HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Lahti: Hennalaan on avattu hätämajoituskeskus turvapaikanhakijoille

<< < (225/227) > >>

MiljonääriPlayboy:
^ei, en asu ko. loukon naapurissa, mutta voin vastata noin yleisellä tasolla.

Asia on aivan päivänselvä: ei kukaan, joka voi asiaan vaikuttaa, halua asua kehitysmaakädellisten naapurissa -EIVÄT EDES KEHITYSMAALAISET ITSE. Juuri sen takiahan ne ovat nostaneet sieltä koti-paskastaniasta kytkintä. U nou, sieltä, missä on miljoonittain kehiksiä naapureina ja yhteiskunta on sitten sen mukainen.

Jos kaipaa lisätodisteita, niin tutkii vaan missä SPR-tättähäärät ja kehiksiä haalivat poliitikot ja virkamiehet ITSE asuvat. Eivät todellakaan minkään kehiksien tukiasuntolan vieressä, vaan KAUKANA sellaisista.

Aivan kuten ei myöskään ole sattumaa, että päihdeongelmaisten ja asunnottomien tukiasuntola on Launeen/Liipolan nurkilla, eikä esmes Jalkarannassa...

JT:
NIMBY on erittäin ymmärrettävä ilmiö. Olet säästänyt kenties koko ikäsi saadaksesi kodin rauhalliselta ja turvalliselta asuinalueelta perheellesi. Sitten naapuriin muuttaa jonkun "hyväntekeväisyysjärjestön" ylläpitämä majoituslaitos, jonka jälkeen asuinalueesi viihtyisyys, turvallisuus ja rauhallisuus katoavat ja asuntosi arvo laskee jyrkästi.
Vain hullu ei ole NIMBY.

Pro life:

--- Lainaus käyttäjältä: JT - 17.06.2021, 12:47:12 ---Haloo Lahti ja Tapanilassa Jalkarannan kaupunginosa! Tutkiva journalismi tarvitsee lahtelaisten apua!

"Jos satut itse asumaan tuolla tai tunnet jonkun, joka asuu ja olisi halukas kertomaan, mikä käännytti 37 naapuria SPR-yksikköä vastaan, laita viestiä".

Laittakaahan viestiä kavereille Lahteen!

Tiina Wiik: "Hauska oma pikku universuminsa tämä tarina: miten SPR:n valeita rakennellaan ja ne paljastuvat heti saman tarinan aikana. SPR:n tädit pyörittävät ilmeisellä tavalla rakennusluvan vastaista toimintaa, lässyttävät yhteisöllisyydestä ja leikkivät, että se tekee heistä jotenkin hyviksiä, että he ovat järjestäneet infotilaisuuden luvatonta hoitolaa perustaessaan ja sanoneet naapureille, että "heihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos tulee ongelmia".
37 naapuria on allekirjoittanut valituksen. Tuo on omakotitaloalueella, niin 37 on käytännössä kaikki lähistöllä asuvat ihmiset. Jos SPR:ää kiinnostaisi pätkääkään toimia "hyvässä hengessä" naapuruston kanssa, eivät he väkisin vaatisi jäädä paikkaan, jossa kaikki haluavat heistä eroon.
SPR:n tädit sitten sanovat, että ei heille ainakaan ole tullut valituksia naapureilta. No miksi kukaan heille valittaisi, kun he eivät selvästikään naapuruston valituksista tai edes kaupungin uhkasakoista piittaa? Ajan hukkaahan se noille olisi mitään valituksia laittaa.
On läpihuutojuttu, että toiminta ei ole rakennusluvan mukaista. Asumisyksikössä ei ole ympäri vuorokauden henkilökuntaa paikalla, hoivayksikössä on, ja tässä SPR:n yksikössä on henkilöstöä 24/7. Asiasta ei oikein auta alkaa kiemurtelemaan.
Erittäin hyvin hoksattu noilta paikallisilta tuo rakennuslupa-asia, ja juuri tuollaisella kekseliäisyydellä tällaisia ongelmia tulee lähestyä. Useimmiten kansalaisille on riesaa byrokratiasta, mutta jos sitä joskus on tilaisuus johonkin järkevään käyttää, niin tottahan se mahdollisuus kannattaa hyödyntää.
Mietittiin tuossa, että olisi kiinnostavaa kuulla, mitä tuolla oikein on tapahtunut, kun käytännössä koko naapurusto noista haluaa eroon, ja että pitäisiköhän sitä käydä Lahdessa ajelemassa asian tiimoilta, kun etelässä joka tapauksessa ollaan. Ei ole kuitenkaan kovin realistista olettaa, että ketään saisi puhumaan.

https://www.facebook.com/tiina.wiik.35/posts/913969469150932

--- Lainaus päättyy ---

Luulisi, että joku nimettömänä puhuisi. Noiden naapurien mielipidettä ei varmaan ole haluttu julkaista missään, mihin on tietysti monta syytä, kuten se ettei haluta lietsoa pelkoa ja rasismia. Eikö tuonne ole vielä keskitetty porukkaa, joka ei ole muihin yksiköihin syystä tai toisesta sopeutunut? Huh!
(Lyhensin lainausta Wiikin kirjoituksesta)

Radio:
Isoäitini oli Hennalan vankileirillä. Olot olivat karut. Hätämajoituskeskus turviksille on irvokasta pilaa.

Pappa:

--- Lainaus käyttäjältä: l'uomo normale - 16.06.2021, 05:50:37 ---
--- Lainaus ---

Jussila kertoo, että turvapaikanhakijoiden tilanne on voinut kriisiytyä heidän kotimaan tapahtumien, pitkän ja stressaavan matkan tai turvapaikanhakuprosessin aikana.

– Tehostetussa tuessa tarjotaan näille henkilöille tukea ja henkilöstöä on suhteessa paljon, jos verrataan vaikka suomalaisiin paikkoihin. Riittävät henkilöstöresurssit mahdollistavat tuen tarjoamisen, sekä asiakkaiden pitämisen toimintakuntoisina ja voimavarojen palautumisen.https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03a618ae-a683-4f9c-bab1-0a88be70026e

--- Lainaus päättyy ---

Hienoa että henkilökuntaa ja tukea riittää toisin kun kantasuomalaisille. SPR tuskin maksaa ainakaan koko toimintaa "omasta pussista" vaan todennäköisesti lypsää verovaroja jotain kautta tähänkin hulluuteen.
--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta