HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

2015-09-25 SPR: Tilanne hallinnassa – 40 uutta vastaanottokeskusta avautuu

(1/4) > >>

Ink Visitor:

--- Lainaus ---Suomessa avautuu aivan lähiaikoina noin 40 uutta vastaanottokeskusta, kertoo turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia Maahanmuuttoviraston pyynnöstä pyörittävän Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.
 
Keskiviikkona muun muassa Ylen A-studiossa kerrottiin, että turvapaikanhakijoita Torniosta vastaanottokeskuksiin kuljettavat linja-autonkuljettajat eivät lähtiessään vielä tiedä, mihin ihmiset viedään, koska vastaanottokeskukset ovat täynnä.

Kumpula kuitenkin vakuuttaa, että kukaan ei ole jäänyt ilman suojaa, vaan vastaanottokeskuspaikka on löytynyt jokaiselle turvapaikanhakijalle.

– Ollaan avattu eilen se [Lahden] Hennala ja muitakin avataan samanaikaisesti. Voi olla, että se ei aina ihan selvä se osoite ole, mutta kyllä bussikuski matkalla jo tietää, mihin hän on menossa, Kumpula sanoo Uudelle Suomelle.

–Kuitenkin isoja määriä tulee ihmisiä ja vastaanottokeskuksia ja hätämajoituksia avataan aika nopeassa tahdissa.

Hän vakuuttaa, että mitään paniikkitilannetta ei ole päällä, koska vastaanottokeskuksia perustetaan tiivistä tahtia. Sisäministeriö arvioi, että uusia majoituspaikkoja tarvitaan lähiviikkoina noin 5000 turvapaikanhakijalle.

–Tällä hetkellä meillä on nelisenkymmentä vastaanottokeskusta perusteilla, avautumassa tai ihan kohta avataan. Ne sisältävät varmasti yli 5000 paikkaa, Kumpula sanoo.

Kumpulan mukaan Lahden Hennalan vastaanottokeskuksella tapahtunut välikohtaus, jossa SPR:n työntekijää heiteltiin nyrkinkokoisilla kivillä, ei aiheuta muutoksia järjestön turvajärjestelyihin. Kumpulan mukaan kyse on yksittäistapauksesta.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ehdotti eilen, että ihmisiä voitaisiin kannustaa majoittamaan turvapaikanhakijoita koteihinsa esimerkiksi maksamalla 10 euron korvaus yöltä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118492-spr-tilanne-hallinnassa-suomessa-40-uutta-vastaanottokeskusta-avautuu

--- Lainaus päättyy ---

Kumkvatti:

--- Lainaus käyttäjältä: Ink Visitor - 25.09.2015, 14:57:19 ---– Ollaan avattu eilen se [Lahden] Hennala ja muitakin avataan samanaikaisesti. Voi olla, että se ei aina ihan selvä se osoite ole, mutta kyllä bussikuski matkalla jo tietää, mihin hän on menossa, Kumpula sanoo Uudelle Suomelle.

--- Lainaus päättyy ---

Nythän toiminta on muuttunut jo selvästi suunnitelmallisemmaksi.

Chew Bacca:
Tilanne hallinnassa, rintamanmutkia oikaistu idässä - Oberkommando der Wehrmacht, 1944

Afrikan kirjeenvaihtaja:

--- Lainaus ---Kumpula kuitenkin vakuuttaa, että kukaan ei ole jäänyt ilman suojaa, vaan vastaanottokeskuspaikka on löytynyt jokaiselle turvapaikanhakijalle.
--- Lainaus päättyy ---

Pitäisikö laittaa kehitysmaalaisille tuttaville viestejä, että nyt kannattaa lähteä Suomeen ja ottaa perhekin mukaan? Esimerkiksi yhdellä heistä on 26 sisarusta. Heillä lapsineen ei olisi koskaan varaa lomailla Euroopassa, jos majoitusta ei tarjottaisi ilmaiseksi.

Billy Hill:
5000 uutta paikkaa siis katsottuna. Ok, nuo ovat alle 2 viikon joka ainoa ääriään myöden täynnä ja sitten on taas vakava kriisi päällä ja lisää tarvitaan. Ja sama kierros uudestaan, uudestaan ja uudestaan eikä kukaan uskalla sanoa ääneen että alkais jo pikkuhiljaa piisaamaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta