Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 675447 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Lainaus
Tilapäistä suojelua hakevien venäläisten määrä kasvaa raja-asemilla

[...]

PERJANTAINA rajalla jopa joka toisen venäläisen pääsy maahan evättiin, Rajavartiolaitos kertoi. Eilen lauantaina pääsy evättiin 173 venäläiseltä tulijalta.

Nyt Rajavartiolaitos uskoo, että määrät voivat edelleen laskea ja tasoittua, kun yhä useampi ihminen Venäjällä tulee tietoisiksi Suomen rajoituksista.

Sen sijaan tilapäistä suojelua hakevien määrä kasvaa. Heitä oli lauantaina Kaakkois-Suomen ylityspaikoilla 112, jossa on moninkertainen nousu viikontakaiseen. Turvapaikanhakijoita oli lauantaina kaakossa neljä.
Helsingin Sanomat 2.10.2022

Tilapäistä suojelua myönnetään vain ukrainalaisille ja Ukrainassa laillisesti asuneille, jotka eivät pysty palaamaan takaisin Ukrainaan. Ihanko oikeasti Suomen rajalle on tulossa tungosta Ukrainassa asuneista venäläisistä?

Edit:
Lainaus käyttäjältä: HS
Oikaisu 2.10.2022 kello 12.34: Poistettu otsikosta sana ”venäläisten”.

Olisikin ollut melkoinen käänne.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2022, 13:00:09 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 774
 • Liked: 4112
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Kun puhutaan raja-aidoista ja niiden rakentamisesta, tässä esimerkkiä.
Olli Immonen kommentoi.

https://www.facebook.com/ImmonenOlliPS/posts/pfbid0gnk8qQRE5m76FyTbc6Vexmyyp1iKPEAHDKc8nUdjxxFYvPmLmmdiDKVX7Ps47SxLl

Lainaus käyttäjältä: OI
Puolan ja Valko-Venäjän välinen 5,5 metriä korkea raja-aita on valmis. 418 kilometriä rajaa on nyt suojattu tehokkaasti. Aikaa raja-aidan rakentamiseen kului kuusi kuukautta.
Raja-aita rakennettiin estämään Valko-Venäjää käyttämästä siirtolaisia ​​hybridisodan välineenä Puolaa ja muuta Eurooppaa vastaan.


Suomen vihervasemmistohallitus vielä miettii, pohtii ja selvittelee, ja vielä kerran miettii ja pohtii raja-aitaa. Se ei ole edes kyennyt varaamaan rahoitusta hankkeelle. Rahat aitaan voidaan ottaa vaikka kehitysavusta, ja lisää voidaan vaatia EU:lta sen ulkorajan suojaamiseksi.

Tätä hallituksen jatkuvaa vitkastelua kansallisen turvallisuuden kannalta kriittisissä asioissa ei voida hyväksyä.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Lainaus käyttäjältä: Olli Immonen
Puolan ja Valko-Venäjän välinen 5,5 metriä korkea raja-aita on valmis. 418 kilometriä rajaa on nyt suojattu tehokkaasti. Aikaa raja-aidan rakentamiseen kului kuusi kuukautta.
Raja-aita rakennettiin estämään Valko-Venäjää käyttämästä siirtolaisia ​​hybridisodan välineenä Puolaa ja muuta Eurooppaa vastaan.

Suomen vihervasemmistohallitus vielä miettii, pohtii ja selvittelee, ja vielä kerran miettii ja pohtii raja-aitaa.

Olennainen ero ei ole aidan rakentamisessa vaan siinä, että Puola puolustaa rajaa ja estää laittomat rajanylitykset tarvittaessa voimatoimin.

Sen sijaan Suomen hallitus on jo etukäteen ilmoittanut, että rajan yli saa tulla vapaasti, kunhan ilmoittautuu turvapaikanhakijaksi. Aita ei olisi silloin este vaan korkeintaan hidaste.

Aidan rakentamista tärkeämpää olisi muuttaa rajapolitiikka samanlaiseksi kuin muilla EU:n itärajan mailla, mutta sitä ei tule tapahtumaan, koska jostain kumman syystä immoset teeskentelevät nyt yhdessä hallituksen kanssa, että rajalaki on muka korjattu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 47 481
 • Liked: 83311
 • Kansallisromantikko
Kokoomuksen Pia Kauma YLEn aamu-uutisissa:

Lainaus käyttäjältä: Kauma
"Me toivomme, että tämä rajan kiinni pitäminen täytyy pitää, nythän sieltä edelleenkin tulee läpi useita turisteja ja muilla tarkoitusperillä Suomessa olevia. "

Hämäystä. Suomi lopetti jo turistiviisumilla maahan saapumisen.

Lainaus käyttäjältä: Kauma
Me toivotaan, että raja pitää, ja myöskin sitten se, että näihin varautumistoimiin ryhdytään, eikä niitä odotella.

Varautumistoimia Kauma ei määritellyt. Miksi? Ilmeisesti siksi, että hän ei halua sanoa suoraan mistä on kyse.

Lainaus käyttäjältä: Kauma
Vaan että niitä [varautumistoimia] ryhdytään tekemään, vaan nimenomaan kuten alussa totesin, yhteistyössä yritysten ja kolmannen sektororin kanssa."

Mitä muuta tuo voisi merkitä, kuin että kaikki turvapaikkaa hokevat rüzzät otetaan sisään yritysten ja kolmannen sektorin rakentamiin vastaanottokeskuksiin, joiden pitää valmiina kun hyökyaalto iskee. Ei tuo kuulostaa ollenkaan aidan rakentamiselta tai laittomasti maahan ryntäävien takaisintyöntämiseltä, kuten järkevissä maissa on tehty.

Tämä kuulostaa pahasti siltä, että tilanne pitää siis taas saada "kontrolliin", kuten 2015. Toivottavasti olen väärässä.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2022, 08:38:06 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Jos yhteiskunta arvostaa tasa-arvoa enemmän kuin vapautta, se ei saa kumpaakaan".
—  Milton Friendman

“Tasa-arvopakkomielteinen yhteiskunta taantuu lopulta ryöstäjien yhteiskunnaksi ja hajoaa."
—  John Stuart Mill

“Tasa-arvoinen kohtelu on eri asia kuin ihmisten pakottaminen tasa-arvoisiksi rasitteilla."
— FA Hayek

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 942
 • Liked: 23115
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."


Suomi on järjestänyt yli 40 vastaanottokeskukseen sekä ukrainalaisia että venäläisiä. Mikä voisi mennä pieleen?

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009111692.html

Lainaus
SSS: Venäläisten käytös vastaan­otto­keskuksissa järkyttää ukrainalais­äitejä – ”Helvetti on täällä”

Salon Seudun Sanomat on haastatellut Salon Halikon ja Meriniityn vastaanottokeskuksissa asuvia ukrainalaisnaisia. Pienten lasten äidit kertovat kokeneensa olonsa turvattomaksi venäläisten saapumisen jälkeen.

Yevheniia-niminen nainen kertoo jännittävänsä yhteiskeittiöön menemistä. Moni pelkää yhteenottoa. Lisäksi venäläiset metelöivät hiljaisuuden jälkeen, ja vartijan piti tulla paikalle.

– Olemme tulleet helvetistä, ja nyt se sama helvetti on täällä.

– He kuuntelevat puhelimesta kovaan ääneen Venäjän propagandauutisia mutta eivät halua mennä rintamalle ammuttavaksi, Olena-niminen ukrainalaisnainen sanoo.

Hän menetti oman huoneensa venäläisille. Nyt hän asuu samassa huoneessa vanhempiensa kanssa. Hän kertoo olevansa stressaantunut ja lapsiensa kärsivän unettomuudesta.(Ehkä viranomaiset järkkäävät näin enemmän leipäpuita itselleen?)
 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Hallitus mokasi EU:n salliman rajamenettelyn täydellisesti, kun "ilmeisen perusteettoman" hakemuksen tehneet turvapaikanhakijat sijoitetaan Suomessa avoimiin vastaanottokeskuksiin, joista voi halutessaan poistua milloin vain.

Ilmeisen perusteettomilla turvapaikanhakijoilla on velvollisuus pysytellä määrätyn vastaanottokeskuksen alueella, mutta lisäksi he voivat poistua luvallisesti muun muassa ostoksille tai lapsen koulunkäynnin vuoksi. Perustuslakivaliokunnalla on huomauttamista vain sen suhteen, että mahdolliset poistumisluvan syyt merkitään lakiin täsmällisemmin.

Lainaus
Perustus­laki­valio­kunta edellyttää yhtä muutosta turva­paikan­hakijoiden raja­menettelyyn

Valiokunta edellyttää, että laissa tarkennetaan, millä edellytyksillä turvapaikanhakija saa rajamenettelyssä poistua oleskelualueelta.

[...]

Turvapaikanhakijalla ei ole rajamenettelyn aikana oikeutta liikkua vapaasti ja valita asuinpaikkaansa, vaan hänellä on velvollisuus oleskella rajalla, kauttakulkualueella tai hänelle osoitetun vastaanottokeskuksen alueella.

VASTAANOTTOKESKUKSEN johtaja voi Maahanmuuttovirastoa kuultuaan myöntää hakijalle luvan poistua tilapäisesti vastaanottokeskuksen alueelta painavan henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Valiokunnan mielestä tätä 104 a §:n 4 momenttia on täsmennettävä siten, että siitä ilmenevät nyt ehdotettua täsmällisemmin luvan myöntämisen edellytykset ja muut lain perusteluissa mainitut poikkeukset. Perusteluissa mainintaan esimerkkinä painavasta syystä lähiomaisen vakava sairaus tai hautajaiset. Muita syitä olisivat esimerkiksi välttämättömyystarvikkeiden hankinta ja lapsen koulunkäynti.

Perustuslakivaliokunnan mukaan täsmentäminen voidaan tehdä esimerkiksi säätämällä luettelo perusteluissa mainituista poikkeuksista ja luvan myöntämisen edellytyksistä.
Ilta-Sanomat 4.10.2022

Lainaus käyttäjältä: Suvi Hautanen, IS
EU-direktiivin mahdollistamalla rajamenettelyn käyttöönotolla tarkoitetaan sitä, että todennäköisesti perusteettomat turvapaikkahakemukset voidaan käsitellä nopeasti rajalla. Hakemus on ratkaistava neljän viikon kuluessa.

Tätä väärää tietoa toistetaan kaikkialla. EU-direktiivi mahdollistaisi ilmeisen perusteettomien turvapaikkahakemusten käsittelyn rajalla, mutta Suomen versiossa niin ei tehdä, vaan nämäkin ilmiselvät turvapaikkahuijarit sijoitetaan normaaleihin vastaanottokeskuksiin.

Lisäksi neljä viikkoa ilmiselvien tapausten käsittelyyn on kaikkea muuta kuin "nopeasti". Muiden pohjoismaiden ns. pikakäsittely, jollaista Suomessa ei ole, kestää 24-48 tuntia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 481
 • Liked: 6278
"Lisäksi neljä viikkoa ilmiselvien tapausten käsittelyyn on kaikkea muuta kuin "nopeasti". Muiden pohjoismaiden ns. pikakäsittely, jollaista Suomessa ei ole, kestää 24-48 tuntia."

Ja neljän viikon jälkeen uutta hakemusta putkeen, vai mitä?

Ei nuotkaan ihan mitään täysin typeryksiä ole, samalla pakolaisneuvonnan lakinilkit keräävät massit välistä kun karuselli lähtee pyörimään.

Muutama tulkkitunti siihen sivuun, että saadaan kavereita työllistettyä.

Yleisesti, korpit ovat hemmetin fiksuja lintuja. Jos joku löytää raadon, niin kutsutaan kavereita paikalle sillä kurilla, että kaverit kutsuvat tilaisuuden tullen paikalle jakamaan saalista.

Nyt ollaan taas siinä tilanteessa, että rakennelma rakentaa itseään."Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Lainaus
Itärajan kansanedustajat eri linjoilla raja-aidasta – yksi haluaa testailla, toinen ihmettelee, miksei aitaa jo rakenneta

Keskustelu aidan rakentamisesta Suomen itärajalle on ottamassa askelen eteenpäin.

Ilta-Sanomat kertoi eilen keskiviikkona, että sisäministeriö esittää valtion seuraavaan lisätalousarvioon kuuden miljoonan euron rahoitusta aidan koepätkän rakentamiseen.

Aitaa rakennettaisiin ensin testimielessä muutama kilometri Kaakkois-Suomeen. Rakentamisen on määrä alkaa vielä tämän vuoden puolella.

[...]

Keskustelua aidan rakentamisesta Suomen itärajalle on käyty tänä vuonna vilkkaasti sen jälkeen, kun viranomaisten kerrottiin kaavailevan aitarakenteita itärajan kriittisiin kohtiin.

Aita nousi keskusteluun myös aiemmin, syksyllä 2021, kun Valko-Venäjä ohjasi siirtolaisia Puolan rajalle.

Rajavartiolaitoksen suunnitelma raja-aidaksi valmistui viime viikolla.

Rajavartiolaitoksen päällikkö Pasi Kostamovaara kuvaili aitaa A-studion haastattelussa jopa välttämättömäksi tilanteessa, jossa Suomeen kohdistuisi välineellistettyä tai laajamittaista maahantuloa.

[...]

Aidan perusajatus olisi sama kuin esimerkiksi Puolan ja Viron raja-aidoissa, eli sen tavoitteena olisi estää tai hidastaa luvatonta liikkumista rajan yli. Fyysisen esteen lisäksi raja-aidalla hyödynnettäisiin esimerkiksi teknistä valvontaa.

– Varmasti toteutusvaihtoehdot voivat olla erilaisia. Suomessa suunnittelu on kesken eikä rahoitusta ole myönnetty, joten lopullista ratkaisua on vaikea arvioida, Lukkari kertoo.
Yle 6.10.2022

Lainaus käyttäjältä: Ilona Pesu, Yle
Aidan perusajatus olisi sama kuin esimerkiksi Puolan ja Viron raja-aidoissa, eli sen tavoitteena olisi estää tai hidastaa luvatonta liikkumista rajan yli. Fyysisen esteen lisäksi raja-aidalla hyödynnettäisiin esimerkiksi teknistä valvontaa.

Ei, vaan aidan perusajatus olisi Suomessa ratkaisevasti erilainen kuin juuri Puolan ja Viron raja-aidoissa.

Puolassa ja Virossa aita on apuna laittomien tulijoiden pitämisessä rajan toisella puolella, olivat he hakemassa Euroopasta turvapaikkaa tai mitä tahansa.

Suomessa aidan tarkoitus olisi ohjata tulijat virallisille rajanylityspaikoille, joilla heidän turvapaikkahakemuksensa otettaisiin vastaan tai joilta heidät ohjattaisiin eteenpäin järjestelykeskukseen hakemaan turvapaikkaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 873
 • Liked: 59030
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kuten olen toistanut:

Lainaus
Tämä merkitsisi nykyiseen lainsäädäntöön muutoksia. Tällä hetkellä turvapaikkaa voi hakea normaalisti. Pelkkä liikekannallepano tai asevelvollisuus eivät riitä turvapaikkaperusteiksi. Sen sijaan turvapaikkaan voi olla kuitenkin peruste esimerkiksi, jos voidaan todeta, että asevelvollisuudesta kieltäytyvään kohdistuisi poliittista vainoa, toteaa sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö Minna Hulkkonen STT:lle.

Se oli siis sisäministeriön päällikkö. Kansainvälisen oikeuden professori Koskenniemi on antanut samansuuntaista lausuntoa. Myös Marin ja sisäministeri Mikkonen ovat todenneet samaa.

Tätä lausetta toistetaan niin monen "korkea-arvoisen" virkamiehen, päättäjän, poliitikon ja yliopistotasoisen asiantuntijan suusta, että viesti on varmaan mennyt kaikkia tiedotusvälineitä pitkin somesta aljazeeraan ja russian todayhin saakka itärajan taakse.

Päättäjiemme viesti venäläisille lusmuille on siis, että:
KUN HAETTE SUOMESTA TURVAPAIKKAA, MUISTAKAA MAINITA, ETTÄ:
-OLETTE VAARASSA JOUTUA POLIITTISEN VAINON KOHTEEKSI
-KIELTÄYTYESSÄNNE ASEPALVELUKSESTA VOITTE JOUTUA KIDUTETTAVAKSI TAI PAHOINPIDELTÄVÄKSI TAI PITKÄÄN EHDOTTOMAAN VANKEUTEEN
-SUOSTUESSANNE ASEPALVELUKSEEN VOITTE TAHTOMATTANNE JOUTUA TEKEMÄÄN SOTARIKOKSIA.
NÄIN TEILLE TAATAAN 100% VARMA TURVAPAIKKA JA SUOMALAISET VERONMAKSAJAT HUOLEHTIVAT, ETTÄ ELINTASONNE NOUSEE SIITÄ, MIHIN TOTUITTE VENÄJÄLLÄ JA VESSOISSAKAAN EI OLE TORAKOITA, ELLETTE ITSE TUO NIITÄ SINNE.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 358
 • Liked: 50731
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Aivan hirvittävää tekstiä. Ne todellakin aikovat antaa maamme pois ja tehdä meistä orjia.  :o

Lainaus
Kommentti: Vaiettu raportti paljastaa hyytävän uhkakuvan – Putinin diktatuurin ajautuminen kaaokseen voi tarkoittaa suomalaisille ikäviä asioita

Putinin Venäjän kuolinkamppailu koskettaisi suomalaisia enemmän kuin raakalaismainen sota Ukrainassa. Viisi vuotta vanha sisäministeriön raportti on nyt todella hyytävää luettavaa, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen. ...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009115925.html

Reino Rivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 364
 • Liked: 1196
^Eniten särähtää korvaan toteamus, jonka mukaan suomalaisten asunnoissa on niin runsaasti neliöitä että se mahdollistaa turvapaikanhakijoiden majoittamisen. -Siis pakkomajoittamisenko? Tyypillistä suomalaista kannustamista. Kaikki elintasoa itse kohottavat asiat johtavat lisääntyviin velvollisuuksiin. Sitten vielä ihmettelevät kun valtakunnan talous ei toivotunlaisesti kohoa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Aivan hirvittävää tekstiä. Ne todellakin aikovat antaa maamme pois ja tehdä meistä orjia.  :o

Lainaus
Kommentti: Vaiettu raportti paljastaa hyytävän uhkakuvan – Putinin diktatuurin ajautuminen kaaokseen voi tarkoittaa suomalaisille ikäviä asioita
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009115925.html

Aiempi ketju tästä vaietusta raportista:

2017-12-03 Yle: Suomi selviäisi 100 000 tulijasta, sanoo asiantuntijakysely

Tuolloin sisäministeriön raportissa ehdotettiin muun muassa "lainsäädännön kehittämistä niin, että on mahdollisuus toimia myös vastoin kansainvälisiä velvoitteita tarvittaessa".

No, tämä ei sitten mennyt Suomessa läpi, vaan lainsäädäntöä kehitettiinkin päinvastaiseen suuntaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 088
 • Liked: 47306
Aivan hirvittävää tekstiä. Ne todellakin aikovat antaa maamme pois ja tehdä meistä orjia.  :o

Lainaus
Kommentti: Vaiettu raportti paljastaa hyytävän uhkakuvan – Putinin diktatuurin ajautuminen kaaokseen voi tarkoittaa suomalaisille ikäviä asioita

Putinin Venäjän kuolinkamppailu koskettaisi suomalaisia enemmän kuin raakalaismainen sota Ukrainassa. Viisi vuotta vanha sisäministeriön raportti on nyt todella hyytävää luettavaa, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen. ...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009115925.html

Hirvittävää tekstiä todellakin. Ne = Suomen presidentti, hallitukset ja muut päättäjät.

Ensinnäkin, sekä itse jutussa että lukijakommenteissa sivuutetaan täysin se fakta, että turvapaikkaturistivyöry (35 000 muhamattia) vyöryi Suomeen LÄNSIRAJAMME YLI RUOTSISTA.

Toisekseen, ne kourallinen rajanylittäjiä keitä tuli Venäjän rajan yli Suomeen ja Norjaan, nekin olivat muhamatteja eivätkä venäläisiä.

Kolmanneksi, Puolan ja Valko-Venäjän rajallakin oli ihmisiä tunkemassa länteen pääosin Pohjois-Irakista Kurdistanista, venäläisiä eivät hekään olleet.

https://yle.fi/uutiset/3-12178523

Lainaus
  Nextan mukaan suurin osa siirtolaisista on irakilaisia kurdeja. Nexta kertoo, että Valko-Venäjän sotilaat ohjasivat siirtolaiset tieltä metsään.

Ja lopuksi asia, joka aina aktiivisesti näissä pelonlietsontapropagandakampanjoissa unohdetaan:

   Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni

https://yle.fi/uutiset/3-9128359

Lainaus
  Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti

Lainaus
  Venäjän kautta tulleiden Lähi-idän sotia pakenevien ihmisten määrä yllätti Norjan ja Suomen vuosi sitten. Ensin Pohjois-Norjaan Storskogin rajanylityspaikalle tuli loppuvuodesta 2015 noin 5 500 turvapaikanhakijaa. Suurin osa oli lähtöisin Syyriasta.

Norjan suljettua rajansa tulijoilta he kääntyivät Suomen Lappiin. Lapin Rajavartioston mukaan Raja-Joosepin ja Sallan raja-asemien kautta ehti tulla loppuvuoden 2015 ja alkuvuoden 2016 välillä 1 741 turvapaikanhakijaa. Suurin osa Suomeen tulleista oli Afganistanista.

Helmikuun viimeisenä päivänä myös joukkosaapumiset Suomeen loppuivat kuin seinään, kun Venäjä ja Suomi yhteistuumin sulkivat pohjoisen reitin.

HUOMIO: YHTEISTUUMIN‼️
Vai uskooko joku vielä täällä tänään, että Suomi olisi sulkenut rajansa tuolloin, kun Suomi ei saa rajaa suljettua edes tänään sodan raivotessa Ukrainassa?
Olen lukenut, että käytännössä Ryssä lopetti tuon turvapaikkaturistiliikenteen v. 2016, meillähän vaan pääministeri Sipilä edellissyksynä lupaili asuntoaan Ruotsista tuleville muhiksille.
Suomeenhan saa tulla aina, koska ”kansainväliset sopimukset ja Suomen maine” estävät rajan sulkemisen, myöskin tulevaisuudessa, aina.

Lainaus
Sekä Norjassa että Suomessa ihmeteltiin syitä pohjoisen suuriin pakolaismääriin. Molemmissa maissa pohdittiin sitäkin, oliko kyse Venäjän hallituksen kostosta liittyen lännen kauppapakotteisiin vai kävikö Kreml peräti hybridisotaa? Norjassa arveltiin aluksi, että Venäjä ei päästä turvapaikanhakijoita Suomeen, koska Suomi ei kuulu Natoon. 

Lainaus
   Norjalaisen Fridtjof Nansenin Instituutin (siirryt toiseen palveluun) tutkijat Arild Moen ja Lars Rowe ampuvat alas epäilyt Venäjän politikoinnista, hybridisodasta tai muuttuneesta rajavalvonnasta.

Fridtjof Nansenin instituutti FNI on norjalaisen Nobel-palkitun napaseutujen tutkijan Fridtjof Nansenin (1861-1930) säätiön tutkimuslaitos.  Vuonna 1958 perustettu FNI on erikoistunut muun muassa arktisen alueen, Venäjän politiikan ja kansainvälisen merioikeuden tutkimukseen. Instituuttia rahoittavat Norjan tutkimusneuvosto, lukuisat Norjan julkiset viranomaiset, liike-elämä ja EU komissio.

Tutkija Lars Rowen osuus tämän jutun lähteenä olevasta tutkimusraportista ”Asylstrømmen fra Russland til Norge i 2015: Bevisst russisk politikk?” kuuluu Norjan puolustusministeriön rahoittamaan Venäjän disinformaatiota tutkivaan hankkeeseen.

Raportti (siirryt toiseen palveluun) pitää väärinä arvioita siitä, että Venäjä olisi vuonna 2015 muuttanut turvapaikanhakijoiden rajakontrollia vapaammaksi ja päästänyt länteen pyrkivät kohti Norjaa ja Suomea ilman näiden maiden viisumia. Raportin mukaan Itä-Finnmarkin poliisitilastot osoittavat, että vuosien 2003–2014 aikana Venäjä laski Norjan Storskogin rajapuomille vuosittain keskimäärin 16,5 ihmistä ilman viisumia.

Raportin mukaan Venäjän viranomaiset olivat löysäämisen sijaan jo ennestään toivoneet Norjan tiukentavan suhtautumista turvapaikkaa hakeviin kolmansien maiden kansalaisiin.

Tutkijoiden mukaan pakolaisten joukkotulo haittaa myös Venäjän turvallisuusintressejä, eikä se ole ilmainen keino aiheuttaa hankaluuksia Norjalle – jos sellainen olisi ollut tavoitteena.
 

Tieto pohjoisesta reitistä levisi heti kriisimaihin

Norjalaistutkijoiden analyysin johtopäätös on, että pohjoinen reitti Venäjän kautta veti, koska se oli halvempi ja turvallisempi kuin esimerkiksi reitti Kreikan kautta.

Tieto pohjoisesta reitistä levisi nopeasti kriisimaihin saakka. Raportin mukaan kuvat polkupyörillä Norjaan saapuvista pakolaisista nähtiin myös Syyriassa näkyvän venäläisen TV-kanavan kautta.

Koko juttu linkistä.
Kaikkinainen asioiden vääristely ja suoranainen valehtelu läntisessä mediassa on hirvittävää.
Herää kysymys miksi Venäjän toimista edelleen on tarpeen valehdella ja maalailla valheellisia kauhukuvia? Eivätkö faktat Venäjään liittyen ole vieläkään tarpeeksi kauheita?

Pidän päivänselvänä, että jos itärajan yli jotain vyöryy jatkossakin, ne vyöryjät ovat pääosin kolmansien maiden onnenonkijoita. Mutta eipä hätää, onhan meillä Puolustusvoimat, jotka varmaankin ampuvat luvattomasti rajan ylittävät biologiset aseet? Ja varmaan siitä miinasopimuksestakin irrottaudutaan, jos kerta miljoonan ihmisen vyöry noin pelottaa? Muutoin toivotan kaikki tulijat tervetulleiksi Suomeen, turha heihin liittyen on mitään pelkoja lietsoa, jos kerran heidät tänne meinataan päästää ilman vastarintaa. Silloinhan heidät tänne halutaan, mitä nyt muodon vuoksi vähän hampaita kiristellään kun tulevat ”väärästä ilmansuunnasta” eli maasta, joka ei kuulu EU:hun.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2022, 10:36:38 kirjoittanut Emo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Lainaus
Sotatieteiden tohtori Limnéll: Venäjän koe­luontoiset ydin­räjäytykset pohjoisessa mahdollisia – itä­rajalla syytä olla valmius ihmis­massoihin

[...]

Limnéllin mukaan Suomen on syytä varautua myös sellaisiin tilanteisiin, joissa Venäjän sisäinen tilanne saisi ihmiset lähtemään joukoittain maasta.

Hänen arvionsa mukaan on vain ajan kysymys, milloin valta tulee vaihtumaan Venäjällä. Suuret ja nopeat mullistukset voisivat vaikuttaa myös Suomeen.

SAMANSUUNTAISEN arvion on esittänyt myös muun muassa venäläinen historian professori Andrei Zubov Helsingin Sanomille. Zubovin arvion mukaan nykyhallinnon kaatumiseen menisi muutama kuukausi. Zubov on oppositiopuolue Parnasin jäsen. Zubovin mukaan valta saattaisi vaihtua sotilasvallankaappauksessa.

Putinin kannatuksen nopealla laskulla ja mahdollisesti eteen tulevalla valtataistelulla voisi olla vaikutuksia myös Suomeen, sotatieteiden tohtori Limnéll kertoo.

– Jos yhteiskunta lähtee Venäjällä hajoamaan sisältä päin ja tulee erilaisia valtakamppailuja ja turvallisuusjoukkojen toimintaa, niin tuloksena saattaa olla se, että nämä levottomuudet leviävät merkittävällä tavalla myös Venäjän rajojen ulkopuolelle. Silloin sieltä ei esimerkiksi ehkä tulisi Suomen rajalle pelkästään pakkovärväystä pakenevia – vaan saattaisi tulla huomattavasti suurempiakin ihmisjoukkoja.
Ilta-Sanomat 8.10.2022

Mutta onhan täällä varauduttu. Nimittäin perustamaan Venäjältä tuleville ihmisjoukoille järjestelykeskuksia tarvittaessa nopeastikin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 813
 • Liked: 5171
 • Panda nimeltä Kallan.
Kuten olen toistanut:

Lainaus
Tämä merkitsisi nykyiseen lainsäädäntöön muutoksia. Tällä hetkellä turvapaikkaa voi hakea normaalisti. Pelkkä liikekannallepano tai asevelvollisuus eivät riitä turvapaikkaperusteiksi. Sen sijaan turvapaikkaan voi olla kuitenkin peruste esimerkiksi, jos voidaan todeta, että asevelvollisuudesta kieltäytyvään kohdistuisi poliittista vainoa, toteaa sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö Minna Hulkkonen STT:lle.

Se oli siis sisäministeriön päällikkö. Kansainvälisen oikeuden professori Koskenniemi on antanut samansuuntaista lausuntoa. Myös Marin ja sisäministeri Mikkonen ovat todenneet samaa.

Tätä lausetta toistetaan niin monen "korkea-arvoisen" virkamiehen, päättäjän, poliitikon ja yliopistotasoisen asiantuntijan suusta, että viesti on varmaan mennyt kaikkia tiedotusvälineitä pitkin somesta aljazeeraan ja russian todayhin saakka itärajan taakse.
---

Tässähän tulee väistämättä mieleen, että onko tosiaan koronafasistinen hallituksemme myös putinistinen hallitus?  :( Kannatetaan Ukrainan sotaa, sitten umpiääliömäisesti pitää haalia tänne lisää sakkia elätettäväksi, muiden kansakunnan edun kannalta umpityperien päätösten lisäksi.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 47 481
 • Liked: 83311
 • Kansallisromantikko
Tässähän tulee väistämättä mieleen, että onko tosiaan koronafasistinen hallituksemme myös putinistinen hallitus?  :( Kannatetaan Ukrainan sotaa, sitten umpiääliömäisesti pitää haalia tänne lisää sakkia elätettäväksi, muiden kansakunnan edun kannalta umpityperien päätösten lisäksi.

Putin halua upottaa Euroopan ukrainalaisiin pakolaisiin. Tätä samaa tekee Suomen hallitus, joka haluaa lisäksi upottaa Suomen rüzzän pakolaisiin. Hallituksemme putinistisempi kuin Putin itse! :o

Lainaus
“Mr Bond, they have a saying in Chicago: 'Once is happenstance. Twice is coincidence. The third time it's enemy action'.”

EDIT: jatkuukohan tämä turboputinismi Putinin kaatumisen jälkeekin?
« Viimeksi muokattu: 10.10.2022, 21:22:46 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Jos yhteiskunta arvostaa tasa-arvoa enemmän kuin vapautta, se ei saa kumpaakaan".
—  Milton Friendman

“Tasa-arvopakkomielteinen yhteiskunta taantuu lopulta ryöstäjien yhteiskunnaksi ja hajoaa."
—  John Stuart Mill

“Tasa-arvoinen kohtelu on eri asia kuin ihmisten pakottaminen tasa-arvoisiksi rasitteilla."
— FA Hayek

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Propagandapäällikkö tuottaa Hesariin propagandaa:

Lainaus
Aitojen pystyttäminen ei ratkaise siirtolaisuutta

Jokaisella on oikeus hakea turvaa, myös Suomesta. Uusilla rajatoimenpiteillä heikennetään merkittävästi turvaa hakevien ihmisten oikeutta suojeluun.

PUOLUEJOHTAJAT ja eduskunnan puhemiehistö kokoontuvat ensi tiistaina pääministerin johdolla keskustelemaan raja-aidasta. Lehtitietojen mukaan tavoitteena on saada eduskunnan laaja tuki aidan rakentamiselle itärajalle.

[...]

Jokaisella on oikeus hakea turvaa, myös Suomesta. Uusilla rajatoimenpiteillä heikennetään merkittävästi turvaa hakevien ihmisten oikeutta suojeluun. Rajanylityspisteitä voidaan jatkossa sulkea, ja aita vaarantaa siirtolaisten tilannetta entisestään. Turvaa on voitava hakea myös niiden, joiden liikuntakyky tai terveydentila on heikentynyt.

Aitojen sijaan tulisi rakentaa turvallisia reittejä siirtolaisille. Tänäkin vuonna sadat ihmiset ovat hukkuneet Välimereen, koska muita vaihtoehtoja turvan hakemiseen ei ole ollut. Suomen ei pidä rakentaa uutta vaarallista rajaa, vaan taata perusoikeuksien toteutuminen.

Pääministerin johtamissa keskusteluissa on huomioitava, millaisia inhimillisiä seurauksia haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille aidan pystyttämisestä ja rajapisteiden sulkemisesta seuraa. Miten taataan jokaisen ihmisoikeus hakea turvaa, jos rajapisteet suljetaan ja aita estää liikkumisen?

Siirtolaiset ovat maksaneet jo aivan liian kovan hinnan Euroopan epäonnistuneesta siirtolaispolitiikasta.

Kaisa Väkiparta
viestintäpäällikkö
Lääkärit ilman rajoja

Helsingin Sanomat 14.10.2022

Lainaus käyttäjältä: Kaisa Väkiparta
Jokaisella on oikeus hakea turvaa, myös Suomesta. Uusilla rajatoimenpiteillä heikennetään merkittävästi turvaa hakevien ihmisten oikeutta suojeluun. Rajanylityspisteitä voidaan jatkossa sulkea, ja aita vaarantaa siirtolaisten tilannetta entisestään. Turvaa on voitava hakea myös niiden, joiden liikuntakyky tai terveydentila on heikentynyt.

Valitettavasti uusilla rajatoimenpiteillä ei aiota estää turvapaikanhakua. Pelkkä rajanylityspisteiden sulkeminen ja aitojen rakentaminen ei mahdollista itärajan sulkemista ja turvapaikanhaun estämistä.

Lainaus käyttäjältä: Kaisa Väkiparta
Aitojen sijaan tulisi rakentaa turvallisia reittejä siirtolaisille. Tänäkin vuonna sadat ihmiset ovat hukkuneet Välimereen, koska muita vaihtoehtoja turvan hakemiseen ei ole ollut. Suomen ei pidä rakentaa uutta vaarallista rajaa, vaan taata perusoikeuksien toteutuminen.

Välimereen hukkuneiden joukossa tuskin on ainuttakaan ihmistä, jolla ei ole ollut muuta mahdollisuutta turvan hakemiseen kuin oman hengen vaarantaminen. Ylivoimaisesti suurin osa on kulkenut matkallaan turvallisten maiden läpi tai hakeutunut tietoisesti vaaralliseen maahan kuten Libyaan. Suurin osa hukkujista (Välimeren ylittäjien suurimmat lähtömaat Tunisia ja Egypti) on tavoitellut ihan vain rahaa ja parempaa elämää seurauksista välittämättä.

Lainaus käyttäjältä: Kaisa Väkiparta
Pääministerin johtamissa keskusteluissa on huomioitava, millaisia inhimillisiä seurauksia haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille aidan pystyttämisestä ja rajapisteiden sulkemisesta seuraa. Miten taataan jokaisen ihmisoikeus hakea turvaa, jos rajapisteet suljetaan ja aita estää liikkumisen?

Ei yhtään mitään seurauksia, koska Suomen laki ei edelleenkään mahdollista tulemisen estämistä ja pushbackejä.

Turvapaikanhaku ei ole sellainen ihmisoikeus, että kohdemaiden pitäisi mahdollistaa helppo ja vapaa laiton rajanylitys.

Edit:

Lainaus
Kaisa Väkiparta
Olen seurannut vähän hämmentyneenä raja-aitakeskustelua, tai oikeastaan sen puutetta. Yhtäkkiä kaikki tuntuvat pitävän sitä hyvänä ideana. Aidat eivät ole koskaan ratkaisseet mitään, kirjoitan ⁦@hsfi ⁩ tänään.

Eivät pelkät aidat yksinään ratkaisekaan mitään, mutta yhdistettynä todelliseen tahtoon suojella omaa maata ja sen rajoja, ne ovat suojanneet Eurooppaa ratkaisevalla tavalla ihmisvirroilta Kreikassa, Unkarissa, Latviassa, Puolassa ja monissa muissa maissa.

Suomi on poikkeus EU:n itärajalla, sillä Suomen rajaa ei aiota suojella laittomilta tulijoilta vaan hallitus on kutsunut heidät tervetulleiksi kaikissa tilanteissa.
« Viimeksi muokattu: 15.10.2022, 15:06:37 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Lainaus
Itärajalle aiotaan rakentaa kokeeksi kolmen kilometrin aita

SUOMEN on tarkoitus rakentaa itärajalle pikaisesti raja-aidan pilottiosuus. Aidan kokeiluosuudesta on hallituksessa yhteisymmärrys, mutta siitä ei ole vielä varsinaisesti tehty päätöstä.

STT:n tietojen mukaan pilottiaita olisi pituudeltaan kolme kilometriä. Tälle kokeiluhankkeelle ollaan varaamassa lisätalousarviossa noin kuusi miljoonaa euroa.

Rajavartiolaitos on pitänyt raja-aitaa tarpeellisena ja sen pilottia tärkeänä.

”Epävarmuus (rajalla) kasvaa jatkuvasti. Ei aitahanketta kannata ainakaan viivyttämään jäädä”, sanoo Rajavartiolaitoksen esikunnan asiantuntija Ismo Kurki.

[...]

Sinänsä aita ei tulijoita pysäyttäisi, jos läpi tosissaan pyrittäisiin.

”Aidalla olisi ohjausvaikutus ja hidastevaikutus.”

UUTENA tietona monelle saattaa tulla se, että Venäjän puolella rajaa on aita – jopa koko 1 300 kilometrin yhteisen rajan matkalla.

”Muutamia kilometrejä valtakunnanrajasta itään on Neuvostoliiton aikainen aitarakennelma. Se on edelleen jäljellä”, Kurki muistuttaa.

Enimmillään 260 kilometrin pituisen aidan rakentaminen kestäisi kolmesta neljään vuotta. Eduskuntapuolueet käyvät tiistaina asiasta poliittisen keskustelun.
Helsingin Sanomat 17.10.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 016
 • Liked: 37686
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Itärajalle aiotaan rakentaa kokeeksi kolmen kilometrin aita

Sama kuin yrittäisi voittaa seiväshyppykilpailut hammastikulla.

Miksi tuollainen kokeilu tehdään koska lopputulos on jo selvillä? No, ehkä juuri siksi, ettei enempiä aitoja sitten rakennella, koska 'mehän jo sitä kokeiltiin eikä se toiminut'..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 942
 • Liked: 23115
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."


Kolmen kilometrin testiaita kuulostaa siltä että Maria Zaharova vittuilee pian Suomelle.

Suomi on hoitanut helmikuusta lähtien (ja sitä ennen koronatuet ja monet muut asiat) niin että Suomelle sietääkin naureskella.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 47 481
 • Liked: 83311
 • Kansallisromantikko
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009133499.html?share=e57c8162e71250cad4259d4729925065

Lainaus käyttäjältä: Väkiparta
Aidat eivät ole koskaan ratkaisseet mitään.

Päinvastoin! Maailma on täynnä aitoja, eikä niitä ole pystytetty ihan huvikseen, vaan ratkaisemaan havaittuja ongelmia.

Väkiparta ei selvästikään tiedä miksi maailmaan on pystytetty aitoja, joten hän on viimeinen henkilö kertomaan, miksi niitä ei pitäisi pystyttää!

Tuolla idioottimaisella väkipartalogiikalla ovissakaan ei tarvitsisi olla lukkoja, koska ne eivät ole koskaan mitään ratkaisseet.

"Älä poista aitaa, jos et ymmärrä miksi se on pystytetty".
 
"Don’t remove a fence until you understand why it was put there."
- Chesterton’s Fence 1929
« Viimeksi muokattu: 17.10.2022, 17:39:10 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Jos yhteiskunta arvostaa tasa-arvoa enemmän kuin vapautta, se ei saa kumpaakaan".
—  Milton Friendman

“Tasa-arvopakkomielteinen yhteiskunta taantuu lopulta ryöstäjien yhteiskunnaksi ja hajoaa."
—  John Stuart Mill

“Tasa-arvoinen kohtelu on eri asia kuin ihmisten pakottaminen tasa-arvoisiksi rasitteilla."
— FA Hayek

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 3693
A-studiossa Adlercreutz, Saramo ja Mykkänen kehumassa itärajan aitaa. Ei ole enää kyse arvopohjasta eikä periaatteista eikä edes muurista vaan ihan vaan aidasta, joka on täysin epäpoliittinen ja tekninen kysymys. Aitaa haluaa rajavartijalaitoksen asiantuntijat, joten mikä ettei.

Näin politiikan muutos toimii, pateettisen uhoamisen jälkeen muuri onkin pelkkä itsestäänselvyys. Unohdetaan Juha Sipilä, joka insinöörinä mieluummin rakensi siltoja kuin muureja. Unohdetaan se, että jokainen pakolaiseen pantu markka tulee kaksinkertaisena takaisin hyvin lyhyessä ajassa. Unohtuu myös jakamattomat ihmisoikeudet. Unohtuu  lupaus, että "ei niitä paljon tule", joten kaikki voidaan ottaa vastaan. Unohtuu Suomen kansainvälinen maine.

Yksi ei silti unohdu: persujen  säälimätön ihmisviha ja rasismi, joka ilmenee siten, että persut haluavat rajoittaa tulijamäärää. Vihervasemmistolaiset, kokoomus ja RKP eivät ole rasisteja, sillä heille tämä on ihan asiantuntijajuttu vailla poliittista puolta.
I was at Re'im.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 47 481
 • Liked: 83311
 • Kansallisromantikko
Sisäministeri Krista Mikkonen ei meinannut saada hengitettyä kympin uutissa, kun joutui toistelemaan hallituksen jämäaitaehdotuksen linjauksia. Ei nyt ihan ollut purskahtamassa itkuun, mutta ei se kovin kaukanakaan ollut.

Kyllä otti koville.
“Jos yhteiskunta arvostaa tasa-arvoa enemmän kuin vapautta, se ei saa kumpaakaan".
—  Milton Friendman

“Tasa-arvopakkomielteinen yhteiskunta taantuu lopulta ryöstäjien yhteiskunnaksi ja hajoaa."
—  John Stuart Mill

“Tasa-arvoinen kohtelu on eri asia kuin ihmisten pakottaminen tasa-arvoisiksi rasitteilla."
— FA Hayek

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 627
 • Liked: 7177
Israelissa muuten siviiliuhrien määrä laski, kun aita saatiin rakennettua.
Terveisiä niille, jotka epäilevät raja-aitojen tehoa...

Suomessa raja-aidan ajatus olisi ollut "äärioikeistolainen ja rasistinen" vielä vuosi sitten. Niin ne asiat muuttuvat... :)
« Viimeksi muokattu: 19.10.2022, 00:53:33 kirjoittanut DuPont »

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 418
 • Liked: 605
 • Lockelainen liberaali
Niin, onhan maailma muuttunut mitä tuohon raja-aitaan tulee.

Ennen vanhaan Kekkoslovakiassa ei olisi sinällään haitannut jos sieltä tulee loikkareita. Tänne vaan, ja äkkiä poois Suomesta ennenkuin tulee luovutuspyyntöjä.

Nyt kuitenkaan sieltä ei haluta tulijoita. Ei voisi olla erilaisempi tilanne.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 942
 • Liked: 23115
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."

Ylen eläkeikäinen veteraanikommunisti Sampo Vaarakallio paheksuu raja-aitasuunnitelmia.

Eikä hänen mukaansa edes kylmän sodan aikana ei Euroopassa ollut vaarallisia raja-aitoja kuin Berliinissä. (Siis kommunistiblokin ja vapaan Euroopan välillä ei ollut muita vaarallisia aitoja  :D)

Suunnitellun itärajan osittaisen aidan epäinhimillisyys olisi sitä pakolaisille aiheutuu aidasta kaikenlaisia vaaroja.

Lainaus
Raja-aita yleensä lisää rikollisuutta rajalla. Siirtolaiset ja pakolaiset joutuvat kulkemaan aidan vuoksi pitkiä matkoja ja ovat helppoja ryöstöjen tai muiden rikosten uhreja.

Euroopan aidatuilla rajoilla pimeä bisnes pyörii vahvana, kun rikollisorganisaatiot auttavat ihmisiä laittomasti rajan yli kovalla hinnalla. Pahimmassa tapauksessa ihmisiä kuolee yrittäessään ylittää rajaa.

Raja-aidan rakentamisella on eritoten symbolinen merkitys. Asiantuntijoiden mielestä raja-aidalla vastataan ihmisten tuntemaan pelkoon siitä, mitä itärajalla mahtaa tulevaisuudessa tapahtua.

Raja-aidalla tahdotaan luoda myös psykologista turvallisuuden tunnetta. Suomella on Venäjän kanssa rajaa noin 1 300 kilometriä, joten asiantuntijoiden mielestä muutaman sadan kilometrin aitaaminen ei aidosti estä liikkuvuutta.


https://yle.fi/uutiset/74-20001820?origin=rss


Perinteisesti Sampo on toiminut myrkyllisesti Israelia vastaan, koska Israelilla on Hamasin vastainen turva-aita.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 041
 • Liked: 19052
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
YLEn itkuinen uutisjuttu uudesta raja-aidasta on punaviherhöttöä sen kamalimmassa muodossa. Hyvää jatkoa eiliselle YLEn jutulle, jossa "Ruotsi käpertyy sisäänpäin" uuden oikeistohallituksen johdolla.   :facepalm:
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Ylen eläkeikäinen veteraanikommunisti Sampo Vaarakallio paheksuu raja-aitasuunnitelmia.

Yle: Aita ei estä rajan ylitystä, se vain tekee siitä vaarallista – Suomen miljoonahankkeesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä 19.10.2022

Lainaus käyttäjältä: Yle
Raja-aidat eivät estä kokonaan ihmisten liikkumista, mutta se saattaa hidastaa sitä. Ylen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan muualla maailmassa on kokemusta siitä, että aitojen rakentaminen lisää turvattomuutta, kun ihmiset käyttävät vaarallisia reittejä tai tapoja tulla rajan yli.

Älytön väite. Aidat vähentävät turvattommuutta, jos ne vähentävät laittomasti rajan yli pyrkivien määrää.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Vaikka ei-haluttua maahantuloa pystyttäisiin aidalla hillitsemään, asiantuntijoiden mielestä siitä aiheutuu enemmän haittaa kuin hyötyä. Raja-aita yleensä lisää rikollisuutta rajalla. Siirtolaiset ja pakolaiset joutuvat kulkemaan aidan vuoksi pitkiä matkoja ja ovat helppoja ryöstöjen tai muiden rikosten uhreja.

Älytön väite tämäkin. Valtion aidalla välittämä viesti on, että tästä ei ole pidä yrittää tulla. Jos pyrkii rajan yli laittomasti rikollisten avustuksella, ei ole uhri.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Euroopan aidatuilla rajoilla pimeä bisnes pyörii vahvana, kun rikollisorganisaatiot auttavat ihmisiä laittomasti rajan yli kovalla hinnalla. Pahimmassa tapauksessa ihmisiä kuolee yrittäessään ylittää rajaa.

Älä tule rajan yli laittomasti. Jos tulet, vastaat seurauksista.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Asiantuntijoiden mukaan ihmisten asenne raja-aitaa kohtaan on muuttunut suopeaksi varsin nopeasti. Keskustelu virisi oikeastaan vasta vuosi sitten sen jälkeen kun Valko-Venäjä masinoi siirtolaisia Puolan ja Liettuan rajoille.

Suomessa on pelätty, että Venäjä voisi toimia meidän rajallamme samalla tavalla. Tämä on aiheuttanut pelkoa, joka on asiantuntijoiden mukaan täysin ymmärrettävää, koska Venäjä on muuttunut hyvin arvaamattomaksi naapuriksi.

Raja-aidalla tahdotaan luoda myös psykologista turvallisuuden tunnetta. Suomella on Venäjän kanssa rajaa noin 1 300 kilometriä, joten asiantuntijoiden mielestä muutaman sadan kilometrin aitaaminen ei aidosti estä liikkuvuutta.

Ei estäkään. Miksi ihmeessä ihmiset tulisivat etenkään massoittain hankalasti maaston kautta, kun rajanylityspaikoilta pääsee suoraan sisään?

Puolan ja Liettuan rajoilla oli täysin toinen tilanne, sillä siellä rajavartijat ja sotilaat puskivat ihmiset takaisin Valko-Venäjän puolelle. Suomessa se ei ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Rajojen aitaaminen on lopulta uusi ilmiö. Koko maailmassa oli toisen maailmansodan jälkeen vain seitsemän rajaa aidattuna. Berliinin muurin romahtaessa oli 15 rajaa aidattuna. Vuonna 2018 aidattuna oli jo 80 rajaa.

30 vuotta sitten ei ollut pelkoa, että irakilaiset olisivat rynnineet Puolan kautta Saksaan tai että jokin löperö Euroopan valtio päästäisi alueensa läpi puoli miljoonaa lähi-itäläistä eteenpäin seuraavaan maahan. Tuolloin Kreikan ja Turkin rajalla oli vielä miinakenttä, johon kuoli vuosittain laittomia rajanylittäjiä.

Jutun lopussa on Ylen viisiminuuttinen virheitä täyteen puskettu propagandavideo, jossa Euroopan rajojen suojeleminen esitetään paheksuttavana ja tilanne "pakolaiskriisinä". Ongelma on toimittaja Marjut Mäntymaan mukaan se, että EU:n turvapaikkapolitiikka kuormittaa liikaa toisia maita ja toiset pääsevät helpommalla. Tarvitaan kuulemma "yhteisvastuuta", jolla toimittaja tietysti tarkoittaa turvapaikanhakijoiden pakkosiirtoja EU:n ulkorajoilta kaikkiin EU-maihin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
Myös "rajoja tutkinut professori" paheksuu hanketta. Asiantuntija-auktoriteetillaan hän julistaa, että aitojen rakentaminen vain lisää laittomia rajanylityksiä (!).

Ilta-Sanomat: Professorilta ankaraa kritiikkiä Marinille itärajan aidasta: ”Hanke on järjetön” 19.10.2022

Lainaus
RAJOJA TUTKINUT Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen professori Jussi P. Laine arvostelee hallitusta itärajan aitahankkeesta. Hän kuvailee hanketta järjettömäksi.

Laine toimi vuosina 2013-2021 johtavan kansainvälisen rajatutkimusjärjestön, Association for Borderlands Studies:in johdossa.

– Minulle on jäänyt epäselväksi, että mikä nyt on se varsinainen syy ja peruste raja-aidalle. Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan perusteet kyllä löytyvät, Laine sanoo.

Hän muistuttaa, että keväällä ajatus aitahankkeesta lähti liikkeelle siksi, että Venäjän pelättiin käyttävän kolmansien maiden kansalaisia, kuten turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia, poliittisena painostuskeinona. Pelko oli, että Venäjä vyöryttäisi heitä rajan yli, kuten se teki esimerkiksi Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Nyt raja-aitakeskustelua on käyty vain vähän nimenomaan tästä näkökulmasta. Laineen mukaan keskustelu raja-aidasta on nyt siirtynyt sotatilanteeseen.

– Venäjän käymä järjestön hyökkäyssota Ukrainassa on eri asia, vaikka siinä onkin yhtymäkohtia aiempaan keskusteluun. Mikä siis on se uhka, jota vastaan aita halutaan rakentaa, Laine kysyy.

Hän pohtii, puhutaanko raja-aidan suhteen edelleen siitä, että Venäjän pelätään mobilisoivan rajalle esimerkiksi pakolaisia, vai onko syynä sotilaallinen uhka.

– Jos syy on jälkimmäinen, niin aidalla ei ole mitään merkitystä. Kyllä siitä aidasta tankki tulee läpi, jos on tullakseen. Jos taas kyse on siitä, että pelätään esimerkiksi Venäjän valtion hajoamista ja sen seurauksena suurien ihmismäärien pakenemista Venäjältä, puhutaan uhkakuvien maalaamisesta. Jos näin kävisi, ei aita olisi ratkaisu, Laine sanoo.

Toisin kuin Laineen Jussi puhisee, aita olisi tarvittaessa toimiva apukeino pitää suuret ihmismäärät omalla puolellaan rajaa.

Jo aidan olemassaolo kertoisi, että tänne ei ole tulemista. On sitten eri asia, että Marinin hallitus on muuten viestinyt, että tulkaa vaan tänne.

Lainaus
Laine peräänkuuluttaa aiheesta monipuolisempaa keskustelua. Hän huomauttaa, että raja-aitojen rakentamisesta on valtava määrä tutkimusta ja ”tutkimus osoittaa toiseen suuntaan”.

– Tekisi mieli kysyä, eikö tutkimuksella ole merkitystä ja eikö se kiinnosta hallitusta ja pääministeriä?

Mihin suuntaan tutkimus osoittaa?

Lainaus
Laineen kritiikki kohdistuu siihen, että aitahankkeen suunnittelussa ei ole otettu huomioon muita rajavartiolaitoksen näkökulman lisäksi muita tekijöitä.

Hänen mukaansa tutkimus osoittaa, että aidoilla ei ole pystytty katkaista tai edes hillitä sitä havaittua ongelmaa, mitä varten ne on alun perin rakennettu. Laine viittaa esimerkiksi laittomiin rajanylityksiin.

– Tutkimus osoittaa, että ei-haluttujen tai epäsäännöllisten maahantulojen määrä on päin vastoin kasvanut aitojen rakentamisen myötä, Laine sanoo.

En usko alkuunkaan, että tällainen pätee Euroopan rajoilla tai ainakaan vihjatulla syy-yhteydellä.

Lainaus
Lisäksi hän nostaa esiin mediatiedot aidan kustannuksista. Aidan on arvioitu maksavan satoja miljoonia euroja.

– Kuulostaa veronmaksajille aika järkyttävältä summalta. Näkisin, että nykytilanteessa tälle rahasummalle voisi olla käyttöä muuallakin.

Vertailun vuoksi, pelkästään vuoden 2015 turvapaikkasurffaajat ovat kustantaneet veronmaksajille jo miljardeja euroja.

Lainaus
ESIIN NOUSEE myös eettinen kysymys.

Laineen mukaan tiedetään, että aitahankkeilla ajetaan ihmisiä tilanteisiin, joissa heidät pakotetaan ottamaan riskejä esimerkiksi EU:n ulkorajalla. Moni on nähnyt uutisia ihmisistä, jotka pakenevat laittomasti toiseen maahan kriisiä esimerkiksi kumiveneellä ja hukkuvat.

On erittäin harvinaista, että Eurooppaan tullaan kumiveneellä suoraan jostain kriisimaasta. On erittäin harvinaista, että ainoa mahdollisuus turvaan on Euroopassa.

Eettinen kysymys ei koske raja-aitoja vaan politiikkaa, joka sallii laittomasti tulleiden jäädä Eurooppaan, jopa motiiveista ja avuntarpeesta riippumatta. Se houkuttelee ihmisiä vaarallisille matkoille.

Lainaus
Lisäksi Laine sanoo, että kun rajan ylittäminen tulee EU:n ulkorajoilla hankalammaksi ja halukkaita löytyy valtavasti, maksetaan esimerkiksi niin sanotuille ”välittäjille” suuria summia siitä, että nämä tuovat halukkaita laittomasti rajan yli.

Sama pätee tähän. Jos rikollisten EU-rajan yli auttamat siirrettäisiin poikkeuksetta jonnekin Euroopan ulkopuolelle, rikollinen bisnes kuihtuisi.

Lainaus
PROFESSORIN MIELESTÄ konkreettista perustetta aidalle ei siis ole.

Hän sanoo, että symbolisesti aita voi luoda tunteen turvallisuudesta, mikä on ymmärrettävää tilanteessa, jossa Venäjä käy järkyttävää sotaa Ukrainassa.

Konkreettiset luvut laittomista rajanylityksistä Suomessa ovat Laineen mukaan ”naurettavan pieniä”, kun niitä verrataan monien muiden maiden rajoille.

Laittoman tulon uhkaa vähättelevä Laine on sitä itse tajuamattaan oikeassa sikäli, että aidalla ei ole merkitystä, ellei olla valmiita suojelemaan rajaa ja työntämään laittomat tulijat pois. Hallituksen nykypolitiikalla aidan tarkoitus olisi vain ohjata turvapaikanhakijat rajanylityspaikoille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 371
 • Liked: 126263
On taas melkoista Pahkasikaa tehdä juttu siitä, että laajan laittoman maahantulon järjestäminen olisi vaikeampaa maastoreittien kautta kuin maanteitä pitkin.

Aivan varmasti on. Entä sitten? Suomen tapauksessa ihmismassat ohjattaisiin nimenomaan virallisille rajanylityspaikoille, jossa heidät otettaisiin vastaan.

Lainaus
Laajan hybridioperaation järjestäminen maastoreittejä olisi itärajalla hankalaa – varsinkin pohjoisessa erämaa on vaikeakulkuista

Sari Pöyhönen

Itärajan laajat erämaat vaikeuttaisivat hybridioperaation eli laajan laittoman maahantulon järjestämistä Venäjältä Suomeen.

Varsinkin pohjoisessa maasto on rajanylityspaikkojen ulkopuolella monin paikoin vaikeakulkuista ja tiestöä ja asutusta on vähemmän kuin Kaakkois-Suomessa.

– Kaakkois-Suomessa yksityistä asutusta on ihan valtakunnan rajassa kiinni. Lapissa idän suuntaan voi olla paikoittain sata tai kaksisataa kilometriä erämaa-aluetta ennen kuin tulee keskeistä asutuskeskusta vastaan, Lapin rajavartioston rajatoimiston päällikkö, majuri Antti Virta sanoo.

[...]

Laajamittaisen laittoman maahantulon toteuttaminen pohjoisen kautta olisi siis arvioiden mukaan varsin vaikeaa. Helpompaa se olisi Kaakkois-Suomen kautta.

– Todennäköisempää on, että laittomat maahantulijat tulisivat tätä kautta, jos he tulisivat maastoteitse, Kaakkois-Suomen rajavartioston yleisjohtaja, kapteeni Antti Kukkonen arvioi.

Tulevan raja-aidan aukkokohdissa eli rajanylityspaikkojen ulkopuolella myös Kaakkois-Suomessa maasto on kuitenkin vaikeakulkuista ja vaihtelevaa.
Yle 19.10.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: perikato sota