Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 343449 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 878
 • Liked: 61200
Lainaus
Haavisto IS:n Vaaligrillissä: Itäraja olisi pitänyt sulkea heti, kun Venäjältä alkoi vuonna 2015 saapua pakolaisia – ”kannattaa käyttää yleistä järkeä”
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006058695.html

Lainaus
Voisivatko vihreät sitten olla samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa? Haavisto korostaa, että vihreillä on tiettyjä reunaehtoja, joita ei voida ylittää.

Emme ole hallituksessa joka tähtää EU-eroon, euroeroon, haluaa sulkea rajat, suhtautuu vähättelevästi ihmisoikeuksiin tai kannattaa rasismia. Tässä ovat meidän rajat ja silloin itse omasta puolestamme teemme päätökset näiltä pohjilta, Haavisto summaa.
MTV: MTV:n tentti: Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto kummasteli perussuomalaisten retoriikkaa – tyrmää hallitusyhteistyön, joka "kannattaa rasismia" 11.4.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 250
 • Liked: 8391
Sivuhuomiona se, että valtamedia vielä 15 vuotta sitten kirjoitti tuomitsevaan sävyyn ihmissalakuljettajista, jotka mm. aiheuttavat laittomien siirtolaisten kuolemia.

Nykyinen valemedia vaikenee tyystin ihmissalakuljetuksen julmasta puolesta. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska Suomen, Ruotsin ja Saksan hallitukset ovat liittoutuneet salakuljettajien kanssa ja tekevät itse massiivista ihmissalakuljetusta.

Radio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 376
 • Radio vihapuhe
Sipilä ja muut kepulit saivat mitä tilasivat. Rökäletappion ja Suomessa vaeltelevan lännestä tulleen nomadijoukon raiskomassa ja paskomassa ilmapiiriä vähintäinkin - pelottavaa. Tuhansien irtolaisten laumat vaeltelevat maassa vapaasti. Herää kysymys, millä keleellä ja kenen suojissa elävät. Maantiellä ei näy ainakaan keppikerjäläisiä pussi kepin nokassa.
Itäraja pitää, länsiraja ei. Venäjä ei halua naapurikseen muslimivaltiota, Ruotsihan sitä jo osittain on.
Olisiko syytä neuvotella Venäjän kanssa jonkinlainen palautusmekanismi. Määränpäällä ei niin väliä.
Meillä vihataan kaikkea ja kaikkia. Viha voimistaa!

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 158
 • Liked: 294
https://suomenkuvalehti.fi/americana/hyva-renki-mutta-huono-isanta-hallitsematon-maahanmuutto-ruokkii-fasismia-kautta-lantisen-maailman-varoittaa-david-frum/

Lainaus käyttäjältä: SK
Hyvä renki mutta huono isäntä: Hallitsematon maahanmuutto ruokkii fasismia kautta läntisen maailman, varoittaa David Frum (12.4.2019)

Ilman maiden välisiä rajoja meillä ei ole kansallisvaltioita. Ilman kansallisvaltioita meillä ei ole äänestäjiä. Ilman äänestäjiä meillä ei ole demokratiaa. Jos liberaalit sanovat että vain fasistit vartioivat rajoja, äänestäjät nostavat fasistit valtaan tekemään työn jota liberaalit kieltäytyvät tekemästä.”]Ilman maiden välisiä rajoja meillä ei ole kansallisvaltioita. Ilman kansallisvaltioita meillä ei ole äänestäjiä. Ilman äänestäjiä meillä ei ole demokratiaa. Jos liberaalit sanovat että vain fasistit vartioivat rajoja, äänestäjät nostavat fasistit valtaan tekemään työn jota liberaalit kieltäytyvät tekemästä.

(...)

Näin länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltojen maahanmuuttopolitiikkaa analysoi David Frum huhtikuun The Atlantic -lehdessä

Linkit ja lainaukset täysin viturallaan, korjattu.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2019, 17:31:28 kirjoittanut Pullervo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 878
 • Liked: 61200
Lainaus käyttäjältä: Suomen Kuvalehti
Näin länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltojen maahanmuuttopolitiikkaa analysoi David Frum huhtikuun The Atlantic -lehdessä

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2019/04/david-frum-how-much-immigration-is-too-much/583252/

Näkökulma ja esimerkit amerikkalaisia, mutta kannattaa lukaista koko pitkä teksti muistaen, että Suomessa ja Euroopassa tilanne ja tulevaisuus on muun muassa anteliaan sosiaaliturvan ja Euroopan ulkopuolelta saapuvien tulijoiden ominaisuuksien vuoksi vielä huonompi.

Lainaus
Assertions that federal tax revenue from immigrants can stabilize the finances of programs such as Medicare and Social Security overlook the truth that immigrants will get old and sick—and that in most cases, the taxes they pay over their working life will not cover the costs of their eventual claims on these programs. No matter how many millions of immigrants we absorb, they can’t help shore up these programs if they’ll need more in benefits than they can ever possibly pay in taxes. If a goal of immigration policy is to strengthen Social Security and Medicare, it would be wise to accept fewer immigrants overall, but more high-earning ones, who will pay more in taxes over their working years than they will collect in benefits in retirement. Under the present policy favoring large numbers of low-wage earners, the United States is accumulating huge future social-insurance liabilities in exchange for relatively meager tax contributions now.

Lainaus
As these asylum seekers have settled in the United States, they have beckoned their families to follow. U.S. adjudicators have rejected the vast majority of Central American asylum applications. But that has not diminished the flow from Central America. The process is slow, and a rejected application can be appealed. As the proceedings grind on, asylum seekers can vanish into diaspora communities where they can find housing, work, and welcome.

Lainaus
Americans also need to rethink asylum policy. If unemployment, poverty, or disorder in your home country qualifies you for asylum, then hundreds of millions of people qualify—even though virtually none of them has been targeted by the kind of state-sponsored persecution that asylum laws were originally written to redress.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 803
 • Liked: 3504
Suomessa on vetovoimaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006114005.html

Lainaus
Venäjän rajavartiosto varoittaa: Suomeen pyritään sorkkarautojen kanssa – merkkejä järjestäytyneestä toiminnasta

Venäjän rajaviranomaisten mukaan Suomea kohti on viime viikkoina pyrkinyt aiempaa enemmän kolmansien maiden kansalaisia, jotka ovat varustautuneet huolella laittomaan rajanyritykseen.
PIETARIN ja Leningradin alueen rajaviranomaiset ovat antaneet julkisuuteen varoituksen, jonka mukaan kolmansien maiden kansalaisia pyrkii nyt joukolla Venäjän kautta laittomasti kohti Suomea ja Eurooppaa.

Laittomien rajanylitysyritysten kerrotaan lisääntyneen jopa viisin- tai seitsenkertaisesti huhti-toukokuun aikana, kun kiinni jääneiden määrää verrataan alkuvuoden määriin.

Venäjän rajavartiosto uskoo, että turvapaikanhakijoiden aktivoitumisen taustalla on lumien sulaminen, mutta liikehdinnässä on myös joitakin järjestäytyneen ihmisvirran merkkejä.

Rajavartioston julkaiseman tiedotteen mukaan Venäjän viranomaiset ovat saaneet kevään aikana kiinni erityisen paljon iranilaisia, jotka ovat pyrkineet kohti Suomen rajaa laittomin aikein. Pietarin ja Leningradin alueen rajavartioston alueelta on saatu kiinni tämän vuoden puolella yhteensä jo yli 45 iranilaista.

Kiinni jääneiden joukossa on myös useiden muiden eri maiden kansalaisia. Heidän lähtömainaan mainitaan muun muassa Intia, Bangladesh, Sri Lanka, Afganistan, Sudan, Kamerun, Senegal, Ghana ja Nigeria.

PIDÄTETTYJEN toiminnassa on havaittu viranomaisten mukaan ”merkkejä valmistautumisesta Venäjän valtionrajan rikkomiseen”.

Erityisesti iranilaisten kerrotaan valmistautuneen laittomaan rajanylitykseen ”luovalla tavalla”. Pidätetyiltä on löytynyt muun muassa pihtejä ja sorkkarautoja, joiden avulla he ovat suunnitelleet tekevänsä aukkoja raja-aitoihin.

Pidätettyjen puhelimista on löytynyt valokuvia raja-alueen kartoista ja heillä on ollut mukanaan paperikarttoja. Kuulusteluissa on käynyt myös ilmi, että matkalaiset ovat opiskelleet etukäteen Venäjän raja-alueen valvontamenetelmiä julkisista lähteistä löytyvien videofilmien avulla.

Pidätetyillä on ollut mukanaan myös kompasseja, lämpimiä vaatteita ja eväitä.

VENÄJÄN rajaviranomaisten lehdistötiedotteessa on myös varoitus venäläisille matkanjärjestäjille siitä, että he voivat joutua itse vastuuseen kolmansien maiden kansalaisten laittomista aikeista.

Venäjä on muuttanut vastikään maahantulolainsäädäntöään siten, että ulkomaalaisen henkilön matkajärjestelyistä vastuussa oleva venäläinen yritys voi joutua sakotetuksi, mikäli yritys ei valvo asiakkaansa maahantulosääntöjen noudattamista riittävällä tavalla.

Uusi laki mahdollistaa venäläisten yritysten sekä yritysten työntekijöiden sakottamisen myös siinä tapauksessa, että ulkomaalaisten maahantulon järjestelyyn ei sisälly heidän omalta taholtaan rikollista toimintaa.

– Kiinnitämme vastaanottaja- ja kutsujatahon huomiota lakimuutokseen, joka on tullut voimaan 12. toukokuuta 2019. Laissa on määritelty hallinnollinen vastuu, jonka rikkominen voi johtaa jopa 500 000 ruplan sakkoihin, tiedotteessa lukee.

Yritykselle määrättävä sakkosumma vastaisi siten suurimmillaan noin 7 000 euroa. Sakko voitaisiin määrätä tapauksissa, jossa yritys olisi laiminlyönyt kutsumansa tai palvelemansa ulkomaalaisen henkilön matkajärjestelyihin ja maasta poistumiseen liittyvien sääntöjen valvontaa.

TIEDOTTEEN mukaan esimerkiksi kaikkien tänä keväänä pidätettyjen iranilaisten kohdalla kutsujatahona – eli käytännössä viisumipuollon antajana – on ollut jokin venäläinen yritys, jonka pääkonttori on joko Moskovassa tai Pietarissa.

Uutispalvelu Fontanka kertoi muun muassa viikko sitten tapauksesta, jossa kolme iranilaista oli jäänyt kiinni Viipurin lähistöllä toukokuun alussa.

Kolmikko oli lentänyt ensin liikemiesviisumeilla Moskovaan, josta he olivat matkustaneet heti aamuvarhaisella Pietariin junalla. Pietarista he olivat suunnanneet kohti Viipuria ja Suomen rajaa.

Miesten puhelimista löytyi karttakuvia Torfjanovkan (Ylä-Urpala) ja Vaalimaan rajanylityspaikoista sekä niiden lähimaastosta. Lisäksi heillä oli mukanaan muun muassa pihdit, säilykkeitä ja lämpimiä vaatteita.

Fontankan mukaan miehet jäivät kiinni 6. toukokuuta. Viipurilainen oikeusistuin tuomitsi heidät jo seuraavana päivänä 5 000 ruplan (n. 70 e) sakkoihin ja määräsi heidät karkotettavaksi Venäjältä.Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 465
 • Liked: 1286
Välit Venäjään täytyy säilyttää siinä määrin hyvinä että idästä yrittävät haittamaahanmuuttajat voidaan yhteistyössä pitää Suomen rajojen ulkopuolella. Valitettavasti Rinteen vihervasemmistohallitus pitää suvakkilinjallaan huolen siitä ettei Suomesta jatkossakaan ulkomailta tulleet elätit ja islamisaatio lapsiinsekaantujamusuineen lopu. On se kyllä surkeaa että Venäjä ja Putin suojelevat maatamme paremmin tuolta vitsaukselta kuin omat poliitikkomme ja islamin edessä antautuva länsinaapurimme.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 988
 • Liked: 46166
 • Kui on must, näita ust!
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rajavartiopalvelu-otti-viime-vuonna-kiinni-yli-tuhat-suomeen-laittomasti-haluavaa-rajavartiolaitos-venaja-estaa-tehokkaasti-laittoman-suomeen-pyrkimisen/7418508 (22.5.2019)

Lainaus
Venäjän rajavartiopalvelu otti viime vuonna kiinni yli tuhat Suomeen laittomasti haluavaa – "Estää tehokkaasti laittoman Suomeen pyrkimisen"

Laittoman maahantulon paine Suomen itärajalla on nyt korkeampi kuin yleensä, arvioi rajavalvontavalmiusyksikön päällikkö everstiluutnantti Jaakko Olli Rajavartiolaitokselta. Hyvä uutinen tilanteessa on hänen mukaansa se, että Venäjän puolella raja pitää.

– Venäjä estää tehokkaasti laittoman Suomeen pyrkimisen. Me olemme ottaneet kiinni alkuvuoden aikana vain muutamia Suomeen Venäjältä laittomasti päässeitä. Suomen puolella tilanne on siis ollut normaali, Olli kertoo STT:lle.

(...)

– Ei tuo tieto ole mikään yllätys meille. Esimerkiksi viime vuonna Venäjän rajavartiopalvelu otti kiinni Suomen-vastaisella rajalla noin 1  100 henkilöä, jotka olivat pyrkimässä laittomasti tänne. Määrä on viisinkertainen tavanomaiseen verrattuna, everstiluutnantti sanoo.

Takapiruna järjestäytynyt rikollisuus

Ollin mukaan ongelman taustalla on FAN-ID-järjestelmä, jonka Venäjä otti käyttöön viime vuoden jalkapallon MM-kisoja varten. Kisajärjestelmään rekisteröitymällä ulkomaalaiset pääsivät Venäjälle ilman viisumia.

Tästä syntyi porsaanreikä laittomalle maahanmuutolle.


– Henkilöt, jotka eivät olleet tulossa MM-kisoihin, alkoivat hyödyntää systeemiä päästäkseen lähemmäs EU:n ulkorajoja.

Suomen ja Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että FAN-ID:n väärinkäyttö saattaisi jatkua jonkin verran myös tänä vuonna.

– On myös syytä muistaa, että kaikkeen laittomaan maahantuloon liittyy järjestäytynyt rikollisuus. Rikollisryhmittymät etsivät jatkuvasti uusia reittejä ihmisten salakuljetukseen ja laittomaan maahantuontiin. Voi olla, että FAN-ID:n käyttö toi näiden rikollisten tietoon entistä paremmin Suomen ja Venäjän välisen rajaosuuden, Olli summaa.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 226
 • Liked: 4149
Lainaus
05.06.2019 15.26

Kaakkois-Suomen rajavartioston kuukausitiedote 5/2019

(…)
Kaakkois-Suomen poliisi otti tiistaina 7.5. aamuyöstä kiinni ulkomaalaisen mieshenkilön Lappeenranta-Vaalimaa -tieltä. Kaakkois-Suomen rajavartioston tutkimuksissa selvisi, että Lähi-Idästä kotoisin oleva mies oli tullut Suomeen Lappeenrannassa Ylämaan alueella sijaitsevan Pukalusjärven pohjoispuolelta 6.5. illalla. Henkilö anoi Suomesta turvapaikkaa. Tietojen vaihdossa Venäjän rajavartiopalvelun kanssa selvisi nopeasti, että henkilö kuului Suomeen pyrkineeseen neljän hengen seurueeseen. Seurueen kolme muuta jäsentä jäivät kiinni jo Venäjän puolella.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/kaakkois-suomen_rajavartioston_kuukausitiedote_5_2019_77786

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 226
 • Liked: 4149
Lainaus
06.06.2019 09.40

Kainuun rajavartioston toukokuun kuukausitiedote

(…)
Kainuun rajavartiosto paljasti toukokuussa yhden epäillyn valtionrajarikoksen, jonka tutkinta etenee Kainuun rajavartiostossa. Tapauksessa venäläismiehen epäillään ylittäneen valtakunnanrajan luvattomasti maastoitse Venäjältä Suomeen. Henkilö on hakenut turvapaikkaa Suomesta ja turvapaikkatutkinnan osalta prosessi jatkuu Maahanmuuttoviraston vastuulla.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/kainuun_rajavartioston_toukokuun_kuukausitiedote_77798

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 867
 • Liked: 4066
Rajavartiolaitos epäilee rikollisryhmän tuoneen ihmisiä Suomeen laittomasti väärennetyillä passeilla.

Ensin helmikuussa Suomeen tuli neljä henkilöä, jotka ylittivät rajan väärennetyillä Taiwanin passeilla ja hakivat turvapaikkaa. Maaliskuussa rajavartijat törmäsivät kansalaisuudettomaan (?) mieheen, joilla oli hallussaan neljä väärennettyä Taiwanin passia, jotka vastasivat aiemmin tulleiden henkilöiden passeja.

Mies pidätettiin ja vangittiin myöhemmin epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mitä tapahtui turvapaikkaa hakeneille, he "katosivat" vokista. Kaksi heistä löydettiin myöhemmin Tallinnan laivasta, heillä oli hallussan väärennetyt Macaon passit.

Rajavartiolaitos epäilee myös toista miestä passien tuomisesta turvapaikkaa hakeneille, hänet vangittiin poissaolevana.


Lainaus
Rajavartiolaitos epäilee: Rikollisryhmä toi Suomeen ihmisiä väärennetyillä passeilla – "Tehokkuus ja ammattimaisuus tekevät tapauksesta harvinaisen"

Rajavartiolaitos epäilee, että rikollisryhmään kuuluu useita salakuljettajia. Väärennettyjä passeja tuotiin muun muassa Lappeenrantaan.

[...]

Vyyhti alkoi tänä vuonna helmikuussa, kun rikollisryhmä toi Suomeen neljä henkilöä. Heillä oli väärennetyt Taiwanin passit. Väärillä passeilla esiintyvät henkilöt hakivat Suomesta turvapaikkaa ja heidät sijoitettiin vastaanottokeskukseen.


Maaliskuussa rajatarkastajat tapasivat Suomeen pyrkivän kansalaisuudettoman miehen, jonka hallusta löytyi tullitarkastuksen yhteydessä neljä väärennettyä Taiwanin passia. Passit vastasivat aiemmin helmikuussa Suomeen saapuneiden henkilöiden väärennettyjä passeja.

Passeja Suomeen tuonut mies pidätettiin ja myöhemmin vangittiin epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. [...]

Tutkinnan ollessa kesken Rajavartiolaitos sai maaliskuussa ilmoituksen, jonka mukaan helmikuussa saapuneista henkilöistä kaksi oli laiminlyönyt heille viranomaisen määräämää ilmoittautumisvelvollisuutta ja kadonnut vastaanottokeskuksesta. [...]

Huhtikuussa Rajavartiolaitos sai tiedon, että loputkaan kaksi henkilöä eivät olleet ilmoittautuneet vastaanottokeskukseen.


Rajavartiolaitos onnistui selvittämään nopeasti kadonneiden henkilöiden olevan risteilyaluksella matkalla kohti Tallinnaa.

Viron viranomaiset tavoittivat kadonneet henkilöt pian laivan satamaan saapumisen jälkeen. Kiinnioton yhteydessä paljastui, että henkilöt olivat matkustaneet Tallinnaan väärennetyillä Macaon passeilla. [...]

Tapauksen esitutkinnassa selvisi, että uusi henkilö matkusti Istanbulista Tallinnaan ja Tallinnasta Lappeenrantaan. Hän toi mukanaan uusia passeja helmikuussa Suomeen saapuneille, turvapaikkaa hakeneille henkilöille.

Rajavartiolaitos on tunnistanut rikoksesta epäillyn henkilön ja hänet on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu kansainvälisesti.


Rajavartiolaitos jatkaa rikoksen esitutkintaa.

Yle (10.6.2019)

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 870
Torfjanovkan raja-asemalla (eli Vaalimaan ylityspaikan Venäjän puoli, Ylä-Urpala) FSB:n rajavartijat ovat ottaneet kiinni kaksi Suomeen tunkeutumista yrittänyttä Iranin kansalaista. Sama kaksikko oli yrittänyt ylitystä jo pari viikkoa aiemmin, jolloin heidät oli vapautettu nuhteiden jälkeen. Lisäksi heitä kuljettanut keski-aasialainen paperiton taksinkuljettaja otettiin myös kiinni. Heidät on toimitettu poliisin haltuun, maasta poistamista odottelemaan.

Pari päivää aikaisemmin Buslovskajan juna-asemalla (Vainikkalan Venäjän puoli) otettiin kiinni kaksi Iranin kansalaista, jotka tavattiin metsästä liikkumassa salaa Suomea kohti. Viranomainen ohjeisti heitä hankkimaan liput kotimatkalle.

http://47news.ru/articles/157953/ (18.6.2019) konekäännös englanniksi alla:

Lainaus
Citizens of the Islamic Republic ran to Finland through the Leningrad region against the backdrop of the escalation of Iranian-American relations

Two Iranian citizens and a driver from Central Asia are detained in the Vyborg district of the Leningrad region while trying to get into the European Union. Two more Iranian tourists were released after a preventive conversation.

On June 17, in the Russian-Finnish border region, at the Torfyanovka checkpoint, FSB border guards detained two citizens of the Islamic Republic of Iran, the press service of the Border Department of the Federal Security Service of Russia for the region told 47news. The oldest in the pair was 33 years old, and the youngest 28 years old.

Foreigners drove towards the EU border by taxi. They attracted the attention of border guards not for the first time. Two weeks earlier, they were already detained at the village of Torfyanovka. Then the Persians confessed their desire to get to Europe without a visa, but after a preventive conversation went to St. Petersburg. However, as time passed, they tried again.

A 28-year-old taxi driver was detained along with the Iranians. A man came to Russia from Central Asia, but did not have immigration documents.

All the detainees were handed over to the police. In relation to them, protocols should be drawn up under part three of article 18.8 of the Code on Administrative Offenses of the Russian Federation - “a violation by a foreign citizen or a stateless person of the rules for the regime of stay in Russia”. After that, foreigners should be placed in centers for those deported in the Gatchina district of the Leningrad region or in the Red Selo in St. Petersburg.

A day before the events near Torfyanovka on June 16, two more Iranian citizens were detained at the Buslovskaya railway station. Two men, 18 years old and 41 years old, secretly moved through the forest towards the border with Finland. The Iranians were advised not to attempt to get to Europe without documents, but to take a ticket to their native country. After the words about criminal liability, foreigners took the road in the direction of a large Russian city.

Both the first and the second pair of Iranian detainees flew to Russia on a single-entry tourist visa in June. The country got through the airports. Some through the capital Vnukovo, which was updated to Andrei Tupolev, and others through Pulkovo, which has not yet been renamed.

[..]

e. typoja.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2019, 22:16:49 kirjoittanut snap »

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 870
FSB:n rajavartijat ovat ottaneet 27-vuotiaan egyptiläisen ja 30-vuotiaan syyrialaisen opiskelijan kiinni Viipurin asemalla. Kaksikon epätavalliset matkatavarat herättivät rajavartijoiden huomion: heillä oli mukanaan kumivene ja perämoottori, joiden avulla he aikoivat tunkeutua laittomasti Suomeen. Kaksikko oli saapunut maahan opiskelijaviisumeilla. Viipurin oikeusistuin tuomitsi heidät sakkoihin ja poistumaan maasta.

http://47news.ru/articles/158085/ (21.6.2019) konekäännös alla:

Lainaus
Photo: Arab students who wanted to move to the European Union were detained at a train station in Vyborg. To the goal they went with a boat in a backpack

Two foreign students trying to illegally enter Finland were detained by border guards in the Vyborg district of the Leningrad region.

As reported on June 21 at the border control of the FSB of Russia in St. Petersburg and Leningrad region, violators were detained on June 19 at the bus terminal in Vyborg. The attention of border guards drew bulk baggage. It turned out that one of the detainees is 27 years old, the second is 30. The youngest is an Egyptian citizen, the oldest is Syria. They arrived in Russia on study visas, having arrived in Moscow, and are students of state universities: the Egyptian arrived to study in Chelyabinsk, the Syrian - in Tambov. In the luggage of foreigners, among other things, they found a disassembled rubber inflatable boat and a motor.

Negligent students, as noted in the department, admitted that they were going to illegally cross the border and get to Finland. On Thursday, June 20, the Vyborg City Court issued them fines and ordered them to leave Russia.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 710
 • Liked: 9650
 • Anyone?
Eiku seawatcheja ja vastaavia nyt myös Laatokalle. Pahkasikaa turbomoodissa, kunnes kaikki romahtaa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 870
Aiemmassa 18.6.2019 päivätyssä uutisessa mainituista iranilaisista toinen on jälleen jäänyt kiinni FSB:n rajavartijoiden toimesta hänen yrittäessään laitonta rajanylitystä Suomeen.

http://47news.ru/articles/158258/ (25.6.2019) konekäännös alla:

Lainaus
An insistent foreigner who wanted to break into Finland at any cost got caught by border guards twice a week

A young Iranian citizen was detained in the border zone of the Vyborg district of the Leningrad region. It turned out that this is not the first time border guards have met this alien.

A Russian citizen of the Islamic Republic of Iran was detained last Friday, June 21, in the border area of ​​the Vyborg district, a Russian citizen of the Islamic Republic of Iran was told on June 25 by the FSB Department of Russia in St. Petersburg and Leningrad Region. As the border guards installed, he tried to get to Finland.

According to the department, it turned out that the 34-year-old man flew to Russia on June 2, underwent customs inspection at Pulkovo, and since then has already made several attempts to break into the European Union. The previous one took place on June 17 - then the persistent foreigner and his 28-year-old compatriot were headed towards the border with the European Union by taxi . A 28-year-old driver from Central Asia, who had no migration documents, was detained along with them. Then the violators should have been sent to the centers for the deportees. At the same time, two weeks earlier, the same Iranian citizens had already detained at the village of Torfyanovka - according to available data, then the violators confessed their desire to get to Europe without a visa, but after a preventive conversation they left for St. Petersburg.

This time, for an attempt to cross the state border, a criminal case was brought against a foreigner. Part 3 of Art. 30 and Part 1 of Art. 322 of the Criminal Code. The maximum penalty prescribed by her is two years in prison.

("Russian citizen" tuossa konekäännössä on nähdäkseni virhe, pitäisi olla vain "citizen" sillä kohtaa.)

Seuraavasta linkistä löytyy videopätkä kiinniottotilanteesta (vaatii Google-kirjautumisen): https://www.youtube.com/watch?v=s9-Xf5c15WM