HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Lahti: Hennalaan on avattu hätämajoituskeskus turvapaikanhakijoille

(1/227) > >>

Nuivanlinna:

--- Lainaus ---Hennalaan avataan hätämajoitus sadoille turvapaikanhakijoille tänään
http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/2015/09/24/hennalaan-avataan-hatamajoitus-sadoille-turvapaikanhakijoille-tanaan
Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottotilojen avaamista useilla paikkakunnilla, kertoo sisäministeriön tiedote. Sen mukaan uusia vastaanottopaikkoja otetaan käyttöön tänään torstaina esimerkiksi Lahdessa.

Lahden kaupungin mukaan turvapaikanhakijoita siirretään mahdollisesti jo tänään hätämajoitukseen Tornion järjestelykeskuksesta. Hennalassa on 450 paikkaa.

SPR:n Hämeen piirin järjestelyt pakolaisten vastaanottamiseksi Hennalassa ovat parhaillaan käynnissä.

Hennalaan perustettava hätämajoitus tarjoaa turvapaikanhakijoille majoituksen ja välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut. Valtio maksaa kaikki kustannukset.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyskuntayhtymä on varautunut siihen, että turvapaikanhakijoita voi hakeutua palveluiden piiriin. Jos turvapaikanhakija sairastuu akuutisti, hänet hoidetaan joko perusterveydenhuollossa tai erikoissairaanhoidossa normaalien käytäntöjen mukaan.

Martti Hirvonen Hämeen poliisista kertoi ennen kahta iltapäivällä, että poliisi on asiassa toistaiseksi huhujen varassa.

- Saimme tiedon vasta tänään
- Maahanmuuttovirasto koordinoi ja hoitaa logistiikan. Poliisi hoitaa turvapaikanhakijoiden rekisteröinnin ja ohjaa turvapaikanhakijat vastaanottokeskuksiin
--- Lainaus päättyy ---

Onnea Lahti ja pikana vielä!

Uuno Nuivanen:
Riittää reilun puolen iTurvispäivän tarpeisiin. Mutta ei se mitään, sillä
--- Lainaus ---Valtio maksaa kaikki kustannukset.
--- Lainaus päättyy ---

Nuivake:
Uskomatonta millaisiin supersuorituksiin äärimmäisen lyhyessä ajassa byrokraattinen virkakoneistomme kykeneekään, kun Asia on Oikea(TM)?.

xor_rox:
450 iTurvista muuttaa Lahden kaupunkikuvaa kummasti. Suomen Chicagosta tulee kertaheitolla Suomen Detroit.

(http://www.ess.fi/incoming/2015/09/24/1294731.jpg/ALTERNATES/w980/1294731.jpg)

Hermit:
Kotikaupunkini rikastettiin, kiitokset kaikille päättäjille.

Asiaan liittyy mielenkiintoinen näkökulma. Hennalan kasarmialueesta on povattu uutta, hienoa asuntoaluetta, jossa on upeita, vanhoja punatiilitaloja, trendikkäitä pikku puoteja jne jne. Senaatti-kiinteistöt on myyny noita rakennuksia paikallisille sijoittajille, yhtenä sijoittajana on tiettävästi Apulanta. Aika kiva killeri Senaatti-kiinteistöiltä, investointien arvo romahti hetkessä. Se siitä kaupunginosasta, saatiin tilalle oma pikku lähi-itä. Mielenkiintoista nähdä, minkälainen soppa tästä syntyy.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta