HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Lahti: Hennalaan on avattu hätämajoituskeskus turvapaikanhakijoille

<< < (226/227) > >>

Talvetar:
(...)

Lahti haluaa lopettaa Suomen ainoan mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun vastaanottokeskuksen toiminnan.

Tehostetun tuen yksikkö toimii entisessä Tapanilan vanhainkodin kiinteistössä. Kaupungin mukaan toiminta ei ole vallitsevan asemakaavan mukaista tavanomaista asumista vaan hoitolaitostoimintaa.

SPR:n Hämeen piirin vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila kertoo, että he haluavat nyt ensisijaisesti selvittää valitusmahdollisuudet yhdessä vuokranantajan Tapanilan Kartanokodit Oy:n kanssa. Hän ei voi ymmärtää kaupungin häätöpäätöstä.

(...)

Nahidad ja Hasan asuvat tehostetun tuen yksikössä
Yksikössä asuu tilapäisessä majoituksessa 20 turvapaikanhakijaa. Heille tarjotaan erilaista tukea muun muassa psyykkisiin ongelmiin ja arkipäivästä selviytymiseen.

Asukas viipyy yksikössä 3–6 kuukautta, ja siellä on 14 työntekijää.

Yksi tehostetun tuen asukeista on irakilainen Nahidad. Hän ei esiinny jutussa koko nimellään turvallisuutensa vuoksi.

Nahidad joutui vaikeuksiin kotimaassaan Irakissa. Suomeen hän päätyi vuonna 2015 turvapaikanhakijana. Kotimaassa eläminen kävi mahdottomaksi. Vaikka asiat ovat nyt paremmin Suomessa, on tulevaisuus yhä hämärän peitossa.

Nahidadilla on seitsemän lasta, kaksi aikuista ja viisi alaikäistä. Hän ei ole lastensa kanssa tekemisissä vaikean tilanteensa takia.

– Mielialani on matalalla ja poden stressiä. Tämä on nyt kolmas kerta, kun olen täällä. Olen erittäin tyytyväinen saamastani tuesta.

(...)

Irakilainen Hasan tuli Suomeen yksin vuonna 2015. Hänkin esiintyy vain etunimellään oman ja perheensä turvallisuuden takia.

Hasan pystyy pitämään yhteyttä perheeseensä Irakissa, mutta asiat eivät ole siellä heillä hyvin. Hasan toivoo saavansa perheensä Suomeen.

(...)

Kiista on kaupungille kiusallinen
Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho pitää tehostetun tuen yksikön toimintaa entisen vanhainkodin kiinteistössä lain vastaisena. Asiassa tulkitaan maankäyttö- ja rakennuslakia. Rakennusvalvonnan hankkimien asiantuntijalausuntojen mukaan kyse on hoitolaitostoiminnasta.

–Se on voimassa olevan asemakaavan vastaista toimintaa. Tästä on kiinteistön omistajaa huomautettu jo viime vuoden puolella ja pyydetty lopettamaan toiminta. Kehotuksella ei ole ollut tehoa.

Kiista sai alkunsa viereen nousseen omakotialueen asukkaiden kirjelmöinnistä rakennusvalvonnalle kesäkuussa 2020. Kirjeen allekirjoitti 37 henkilöä. Kirjeessä vaadittiin vastaanottokeskuksen toiminnan keskeyttämistä, koska kaavamääräyksiä oli rikottu. Valituksen allekirjoittaneet asukkaat eivät halunneet kommentoida asiaa Ylelle.

Kaupunki ryhtyi selvittämään asiaa ja päätyi asukkaiden kanssa samaan lopputulemaan eri asiantuntijoita kuultuaan. Rakennus- ja ympäristölupalautakunta päätti tänä kesänä tehostaa häätöä uhkasakolla.

Olli Alho myöntää, että asia on varsin kiusallinen kaupungille. Kaavasta voitaisiin myöntää vähäinen poikkeus, mutta se edellyttää naapuruston hyväksyntää.

– Toiminta sinänsä on hyvin tärkeää, ja ilman muuta SPR tekee siinä hyvää työtä.

(...)

[Mikäli SPR ja kiinteistönomistaja Tapanilan Kartanokodit Oy valittavat asiasta hallinto-oikeuteen, kiistaa puitaneen vielä pitkään. Tukitoiminta kiinteistössä voinee jatkua, kunnes oikeus antaa asiassa ratkaisun.

SPR:lle tilat vuokrannut Tapanilan Kartanokodit Oy:n kiinteistöt omistava yrittäjä Juha Kukkonen kertoo, että heille tässä on ensisijaisesti kyse tasavertaisuudesta. Tapanilan kohdetta tulee kohdella, kuten muitakin tukiasuntoja eri puolilla kaupunkia asuinkaavoilla.

– Kyllä tämä varmasti jatkoa saa. Se ei missään tapauksessa pääty tähän. Meitä on kannustettu monelta taholta viemään tämä asia loppuun.

https://yle.fi/uutiset/3-11975152

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Niin, elämme jänniä aikoja = suomalaisilta leikataan mielenterveyspalveluita jne koko ajan enemmän, mutta kai meillä on velvollisuus tähän sitten eli olla koko maailman sosiaalitoimisto?

Tabula Rasa:
Juu, suomalaisilla mt-keisseille on eioota/pillerit kerran vuodessa uusitaan jo läpsyille uusiin mt-keskuksiin on varaa milloin ja missä vain. Kyllähän se kertoo valtion prioriteeteistä paljon kun suomalainen maksaa siitä arvauskeskuksessa ei mitään apua keissistä 41,2e/kerta kun taas läpsy menee jonon ohi yksityiselle lääkärille taksilla tai vaikkei menekään ei mitään sanktiota toisin kuin suomalaiselle jolle neljännes kuukauden tulosita yhdestä unohduksesta on kohtuullinen maksumuistutus olla täsmällisempi. vmp.

Kallan:

--- Lainaus ---Hasan pystyy pitämään yhteyttä perheeseensä Irakissa, mutta asiat eivät ole siellä heillä hyvin. Hasan toivoo saavansa perheensä Suomeen.
--- Lainaus päättyy ---

Kehitysmaalaiset, ennenkaikkea islaminuskoiset, eivät tunnu ymmärtävän että paskastania ei poistu heistä vaikka poistuisivat paskastaniasta. Päälle tällainen helvetillinen sikiäminen ja alhainen älykkyysosamäärä, niin katastrofi on valmis. Ainahan näillä paskasti menee, jos kysytään. Mitäs sitä turhaan vääräuskoiselle totta puhumaan. Vähän sama kuin näillä irakilaisilla ja afgaaneilla - aina päin naamaa sanotaan että on siellä kotimaassa kauheat vainot mutta niin vain he lähtevät silti sinne lomailemaan, osa unohtaa toki mainita Kelalle että eivät toki enää Suomessa oleskele.

Puhumattakaan toki viidennestä kolonnasta, joka jostain syystä haluaa nähdä Suomen tuhoutuvan, valtaosa ei ymmärrä toki tekojensa seurauksia.

Ennen SPR:ää saattoi pitää ihan ok-järjestönä ennen tätä mokutusintoa, nyt homma muistuttaa enemmän rikollisjengin toimintaa, hyvä ettei toiminta ole suorastaan kulttimaista.

intolerantikko:
Kello tikittää. 31.7.2021 umpeutuu määräaika kaavan vastaisen toiminnan lopettamiselle. Uhkasakot ovat kiinteistön omistajalle 8000 euroa + 3000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu ja SPR:lle 5000 euroa + 2000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu. https://lahti-prod.oncloudos.com//cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021266-6
Vähän pieniltä vaikuttaa uhkasakot toimijoiden kokoon nähden, joten saapa nähdä onko niillä mitään tehoa.

Hauskaa muuten tuo uutisointi tässä tapauksessa, joskaan ei toki yllättävää. Kaikissa aiheesta kirjoitetuista artikkeleissa otsikossa kaupungista tehdään se pahis. Eipä ole näkynyt otsikoita tyyliin "SPR pitää luvatonta vastaanottokeskusta Lahdessa" tai "SPR ei kehoituksista huolimatta noudata määräyksiä".

Kallan:

--- Lainaus käyttäjältä: intolerantikko - 08.07.2021, 11:37:18 ---Kello tikittää. 31.7.2021 umpeutuu määräaika kaavan vastaisen toiminnan lopettamiselle. Uhkasakot ovat kiinteistön omistajalle 8000 euroa + 3000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu ja SPR:lle 5000 euroa + 2000 euroa/kk mikäli toiminta jatkuu. https://lahti-prod.oncloudos.com//cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021266-6
Vähän pieniltä vaikuttaa uhkasakot toimijoiden kokoon nähden, joten saapa nähdä onko niillä mitään tehoa.

Hauskaa muuten tuo uutisointi tässä tapauksessa, joskaan ei toki yllättävää. Kaikissa aiheesta kirjoitetuista artikkeleissa otsikossa kaupungista tehdään se pahis. Eipä ole näkynyt otsikoita tyyliin "SPR pitää luvatonta vastaanottokeskusta Lahdessa" tai "SPR ei kehoituksista huolimatta noudata määräyksiä".

--- Lainaus päättyy ---

Nollan noiden lukujen perään lisääminen voisi saada vauhtia toimintaan. Ei olisi vielä varmaankaan juridisesti kohtuuton mutta olisi taloudellisesti kivuliaampi järjestölle.

Tässä toki todella naiiviisti oletan ettei jokin valtion instanssi tai muu vastaava taho ala jostain syystä korvaamaan näitä sakkoja nykyisten menojen lisäksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta