Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 392772 kertaa)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 876
 • Liked: 10294
Sivuhuomiona se, että valtamedia vielä 15 vuotta sitten kirjoitti tuomitsevaan sävyyn ihmissalakuljettajista, jotka mm. aiheuttavat laittomien siirtolaisten kuolemia.

Nykyinen valemedia vaikenee tyystin ihmissalakuljetuksen julmasta puolesta. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska Suomen, Ruotsin ja Saksan hallitukset ovat liittoutuneet salakuljettajien kanssa ja tekevät itse massiivista ihmissalakuljetusta.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 841
 • Liked: 3467
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Sipilä ja muut kepulit saivat mitä tilasivat. Rökäletappion ja Suomessa vaeltelevan lännestä tulleen nomadijoukon raiskomassa ja paskomassa ilmapiiriä vähintäinkin - pelottavaa. Tuhansien irtolaisten laumat vaeltelevat maassa vapaasti. Herää kysymys, millä keleellä ja kenen suojissa elävät. Maantiellä ei näy ainakaan keppikerjäläisiä pussi kepin nokassa.
Itäraja pitää, länsiraja ei. Venäjä ei halua naapurikseen muslimivaltiota, Ruotsihan sitä jo osittain on.
Olisiko syytä neuvotella Venäjän kanssa jonkinlainen palautusmekanismi. Määränpäällä ei niin väliä.
No shit Sherlock!

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 400
 • Liked: 1091
https://suomenkuvalehti.fi/americana/hyva-renki-mutta-huono-isanta-hallitsematon-maahanmuutto-ruokkii-fasismia-kautta-lantisen-maailman-varoittaa-david-frum/

Lainaus käyttäjältä: SK
Hyvä renki mutta huono isäntä: Hallitsematon maahanmuutto ruokkii fasismia kautta läntisen maailman, varoittaa David Frum (12.4.2019)

Ilman maiden välisiä rajoja meillä ei ole kansallisvaltioita. Ilman kansallisvaltioita meillä ei ole äänestäjiä. Ilman äänestäjiä meillä ei ole demokratiaa. Jos liberaalit sanovat että vain fasistit vartioivat rajoja, äänestäjät nostavat fasistit valtaan tekemään työn jota liberaalit kieltäytyvät tekemästä.”]Ilman maiden välisiä rajoja meillä ei ole kansallisvaltioita. Ilman kansallisvaltioita meillä ei ole äänestäjiä. Ilman äänestäjiä meillä ei ole demokratiaa. Jos liberaalit sanovat että vain fasistit vartioivat rajoja, äänestäjät nostavat fasistit valtaan tekemään työn jota liberaalit kieltäytyvät tekemästä.

(...)

Näin länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltojen maahanmuuttopolitiikkaa analysoi David Frum huhtikuun The Atlantic -lehdessä

Linkit ja lainaukset täysin viturallaan, korjattu.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2019, 17:31:28 kirjoittanut Pullervo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 312
 • Liked: 91233
Lainaus käyttäjältä: Suomen Kuvalehti
Näin länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltojen maahanmuuttopolitiikkaa analysoi David Frum huhtikuun The Atlantic -lehdessä

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2019/04/david-frum-how-much-immigration-is-too-much/583252/

Näkökulma ja esimerkit amerikkalaisia, mutta kannattaa lukaista koko pitkä teksti muistaen, että Suomessa ja Euroopassa tilanne ja tulevaisuus on muun muassa anteliaan sosiaaliturvan ja Euroopan ulkopuolelta saapuvien tulijoiden ominaisuuksien vuoksi vielä huonompi.

Lainaus
Assertions that federal tax revenue from immigrants can stabilize the finances of programs such as Medicare and Social Security overlook the truth that immigrants will get old and sick—and that in most cases, the taxes they pay over their working life will not cover the costs of their eventual claims on these programs. No matter how many millions of immigrants we absorb, they can’t help shore up these programs if they’ll need more in benefits than they can ever possibly pay in taxes. If a goal of immigration policy is to strengthen Social Security and Medicare, it would be wise to accept fewer immigrants overall, but more high-earning ones, who will pay more in taxes over their working years than they will collect in benefits in retirement. Under the present policy favoring large numbers of low-wage earners, the United States is accumulating huge future social-insurance liabilities in exchange for relatively meager tax contributions now.

Lainaus
As these asylum seekers have settled in the United States, they have beckoned their families to follow. U.S. adjudicators have rejected the vast majority of Central American asylum applications. But that has not diminished the flow from Central America. The process is slow, and a rejected application can be appealed. As the proceedings grind on, asylum seekers can vanish into diaspora communities where they can find housing, work, and welcome.

Lainaus
Americans also need to rethink asylum policy. If unemployment, poverty, or disorder in your home country qualifies you for asylum, then hundreds of millions of people qualify—even though virtually none of them has been targeted by the kind of state-sponsored persecution that asylum laws were originally written to redress.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 897
 • Liked: 3872
Suomessa on vetovoimaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006114005.html

Lainaus
Venäjän rajavartiosto varoittaa: Suomeen pyritään sorkkarautojen kanssa – merkkejä järjestäytyneestä toiminnasta

Venäjän rajaviranomaisten mukaan Suomea kohti on viime viikkoina pyrkinyt aiempaa enemmän kolmansien maiden kansalaisia, jotka ovat varustautuneet huolella laittomaan rajanyritykseen.
PIETARIN ja Leningradin alueen rajaviranomaiset ovat antaneet julkisuuteen varoituksen, jonka mukaan kolmansien maiden kansalaisia pyrkii nyt joukolla Venäjän kautta laittomasti kohti Suomea ja Eurooppaa.

Laittomien rajanylitysyritysten kerrotaan lisääntyneen jopa viisin- tai seitsenkertaisesti huhti-toukokuun aikana, kun kiinni jääneiden määrää verrataan alkuvuoden määriin.

Venäjän rajavartiosto uskoo, että turvapaikanhakijoiden aktivoitumisen taustalla on lumien sulaminen, mutta liikehdinnässä on myös joitakin järjestäytyneen ihmisvirran merkkejä.

Rajavartioston julkaiseman tiedotteen mukaan Venäjän viranomaiset ovat saaneet kevään aikana kiinni erityisen paljon iranilaisia, jotka ovat pyrkineet kohti Suomen rajaa laittomin aikein. Pietarin ja Leningradin alueen rajavartioston alueelta on saatu kiinni tämän vuoden puolella yhteensä jo yli 45 iranilaista.

Kiinni jääneiden joukossa on myös useiden muiden eri maiden kansalaisia. Heidän lähtömainaan mainitaan muun muassa Intia, Bangladesh, Sri Lanka, Afganistan, Sudan, Kamerun, Senegal, Ghana ja Nigeria.

PIDÄTETTYJEN toiminnassa on havaittu viranomaisten mukaan ”merkkejä valmistautumisesta Venäjän valtionrajan rikkomiseen”.

Erityisesti iranilaisten kerrotaan valmistautuneen laittomaan rajanylitykseen ”luovalla tavalla”. Pidätetyiltä on löytynyt muun muassa pihtejä ja sorkkarautoja, joiden avulla he ovat suunnitelleet tekevänsä aukkoja raja-aitoihin.

Pidätettyjen puhelimista on löytynyt valokuvia raja-alueen kartoista ja heillä on ollut mukanaan paperikarttoja. Kuulusteluissa on käynyt myös ilmi, että matkalaiset ovat opiskelleet etukäteen Venäjän raja-alueen valvontamenetelmiä julkisista lähteistä löytyvien videofilmien avulla.

Pidätetyillä on ollut mukanaan myös kompasseja, lämpimiä vaatteita ja eväitä.

VENÄJÄN rajaviranomaisten lehdistötiedotteessa on myös varoitus venäläisille matkanjärjestäjille siitä, että he voivat joutua itse vastuuseen kolmansien maiden kansalaisten laittomista aikeista.

Venäjä on muuttanut vastikään maahantulolainsäädäntöään siten, että ulkomaalaisen henkilön matkajärjestelyistä vastuussa oleva venäläinen yritys voi joutua sakotetuksi, mikäli yritys ei valvo asiakkaansa maahantulosääntöjen noudattamista riittävällä tavalla.

Uusi laki mahdollistaa venäläisten yritysten sekä yritysten työntekijöiden sakottamisen myös siinä tapauksessa, että ulkomaalaisten maahantulon järjestelyyn ei sisälly heidän omalta taholtaan rikollista toimintaa.

– Kiinnitämme vastaanottaja- ja kutsujatahon huomiota lakimuutokseen, joka on tullut voimaan 12. toukokuuta 2019. Laissa on määritelty hallinnollinen vastuu, jonka rikkominen voi johtaa jopa 500 000 ruplan sakkoihin, tiedotteessa lukee.

Yritykselle määrättävä sakkosumma vastaisi siten suurimmillaan noin 7 000 euroa. Sakko voitaisiin määrätä tapauksissa, jossa yritys olisi laiminlyönyt kutsumansa tai palvelemansa ulkomaalaisen henkilön matkajärjestelyihin ja maasta poistumiseen liittyvien sääntöjen valvontaa.

TIEDOTTEEN mukaan esimerkiksi kaikkien tänä keväänä pidätettyjen iranilaisten kohdalla kutsujatahona – eli käytännössä viisumipuollon antajana – on ollut jokin venäläinen yritys, jonka pääkonttori on joko Moskovassa tai Pietarissa.

Uutispalvelu Fontanka kertoi muun muassa viikko sitten tapauksesta, jossa kolme iranilaista oli jäänyt kiinni Viipurin lähistöllä toukokuun alussa.

Kolmikko oli lentänyt ensin liikemiesviisumeilla Moskovaan, josta he olivat matkustaneet heti aamuvarhaisella Pietariin junalla. Pietarista he olivat suunnanneet kohti Viipuria ja Suomen rajaa.

Miesten puhelimista löytyi karttakuvia Torfjanovkan (Ylä-Urpala) ja Vaalimaan rajanylityspaikoista sekä niiden lähimaastosta. Lisäksi heillä oli mukanaan muun muassa pihdit, säilykkeitä ja lämpimiä vaatteita.

Fontankan mukaan miehet jäivät kiinni 6. toukokuuta. Viipurilainen oikeusistuin tuomitsi heidät jo seuraavana päivänä 5 000 ruplan (n. 70 e) sakkoihin ja määräsi heidät karkotettavaksi Venäjältä.


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 122
 • Liked: 41475
 • Karvanaamari
Sana on kiirinyt, kuinka kaikki saavat lopulta jäädä, ilmaisen asunnon, terveydenhoidon ja Kela Goldin.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 914
 • Liked: 3595
Välit Venäjään täytyy säilyttää siinä määrin hyvinä että idästä yrittävät haittamaahanmuuttajat voidaan yhteistyössä pitää Suomen rajojen ulkopuolella. Valitettavasti Rinteen vihervasemmistohallitus pitää suvakkilinjallaan huolen siitä ettei Suomesta jatkossakaan ulkomailta tulleet elätit ja islamisaatio lapsiinsekaantujamusuineen lopu. On se kyllä surkeaa että Venäjä ja Putin suojelevat maatamme paremmin tuolta vitsaukselta kuin omat poliitikkomme ja islamin edessä antautuva länsinaapurimme.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 979
 • Liked: 64543
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rajavartiopalvelu-otti-viime-vuonna-kiinni-yli-tuhat-suomeen-laittomasti-haluavaa-rajavartiolaitos-venaja-estaa-tehokkaasti-laittoman-suomeen-pyrkimisen/7418508 (22.5.2019)

Lainaus
Venäjän rajavartiopalvelu otti viime vuonna kiinni yli tuhat Suomeen laittomasti haluavaa – "Estää tehokkaasti laittoman Suomeen pyrkimisen"

Laittoman maahantulon paine Suomen itärajalla on nyt korkeampi kuin yleensä, arvioi rajavalvontavalmiusyksikön päällikkö everstiluutnantti Jaakko Olli Rajavartiolaitokselta. Hyvä uutinen tilanteessa on hänen mukaansa se, että Venäjän puolella raja pitää.

– Venäjä estää tehokkaasti laittoman Suomeen pyrkimisen. Me olemme ottaneet kiinni alkuvuoden aikana vain muutamia Suomeen Venäjältä laittomasti päässeitä. Suomen puolella tilanne on siis ollut normaali, Olli kertoo STT:lle.

(...)

– Ei tuo tieto ole mikään yllätys meille. Esimerkiksi viime vuonna Venäjän rajavartiopalvelu otti kiinni Suomen-vastaisella rajalla noin 1  100 henkilöä, jotka olivat pyrkimässä laittomasti tänne. Määrä on viisinkertainen tavanomaiseen verrattuna, everstiluutnantti sanoo.

Takapiruna järjestäytynyt rikollisuus

Ollin mukaan ongelman taustalla on FAN-ID-järjestelmä, jonka Venäjä otti käyttöön viime vuoden jalkapallon MM-kisoja varten. Kisajärjestelmään rekisteröitymällä ulkomaalaiset pääsivät Venäjälle ilman viisumia.

Tästä syntyi porsaanreikä laittomalle maahanmuutolle.


– Henkilöt, jotka eivät olleet tulossa MM-kisoihin, alkoivat hyödyntää systeemiä päästäkseen lähemmäs EU:n ulkorajoja.

Suomen ja Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että FAN-ID:n väärinkäyttö saattaisi jatkua jonkin verran myös tänä vuonna.

– On myös syytä muistaa, että kaikkeen laittomaan maahantuloon liittyy järjestäytynyt rikollisuus. Rikollisryhmittymät etsivät jatkuvasti uusia reittejä ihmisten salakuljetukseen ja laittomaan maahantuontiin. Voi olla, että FAN-ID:n käyttö toi näiden rikollisten tietoon entistä paremmin Suomen ja Venäjän välisen rajaosuuden, Olli summaa.

(...)
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 980
 • Liked: 5840
Lainaus
05.06.2019 15.26

Kaakkois-Suomen rajavartioston kuukausitiedote 5/2019

(…)
Kaakkois-Suomen poliisi otti tiistaina 7.5. aamuyöstä kiinni ulkomaalaisen mieshenkilön Lappeenranta-Vaalimaa -tieltä. Kaakkois-Suomen rajavartioston tutkimuksissa selvisi, että Lähi-Idästä kotoisin oleva mies oli tullut Suomeen Lappeenrannassa Ylämaan alueella sijaitsevan Pukalusjärven pohjoispuolelta 6.5. illalla. Henkilö anoi Suomesta turvapaikkaa. Tietojen vaihdossa Venäjän rajavartiopalvelun kanssa selvisi nopeasti, että henkilö kuului Suomeen pyrkineeseen neljän hengen seurueeseen. Seurueen kolme muuta jäsentä jäivät kiinni jo Venäjän puolella.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/kaakkois-suomen_rajavartioston_kuukausitiedote_5_2019_77786

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 980
 • Liked: 5840
Lainaus
06.06.2019 09.40

Kainuun rajavartioston toukokuun kuukausitiedote

(…)
Kainuun rajavartiosto paljasti toukokuussa yhden epäillyn valtionrajarikoksen, jonka tutkinta etenee Kainuun rajavartiostossa. Tapauksessa venäläismiehen epäillään ylittäneen valtakunnanrajan luvattomasti maastoitse Venäjältä Suomeen. Henkilö on hakenut turvapaikkaa Suomesta ja turvapaikkatutkinnan osalta prosessi jatkuu Maahanmuuttoviraston vastuulla.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/kainuun_rajavartioston_toukokuun_kuukausitiedote_77798

kivimies

 • Vieras
Rajavartiolaitos epäilee rikollisryhmän tuoneen ihmisiä Suomeen laittomasti väärennetyillä passeilla.

Ensin helmikuussa Suomeen tuli neljä henkilöä, jotka ylittivät rajan väärennetyillä Taiwanin passeilla ja hakivat turvapaikkaa. Maaliskuussa rajavartijat törmäsivät kansalaisuudettomaan (?) mieheen, joilla oli hallussaan neljä väärennettyä Taiwanin passia, jotka vastasivat aiemmin tulleiden henkilöiden passeja.

Mies pidätettiin ja vangittiin myöhemmin epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mitä tapahtui turvapaikkaa hakeneille, he "katosivat" vokista. Kaksi heistä löydettiin myöhemmin Tallinnan laivasta, heillä oli hallussan väärennetyt Macaon passit.

Rajavartiolaitos epäilee myös toista miestä passien tuomisesta turvapaikkaa hakeneille, hänet vangittiin poissaolevana.


Lainaus
Rajavartiolaitos epäilee: Rikollisryhmä toi Suomeen ihmisiä väärennetyillä passeilla – "Tehokkuus ja ammattimaisuus tekevät tapauksesta harvinaisen"

Rajavartiolaitos epäilee, että rikollisryhmään kuuluu useita salakuljettajia. Väärennettyjä passeja tuotiin muun muassa Lappeenrantaan.

[...]

Vyyhti alkoi tänä vuonna helmikuussa, kun rikollisryhmä toi Suomeen neljä henkilöä. Heillä oli väärennetyt Taiwanin passit. Väärillä passeilla esiintyvät henkilöt hakivat Suomesta turvapaikkaa ja heidät sijoitettiin vastaanottokeskukseen.


Maaliskuussa rajatarkastajat tapasivat Suomeen pyrkivän kansalaisuudettoman miehen, jonka hallusta löytyi tullitarkastuksen yhteydessä neljä väärennettyä Taiwanin passia. Passit vastasivat aiemmin helmikuussa Suomeen saapuneiden henkilöiden väärennettyjä passeja.

Passeja Suomeen tuonut mies pidätettiin ja myöhemmin vangittiin epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. [...]

Tutkinnan ollessa kesken Rajavartiolaitos sai maaliskuussa ilmoituksen, jonka mukaan helmikuussa saapuneista henkilöistä kaksi oli laiminlyönyt heille viranomaisen määräämää ilmoittautumisvelvollisuutta ja kadonnut vastaanottokeskuksesta. [...]

Huhtikuussa Rajavartiolaitos sai tiedon, että loputkaan kaksi henkilöä eivät olleet ilmoittautuneet vastaanottokeskukseen.


Rajavartiolaitos onnistui selvittämään nopeasti kadonneiden henkilöiden olevan risteilyaluksella matkalla kohti Tallinnaa.

Viron viranomaiset tavoittivat kadonneet henkilöt pian laivan satamaan saapumisen jälkeen. Kiinnioton yhteydessä paljastui, että henkilöt olivat matkustaneet Tallinnaan väärennetyillä Macaon passeilla. [...]

Tapauksen esitutkinnassa selvisi, että uusi henkilö matkusti Istanbulista Tallinnaan ja Tallinnasta Lappeenrantaan. Hän toi mukanaan uusia passeja helmikuussa Suomeen saapuneille, turvapaikkaa hakeneille henkilöille.

Rajavartiolaitos on tunnistanut rikoksesta epäillyn henkilön ja hänet on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu kansainvälisesti.


Rajavartiolaitos jatkaa rikoksen esitutkintaa.

Yle (10.6.2019)

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
Torfjanovkan raja-asemalla (eli Vaalimaan ylityspaikan Venäjän puoli, Ylä-Urpala) FSB:n rajavartijat ovat ottaneet kiinni kaksi Suomeen tunkeutumista yrittänyttä Iranin kansalaista. Sama kaksikko oli yrittänyt ylitystä jo pari viikkoa aiemmin, jolloin heidät oli vapautettu nuhteiden jälkeen. Lisäksi heitä kuljettanut keski-aasialainen paperiton taksinkuljettaja otettiin myös kiinni. Heidät on toimitettu poliisin haltuun, maasta poistamista odottelemaan.

Pari päivää aikaisemmin Buslovskajan juna-asemalla (Vainikkalan Venäjän puoli) otettiin kiinni kaksi Iranin kansalaista, jotka tavattiin metsästä liikkumassa salaa Suomea kohti. Viranomainen ohjeisti heitä hankkimaan liput kotimatkalle.

http://47news.ru/articles/157953/ (18.6.2019) konekäännös englanniksi alla:

Lainaus
Citizens of the Islamic Republic ran to Finland through the Leningrad region against the backdrop of the escalation of Iranian-American relations

Two Iranian citizens and a driver from Central Asia are detained in the Vyborg district of the Leningrad region while trying to get into the European Union. Two more Iranian tourists were released after a preventive conversation.

On June 17, in the Russian-Finnish border region, at the Torfyanovka checkpoint, FSB border guards detained two citizens of the Islamic Republic of Iran, the press service of the Border Department of the Federal Security Service of Russia for the region told 47news. The oldest in the pair was 33 years old, and the youngest 28 years old.

Foreigners drove towards the EU border by taxi. They attracted the attention of border guards not for the first time. Two weeks earlier, they were already detained at the village of Torfyanovka. Then the Persians confessed their desire to get to Europe without a visa, but after a preventive conversation went to St. Petersburg. However, as time passed, they tried again.

A 28-year-old taxi driver was detained along with the Iranians. A man came to Russia from Central Asia, but did not have immigration documents.

All the detainees were handed over to the police. In relation to them, protocols should be drawn up under part three of article 18.8 of the Code on Administrative Offenses of the Russian Federation - “a violation by a foreign citizen or a stateless person of the rules for the regime of stay in Russia”. After that, foreigners should be placed in centers for those deported in the Gatchina district of the Leningrad region or in the Red Selo in St. Petersburg.

A day before the events near Torfyanovka on June 16, two more Iranian citizens were detained at the Buslovskaya railway station. Two men, 18 years old and 41 years old, secretly moved through the forest towards the border with Finland. The Iranians were advised not to attempt to get to Europe without documents, but to take a ticket to their native country. After the words about criminal liability, foreigners took the road in the direction of a large Russian city.

Both the first and the second pair of Iranian detainees flew to Russia on a single-entry tourist visa in June. The country got through the airports. Some through the capital Vnukovo, which was updated to Andrei Tupolev, and others through Pulkovo, which has not yet been renamed.

[..]

e. typoja.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2019, 22:16:49 kirjoittanut snap »

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet 27-vuotiaan egyptiläisen ja 30-vuotiaan syyrialaisen opiskelijan kiinni Viipurin asemalla. Kaksikon epätavalliset matkatavarat herättivät rajavartijoiden huomion: heillä oli mukanaan kumivene ja perämoottori, joiden avulla he aikoivat tunkeutua laittomasti Suomeen. Kaksikko oli saapunut maahan opiskelijaviisumeilla. Viipurin oikeusistuin tuomitsi heidät sakkoihin ja poistumaan maasta.

http://47news.ru/articles/158085/ (21.6.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Photo: Arab students who wanted to move to the European Union were detained at a train station in Vyborg. To the goal they went with a boat in a backpack

Two foreign students trying to illegally enter Finland were detained by border guards in the Vyborg district of the Leningrad region.

As reported on June 21 at the border control of the FSB of Russia in St. Petersburg and Leningrad region, violators were detained on June 19 at the bus terminal in Vyborg. The attention of border guards drew bulk baggage. It turned out that one of the detainees is 27 years old, the second is 30. The youngest is an Egyptian citizen, the oldest is Syria. They arrived in Russia on study visas, having arrived in Moscow, and are students of state universities: the Egyptian arrived to study in Chelyabinsk, the Syrian - in Tambov. In the luggage of foreigners, among other things, they found a disassembled rubber inflatable boat and a motor.

Negligent students, as noted in the department, admitted that they were going to illegally cross the border and get to Finland. On Thursday, June 20, the Vyborg City Court issued them fines and ordered them to leave Russia.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 099
 • Liked: 11109
 • Anyone?
Eiku seawatcheja ja vastaavia nyt myös Laatokalle. Pahkasikaa turbomoodissa, kunnes kaikki romahtaa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
Aiemmassa 18.6.2019 päivätyssä uutisessa mainituista iranilaisista toinen on jälleen jäänyt kiinni FSB:n rajavartijoiden toimesta hänen yrittäessään laitonta rajanylitystä Suomeen.

http://47news.ru/articles/158258/ (25.6.2019) konekäännös alla:

Lainaus
An insistent foreigner who wanted to break into Finland at any cost got caught by border guards twice a week

A young Iranian citizen was detained in the border zone of the Vyborg district of the Leningrad region. It turned out that this is not the first time border guards have met this alien.

A Russian citizen of the Islamic Republic of Iran was detained last Friday, June 21, in the border area of ​​the Vyborg district, a Russian citizen of the Islamic Republic of Iran was told on June 25 by the FSB Department of Russia in St. Petersburg and Leningrad Region. As the border guards installed, he tried to get to Finland.

According to the department, it turned out that the 34-year-old man flew to Russia on June 2, underwent customs inspection at Pulkovo, and since then has already made several attempts to break into the European Union. The previous one took place on June 17 - then the persistent foreigner and his 28-year-old compatriot were headed towards the border with the European Union by taxi . A 28-year-old driver from Central Asia, who had no migration documents, was detained along with them. Then the violators should have been sent to the centers for the deportees. At the same time, two weeks earlier, the same Iranian citizens had already detained at the village of Torfyanovka - according to available data, then the violators confessed their desire to get to Europe without a visa, but after a preventive conversation they left for St. Petersburg.

This time, for an attempt to cross the state border, a criminal case was brought against a foreigner. Part 3 of Art. 30 and Part 1 of Art. 322 of the Criminal Code. The maximum penalty prescribed by her is two years in prison.

("Russian citizen" tuossa konekäännössä on nähdäkseni virhe, pitäisi olla vain "citizen" sillä kohtaa.)

Seuraavasta linkistä löytyy videopätkä kiinniottotilanteesta (vaatii Google-kirjautumisen): https://www.youtube.com/watch?v=s9-Xf5c15WM

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet jonkin Keski-Aasian valtion kansalaisen kiinni metsässä Viipurin lähellä kulkemassa Suomea kohti. Hän sai rangaistukseksi 5000 ruplaa (noin 71 €) sakkoa ja määräyksen poistua maasta. Häntä pidetään tilapäisesti Krasnove Selon säilöönottokeskuksessa.

http://47news.ru/articles/159581/ (22.7.2019) konekäännös alla:

Lainaus
A foreigner tried to cross the border near Vyborg. Instead of Finland, he went to Krasnoye Selo

Border guards detained a suspect in an attempt to cross the state border in the Vyborg district of the Leningrad region. Along the forest paths he tried to go to Finland.

As reported by the press service of the border department of the FSB of Russia in St. Petersburg and Leningrad region on July 22, a 41-year-old citizen of one of the Central Asian republics was detained in the forest near Vyborg. He was stopped on July 18th. According to the Border Guard, the man moved towards Finland.

Vyborg city court for violation of the regime of stay appointed a foreigner a fine of 5 thousand rubles. Also, the illegal will have to leave the territory of Russia. According to the border department, he was temporarily placed in the detention center in Krasnoye Selo.

Photo: FSB RF Border Department

Mielestäni valokuvassa olevassa jonkinlaisessa henkilökortissa näkyy Uzbekistanin lipun värit, joten olisko peräisin sieltä, tai vaihtoehtoisesti tullut sitä kautta.

edit, lisäys: Kyllä, Uzbekistanin kansalainen on kyseessä. Kuvassa on Uzbekistanin vanha ja uusi passi rinnakkain. Tämä Uzbekistanilainen ei taida olla sellainen suomalaisissa uutisissa vastikään mainittu tasoitus- ja maalaustöiden taitaja, kun kerran metsässä piti hiippailla laillisen reitin sijaan?
« Viimeksi muokattu: 23.07.2019, 01:31:25 kirjoittanut snap »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 7995
^Jos Suomessa viranomainen käyttäisi noin kovia otteita "paperittomia" maahantulijoita kohtaan, niin millainen haloo nousisi julkisessa keskustelussa liiallisesta voimankäytöstä?

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 980
 • Liked: 5840
Lainaus
25.07.2019 09.23

Luvaton rajanylitys 24.7.2019 Venäjältä Suomeen Kiteellä

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii kahta epäiltyä luvatonta rajanylitystä Venäjältä Suomeen Kiteen Valkeavaaran alueella.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto otti kiinni 24.7.2019 iltapäivällä kaksi mieshenkilöä, joiden epäillään tulleen luvatta jalkaisin Venäjältä Suomeen Kiteen Valkeavaaran alueelta. Henkilöt otettiin kiinni rajavartioston partion toimesta rajan läheiseltä alueelta. Henkilöt ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta.

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista.

Tapahtumaan liittyen rajavartiosto on ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.

Lisätietoja antaa tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Tomi Salmi, puh. 0295 423 000
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/luvaton_rajanylitys_24_7_2019_venajalta_suomeen_kiteella_78081

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet kiinni kaksi egyptiläistä 40-vuotiasta miestä Viipurin bussiasemalla. Miehet kertoivat etsineensä parempaa elämää ja olivat siksi aikeissa ylittää rajan laittomasti. Miehet olivat saapuneet maahan Moskovan kautta yksikertaviisumeilla, joiden voimassa olo oli päättynyt jo toukokuussa. Viipurin kaupungin tuomioistuin määräsi miehille 5000 ruplaa (71 €) sakkoa ja heidät poistettavaksi Venäjän maaperältä. Egyptiläiset odottelevat maastapoistamistaan Gatchinan säilöönottokeskuksessa, josta vastikään karkasi kolme ulkomaalaista.

http://47news.ru/articles/159771/ (25.7.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Two Egyptians went in search of a better life to Finland, but got caught by Russian border guards.

In the Vyborg district of Leningrad region, two Egyptians suspected of attempting to illegally cross the border were detained. In Russia, they stayed illegally for almost three months.

As reported by the press service of the border department of the FSB of Russia in St. Petersburg and Leningrad Region on July 25, two forty-year-old Egyptian citizens were detained at a bus station in Vyborg on July 22. They flew to Russia via Moscow on single-entry visas. The term of the documents expired in May.

The detainees told the border guards that they were looking for a better life and were planning to cross the state border illegally.

The Vyborg city court, according to the press service of the border management, on July 23 fined every foreigner five thousand rubles and ordered to forcibly leave the territory of Russia. The expulsions of the Egyptians will wait in the detention center in Gatchina, from which three foreigners recently fled .

Photo: PU FSB of Russia in St. Petersburg and Leningrad Region


KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 3989
^ Pitää antaa kiitokset Venäjän rajavalvonnalle, taas muutama haittamamun Suomeen pääsy estetty, miksi Suomen oma rajavalvonta ei pysty samaan?

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
^ Pitää antaa kiitokset Venäjän rajavalvonnalle, taas muutama haittamamun Suomeen pääsy estetty, miksi Suomen oma rajavalvonta ei pysty samaan?

Sepä.

Itse pidän myös siitä, että tuolla päin maailmaa Prosessi pyörähtää loppuun asti muutamassa hassussa päivässä; tuomiot napsahtavat ja tunkeutuja laitetaan lähtevien osastolle. Meidän puolella rajaa tunkeutuja saisi odotella tuomiota vapaalla diskorahojen virratessa ja tuomion saamiseen menisi vähintään kuukausia, sen jälkeen vuosia kestävä valituskierros ja lopputuloksena saa kuitenkin jäädä. Venäläistä byrokratiaa on usein meillä päin pidetty tehottomana, mutta ei se aina ihan niinkään ole.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 272
 • Liked: 6579

Miehet kertoivat etsineensä parempaa elämää...Nämä egyptiläiset paremman elämän hakuun lähteneet "pakolaiset" ovat valtiovaltamme mielestä vain poikkeustapauksia. Samoinkuin aikanaan se etiopilainen herra B, josta kirjattiin KHO:n päätöspöytäkirjaan: "B on ilmoittanut, että he eivät voi viettää perhe-elämää Etiopiassa, koska hänellä ei ole työtä siellä. Suomessa se B:n mukaan on mahdollista, koska elämä siellä on ilmaista."

Valtiovaltamme ei Petteri Orvon sanoin epäile maahantulijan motiiveja, eli että olisi pikkuisen filunkia pelissä. On se järkyttävää, että henkilö tulee riipaksemme, ellei Migri pysty osoittamaan, että henkilön on turvallista asua kotimaasaan. Tilannehan on samanlainen tapauksessa kansalainen vastaan verottaja. Eli verottaja kertoo kantansa ja kansalaisen tulee osoittaa, että verottajan kanta on väärä.

Pohdin tässä myös 1990-luvun alkua, jolloin Zahra Abdulla kumppaneineen saapuivat Suomeen johtuen juuri tapahtuneesta vallanvaihdosta Somaliassa.
He olivat opiskelleet Neuvostoliitossa usean vuoden ennen vallanvaihtoa, mutta mistä syystä vallanvaihto teki erityisesti Neuvostoliitossa  opiskelleet vainotuiksi? Minkälaisen uskottavan kertomuksen he pystyivät sepittämään Migrille omasta henkilökohtaisesta vainosta Somaliassa (turvapaikkahan edellyttää henkilökohtaista vainoa), kun usea vuosi ennen vallanvaihtoa on asuttu Neuvostoliitossa?

No Migri nieli ne henkilökohtaset vainot.
Sana ”solidaarisuus” tarkoittaa, että asiansa hyvin hoitanut joutuu aina maksumieheksi.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat Viipurin lähellä pysäyttäneet vuokra-autolla Suomen rajaa kohti ajaneen syyrialaisen 26-vuotiaan opiskelijan ja 35-vuotiaan egyptiläisen kahvila- ja ravintolatyöntekijän. Syyrialainen opiskelija päästettiin puhuttelun jälkeen vapaaksi ja hän saa jatkaa opiskeluaan pietarilaisessa yliopistossa. Egyptiläinen sai 5000 ruplaa (71 €) sakkoa maassaolosäännösten rikkomisesta ja hän odottaa säilöönottokeskuksessa maasta poistamista.

http://47news.ru/articles/160018/ (31.7.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Two foreigners tried to drive to Finland on a rented car. Syrian student punishment avoided

Young citizens of two Arab republics were detained while trying to cross the border in the Vyborg district of the Leningrad region. A student from Syria and a catering staff from Egypt were traveling to the European Union in a rented car.

As reported by the press service of the border guards of the FSB of Russia on July 31, on July 28, a 26-year-old St. Petersburg university student from Syria and a 35-year-old Egyptian were detained near Vyborg, who flew to Russia on a business visa and worked in metropolitan cafes and restaurants. Both were driving towards the Russian-Finnish border in a rented car.

A Syrian student, according to the department, was released after the conversation, he will continue his studies at the university. His companion from Egypt, the court July 29 found guilty of violating the rules of the regime of stay in Russia, fined five thousand rubles and sentenced to expulsion. Before departure, the foreigner will remain in the temporary detention center.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet kiinni viisi Iranilaista vuosina 1987, 1988, 1990 ja 1994 syntynyttä henkilöä ja yhden pienen lapsen rajavyöhykkeellä Viipurin alueella. Henkilöt olivat saapuneet maahan turistiviisumeilla Pulkovon lentokentän kautta. Viranomaisten kuvaamassa videossa näkyy, kuinka ryhmä menee rajavyöhykkeellä sijaitsevan aidan läpi ja heidät otetaan kiinni sen jälkeen.

Video seuraavassa linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=JZGoGbtFgGU

https://konkretno.ru/armi_siloviki/120349-pjatero-irancev-proryvalis-v-finljandiju-iz-rossii.html (2.8.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Five Iranians broke into Finland from Russia

Landing in Pulkovo, four adults and a young child headed towards the European Union.

Five Iranians broke through from Russia to Finland.
Foreigners were captured on August 1 in the border zone of the Vyborg district of the Leningrad region, according to the FSB Border Administration in St. Petersburg and the region. During the preliminary trial it was established that the detainees are citizens of the Islamic Republic of Iran born in 1987, 1988, 1990, 1994, as well as a minor child.

They arrived in the Russian Federation on July 26 through the Pulkovo checkpoint on a single-entry tourist visa. In this case, the host organization was a legal entity registered in the capital of Russia.

The border guards filmed in ambush cameras, as three men and a woman with a girl in their arms bent the barbed wire and fled to the European Union. A few minutes later, the men were handcuffed on the side of the road.

The issue of holding foreigners accountable in accordance with Russian law is being considered.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23905
 • antikomintern
^ On kiinnostanut Twitterissäkin porukkaa tuo video. Kiitos hyvän uutisen bongaamisesta.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1159474092405379073

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat taas suojanneet hölmölää tunkeutujilta. Kuusi iranilaista miestä saapui Venäjälle Moskovan liepeillä olevan Vnukovon lentokentän kautta, ottivat jatkolennon Pietariin, ja lentokentältä taksin, jonka kuljettajalle osoittivat matkakohteekseen Suomen rajan lähellä olevan paikan Ylä-Urpalan lähettyvillä. Rajavartijat ottivat heidät kiinni ja toimittivat tunkeutujat poliisin haltuun.

Lisäksi saman päivän aamuna suomalaisen 1943 syntyneen miehen kuljettama purjevene "ESSI" ylitti luvattomasti Venäjän rajan Suursaaren pohjoispuolella. Mies ei reagoinut rajavartijoiden yhteydenottoihin, eikä pystynyt selittämään syytä teolleen. Hänelle määrättiin sakkoa ja palautettiin Suomen puolelle.

http://47news.ru/articles/160483/ (9.8.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Rich catch of border guards: six Iranians and a Finn on a sailboat

Seven brave men were detained by officers of the FSB Border Directorate for St. Petersburg and the Leningrad Region near the Russian-Finnish border in the Vyborg district and in the vicinity of the island of Gogland. The network got six Iranians and an unlucky Finn, who sailed on his sailing yacht into Russian waters.

According to 47news in the Office of the FSB Border Service for St. Petersburg and the Leningrad Region, the detentions occurred on August 7. The Iranians arrived in Russia on the same day through Vnukovo airport, flew to St. Petersburg and immediately caught a taxi driver, indicating to him the right place on the navigator screen. There they were detained and handed over to the police.

On the morning of the same day, north of Gogland Island, at the distance of 35 cables, an unidentified target was found crossing the state border from Finland to the Russian Federation. The intruder ignored any requests from the border guards for contact. Sailing ship caught up and forced to go into a drift patrol ship.

During the trial, it was established that the sailing yacht called "ESSI" (displacement of 4 tons) belongs to a Finnish citizen born in 1943. He could not explain the reason for crossing the border with the Russian Federation in violation of the established rules. The man was expelled back home, imposing a fine.

Photo: PU FSB in St. Petersburg and Leningrad region

(Ihmetyttää, ettei Venäjän lähialueiden uutisia näy juuri missään suomalaisessa mediassa. Siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista sellaista, mikä voisi olla suomalaisille lukijoille kiinnostavaa, muutakin kuin näitä matu-juttuja, ja niistä voisi raportoida minimaalisella vaivalla käyttäen lähteenä venäläistä mediaa. Pietari on lähempänä kuin Tukholma, mutta vain jälkimmäisestä näkyy välillä uutisia, paitsi jos kyse on jostain kansainvälisen uutiskynnyksen ylittävästä isommasta jutusta. Ehkä vihervasemmistolaisilla toimittajilla on pelko leimautua "venäjämieliseksi", joten on parempi teeskennellä, ettei tuossa rajan takana olevalla lähialueella tapahdu mitään?)

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1200
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet Viipurin alueella metsässä kiinni 38-vuotiaan iranilaisen miehen, jolla oli aikeena laiton rajan ylitys Suomeen paremman elämän toivossa. Jalan liikkunut mies yritti piileskellä maastossa, mutta hänet saatiin koiran avulla kiinni.

https://47news.ru/articles/161469/ (30.8.2019) konekäännös alla:

Lainaus
An Iranian ran to Finland, but border guards with a dog were faster

In the Vyborg district of the Leningrad region, while trying to escape to Finland on foot, border guards detained a seeker for a better life from Iran. The foreigner sought to institute criminal proceedings against him.

As on Friday, August 30, 47news was told in the press service of the FSB of Russia for St. Petersburg and the Leningrad region, on August 28, 2019, an unknown man was found with a border outfit, quickly running towards the border with Finland. The frontier runner tried to use the terrain as an element of disguise. Despite this, he was soon detained by border guards who used a service dog to chase a potential offender.

As it turned out, a 38-year-old citizen of the Islamic Republic of Iran was detained, who arrived in Russia on a single tourist visa, which expires the other day. He told border guards that he wanted to seek a better life in the EU.

The adventures of the Iranian turned around for him to initiate a criminal case under part 1 of art. 322 of the Criminal Code (illegal crossing of the state border of the Russian Federation).

Photo: Press Service of the Federal Security Service of the Russian Federation in St. Petersburg and the Leningrad Region

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 979
 • Liked: 64543
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Saksassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut georgialainen mies yritti jo toista kertaa päästä Venäjältä Suomeen laittomasti.

https://yle.fi/uutiset/3-10973244 (16.9.2019)

Lainaus
Mies yritti toistamiseen Venäjältä Suomeen – jäi tällä kertaa kiinni Nuijamaalla

Mies sai edellisen tuomion maahantulokiellon rikkomisesta kesäkuussa.

Georgialaisen miehen maahantulo Venäjältä Suomeen jäi yritykseksi. Lauantaina Suomeen pyrkinyttä miestä epäillään maahantulokiellon rikkomisesta.

Mies yritti edellisen kerran Suomeen Imatran rajanylityspaikan kautta kesäkuussa. Tuolloin Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi hänet maahantulokiellon rikkomisesta.

(...)
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 607
 • Liked: 4801
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Suomen medialle koko itärajan turvapaikkatouhu on ”vaikea” ja siksi siitä ollaan melko hiljaa.

Ensinnäkin on hupaisan epäuskottavaa selittää, että Venäjältä Suomeen pönkäävä elintasopakolainen onkin ”laiton maahantulija” ja toisaalta taas Ruotsista läpsyvä matu on ”rajoittamattomilla ihmisoikeuksilla varustettu hädänalainen”, joka voi halutessaan loikoilla vokissa Suomen valtion piikkiin vuosia ja jättää loputtoman määrän turvapaikkahakemuksia.

Toiseksi median on myös kovin vaikea selittää, että Venäjä laittaa rajalta nappaamansa matun vankilaan ja aikanaan läpsyn palautus kotimaahan onnistuu ilman sen suurempaa draamaa ja kansainvälisten sopimusten loukkaamista.

Kolmanneksi touhu voisi olla jopa positiivinen uutinen koskien Venäjää; riippuen toki lukijasta. Medialle nimen omaan Putinin johtama Venäjä on aina jotenkin pahan valtakunta, vaikka eipä sitä kehdata sanan säilällä sentään yhtä paljon roimia kuin Trumpin Amerikkaa. Tässä on varmaan joku poliitikkojen ja median diili taustalla. Vähän saa Venäjää arvostella, Putinia ei täysin räikeästi, eikä mitään Trumpin tyyppistä järjetöntä koulukiusaamista. Oisko UM:ltä tullut ohje? Liian raju presidentin lokaaminen voisi eskaloida ulkopoliittista kriisin poikasta? Suomen media on niin värittynyt, että ei yllättäisi.

Neljänneksi moni toimittaja on sielultaan kommunisti tai joku sen aatteen moderni painos. Heillä on osin vielä joku klikki päässä, että onkohan se Venäjä yhä heidän jonkinlainen luvattu maa.

Eli summa summarum... vaikea aihe. Helpompi olla hiljaa
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 841
 • Liked: 3467
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Venäjä pelasti Suomen ruotsinvallan alta. Siitä meidän on kiittäminen "äitikarhua".
Wikiä: "Suomen suuriruhtinaskunta oli Venäjän keisarikunnan autonominen osa pääosin nykyisen Suomen valtion alueella vuosina 1809–1917. Se oli nykyisen Suomen itsenäisen tasavallan edeltäjä, joka täytti jo osan itsenäisen valtion kriteereistä."
Tsuhnan suhde itänaapuriin on hoidettu  hyvällä valtiomiestaidolla. Tähän asti ja toivottavasti jatkossakin yhteistyö toimii.
Itäraja ei vuoda läpsyttäjiä muutamaa hassua emigranttia lukuunottamatta. Kuitenkin rajavartiolaitos on ollut kovasti huolissaan kuvitellusta mutavyörystä itärajalta. Länsiraja on jo vuotanut ja vuotaa pahan kerran jatkuvasti, kiitosta vaan Ruotsin valtion litteroista Suomeen.
Suomi hyvinvointiyhteiskuntana on jo osin pilattu ahneudella. Siirtolaisbusiness on todella vaikea hyväksyä.
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 05:41:44 kirjoittanut Radio »
No shit Sherlock!