Kirjoittaja Aihe: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu  (Luettu 25319 kertaa)

eponyymi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 42
 • Liked: 100
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #90 : 27.01.2019, 01:31:03 »

Taannoin on joku kirjoittanut tämmöistä   http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208275-veripalvelu-vampyyri-hyvantekijan-vaatteissa


Tuossakin kirjoituksessa menee iloisesti sekaisin emo-SPR ja Veripalvelu-SPR, joilla tosiaan on aika rajattu yhteys. Veripalveluun kohdistuvaa kritiikkiä tuossa on lähinnä entisen johdon toimet ja nykyisen johdon palkka.

Juuri tuon johtaja Jukka Rautosen liiketoimiin minäkin viittasin. Rautonen todettiin syyttömäksi hovioikeudessa 2015:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/263202-hovioikeus-sprn-veripalvelun-ex-johtaja-syyton

Siitä olen kirjoittajan samaa mieltä, että vaikka ei tuomiota ole entiselle johtajalle tullutkaan, niin mädältä haisee ja todennäkösesti tuossa on väärin toimittu.

Tuohon palkka-asiaan on vaikea kantaa. Tuossa kirjoituksessa annetaan ymmärtää, että uuden johtajan tulot ovat samat kuin palkka Veripalvelusta, joka voi pitää tai olla pitämättä paikkaansa. Jos kuitenkin Veripalvelun johtajan palkka on tuo n. 270 000 vuodessa, niin kovin korkealtahan se kuulostaa monopolin johtajalle. Onhan se sylettävä ajatus, että johtajan tilille kilatahtaisi noin euro jokaisesta lahjoistetusta veripussista...

 

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 13925
 • junior koodari
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #91 : 27.01.2019, 02:27:03 »
..niin,,en tule ikinä luovuttamaan verta spr:lle, eli veripalvelulle.

Koko kyseisen järjestön toiminta perustuu kulloinkin vallassa olevaan mielipideilmastoon ja siihen, mistä voi lypsää halvalla rahaa, kuten Suomeen tulleet "lapsi pakolaiset", jotka olivatkin 20-55 vuotiaita sotilaskarkureita ja linnavempuloita eri puolilta lähi-itää.

Spr haistoi rahan, viritti äkkiä vastaanottokeskusten ketjun, no veronmaksajat maksoivat sen mitä spr kehtasi pyytää, koska Suomen on toimittava halipusimaana joka ottaa kaikki vastaan ja laittaa kansalaisilta otsat asfalttiin todistamaan, että spr:n vastaan ottamat hädänalaiset ovat mahtavia joka alan osaajia.

Toivon, että spr kuihtuu pikkuhiljaa pois ja veren luovutukseen liittyvät asiat siirretään joko kuntien, (maakuntien)??, terveydenhoitoyksiköiden tms. alaisuuteen jotta spr nimisestä firmasta päästään eroon.

Ilmeisesti pakolaispojat ovat out of the season,,nyt mennään ilmastonmuutoksella rahaa kahmimaan.

https://twitter.com/PunainenRisti

« Viimeksi muokattu: 27.01.2019, 02:44:02 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 620
 • Liked: 4916
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #92 : 27.01.2019, 02:27:33 »
Voittoa tuottamattoman SPR:n vuosikertomus 2017:
Lainaus
Tilikauden ylijäämä oli 5,5 milj. euroa (v. 2016: 4,2 milj. euroa), josta rahoitustuottojen osuus oli 2,6 milj. euroa (v. 2016: 1,4 milj. euroa). Tilikauden lopussa Veripalvelun omaa pääomaa oli yhteensä 74,6 milj. euroa, josta rahoitusarvopapereihin oli sijoitettuna 41,4 milj. euroa. Rahaa ja pankkisaamisia oli 25,6 milj. euroa.

Ja 2015:
Lainaus
Vuonna 2015 Veripalvelun koko liikevaihto oli 65,1 miljoonaa euroa (-1,1 %) ja tilikauden ylijäämä 3,9 miljoonaa euroa (5,9 milj. euroa vuonna 2014).
...
Tilikauden lopussa Veripalvelun omaa pääomaa oli yhteensä 64,6 miljoonaa euroa, joista rahoitusarvopapereihin oli sijoitettuna 36,0 miljoonaa euroa. Rahaa ja pankkisaamisia oli 21,4 miljoonaa euroa, joista 21,2 miljoonaa euroa oli talletuksia SPR:n konsernitilillä.

Mihin SPR kertoo rahaa tarvitsevansa?
Lainaus
Veripalvelun mahdollista taloudellista ylijäämää eli tilikauden voittoa ei jaeta, vaan se käytetään Veripalvelun toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen sekä kehittämiseen. Vahvaa taloutta tarvitaan toiminnan kannalta tulevien investointien rahoittamiseen.
...
Sijoitusten tuoma pääomatulo tasoittaa vuositulosta ja tuo liikkumavaraa toiminnalle, mikä on tärkeää Veripalvelun erityisen yhteiskunnallisen tehtävän ja toimialan riskien takia.
Talous - Veripalvelu

Ainakin SPR:n, tarkoitan siis SPR Veripalvelun, talous vakaammalla pohjalla kuin useamman valtion tai yrityksen.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 223
 • Liked: 10972
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #93 : 27.01.2019, 02:44:18 »
Ei ole huono asia että SPR -emo ja SPR -veripalvelu menee ihmisten mielissä sekaisin ja verenluovutuksen halu vähenee. Asian voi helposti korjata niin että SPR -emo alkaa toimia siten että kaikki voi sen toiminnan hyväksyä. Se olisi luultavasti helpompi tie kuin se  että aletaan tyhmille (kuten minä) selittämään konsernirakenteita.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 13925
 • junior koodari
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #94 : 27.01.2019, 03:08:13 »
Spr:n ,,eli punaisen ristin perusteema on kai ollut toiminta puolueettomana järjestönä, joka ei piittaa esim. sodankäynnin uhrien, siviilien tai sotilaiden lähtökohdista, eli pyrki toimimaan täysin puolueettomana vain ja ainoastaan konfliktin uhreja auttaen,,näin muinoin Libanonissa miten avustusjärjestöt toimivat.

Suomen spr on ottanut loikan johonkin, mitä en hyväksy, eli määrityksiä vailla olevaan niiaukseen kaikille, joista järjestö uskoo hyötyvänsä, kuten maahanmuutosta.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

newspeak

 • Vieras
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #95 : 27.01.2019, 03:11:44 »
Koska julkisen puolen SPR:ää vastaavaa infraa ei ole, eikä sellaisen kehittämiseen juurikaan ole haluja, Veripalvelun boikotoiminen on melko kyseenalaista. Terveydenhuollossa todennäköisesti haluttaisiin pitää kynsin ja hampain kiinni siitä vähästä, mitä vielä on jäljellä.

Kolmas sektori ei pysty velkaantumaan samalla tavalla kuin julkinen puoli eli siellä hälytyskellot alkavat soimaan huomattavasti nopeammin, kun tili näyttää miinusta. Lähihistoria osoittaa, että julkinen sektori pystyy ottamaan kohtuuttomasti velkaa ja ihmiset jopa hurraavat vuosi toisensa jälkeen velanotolle. Valtiot eivät kuulemma voi päätyä konkurssiin tai näin kuvitellaan.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 102
 • Liked: 19425
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #96 : 27.01.2019, 04:28:49 »
Ei kai tuossa firmassa sinänsä mitään vikaa ole, hoitanut hommansa ihan hyvin, kunnes tuli tämä matuaalto  >:(. Sinne on pesiytynyt johtoportaaseen pöljäsuvaitsevaistoa, joka aatteillaan uhkaa tuhota koko hyvän veripalvelun.

SPR on vähintäin 1990-luvulta ollut fanaattisen kehitysmaa-/monikultturismin kourissa. Kymmeniä vuosia muuttanut eksistenssiään matu-/islam -pitoisemmaksi. Käsi kädessä on käynyt Ev. lut. kirkon kanssa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 465
 • Liked: 39552
 • Ego sum Spartacus
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #97 : 21.06.2021, 12:33:06 »
Lainaus

MOT selvitti: SPR:n piirit takoivat turvapaikanhaun ruuhkavuosina 24 miljoonan voitot
SPR on sijoittanut ison osan turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnalla saamistaan miljoonavoitoista, mutta niillä myös paikataan koronan aiheuttamia aukkoja taloudessa. Punainen Risti on viime vuosina ollut ylivoimaisesti suurin turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelujen tarjoaja.

Syksyllä 2015 valtakunnan rajalla Torniossa oli vilskettä. Ihmisiä tuli koko ajan lisää. Yhdessä vuodessa Suomesta haki turvapaikkaa noin 32 000 henkilöä – kymmenkertaisesti edellisvuosiin verrattuna. Viime vuonna palattiin ruuhkaa edeltäneelle tasolle - turvapaikkahakemuksia tehtiin enää noin 3200.

Turvapaikanhaun kiirevuosien hellitettyä on sopiva hetki katsoa taaksepäin. Suuret tulijamäärät pistivät liikkeelle satojen miljoonien eurojen uudet rahavirrat. MOT on aiemmin käsitellyt vastaanottokeskuksille tilojaan vuokranneiden kiinteistösijoittajien voittoja. Tapetilla ovat olleet myös sosiaali- ja terveyspalveluyritys Luonan(siirryt toiseen palveluun) tuotot ja asiaan liittyvät tilinpäätösjärjestelyt.

Humanitaarinen auttamisjärjestö Suomen Punainen Risti eli SPR on ollut viime vuosina ylivoimaisesti suurin vastaanottokeskusten operaattori. On jäänyt melko vähälle huomiolle, kuinka paljon järjestö itse hyötyi vastaanottoliiketoiminnan kuumista vuosista. Tässä jutussa selvitetään, mihin syntyneitä miljoonavoittoja on käytetty.

Huippuvuonna vastaanottokustannuksia yli 600 miljoonaa
Syksyllä 2015 majoitustiloista oli huutava pula. Tarvittiin lukuisia uusia vastaanottokeskuksia (VOK) huolehtimaan turvapaikanhakijoiden perustarpeista, kuten majoituksesta ja terveydenhoidosta. Joulukuun 2014 alussa Suomessa oli 24 vastaanottoyksikköä, mutta vuotta myöhemmin 201.

Tilannetta voi kutsua suorastaan buumiksi, koska vastaanoton rahavirrat ja mahdollisuudet liiketoimintaan niiden ympärillä harppasivat aivan uudelle tasolle moneksi vuodeksi. Valtio käytti vuonna 2014 turvapaikanhakijoiden vastaanottoon 62 miljoonaa euroa. Huippuvuonna 2016 summa oli 602 miljoonaa.

X

Turvapaikanhaku kääntyi huippuvuoden 2015 jälkeen nopeaan laskuun. Tämä johtui muun muassa EU:n ja Turkin pakolaissopimuksesta ja tiukentuneesta rajavalvonnasta. Vuoden 2020 joulukuun alussa vastaanottoyksiköitä oli Suomessa enää 38. Viime vuonna vastaanoton kokonaiskustannukset olivat 105 miljoonaa euroa.

VOK-buumin kuumina vuosina 2015–2020 valtio käytti turvapaikanhakijoiden vastaanottoon vajaat 1,5 miljardia euroa (ei sis. arvonlisäveroa). Suurin siivu siitä eli 625 miljoonaa euroa meni SPR:n ylläpitämään vastaanottotoimintaan. Seuraavaksi suurimmat vastaanotto-operaattorit olivat kunnat (234 milj. €) ja sosiaali- ja terveyspalveluyritys Luona (159 milj. €).

Tuotot kuin suuryrityksellä
SPR on osa kansainvälistä Punaista Ristiä, joka tarjoaa apua hädänalaisille. Suomessa se luetaan kolmanteen sektoriin eli järjestökenttään. SPR:n osastoissa toimi viime vuonna 21 000 vapaaehtoista.

Palkollisia SPR:ssä on noin tuhat. Järjestö vertautuu tulojensa puolesta suuryritykseen. SPR kirjasi viime vuonna noin 200 miljoonan euron tuotot. Ne tulevat monesta lähteestä: muun muassa Veripalvelusta 60 miljoonaa euroa, vastaanottokeskuksista 45 miljoonaa, erilaisista avustuksista noin 40 miljoonaa, varainhankinnasta 24 miljoonaa, sijoitus- ja rahoitustoiminnasta 13 miljoonaa ja käytettyä tavaraa myyvästä Kontti-ketjusta 12 miljoonaa.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11974721

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 620
 • Liked: 4916
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #98 : 21.06.2021, 12:35:24 »
Lainaus

MOT selvitti: SPR:n piirit takoivat turvapaikanhaun ruuhkavuosina 24 miljoonan voitot
SPR on sijoittanut ison osan turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnalla saamistaan miljoonavoitoista, mutta niillä myös paikataan koronan aiheuttamia aukkoja taloudessa. Punainen Risti on viime vuosina ollut ylivoimaisesti suurin turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelujen tarjoaja.

Syksyllä 2015 valtakunnan rajalla Torniossa oli vilskettä. Ihmisiä tuli koko ajan lisää. Yhdessä vuodessa Suomesta haki turvapaikkaa noin 32 000 henkilöä – kymmenkertaisesti edellisvuosiin verrattuna. Viime vuonna palattiin ruuhkaa edeltäneelle tasolle - turvapaikkahakemuksia tehtiin enää noin 3200.

Turvapaikanhaun kiirevuosien hellitettyä on sopiva hetki katsoa taaksepäin. Suuret tulijamäärät pistivät liikkeelle satojen miljoonien eurojen uudet rahavirrat. MOT on aiemmin käsitellyt vastaanottokeskuksille tilojaan vuokranneiden kiinteistösijoittajien voittoja. Tapetilla ovat olleet myös sosiaali- ja terveyspalveluyritys Luonan(siirryt toiseen palveluun) tuotot ja asiaan liittyvät tilinpäätösjärjestelyt.

Humanitaarinen auttamisjärjestö Suomen Punainen Risti eli SPR on ollut viime vuosina ylivoimaisesti suurin vastaanottokeskusten operaattori. On jäänyt melko vähälle huomiolle, kuinka paljon järjestö itse hyötyi vastaanottoliiketoiminnan kuumista vuosista. Tässä jutussa selvitetään, mihin syntyneitä miljoonavoittoja on käytetty.

Huippuvuonna vastaanottokustannuksia yli 600 miljoonaa
Syksyllä 2015 majoitustiloista oli huutava pula. Tarvittiin lukuisia uusia vastaanottokeskuksia (VOK) huolehtimaan turvapaikanhakijoiden perustarpeista, kuten majoituksesta ja terveydenhoidosta. Joulukuun 2014 alussa Suomessa oli 24 vastaanottoyksikköä, mutta vuotta myöhemmin 201.

Tilannetta voi kutsua suorastaan buumiksi, koska vastaanoton rahavirrat ja mahdollisuudet liiketoimintaan niiden ympärillä harppasivat aivan uudelle tasolle moneksi vuodeksi. Valtio käytti vuonna 2014 turvapaikanhakijoiden vastaanottoon 62 miljoonaa euroa. Huippuvuonna 2016 summa oli 602 miljoonaa.

X

Turvapaikanhaku kääntyi huippuvuoden 2015 jälkeen nopeaan laskuun. Tämä johtui muun muassa EU:n ja Turkin pakolaissopimuksesta ja tiukentuneesta rajavalvonnasta. Vuoden 2020 joulukuun alussa vastaanottoyksiköitä oli Suomessa enää 38. Viime vuonna vastaanoton kokonaiskustannukset olivat 105 miljoonaa euroa.

VOK-buumin kuumina vuosina 2015–2020 valtio käytti turvapaikanhakijoiden vastaanottoon vajaat 1,5 miljardia euroa (ei sis. arvonlisäveroa). Suurin siivu siitä eli 625 miljoonaa euroa meni SPR:n ylläpitämään vastaanottotoimintaan. Seuraavaksi suurimmat vastaanotto-operaattorit olivat kunnat (234 milj. €) ja sosiaali- ja terveyspalveluyritys Luona (159 milj. €).

Tuotot kuin suuryrityksellä
SPR on osa kansainvälistä Punaista Ristiä, joka tarjoaa apua hädänalaisille. Suomessa se luetaan kolmanteen sektoriin eli järjestökenttään. SPR:n osastoissa toimi viime vuonna 21 000 vapaaehtoista.

Palkollisia SPR:ssä on noin tuhat. Järjestö vertautuu tulojensa puolesta suuryritykseen. SPR kirjasi viime vuonna noin 200 miljoonan euron tuotot. Ne tulevat monesta lähteestä: muun muassa Veripalvelusta 60 miljoonaa euroa, vastaanottokeskuksista 45 miljoonaa, erilaisista avustuksista noin 40 miljoonaa, varainhankinnasta 24 miljoonaa, sijoitus- ja rahoitustoiminnasta 13 miljoonaa ja käytettyä tavaraa myyvästä Kontti-ketjusta 12 miljoonaa.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11974721

Luin tuota aamulla ja pihdin, että pitäisi käydä katsomassa verotietoja ko. henkilöille. 25M muutaman henkilön palkkaamiseen pieni nousu sijoituksissa. Rahaa on saattanut valua muuallekin, eivätkä taida nuo luvut edes sisältää kaikkea.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 465
 • Liked: 39552
 • Ego sum Spartacus
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #99 : 22.10.2021, 14:05:42 »
Lainaus
X

Carmen Paz osti SPR:n kirpputorilta sängyn, ja pian se lensi kerrostalon ikkunasta ulos – kuka on vastuussa, kun käytetty patja kuhisee luteita?
Kokkolassa SPR:n kirppis veti runkopatjat ja patjat pois myynnistä terveystarkastajan suosituksesta. Sitä edelsi kuitenkin pitkä ja kiivas keskustelu somessa. Yle kysyi Kuluttajavirastolta, kuka vastaa käytetyn tavaran terveysturvallisuudesta.

Carmen Paz osti syyskuun loppupuolella sängyn SPR:n Kokkolan kirpputorilta. Siisti huonekalu miellytti silmää ja 45 euron hinta kukkaroa.

– Halusin halvan väliaikaisen sängyn. Opiskelen vielä, ja vuoden, parin päästä muutamme täältä pois, hän kertoo.

Perheen yksivuotias nukkuu äidin kyljessä. Myös kolmivuotias siirtyy usein omasta sängystään viereen. Paz petasi kuopuksen takia uuteen petiin sekä muovitetun että tavallisen aluslakanan.

Noin viikon kuluttua alkoi kutista.

Pian varsinkin yksivuotias ja Paz olivat puremajälkiä täynnä. Perhe epäili ensin lemmikkikissoja, mutta niiden turkista ei löytynyt kirppuja. Jatkuva lakanoiden vaihtaminen, monta kertaa päivässä suihkussa käyminen ja päivittäinen siivousrumba eivät auttaneet.

Perhe ei ollut käynyt hiljattain ulkomailla tai hotelleissa, eikä ostanut sänkyä lukuun ottamatta uusia tavaroita tai vaatteita. Omissa sängyissään nukkuvat muut perheenjäsenet olivat oireettomia.

Vihdoin yhtenä unettomana kutinayönä Pazin kännykän taskulampun valokiilaan osui muovitetun lakanan alta neljä pulleaa seinäludetta.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12152252

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16202
Vs: SPR Suomen Punainen Risti -keskustelu
« Vastaus #100 : 18.11.2022, 18:25:18 »
SPR:n vastaanottokeskuksen johtaja kavalsi yli 130 000 euroa
Johtaja myönsi syytteet oikeudessa.

Lainaus
Pirkanmaalaisen vastaanottokeskuksen (vok) johtaja vei Suomen punaisen ristin (SPR) Hämeen piirin rahoja yli 130 000 euroa.

Johtaja vei rahat vuosien 2017–2021 välisenä aikana.

Vuosien 2017–2020 aikana hän nosti rahoja SPR:n vastaanottokeskuksen tililtä yhteensä yli 129 000 euroa. Johtaja siirsi rahat edelleen käteistalletuksina omille tileilleen. Syyttäjän mukaan teko oli törkeä, koska kohteena oli suuri määrä rahaa ja johtaja käytti hyväkseen vastuullista asemaansa.

Lisäksi johtaja varasti SPR:n työntekijän työhuoneen lukitusta kaapista sekä toimistossa olleesta käteislippaasta rahaa. Kyse oli sadoista euroista. Varkaudet ajoittuvat vuosien 2019–2021 välille.

Johtajana toiminut nainen myönsi teot oikeudessa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a1a9e8a8-57ee-4a9d-a9f4-f211bede0db4

that's a bingo!