Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 502498 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 090
 • Liked: 78644
 • Kansallisromantikko
Ottaisitko mamun kämppäkaveriksi ilman tappelua, jos valtio niin määrää?

Kaikkea IS:n listan mukaista, valmiuslakiin perustuvaa elämäntapamme tuhoamista voi tapahtua, koska persut ei tunnu saavan rajalakia sellaiseen kuosiin, että rüzzälandiasta ei oteta turvapaikahakijoita todellakaan yhtään missään tilanteissa. Poikkeuksetta! Ne pitää suolata rajalle, jos se siihen lopulta viimeisenä vaihtoehtona menee. Kuten isoisämme tekivät.

Mikä helvetti persuja oikein vaivaa? Jos rÿzzää alkaa punkemaan tänne miljoonakaupalla, se on maailmanloppu Suomelle! it's the end of the world as we know it!

Nyt olisi juuri oikea aika persuille esittää hallitusmuskelia! @Matias Turkkila

Puolustusvoimat voi viedä kotisi, autosi ja halkosi – 20 faktaa valmiuslaista
Valmiuslain nojalla kansalaiselta ei voida viedä vain autoa, vaan laki vaikuttaa moneen muuhunkin omaisuuteen.


Valmiuslakiin on kirjattu lukuisia kohtia siitä, mikä kaikki lain voimaan astuessa voi muuttua ja mistä kaikesta kansalaiset voivat joutua luopumaan.

Joona Laukkanen | 7:00

MITÄ kaikkea valmiuslaki pitääkään sisällän?

Lue lisää: Puolustusvoimat voi lunastaa autosi kriisin syttyessä – tällainen ajoneuvo on todennäköisesti listalla
https://www.is.fi/autot/art-2000009811184.html

Valmiuslakiin on kirjattu lukuisia kohtia siitä, mikä kaikki lain voimaan astuessa voi muuttua ja mistä kaikesta kansalaiset voivat joutua luopumaan. Ilta-Sanomat poimi 20 yksityiskohtaa poikkeusolojen erikoisuuksista.

1. Ulkomaalainen maksukortti voi siirtyä Suomen Pankin omistukseen

2. Maksuliikettä rajoitetaan

3. Vakuutusten hintoja alennetaan, maksuja lykätään tai niitä perutaan kokonaan

4. Tietyille tuotteille hankittava ostolupa

5. Sähkön käyttöä rajoitetaan

6. Asuntojen lämmityskeinoihin rajoituksia

7. Puutavara Puolustusvoimien käyttöön

8. Rakentamiseen hankittava uudet luvat

9. Tyhjiin vuokra-asuntoihin osoitetaan asukkaat

Asunnonomistaja on velvollinen ilmoittamaan vuokrattavaksi tarjoamansa asunnon vuokralaisen osoittamista varten. Asunto on tarkoitus osoittaa ensisijaisesti sellaiselle, jonka asunnontarve on suurin.

Jos tämä ei kuitenkaan riitä, voi asunnon haltija joutua ilmoittamaan asuntonsa vuokralaista varten, jos asunnossa on keittiötä lukuun ottamatta huoneita, joissa kukaan ei asu. Tiukassa tilanteessa valtion tasolta kansalaisille voidaan siis määrätä uusia kämppäkavereita.

Poikkeustilanteessa vuokraa ei myöskään saa korottaa valtioneuvoston asettamaa rajaa korkeammalle. Lisäksi irtisanominen ei ole mahdollista ilman erittäin painavaa syytä, tai ellei vuokranantaja tarvitse asuntoa perheenjäsenensä majoittamiseen.


10. Lukuisten tukien maksu voidaan keskeyttää

Mahdollisesti keskeytettävien tukien lista on pitkä. Tukiin kuuluu muun muassa työeläke, kansaneläke, sairaus-, tapaturma-, potilas- tai liikennevakuutus sekä ansioperusteinen työttömyys­päiväraha ja peruspäiväraha. Näitä etuuksia voidaan myös pienentää enintään 50 prosentin verran.

Myös elatustuen, lapsilisän, lasten kotihoidon tuen, lasten yksityisen hoidon tuen, asumistuen, työmarkkinatuen, opintorahan, asumislisän, sotilas­avustuksen ja sotilas­vamma­korvauksen maksu voidaan keskeyttää.


Tukien maksu voidaan keskeyttää tai maksua voidaan lykätä enintään kolmeksi kuukaudeksi. Keskeytyneen tai alentuneen tuen sijaan etuuksien saajille maksetaan toimeentulotukea.

11. Polttoainetta ei saa ilman ostolupaa

12. Ajoneuvoja valjastetaan kuljetustyöhön

Poliisi voi rajoittaa poikkeusoloissa muuta liikennettä esimerkiksi tärkeiden kuljetusten toteuttamiseksi.

Liikenteenharjoittaja tai yksityiskäyttöön rekisteröidyn moottori­ajoneuvon omistaja on velvollinen suorittamaan tiekuljetus­viranomaisen määräämiä kuljetuksia, jos liikennetarve sitä vaatii.

Moottoriajoneuvonsa voi myös joutua luovuttamaan tiekuljetus­viranomaisen käyttöön.

13. Ilmailua voidaan rajoittaa

14. Terveydenhuollon palveluita priorisoidaan

15. Töihin voidaan määrätä – palkkojen nousua rajoitetaan

Maanpuolustuksen, väestön suojaamisen, terveydenhuollon, toimeentulon tai huolto­varmuuden kannalta merkityksellisien toimialojen työvoiman saatavuutta pyritään turvaamaan. Näin ollen alat, jotka eivät kuulu edellä lueteltuihin, voivat ottaa palvelukseensa vain työvoima­viranomaisen osoittamia työnhakijoita.

Jos tilanne niin vaatii, on jokainen Suomessa asuva 18–68-vuotias velvollinen tekemään välttämätöntä työtä.

16. Irtisanomista rajoitetaan

17. Opetustoiminta voidaan keskeyttää

18. Puolustusvoimat voi velvoittaa palveluja yrityksiltä

Sotilaallisen puolustusvalmiuden kohottamiseksi tai ylläpitämiseksi Puolustus­voimat voi velvoittaa yritykset, yhteisöt, laitokset sekä ammatin- ja elinkeinon­harjoittajat suorittamaan Puolustus­voimille muonitus-, majoitus-, korjaamo-, huolto- ja rakentamis­palveluja sekä muita vastaavia palveluita.

19. Ajoneuvot ja tavarat Puolustusvoimien haltuun

Puolustusvoimat voivat velvoittaa moottori­ajo­neuvojen omistajia tai haltijoita luovuttamaan ajoneuvonsa Puolustusvoimien käyttöön. Sama koskee myös esimerkiksi ilma-aluksia ja moottoriveneitä.

Jokainen on myös velvoitettu luovuttamaan Puolustusvoimille tavaroita, jotka ovat välttämättömiä joukkojen majoittumisen, linnoittamisen tai energiahuollon turvaamisen kannalta.

Lisäksi pelastusviranomainen voi velvoittaa jokaisen luovuttamaan pelastus-, sammutus-, raivaus- ja ensiapukalustoa käyttöönsä
.

20. Asuntonsa voi joutua luovuttamaan Puolustusvoimille

Omistamansa rakennuksen, huoneen, varastotilan tai maa- tai vesialueen voi joutua luovuttamaan Puolustusvoimien, pelastus­viranomaisen tai liikenne- ja viestintä­ministeriön haltuun.

Vakituisessa asumiskäytössä olevan rakennuksen tai huoneiston voi joutua luovuttamaan kuitenkin vain erittäin painavien sotilaallisten syiden sitä edellyttäessä.

Maahanmuuttovirasto voi sen sijaan velvoittaa vähintään 30 henkilön yhteis­majoitukseen soveltuvan rakennuksen tai huoneiston luovutettavaksi käyttöönsä.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2023, 18:42:02 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 138
 • Liked: 49689
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Lainaus
Jos tilanne niin vaatii, on jokainen Suomessa asuva 18–68-vuotias velvollinen tekemään välttämätöntä työtä.

Paitsi asuttamaan, meidät voidaan pakottaa pyyhkimään asylumia hihkuvien vanjojen pyllyt.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 769
 • Liked: 5038
 • Panda nimeltä Kallan.
Ottaisitko mamun kämppäkaveriksi ilman tappelua, jos valtio niin määrää?
---
Maahanmuuttovirasto voi sen sijaan velvoittaa vähintään 30 henkilön yhteis­majoitukseen soveltuvan rakennuksen tai huoneiston luovutettavaksi käyttöönsä.
[/b]
[/quote]

Täytyy toki muistaa, että tilannehan voi käydä sellaiseksi - huonossa lykyssä - että somalit päättävät polttaa pakkohaltuunotetun kodin koska islam on ensimmäisnen lojaliteetti (ovat siis Puolustusvoimien sotilaita), jonka jälkeen karkaavat ties minne. Ja sen jälkeen Iivana painaa päälle.

En menisi takuuseen kehitysmaalaisten lojaliteeteista tosipaikan tullen. Islamin merkitys kun on näille yllättävän suuri, eikä vääräuskoisen omaisuus siinä varmastikaan merkitse yhtään mitään heille.

Huonossa lykyssä Migri sitten keljuillakseen vastaanottaa Iivanat turvapaikanhakijoina ja kämpälle voi sanoa hei hei.

Kuulostaa absurdilta, mutta ei pidä aliarvioida punavihreiden pähkähulluutta.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 275
 • Liked: 3444
Jos kriisi todella iskisi, toki kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevat kuljetettaisiin Ruotsiin turvaan. Ja toki Ruotsi heidät ottaisi vastaan, he ovat humanitaarinen suurvalta.
Tottelematon tieto aktivismissa

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 919
 • Liked: 16012
 • junior koodari
Lainaus
Jos tilanne niin vaatii, on jokainen Suomessa asuva 18–68-vuotias velvollinen tekemään välttämätöntä työtä.

Paitsi asuttamaan, meidät voidaan pakottaa pyyhkimään asylumia hihkuvien vanjojen pyllyt.
En usko, että moinen jokaista Suomessa asuvaa koskee...jos on hyvä 15-henkilön istuttava syyrialainen sohva ja muutama shariavaimo, niin voi jatkaa sohvalla makkoilua ja katsella 70" telkkarista kaikenlaisia kanavia.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 612
 • Liked: 7320
Lainaus
Venäläisen miehen epäillään syyllistyneen väärennykseen Vaalimaalla 2.9.2023

Venäläisen miehen epäillään syyllistyneen väärennykseen, väärennysaineiston hallussapitoon, lievään ampuma-aserikokseen sekä paljastinlaiterikkomukseen Vaalimaan rajanylityspaikalla 2.9.2023.

Mies saapui rajanylityspaikalle Venäjältä ja esitti rajatarkastuksessa Bulgarian passin. Rajatarkastaja havaitsi passissa väärennykseen viittaavia tekijöitä, joten mies otettiin tarkempaan tarkastukseen ja hänen asiakirjansa tutkittiin väärennysten varalta.

Asiakirjatutkinnassa miehen Bulgarian passi todettiin väärennetyksi ja hänen tavaroistaan löydetyt asiakirjat vääriksi. Lisäksi hän piti hallussaan kolmea kaasusumutinta ja yhtä tutkanpaljastinlaitetta.

Maahanmuuttovirasto määräsi miehelle viiden vuoden maahantulokiellon Schengen-alueelle Kaakkois-Suomen rajavartioston esityksestä.

Luvaton rajanylitys Venäjältä Suomeen Joutsenon alueella 3.9.2023

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on paljastanut yhden henkilön luvattoman rajanylityksen Venäjältä Suomeen Joutsenon alueella 3.9.2023 illalla.

Rajavartiosto tavoitti luvattoman rajanylittäjän paikalliselta asukkaalta saadun ilmoituksen perusteella lähellä valtakunnan rajaa. Henkilö on hakenut turvapaikkaa Suomesta ja hänet on siirretty Maahanmuuttoviraston turvapaikkaprosessiin.

Kaakkois-Suomen alueen rajavaltuutettu on ollut tapaukseen liittyen yhteydessä Viipurin alueen rajavaltuutettuun.
https://raja.fi/-/vaarennysepaily-2.9.2023-ja-luvaton-rajanylitys-3.9.2023-kaakkois-suomen-rajavartioston-alueella
Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä. Kannattaa lukea. https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/2023.html#

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 840
 • Liked: 9884
 • Mullaki o kissa
Lainaus
Jos tilanne niin vaatii, on jokainen Suomessa asuva 18–68-vuotias velvollinen tekemään välttämätöntä työtä.

Paitsi asuttamaan, meidät voidaan pakottaa pyyhkimään asylumia hihkuvien vanjojen pyllyt.

Suapihan sitä vuatia. Minun lapa se ei nouse tuohon millään konstilla  ;)

Majoittaminen, joo. Ilmoitin jo v. 2015 että mun kämppääni otetaan ilomielin 2-3 16-18-vuotiasta tummaa tyttöä, on siellä sen verran kotitöitä. Minä maksan heidän ylläpitonsa, ei aiheudu kustannuksia valtiolle. Tämä on edelleen voimassa  :P
-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 394
 • Liked: 6080
Tuntemattoman vähimmistömme joukkopako Ruotsiin, jos työvelvoite napsahtaa päälle. Ei huano.

Hakisivat varmasti vielä pakolaisstatusta epäinhimillisen kohtelun perusteella.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 090
 • Liked: 78644
 • Kansallisromantikko
Kaikenkaikkiaan, vaikka suomalaiset voivat rakastaa maatansa ja samaan aikaan vihata hallitustaan, niin rajansa kaikella. En oikein usko, että vihollisten päästäminen maahan divisioonakaupalla, varusmiesten avustaessa (2015), millään tavalla ainakaan lisäsi maanpuolustusintoa ja - halukkuutta. Tai vähentäisi halukkuutta valkopaeta ulos maasta, jossa mamujengit hakkaavat nöyryyttävät suomalaislapsia.

Jos maa täytettäisiin miljoonilla turvapaikanhakijarüzzillä, tämä maa olisi lopullisesti rüzzittü. Omaisuuden realisointi alkaisi, ja monet kynnelle kykenevät pelastaisivat perheensä ulos maasta miten parhaiten kykenisivät.

Ja on aivan turha unelmoida, että EU pakkotaakanjakaisi rüssää keskieurooppaan, koska taakanjaosta päättävät keskieuroopan maat.

Oikea aika korjata vuotava katto ja naulata ikkunat umpeen on ennen hirmumyrskyn saapumista.
« Viimeksi muokattu: 05.09.2023, 11:40:33 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 090
 • Liked: 78644
 • Kansallisromantikko
Ei toi nyt ihan niin paska ole kuin ajattelin. Nyt sitten vielä 1300 kilsaa lisää samaa, kiitos.
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 138
 • Liked: 49689
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Entä jos ryssä tai mikä hyvänsä huutaa aidan takaa että asylum?   ???

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 485
 • Liked: 44765
Entä jos ryssä tai mikä hyvänsä huutaa aidan takaa että asylum?   ???

Aitaan leikataan aukko asyylivonkaajan tulla. Kansainväliset kuohivat sopimukset.

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 323
 • Liked: 287
 • Guido Don Lust
Ei toi nyt ihan niin paska ole kuin ajattelin. Nyt sitten vielä 1300 kilsaa lisää samaa, kiitos.

Paljonkohan aitaa ja miinaa saataisiin itärajalle jos huippuosaamispotentiialiset potkittaisiin vittuun nostamasta 5k€ tukia per suurperhe?
Monikulttuurisuus on aikamme itsemurhakultti jossa uskotaan että kun valkoiset tuhotaan pyhä Neekeri ja pyhä Muslimi tulevat pelastamaan riittävän uskolliset hurmokselliset "monikulttuuriseen paratiisiin" missä ei enää ole oleva rasismia ja pyhä Neekeri ja pyhä Muslimi pyyhkivät heidän silmistään kaikki kyyneleet.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 888
 • Liked: 121840
Entä jos ryssä tai mikä hyvänsä huutaa aidan takaa että asylum?   ???

Aitaan leikataan aukko asyylivonkaajan tulla. Kansainväliset kuohivat sopimukset.

Ei helvetissä leikata kallista aitaa. Huutajia varten aitaan on lisätty kaukonäköisesti "eläinportteja".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 394
 • Liked: 6080
Ei toi nyt ihan niin paska ole kuin ajattelin. Nyt sitten vielä 1300 kilsaa lisää samaa, kiitos.

Tuo natolanka on sen verran vittumaista tavaraa, että siinä eivät paljoa huovat auta.

Epäilen, että alueella on lämpökameroita, joiden ohjauksella algoritmit tähtäävät ja tunnistavat, mitä eläimiä alueella liikkuu. Sitten partio liikkeelle. Eläimien liikkeet kyllä erottaa ihmisten liikunnahdsta, Lämpöjälkikin erottuu suden ja ihmisen välillä.

Ei tuo mikään varsinainen este ole, mutta pysäyttää tavan tunarit.

Ja jos ajattelen, niin olisin upottanut tolppiin gsm-lähettimiä, jotka piippaavat, jos ihmisen käsiteltävällä korkeudella jokin aitalanka katkeaa. Jo lankapuhelinajalla puhelinyhtöt pystyivät jäljittämään omatekoiset vedot mökiltä saunaan. Tulivat, nipsaisivat johdot poikki ja lasku perään.

Jollain tekniikalla onnistuivat kaikuluotaamaan häiriökohdan.

Siis vaaka- ja pystylankoihin mieto jännite ja porttien kohdille gsm-asema, joka haistelee äkillisiä jännitteen häviämistä. Verkon langat ovat kumminkin eristettyä terästä joten aukon leikkaaminen aiheuttaa ristikkäisen häiriökohdan. Joku voi keksiä, että kuoritaan eriste pois ja vedetään hyppylanka väliin, mutta ei mikään ihan tunnin homma, kun lämpökamera tuijottaa.

(Joku naapurin Pena kertoi, että lankapuhelinverkosta pystyi ottamaan virtaa sopivalla elektroniikalla siten, että meni vielä vuotovirran piikkiin. Jos sitä kynnystä ei ylittänyt, niin sai pieniä akkuja ladattua. Jos ylittyi, niin oli puhelinyhtiö ovella kyselemässä.)

« Viimeksi muokattu: 17.09.2023, 14:56:38 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 090
 • Liked: 78644
 • Kansallisromantikko
Mikä tasavallan presidentin rooli olisi tilanteessa, jossa Suomen rajalla tulisi 50 000 pakolaista?

...

Halla-ahon mukaan pyörää ei kannata keksiä uudelleen, vaan Suomella on TP-utva ja tarvittavat formaatit. Suomen suurin heikkous on Halla-ahon mukaan se, että Suomella ei sellaista lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi viranomaisten tehokkaan puuttumisen tällaiseen äkilliseen tapahtumaan.

– Se ei liity presidentinvaaleihin, vaan se pitäisi tehdä eduskunnassa, Halla-aho sanoo.

...

Haaviston mukaan 50 000 pakolaisen tulosyy määrittelee sen, miten Suomi toimii. Haaviston mukaan Suomi auttaa, jos pakolaiset tulisivat ydinvoimalaonnettomuuden takia, mutta pysäyttäisi heidät, jos he olisivat vihamielisiä.

Aaltola sanoo, että Venäjä osaa käyttää välineellistettyä maahantuloa aseenaan.

– Venäjän niksikirja käsittää tiettyjä keinoja ja niihin kannattaa varautua, Aaltola sanoo.
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 888
 • Liked: 121840
Lainaus
Hallitus haluaa turva­paikan­hakijoita seulovan raja­menettelyn käyttöön koko­aikaisesti

Edellinen hallitus olisi halunnut rajamenettelyn voimaan vain tietyissä tilanteissa, esimerkiksi jos Suomeen tulisi poikkeuksellisen paljon ihmisiä lyhyessä ajassa.
Helsingin Sanomat 25.9.2023

Miksi? Kun rajalain keinoilla ei vaikuteta käytännössä mihinkään edes poikkeustilanteessa, sillä vaikutetaan vielä vähemmän normaalissa tilanteessa.

Lainaus käyttäjältä: HS
HALLITUS aikoo tehdä turvapaikanhakijoiden rajamenettelystä käytännön, joka olisi voimassa jatkuvasti. Asiasta kerrottiin sisäministeriön tilaisuudessa maanantaina.

Rajamenettely tarkoittaa, että turvapaikanhakijalle voidaan antaa kielteinen päätös jo rajalla. Jos esimerkiksi Venäjän rajalla tai lentokentällä arvioidaan, että turvapaikkahakemukselle ei ole todennäköisesti perusteita, se käsitellään nopeutetusti eli neljän viikon kuluessa. Hakija odottaa tämän ajan majoituksessa rajan läheisyydessä.

Vielä vaan tätä.

Rajalaki ei mahdollista kielteistä päästöstä "jo rajalla" ja vielä vähemmän rajalta käännyttämistä. Sen arviointi, että "turvapaikkahakemukselle ei ole todennäköisesti perusteita" on eri asia, ja sille on tiukat kriteerit. Hakija ei odota turvapaikkapäätöstä "majoituksessa rajan läheisyydessä" vaan normaalissa vastaanottokeskuksessa, jonka sijainnilla ei ole merkitystä, koska laitos on avoin, ei suljettu.

Lainaus käyttäjältä: HS
Jo Sanna Marinin (sd) hallitus esitti rajamenettelyä, mutta vain tiettyihin tilanteisiin. Se olisi ollut käytössä vain, jos Suomeen olisi saapunut poikkeuksellisen paljon ihmisiä lyhyessä ajassa tai Suomeen olisi kohdistunut maahantuloa välineenä käyttävää hybridivaikuttamista. Lakiesitys kaatui, koska eduskunta ei ehtinyt käsitellä sitä ennen vaaleja.

Esitetyllä rajalailla ei olisi voinut estää hybridivaikuttamista, sillä kaikki rajalle ilmaantuneet olisi otettu sisään Suomeen.

Lainaus käyttäjältä: HS
Turvapaikanhakija voi joutua jatkossa rajamenettelyyn esimerkiksi, jos hänen katsotaan vaarantavan kansallista turvallisuutta, olevan vaaraksi yleiselle järjestykselle tai antaneen harhaanjohtavia tietoja tilanteestaan.

Lisäksi menettelyyn voi joutua, jos tulee maasta, jonka kansalaisille myönnetään harvoin turvapaikkaa EU-maissa. Kyse on esimerkiksi Pohjois-Afrikan maista.

Rajamenettelyn soveltamiseen on tiukat ehdot ja monia poikkeuksia niin, että se koskisi Suomen itärajalla vain harvoja turvapaikanhakijoita.

Lainaus käyttäjältä: HS
Suomeen tulee tällä hetkellä vain vähän turva­paikan­hakijoita, joihin rajamenettely soveltuisi suoraan. Kyse on siis EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisista, jotka tulevat Suomessa ensi kertaa EU:n ulkorajan yli.

Rajamenettely koskisi vain harvoja, eikä se muutenkaan ole minkäänlainen pelote välttää Suomea, toisin kuin Keski-Euroopan ulkorajamaissa kuten Puolassa ja Liettuassa, joihin rekisteröimistä laittomat siirtolaiset haluavat välttää.

Lainaus käyttäjältä: HS
Sisäministeri Mari Rantanen (ps) sanoi hallituksen kiristävä turvapaikkapolitiikkaa ”pohjoismaiselle tasolle”. Hänen mukaansa Norja ja Tanska tekevät Suomea tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja myös Ruotsi on tiukentamassa omaansa.

”Ei Suomen kannata tänne Pohjolaan jäädä aivan erilaisilla säännöillä”, Rantanen sanoi tilaisuudessa maanantaina.

Vielä vaan tätä.

Suomi ei ole tekemässä yhtään mitään kiristääkseen esimerkiksi Euroopan löysimpiä turvapaikkakriteerejään Tanskan tai Ruotsinkaan tasolle. Kiristykset jäävät hallitusohjelman perusteella tällaisten merkityksettömien eleiden tasolle. "Pohjoismaisen tason" hokeminen ei muuta mitään miksikään, ja sen voisi jo lopettaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset