla-j.blogspot.com/2009/07/kulttuurierot-ovat-sukupuolieroja.html

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #14 : 28.07.2009, 16:53:46 »
Meitä elättää 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo on myös virallinen ja vahvistettu luku.

Ja ne pyyhkii meidän pyllyt.

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #15 : 28.07.2009, 16:56:17 »
tuntuu aika pahalta myöntää mutta muumeiks menee tää valtio jossain vaiheessa ellei jotain ratkaisuja ala tapahtua. :-\

Mitä ratkaisuja haluaisit nähdä?

Sellainen lopullinen ratkaisu olisi ihan kiva nähdä.

Siis sellainen jossa viimeinen suomalainen hieman ennen oven kiinnilaittoa ja Uuteen Maahan matkustamista kääntyisi ja sanoisi: "Heippa vaan Somalit, koittakaahan pärjätä!" ja sulkisi oven...

DoneDeal

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 0
 • Siisti sivikki!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #16 : 28.07.2009, 16:56:39 »
Meitä elättää 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo on myös virallinen ja vahvistettu luku.

Jos ihmisarvoisesti ajatellaan, niin tuollaisilla kommenteilla ei viitsi edes pyyhkiä persettään. Minusta mokurintama huolehtii ihan tarpeeksi reippaasti sekoittamisesta ja hämmentämisestä, Homman tarkoitus minun ymmärtääkseni on kauempana naisen logiikasta eli kaaoksesta.

Haluatko lopettaa mokutuksen? Etkä tiedä mitä tehdä? Aloita lukemalla:

http://tupla-j.blogspot.com/2009/07/kulttuurierot-ovat-sukupuolieroja.html

femacco

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #17 : 28.07.2009, 23:30:01 »
Meitä elättää 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo on myös virallinen ja vahvistettu luku.

Jos ihmisarvoisesti ajatellaan, niin tuollaisilla kommenteilla ei viitsi edes pyyhkiä persettään. Minusta mokurintama huolehtii ihan tarpeeksi reippaasti sekoittamisesta ja hämmentämisestä, Homman tarkoitus minun ymmärtääkseni on kauempana naisen logiikasta eli kaaoksesta.Nyt iski delirium tremens, kuulin jonkun miehekkeen vetoavan naisen logiikkaan. Mitä se on? Ei voi nainen ymmärtää. Kerro minulle mies, h-i-t-a-a-s-t-i kiitos.

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 4
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #18 : 29.07.2009, 09:35:40 »
e. Päivän Hesarissa oli valtion tulot ja menot. Ansiosidonnaisen osuus menoista oli kohtuu mitätön, joten säästöt jäisivät pieneksi. Toisaalta pienistä puroista kasvaa iso joki, ja jos ansisidonnaista pudotettaisiin, putoaisi työnantajien maksamat työttömyysvakuutusmaksut.

Ansiosidonnainen ei näy valtion budjetissa kokonaisuudessaan. Koko suurehko soster joki koostuu kuntien, Kelan ja valtion jne. pikku puroista.

Lisäksi, vaikka itse ansiosidonnainen ei välttämättä olisikaan suurehko menoerä, niin se ja muut sosiaalietuudet silti muokkaavat työmarkkinoiden kysyntää ja tarjontaa siten, että mahdollisilla yrittäjillä ei ole saada riittävän halpaa työvoimaa. Ja koska ei ole halpaa työvoimaa, niin ei ole kilpailukykyisiä tuotteita.

Epäilen itsekin, että jossain vaiheessa kuokka joudutaan ottamaan uudelleen kouraan tässä maassa.

Suurin ongelma on ne 700.000 virkamiestä valtion ja kunnan palkkalistoilla. Tämä ylisuuri hallintokoneisto on se Suomen suurin ongelma se kuin kopioitiin suoraan Neuvostoliitosta .
Tällä varmistetaan holhousyhteiskunna jatkuminen . Nämä 700.000 on työkykyisiä aikuisia jotka ovat sýyllisiä tähän eutroopan huonoinpaan ostovoimaan.

Viinankylväjä

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #19 : 29.07.2009, 10:09:52 »
Suurin ongelma on ne 700.000 virkamiestä valtion ja kunnan palkkalistoilla.

Itse meinasin tippua tuolilta, kun pari vuotta sitten luin tuon määrän lehdestä. Suomessa on noin 2500000 työllistä, eli 28 % työskentelee julkisella sektorilla. 28 % työssäkäyvistä siis tuottaa valtiolle/kunnille menoja.

Hippo

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #20 : 29.07.2009, 10:16:26 »
Suurin ongelma on ne 700.000 virkamiestä valtion ja kunnan palkkalistoilla. Tämä ylisuuri hallintokoneisto on se Suomen suurin ongelma se kuin kopioitiin suoraan Neuvostoliitosta .
Tällä varmistetaan holhousyhteiskunna jatkuminen . Nämä 700.000 on työkykyisiä aikuisia jotka ovat sýyllisiä tähän eutroopan huonoinpaan ostovoimaan.

Varmaan kuitenkin sinunkin kiva käydä lähes ilmaisessa lääkärissä kun tulee pipiksi. Ja kiva lähettää lapset kouluun, jossa on riittävästi opettajia.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #21 : 29.07.2009, 10:28:34 »
Suurin ongelma on ne 700.000 virkamiestä valtion ja kunnan palkkalistoilla. Tämä ylisuuri hallintokoneisto on se Suomen suurin ongelma se kuin kopioitiin suoraan Neuvostoliitosta .
Tällä varmistetaan holhousyhteiskunna jatkuminen . Nämä 700.000 on työkykyisiä aikuisia jotka ovat sýyllisiä tähän eutroopan huonoinpaan ostovoimaan.

Varmaan kuitenkin sinunkin kiva käydä lähes ilmaisessa lääkärissä kun tulee pipiksi. Ja kiva lähettää lapset kouluun, jossa on riittävästi opettajia.

Poliisi, puolustusvoimat, opetustoimi, sosiaaaliturva, terveystoimi...

Missään tolkun yhteiskunnassa ei selvitä ilman ns. hyvää, rationaalista byrokratiaa. Sivistyneet ihmiset tuntevat Max Weberin ja hänen teesinsä rationaalisesta ja tehokkaasta yhteiskunnasta JA byrokratiasta. Muut voivat tutustua Weberiin muistaen sen ajankohdan, jolloin Weber toimi. 
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 4
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #22 : 29.07.2009, 10:43:59 »
Suurin ongelma on ne 700.000 virkamiestä valtion ja kunnan palkkalistoilla. Tämä ylisuuri hallintokoneisto on se Suomen suurin ongelma se kuin kopioitiin suoraan Neuvostoliitosta .
Tällä varmistetaan holhousyhteiskunna jatkuminen . Nämä 700.000 on työkykyisiä aikuisia jotka ovat sýyllisiä tähän eutroopan huonoinpaan ostovoimaan.

Varmaan kuitenkin sinunkin kiva käydä lähes ilmaisessa lääkärissä kun tulee pipiksi. Ja kiva lähettää lapset kouluun, jossa on riittävästi opettajia.

Kuinka hyvin tämä terveydenhoitojärjestelmä mielestäsi toimii? Samoin kuinka hyvin peruskoulu järjestelmä mielestäsi toimii. Onko nämä Suomessa niin paljon parempia kuin muualla euroopassa , että kannattaa tyytyä  huonoon ostovoimaan ja korkeisiin veroihin. Virkamiesten osuus väestöstä on erittäin suuri ehkä suurin  euroopassa jopa tämän pohjoismaisen sosialismin kehittäjä Ruotsi taitaa jäädä jälkeen.

Nämä 700.000 reppuselkäläistä on se suurin syy Suomen ongelmiin.Tosin nämä 700.000 virkamiestä on se koko Suomi, sen lisäksi erittäin pieni yläluokka, loput ovatkin sitten hallintoalamaisia.

Luku on kyllä isompi kuin tämä 700.000 10 vuotta sitten tai olla toi 700.000
« Viimeksi muokattu: 29.07.2009, 10:51:53 kirjoittanut Heywood »

Viinankylväjä

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #23 : 29.07.2009, 11:06:31 »
Luku on kyllä isompi kuin tämä 700.000 10 vuotta sitten tai olla toi 700.000

http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/06_valtion_tyomarkkinalaitos/ho_eupj_suomi_netti.pdf

Sivu 2. Vuonna 2004 23.6 % julkisella sektorilla, eli 566 000. Ei tuo niin kauheasti loppupeleissä ole. Muistelin itse kanssa, että luku olisi lähes 800000.

Linkistä pari lainausta, mitkä pistivät silmään:
"Julkisen sektorin koko on suuri niin työntekijöiden määrällä kuin BKT-osuudella
mitattuna."
"Julkisten palvelujen kattavuus on laaja ja ne rahoitetaan verovaroin. Kokonaisveroaste
on korkea (44 % vuonna 2004)."

Kokonaisveroaste on "verojen kaltaisia ovat erilaiset laajasti käytetyt veroluonteiset maksut, joita ei aina lueta veroiksi, joten ne eivät välttämättä ole mukana laskennallisessa kokonaisveroasteessa. Joissakin maissa esimerkiksi pakolliset lakisääteiset eläkemaksut eivät kuulu tilastolliseen kokonaisveroasteeseen, vaikka Suomessa ne on laskettu siihen mukaan. Tämä hankaloittaa verotuksen tilastollista vertailua eri maiden välillä.

Suomen kokonaisveroaste vuonna 2006 oli OECD:n mukaan 43,5 %, joka oli OECD:n kuudenneksi korkein. Suomea korkeampi kokonaisveroaste on Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Ranskassa ja Norjassa."

Virkamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 364
 • Liked: 0
 • Kaukopartiomies
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #24 : 29.07.2009, 11:46:05 »
Ei tuo niin kauheasti loppupeleissä ole. Muistelin itse kanssa, että luku olisi lähes 800000.

En itsekään löytänyt tarkkaa lukua mistään. Asiaa lienee syytä tutkia paremmin. Julkinen sektori on toisaalta iso, kuten herra Heywood toteaa, mutta toisaalta tietyt alat ovat hyvin voimakkaasti tehoistamisohjelmien alla ja väki on vähentynyt.

Lisäksi, tuohon lukuun kuuluu iso osa nyt julkisen terveydenhuollon henkilöstöä, lähemmäksi 100 000 henkeä, joka varmaankin suuri osa työllistyisi paremmalla palkalla yksityistettäessä.

Kaiken kaikkiaan, tilanne ei ole virkamiehistä kiinni, vaan jälleen kerran eduskunnasta ja siten kansasta. Jos julkiselle sektorille ladataan korkeat vaatimustasot sen suhteen, että mitä palveluita pitää pystyä järjestämään, niin silloinhan kunnat ja valtiot joutuvat jopa velkarahalla järjestämään ne.

Lainaus
Linkistä pari lainausta, mitkä pistivät silmään:
"Julkisten palvelujen kattavuus on laaja ja ne rahoitetaan verovaroin. Kokonaisveroaste
on korkea (44 % vuonna 2004)."

Kokonaisveroaste on laskenut tuosta:

http://www.veronmaksajat.fi/fi-FI/tutkimuksetjatilastot/kansantaloudentunnuslukuja/veroaste/

Arviolta nyt noin 42% ja EU15 alueella 40%. Eli olemme pari prosenttiyksikköä läntistä Eurooppaa edellä, mikä osoittanee, että Suomen verotus on keventynyt suhteessa.

DoneDeal

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 0
 • Siisti sivikki!
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #25 : 29.07.2009, 15:53:01 »
Nyt iski delirium tremens, kuulin jonkun miehekkeen vetoavan naisen logiikkaan. Mitä se on? Ei voi nainen ymmärtää. Kerro minulle mies, h-i-t-a-a-s-t-i kiitos.

Sanon tämän sitten ainoastaan kerran koskien myös nimimerkkejä Phantasticum, Nainen, maitotyttö: Kun ette voi enää vastustaa seksiseuran tarjoamista minulle, niin tarjotkaa sitä yksityisviestillä. Näin vältetään asiallisen keskustelun häiriintyminen. Kiitos jo etukäteen.

Kalottipäälle: Anteeksi off-topic.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2009, 16:56:15 kirjoittanut DoneDeal »
Haluatko lopettaa mokutuksen? Etkä tiedä mitä tehdä? Aloita lukemalla:

http://tupla-j.blogspot.com/2009/07/kulttuurierot-ovat-sukupuolieroja.html

Nainen

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #26 : 29.07.2009, 19:11:10 »
Nyt iski delirium tremens, kuulin jonkun miehekkeen vetoavan naisen logiikkaan. Mitä se on? Ei voi nainen ymmärtää. Kerro minulle mies, h-i-t-a-a-s-t-i kiitos.

Sanon tämän sitten ainoastaan kerran koskien myös nimimerkkejä Phantasticum, Nainen, maitotyttö: Kun ette voi enää vastustaa seksiseuran tarjoamista minulle, niin tarjotkaa sitä yksityisviestillä. Näin vältetään asiallisen keskustelun häiriintyminen. Kiitos jo etukäteen.

Kalottipäälle: Anteeksi off-topic.
Jos esittää jonkun väitteen, niin on ihan fiksua perustella se. Esittämiensä väitteiden perusteleminen muiden kysyessä perusteluja kuuluu fiksuun keskusteluun. Fiksuun keskusteluun ei kuulu edellä kirjoittamesi asiattomuuksien heittely, jotka eivät sitä paitsi liity mitenkään keskustelun aiheeseen. Sinä et näköjään osaa perustella väitteitäsi. Lapsellisuuksien heittely tyyliin "kun ette voi enää vastustaa seksiseuran tarjoamista..." ym. ei ole mikään perustelu mihinkään, vaan säälittävä väistöyritys. Jos edes sitä.

Volmari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 344
 • Liked: 0
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #27 : 29.07.2009, 20:35:01 »


http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/06_valtion_tyomarkkinalaitos/ho_eupj_suomi_netti.pdf

Sivu 2. Vuonna 2004 23.6 % julkisella sektorilla, eli 566 000. Ei tuo niin kauheasti loppupeleissä ole. Muistelin itse kanssa, että luku olisi lähes 800000.Viime vuonna oli kuntien palveluksessa noin 440 000 ihmistä ja valtiolla BUDJETTITALOUDEN piirissä noin 120000 virkamiestä. Valtion palkkalistoila on tosin paljon enemmän väkeä, mutta lukuja on saatu kaunisteltua eri virastojen ja laitosten tekemisellä ns. "liikelaitoksiksi", joiden kaikki tulot ja menot eivät kierrä budjetin kautta. Tällaisia liikelaitoksia ovat esim. Ilmailu- ja Merenkulkulaitos, VR, Tielaitos ym. ym. Oikea julkisen talouden parissa työskentelevien lukumäärä on hyvin lähellä tuo 800 000.
Vuonna 1964 oli Suomen väkiluku 4 500 000 ja kuntien ja valtion palveluksessa oli tuolloin yhteensä 250 000 ihmistä. Silloin oli koulu ja posti lähes joka kylässä, poliiseja riitti kaduille ja kylille ja jopa busseissa ja raitiovaunuissa oli rahastajat. Sairaanhoitokin toimi ja verovirastoissa kuten muuallakin pyöriteltiin kerto- ja jakolaskut hitailla käsikäyttöisillä laskukoneilla ja hommat tuli silti hoidettua.
Vuonna 1990 oli Suomen väkiluku 5 000 000 ja kuntien ja valtion palveluksessa oli sama 800 000 ihmistä kuin nytkin. On hullunkurista, että kun Suomen väkiluku kasvoi 500 000:lla, kasvoi virkamieskunta 550 000:lla.
Suomen väkiluvusta on työvoimaa noin 2 600 000, loput ovat lapsia, vanhuksia, pysyvästi sairaita yms. Kun tuosta työvoimasta vähennetään virkamiehet 800 000 ja työttömät 200 000, jää jäljelle 1 600 000 työntekijää joiden on tienattava rahat koko muun porukan (4 000 000) elämiseen ja valtavan valtionvelan hoitoon.
Tämä yhtälö ei toimi. Ihmiset ovat väärissä paikoisa.   

requiem

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 124
 • Liked: 29
 • Arvotonta rikkautta
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #28 : 29.07.2009, 20:50:33 »
Lainaus
Government Size 28.6 - maailman keskiarvo 65.0

Total government expenditures, including consumption and transfer payments, are very high. In the most recent year, government spending equaled 48.8 percent of GDP. State ownership of productive assets is considerable. The government has plans for income tax cuts and increased spending on welfare programs, and revenue from alcohol and tobacco taxes can offset only a fraction of the cost.

http://www.heritage.org/Index/Country/Finland#government-size

...

Labor Freedom 44.8 - maailman keskiarvo 61.3

Burdensome labor market regulations hamper employment opportunities and productivity growth. The non-salary cost of employing a worker is high, and dismissing a redundant employee is relatively costly. Restrictions on the number of work hours remain rigid.

http://www.heritage.org/Index/Country/Finland#labor-freedom

Pisteytys asteikolla 0-100. Mitä enemmän sen parempi taloudellisen vapauden kannalta.

En ole ennustaja, mutta ei Suomi elä tulevaisuudessakaan valtavalla julkisella sektorilla.
"If all men are created equal, that is final. If they are endowed with inalienable rights, that is final. If governments derive their just powers from the consent of the governed, that is final." - Calvin Coolidge

Ammadeus

 • Vieras
Vs: Millä Suomi elää tulevaisuudessa?
« Vastaus #29 : 29.07.2009, 20:52:28 »
Meitä elättää 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo on myös virallinen ja vahvistettu luku.

Ja ne pyyhkii meidän pyllyt.

Ei,vaan me niiden.Tietysti.

Tagit: