Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 407722 kertaa)

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 14270
Venäjän Kantalahdesta löytyi ryhmä Suomeen tai Norjaan pyrkiviä – tulivat huomaamatta Valko-Venäjältä ”kerääntymis­paikkaan”

Lainaus
Minskin ja Murmanskin välillä käynnistettiin junayhteys 15. joulukuuta. Yhteydestä saattaisi tulla yksi siirtolaisten kulkuväline, jos Venäjä sallisi heidän yrittää pääsyä Eurooppaan arktisen reitin kautta.

VENÄJÄN Kantalahdesta on saatu kiinni kolmen iranilaisen ryhmä, joka oli matkalla niin kutsuttua ”arktista reittiä” Murmanskin alueen kautta Eurooppaan. Ei ole selvillä, olisivatko he halunneet yrittää rajanylitystä Suomeen vai Norjaan.

Ryhmästä tekee mielenkiintoisen se, että heidän kerrotaan saapuneen Venäjälle luvattomasti maarajan kautta Valko-Venäjältä.

He kuuluvat toisin sanoen siihen siirtolaisten joukkoon, joka on saapunut Valko-Venäjälle alkujaan Aljaksandr Lukashenkan yllyttämänä. Kun pääsy Puolaan, Liettuaan ja Latviaan on vaikeutunut Valko-Venäjältä, osa heistä etsii nyt vaihtoehtoisia reittejä Venäjän kautta Eurooppaan.

Lainaus
KANTALAHDEN kaupunginoikeus tuomitsi iranilaiset kahdeksi kuukaudeksi vankilaan sen vuoksi, että he olivat tulleet Venäjälle laittomasti ja ilman vaadittavia papereita.

Kolmikon kerrotaan saapuneen Valko-Venäjältä Venäjälle Smolenskin alueen kautta.

Valko-Venäjän ja Venäjän välisen maarajan ylittäminen on sallittua kolmansien maiden kansalaisille ainoastaan virallisten rajanylityspaikkojen kautta, mutta määräysten kiertäminen on helppoa. Koska maiden välillä on valtioliitto, rajavalvonta on vähäistä ja tarkistuksia tehdään pienemmillä teillä vain satunnaisesti.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008485216.html

jep jep siirtolaiset ja hädänalaiset jne

Don't give me that do goody good bullshit

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 611
 • Liked: 33019
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
Sortavalasta ja Lahdenpohjasta löytyi 15 Suomeen pyrkijää – FSB vaikenee

Petroskoilainen toimittaja ihmettelee, miksi Venäjän rajaturvallisuusviranomaiset FSB:stä eivät ole tietävinään poikkeuksellisen suuresta siirtolaisten kiinniotosta Karjalassa. Vahvistus asialle löytyi kuitenkin tuoreista oikeuden dokumenteista.

Toimittaja Maksim Bershtein pyrki saamaan useiden päivien ajan virallisen vahvistuksen siirtolaisten kiinniotolle Venäjän viranomaisilta. Bershtein törmäsi kuitenkin erikoiseen ongelmaan: Karjalan rajaviranomaiset eivät olleet tietävinäänkään koko episodista.

– FSB:n rajapalvelun alueellisen johtokeskuksen lehdistöosasto ei pystynyt vahvistamaan eikä kumoamaan meille sen paremmin lukumäärää kuin varsinaista tietoakaan (pidätyksestä), Bershtein ihmetteli tiistaina ilmestyneessä jatkoartikkelissaan.

Tällä välin Bershtein oli kuitenkin tehnyt omia tutkimuksiaan ja löytänyt kahdesta paikallisesta oikeusistuimesta tuoreet dokumentit, jotka todistavat hänen saamansa alkuperäistiedot oikeiksi.

Sortavalan kaupunginoikeus oli tuominnut 13. joulukuuta kaksi ulkomaan kansalaista hallinnolliseen rangaistukseen Venäjän valtionrajan luvattomasta ylittämisestä. Vaikka Venäjällä ja Valko-Venäjällä on valtioliitto, vapaa liikkuvuus maiden välillä sallitaan ainoastaan maiden omille kansalaisille, ei kolmansien maiden kansalaisille.

15. joulukuuta Lahdenpohjan piirioikeus oli puolestaan tuominnut niin ikään valtionrajarikoksesta neljä ulkomaan kansalaista. 16. joulukuuta vastaavanlaiset tuomiot oli annettu Lahdenpohjassa niin ikään neljälle ulkomaalaiselle.

Nimitietojen perusteella tuomittujen äidinkielet ovat arabia ja espanja.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008490430.html
Loput linkistä.

FSB vaikenee - mitä sitten? FSB on federaation tiedustelupalvelu. Mitä selontekovelvollisuutta sillä muka on muille kuin Putille. Se taitaa kohta taas alkaa se neekerihankiralli.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 568
 • Liked: 2874
Jännäksi menee, jos naapuri tämän aloittaa, en yllättyisi kylläkään

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 076
 • Liked: 3923
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Sitä saa, mitä tulee tilanneeksi. Suomen Kultamunakultin uskovaistenhan tulisi olla täpinöissään uusien  pakolaisten tulosta. Osahan osaakin jo venäjää - helpottaa kotouttamista. Tänne vaan kaikki kaikki, luvattuun maahan tulijat. Pääministerin vaimon "kartanoon" olisi ollut tulijoita jonossa. Lestamuija pani  ukkonsa kuriin, sillälailla meillä!
Vihreä Puolue toivottaa tietenkin tervetulleeksi uudet kannattajansa. Pienet vihreät mihet.   
No shit Sherlock!