Kirjoittaja Aihe: Lahti: Hennalaan on avattu hätämajoituskeskus turvapaikanhakijoille  (Luettu 327852 kertaa)

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 5845
 • Panda nimeltä Kallan.
Loppuiko valden rahoitus vai miksi rasismi? Nyyhkyotsikolla haetaan sympatiaa. Lähtöpassit kun kuulostaa siltä kuin häädettäisi nurkkiin kuseksivia kulkukissoja. Kuinka ne kehtaa meidän lemmikkejä näin kohdella! Loppu propaganda piilotettu maksumuurin taakse.
Lainaus
Lahti antoi lähtöpassit Tapanilan turvapaikanhakijoille – "On vaikea käsittää, että kaupunki tekee tällaisia päätöksiä"

Turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen (tetu) yksikkö Lahden Tapanilassa on vaarassa joutua lopettamaan toimintansa. Lahden kaupungin rakennusvalvonta on vastikään lähettänyt kehotuksen yksikön lopettamisesta.
https://www.ess.fi/paikalliset/3122609


Eiköhän valtion rahoitus ole vaan loppunut. Maailmanhalailun aatteen palo tuppaa loppumaan eri tahoilla heti, kun valtion rahahanat menevät kiinni.

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Mitäs valtion rahoitusta se nyt tarvitsee, jos kerran sijoitetut rahat palautuvat vuoden päästä kaksinkertaisina? Tuollaisella tuotolla ei ole mitään ongelmia löytää rahoitusta vapailta markkinoilta.


ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Lahtelaiset on kyllästyneet tienaamaan ilmeisesti.

Kuinkahan monta kymmentä miljoonaa vienti-insinöörit onkaan tuoneet lahden kassaan, summan täytyy olla aivan valtava, ainakin jos on uskominen matuvyöryn aikaiseen suitsutukseen geelitukkien kysyistä tehdä käytännöllisesti katsoen ihan mitä vaan.

Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Käykää Lahden keskustassa kävelyllä päiväsaikaan. Nykyään valehtelematta joka kolmas tai neljäs vastaantulija on joko Afrikan, tai Lähi-idän kädellinen.

Lahden kaupunki Lahtelaiset nettoveronmaksajat tarvitsevat noita tulevia Akavalaisia yhtä paljon kuin ihminen tarvitsee aivoja syövää ameebaa päähänsä.

Fun fact: Lahden työttömyys on nykyään jotain viidentoista ja kahdenkymmenen pinnan välillä, eikä se ns. hyvinäkään aikoina laskenut alle kymmenen (!!) pinnan.

edit:typo
« Viimeksi muokattu: 02.10.2020, 09:59:28 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

intolerantikko

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 162
Tehostetun tuen yksikön lähtölaskenta Tapanilakodista jatkuu: https://www.ess.fi/paikalliset/4092952
Juttu on maksumuurin takana, eikä minulla ole tunnuksia, mutta pääpiirteissään kaupunki suunnittelee uhkasakkoa toiminnan lopettamiseksi. Syynä on, että tiloja ei käytetä kaavassa varattuun tarkoitukseen (vanhusten palveluasuminen). Sillä, että vieressä on Lahden suurituloisin postinumeroalue, ei varmaankaan ole mitään tekemistä minkään kanssa.
"Poliisi valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen Mannerheimintiellä, jotta he eivät jää liikenteen alle." -Helsingin poliisi Twitterissä 17.6.2021 Elokapinan tukittua Mannerheimintien

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 418
 • Liked: 13212
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
Lahden kaupunki on päätynyt pitkien selvitysten jälkeen häätämään uhkasakon kera Suomen Punaisen Ristin (SPR) pyörittämän turvapaikanhakijoiden tukiasuntolan pois tiloistaan. Kyseessä on Suomen ainoa turvapaikanhakijoiden mielenterveysongelmiin erikoistunut tuetun asumisen yksikkö, jossa on 20 paikkaa asukkaille. Yksikkö toimii Lahden Tapanilassa Jalkarannan kaupunginosassa, entisen vanhainkodin tiloissa.

Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunta päätti viime viikolla määrätä tiloissa tapahtuvan rakennusluvan vastaisen toiminnan lopetettavaksi. Päätöksen tueksi määrättiin uhkasakko. Toiminta pitää lopettaa heinäkuun loppuun mennessä. Lautakunnan päätös on myös viety poliisin tietoon esitutkintaa varten.

[...]

Rakennusluvan vastainen toiminta päätyi kaupungin selvitykseen kun 37 kyseisen Tapanilakodin naapuria oli valittanut viime kesänä toiminnasta ja tehnyt toimenpidepyynnön kaupungille. Valittajien mukaan kyse on hoitolaitoksesta, jossa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden.

[...]

– Lopputulos eri lausunnoissa oli, että toiminta (hoitolaitos) ei ole asemakaavan ja rakennuksen rakennusluvan (asuinrakennus) mukaista. Ja silloin kun naapurusto vastustaa, niin rakennusvalvonnalla ei ole mahdollisuutta poiketa asemakaavan määräyksistä, Salminen kertoo.

– Kiinteistöön ei ole myöskään edes yritetty hakea lupaa muuhun käyttöön kuin asumiseen, joten tätä ei ole päästy testaamaan, hän jatkaa.

”Asuvat itsenäisesti”

SPR on tilojen käytöstä täysin eri mieltä kaupungin kanssa. Järjestön mukaan kyse ei ole missään tapauksessa hoitolaitoksesta, vaan asumisyksiköstä.

– Meidän toiminta on tukiasumista turvapaikanhakijoille, joilla on psyykkisen tuen tarvetta. Asiakkaat asuvat itsenäisesti ja käyvät kaupassa, tekevät ruokansa ja osallistuvat turvapaikanhakijoiden velvollisuuksiin ja muun muassa opiskelevat suomen kieltä, Tapanilakodista vastaava SPR:n Hämeen piirin vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila toteaa.

Jussilan mukaan kodissa ei tehdä mitään hoitotoimenpiteitä, eikä siellä myöskään ole sairaalakuntoisia asiakkaita.

– Jos turvapaikanhakija tarvitsee sairaalahoitoa, hän on sairaalassa.

Jussila kertoo, että turvapaikanhakijoiden tilanne on voinut kriisiytyä heidän kotimaan tapahtumien, pitkän ja stressaavan matkan tai turvapaikanhakuprosessin aikana.

– Tehostetussa tuessa tarjotaan näille henkilöille tukea ja henkilöstöä on suhteessa paljon, jos verrataan vaikka suomalaisiin paikkoihin. Riittävät henkilöstöresurssit mahdollistavat tuen tarjoamisen, sekä asiakkaiden pitämisen toimintakuntoisina ja voimavarojen palautumisen.

[...]

Asukkaat Lahteen tulevat eri vastaanottokeskuksista ympäri Suomen. Tapanilakodissa vietetään yleensä muutama kuukausi.

[...]

Häätöpäätös uhkasakolla tehostettuna tehtiin sen jälkeen kun lupa-asioita oli selvitelty vuoden verran. Lahden kaupungin mukaan asiassa ei ole löydetty yhteisymmärrystä.

[...]

Minna Jussila kertoo SPR:n ja kiinteistön omistavan yhtiön pohtivan parhaillaan valitusmahdollisuutta.

– Me olisimme toivoneet tietoa kaupungilta siitä, miten meidän tulee muuttaa toimintaamme, jotta meidän toiminta voisi toimia samoilla asumisenluvilla kuin Lahden useampi suuri mielenterveysyksikkö. Meidän toimintayksikkö on todella pieni, 20 paikkainen.

[...]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03a618ae-a683-4f9c-bab1-0a88be70026e
« Viimeksi muokattu: 16.06.2021, 05:56:46 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 940
 • Liked: 2263
Ilouutinen Lahdesta - jos vain saavat viranomaispuolelta jotain aikaiseksikin.Saattaa nuo päätökset ja käytännön toiminta olla varsin kaukana toisistaan, eikä vähiten asian mediaherkkyyden vuoksi. Osoittaa muuten myös SPR-nimisen rasistijärjestön piittaamattomuuden ja röyhkeyden lain edessä.Kyllä noin kirkasotsaisen ja hienoilla agendoilla liikkeellä olevan järjestön tulisi toimia ensisijaisesti lain puitteissa!
Ooteetä hieman, mutta julkisesta rakennuksesta tämäkin juttu-nimittäin kauppakeskuksesta. Tuossa Riihimäellä visiteeratessani poikkesin keskiviikkona aina Merkos-nimisessä kauppakeskuksessa koska se oli logistisesti sopivalla paikalla matkallani. Lähes joka kerta siellä käydessäni minua lähestyi ensin käytävällä nujunut SPR-kerjäläinen, sen jälkeen toinen toistaan dynaamisempaa tyrkyttäjä-myyjää.Varsinainen kujanjuoksu jonka päässä kimallellut pitkäripaisen kuvajainen vain antoi minulle voimia edetä sotilaan tavoin tuon tulituksen läpi noutamaan savuinen "poika" kotimatkalleen.

Räksyttävistä kerjäläisistä lopulta tarpeekseni saaneena laitoin asiallisen kirjallisen reklamaation ko. kauppojen keskittymälle. Selostin asian harmittavuuden veronmaksajan kannalta ja itsekin siellä aina työpäivän jälkeen käyvänä tuntui veroilla kuristetun palkan kerjääminen vieläkin ahdistavammalta.
Tämä tapahtuma oli jo ennen koronaa, mutta en ole tuolla enää tyrkyttäjiä nähnyt. Enkä sitä todella ahdistavaa rallienglantia vääntävää SPR-kerjäläislaumaakaan.
Uskoakseni joku muukin oli saanut tarpeekseen noista ja mitäpä muutakaan kuin rahan ääntä ne kauppiaat kuuntelevat.Palautteessa mainitsin mahdollisuuden käydä muualla tarvittaessa, kyllä noita sitimarketteja ja alkoja on onneksi muuallakin.
Siispä asioista kannattaa ja tuleekin tehdä valitus oikeaan instanssiin jolloin niiden on pakko ottaa se käsittelyyn. Virkamiehen on näin toimittava mikäli haluaa toimia siinä virassaan.
Minun kauppakeskustapaus nyt oli vain valitus sähköpostilla "jollekin" mutta rakennusvalvonta eri asia sitten. Loppukädessä jos asiat eivät oikein etene on eduskunnan oikeusasiamies se viimeinen instanssi joka sitten tarvittaessa vauhdittaa asioita.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 531
 • Liked: 10358
 • Sameiden vesien sukeltaja
Haloo Lahti ja Tapanilassa Jalkarannan kaupunginosa! Tutkiva journalismi tarvitsee lahtelaisten apua!

"Jos satut itse asumaan tuolla tai tunnet jonkun, joka asuu ja olisi halukas kertomaan, mikä käännytti 37 naapuria SPR-yksikköä vastaan, laita viestiä".

Laittakaahan viestiä kavereille Lahteen!

Tiina Wiik: "Hauska oma pikku universuminsa tämä tarina: miten SPR:n valeita rakennellaan ja ne paljastuvat heti saman tarinan aikana. SPR:n tädit pyörittävät ilmeisellä tavalla rakennusluvan vastaista toimintaa, lässyttävät yhteisöllisyydestä ja leikkivät, että se tekee heistä jotenkin hyviksiä, että he ovat järjestäneet infotilaisuuden luvatonta hoitolaa perustaessaan ja sanoneet naapureille, että "heihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos tulee ongelmia".
37 naapuria on allekirjoittanut valituksen. Tuo on omakotitaloalueella, niin 37 on käytännössä kaikki lähistöllä asuvat ihmiset. Jos SPR:ää kiinnostaisi pätkääkään toimia "hyvässä hengessä" naapuruston kanssa, eivät he väkisin vaatisi jäädä paikkaan, jossa kaikki haluavat heistä eroon.
SPR:n tädit sitten sanovat, että ei heille ainakaan ole tullut valituksia naapureilta. No miksi kukaan heille valittaisi, kun he eivät selvästikään naapuruston valituksista tai edes kaupungin uhkasakoista piittaa? Ajan hukkaahan se noille olisi mitään valituksia laittaa.
On läpihuutojuttu, että toiminta ei ole rakennusluvan mukaista. Asumisyksikössä ei ole ympäri vuorokauden henkilökuntaa paikalla, hoivayksikössä on, ja tässä SPR:n yksikössä on henkilöstöä 24/7. Asiasta ei oikein auta alkaa kiemurtelemaan.
Erittäin hyvin hoksattu noilta paikallisilta tuo rakennuslupa-asia, ja juuri tuollaisella kekseliäisyydellä tällaisia ongelmia tulee lähestyä. Useimmiten kansalaisille on riesaa byrokratiasta, mutta jos sitä joskus on tilaisuus johonkin järkevään käyttää, niin tottahan se mahdollisuus kannattaa hyödyntää.
Mietittiin tuossa, että olisi kiinnostavaa kuulla, mitä tuolla oikein on tapahtunut, kun käytännössä koko naapurusto noista haluaa eroon, ja että pitäisiköhän sitä käydä Lahdessa ajelemassa asian tiimoilta, kun etelässä joka tapauksessa ollaan. Ei ole kuitenkaan kovin realistista olettaa, että ketään saisi puhumaan.
SPR sanoo aina, että he eivät anna lausuntoja, ja ovat kerran esim. väittäneet meidän olevan yksityisalueella kun olimme vokin vieressä menevällä julkisella kadulla. Heistä ei mitään saisi irti, ja he ohjeistavat lemmikkejä olemaan puhumatta muille kuin tätien itse sisään päästämille toimittajille.
No entäs ne naapurit? Ainoa mahdollisuus olisi se, että kohdalle osuisi joku, joka tunnistaisi meidät ja rohkenisi puhumaan asiasta omalla naamallaan.
Miettikää asiaa naapureiden vinkkelistä: juttu on juuri ollut lehdissä, ja joku tulee sinua haastattelemaan asiasta. Sinulla on kaikki syy olettaa, että siinä on joku valtamedian toimittelija valmiina kirjoittamaan jutun siitä, miten rasistiset naapurit ihan ilkeyttään vihaavat KAIKKEIN HEIKOIMMASSA ASEMASSA OLEVIA.
Asiasta puhuminen omalla nimellä voi helposti tuntua naapureista tarpeettomalta riskiltä: he ovat nyt voitolla asiassa valituksen kanssa, joten heidän tarvitsee vain odottaa. Heillä ei ole juurikaan syytä toivoa asialle julkisuutta nyt. On siis hyvin todennäköistä, että yhtään ketään ei saisi puhumaan.
Jos satut itse asumaan tuolla tai tunnet jonkun, joka asuu ja olisi halukas kertomaan, mikä käännytti 37 naapuria SPR-yksikköä vastaan, laita viestiä."

https://www.facebook.com/tiina.wiik.35/posts/913969469150932

Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
^ei, en asu ko. loukon naapurissa, mutta voin vastata noin yleisellä tasolla.

Asia on aivan päivänselvä: ei kukaan, joka voi asiaan vaikuttaa, halua asua kehitysmaakädellisten naapurissa -EIVÄT EDES KEHITYSMAALAISET ITSE. Juuri sen takiahan ne ovat nostaneet sieltä koti-paskastaniasta kytkintä. U nou, sieltä, missä on miljoonittain kehiksiä naapureina ja yhteiskunta on sitten sen mukainen.

Jos kaipaa lisätodisteita, niin tutkii vaan missä SPR-tättähäärät ja kehiksiä haalivat poliitikot ja virkamiehet ITSE asuvat. Eivät todellakaan minkään kehiksien tukiasuntolan vieressä, vaan KAUKANA sellaisista.

Aivan kuten ei myöskään ole sattumaa, että päihdeongelmaisten ja asunnottomien tukiasuntola on Launeen/Liipolan nurkilla, eikä esmes Jalkarannassa...
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 531
 • Liked: 10358
 • Sameiden vesien sukeltaja
NIMBY on erittäin ymmärrettävä ilmiö. Olet säästänyt kenties koko ikäsi saadaksesi kodin rauhalliselta ja turvalliselta asuinalueelta perheellesi. Sitten naapuriin muuttaa jonkun "hyväntekeväisyysjärjestön" ylläpitämä majoituslaitos, jonka jälkeen asuinalueesi viihtyisyys, turvallisuus ja rauhallisuus katoavat ja asuntosi arvo laskee jyrkästi.
Vain hullu ei ole NIMBY.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Pro life

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 447
 • Liked: 827
Haloo Lahti ja Tapanilassa Jalkarannan kaupunginosa! Tutkiva journalismi tarvitsee lahtelaisten apua!

"Jos satut itse asumaan tuolla tai tunnet jonkun, joka asuu ja olisi halukas kertomaan, mikä käännytti 37 naapuria SPR-yksikköä vastaan, laita viestiä".

Laittakaahan viestiä kavereille Lahteen!

Tiina Wiik: "Hauska oma pikku universuminsa tämä tarina: miten SPR:n valeita rakennellaan ja ne paljastuvat heti saman tarinan aikana. SPR:n tädit pyörittävät ilmeisellä tavalla rakennusluvan vastaista toimintaa, lässyttävät yhteisöllisyydestä ja leikkivät, että se tekee heistä jotenkin hyviksiä, että he ovat järjestäneet infotilaisuuden luvatonta hoitolaa perustaessaan ja sanoneet naapureille, että "heihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos tulee ongelmia".
37 naapuria on allekirjoittanut valituksen. Tuo on omakotitaloalueella, niin 37 on käytännössä kaikki lähistöllä asuvat ihmiset. Jos SPR:ää kiinnostaisi pätkääkään toimia "hyvässä hengessä" naapuruston kanssa, eivät he väkisin vaatisi jäädä paikkaan, jossa kaikki haluavat heistä eroon.
SPR:n tädit sitten sanovat, että ei heille ainakaan ole tullut valituksia naapureilta. No miksi kukaan heille valittaisi, kun he eivät selvästikään naapuruston valituksista tai edes kaupungin uhkasakoista piittaa? Ajan hukkaahan se noille olisi mitään valituksia laittaa.
On läpihuutojuttu, että toiminta ei ole rakennusluvan mukaista. Asumisyksikössä ei ole ympäri vuorokauden henkilökuntaa paikalla, hoivayksikössä on, ja tässä SPR:n yksikössä on henkilöstöä 24/7. Asiasta ei oikein auta alkaa kiemurtelemaan.
Erittäin hyvin hoksattu noilta paikallisilta tuo rakennuslupa-asia, ja juuri tuollaisella kekseliäisyydellä tällaisia ongelmia tulee lähestyä. Useimmiten kansalaisille on riesaa byrokratiasta, mutta jos sitä joskus on tilaisuus johonkin järkevään käyttää, niin tottahan se mahdollisuus kannattaa hyödyntää.
Mietittiin tuossa, että olisi kiinnostavaa kuulla, mitä tuolla oikein on tapahtunut, kun käytännössä koko naapurusto noista haluaa eroon, ja että pitäisiköhän sitä käydä Lahdessa ajelemassa asian tiimoilta, kun etelässä joka tapauksessa ollaan. Ei ole kuitenkaan kovin realistista olettaa, että ketään saisi puhumaan.

https://www.facebook.com/tiina.wiik.35/posts/913969469150932

Luulisi, että joku nimettömänä puhuisi. Noiden naapurien mielipidettä ei varmaan ole haluttu julkaista missään, mihin on tietysti monta syytä, kuten se ettei haluta lietsoa pelkoa ja rasismia. Eikö tuonne ole vielä keskitetty porukkaa, joka ei ole muihin yksiköihin syystä tai toisesta sopeutunut? Huh!
(Lyhensin lainausta Wiikin kirjoituksesta)

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 799
 • Liked: 5429
 • Radiomiina
Isoäitini oli Hennalan vankileirillä. Olot olivat karut. Hätämajoituskeskus turviksille on irvokasta pilaa.
Daavidin linko on valittu Suomen puolustusvoimille korkeatorjuntajärjestelmäksi. Hankinta sisältää Stunner-ohjuksia, ohjuslavetteja, datalinkkejä ja Elta Systemsin sensoreita. ITSUKO-hankeen tarjouspyynnöissä ehtona oli 15 kilometrin korkeusulottuvuus.

Pappa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 90
 • Liked: 161
Lainaus


Jussila kertoo, että turvapaikanhakijoiden tilanne on voinut kriisiytyä heidän kotimaan tapahtumien, pitkän ja stressaavan matkan tai turvapaikanhakuprosessin aikana.

– Tehostetussa tuessa tarjotaan näille henkilöille tukea ja henkilöstöä on suhteessa paljon, jos verrataan vaikka suomalaisiin paikkoihin. Riittävät henkilöstöresurssit mahdollistavat tuen tarjoamisen, sekä asiakkaiden pitämisen toimintakuntoisina ja voimavarojen palautumisen.https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03a618ae-a683-4f9c-bab1-0a88be70026e

Hienoa että henkilökuntaa ja tukea riittää toisin kun kantasuomalaisille. SPR tuskin maksaa ainakaan koko toimintaa "omasta pussista" vaan todennäköisesti lypsää verovaroja jotain kautta tähänkin hulluuteen.

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1039
(...)

Lahti haluaa lopettaa Suomen ainoan mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun vastaanottokeskuksen toiminnan.

Tehostetun tuen yksikkö toimii entisessä Tapanilan vanhainkodin kiinteistössä. Kaupungin mukaan toiminta ei ole vallitsevan asemakaavan mukaista tavanomaista asumista vaan hoitolaitostoimintaa.

SPR:n Hämeen piirin vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila kertoo, että he haluavat nyt ensisijaisesti selvittää valitusmahdollisuudet yhdessä vuokranantajan Tapanilan Kartanokodit Oy:n kanssa. Hän ei voi ymmärtää kaupungin häätöpäätöstä.

(...)

Nahidad ja Hasan asuvat tehostetun tuen yksikössä
Yksikössä asuu tilapäisessä majoituksessa 20 turvapaikanhakijaa. Heille tarjotaan erilaista tukea muun muassa psyykkisiin ongelmiin ja arkipäivästä selviytymiseen.


Asukas viipyy yksikössä 3–6 kuukautta, ja siellä on 14 työntekijää.

Yksi tehostetun tuen asukeista on irakilainen Nahidad. Hän ei esiinny jutussa koko nimellään turvallisuutensa vuoksi.

Nahidad joutui vaikeuksiin kotimaassaan Irakissa. Suomeen hän päätyi vuonna 2015 turvapaikanhakijana. Kotimaassa eläminen kävi mahdottomaksi. Vaikka asiat ovat nyt paremmin Suomessa, on tulevaisuus yhä hämärän peitossa.

Nahidadilla on seitsemän lasta, kaksi aikuista ja viisi alaikäistä. Hän ei ole lastensa kanssa tekemisissä vaikean tilanteensa takia.

– Mielialani on matalalla ja poden stressiä. Tämä on nyt kolmas kerta, kun olen täällä. Olen erittäin tyytyväinen saamastani tuesta.

(...)

Irakilainen Hasan tuli Suomeen yksin vuonna 2015. Hänkin esiintyy vain etunimellään oman ja perheensä turvallisuuden takia.

Hasan pystyy pitämään yhteyttä perheeseensä Irakissa, mutta asiat eivät ole siellä heillä hyvin. Hasan toivoo saavansa perheensä Suomeen.

(...)

Kiista on kaupungille kiusallinen
Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho pitää tehostetun tuen yksikön toimintaa entisen vanhainkodin kiinteistössä lain vastaisena. Asiassa tulkitaan maankäyttö- ja rakennuslakia. Rakennusvalvonnan hankkimien asiantuntijalausuntojen mukaan kyse on hoitolaitostoiminnasta.

–Se on voimassa olevan asemakaavan vastaista toimintaa. Tästä on kiinteistön omistajaa huomautettu jo viime vuoden puolella ja pyydetty lopettamaan toiminta. Kehotuksella ei ole ollut tehoa.

Kiista sai alkunsa viereen nousseen omakotialueen asukkaiden kirjelmöinnistä rakennusvalvonnalle kesäkuussa 2020. Kirjeen allekirjoitti 37 henkilöä. Kirjeessä vaadittiin vastaanottokeskuksen toiminnan keskeyttämistä, koska kaavamääräyksiä oli rikottu. Valituksen allekirjoittaneet asukkaat eivät halunneet kommentoida asiaa Ylelle.

Kaupunki ryhtyi selvittämään asiaa ja päätyi asukkaiden kanssa samaan lopputulemaan eri asiantuntijoita kuultuaan. Rakennus- ja ympäristölupalautakunta päätti tänä kesänä tehostaa häätöä uhkasakolla.

Olli Alho myöntää, että asia on varsin kiusallinen kaupungille. Kaavasta voitaisiin myöntää vähäinen poikkeus, mutta se edellyttää naapuruston hyväksyntää.

– Toiminta sinänsä on hyvin tärkeää, ja ilman muuta SPR tekee siinä hyvää työtä.

(...)

[Mikäli SPR ja kiinteistönomistaja Tapanilan Kartanokodit Oy valittavat asiasta hallinto-oikeuteen, kiistaa puitaneen vielä pitkään. Tukitoiminta kiinteistössä voinee jatkua, kunnes oikeus antaa asiassa ratkaisun.

SPR:lle tilat vuokrannut Tapanilan Kartanokodit Oy:n kiinteistöt omistava yrittäjä Juha Kukkonen kertoo, että heille tässä on ensisijaisesti kyse tasavertaisuudesta. Tapanilan kohdetta tulee kohdella, kuten muitakin tukiasuntoja eri puolilla kaupunkia asuinkaavoilla.

– Kyllä tämä varmasti jatkoa saa. Se ei missään tapauksessa pääty tähän. Meitä on kannustettu monelta taholta viemään tämä asia loppuun.

https://yle.fi/uutiset/3-11975152

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Niin, elämme jänniä aikoja = suomalaisilta leikataan mielenterveyspalveluita jne koko ajan enemmän, mutta kai meillä on velvollisuus tähän sitten eli olla koko maailman sosiaalitoimisto?

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 041
 • Liked: 18922
 • Kuka jos en minä
Juu, suomalaisilla mt-keisseille on eioota/pillerit kerran vuodessa uusitaan jo läpsyille uusiin mt-keskuksiin on varaa milloin ja missä vain. Kyllähän se kertoo valtion prioriteeteistä paljon kun suomalainen maksaa siitä arvauskeskuksessa ei mitään apua keissistä 41,2e/kerta kun taas läpsy menee jonon ohi yksityiselle lääkärille taksilla tai vaikkei menekään ei mitään sanktiota toisin kuin suomalaiselle jolle neljännes kuukauden tulosita yhdestä unohduksesta on kohtuullinen maksumuistutus olla täsmällisempi. vmp.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 5845
 • Panda nimeltä Kallan.
Lainaus
Hasan pystyy pitämään yhteyttä perheeseensä Irakissa, mutta asiat eivät ole siellä heillä hyvin. Hasan toivoo saavansa perheensä Suomeen.

Kehitysmaalaiset, ennenkaikkea islaminuskoiset, eivät tunnu ymmärtävän että paskastania ei poistu heistä vaikka poistuisivat paskastaniasta. Päälle tällainen helvetillinen sikiäminen ja alhainen älykkyysosamäärä, niin katastrofi on valmis. Ainahan näillä paskasti menee, jos kysytään. Mitäs sitä turhaan vääräuskoiselle totta puhumaan. Vähän sama kuin näillä irakilaisilla ja afgaaneilla - aina päin naamaa sanotaan että on siellä kotimaassa kauheat vainot mutta niin vain he lähtevät silti sinne lomailemaan, osa unohtaa toki mainita Kelalle että eivät toki enää Suomessa oleskele.

Puhumattakaan toki viidennestä kolonnasta, joka jostain syystä haluaa nähdä Suomen tuhoutuvan, valtaosa ei ymmärrä toki tekojensa seurauksia.

Ennen SPR:ää saattoi pitää ihan ok-järjestönä ennen tätä mokutusintoa, nyt homma muistuttaa enemmän rikollisjengin toimintaa, hyvä ettei toiminta ole suorastaan kulttimaista.

intolerantikko

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 162
Kello tikittää. 31.7.2021 umpeutuu määräaika kaavan vastaisen toiminnan lopettamiselle. Uhkasakot ovat kiinteistön omistajalle 8000 euroa + 3000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu ja SPR:lle 5000 euroa + 2000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu. https://lahti-prod.oncloudos.com//cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021266-6
Vähän pieniltä vaikuttaa uhkasakot toimijoiden kokoon nähden, joten saapa nähdä onko niillä mitään tehoa.

Hauskaa muuten tuo uutisointi tässä tapauksessa, joskaan ei toki yllättävää. Kaikissa aiheesta kirjoitetuista artikkeleissa otsikossa kaupungista tehdään se pahis. Eipä ole näkynyt otsikoita tyyliin "SPR pitää luvatonta vastaanottokeskusta Lahdessa" tai "SPR ei kehoituksista huolimatta noudata määräyksiä".
"Poliisi valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen Mannerheimintiellä, jotta he eivät jää liikenteen alle." -Helsingin poliisi Twitterissä 17.6.2021 Elokapinan tukittua Mannerheimintien

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 5845
 • Panda nimeltä Kallan.
Kello tikittää. 31.7.2021 umpeutuu määräaika kaavan vastaisen toiminnan lopettamiselle. Uhkasakot ovat kiinteistön omistajalle 8000 euroa + 3000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu ja SPR:lle 5000 euroa + 2000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu. https://lahti-prod.oncloudos.com//cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021266-6
Vähän pieniltä vaikuttaa uhkasakot toimijoiden kokoon nähden, joten saapa nähdä onko niillä mitään tehoa.

Hauskaa muuten tuo uutisointi tässä tapauksessa, joskaan ei toki yllättävää. Kaikissa aiheesta kirjoitetuista artikkeleissa otsikossa kaupungista tehdään se pahis. Eipä ole näkynyt otsikoita tyyliin "SPR pitää luvatonta vastaanottokeskusta Lahdessa" tai "SPR ei kehoituksista huolimatta noudata määräyksiä".

Nollan noiden lukujen perään lisääminen voisi saada vauhtia toimintaan. Ei olisi vielä varmaankaan juridisesti kohtuuton mutta olisi taloudellisesti kivuliaampi järjestölle.

Tässä toki todella naiiviisti oletan ettei jokin valtion instanssi tai muu vastaava taho ala jostain syystä korvaamaan näitä sakkoja nykyisten menojen lisäksi.

intolerantikko

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 162
Tässä toki todella naiiviisti oletan ettei jokin valtion instanssi tai muu vastaava taho ala jostain syystä korvaamaan näitä sakkoja nykyisten menojen lisäksi.
Luulisin hintojen olevan lyöty lukkoon sopimuskauden loppuun asti. Milloin se sitten lieneekään.
MUTTA ainahan sitä voi näitä menetyksiä paikkailla seuraavalla sopimuskierroksella. Oletan SPR:n olevan ainut tarjoaja näille palveluille myös seuraavaksi sopimuskaudeksi.
"Poliisi valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen Mannerheimintiellä, jotta he eivät jää liikenteen alle." -Helsingin poliisi Twitterissä 17.6.2021 Elokapinan tukittua Mannerheimintien

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 748
 • Liked: 65655
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kello tikittää. 31.7.2021 umpeutuu määräaika kaavan vastaisen toiminnan lopettamiselle. Uhkasakot ovat kiinteistön omistajalle 8000 euroa + 3000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu ja SPR:lle 5000 euroa + 2000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu. https://lahti-prod.oncloudos.com//cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021266-6
Vähän pieniltä vaikuttaa uhkasakot toimijoiden kokoon nähden, joten saapa nähdä onko niillä mitään tehoa.

Uhkasakoissa on usein se ongelma, että ne maksamalla voi jatkaa kuten ennenkin.

"jos et lopeta toimintaa, maksat kymppitonnin"
"tuossa kymppitonni"
"kiitti kaikki hyvin, jatkakaa".

Oikea uhkasakko on juuri tuollainen, että siinä on iso perusosa ja sitten pienempi, ehkä kasvava lisäosa, joka pitää maksaa kuukausittain/vuosittain, jos uhkasakon uhalla vaadittuihin toimenpiteisiin ei ryhdytä. Toki kannattava bisnes katsoo nuo uhkasakot sitten vuokrina. Kymppitonni käteen ja pari donaa kuussa... Peanuts, jos liikevaihto miljoonia.

-i-
« Viimeksi muokattu: 08.07.2021, 19:15:37 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 456
 • Liked: 11728
 • Mullaki o kissa
Uhkasakoissa on usein se ongelma, että ne maksamalla voi jatkaa kuten ennenkin.

Onko todellakin noin? Olen luullut, että korjaamalla väärän toimintansa, ilmoitetussa ajassa, välttyy sakolta. Paino sanoilla olen luullut.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

intolerantikko

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 162
Uhkasakoissa on usein se ongelma, että ne maksamalla voi jatkaa kuten ennenkin.

Onko todellakin noin? Olen luullut, että korjaamalla väärän toimintansa, ilmoitetussa ajassa, välttyy sakolta. Paino sanoilla olen luullut.
Näinhän se menee.
Jos vaihtavat toimintamallia tuolla Jalkarannassa tai muuttavat pois ennen 1.8.2021 -> ei uhkasakko mene maksuun. Toisaalta taas maksamalla tuon 13000 euroa plus 5000 euroa kuukaudessa, saavat jatkaa toimintaa kuten aiemminkin. Sitten on rakennus- ja ympäristölautakunnasta kiinni muuttavatko uhkasakkoa suuremmaksi jossain vaiheessa. En ole tuon uhkasakkolain kanssa ollut juuri tekemisissä, mutta tulkitsisin sen 12 §:n niin, että juoksevaa uhkasakkoa voi muuttaa, kunhan voimassa oleva uhkasakko on ainakin kerran tuomittu maksettavaksi.

Sellainen skenaario tässä tulee mieleen, että SPR on oikeasti muuttamassa tuolta pois ja lautakunta tietää tämän. Toiminta kuitenkin pääsee alkamaan uusissa tiloissa vasta esim. 1.1.2022. Kaupungin on ollut pakko tietysti jonkinlainen uhkasakko määrätä, mutta koska tietoa on taustalla enemmän kuin julkisissa dokumenteissa näkyy, uhkasakkoa on kohtuullistettu. 
« Viimeksi muokattu: 09.07.2021, 14:03:30 kirjoittanut intolerantikko »
"Poliisi valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen Mannerheimintiellä, jotta he eivät jää liikenteen alle." -Helsingin poliisi Twitterissä 17.6.2021 Elokapinan tukittua Mannerheimintien